Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 15:42   #1351
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
jejku, Debrah, strasznie Ci współczuję o ile kłopoty z jedzeniem, a co za tym idzie brak potrzebnych witamin, makro- i mikroelementów idzie ominąć podając jej Twoje, najbardziej wartościowe mleko, tak z antybiotykiem jest już gorzej i rozumiem co co chodzi z odruchem wymiotnym - Ania ma taki po ibum - nawet jeśli go połknie to po sekundzie jest mega zwrot, łącznie z tym co wcześniej zjadła więc sensu nie ma jej tego podawać, tak jak u Amelki z antybiotykiem... trzymam kciuki i tulę!
No własnie taka sama historia. Umęczę się, dziecko spłakane, nos zawalony katarem jeszcze bardziej a antybiotyk nie zjedzony.. Plus skojarzenie negatywne z podawaniem czegoś do buzi. A próbowałam nawet palcem w trakcie kp, z boku ust! Ryk niesamowity, sutka nie chciała chwycić potem, taka wystrachana była.
No koszmar.
Ale to musi chodzić o gardło, bo syrop prawoślazowy jest słodki i dobry - a też to samo, jakby nie mogła połknąć. Mnie gardło boli tak, że ledwo mówię, mam gorączkę itp - Mała na szczęście nie ma temperatury - ale skoro ja jadłam dziś tylko trochę sałatki na śniadanie, a dalej nic - to jej też musi być mega ciężko.
Tylko że ja jestem dorosła, ja połknę każde świństwo bo wiem czemu to służy. A dziecko wymiot i koniec.
Poza tym jest kochana, tuli się strasznie ten mały smarkatek, śmieje się, mimo gila do pasa i załzawionych oczek. Ale jak kaszlnie, to mnie to przeraża.

Ibumu też nienawidzi - ma to samo! mimo że malinowe i słodkie cholernie. Nie podaję już, tylko czopki, bo ibumu się nie da.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:50   #1352
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Debrah o to dokładnie mi chodziło z zastrzykami. Kochana myślę że w Waszej sytuacji zastrzyki będą najlepszym rozwiązaniem. Bo tak jak piszesz,problem z nie-jedzeniem się powiększy.
Co do samopoczucia Twojego, to doskonale wiem o czym mówisz. Zjadłam dzisiaj...herbatę z miodem. Nie jestem w stanie nic przełknąć.

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:18   #1353
Debrah
Zakorzenienie

śpi już ponad 2 godziny, bida moja.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:32   #1354
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Buziaki dla chorowwitkow małych i dużych
Wiecie co z Bartulem ?
Mała Neti Dziękujemy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:34   #1355
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
może Hje będzie wiedzieć bo ona jest specjalistka od rozmiarów
O kurka

Cytat:
czarny jest bardzo dobry
pesto je sie generalnie samo ja osobiście nie lubię z makaronem wolę zdecydowanie pesto w sałatce
To ja szargam swietosc, bo jem pesto z chlebem. mniam
robisz sama czy kupujesz?

Cytat:
Nafiyqa brawa dla młodego
ja na początk też się budziłam co chwilę i sprawdzałam co tam u małego
u nas dziś tylko jedna pobudka w nocy o 4 więc też nie mogę narzekać
Tez niezle

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko, wydaje mi się, że przywiązujesz zbyt dużą wagę do moich wypowiedzi momentami. Ja absolutnie nie miałam nic złego na myśli, ani wczoraj, ani dzisiaj - a chyba odebrałaś to jako lekkie przytyki. Z tą talią to napisałam po prostu prawdę, ja mam figurę spongeboba i taka już jestem, nie poczułam się urażona Twoją wypowiedzią, czy coś. A teraz napisałam ogólnikowo, że większości się podoba - a nie tylko Ty wyraziłaś inną opinię, bo np Elllmi też. Ale ja się przecież nie złoszczę, mi się podoba, komuś innemu może się nie podobać - zaznaczyłam po prostu, że większości się podoba, bo już myślałam, że zostanie uznana za kiczowatą, ta moja sukienka... Choć i tak bym ją nosiła.
Luz blues, przeciez to bylo pol zartem pol serio

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:35   #1356
ewulkaaa
Wtajemniczenie

MAM DOŚĆ!!!

wiem że moje durnowata praca mgr to jest pikuś w stosunku do waszych chorowitków, ale kurde, siedzę w tej zasranej bibliotece już od 10 rano, a końca nie widać jutro mam to ciulstwo oddać, a ja jestem w ciemnej dupce tak to jest z tą moją systematycznością

ale przynajmniej ostatnie pół roku się tym nie przejmowałam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:36   #1357
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Miałam 3 poziomową i zawsze na 1 poziomie 1 rodzaj i wielkość kiełków. Chyba nie ma sensu 1-poziomowej, te 3 poziomowe nie są drogie a przecież możesz korzystać tylko z 1 poziomu i tyle, nie musisz zawsze nakładać tych pozostałych dwóch...

Dobra, ja lecę spać, dobranoc
dziękuję za odpowiedź

Black jak się czujesz?

hope aż strach się Ciebie bać, szpiegu

sylwia oby to nie było rota

Debrah my kupiliśmy taki
http://archiwum.allegro.pl/oferta/in...665176453.html
pstryczkowa kupiła taki to ja od niej ściągnęłam
ale co do sposobu użycia to nie pomogę, bo nie było okazji do sprawdzenia (i mam nadzieję, że długo nie będzie...)

nawijko dla Kuby za piękną nockę

marsi ja nie oglądam tv, bo Kuba wiecznie by miał nos w tv wsadzony :/
a podałabyś jakiś przepis na sałatkę z pesto?

fewciu kciuki za wyniki

nadrobiłam, Kuba dziś marudny strasznie, do tego caały czas musze być koło niego albo mieć go na rękach... Trochę się tym martwię...Wy ćwiczycie, pichcicie jakieś pyszności a ja nie moge nawet na 3 sek do kibelka skoczyć, bo załącza się płacz, jakbym go ze skóry obdzierała :/ byliśmy dziś na spacerze, spotkałam sąsiadkę z córeczką i chwile z nimi gadałam, to Kuba co zrobił? Rozryczał się, jakbym mu największą krzywdę zrobiła tż mówi, że to moja wina, wszyscy mówią, ze go rozpieściłam i że teraz nie da mi już żyć że zawsze tak będzie... ale co ja mam zrobić? On płacze a przez łzy woła "mama, maaaammma" to co mam zrobić?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 16:37   #1358
ewulkaaa
Wtajemniczenie

krowa, gojka - widzę was!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:45   #1359
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dajcie proszę kochane linki do nebulizatorów jakie macie..

No i pytanie: one działają tylko tak, że maseczka na twarz? Czy mogą dmuchać w stronę dziecka z odległości?
Kiedyś fajnie napisała Marta na co powinno się zwrócić uwagę, niestety nie jestem w stanie powtórzyć.. Pamiętam tylko, że polecała ten inhalator...http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...998185224.html Zapamiętałam, ponieważ mamy ten sam... Pamiętam, że bardzo fajnie to opisała i wspominała też, że mają tak jak my podejrzenie astmy wczesnodziecięcej, dlatego w naszym wypadku inhalator przydaje się non stop... My swój używamy praktycznie codziennie (często 3 inhalacje skladające się z 3 mniejszych... Każdy lek rozrabiam osobno) od października, jestem w niego bardzo zadowolona.... P. też go lubi i grzecznie siedzi, oddycha i czeka aż się skończy... Także polecam, MArta też go bardzo polecała... I Koniecznie oklepuj małą PRZED inhalacją, nie po...

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Black, a czy to przypadkiem nie efekty Twojej diety? Sama pisalas, ze jest dosc drastyczna Co do sukienki to napisze tylko, ze jak na moje oko to jest za duza
A co to za dieta??? Black??? Jestem przerażona, w nic się nie mieszczę, a jeszcze niedawno cieszyłam się, że wróciłam do wagi sprzed ciąży... 38... teraz 42 Tż kupił mi hula hop w biedrze, jestem z niego bardzo zadowolona, niestety musiałam narazie odstawić, bo mam już nie siniaki a krwiaki Czekam aż troche się wchłoną i zaczynam znowu, planuję biegać, ale jak dla mnie jeszcze jest za zimno i zaraz angina.... Może i ja bym zaczęła jakąś dietę??? Byłabym Ci wdzięczna, gdybyś znalazła chwilkę i opisała mi co jesz itp, chyba że to jakaś znana to nazwę.. Kiedyś byłam na dukanie i bardzo mi się podobała, jedzenie pycha, ale kurde droga ona... teraz nie mogę sobie na nią pozwolić....Chociaż może.....

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp
Misia kurcze nie spodziewałabym się, że dopiero teraz by tak skaza wylazła.. moze faktycznie

Ha, nie próbowałam. Będziemy działać

O właśnie, miałam tego zastępnika szukać, bo zapomniałam jak toto się nazywa. Dzięki
Nam też skaza niedawno wyszła... Tzn nie wiem czy to skaza.. Jak przeszłam z mleka 2 na 3 pojawił się ból brzucha, później takie czerwonawe policzki i pod światło takie wysuszone... a od urodzenia ma takie suche miejsca za uchem, jakby taką skorupkę.... Nadal jesteśmy na bebiko2 bo dodanie choć jednej mierki 3 kończy się bólem brzucha.... Dziwne to dla mnie, bo jogurt je, odtatnio racuchy na mleku zsiadłym(robiłam je sama z mleka od wiejskiej krówki) też ok, no nie wiem...

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
krowa, gojka - widzę was!!
oooo jak miło, że któraś zauważyła moją nieobecność....: brzydal:
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:50   #1360
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nadrobiłam, Kuba dziś marudny strasznie, do tego caały czas musze być koło niego albo mieć go na rękach... Trochę się tym martwię...Wy ćwiczycie, pichcicie jakieś pyszności a ja nie moge nawet na 3 sek do kibelka skoczyć, bo załącza się płacz, jakbym go ze skóry obdzierała :/ byliśmy dziś na spacerze, spotkałam sąsiadkę z córeczką i chwile z nimi gadałam, to Kuba co zrobił? Rozryczał się, jakbym mu największą krzywdę zrobiła tż mówi, że to moja wina, wszyscy mówią, ze go rozpieściłam i że teraz nie da mi już żyć że zawsze tak będzie... ale co ja mam zrobić? On płacze a przez łzy woła "mama, maaaammma" to co mam zrobić?
Kochana, nie powiem nic madrego, bo musisz po prostu przeczekac, bedzie lepiej

Pamietasz, ze moj Kuba tez taki byl? No wlasnie, byl.
W domu nie moglam ruszyc sie na krok, nawet do kibelka za mna chodzil i to w tempie ekspres. Łaził mi pomiedzy nogami jak cos gotowalam. Po prostu caly czas nie odkejal sie ode mnie.

I ostatnio, gdzies z 2tyg temu mniej wiecej nagle cos sie ruszylo (wtedy kiedy zaczal pieknie cwiczyc bez placzu). Usmiecha sie do obcych osob (wczesniej nigdy), zagaduje ich swoim "tetete", "baabababa" i inne takie albo smieje sie w glos. W domu nadal najbardziej lubi szwedac mi sie pod nogami, ale przynajmniej nie wrzeszczy, kiedy wstaje od niego z podlogi. Sa tez chwile, kiedy bawi sie sam (max 10min, ale chociaz COS da sie zrobic ).
Takze wytrzymaj jeszcze troszke taki etap niestety, jestes centrum jego swiata...

Stary 2014-03-04, 17:08   #1361
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jakiś gejos cygan mi obudził pietraszka po godzinie niecałej myślałam, że to kurier i otworzyłam klatkę nie pytając, a potem się zaczął dobijać do drzwi modliłam się tylko, żeby M. drzwi zamknął jak wychodził do pracy, bo czasem zapomina, na szczęście były zamknięte.....

dlatego ja ZAWSZE pytam kto tam zanim otworzę
Cytat:
Antybiotykowej masakry dalszy ciąg - wyjec na sam widok.. znowu plucie, odruch wymiotny natychmiast, nie da rady jej tego dać;/
Dzwoniłam do przychodni, można zmienić na agumentin - ale to chyba nie chodzi o smak...albo zastrzyki.
Jejku współczuję strasznie.
Daria też raz nie chciała antybiotyku. Więc wpadłam na pewien pomysł który pomógł. Ustawiłam w rządku wszystkie misie i udawałam że każdy miś pokolei pije lekarstwo a Daria z zaciekawieniem obserwowała. I jak przyszła jej kolej to wypiła (bo misie też piły). Potem pomagało za każdym razem
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mam prawie 40st gorączki,dreszcze i ból głowy i gardła osiąga apogeum

Przeczytałam wszystko ale prawie nic nie pamiętam
Jejku. ZDRÓWKA bidulko

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
śpi już ponad 2 godziny, bida moja.
buziak dla Amelki
Cytat:
MAM DOŚĆ!!!

wiem że moje durnowata praca mgr to jest pikuś w stosunku do waszych chorowitków, ale kurde, siedzę w tej zasranej bibliotece już od 10 rano, a końca nie widać jutro mam to ciulstwo oddać, a ja jestem w ciemnej dupce tak to jest z tą moją systematycznością

ale przynajmniej ostatnie pół roku się tym nie przejmowałam
współczuję. Ale dasz radę!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 17:12   #1362
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gojka, moja dieta nie ma nazwy. Po prostu mam pewne ograniczenia. Coś zjem, to czegoś nie mogę już zjeść. Generalnie staram się zdrowo, ale lekko, przy okazji też smacznie. Bez słodyczy.

Dzisiaj u mnie w domu pierogi na obiad, ale nie zjadłam - zrobiłam sobie zamiast tego kanapki z hummusem i rzodkiewką, zagryzłam jabłkiem i wypiłam 600ml zielonej herbaty. Czuję się tak lekko, a przy okazji jestem całkiem najedzona. I pyszne było, też.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 17:38   #1363
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Oj, kochana rozumiem Cię doskonale. Ja w ogóle mam wrażenie, że wszystkie dzieci już takie mądre a mój do tyłu.
O przepraszam, my też
Pola nie pokazuje nic w książeczkach/w domu, nie naśladuje dźwięków jakichkolwiek, nie mówi nic, oprócz mama - czasem, dada, baba, no i po swojemu nawija cały czas.

Cytat:
Jakiej strzykawki, jakiego typu?

Wiecie, chyba się zaraziłam od córki - gardło mi wysiada z godziny na godzinę coraz bardziej... czym by tu się podleczyć? Piję syrop prawoślazowy co dla Amelki kupiłam dzisiaj.
Jak tż kupował antybiotyk, to po prostu w aptece wziął taką małą, z miarką do 5 ml (Poli akurat potrzebne było 4 ml)

Ja nie kp, więc nie pomogę, bo biorę, co dają Ale szybkiego powrotu do zdrowia!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Yellow dołączyła o 6.30 Neti także nie martw się nie jesteś sama. Buuu myslałam ze to się nie zmienia w druga stronę jak się całe życie śpi co najmniej do 9 a tu po roku 6.30 dziecko wyspane. Ale to boliiiii
Zmieni się jeszcze - jak będzie musiał wstawać do szkoły

Cytat:
nie zdziwiło mnie to szczerze mówiąc, tak mi się wydawało, jak Janukowycz uciekł do Rosji, że to kumple są, tak samo nasrane we łbach. A słyszałyście, co Merkel powiedziała do Obamy po spotkaniu z Putinem? "Ten człowiek chyba dawno stracił kontakt z rzeczywistością" wszystko się rozchodzi o kasę, wszystko, popieprzeńce. A zwykli ludzie na tym cierpią, bo dla nich jesteśmy tylko zabawkami.
I szczerze, boję się na bieżąco przeglądać wiadomości, miałam nadzieję, że jak Janukowycz uciekł i go odwołali to będzie spokój, ale się myliłam, naiwna
Mnie w sumie też nie, bardziej wkur.iło... No i to co Merkel powiedziała, też słyszałam.
I tak sobie przypomniałam, jak kiedyś mówili, że Kim Dzong Un (i wcześniej też Il) jest psycholem, który w każdej chwili może wyje.bać cały świat w kosmos jednym przyciskiem. A Putin wcale gorszy nie jest Bym się nie zdziwiła, jakby coś teraz z Janukowyczem razem kombinowali...

Cytat:
Od rozmiarów NOSÓW

Pola dzisiaj spała do 8.30

Ku.wa, ale się cieszę, że jutro jedziemy do t. Już mnie chuj tutaj strzela

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-03-04 o 17:39
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 18:21   #1364
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Gojka, moja dieta nie ma nazwy. Po prostu mam pewne ograniczenia. Coś zjem, to czegoś nie mogę już zjeść. Generalnie staram się zdrowo, ale lekko, przy okazji też smacznie. Bez słodyczy.

Dzisiaj u mnie w domu pierogi na obiad, ale nie zjadłam - zrobiłam sobie zamiast tego kanapki z hummusem i rzodkiewką, zagryzłam jabłkiem i wypiłam 600ml zielonej herbaty. Czuję się tak lekko, a przy okazji jestem całkiem najedzona. I pyszne było, też.
Wiem, że na typowej diecie nie wytrzymam.... Tak na dobrą sprawę to wiem gdzie popełniam błąd.... Rano zjem jakieś lekkie śniadanie, później dopiero ok 17-18 obiadokolacje... W między czasie jakieś ciastko, paluszki czy co tam mała je.... Wiem, że powinnam jeść częściej a mniej... Najgorsze, że mam tak zakodowane, że rodzina powinna jeść wspólnie i zawsze z obiadem czekam na tż, bo kolacji to on już raczej nie jada.... Dziś zjadłam z Pauliną, ale bardzo źle się czułam jak tż jadł sam..... No i ostatnio miałam kiepski czas w swoim życiu przez co ciągle jakieś słodycze wcinałam... Może jakoś uda mi się zacząć jeść regularnie....

A przy okazji ma któraś doczynienia z autyzmem??? Szaja, nie pracujesz przypadkiem z autystami???
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:03   #1365
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny jakiego se schiza wkręciłam ja pierdziu, jeszcze mi brzucha wydęło wyglądam na lekko 5ty miesiąc, dobrze, że jutro gin bo inaczej bym zeszła na zawał

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 19:12   #1366
marsi11
Zakorzenienie

Witam się z wieczora,
młody padł po 19 a my z TZ zjedlismy właśnie romantyczną kolacje i teraz popijamy winko

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O kurka

To ja szargam swietosc, bo jem pesto z chlebem. mniam
robisz sama czy kupujesz?
kupuje, w lidlu mają pyszne świeże w plastikowym pojemniczku w lodówkach
a Ty robisz sama?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

marsi
a podałabyś jakiś przepis na sałatkę z pesto?
w zasadzie to każdą którą trzeba lać oliwą to polewam pesto
choćby caprese

Cytat:
a możesz podać przykładowe menu na cały dzień? proszę

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Od rozmiarów NOSÓW
oj tam Hamlet- Omlet co to za różnica

Cytat:
dziewczyny jakiego se schiza wkręciłam ja pierdziu, jeszcze mi brzucha wydęło wyglądam na lekko 5ty miesiąc, dobrze, że jutro gin bo inaczej bym zeszła na zawał
a nie prościej test zrobić niż się schizowaćLady trzymam kciuki za rodzeństwo dla Pietraszka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:19   #1367
Ultra81
Rozeznanie

Debrah – no naprawdę mi przykro, nie wiem, co poradzić. Może faktycznie zastrzyki?

Fewciu – kurujcie się! Biedni Wy… U nas też tz trochę chory, mnie zaczyna w gardle drapać. Poobserwuję Młodą, jeśli cokolwiek jej będzie, to muszę przełożyć przyszłotygodniowe szczepienie.

Ewulkaa – będzie lepiej, zobaczysz. Napiszesz, obronisz, zapomnisz

Sylwietta – jak z Młodym?

Nancy – moim zdaniem – jakkolwiek źle to teraz zabrzmi – to taki „mamowy etap”. Minie. I świadomość tego, że minie, czasami pomaga, przynajmniej mi Dużo siły życzę!

Dziewczyny, dziękuję za zaproszenia na FB! Bardzo mi miło.
Idę na fejsa rozpocząć proces identyfikacji nicków i nazwisk. Z góry przepraszam za żenujące pytania w stylu "czy Ty to TY"
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:27   #1368
hope01
Zakorzenienie

Ultra powalasz mnie jesteś bardzo sympatyczną i pogodą osóbką i piękną

Debrah strasznie Ci współczuję ale wydaje mi się tak jak dziewczyny mówia - zastrzyki - życzę Wam dużo zdrowia

I zdrowia, zdrowia, zdrowia dla naszych chorych dzieciaczków i mam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:32   #1369
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka.
nadrobialm Was
ŚLICZNE fotki
Debrah, sciskam Was mocno

Mialam dzis szkolenie, jestem wypruta. jakos tak nie moge sie ogarnac po tej 2tygodniowej przerwie a rano jak sie budze to caly czas mysle ze nadal mam ferie

jak wracam to nawet nie mam czasu wlaczyc tv i posluchac co z Ukraina... tyle co w necie jakies njusy na szybko stresci mi ktoras co sie dzieje?
edit - juz pirazydrzwi doczytalam... "swietnie" jednym slowem sie dzieje :/

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2014-03-04 o 19:36
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 19:36   #1370
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pstryku...chyba nie ma co streszczac, bo po co sie denerwowac?

Ultra..ja,Ci sie sama zidentyfikowalam co By Ci ułatwić, aha no i niezla Ciebie lasencja...z reszta jak prawie wszystkie na naszym wątku

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:45   #1371
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pstryku...chyba nie ma co streszczac, bo po co sie denerwowac?

Ultra..ja,Ci sie sama zidentyfikowalam co By Ci ułatwić, aha no i niezla Ciebie lasencja...z reszta jak prawie wszystkie na naszym wątku

jakie "prawie"? wszystkie!!!

Stary 2014-03-04, 19:50   #1372
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi, boje sie wiesz, o ile z Pietraszkiem to naprawde byl idealny moment tak w tej chwili no niestety , zostac na jednej wyplacie z dwojka dzieci no nierealne.

zgadzam sie z Hope przejrzalam Ultra wiecej Twoich zdjec i wiesz, chyba sie zakochalam
a tak serio to zakrecona krejzolka chyba z Ciebie co? i figure masz marzenie, bosze, ile bym dala, zeby byc taka chudziutka

Fewciu, kuruj sie bidulinko wysylam moj swiezo upichcony rosolek, szkoda, ze blizej nie mam to bym Wam podrzucila

debrah, was tez tule, kurcze, patowa sytuacja z tymi lekami ;(

dziecie dalej nie spi, ale jak wam mowilam, ze ten gejos cygan mi go obudzil, tak o 16 padl doslownie! na druga drzemke (ze zmeczenia to mi sie pokladal na ziemi kanapie w koncu przytulil sie do mnie i zaczal zasypiac wiec odlozylam do lozeczka zobaczyc, co sie stanie i....coz, zasnal ) takze teraz odchorowujemy bawi sie ksiazeczkami w lozeczku od godz, ciekawe, czy zasnie w koncu

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

marsi, boje sie wiesz, o ile z Pietraszkiem to naprawde byl idealny moment tak w tej chwili no niestety , zostac na jednej wyplacie z dwojka dzieci no nierealne.

zgadzam sie z Hope przejrzalam Ultra wiecej Twoich zdjec i wiesz, chyba sie zakochalam
a tak serio to zakrecona krejzolka chyba z Ciebie co? i figure masz marzenie, bosze, ile bym dala, zeby byc taka chudziutka

Fewciu, kuruj sie bidulinko wysylam moj swiezo upichcony rosolek, szkoda, ze blizej nie mam to bym Wam podrzucila

debrah, was tez tule, kurcze, patowa sytuacja z tymi lekami ;(

dziecie dalej nie spi, ale jak wam mowilam, ze ten gejos cygan mi go obudzil, tak o 16 padl doslownie! na druga drzemke (ze zmeczenia to mi sie pokladal na ziemi kanapie w koncu przytulil sie do mnie i zaczal zasypiac wiec odlozylam do lozeczka zobaczyc, co sie stanie i....coz, zasnal ) takze teraz odchorowujemy bawi sie ksiazeczkami w lozeczku od godz, ciekawe, czy zasnie w koncu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 19:55   #1373
aska27adopcje
Zadomowienie

Hejka jansie chcialam tylko przywitac i napisac ze bardzo tesknilam. Sciagnelam aplikacje forum bo z przegladarki w tel mi nie dziala, nie przelaczaja sie strony, nie da sie nic napisac. A teraz ide nadrabia zeby wiedziec co u was ... ale chyba tylko ta czesc. Wiecej nie dam rady ... buziole lasencje. Strasznie fajnie tu z wami byc znowu ... mam nadzieje ze tym razem uda mi sie byc na bieżąco ... chociaz wszystkie dotychczasowe próby konczyly sie fiaskiem ...

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 19:59   #1374
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka jansie chcialam tylko przywitac i napisac ze bardzo tesknilam. Sciagnelam aplikacje forum bo z przegladarki w tel mi nie dziala, nie przelaczaja sie strony, nie da sie nic napisac. A teraz ide nadrabia zeby wiedziec co u was ... ale chyba tylko ta czesc. Wiecej nie dam rady ... buziole lasencje. Strasznie fajnie tu z wami byc znowu ... mam nadzieje ze tym razem uda mi sie byc na bieżąco ... chociaz wszystkie dotychczasowe próby konczyly sie fiaskiem ...

Aska noooooooooo w końcu jesteś! już myślałam,że do nas nie wrócisz
opowiadaj co u Ciebie, jak młoda

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-03-04 o 20:06
Stary 2014-03-04, 20:00   #1375
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym już dawno test zrobiła
za ginekologa
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jakie "prawie"? wszystkie!!!
NO WŁAŚNIE!!

Ultra, ale laseczka z Ciebie. Śliczne masz fotki na fb

Idę oglądać "Devious Maids". Ale się wkręciłam
Stary 2014-03-04, 20:01   #1376
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
kupuje, w lidlu mają pyszne świeże w plastikowym pojemniczku w lodówkach
a Ty robisz sama?
W plastiku?
Mi TZ ostatnio kupil w Lidlu, ale w szklanym sloiczku bylo

Kupuje, ale jak przyjdzie mi w koncu sprzet to bede robic

Cytat:
klekajcie narody!!!!!!!!!!!

Sie hieny na Ultrę rzucily
Swoja droga - Ultra, ladnie sie tam zabawiacie

Stary 2014-03-04, 20:02   #1377
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej kochane, normalnie drże o dziecia bo od rana do teraz zmieniałam pampka 18 razy..... Mały zasnął niedawno, oprócz tej biegunki nie dolega mu gorączka, apetyt ma sredni, nie wymiotuje, tylko cholera jasna- pic nie chce!!!!!! Z orsalitem ni pierona mu nie przechodzi przez gardło, miseszam mu z herbatą, tez wyczuwa i odmawia to mu kropelkę soczku dolewam, niby sie nie powinno zeby biegunki nie zaostrzac ale inaczej nie wypiłby ani kropli błedne koło by mi sie robiło.... I ta biegunka taka w kazdym pampku sluzowata.....

I widziałam na fesjsie, że u Meduzki tez mała złapała A cóz to za boom na choroby nam sie przypałetał na wątku

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aha i szukam kurteczki wiosennej dla Antonia..gdyby któraś ..gdzieś....coś
Neti uzywka Cie interesuje? niedrogo na tablicy są
Cytat:
nikomu nie oddam moich książeczek, nikomu, nawet jak śpię! słodziaczek mój swoją drogą, mogłabym zrobić kompilację pozycji, w jakich zasypia moje dziecię, przeglądam zdjęcia i rżę ze śmiechu za każdym razem
genialny jest Pietraszko
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Pokazałam powyżej jaki mamy. Dawałam tego pingwina igiemu do zabawy dzięki czemu nie bał się go później. Ja maseczki akurat nie uzywałam bo inhalowaliśmy na kaszel mucosolvanem, ustnik ten tylko do buźki wkładałam, młody u mnie na kolanach i bez problemów. Lekarz mówił że gdyby się nie dawała to można po prostu tą parą dmuchać w oklicach ust jak się bawi np albo w czasie snu.
u nas identyko tez mucosolwanem sie inhalowalismy
a co do sukienek maxi- ja tez mam 165 cm i jak zakładam to nie taką szerszą jak ma Black na fotce (strasznie mi sie ona podoba) tylko weższą i do tego sandaly na koturnie wysokiej- troche mnie wtdey do góry wyciąga

dziekujemy za wszystkie kciukasy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 20:04   #1378
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
W plastiku?
Mi TZ ostatnio kupil w Lidlu, ale w szklanym sloiczku bylo

Kupuje, ale jak przyjdzie mi w koncu sprzet to bede robic

klekajcie narody!!!!!!!!!!!

Sie hieny na Ultrę rzucily
tak w lodowce jest tam gdzie swieży makaron
jest naprawdę super
Stary 2014-03-04, 20:09   #1379
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

aska - hej hej!!!
wbijaj od razu, bez nadrabiania!!!!!!!!!!
badzia tez tak mowila i co, zniknela...
co u Was?

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Sylwus, kurcze, zdrowka!!!!!!!!
ja sie strasznie boje biegunki bo moj dziec to prawie nic nie pije w ciagu dnia. max 50 ml

Stary 2014-03-04, 20:09   #1380
hje
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam Hamlet- Omlet co to za różnica
Tyż racja

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję za zaproszenia na FB! Bardzo mi miło.
Bosze, jaka jesteś piękna

Cytat:
Też miałam to pisać, jakbym tak miała w pracy, to bym tam do końca życia chciała robić
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości