|
|
#841 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
|
|
|
#842 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Maja, ale ty tę samą listę już chyba ze 2 razy wklejałaś, również przede wszystkim dla Rakelinusa i Ogona
Coś nowego by się przydało ![]() Nic nowego nie oglądacie? Nimfomanka, Pieta, A single man, Jestem miłością, Chinka itp. itd. |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw gruntowne szukanie źródła, przyczyny. Tylko czy mi starczy sił, borykam sie z innymi przypadłościami. No ale chyba musi starczyć, wszak chodzi o moje zdrowie, komfort życia. 2. No co poradzę, kocham ten sport 3. Ano racja. Choć ja sie ze swoją wadą urodziłam, to jednak dołożyłam sobie sporo trybem życia - bezruch i złe noszenie dźwiganie, złe siedzenie. Czemu kurde na wuefach uczyli jakiś piehhrrdzielonych skoków przez kozły (bosz jak ja sie tego bałam, zawsze sie zastanawiałam czy nas na olimpiadę z gimnastyki wysyłąć będą hurtem? Po wuj umiejętność takich skoków?????? ) miast ćwiczeń zapobiegających wadom postawy (gimnastyka korekcyjna to już chyba lekko po ptokach?) oraz prawidłowych nawyków siedzenia, dźwigania, itp, od 10 kilowych tornistrów zaczynając. Tzn, korekcyjna, pewnie i pomaga, ale gdyby była profilaktyka, to by nie było tak wielkiej potrzeby korygowania co nie? Wyjąwszy wady wrodzone. |
|
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drzewo życia, Obłęd, Nieproszenie goście, Istota, Session 9, Wielkie żarcie, Sekretne okno, Pandorum, Drive, Looper, World War Z, Czas Wojny, Histeria, Tożsamość... Właśnie skończyłam Agorę. 6/10. Nędznicy, Nietykalni, Melancholia, w ciemności podobnie Jeszcze Black Swan był niezły, ale mnie nie porwał za bardzo i Drabina Jakubowa się broni
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-04 o 20:47 |
|
|
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad.2. A single Man kapitalne - ale też mam słabość do gry tego pana i tu przy okazji, się powtórzę: Gambit czyli jak ograć Króla - chyba tak brzmi tytuł, polskich tytułów nie znam z pamięci niestety. Nimfomankę mam w domu. Tzn do obejrzenia. Jestem miłością mnie zaintrygowało, jako i resztę, dopisałam |
|
|
|
|
#846 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Moja lekko krzywa didka 4 lata chodzila na korekcyjana..i co roku byla krzywsza
dopiero polaczenie jazdy konnej ze wspinaczka dalo efekt.A obecnie wszyskie zwyrodnienia sa od siedEnia przed kompem i ograniczenia ruchow. Miesnie slabna i kregoslup latansam sobie i sie rozwala
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja też już zaliczyła korekcyjne a wada (lekkie skrzywienie) nadal widoczna.Teraz bardzo dużo tańczy, wiec i ruchu więcej.., tzn teraz to już tnie komara, nie do wiary zasnęła oglądając Galileo... 2 a czemu przed kompem, wszak można i pół dnia siedzieć i czytać kniżkę, kleić domek z zapałek czy dłubać w nosie
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-04 o 20:52 |
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Nimfomanki nie chcę, bo nie znoszę tej paskudy, co gra główną rolę. Dramatów nie chcę (za dużo mam stresów, żeby się jeszcze dodatkowo dołować
) chcę rozrywki, a to niestety zwykle kawał shituo Thorze nie wspominałam, bo był już wałkowany, o Only lovers left alive pisałam już, ale jeszcze nie widziałam, ze swojej strony mogę jeszcze polecić Iron Sky, jak ktoś ma ochote na coś zakręconego naziści z ciemnej strony księżyca ryją banię https://www.youtube.com/watch?v=He_PWsJqsVY do obejrzenia na dysku czekają: Oldboy, Moon, I saw the devil, Shutter Island, Only Lovers itd, Thor 2, Wolverine i Jak wytresować smoka
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-03-04 o 21:02 |
|
|
|
#849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rejcz to gdybyś się czegoś więcej dowiedziała to daj znać , ja również się odezwę jak coś się dowiem 2
|
|
#850 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Wpisz tu zomzing
|
Arundhati Roy, Bóg rzeczy małych
Daniel Mendelsohn, Zagubieni Chuck Palahniuk, Udław się Joyce Carol Oates, Blondynka Jan Tomasz Gross, Strach Abe Kobo, Kobieta z wydm Anthony Burgess, Mechaniczna pomarańcza, wersja R Naomi Klein, No logo Oriana Fallaci, Inszallach Michel Houellebecq, Platforma |
|
|
|
#852 |
|
Nindżopesz
|
Mić, życia mi nie starczy
Ale pewnie i tak zajrzę w recenzje i stwierdzę, że 3/4 jest dla mnie zbyt ambitne
|
|
|
|
#853 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
... nie rozumiem podkreślania w cudzych listach, że coś się już widziało/czytało to jakieś dowartościowywanie się jest? albo pisanie, że coś z cudzej listy jest słabe - to wg mnie nieeleganckie Edytowane przez Miciel Czas edycji: 2014-03-04 o 21:20 |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i wyszło, że nieelegancka jestem
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2014-03-04 o 21:26 |
||
|
|
|
#855 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Komentarz, że słabe też ma sens bo wtedy można sobie odłożyć taki film na później a wybrać inny, polecany przez prawie wszystkich.
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() mnie tam bardziej zachęci, jak ktoś umieści na swojej "warto poznać" liście coś, o czym pierwsze właśnie paczę ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- aaarghhhh ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- "Sukienka była nałożona dwa razy,nie widać na niej śladów urzytkowania.Rozmiar sukienki to 34-36. Z przodu między piersiami ma 8 guziczków,które nadają sukience eleganckość.Szerokość ramiączek to 2cm.Posiada ona pod spodem falbankę,która łądnie się prezentuje wystając spod sukienki.Jest zapinana na zamek z lewej strony oraz posiada nad zamkiem metalowe zapięcie,które uniemożliwi samoczynne rozpięcie się zamka." |
|
|
|
|
#858 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Jeszcze zależy ile się czyta, ile się już przeczytało i ile ma się czasu i chęci na wtopy. Co do komentarzy "fajne - niefajne" to dla mnie są cenne bo porównuję je do listy ulubionych książek/filmów komentującej osoby i mogę sobie wyrobić zdanie czy to będzie w moim guście. |
|
|
|
|
#859 | |||
|
To ja :)
|
Cytat:
Muszę spać minimum 5 godzin, żeby dać radę wytrwać w pozycjach, zatem ostatnio przeważnie poniedziałek odpada, bo od południa w niedzielę zaczynam myśleć o pracy i nie mogę zasnąc do 1-2... A o 5 musze wstać, zeby iść. Wtorki to w ojej firmie koszmar, tak jak dziś 10 godzin byłam w robo i tylko 2x wstałam od biurka. Uznałam, że pójdę dziś rano i posiedzę dłużej w robicie, to nie przyjechał autobus... Następny za późno, żeby zdążyć. Jutro o świcie przekazuję tort, który zaraz musze wykończyć. W czwartek mam dentystę. Może uda się w piątek... Po robocie nie daję rady -wtorki i czwartki węgierski, a jeszcze musze cś w domu zrobić i trochę się pouczyć, żeby nie siedziec, jak tuman na zajęciach... Czasem też jakieś tortowe zamówienie wpadnie, I tak ciągły niedoczas... Cytat:
Najbardziej pomaga mi joga i wyciągi, na masaże też chodziłam, ale joga lepsza, dłużej skutek się utrzymuje. Kinezyterapia ogólnie super działa. Cytat:
15 lat dzień w dzień, minimum godzinę, częściej 2-3 jeździłam. Byłam laska, same mięśnie i skóra. A potem poszłam do pracy, w poprzedniej firmie zdarzało się nawet po nocach różne raporty jeszcze robić, przestałam chodzić na konie, Utyłam, jak świnia, kręgi, które oberwały w czasie skokow i kłusów wysiadywanych, puściły, bo już ich mięśnie nie trzymały. Jak jeździ konno didka, to jej nie pozwól przestać, nawet, jak będzie jej brakowało czasu. Wszyscy moi znajomi,którzy przestali, mają problemy... Pokażę Wam siebie sprzed kilku lat
|
|
#860 |
|
Piers do przodu
|
Aleście naprodukowały
![]() Musz dalej jesteś laska nebeska
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#862 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie inaczej Cytat:
Cytat:
Ale serio to starczy, a nazbyt ambitnymi nie ma się co martwić, nie wszystko trzeba rozumieć. W sensie każdy oczekuje czegoś innego, inne ma potrzeby względem literatury. Cytat:
2. a) nieeee, myślę, że ludzie to piszą, coby się nie powtarzać, czyli nie dublować niepotrzebnie pozycji b) eeee też niekoniecznie, to po prostu opinia. Można mieć inne zdanie, gust, to chyba wręcz normalne. Cytat:
Bosssszzz Współczuję. Ad fotki, Ty jak Ty ( ) ale kilku w rowie Edit: w wykopie, w wykopie ! Nie no świetna figura, i piękne włosy. Taka Pani z Ameryki Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-04 o 21:54 |
|||||
|
|
|
#864 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
No i właśnie sporo z tych ambitniejszych książek, które czytałam miały wg mnie prostą historię i przesłanie nieadekwatne do szumu, jaki wokół nich powstał. Najwyraźniej jestem zbyt prosta kobita żeby wpaść nad nimi w zadumę
|
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem mi brakuje właśnie kogoś z kim mogłabym prowadzić rozwlekłe wynurzenia o książkach... Cytat:
|
||
|
|
|
#866 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
![]() ale mnie chodzi o samo podkreślanie fogle rakelinus, możesz spaczyć w moje spaczane na fejsie, może coś akurat
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, Ty to masz dopiero z tym kręgosłupem. Dobrze, że chociaż coś Ci działa na to łagodząco, tylko szkoda, że czasu tak mało np. na jogę. Mi joga nie pomagała, ból okropny, może będzie inaczej jak się kręgosłupem zajmę do porządku. Dużo zdrowia Ci życzę i mniej bólu też ![]() Zdjęcia, w sensie figura super. Teraz pewnie też nie ma co narzekać
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2014-03-04 o 22:04 |
|
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty się przynajmniej nie wstydzisz, dzięki Tobie lżej mi się przyznać ufff kamień spadł. Nie twierdzę że to ujmuje nam intelektu, tylko twierdzę, że nie wszystko jest dla wszystkich, nie każdy posiada ten sam rodzaj czy umijętność postrzegania. Tę samą wrażliwość. Nieźle sobie to zracjonalizowałam heh, ale serio tak jest. Ja tam jestem prosta baba, więc siłą rzeczy nie poszukuję, nie potrzebuję pewnych zabiegów literackich. Wychowałam się na Kapuścińskim, i ten rodzaj przekazu, choć to reportaż akurat, odpowiada mi najbardziej. A też nie nazywa wszystkiego po imieniu. Ważkie rzeczy są tam niewypowiedziane. Ale je widać. No każdy jest inny. Cytat:
Kiedyś go zrobię. Zapamiętam na przyszłość. Thnx
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-03-04 o 22:11 |
||
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Coś nowego by się przydało
apropo leczenia jak czytam o tych antydepresantach to już mam dość.No ale siakieś badania by trza zrobić
Najpierw gruntowne szukanie źródła, przyczyny. Tylko czy mi starczy sił, borykam sie z innymi przypadłościami. No ale chyba musi starczyć, wszak chodzi o moje zdrowie, komfort życia.
dopiero polaczenie jazdy konnej ze wspinaczka dalo efekt.

Współczuję.
Edit: w wykopie, w wykopie !