Scent Bar LII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-04, 20:18   #841
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad niczego

pozwolę sobie zgodzić się nie do końca - beszamel klasyczny powstaje z mąki zagęszczonej na maśle , rosołu i śmietany , i jako taki służy do jarzyn i białych mięs , stanowi w tej postaci bazę pod sosy tylu szczypiorkowy , cebulowy , koperkowy , chrzanowy itp , jak również może ulec zapieczeniu , sam bądź z żółtkiem - nie jajem ! z całym jajem byłaby jajecznica w sosie

Boguś , ale Ty podajesz ciężar właściwy , w przeliczeniu na objętość . A jak weźmiesz 1 kilo czyli 1 litr wody i go zamrozisz , to mimo że będzie miał większą objętość , dalej będzie ważyć 1 kg . I para wodna wytworzona z tego kilograma wody też będzie ważyć kilo , tylko będzie mieć jeszcze większą objętość . Kilo wody zawsze waży kilo , niezależnie od stanu skupienia , może tylko zmienić objętość ,ale waga zostanie ta sama . Natomiast zmieni się ciężar właściwy w sensie wagi tej samej jednostki objętości - wiadomo że 1 decymetr sześcienny lodu będzie ważyć mniej niż 1 dcm wody , a 1 dcm pary będzie ważyć jeszcze mniej , ale jeżeli policzysz wagę wszystkich decymetrów uzyskanych z kilograma wody , nadal będzie to kilogram . Tak samo kilo tłuszczu będzie dalej ważyć kilo po stopieniu , aczkolwiek objętość będzie mieć inną .

1.
2.gratulacje
3. o właśnie
Co do beszamelu to ja sie nie zgodze.klasyczny beszamel to zasmazka z mlekiem i przyprawami
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:24   #842
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
...Uff
Maja, ale ty tę samą listę już chyba ze 2 razy wklejałaś, również przede wszystkim dla Rakelinusa i Ogona Coś nowego by się przydało
Nic nowego nie oglądacie?

Nimfomanka,
Pieta,
A single man,
Jestem miłością,
Chinka
itp. itd.

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:29   #843
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
ad1
Wiesz trudno powiedzieć czy to to samo , generalnie podstawa to to że ''budzisz'' się ale kompletnie nie możesz się poruszać.Reszta to już indywidualne odczucia bo każdy ma inne doznania.Szukałam jakichś wiadomości w sieci na temat leczenia tego czegoś ale nie ma za wiele za to o jakichś dziwacznych teoriach jest w brud apropo leczenia jak czytam o tych antydepresantach to już mam dość.No ale siakieś badania by trza zrobić

ad2
no cusik się w końcu znalazło.., ale niewiele w porównaniu do całej sterty tytułów jakie tu podano

Kręgosłupy to już chyba jakaś choroba cywilizacyjna.
Ja mam zniesioną lordozę szyjnego i zwyrodnienia na piersiowym i ledzwiowym.., podobno z pracy na cukierni .Mi akurat lasoterapia pomogła,nadal boli ale już nie tak jak kiedyś ale od 5 lat pracuję w domu i już nie tyram jak kiedyś fizycznie więc i mniej boli..

Murszafka ma pewnie z nim jakieś poważniejsze problemy
1. No tak, zgadzam się. Ja jestem ostatnia w kolejce po antydepresanty Najpierw gruntowne szukanie źródła, przyczyny. Tylko czy mi starczy sił, borykam sie z innymi przypadłościami. No ale chyba musi starczyć, wszak chodzi o moje zdrowie, komfort życia.

2. No co poradzę, kocham ten sport

3. Ano racja. Choć ja sie ze swoją wadą urodziłam, to jednak dołożyłam sobie sporo trybem życia - bezruch i złe noszenie dźwiganie, złe siedzenie. Czemu kurde na wuefach uczyli jakiś piehhrrdzielonych skoków przez kozły (bosz jak ja sie tego bałam, zawsze sie zastanawiałam czy nas na olimpiadę z gimnastyki wysyłąć będą hurtem? Po wuj umiejętność takich skoków?????? ) miast ćwiczeń zapobiegających wadom postawy (gimnastyka korekcyjna to już chyba lekko po ptokach?) oraz prawidłowych nawyków siedzenia, dźwigania, itp, od 10 kilowych tornistrów zaczynając. Tzn, korekcyjna, pewnie i pomaga, ale gdyby była profilaktyka, to by nie było tak wielkiej potrzeby korygowania co nie? Wyjąwszy wady wrodzone.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:34   #844
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Maja, ale ty tę samą listę już chyba ze 2 razy wklejałaś, również przede wszystkim dla Rakelinusa i Ogona Coś nowego by się przydało
oglądam, ale trafiam na same średniaki albo shity
Drzewo życia, Obłęd, Nieproszenie goście, Istota, Session 9, Wielkie żarcie, Sekretne okno, Pandorum, Drive, Looper, World War Z, Czas Wojny, Histeria, Tożsamość...
Właśnie skończyłam Agorę. 6/10. Nędznicy, Nietykalni, Melancholia, w ciemności podobnie
Jeszcze Black Swan był niezły, ale mnie nie porwał za bardzo
i Drabina Jakubowa się broni

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-04 o 20:47
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:36   #845
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Nimfomanka,
Pieta,
A single man,
Jestem miłością,
Chinka
itp. itd.
ad 1. Otóż to Dlatemu wsio widziane

ad.2. A single Man kapitalne - ale też mam słabość do gry tego pana i tu przy okazji, się powtórzę:

Gambit czyli jak ograć Króla - chyba tak brzmi tytuł, polskich tytułów nie znam z pamięci niestety.

Nimfomankę mam w domu. Tzn do obejrzenia.
Jestem miłością mnie zaintrygowało, jako i resztę, dopisałam
Stary 2014-03-04, 20:38   #846
Polly_
grozi wypollizowaniem

Moja lekko krzywa didka 4 lata chodzila na korekcyjana..i co roku byla krzywsza dopiero polaczenie jazdy konnej ze wspinaczka dalo efekt.

A obecnie wszyskie zwyrodnienia sa od siedEnia przed kompem i ograniczenia ruchow. Miesnie slabna i kregoslup latansam sobie i sie rozwala
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:49   #847
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Moja lekko krzywa didka 4 lata chodzila na korekcyjana..i co roku byla krzywsza dopiero polaczenie jazdy konnej ze wspinaczka dalo efekt.

A obecnie wszyskie zwyrodnienia sa od siedEnia przed kompem i ograniczenia ruchow. Miesnie slabna i kregoslup latansam sobie i sie rozwala
1
Moja też już zaliczyła korekcyjne a wada (lekkie skrzywienie) nadal widoczna.Teraz bardzo dużo tańczy, wiec i ruchu więcej.., tzn teraz to już tnie komara, nie do wiary zasnęła oglądając Galileo...
2
a czemu przed kompem, wszak można i pół dnia siedzieć i czytać kniżkę, kleić domek z zapałek czy dłubać w nosie

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-03-04 o 20:52
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:51   #848
Maja102
Zakorzenienie

Nimfomanki nie chcę, bo nie znoszę tej paskudy, co gra główną rolę. Dramatów nie chcę (za dużo mam stresów, żeby się jeszcze dodatkowo dołować ) chcę rozrywki, a to niestety zwykle kawał shitu
o Thorze nie wspominałam, bo był już wałkowany, o Only lovers left alive pisałam już, ale jeszcze nie widziałam, ze swojej strony mogę jeszcze polecić Iron Sky, jak ktoś ma ochote na coś zakręconego
naziści z ciemnej strony księżyca ryją banię
https://www.youtube.com/watch?v=He_PWsJqsVY

do obejrzenia na dysku czekają: Oldboy, Moon, I saw the devil, Shutter Island, Only Lovers itd, Thor 2, Wolverine i Jak wytresować smoka

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:02
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 20:57   #849
bogusia32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
1. No tak, zgadzam się. Ja jestem ostatnia w kolejce po antydepresanty Najpierw gruntowne szukanie źródła, przyczyny. Tylko czy mi starczy sił, borykam sie z innymi przypadłościami. No ale chyba musi starczyć, wszak chodzi o moje zdrowie, komfort życia.

3. Ano racja. Choć ja sie ze swoją wadą urodziłam, to jednak dołożyłam sobie sporo trybem życia - bezruch i złe noszenie dźwiganie, złe siedzenie. Czemu kurde na wuefach uczyli jakiś piehhrrdzielonych skoków przez kozły (bosz jak ja sie tego bałam, zawsze sie zastanawiałam czy nas na olimpiadę z gimnastyki wysyłąć będą hurtem? Po wuj umiejętność takich skoków?????? ) miast ćwiczeń zapobiegających wadom postawy (gimnastyka korekcyjna to już chyba lekko po ptokach?) oraz prawidłowych nawyków siedzenia, dźwigania, itp, od 10 kilowych tornistrów zaczynając. Tzn, korekcyjna, pewnie i pomaga, ale gdyby była profilaktyka, to by nie było tak wielkiej potrzeby korygowania co nie? Wyjąwszy wady wrodzone.
1
Rejcz to gdybyś się czegoś więcej dowiedziała to daj znać , ja również się odezwę jak coś się dowiem

2
Stary 2014-03-04, 21:08   #850
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Byście mieli o czym dyskutować. Nasi znajomi mało czytają, a szkoda. A jak czytają to tylko jedną koleżanka fantastykę.
Ano, zwłaszcza że mam plan przeczytać w tym roku najmarniej 60 książek. Moi znajomi też niewiele czytają, na szczęście mam kumpla od wina i literatury, na każdym spotkaniu upadlamy się alkoholem, wymieniamy książkami i pseudorecenzjami

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:11   #851
Miciel
Wpisz tu zomzing

Arundhati Roy, Bóg rzeczy małych
Daniel Mendelsohn, Zagubieni
Chuck Palahniuk, Udław się
Joyce Carol Oates, Blondynka
Jan Tomasz Gross, Strach
Abe Kobo, Kobieta z wydm
Anthony Burgess, Mechaniczna pomarańcza, wersja R
Naomi Klein, No logo
Oriana Fallaci, Inszallach
Michel Houellebecq, Platforma

Stary 2014-03-04, 21:15   #852
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mić, życia mi nie starczy Ale pewnie i tak zajrzę w recenzje i stwierdzę, że 3/4 jest dla mnie zbyt ambitne

Stary 2014-03-04, 21:19   #853
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Mić, życia mi nie starczy Ale pewnie i tak zajrzę w recenzje i stwierdzę, że 3/4 jest dla mnie zbyt ambitne
nie pacz fogle w recenzje, wybierz sie do biblioteki, wyjmij z półki, zajrzyj do środka i odstaw albo bierz - po prostu; to nie są żadne must, tylko takie, które czymś zwróciły moją uwagę i uważam, że warto poznać, co oczywiście nie znaczy, że ktokolwiek nie może mieć zupełnie odmiennego zdania;

...
nie rozumiem podkreślania w cudzych listach, że coś się już widziało/czytało to jakieś dowartościowywanie się jest?
albo pisanie, że coś z cudzej listy jest słabe - to wg mnie nieeleganckie

Edytowane przez Miciel
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:20
Stary 2014-03-04, 21:19   #854
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ano, zwłaszcza że mam plan przeczytać w tym roku najmarniej 60 książek. Moi znajomi też niewiele czytają, na szczęście mam kumpla od wina i literatury, na każdym spotkaniu upadlamy się alkoholem, wymieniamy książkami i pseudorecenzjami
Super brzmią te Wasze wieczory.

Cytat:
Arundhati Roy, Bóg rzeczy małych
Daniel Mendelsohn, Zagubieni
Chuck Palahniuk, Udław się
Joyce Carol Oates, Blondynka
Jan Tomasz Gross, Strach
Abe Kobo, Kobieta z wydm
Anthony Burgess, Mechaniczna pomarańcza, wersja R
Naomi Klein, No logo
Oriana Fallaci, Inszallach
Michel Houellebecq, Platforma
Uwielbiam Oates, ale Kobieta z wydm mnie wymęczyła okropnie, taka cienka, a myślałam, że nigdy jej nie skończę
no i wyszło, że nieelegancka jestem

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:26
seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:25   #855
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
nie rozumiem podkreślania w cudzych listach, że coś się już widziało/czytało to jakieś dowartościowywanie się jest?
A wg mnie to zwykły dialog, żeby nie było, że każdy se pisze w eter a reszta olewa Komentarz, że słabe też ma sens bo wtedy można sobie odłożyć taki film na później a wybrać inny, polecany przez prawie wszystkich.

Stary 2014-03-04, 21:27   #856
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
A wg mnie to zwykły dialog, żeby nie było, że każdy se pisze w eter a reszta olewa Komentarz, że słabe też ma sens bo wtedy można sobie odłożyć taki film na później a wybrać inny, polecany przez prawie wszystkich.
dokładnie.

Stary 2014-03-04, 21:34   #857
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
wtedy można sobie odłożyć taki film na później a wybrać inny, polecany przez prawie wszystkich.
noo, i piknie się przejechać, bo np. wszyscy uparli się polecać Dana Browna, Camille Lackberg, Paulo Coelho czy Wiliama Whartona
mnie tam bardziej zachęci, jak ktoś umieści na swojej "warto poznać" liście coś, o czym pierwsze właśnie paczę

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
dokładnie.
aaarghhhh

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

"Sukienka była nałożona dwa razy,nie widać na niej śladów urzytkowania.Rozmiar sukienki to 34-36. Z przodu między piersiami ma 8 guziczków,które nadają sukience eleganckość.Szerokość ramiączek to 2cm.Posiada ona pod spodem falbankę,która łądnie się prezentuje wystając spod sukienki.Jest zapinana na zamek z lewej strony oraz posiada nad zamkiem metalowe zapięcie,które uniemożliwi samoczynne rozpięcie się zamka."

Stary 2014-03-04, 21:36   #858
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mnie tam bardziej zachęci, jak ktoś umieści na swojej "warto poznać" liście coś, o czym pierwsze właśnie paczę
Taki lajf, zazwyczaj ludzie sięgają po to, co jest w większości polecane
Jeszcze zależy ile się czyta, ile się już przeczytało i ile ma się czasu i chęci na wtopy.
Co do komentarzy "fajne - niefajne" to dla mnie są cenne bo porównuję je do listy ulubionych książek/filmów komentującej osoby i mogę sobie wyrobić zdanie czy to będzie w moim guście.

Stary 2014-03-04, 21:36   #859
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Boszsz Jaki jest dla Ciebie ratunek? Masaże? No bo na lekach to se załatwisz bebechy do wymiany Strasznie Ci współczuję, no ja też nie mam dnia bez bólu, po prostu nie mam sekundy bez bólu, mam stały ból, ale to ta lordoza, jej cofnięcie czyli no na wieki wieków enter będzie mnie to boleć, ale traumatycznie tylko bywa. Pływanie mi pomaga i te nogi do góry co opisywałaś. No taniec. Ale Ty masz znacznie hardkorowszy przypadek z tego co czytam Strasznie mnie to martwi że nic nie można zaradzić? Ta joga pomaga znosić to zaledwie ale pewnie nic nie wyeliminuje przyczyny?
Kiedy chodzę na jogę,jest super, naprawdę zapominam, że mi coś dolega. Tylko...
Muszę spać minimum 5 godzin, żeby dać radę wytrwać w pozycjach, zatem ostatnio przeważnie poniedziałek odpada, bo od południa w niedzielę zaczynam myśleć o pracy i nie mogę zasnąc do 1-2... A o 5 musze wstać, zeby iść. Wtorki to w ojej firmie koszmar, tak jak dziś 10 godzin byłam w robo i tylko 2x wstałam od biurka. Uznałam, że pójdę dziś rano i posiedzę dłużej w robicie, to nie przyjechał autobus... Następny za późno, żeby zdążyć. Jutro o świcie przekazuję tort, który zaraz musze wykończyć. W czwartek mam dentystę. Może uda się w piątek...
Po robocie nie daję rady -wtorki i czwartki węgierski, a jeszcze musze cś w domu zrobić i trochę się pouczyć, żeby nie siedziec, jak tuman na zajęciach... Czasem też jakieś tortowe zamówienie wpadnie, I tak ciągły niedoczas...
Cytat:
Murszafko, przerażasz mnie tymi plecami (teraz doczytałam). Co się tam u Ciebie z nimi dzieje? Ja też mam bóle mocne i częste, ale u mnie to do wyprowadzenia jeszcze je. Mam pamiątkę z karambolu - niestabilność kręgosłupa na odcinku piersiowym, ale w końcu po bardzo długim czasie namierzyłam super specjalistę podobno i to w moim mieście.
Mam przepuklinę 2 dysków. Na szczęście mam na tyle szeroki kanał z rdzeniem, że rdzeń nie jest uszkodzony, ale stany zapalne co chwila mi się robią, jak za długo w wymuszonej pozycji siedzę...
Najbardziej pomaga mi joga i wyciągi, na masaże też chodziłam, ale joga lepsza, dłużej skutek się utrzymuje. Kinezyterapia ogólnie super działa.
Cytat:

No więc właśnie, konie...
15 lat dzień w dzień, minimum godzinę, częściej 2-3 jeździłam. Byłam laska, same mięśnie i skóra. A potem poszłam do pracy, w poprzedniej firmie zdarzało się nawet po nocach różne raporty jeszcze robić, przestałam chodzić na konie, Utyłam, jak świnia, kręgi, które oberwały w czasie skokow i kłusów wysiadywanych, puściły, bo już ich mięśnie nie trzymały. Jak jeździ konno didka, to jej nie pozwól przestać, nawet, jak będzie jej brakowało czasu. Wszyscy moi znajomi,którzy przestali, mają problemy...

Pokażę Wam siebie sprzed kilku lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2002_chyba_021.jpg (103,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2002_chyba_020.jpg (169,9 KB, 44 załadowań)

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 21:40   #860
Katty_p13
Piers do przodu

Aleście naprodukowały

Musz dalej jesteś laska nebeska
Stary 2014-03-04, 21:44   #861
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
"Sukienka była nałożona dwa razy,nie widać na niej śladów urzytkowania.Rozmiar sukienki to 34-36. Z przodu między piersiami ma 8 guziczków,które nadają sukience eleganckość.Szerokość ramiączek to 2cm.Posiada ona pod spodem falbankę,która łądnie się prezentuje wystając spod sukienki.Jest zapinana na zamek z lewej strony oraz posiada nad zamkiem metalowe zapięcie,które uniemożliwi samoczynne rozpięcie się zamka."
http://repostuj.pl/img/84776/magiczny-spod-od-sukienki/
Stary 2014-03-04, 21:46   #862
Redhaired Witch
Nindżopesz

Aww, Totoro

Stary 2014-03-04, 21:52   #863
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

1.

2. nie inaczej

Cytat:
Bueno

Cytat:
Co nie Ale serio to starczy, a nazbyt ambitnymi nie ma się co martwić, nie wszystko trzeba rozumieć. W sensie każdy oczekuje czegoś innego, inne ma potrzeby względem literatury.
Cytat:
nie pacz fogle w recenzje, wybierz sie do biblioteki, wyjmij z półki, zajrzyj do środka i odstaw albo bierz - po prostu; to nie są żadne must, tylko takie, które czymś zwróciły moją uwagę i uważam, że warto poznać, co oczywiście nie znaczy, że ktokolwiek nie może mieć zupełnie odmiennego zdania;

...
1. O! zgadzam się

2. a) nieeee, myślę, że ludzie to piszą, coby się nie powtarzać, czyli nie dublować niepotrzebnie pozycji
b) eeee też niekoniecznie, to po prostu opinia. Można mieć inne zdanie, gust, to chyba wręcz normalne.

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Muszę spać minimum 5 godzin, żeby dać radę wytrwać w pozycjach, zatem ostatnio przeważnie poniedziałek odpada, bo od południa w niedzielę zaczynam myśleć o pracy i nie mogę zasnąc do 1-2... A o 5 musze wstać, zeby iść. Wtorki to w ojej firmie koszmar, tak jak dziś 10 godzin byłam w robo i tylko 2x wstałam od biurka. Uznałam, że pójdę dziś rano i posiedzę dłużej w robicie, to nie przyjechał autobus... Następny za późno, żeby zdążyć. Jutro o świcie przekazuję tort, który zaraz musze wykończyć. W czwartek mam dentystę. Może uda się w piątek...
Po robocie nie daję rady -wtorki i czwartki węgierski, a jeszcze musze cś w domu zrobić i trochę się pouczyć, żeby nie siedziec, jak tuman na zajęciach... Czasem też jakieś tortowe zamówienie wpadnie, I tak ciągły niedoczas...

Mam przepuklinę 2 dysków. Na szczęście mam na tyle szeroki kanał z rdzeniem, że rdzeń nie jest uszkodzony, ale stany zapalne co chwila mi się robią, jak za długo w wymuszonej pozycji siedzę...
Najbardziej pomaga mi joga i wyciągi, na masaże też chodziłam, ale joga lepsza, dłużej skutek się utrzymuje. Kinezyterapia ogólnie super działa.

15 lat dzień w dzień, minimum godzinę, częściej 2-3 jeździłam. Byłam laska, same mięśnie i skóra. A potem poszłam do pracy, w poprzedniej firmie zdarzało się nawet po nocach różne raporty jeszcze robić, przestałam chodzić na konie, Utyłam, jak świnia, kręgi, które oberwały w czasie skokow i kłusów wysiadywanych, puściły, bo już ich mięśnie nie trzymały. Jak jeździ konno didka, to jej nie pozwól przestać, nawet, jak będzie jej brakowało czasu. Wszyscy moi znajomi,którzy przestali, mają problemy...

ad kręgosłup Bosssszzz Współczuję.

Ad fotki, Ty jak Ty ( ) ale kilku w rowie Edit: w wykopie, w wykopie !

Nie no świetna figura, i piękne włosy. Taka Pani z Ameryki

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-04 o 21:54
Stary 2014-03-04, 21:57   #864
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Co nie Ale serio to starczy, a nazbyt ambitnym nie ma się co martwić, nie wszystko trzeba rozumieć.
U mnie nie o niezrozumienie chodzi tylko o niedostrzeżenie sensu (hmm, na jedno wychodzi). Dobra, to inaczej. Podręcznika do fizyki nie zrozumiem. Nieznośną lekkość bytu zrozumiałam na płaszczyźnie fabularnej ale wydała mi się daremna, taka oczywista obyczajówka, o co to całe halo.
No i właśnie sporo z tych ambitniejszych książek, które czytałam miały wg mnie prostą historię i przesłanie nieadekwatne do szumu, jaki wokół nich powstał. Najwyraźniej jestem zbyt prosta kobita żeby wpaść nad nimi w zadumę

Stary 2014-03-04, 22:00   #865
akiyo
Zadomowienie

Cytat:
Brzmi bosko Czasem mi brakuje właśnie kogoś z kim mogłabym prowadzić rozwlekłe wynurzenia o książkach...

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
do obejrzenia na dysku czekają: Oldboy, Moon, I saw the devil, Shutter Island, Only Lovers itd, Thor 2, Wolverine i Jak wytresować smoka
Polecam wersję rozszerzoną; niby kilka minut więcej, ale zdecydowanie lepsze wrażenie
akiyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 22:00   #866
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
2. a) nieeee, myślę, że ludzie to piszą, coby się nie powtarzać, czyli nie dublować niepotrzebnie pozycji
jakby każden wklejał swoje do puli, to tak
ale mnie chodzi o samo podkreślanie fogle rakelinus, możesz spaczyć w moje spaczane na fejsie, może coś akurat

Stary 2014-03-04, 22:02   #867
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość

o matko, Ty to masz dopiero z tym kręgosłupem. Dobrze, że chociaż coś Ci działa na to łagodząco, tylko szkoda, że czasu tak mało np. na jogę. Mi joga nie pomagała, ból okropny, może będzie inaczej jak się kręgosłupem zajmę do porządku. Dużo zdrowia Ci życzę i mniej bólu też

Zdjęcia, w sensie figura super. Teraz pewnie też nie ma co narzekać

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:04
Stary 2014-03-04, 22:10   #868
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie o niezrozumienie chodzi tylko o niedostrzeżenie sensu (hmm, na jedno wychodzi). Dobra, to inaczej. Podręcznika do fizyki nie zrozumiem. Nieznośną lekkość bytu zrozumiałam na płaszczyźnie fabularnej ale wydała mi się daremna, taka oczywista obyczajówka, o co to całe halo.
No i właśnie sporo z tych ambitniejszych książek, które czytałam miały wg mnie prostą historię i przesłanie nieadekwatne do szumu, jaki wokół nich powstał. Najwyraźniej jestem zbyt prosta kobita żeby wpaść nad nimi w zadumę
Ja rozumiem o co Ci chodzi, mam podobnie, tylko wstydzę się komentować publicznie ( no w małym prywatnym gronie nie ) że nie zrozumiałąm przesłania, drugiego dna, sedna etc jak zwał tak zwał. Alegorii? łotewa
Ty się przynajmniej nie wstydzisz, dzięki Tobie lżej mi się przyznać ufff kamień spadł.
Nie twierdzę że to ujmuje nam intelektu, tylko twierdzę, że nie wszystko jest dla wszystkich, nie każdy posiada ten sam rodzaj czy umijętność postrzegania. Tę samą wrażliwość. Nieźle sobie to zracjonalizowałam heh, ale serio tak jest. Ja tam jestem prosta baba, więc siłą rzeczy nie poszukuję, nie potrzebuję pewnych zabiegów literackich.
Wychowałam się na Kapuścińskim, i ten rodzaj przekazu, choć to reportaż akurat, odpowiada mi najbardziej. A też nie nazywa wszystkiego po imieniu. Ważkie rzeczy są tam niewypowiedziane. Ale je widać. No każdy jest inny.

Cytat:
jakby każden wklejał swoje do puli, to tak
ale mnie chodzi o samo podkreślanie fogle rakelinus, możesz spaczyć w moje spaczane na fejsie, może coś akurat
Ale muszę mieć fejsa zapewne
Kiedyś go zrobię. Zapamiętam na przyszłość. Thnx

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-04 o 22:11
Stary 2014-03-04, 22:14   #869
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Ale muszę mieć fejsa zapewne
Kiedyś go zrobię. Zapamiętam na przyszłość. Thnx
ta np

Stary 2014-03-04, 22:18   #870
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ta np
Jestem już coraz bliższa tej decyzji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości