|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lumpeksy - Kraków
Cytat:
rece opadaja, ale jednoczesnie chyba wlasnie tam znalazlam najwieksze perly np. ostatnio wyszperalam ta http://www.lyst.com/clothing/jane-no...de/?ctx=164362 tylko w kolorze fioletowym 39 zl
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Na wątku ze zdobyczami lumpeksowymi, któraś z wiżanek mówiła, że chodzi na wyprzedaże po złotówce i chciałam zapytać czy w Krakowie też jest coś takiego??
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, np. w Dawo na Wawrzyńca, Starowiślnej, Limanowskiego.
|
|
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na Starwoiślnej w Dawo i za 1 zł to same jakieś skarpety dziurawe były :P no ale Pani w sklepie powiedziała że to jest końcówka kolekcji
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Może wie któraś jak suę wchodzi do tej drugiej hali w artusie94 na 29 listopada? Byłam tam tylko raz, w tej wycenionej. A przeczytałam że w tej drugiej hali są rzeczt po 5, 10 i 25 zł i kest dział dziecięcy.
|
|
|
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja upolowałam wczoraj torebeczkę w Robanie
![]() Dokładnie taka, jakkiej szukałam. Nieduża, ale pojemna 17zł. |
|
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
A ja w Bidze, za 20 zł taką parkę
|
|
|
|
|
#548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
aa ! piekna! podobnej szukam!!
w ktorej bidze? ![]()
|
|
|
#551 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Second hand. Kraków.
Cześć
![]() Jestem świeża w Krakowie a chciałabym odwiedzić tutejsze lumpki.. Mogłabym prosić o dokładniejsze adresy polecanych przez Was? Byłabym wdzięczna! |
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Wątek ma 19 stron, na których są podawane adresy, miejsca i wszelkie szczegóły
|
|
|
|
|
#553 |
|
Rozeznanie
|
Mam dwa pytanka.
Gdzie można jakieś fajne rurki spotkać, bo jeszcze na takowe nie trafiłam?? A drugie moje pytanie jest odnośnie nowego oddziału artusa94. Niedawno jak byłam na alejach to pani zachęcała mnie, żebym szła tam, bo było otwarcie, ale akurat już wtedy nie miałam czasu. A teraz powiedzcie czy któraś z was tam była(to jest chyba na basztowej lot albo w tamtych okolicach). Warto?
|
|
#554 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, a była może któraś z Was w artusie na al. 29 listopada 214? jestem bardzo ciekawa jak tam jest
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Juz dawno nie bylam. Bralam tylko ubrania z wieszakow ale lepsze byly w artusie na karmelickiej.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebuje stroju Pirata na sylwestra. Orientujecie się może gdzie obecnie jest duży wybór takich wdzianek ??
|
|
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Duuużo przebrań widziałam w bidze na ugorku
|
|
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
hej co tam nowego
byłam na dostawie w sklepie u artusa ale nic nie maja ciekawgo.;/ rozczarowałam sie
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Second hand. Kraków.
w jakim lumpku znajde ciekawe rzeczy domowe - obrusy poszewki na poduszke ?
Cytat:
na Długiej też jest kilka ,najwiekeszy koło Nowego Kleparza (idzie sie przez podwórze tam gdzie Alta Plana tylko z drugiej storny, taka biała klatka schodowa) teraz maja wyprzedaz na wadze wszystko po 1,2,3 zł Starocie głównie ale jakieś dresy albo dżinsy mozna kupic
|
|
|
|
|
|
#560 |
|
Przyczajenie
|
A w sobotę znajdzie sie jakis lumpeks z wyprzedażami po złotówce? Bede w weekend i mam w planach juz Bige, ale jestem ciekawa czy gdzieś jeszcze warto zajrzeć.
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk |
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w artusie na 29 listopada, ale ceny mieli zabójcze - buty- 75 zł, reszta 56, 25. Sukienka pierwsza lepsza którą do ręki wziełam 45 zł, masakra ! Wyszłam, tak prędko jak weszłam. Była któraś z was tam może ? Pamiętam, że rok temu jeszcze dało się coś kupić w miarę normalnych cenach.
|
|
#562 |
|
Zadomowienie
|
W tej pierwszej sali rzeczywiście ceny są odstraszające. Nie wyobrażam sobie płacić za sukienkę z ciuchlandu 50 złotych czy więcej.
W dwóch kolejnych jest już taniej, w pierwszej wszystko po 10 złotych, a w drugiej 5/3 złote za sztukę. Wiadomo, im tańsza sala, tym jakość ubrań się pogarsza. Raz udało mi się kupić świetne jegginsy z Oysho za 3 złote, ale według mnie nie warto tracić czasu na ten ciuchland. Towaru jest dużo, ale ciężko znaleźć coś godnego uwagi. Chyba najbardziej lubię lubię lumpki, gdzie wszystko można kupić za 1, 2, 3 złote. Możecie polecić jakiś? |
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Poszukuje lumpeksu gdzie znajdę ramoneski skórzane , albo najlepiej z ecoskóry. Chodzi mi o takie "lepsze" lumpki gdzie są te modne rzeczy i aktualne. A w sumie to chodzi mi o ramoneski w fasonie podobnym do tych czarnych w załączniki, a byłam w kilku i są tylko takie, które posiadają ściągacz na dole i przy rękawach. ;/
Czy w jakimś lumpku dostanę taką czy tylko w sklepach? |
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
W większości krakowskich lumpeksów cena za takie kurtki wynosiłaby pewnie koło 50 złotych. Jednak nie jest to ciuch, który można sobie radośnie wrzucić do pralki i uprać z płynem w temp. 60 stopni. Ja chyba bym się nie zdecydowała na taki zakup
No i trzeba zaznaczyć, że ciężko dostać jakąkolwiek sensowną kurtkę poniżej rozmiaru 40. Najlepiej zajrzyj do kilku Artusów z "promocją" 15, 5 zł za sztukę. Na Twoim miejscu kupiłabym jednak w normalnym sklepie, nieużywaną. |
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogłabym dać 50 zł jeśli byłaby faktycznie fajna i niezniszczona albo z metkami. Jednak 50 zł a 200 to jest różnica. Tylko właśnie trafić na taka w lumpku to chyba cud
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chcesz kupić nową, to radzę się przejechać do factory. Ja w zeszłym tygodniu dałam tam 48 zł za wiosenną kurteczkę z reserved. Teraz są już wyprzedaże na takie rzeczy, więc można coś tanio upolować.
Co do lumpeksowych nie pomogę, bo jak dla mnie zawsze znalezienie czegoś to kwestia szczęścia w Robanie przy placu imbramowskim kiedyś mieli taką kurtkę, ale nawet nie podchodziłam bo wyglądała na dużą, więc nie wiem, po ile...
|
|
|
|
|
#567 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Chciałabym kupić sobie ze 3 klasyczne sweterki (coś w stylu jak w załącznikach). Na jakieś 10 moich ostatnich wyjść do lumpeksów (np. do polecanej Bigi na Wrocławskiej albo lumpków na starowiślnej) jedyny mój łup to sweterek z Atmosphere za 14zł
A nie chcę płacić ponad 20zł za używany sweterek.. Bo przecież min. po to chodzi się do lumpków, żeby było nie tylko wyjątkowo ale też i taniej niż w sieciówkach
Edytowane przez Jedwab93 Czas edycji: 2014-04-07 o 08:17 |
|
|
|
|
#568 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, w Krakowie jest spory wybór sklepów typu "lumpeks". Ja ostatnio odkryłam bardzo fajny sklepik na Długiej (w okolicy mBanku i księgarni pod Globusem). To miejsce to raczej coś a'la vintageshop, można tam bardzo miło spędzić czas i ma zupełnie inny klimat niż w tych sklepach, w których babeczki wyrywają sobie ciuchy z rąk. Ubrania wprawdzie nie są zbyt tanie, ale wszystko jest wyszukane i dobrej jakości. Są tam też płyty i książki (fajna opcja z wymianą książek). Bardzo ciekawe miejsce, jeśli szukacie czegoś innego, niż zwykła ciucharnia
![]() |
|
|
|
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Chyba muszę zebrać te wszystkie adresy w jedną długą aktualną listę
![]() i ruszyć w miasto
|
|
#570 |
|
Przyczajenie
|
Ja lubię lumpeks w Świątnikach Górnych. Jak ktoś jest z Borku, to mu pewnie nawet bliżej niż np. do Nowej Huty. Można pojechać busem, mpk lub fb (nie facebook) wysiąść w rynku (trzeba zapytać, bo nie widać że to rynek) pójść ulicą św. Stanisława w dół, po lewej jest lumpeks, ale nie jest taki fajny, zejść niżej i pierwsza ulica w prawo, troszkę to pod górę i pierwszy budynek jaki widać, na górze po schodkach fajny lumpeks (to naprawdę blisko rynku), może nie ma tych ciuchów aż tak dużo, za to naprawdę porządne, kiedyś trafiłam nawet na rower i chyba betoniarkę o ile mnie pamięć nie myli ;-), na rower nawet miałam chrapkę i żałowałam, że już sobie kupiłam. Ale ciuchy eleganckie, można się troszkę dogadać co do ceny, czasem dostanie się gratis, ale to raczej chyba dla stałych klientów.
Co do ciuszków dziecięcych to ja lubię bigę na Wrocławskiej nad biedronką. Dużo nowych, ładnych ciuszków. Nie kupowałam tam jeszcze nic dla siebie, więc nie powiem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.

) też bywam i tam całkiem spory wybór wycenionych rzeczy, niektóre całkiem całkiem, tylko ceny tych wycenionych niekiedy (na mój krakowski gust i kieszeń) mogłyby być nieco niższe. Ostatnio znalazłam tam świetną sukieneczkę za 17 zł
rece opadaja, ale jednoczesnie chyba wlasnie tam znalazlam najwieksze perly

-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60