|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
A wlasnie nie wiem czy Wam pisalam jak bedzie miala na imie Nasza coreczka... a wiec : Olivia
, imie dawno wybrane jeszcze przed tym jak zaczelismy sie starac o pierwsze dziecko ![]() ![]() Takze berenika_26 jak bedziesz miala chwilke to prosze dopisz na pierwszej stronie aaa i od razu wizyte + glukoza na 17 marca. Dziekuje
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie nadazam za Wami
Co do przebierania to ja nie pamietam zebym na samym poczatku bardzo czesto przebierala. Ale moze to zalezy od dziecka. Jak jadla to blisko buzi byla tetrowka. Jak nosilam do odbicia i cos sie ulalo to zwykle na mnie Takze to ja musialam sie czesciej przebierac pomimo ze tez narzucalam sobie tetrowke na ramie. Dopiero pozniej trzeba bylo czesciej przebrac jak uczyla sie przemieszczac czy byla rozszerzana dieta. No i ocxywiscie w sytuacjach kiedy pampek nie dal rady
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Wtajemniczenie
|
No i Mala zaczyna swoja pore na fikolki
ja padam wiec ide sie kapac i do lozeczka...Dobranoc brzuchatki Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1595 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w poprzedniej ciąży do 26tc przytyłam 0,5kg, a od 30 tc było 4kg w miesiąc Teraz nie będzie tak kolorowo bo w 20tc miałam już +4kg![]() Cytat:
Jeśli to te skurcze B-H to spoko![]() Cytat:
Fajny jest ten cosmo, ale za bardzo będę rzucała się w oczy, myślałam o beżu łatwiej będzie dobrać dodatki typu kocyk.... Eeee co Wy chcecie od tego stelaża, wygląda na solidny![]() Nooo widzę, bo nie nadążam. Co próbuję odpisać, to za chwilę kolejne posty i nigdy nie jestem na bieżąco ![]() Cytat:
![]() To już wiesz jakiego szukam, a może widziałaś coś podobnego innej firmy ????Cytat:
![]() No i dobra jest amica ale dobrze, że chociaż masz 5 lat gwarancji![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45434794] Dziewczyny, ledwo zipie.. No tak się tragicznie czuję.... Próbowałam się przespać razem z małym, ale nie mogłam zasnąć... Rano łyknęłam cerutin, teraz piję herbatkę z sokiem malinowym, ale boję się, że to nic nie pomoże i będę charlać jak Adaś... A weekend szykuje mi się cały w szkole, sobota od 8 do 18, i niedziela od 8 do 17 [/QUOTE] W takim razie sio do lekarza ![]() Cytat:
później jak się pokazały zęby to malutką szczoteczką..
|
||||||||
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
o jojoj,szalejecie.
U mnie ostatnio krucho z zaladaniem na neta,miotam sie miedzy swoim domkiem a tesciami.I jedyne co ostatnio robie to nadrabiam... Wiec nawet nie jestem juz wstanie sie odniesc z osobna. Ciesze sie,ze kolejne tygodnie za nami,kolejne 100 dniowki i kolejne wizyty Zubi nie wiem czy do konca dobrze rozumie,ale ja jak zmieniam pozycje to czesto brzuch pporstu sie napina i robi sie twardy,dopiero po chwili odpuszcza.A czesem od przybrania zlej pozycji tez tak sie dzieje, bo dzidzia pewnie sie buntuje. Powiem Wam szczerze,ze w pierwszej ciazy twardnial mi brzuch od 20 tyg,ale czlowiek wtedy sie zastanawia czy jest ok czy pedzic do lekarza.A jak juz zaczela sie u mnie akcja porodowa,to brzuch tak mi twardnial,ze nawet nie musialam dotykac rekoma zeby sie upewnic i moze dlatego teraz jestem bardziej spokojniejsza jak troche zrobi sie twardy,bo wiem jak to juz wyglada. A ja jestem po wizycie zwyklej,Mala nadal glowka w dol.Serducho bije pieknie i cuker za mna i jest dobrze. Kolejna wizyte mam 21.03.14 z usg,bedzie o kilka dni wczesniej niz powinna,ale tak uzgodnilismy z moim lekarzem,ze lepiej bedzie jak to on jeszcze wpisze w moja niemiecka karte ciazy dane z 3 waznego badania z calej ciazy.I to ja sama mu zaprponowalam,bo wole zeby miec wszystko wazne w jednym miejscu. Dla przypomnienia 22-23 marca zmieniam adres zamieszkania i dlatego tak zalezy mi...
|
#1597 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
??ja nawet w serialu nie widziałam![]() ![]() Nie czytałam linka, miało być bez takich niusów ![]() Cytat:
Nasza dalej "no name"![]() --------------------------------------------- Dzisiaj miałam ciężki, ale ciekawy nawet dzień. Spotkałam koleżankę, której nie widziałam 1,5 roku. Przyjechała w odwiedziny do swojej mamy i spacerowała ze swoją miesięczną Zosią Ja też chcę mieć niuńkę przy sobie, niech już będzie czerwiec W ogóle poród miała boski 5h, a i figurę taką jak przed porodem. No, ale ona zawsze była sucharkiem![]() Poza tym ząb-ósemka dalej mi dokucza, tzn. rośnie, wyrzyna. Boję się, czy jakiś stan zapalny się tam nie zrobił, bo ani buzi otworzyć, ani jeść. No i jutro lecę na 13 do dentysty ![]() Poza tym dzisiaj chodziłam jakaś nie dojedzona i nie dokołysana . Na ostatki wsunęłam dwa pączunie i dwie dokładki lodów bakaliowych z bitą śmietaną. No, ale od jutro post A i post od zakupów wyprawkowych, zrobiłam wczoraj zakupy w aptece geminii, ale żeby nie było to kupiłam też dużo rzeczy dla starszaka i do domu ![]() Dobranoc laseczki ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
i ja też po wizycie
Luteina odstawiona Lekarka z lekka zszokowała mnie stwierdzeniem, że wynik obciążenia glukozą po 2 godz. jest według niej za wysoki - miałam 102mg i że mam to z internistą skonsultować... No i dostałam zwolnienie...ale leżące ciekawe jak mam się dzieckiem zająć jak się wiosna rozkręci...kto na spacer z nią pójdzie?
|
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do zwolnienia, to oszczędzaj się ja wiem, ze przy dziecku to ciężko, siostra miała tez leżące, a synem musiała się zająć, no i co chwila lądowała w szpitalu ![]() ja lece się myć i nyny, dobranoc |
||
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
![]() Dzis brzuszek ok,na razie nie twardnienie nie boli. Mam nadzieje ze to wczoraj to było z przeforsowania sie bo w poniedzialek sie nalazilam i nadrobilam troche wiec moze to od tego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1601 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a luteina odstawiona to chyba ok ![]() Cytat:
![]() Dzien dobry Ja juz po sniadaniu z mezem... On do pracy a ja bojkotuje pogode w lozku... Jest paskudnie pada snieg z deszczem... Ja chce wiosne Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-05 o 07:24 |
||
|
|
|
#1602 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to wczoraj zaszalałyście z pisaniem
![]() Witam się w 28 tygodniu i III trymestrze ![]() Cytat:
Cytat:
aaa i ładna szafa Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45434794] Dziewczyny, ledwo zipie.. No tak się tragicznie czuję.... Próbowałam się przespać razem z małym, ale nie mogłam zasnąć... Rano łyknęłam cerutin, teraz piję herbatkę z sokiem malinowym, ale boję się, że to nic nie pomoże i będę charlać jak Adaś... A weekend szykuje mi się cały w szkole, sobota od 8 do 18, i niedziela od 8 do 17 [/QUOTE] syrop z cebuli i życzę duuuużo zdrówka ![]() przyszła Cytat:
chociaż na mnie już nawet ona nie działa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdzie reszta moich postów co zacytowałam??????? oczywiście nie pamiętam co jeszcze miałam Wam pisać ale wiem, że sporo tego było
|
||||||||
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, odrobiłam tylko ostatnią stronę
nie mam siły puki co więcej. Wczoraj znikłam po południu bo Tż-t wróciła wcześniej z pracy i pojechaliśmy kupić pralkę![]() Byliśmy też w innym sklepie z promocjami i zakupiłam sobie nowiuśkiego mopa i zestaw porcelanowy talerzy i filiżanek za 10 euro
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
znowu będziesz prać? znowu dziecięce? przerażasz mnie z tym praniem przyjedz do mnie też poprać co?
|
||
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dobrzea z tym oszczędzaniem - no way trzeba ją podnieść, przesadzić, zdjąć ze stołu ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj na bezpiecznego malucha idziemy Która była? opowiadać!!
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-03-05 o 08:16 |
||
|
|
|
#1607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety musiałam zrezygnować ze SR bo mi się szyjka skraca i rozwiera i mam leżeć... Widzę że nic nie straciłam ![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale pogoda do Aldrin- za III trymestrKucyk-a jak Ty się czujesz???bardzo ta szyjka sie rozwiera???bidulko:glasiu : Anteria-ale Ci sie fajna promocja trafiła Ramona-to pożegnaj ładnie II trymestr i jutro imprezka Berenika-zdrówka!!!!!! Karolkya-przyłączam się do ubolewania nad pogodą ![]() A jeszcze miałam ogólnie pogratulowac wszytskich udanych wizyt tygodni trymestrów Idziemy dziewczeta jak burza
|
#1609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc0late śniłaś mi się dziś. A wyglądałaś jak na avatarze. Obie byłyśmy na jednej porodówce, tak: rodziłaś sn i to zaledwie z całe 45 minut Twoją dwójkę. A koniec końców okazało się, że jest i synek i córeczka. ![]() Witam się z wami w środę. Najgorszą środę dotychczasowego okresu ciąży. Masakra jakaś. Teść miał przyjść o 12 do malowania, powitał mnie o 7.30 ![]() Mówił, że będzie cicho a póki co stuka, puka. Ale zaraz ma malować. Do tego wczoraj zbrakło farby na korytarz, dorobiliśmy i wyszedł lekko inny odcień. No myślałam, że cholera mnie weźmie. Dziś ma być malowane jeszcze raz i się okaże co robimy. Do tego wszystkiego pęka mi łepetyna, teraz muszę się uczyć na egzamin i nie mam ochoty nic robić. Ratuunku Wam życzę lepszego dnia niz mój sie zanosi.
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj dziewczyno nie przesadzaj, pomyśl że zawsze mogło by być jeszcze gorzej myślę że raczej hormony u Ciebie szaleją, nie martw się i wyluzujIzetka nie mam jeszcze żadnej na oku, fajnie by było jakby była duża i tania i z zamrażarką na dole taką z szufladkami Zobaczymy jaka nam się trafi. Trzeba pomału kompletować sprzęty bo za niecały rok zmieniamy mieszkanie i na tamtym na pewno nie będzie nic, a do tej pory wszystkie sprzęty jakie mamy to są z mieszkania, więc nie chciałabym zostać z niczym gdy przyjdzie co do czego
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mieszkaliśmy w warszawie kupiliśmy sobie pralkę lodówkę odkurzacz no nie odkurzacz służy nam dalej ![]() Przeczytałam to co napisałam i ani ładu ani składu w tym nie ma
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-03-05 o 09:17 |
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja jeszcze w łóżku pogoda paskudna, nawet się wstawać nie chce, ale zaraz muszę sobie jakieś śniadanko stworzyć ![]() Anteria, super, że kupno pralki macie za sobą ![]() Maya, oszczędzaj się dziewczyno, nie ma żartów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Chociaż nie wiem czy taki dobry, bo u mnie też pogoda paskudna... Do tego też mnie dotknął spadek formy - ostatnie dwa dni czułam się fatalnie, nie wiem czy to nie jakaś lżejsza odmiana jelitówki syna obyło się bez wymiotów i biegunki na szczęście, ale strasznie mi było niedobrze, bolały mnie całe plecy i coś kłuło w brzuchu, tak więc ostatnie dwa dni przeleżałam. Ale dzisiaj już lepiej, apetyt mi wrócił więc koniec marudzenia![]() Nawet mam plan zaraz posprzątać łazienkę Gratuluję Wam wszystkich udanych wizyt , skończonych/rozpoczętych tygodni kolejnych zakupów To już naprawdę III trymestr się powoli zaczyna na wątku??![]() Majkela, chocolate widzę, że i u Was jelitówka była, współczuję Ja też uwielbiam sówki Podczytywanie z telefonu jest fajne, bo można być w miarę na bieżąco, ale potem jak chce się coś komuś odpisać to nagle jest pustka w głowie... ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Maya a glukozę robiłaś 50g cz 75g? Zresztą 102 to i tak jak dla mnie wynik w normie więc nie wiem czemu tak gin powiedział A co do l4 to mi gin wypisuje "chodzące" bez problemu na szczęście.---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ramona w Poznaniu jest jeszcze Bezpieczny Maluch 15 marca i Świadoma Mama 20 marca. Ja się zapisałam, ale teraz jakoś mi nie po drodze i nie wiem czy nie zrezygnuję
|
|
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyscie
nie dam rady Was nadrobić bo uciekam na warsztaty tak wiec do potem Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--- Ja niestety musze powtorzyc cukier Mialam robione 50g a teraz coraz czesciej od razu robi sie 75. Niestety u mnie w przychodni skierowanie na 75 daja dopiero jak po 50g jest powyzej normy.
|
|
|
|
|
#1616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fajnie, że z wyborem poszło łatwo, u nas dalej jest dzidziuś Cytat:
A glukoza chyba dobra ![]() Brawo też jestem przerażona, że to tak leci ![]() Cytat:
Teść odmaluje wszystko i będzie pięknie, korytarz może mieć przecież troszkę inny odcień, powiesz że tak sobie wymarzyłaś i o taki efekt Ci chodziło
|
|||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dostałam powera dzisiaj chyba pierwszy raz w tym tyg
Ale muszę chwilę odpocząć bo zaraz znowu przesadzę i nie będę mogła się ruszyć, a jeszcze chce skończyć sprzątanie pokoju dziennego, później jeszcze poodkurzać i pozmywać podłogi i dzisiaj odpuszczam, a dzieć szaleje w brzuchu![]() Izetka masz racje nic nie zrozumiałam z tego co napisałaś ale domyślam się o co Ci chodzi
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jeszcze się mieszcze w normie? Ulżyło mi troszke Wiem, że to śmieszne troche martwić się, że sie za mało przytyło, ale chodzi mi tylko o dzidzie żeby było wszystko dobrze.3,5 kg
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
Sory Dziewczynki, że tak zbiorowo ale jakośnie mam humoru dziś na pisanie i cytowanie, może się rozkręcę później
Wszystkim zaczynającym nowe tygodnie trymestry oby reszta minęła szybciorem za wizytujące i badająceja dziś w łóżku brzuch mam jakiś taki nie swój.... nie wiem co się dzieje, Mała niby szaleje cały czas, ale jakiś taki nacisk czuję, może jakoś się źle ułożyła
|
|
|
|
#1620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja 4 lata temu też najpierw miałam 50 i wyszło mi 142 to wtedy mnie wysłał na 75. Teraz od razu dał mi już na 75 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

, imie dawno wybrane jeszcze przed tym jak zaczelismy sie starac o pierwsze dziecko 

bo w 20tc miałam już +4kg
Jeśli to te skurcze B-H to spoko

W ogóle poród miała boski 5h, a i figurę taką jak przed porodem. No, ale ona zawsze była sucharkiem

i że mam to z internistą skonsultować...

przerażasz mnie z tym praniem 
obyło się bez wymiotów i biegunki na szczęście, ale strasznie mi było niedobrze, bolały mnie całe plecy i coś kłuło w brzuchu, tak więc ostatnie dwa dni przeleżałam. Ale dzisiaj już lepiej, apetyt mi wrócił więc koniec marudzenia
za wizytujące i badające