|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Ja dziś kupiłam kalafiorek na obiad do tego ziemniaczki i mizeria dla mnie hehe a miałam taką już ochotę na kalafior z bułka i masłem że hmmm ale dziś się najem
![]() |
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Też mam zagwostkę z tym ciuszkami..
Ale body kupuje w różnych rozmiarach i dużo wieksze też bi bedą potrzebne na różnym etapie... Każdy rodzic ma chyba swoj styl moja siostra do 2 misiaca korzystała z kaftaników i takich spodenek do pase ewentualnie z body rozpinanych ...wieć to chyba w praniu wyjdzie a mała szybko wyrosła czasem w ciagu tygodnia kaftanik byl za mały |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prawie same pajace i jedne śpiochy, body z długim (mam mało) i krótkim rękawem(wiecej), jedne półspiochy, 2 rampersy - ogólnie rozmiary od 56 do 62, ale niektóre 62 są równe z 56
w praktyce okaże się która marka zawyża a która zaniża rozmiarówke, mam też takie ubranka 0-3Ja kupowałam za grosze więc jak nie użyję to trudno, |
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Ja kaftaników nie kupuje bo one mi się zawsze podwijały przekręcały katastrofa wygodniejsze są body i śpiochy i pół śpiochy a jak jest chłodniej to body i śpiochy spokojnie wystarcza ważne aby dziecko miało ciepły ale nie przepocony karczek bo rączki i nóżki ogólne są chłodne
|
|
|
|
#2315 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Po wczorajszej wizycie wszystko oki. Szyjka trzyma ale niunia siedzi tak nisko że molestuje mi pęcherz średnio co pól godziny jestem w kibelku, a czuję jakby cały czas mi się chciało. Następne wizyta 1 kwietnia. Mam kiepski humor bo mnie wczoraj siostra nastraszyła że zna przypadki w których jak mama w ciąży chorowała to później a to wody zielone, a to dziecko zaraz zapalenie płuc A ja jestem ciągle smarkata już nie mam siły, nie jest to jakaś hiper choroba ale katar praktycznie od stycznia cały czas. Trzeba by się chyba udać do laryngologa ![]() Widzę że dziewczynek nam przybywa ![]() ecenca śliczny brzuszek Co do ciuszków, to odkąd dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka zaczęło się wielkie zwożenie pudeł od siostry. Na budowie stoi już 7 po takich dużych pampersach. Zacznę to ogarniać jak już się przeprowadzimy i będzie cieplej. Pewnie większości nawet malutka nie nałoży, więc muszę rozsądnie do tego podejść. Przy Nadusi wszystko jak leci prałam prasowałam a potem nieużywane z powrotem do pudła. Co do słodyczy to mam to szczęście że moje dziecko za nimi nie przepada. Ja jej nie daję a ona sama bardzo rzadko się o nie upomina. Do tego jest tak wybredna że je tylko określone typu Kinder czekolada. Paczkę świąteczną musiała mama opróżnić
|
|
|
|
#2316 | |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj tak pobieżnie spojrzałam na to co ostatnio w lumpku kupiłam (dużo tego nie jest- raptem pare sztuk) i ogólnie większość to już te większe rozmiary 68-70cm.
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Z kolei znajoma (też w ciąży) mówiła, że ją też napadł katar, z którym się męczyła miesiąc, ale wyczytała, że w ciąży to się zdarza, bo błony mogą "puchnąć", "pęcznieć" itp. Po czasie wszystko wróciło do normy. |
|
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak obejrzałam kiedyś film "Egzorcyzmy E.R" to jak się obudziłam o 3 nad ranem to myślałam, że mnie demony opętają, a teraz jak o 4 się obudzę, to będę się bać, że zawału zaraz dostanę ja sobie jeszcze pospałam
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie jem kanapkę z paprykarzem, nie jadłam ze trzy lata. Tylko to jakaś wersja hot
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Pisałyście o hormonach i zmiennych nastrojach. Ja dzisiaj rano tak się zdenerwowałam na moją córcię aż mnie żołądek rozbolał i ![]() A nic takiego nie zrobiła, dzień jak co dzień muszę ją poganiać z rana żeby szybciej jadła, szybciej myła, ubierała itd. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak zacznę się budzić o 2 i do rana będę się wiercić to w ogóle przestanę w dzień funkcjonowaćCytat:
![]() Cytat:
nie słuchaj takich opowieści, bo poza tym, że się stresujesz niczego to nie wnosi do aktualnej sytuacji, na pewne rzeczy nie ma się wpływuCytat:
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale kobiet w ciąży chyba nie koniecznie obowiązuje? ![]() chociaż na taki paprykarz mam ochotę
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że dzieci i kobiet z dziećmi w brzuchu może nie obowiązywać
Ale już wczoraj wiedziałam że dziś wciągnę ten paprykarz. |
|
|
|
#2325 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam warzywka dzisiaj
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
Fame co najmniej na następnych kilka lat, masz post zaliczony
Dziewczyny lecę na spacer, bo coś zaczyna się chmurzyć nie naskrobcie proszę za dużo![]() Do później!
|
#2329 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też się nafutruję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja do niej ależ pani doktor leje miód na moje uszy uwielbiam mięsko . Ach i powiedziała że teraz dopiero zacznę tyć i nie będę miała dużego wpływu na to bo dzidź przybiera dużo no to fajnie ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
nos zatkany a czasami woda z nocha
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Ja też ostatnio zauważam krew na chusteczce jak rano smarkam.
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
ecencia sliczny brzuszek ![]() svelta moja corka urodzila sie 53cm, jeden rozmiar wystarczal nam na 2msc (przez jakies 9msc) potem zwolnila. Z tym ze rozm.62 w pl to chyba drugi rozmiar? Ja mialam 0-3 i rozne byly te ciuszki, ale w wiekszosci za duze na poczatek. Ja uzywalam albo pajacow albo zestaw body i polspiochy/getry. U nas nie ma spiochow, jedne kupilam gdzies ale uzylam tylko raz, wydawaly mi sie nie wygodne, z tym ze one byly z bluzeczka, moze teraz zaloze je z body to bedzie inaczej. Ja dzis zrobie na obiad rybke po grecku z ziemniakami. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- U mnie to tez norma, plus krwawiace dziasla :/ |
|
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
Też mam ciągle przytkany nos, to za sprawą naszego stanu, w pierwszej ciąży miałam to samo. Teraz dużo pomaga stosowanie nawilżacza w domu.
Co do ciuszków to najgorsze co dla mnie było to kaftaniki, wiecznie się podwijały i wyłaziły. I ogrodniczki dla małego dziecka. Miałam takie śliczne i mięciutkie ale jak się dziecko nosi to przednia klapa często ląduje na buzi dziecka i albo jest wiecznie oślinione albo utrudnia oddychanie. |
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo rybka pychota ![]() Tak to jest z tymi rozmiarami kupiłam body w 2 sklepach i oba 68 i na długość sa inne... I weź tu traf |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
helou Mamuśki, wpadlam na szybko po wieści od debeściary, ale widzę że nie ma
pewnie nie ma czasu napisać, nie dziwne, trzeba czekać cierpliwie. życzę miłego dnia
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam to samo, rano codziennie katar i trochę krwi
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzisiaj pusto
![]() a mnie się dzisiaj nic nie chcę
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() rano się przywitałam i poszłam na pół godzinki w kimę, a potem do kościoła, potem zakupy. Rybny sklep mi przenieśli (jak tam ładnie i przestronnie od razu ) i obok jest lumpek i 2 zł/szt. Wynalazłam synkowi kurtałkę wiosenną z Bobem budowniczym i sobie koszulową cienką tunikę na lato - taka luźna zwiewna, że może nawet brzuch się zmieścito zaraz nadrabiam w końcu
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie pamietam juz dokladnie ale chyba w calzedoni ![]() W h&m fakt nie patrzyłam chyba bede musiała sie przejsć Kurde musze sie wybrać do tego lumpka, chociaż nigdy jeszcze nie udało mi sie dla siebie nic kupic... Może dla Natiego coś trafię... Bambusiek...muszę się wybrać i obczaić cio tam jest bo potem jak bede grubsza to pewnie mi sie nie bedzie chcało Kochane a używał ktoś tych peluch z rossmanna..babydream? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

A ja jestem ciągle smarkata już nie mam siły, nie jest to jakaś hiper choroba ale katar praktycznie od stycznia cały czas. Trzeba by się chyba udać do laryngologa 

jak zacznę się budzić o 2 i do rana będę się wiercić to w ogóle przestanę w dzień funkcjonować
nos zatkany a czasami woda z nocha