|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Dzięki dziewczyny za cenne rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Przyczajenie
|
Ja z wyprawką jeszcze się wstrzymam, conajmniej do czasu poznania płci bo mam w najbliższej rodzinie i chłopca i dziewczynkę więc ich mamy odkładają mi pokaźne paczki ciuszków i wtedy będę wiedziała czego mi brakuje
![]() ![]() Nie kupiłabym ubranek dla dziecka na allegro ani w ciucholandzie - tak jakoś mam, że wolę wiedzieć kto ich używał. |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Przyczajenie
|
ten test robi sie miedzy 15 a 18 tyg ciazy ,polega na pobraniu krwi od matki ,wykrywa wady genetyczne płodu i takze syndrom downa,ale jak ty miałas robiony test pappa ,to tego potrojnego nie masz potrzeby robic ,ja chciałam bo w 12 tyg ciazy jak byłam na usg to dzidzius nie dał sobie zmierzyc przeziernosci karkowej i dlatego zaproponowali mi ten test portojny
|
![]() ![]() |
![]() |
#3814 |
Zakorzenienie
|
Mafa88 ale na allegro można przecież kupić nowe rzeczy. Ja póki co kompletuję wyprawkę na allegro, plus parę rzeczy kupiłam w f&f. Ja też bym nie kupiła używanej odzieży na allegro. Ale ceny nowych rzeczy mają tam w cenach dużo niższych niż w normalnych sklepach. I ja bardzo lubię takie zakupy, na spokojnie mogę pooglądać, powybierać, a potem ktoś mi to przynosi pod drzwi. Ja jestem wyjątkowym przypadkiem, bo nie lubię chodzić na zakupy.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 |
Przyczajenie
|
a na bolace gardło w ciazy polecam płókanke wody z woda utleniana ,naprawde pomaga ,mozna płokac kilka razy dziennie ,ja na poczatku ciazy miałam juz rope w gardle ,poszłam do lekarza przepisał paracetamol tylko ,nic nie pomagał dopiero jak przepokałam gardło woda utleniona rozpuszczona z woda przegotowana pomogło
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czapeczek nie zakładałam prawie w ogóle, do szpitala nie potrzebna, a w domu też ciepło to nie ma sensu. Można założyć po kąpieli. Kupie tylko czapkę na dwór Cytat:
już widać co szpital to inne wymagania ![]() ![]() Muszę dowiedzieć się co teraz potrzeba, bo może wymagania się zmieniły.
![]() |
#3817 |
Przyczajenie
|
a ja dziewczyny o wyprawce narazie nie mysle ,poczekam az poznam płec dzidziusia chociaz mam przeczucie ze bedzie trzecia dziewczynka .My mamy z mezem konflikt serologiczny i kiedys lekarz mi powiedział ze raczej chłopczyka nie bede miała ,ale nie wiem czy to jest prawda tak do konca
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- a jak u was z ruchami dzidziusia czujecie juz regularnie czy jescze nie ,bo ja juz cos czuje od 16 tygodnia ,ale czasami sa dni ze nic nie czuje i sie troszke martwie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3818 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za powitanie Dziewczyny
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3819 |
Przyczajenie
|
dzieki bardzo juz tak nie bede o tym myslec
|
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
zVenus mój lekarz, jak pytałam o kawę to powiedział, że w bardzo ograniczonych ilościach mogę. Więc zostawiam ją sobie na te momenty, kiedy naprawdę jej potrzebuję. A tak dla smaku to szukam bezkofeinowych zamienników.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jesczez ruchów nie czuję a tu koniec 17tygodnia... ![]() posypałam dziś głowę popiołem i zabieram się do pracy.tzrymajcie się dziewczyneczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przegladałam ciuszki po chłopakach i sporo mam wsxystkiego w tym na dziewczynke tez bo siostra meza ma corke ale jesli sie potwierdzi płec na pewno cos dokupie bo ona wiekszosc rzeczy rozdała i dla mnie niewiele zostało. Nawet starszy synek stwierdził ze musimy dokupic rozowe rzeczy dla sioatrzyczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zadomowienie
|
znalazlam na allegro slodkie kocyki i chyba nie bede mogla sie opanowac i zakupie bo, nie to ze cena dobra to i slodkie
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 |
Przyczajenie
|
wiesz teraz nie mam przeciwciał ,ale jak byłam w ciazy ponad 5 lat temu i poroniłam w 6 tygodniu to miałam przeciwciała we krwi ,i wtedy lekarz powiedział ze pewnie miał to byc chłopczyk bo ma plusowa grupe krwi i dlatego dostałam imuglobuline zaraz po poronieniu ,i powiedział ze chłopczyki przewaznie dziedzicza czynnik rh po ojcu .Ale ja nie wiem czy to dokonca prawda
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja trafił z izby przyjęć od razu na bok porodowy tzn do takiego pomieszczenia podzielonego na 3 części (takie jakby ścianki) gdzie było tylko łóżka z którego położne nie pozwalały mi zejść. Opiekę miałam fantastyczną, ale te warunki...poród trwał 4 h a ja była w takim szoku, że nawet nie zdążyłam się przyjrzeć. Później wózkiem zawiozły mnie na sale. U Ciebie też tak było? ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Carter's to dobra firma, miałam ubranka. Dziewczyy jak ja Wam zazdroszę tych ubranek od znjomych i rodziny. W rodzinie jest jedno dziecko, synek brata urodzony w maju ur. i trochę bliskich znajomych, przyjacioł ale nikt nie zaproponował nam ubranek, oprócz wścipskiej sąsiadki, która twierdzi że będę miała córkę, ale ją wolę unikać. Głupio mi samej pytać, a wiem że na te pierwsze m-ce życia fajnie mieć od kogoś, bo one nawet się nie niszczą. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-05 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Rozeznanie
|
jestem po wizycie
![]() morfologia, badanie moczu i TSH - wyniki książkowe ciśnienie w normie waga wg położnej +3,5kg (rano ważyłam się w domu i na mojej wadze było prawie +3 kg - w domu mam elektroniczną wagę,w przychodni jest taka stara waga) badanie ginekologiczne wykazało, że wszystko jest w porządku. usg ok, nie dostałam zdjęcia, ale widziałam Dziecko ![]() mam się umówić na usg połówkowe (chociaż mój lekarz nazwał to II badaniem prenatalnym, ale z tego co mówił, to jest to to samo). Na basen mogę chodzić ![]()
#3829 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CO do czapeczek to bawełna najlepsza. Coś mi świta, że wymagają tych bez wiązania pod brodą. Od razu pampersy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam dość częste ktg, bo trzeba było monitorować tętno synka. Wtedy musiałam leżeć na łóżku ale poza tym położne same zachęcały mnie do spacerowania po korytarzu i częstego korzystania z łazienki. Miałam do dyspozycji piłkę, która była cudowna podczas skurczów. Końcówka porodu odbyła się na łóżku ale długi czas mogłam być na piłce a potem nawet kilka skurczów parłam na "kucaka" przy łóżku. Opiekę też miałam wspaniałą. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Warunki... hmm... porodówka nie wygląda jak na Inflanckiej. Mnie to nie przeszkadza skoro mam tam dobrą i fachową opiekę a w razie czego i maluszek otrzyma natychmiastową pomoc. Jest to dla mnie ważniejsze niż duża, przestronna i nowoczesna sala ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tydzień temu na wizycie miałam tylko 1kg na plusie ,ale teraz mam taki straszny apetyt ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziękuję za kciuki ! ![]() Witam , Was wszystkie ![]() i nową Mamusie ButterBear ![]() Ja również miałam problem z wyprawką , podpytałam siostrę i znalazłam na internecie przykładowy spis i z tego korzystam ![]() Już coś tam mamy kupione - nie mogliśmy się powstrzymać ![]() Z racji iż nie mamy od kogo, cokolwiek dostać , musimy kupić wszystko, więc postanowiliśmy sobie rozłożyć to na kilka msc ![]() Dzięki Wam za napisanie sposobów na gardło, spróbuje ten z szałwią bo płukałam ostatnio solą i na wymioty mi się miało ;p UmiZumi ![]() ![]() zaczarowanadlaniego - u mnie podobnie ![]() aaaa i najważniejsze ,na wczorajszej wizycie z maluszkiem wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-03-05 o 13:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3832 |
Rozeznanie
|
niestety jestem przeziębiona
![]() ![]() Następna wizyta za 3 tygodnie. Z basenem muszę trochę poczekać, a miałam taką wielką nadzieję, że pójdę dzisiaj. Musze sobie darować ze względu na zdrowie. Właśnie zjedliśmy z TŻ domową pizze serową na obiad ![]() Biorę się za nadrabianie wątku ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-05 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Przyczajenie
|
a słyszałyscie dziewczyny zeby miec lzejszy porod mozna pic po 34 tygodniu cherbate z lisci malin raz dziennie,cherbata uelastycznia szyjke macicy .Ja pierwszy porod wspominam okropnie 16 godz,pekłam ,a przed drugim porodem piłam cherbatke z lisci malin i rodziłam tylko 3 godzinki i zero pekniecia nic,mysle ze cherbatka naprawde działa,tak ze mozecie wyprobowac jak chcecie ,napewno nie zaszkodzi dzidzi
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- a sprobuj sobie wypłukac gardło woda utleniona rozcienczona w wodzie przegotowanej ,to naprawde działa |
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() miałam Wam jeszcze napisać, że lekarz mi powiedział, że mogę spodziewać się już pierwszych ruchów. Pytał, czy coś czuję. Powiedziałam mu, że to co czuję, to raczej jelita, ale poinformował mnie, że pierwsze ruchy, to takie bulgotanie (jak pisałyście), przelewanie w jelitach. Uśmiał się, jak mu powiedziałam, że mam tak od początku ciąży i przypuszczam, że to jednak jelita. Powiedział mi też, że mogę mieć narazie problem ze zidentyfikowaniem ruchów dziecka (skoro moje jelita prowadzą "bujne" życie), ale mam się nie martwić. Jeszcze mam czas na poczucie ruchów, a jak dostanę kopniaka, to nie będę miała wątpliwości ![]()
![]() |
#3835 |
Rozeznanie
|
Umi Zumi zdrówka życzę. Basen poczeka, ja dzisiaj ide, bo obiecałam dziecku, ale i tak sobie nie popływam, bo ona mała jeszcze i dopiero uczy się
[QUOTE=twin--maid;45449136] Niedawno ktoś o to pytał i pisałam, że koło 28tc ruchy dopiero powinny być regularne. Ja rodziłam 13,5 godz. ![]() ![]() Miałam dość częste ktg, bo trzeba było monitorować tętno synka. Wtedy musiałam leżeć na łóżku ale poza tym położne same zachęcały mnie do spacerowania po korytarzu i częstego korzystania z łazienki. Miałam do dyspozycji piłkę, która była cudowna podczas skurczów. Końcówka porodu odbyła się na łóżku ale długi czas mogłam być na piłce a potem nawet kilka skurczów parłam na "kucaka" przy łóżku. Opiekę też miałam wspaniałą. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Warunki... hmm... porodówka nie wygląda jak na Inflanckiej. Mnie to nie przeszkadza skoro mam tam dobrą i fachową opiekę a w razie czego i maluszek otrzyma natychmiastową pomoc. Jest to dla mnie ważniejsze niż duża, przestronna i nowoczesna sala ![]() No własnie, zastanawiam się gdzie te piłki były i gdzie można chodzić, jak tam miejsca nie było. Opieka super, tylko mi się trafiła ostani sala i tam coś nie tak było z tym łóżkiem, jakby trochę pochyłe i suwałam się z niego, żeby nie spać trzymałam się za poręczy co było męczące, a wstać nie mogłam. Pewnie byłam tak za krótko. Do dzisiaj się zastanawiam czy to dzieło natury czy położne mi pomogły szybko urodzić. Było ich 3 pewnie każda była odpowiedzialna za swój boks. Jedna powiedziała do reszty zobaczcie jaka fajna dziewczyny, może jej pomożemy urodzić szybciej i tamte się zgodziły. Dodam, że miałam wyjątkow dobry humor i żartowałam. Podały mi kroplówkę i tlen przez maskę (chyba, że to był gaz rozweselający) i jak zaczęło mocniej boleć to poprosiłam o ZOO, ale panie powiedziłay "Dziecko to już 10 cm, zaraz będzie koniec". Przyznaję, że nie nacierpiałam się zbytnio, chociaż skurcze były mocne, ale takie do wytrzymania, skro żartowałam między nimi. Opieka na Zelaznej czyli w św Zofii jest genialna, a do tego nowoczesne pokoje z piłkami, wanną itp. Dlatego chciałabym tam rodzić. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-03-05 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki! Życzę Wam dużo zdrowia! Żeby Was żadne choróbska nie rozkładały! I żeby Wasze ciąże przebiegały pomyślnie! ![]()
![]() |
#3837 |
Zakorzenienie
|
Już kiedyś znalazłam fajną listę co trzeba zabrać do porodu dla malucha a co dla siebie...z racji tego, że jestem zupełnie zieleniutka pobrałam te listy i zamierzam w odpowiednim czasie wydrukować a już teraz będę robić z nimi zakupy. Co myślicie o tych listach? Co jest do zmiany wg Was, bo chciałabym od razu zmodyfikować zanim pójdę w długą na zakupy
![]() ![]() http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p...-pobrania.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słyszałam choć sama nie stosowałam. Czytałam też o aplikowaniu wiesiołka do pochwy ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdy ja rodziłam, gazu rozweselającego nie mieli. ZZO dostałam bez problemu. Sama położna mi zaproponowała. Jedna tak jak pisałam, u mnie trochę to trwało ![]() Na 1 zmianie była położna, która po podaniu ZZO, zrobiła mi masaż szyjki i od razu rozwarcie się powiększyło. Także niektóre położne potrafią zdziałać "cuda" ![]() Co do św. Zofii, słyszałam różne opinie, wśród znajomych nienajlepsze, więc nie biorę w ogóle jej pod uwagę. Moją sąsiadkę, po odejściu wód, ze skurczami, odesłali, bo nie mieli miejsc. Nawet nie zapewnili jej miejsca w innym szpitalu. Inflancką wiele osób odradza ze względu na opiekę i też się raczej tam nie zdecyduję. Zastanawiam się jeszcze nad Madalińskiego. Chodzę zresztą do ginki, która tam pracuje. Tylko jest na drugim końcu miasta :/
![]() |
#3839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej podoba mi się ten w psie łapki i oczywiście jest niedostępny. Wzięłabym może taki z żyrafką ![]() Cytat:
I niestety, domowe sposoby nie pomogły, teraz biorę antybiotyk ![]() Polecam Ci kupić świeży imbir, odkroić kawałek, obrać i w malutkich kawałkach pogotować w wodzie z 10 minut. Potem tą wodą zalać herbatę, dodać cytrynę i miód. Skuteczne ![]() Płukanie gardła szałwią za to skończyło się u mnie gruntownym czyszczeniem łazienkowego lustra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakiś neutralny jak by tak kupić? Jest tam parę neutralnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.