|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
U nas zbierają mimo, że płaci się księdzu, więc...
![]() Say w tyłek dostaniesz! JA biorę tort od J. Tylko powiedzili, że mi zrobią taki jak będę chciała A nie takie obciachowe jak na pierwszej str
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
haha ;D a masz przetestowane od nich? w sensie jadłaś ich torty? dobre są? właśnie też od nich dostałam maila, że zrobią mi taki jaki chcę (nawet ten z tymi piórkami), a cena jest dosyć dobra, o 20zł niższa niż u Sowy. jak uda mi się spróbować gdzieś ich tortu, to się pewnie zdecyduję. a jaki tort od nich chcesz?
|
#2853 |
|
BAN stały
|
Jadłam na dwóch weselach i powiem Ci, że śmietankowy z malinami, śmietankowy z truskawkami i borówkowy
Jedynie czekoladowy mi nie przypadł do gustu, ale ja nienawidzę czekoladowych tortów ![]() EDIT: Z borówką amerykańską to najlepszy tort jaki w życiu jadłam Ale spróbuj jeszcze u Czernisa, też dobre torty robią |
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
tzn ze jak ja ide w stylizacji romantycznej to mi nie przystoi bo jestem kolo 30stki?
![]() Ines - przepiekna relacja! Gratuluje! |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J. mają salon koło naszego miasta, więc nie będzie problemu z dowozem, chyba nawet w cenie jest. borówkowy brzmi super Jedyne, czego się boję, to że obiecają mi, że tort będzie taki jak na zdjęciu, a w dniu ślubu zobaczę śmietanową kupę z drobiem na wierzchu także teraz to już w ogóle nie mogę się doczekać twojego wesela (i tortu )
|
|
#2856 | ||
|
Rozeznanie
|
I po raz 1234325325 zaczynam mój post od:
DZIĘKUJĘ Cytat:
2. płaciliśmy, jeszcze mu Łukasz dał 100zł więcej niż sobie życzył. Cytat:
i zgadzam się z wypowiedzią o torcie A z umowami: dla mnie to jest świństwo podpisywanie umowy z zaznaczeniem, że cena może wzrosnąć. Umowa to umowa, po coś ona jest podpisywana zwykle wiele miesięcy wcześniej. Równie dobrze cena może wzrosnąć ze 150zl/os do 350 i co? Wycofacie się z umowy pewnie, a gdzie zaliczka? Kto będzie szukał nowej sali z odpowiednimi warunkami? My podpisywaliśmy umowę w kwietniu 2013 na sierpień 2014, termin nam się zmienił na 1 marca, ale umowa została ta sama, nawet nowej nie podpisywaliśmy. Dla wszystkich było jasne od początku, że cena nie ulega zmianie, wyłączając: gościńce (bo to wykonuje zewnętrzna firma) i faktycznie wzrosła z 12 na 13 zł za pudełko, ale to żadna różnica, oraz jak byśmy chcieli beczkę piwa to też wstępna kwota mogła ulec zmianie ale nie braliśmy to nie wiem. |
||
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zdjęcia, dziwię się że świadka nie wyprosili z urzędu
|
|
#2859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)Co do diety to tata znalazł jakąś oczyszczającą 3dniową podobno dobrze wpływa na organizm co 2/3h pije się ziółka sok albo wodę z ugotowanych warzyw bez przypraw. podobno głodówka robiona raz w mies przedłuża życie:P Jak narazie czuję się dobrze nawet nie jestem bardzo głodna tylko najgorsze jest to że musiałam zrobić obiad dla rodziny (zupa pomidorowa, ryba w panierce U mnie w kościele jest i płacenie za mszę i "iscie" do koszyczka ale z koszyczkiem po ławkach na ślubach już nie chodzą(przynajmniej 3 lata temu nie chodzili:P)
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ines poryczałam sie... musiało być pieknie! Zamówiłam przez internet woal, pokrowce na krzesła (jednak) i organze na szarfy. Wszystko na dekoracje kościoła. Wyniosło mnie z przesyłką 200 zł. Nie wiem jak dekoratorki biorą czy mniej czy więcej ale już trudno. Chciałam też sama robić żeby zostawić to w kościele - taki podarunek
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
Ines piękna relacja, ja chcę ślubu JUŻ!!!!! Ależ Ci zazdroszczę
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ten świadek?!
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
az sie bojeco bedzie jak odejdzie na emerture.. a odchodzi w czerwcuWysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-03-05 o 14:00 |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
springtime Trzymam kciuki za Ciebie
Jedyne co mogę Ci powiedzieć, to żebyś nie robiła sobie projekcji zwolnienia - potem podświadomie zaczynasz się tak zachowywać w stosunku do szefów/ współpracowników.blackberry Witaj ![]() annic Ja bym podziękowała im przed weselem, w kameralnym gronie. mimi Płótno bawełniane powinno być lepsze A jak planujesz przystroić krzesła?mojakaren Cudownego masz TŻ-ta ![]() zakrecona_kropka Śliczną masz sukienkę. Nie patrz zbyt długo na zdjęcie, bo stylizacja modelki niestety psuje urok sukienki. Anesthesia Bałabym się przeładowania tego efektu. Zresztą, Twoja sukienka sama w sobie jest bardzo zdobna. krooliczek Witaj z powrotem - mam nadzieję, że wszystko poszło dobrze ![]() Ines Piękna relacja - cieszę się, że Wasz dzień był taki piękny ![]() say-hello A sklepy z dekoracjami cukierniczymi? iliyZerknij na umowę, jak restauracja jest w porządku, powinna Was obowiązywać stara cena. pysia Straszne... Dla mnie to nie ma w ogóle związku z biedą. Sukienkę zawsze można pożyczyć czy upolować za grosze, tutaj to raczej lekceważenie samego ślubu. Podejrzewam, że gdyby ów świadek brał ślub, nie zdziwiłabym się, gdyby miał na sobie biały dres taki jak na tych zdjeciach swiat_katarzyny Jestem blisko 30, a toczek mi nie pasował, wolę dłuuugi welon. Mierzyłam podobną sukienkę co z tego zdjęcia, sam fason obłędny - ale nie zakochałam się w niej.
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale myślę, że sobie kupię samą woalkę na grzebyku (widziałam takie na all), a dodatkami będą żywe kwiaty. Jeszcze druga opcja, czy by nie kupić sobie tego "materiału" na woalki, a fryzjerka mi coś sama upnie, jak będzie do fryzury pasowało...
|
|
#2867 |
|
Raczkowanie
|
I już wszystko wiem:
"Cena za usługę wynosi 160 zł za osobę w.g kalkulacji na dzień podpisania umowy i może zostać podniesiona z przyczyn nie zależnych od Wykonawcy (uwzględniając wzrost cen żywności, mediów i kosztów pracy)" No to teraz jestem ciekawa jaką cenę zaśpiewa skoro ma podniesione od 170-200 zł ![]() ps. pysia1987 przynajmniej tym zdjęciem (image na ślubie) humor mi poprawiłaś masakra jakaś
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-05 o 14:27 |
|
|
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2869 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak w ogóle czemu Cię nie ma w kalendarzu? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukam nowej pracy dzwonili dzis do mnie 6 razy...tak sie nie da żyć
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-03-05 o 14:38 |
|
|
|
|
#2871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Straszne, że takie punkty są w umowach ;/
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
patrzyłam w jednym sklepie i nic takiego nie widziałam. tylko figurki, różyczki, kuleczki, ptaszki itp :P
Enzunio, ja będę zamawiać miesiąc przed ślubem, czyli pod koniec czerwca także dobrze się nasze terminy złożyły
|
#2873 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam was kochane ale muszę się pochwalić, właśnie był i mnie w pracy DHL!!! Mam buty, tak się ucieszyłam że założyłam je na czarne grube rajstopy i biegałam po pokoju szczęśliwa - mina mojej koleżanki bezcenna
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2874 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja napisałam że JA bym sie tak ubrała bliżej 30stki po prostup.s. zresztą uważam że romantyczne stylizacje pasują w każdym wieku, a taka tylko prawdziwym kobietom, moim zdaniem 19latka w toczku i w tak eleganckiej sukience wyglądałaby jak przebrana, a nie ubrana, ale to moej zdanie jest no i wszystko też zalezy od urody itd ![]() dziewczyny byłam dziś w rossmanie i jest taka akcja że jak sie zrobi w najblizszych dnaich jakiekolwiek zakupy to do paragonu jest wydrukowywany specjalny kod i potem trzeba sie zarejestrowac na ich stonie (dane z paragonu i kod) to dostaje sie 40% zniżki na wszystkie perfumy od 20 marca
|
|
#2875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak wogóle to zła jestem troszkę na siebie bo z podpisaniem umowy wysłałam TŻ bo ja nie miałam jak podjechać no i nie dopilnowałam żeby zwrócił na to uwagę
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od lat mam na wielkie wyjscia YSL Cinema. Jest to tak trwaly produkt, ze po jednym psiknieciu zapach trzyma sie na ubraniu bardzo dlugo. Sa dosc intensywne rowniez. Tylko na wieczor. Kiedys kupowalam Diesel Fuel for life unlimited. Tego to ze 3 budetlki zuzylam. Ale juz mi sie nie podoba. Jak wspomnialas, zadne mnie nie powalaja w tej chwili. |
|
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Ines super relacja
wzruszajaca!Kasia to teraz nam sie musisz butami pochwalic Swiat_Katarzyny ja na slub biore Marc Jacobs Daisy EDP, lubie tez zapach Lola od niego ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co samemu ruszyć głową, albo czegoś poszukać, cashmere wszystko wie
|
|
#2879 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz.. każdy ma swój gust ![]() Dzięki, idę dziś do rossmanna ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Tylko powiedzili, że mi zrobią taki jak będę chciała
A nie takie obciachowe jak na pierwszej str

Jedynie czekoladowy mi nie przypadł do gustu, ale ja nienawidzę czekoladowych tortów 

ale drogie to fakt. Wiem, że chcesz żeby było pieknie,a le tort wjedzie i po chwili już go zjecie 

no welony z czyms sa piekne, ale wydaje mi sie, że do Twojej sukni moga nie pasować
no chyba, że by było takie same wykończenie, z takiego samego materiału co będa rękawki
ja po takich 3 dniach na bank rzuciłabym sie na....wszystko
15.09.2014

Jedyne co mogę Ci powiedzieć, to żebyś nie robiła sobie projekcji zwolnienia - potem podświadomie zaczynasz się tak zachowywać w stosunku do szefów/ współpracowników.

a tak wogóle to zła jestem troszkę na siebie bo z podpisaniem umowy wysłałam TŻ bo ja nie miałam jak podjechać no i nie dopilnowałam żeby zwrócił na to uwagę