|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Słonko grzeje, wiosna idzie, a my wciąż na ślubnym speedzie :D PM 2016
Cytat:
Tż właśnie mi napisał że... mamy synka! ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ja po prostu nie wyobrazam żeby miało ode mnie smierdziec Ok, po pracy cały dzien na polu moge cuchnąć ale pójde i sie umyje.
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-03-05 o 16:46 |
||
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne przecież NIKT chyba nie doprowadza do tego żeby się spotykać z facetem śmierdzącym
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Dostojna peema.
|
lolusl, nie wiem o co ci chodzi z tą gadką o brudnych i śmierdzących potem kobietach, chyba jasne, że każda kulturalna i schludna kobieta źle czuje się, jak śmierdzi potem i z własnej woli żadna normalna by tak po domu nie śmigała. Natomiast jeśli chodzi o chodzenie w dresie, niekoniecznie ''kobiecym'' przy tż i bez makijażu to dla mnie jest to normalne. Już teraz, mimo iż nie jestem leniwa praktycznie w ogóle. Po prostu w domu, z nim, czuję się swobodnie i nie mamy problemu z tym, że nie jesteśmy specjalnie ładnie ubrani. Lubię się stroić ale niekoniecznie w wolnym dniu w domu. A co do tego jak będzie przy np. 3 dzieci to nie mam złudzeń, popieram kogoś kto to napisał, bodajże smerfetkę - realizm, realizm, realizm!
oczywiście małżeństwo nie zwalnia z obowiązku dbania o siebie i ja tez uważam, że kobiety które się patologicznie zaniedbają po ślubie są winne braku zainteresowania faceta ale naprawdę to dla ciebie normalne, że mąż może zostawić żonę bo zbrzydła? To co to jest miłość do śmierci, skoro tutaj rozmawiamy o ślubach, najwięcej tu obecnych zresztą o ślubach kościelnych? Co z dziećmi, z rodziną? Czy ładny wygląd naprawdę jest wszystkim?
Szczęśliwa żona. Edytowane przez Lilly Greace Czas edycji: 2014-03-05 o 17:09 |
|
|
|
#4834 |
|
PeEma
|
Ja mam takie wrażenie, że Lolusl żyje w takim idealnym świecie, gdzie wszystko jest takie piękne, kolorowe, kobieta pachnie, gotuje wykwitne dania, facet pracuje, zarabia krocie, ciąża jest pięknym czasem, gdzie jesteśmy śliczne, nasze dzieci nie płaczą, nie chorują, mamy czas żeby zapierdzielając przy garach malować paznokcie, wyglądać idealnie itp...
I mnie to śmieszy bo dla mnie życie takie nie jest, przez co wcale nie jest złe i beznadziejne! Ciesze się, że R mnie akceptuje i kocha mnie za wszystko, czy pachnę, czy jestem ogolona, czy nie, czy mam piękny seksowny ciuch, czy stara szmatę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Ja na pewno nie bede gonila w szpileczkach, sukieneczkach i full makijazu po domu ani tez nie zamierzam golic sie codziennie-przeciez to nierealne, no ludzie. Musialabym miec czas wylacznie na strojenie. Jestesmy tylko ludzmi. Oczywiscie nie mowie o higienie, bo to robie glownie dla swojego zdrowia i komfortu.
Moj TZ zdecydowanie zauwaza takie szczegoly jak makijaz. Ale nie tylko. Kiedys zaczelam intensywnie maseczkowac wlosy i wklepywac balsamy, nic mu o tym nie mowiac. Zachwycal sie zmiana kondycji mojej skory i wlosow, tak sam z siebie ![]() Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
mój też zauważa zmiany w moich włosach
![]() dobra lecę z TŻ do kościoła myślę że jak wrócę będzie nowa część
|
|
|
|
#4837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no, byle sie nie zapuszczac calkowicie ![]() Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4838 | ||||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Otóz życie często weryfikuje takie poglądy i to niestety na niekorzyść osoby tak sądzącej ![]() Ogólnie znow wyszło przekształcanie.Każde nawiązanie do malowania,dresów itp to typowe uogólnienia,a nagle słyszę,że sprowadzam swiat do pięknego wyglądu. To chyba nie tak, ale każdy widzi co chce i łatwiej skrytykowac coś takiego niż wejrzeć trochę głębiej. NIE CHODZI O DRESY CZY MAKIJAŻ. Chodzi o ogólną zasadę. Chodzi o to,ze niektóre rzeczy nie wymagają od nas dużo, a sprawiają,że możemy bardziej podobać się swoim facetom. Są tacy,którzy uwielbiają jak ich kobieta chodzi w męskiej koszulce po domu( i mój do tych należy), są tacy,którzy wolą dopasowane bluzki a są tacy,którym to wisi,ale z kolei lubią co innego. I o tym mówię,że jak widzimy, że coś moze sprawić,że będziemy się bardziej podobać,a nie kosztuje nas to wiele,to czemu uważać za takie okropne robienie tego? Bo co, bo sprawia to przyjemność facetowi? Tak jakby każde działanie prowadzące do zrobienia przyjemności osobie,którą się kocha była ZŁE z założenia. naprawdę obraziłybyście się jakby po spędzonej razem nocy,na ostrym kacu facet powiedział wam delikatnie,zebyście poszły umyć zęby przed całowaniem? To taka obraza? Albo żebyście ogloły nogi po tygodniu,bo JEMU się nie podobają? Szczerze? Wątpię,żeby którakolwiek z tutaj zaciekle walczących powiedziała "Uwielbiam mieć nieogolone nogi,to tylko moja sprawa, a Ty mnie kochaj" tylko nawet nie zastanawiając się za bardzo poszłybyśmy je ogolić,bo to żaden problem do jasnej cholery. Po co robić problemy gdzieś,gdzie ich nie ma. Nagle wychodzi na to,że naturalne dbanie o siebie jest awykonalne,bo tak cięzko będąc młodą matką ogarnąc się *(jakoś miliony matek to robią,a drugi milion znajdzie zawsze COS na usprawiedliwienie)/ Wiadomo,że są sytuacje tragiczne,kryzysowe,ale TO NIE O TYM ROZMAWIAMY. Nie o porodach,nie o chorobach, nie o stanach nagłych,tylko o codzienności.Więc wybaczcie, ale TAK, jakby mój facet przez kilka mięsięcy sygnalizował mi,że coś w moim wyglądzie zmieniło się na WEDŁUG NIEGO niekorzyść , byłaby to EWIDENTNIE moja wina i że mu to nie odpowiada zdecydowanie,a ja bym to olała i on miałby z tym spory problem i zdecydował odejść, to ja bym pretensje miała tylko do siebie. Czy nie tak robimy z charakterem? Jak facet zaczyna być dla nas chamski,to akceptujemy to?Nie! Mówimy mu,rozmawiamy a jak nie działa - zazwyczaj kończymy związek. Dla mnie tak samo jest z wyglądem bo dbac trzeba o KAŻDY aspekt związku, w charakterze nie pozwalam sobie na "swobodę" bo rzucałabym "k*rwami" na prawo i lewo, a wiem,ze to sprawiałoby MU przykrośc. nie pozwalam sobie na fochy tylko dlatego,że mam PMS i MOGĘ czuć się wkurzona. Trzeba też patrzyć na potrzeby drugiego człowieka,a nie definitywnie uważać,że MUSI akceptować wszystko,bo g*wno prawda - nie musi. Nie musi akceptować niczego,ale skoro to robi,to znaczy,że CHCE.i warto to zapamiętać.
|
|
#4839 |
|
Dostojna peema.
|
lolusl, ty nas oskarżasz o to, że propagujemy chodzenie w śmierdzącym przepoconym ubraniu i nie golenie nóg i pach przez tydzień a nikt nic takiego nie napisał.
|
#4840 |
|
PeEma
|
Właśnie ja uwaazam, że każdy ma PRAWO robić i żyć jak chce. Jeśli ktoś nie goli nog i chodzi w tłustych włosach to zwróci na taka osobę uwagę tylko ktoś komu się to podoba. Ja dam o siebie dla sirbie, a nie dla kogoś!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4841 |
|
Dostojna peema.
|
Ja uwielbiam o siebie dbać dla siebie i tż, stroić się, ubierać wymyślnie i w ogóle. No ale dziwnym trafem masa dziewczyn po porodzie mówi, że to mega ciężka praca więc nie mam złudzeń, że będę taka zadbana i pachnąca mając małe dziecko w domu np. Ciąża też mi się nie kojarzy z pięknem i cudem prawdę mówiąc
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz za to nie poznał mnie kolega, bo jak zawsze mam mocno pomalowane na czarno oczy to tamtym razem miałam sam tusz Cytat:
Od siebie tylko dodam, że nie rzadko się zdarza, że facet ma po prostu dość idealnie ,,zrobionej" i wylakierowanej panienki bo w końcu ileż można uważać przy całowaniu, żeby nie rozmazać podkładu czy nie zburzyć fryzurki? Znajdzie sobie kobitę, z którą pożyje na luzie
|
||
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Moze lepiej zmienmy temat
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po prostu uważam, że jak kobieta wstaje po 5 rano do pracy, zapieprza po 8 albo więcej godzin to ma prawo czasem odpuścić sobie golenie nóg i mycie włosów albo niekoniecznie musi szczerzyć się do swojego tż jeśli nie ma na to ochoty. I to nie jest lenistwo, tylko zmęczenie. Normalne życie zwykłych ludzi a nie serialowych bohaterów, którzy nigdy się nie pocą, nie mają tłustej grzywki, pryszczy, bałaganu w domu i wrzeszczących dzieci.
|
|
|
|
#4845 | |
|
PeeeMaa!
|
Hejo, właśnie wróciłam z podpisania sali.. jejku właściciel to jakaś rewelacja ! Podpisaliśmy umowę ołówkiem bo powiedział, że gdy zobaczymy salę ustrojoną i przygotowaną do przyjęcia weselnego to dopiero wtedy bedziemy pisac taka normalna . swietny człowiek, szkoda tylko, że facet z którym wcześniej gadaliśmy mówił troche inne ceny niż właściciel.
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
A cena wieksza pewnie niz miala byc co?
|
|
#4847 |
|
PeeeMaa!
|
właśnie w niektórych przypadkach większa ( np. za poprawiny ), ale np. za fontane z czekolada ( niepytajcie mnie po co mi to, to pomysł mojej mamuśki
) to cena prawie dwa razy niższa. I taki był kurde spoko, że aż odniosłam wrażenie, że on nie chce n a niczym zarobić,
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza umowa na salę wygląda tak prowizorycznie, że pewnie bym się martwiła czy wszystko będzie ok, ale to sala z polecenia, więc mam nadzieję, że bez żadnych przygód będzie
|
#4849 | |||
|
Żona Gargamel
|
Właśnie wróciłam z Carrefoura - jechałam m.in. po kolorowe tenisówki za 9,99zł, uwierzycie że były wszystkie kolory prócz tego co chciałam?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez kolezanka poleca fontanne z czekolady, ale my nie bedziemy brac, lepiej na cos innego tą kase przeznaczyc
|
|
#4851 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ile kosztuje tak z ciekawości? na sali co ostatnio byłam na weselu była gratis |
|
|
|
|
#4852 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
edit: doczytałam. Ja bym tej fontanny nie chciała
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-03-05 o 19:35 |
||
|
|
|
#4853 | ||
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
ten kucharz wtedy powiedział nam 800, a szef dzisiaj 300 zł z owocami i ze wszystkim ;p wiec nie pieniadze, spotkalam sie z salami co chcieli 1000 zł ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4854 |
|
Żona Gargamel
|
ale drogo!
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Dwie godziny temu pochowałam mojego psa
to najgorsze urodziny w moim życiu
|
#4856 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
A wszystkim uważającym,że mam wizję idealnego życia - zapraszam do mojej chałupy, wiecznego burdelu, zmęczenia po 12 h pracy i uczelni, śmiania się ze śmierdzących skarpetek i rozczochranych włosów I już nie dyskutuję na ten temat,bo przekształcanie idzie tragiczne, także szkoda palców
|
|
#4858 | |
|
PeeeMaa!
|
w sensie ze co ?
albo raczej ile?![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Żona Gargamel
|
No ogólnie, kilka stów za takie coś to jest dużo, a tysiąc to już niewyobrażalnie, a kilka sal w moich okolicach daje to jako gratis więc tym bardziej mnie to zdziwiło
|
|
|
|
#4860 |
|
PeeeMaa!
|
u mnie za free jest marzyna do robienia baniek hahha, nie no jestem w stanie dać za to 300 zł, w sumie obojętne mi nie mój pomysł xD
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

No ale jak siedzę w domu cały dzień to sie nie maluje, szkoda kredki 
ja po prostu nie wyobrazam żeby miało ode mnie smierdziec
Ok, po pracy cały dzien na polu moge cuchnąć ale pójde i sie umyje.

) to cena prawie dwa razy niższa. I taki był kurde spoko, że aż odniosłam wrażenie, że on nie chce n a niczym zarobić,
to najgorsze urodziny w moim życiu
albo raczej ile?