|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Co lepsze????????????? | |||
Naturhouse??????????? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 33,33% |
Herbalife????????????? |
0 | 0% |
nie mam zdania. |
2 | 66,67% |
Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Naturhose czy Herbalife?
Dziewczyny,
otoz zamierzam rozpoczac diete. Ale mam wielkie slabosci, tzn. nie moge odmowic sobie Slodyczy! Postanowilam sie wybrac do dietetyczki; slyszalam, ze w naturhouse maja skuteczne diety, ale w herbalife tez. Wiem, ze mozna umawiac sie z dietetyczkami co jakis czas i mierzyc poziom wody i tluszczu. Ale nie wiem, ktora z tych diet jest skuteczniejsza i ile one kosztuja?? Wiem tez, ze w naturhouse co tydzien dostaje sie jakas nowa diete i jedna koszt. ok. 100zl. A jak jest w herbalife i na ile ta dieta wystarczy? Na tydzien, a moze na dwa lub na miesiac?? Prosze doradzcie mi cos i jak to jest z herbalife?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Naturhose czy Herbalife?
herbalife to firma która doradza ci odżywki na które wydasz majątek
miałam dla nich pracować, ale jak poznałam zasady że zarabiasz tyle ile sprzedasz tych cudó darowałam sobie moja szefowa z tego korzysta niestety schudła 2 k w ciągu msc tylko dlatego że ograniczyła jedzenie powiedziała że gdyby stosowała się do ich diety to by zrzuciła dużo więcej bo przy takich restrykcyjnej diecie to naprawdę ciężko nie shcudnać
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Z tego co wiem w Natur House idea jest podobna, też się kupuje drogie suplementy... A moim zdaniem sukces polega na przestrzeganiu diety, te suplementy nie są konieczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja odradzam i jedną i drugą. Moja kolezanka stosowała Herbalife i wyszła na tym, jak Zabłocki na mydle...a kasy straciła ilość nieziemską ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Chyba macie racje. Kupilam sobie ostatnio fisio diur. Zobaczymy jakie beda efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A ja np. sądzę, że Naturhouse nie jest aż tak drogie zważając na efekty jakie daje (zdrowa dieta odchudzająca bez efektu jo-jo).
Zastanawiasz się jak schudnąć to udaj się do któregoś z ich centrów - link poniżej: http://www.naturhouse-polska.pl/centra_naturhouse.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Zdecydowanie Natur House, schudłam tam ponad 10 kg w 6 tyg, teraz jestem na stabilizacji, oprócz mobilizacji uczą zasad jedzenia, czyli 3 posiłków dziennie, pomiędzy nimi jakieś owoce, czyli w sumie 5. Nie wszystkie warzyw i owoce można jeść na diecie obniżającej masę ciała!! Niektóre maja za dużo węglowodanów.
![]() Edytowane przez Invencja Czas edycji: 2009-07-23 o 06:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
odwiedziłam Natur House w Rybniku w ostatni piątek otrzymałam dwa suplementy diety REDUNAT FIBRA oraz DRENANAT PLUS dodatkowo mam dietę urozmaiconą ciekawa jestem efektów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
podbijam, bo temat zaczął mnie interesować
![]() Czy ktoś może podzielić się swoimi opiniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
S. Sssss. SSSSS.
|
idź do normalnego dietetyka, który ułoży Ci zdrową, zbilansowaną dietę bez faszerowania się suplementami
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Byłam w zeszłym roku w oświęcimskim Naturhouse i ogłaszają się, że porady dietetyka są gratis, problem w tym, że po wizycie trzeba wykupić kilka suplementów, których koszt to ok. 120 - 150 zł. A jeszcze dietetyczka kazała mi przyjść na następną wizytę w przyszłym tygodniu. Niestety nie mogę sobie finansowo pozwolić na 4 wizyty w miesiącu, z której każda jest płatna ok. 120 zł. Dostałam jadłospis. Wytrzymałam na nim tydzień. Niestety prawie ze wszystkiego, co lubię muszę zrezygnować. I nie mam tu na myśli słodyczy. Dieta wymagająca spędzania dużych ilości czasu w kuchni - niestety, ja kocham jeść, ale siedzieć godzinami w kuchni i gotować - już nie. A poza tym większość czasu spędzam albo w jednej albo w drugiej pracy - nie jestem w stanie jeść 5-6 posiłków dziennie! No i sama dieta to nie wszystko. Czeka się jeszcze ruszać. A kiedy człowiek przychodzi wykończony po pracy, to marzy już tylko o tym, żeby wskoczyć do łózka, a nie brać się za gimnastykę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
dzięki za info.
Szczerze mówiąć mam sprawdzoną dietę, która sprawdza się w 100% (oczywiście jeśli jest się konsekwentnym). Niestety też wiąże się z częstym sterczeniem w kuchni oraz z jedzeniem 4-5 razy dziennie. Tym razem chciałam pójść na łatwiznę, ale widzę że nie ma cudów i nie wystarczy tylko łykać suplementy ....eshhhh....szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie forumowiczki. Ja dziś byłam w Naturhose w Rybniku otrzymałam wytyczne oraz suplement koszt 52zł poprosiłam tańsze. Poszłam tam dlatego że dzięki odchudzaniu na własną rękę schudłam 10 kg i od 5 miesięcy waga nie chce dalej polecieć w dół.Jakie będą efekty zobaczymy mam nadzieję że będą. A jeśli ktoś nie ma czasu na normalne gotowanie bo jest tak zapracowany to mu żaden suplement nie pomoże jeśli nie ma kszty dobrej woli by zrobić coś dla swojego zdrowia i zacząć się zdrowo odżywiać a to nie koniecznie oznacza wielogodzinne wystawanie w kuchni. Trochę dobrej woli bo i pracując 16h na dobę można jeść regularnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim,
w związku z tematem pomyślałam, że może będzie to odpowiedni wątek. Doświadczenia ok- będąc z NH chudłam bez większego wysiłku, natomiast stosowałam się do wszelkich poleceń. W międzyczasie zdecydowałam się na zajęcia z trenerem, który zaoferował mi również prowadzenie dietetyczne, w ramach oszczędności (aby nie wydawać w dwóch firmach pieniędzy w jednym celu) uznałam, że to dobra opcja. Niestety pozostały mi produkty z NH, a nie będę już z nich korzystać. Kupiłam je 2 dni temu i bardzo chętnie odsprzedam ( teraz mam inne suplementy). Mam Fibroki (nie otwierane), ciasteczka NH, Drenanat Plus opakowanie nie otwierane i Drenanat Plus z wykorzystanymi dwiema fiolkami. Transakcja może odbyć się np. przez Allegro, jeśli w Warszawie może być osobiście. Odsprzedam to oczywiście taniej Gdyby był ktoś zainteresowany proszę o maila liz.jankowska@gmail.com. Geberalnie NH bardzo polecam! Ja schudłam i chudnę dalej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie polecam Naturhouse. Złe doświdczenia, dieta dla każdego taka sama(chodziłam z mamą i koleżanką) a dietetyczka była tylko skupiona na przepisywaniu suplementów, po których mam rozstrojony żołądek. Niestety po diecie (b. restrykcyjnej) i odstawieniu suplementów efekt jojo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Moja dietetyczka ostrzegała mnie przed jednymi i drugimi. Ponoć niektóre ich założenia są niezgodne z tymi zatwierdzonymi przez MZ, przynajmniej odnośnie analizy składu ciała - ale nie do końca zrozumialam, trzeba by się było wczytać.
Tak czy owak, więcej w tym chemii i pseudo-nauki niż diety. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.