Facebook - serwis społecznościowy, pytania, problemy. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-22, 22:30   #2851
Jodi _
Raczkowanie

Dot.: FACEBOOK serwis społecznościowy

widzę, u jednej osoby, u której adres się nie wyświetla w informacjach, że ma po / swoje imię i nazwisko rozdzielone kropką i numer, ale nie pisze jej tam "profile.php?id="
Jodi _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 14:43   #2852
MaciejW
BAN stały

I brawo . Są już pierwsze ofiary śmiertelne
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/alko...iertelne/47sjp
MaciejW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-25, 15:11   #2853
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaciejW Pokaż wiadomość
I brawo . Są już pierwsze ofiary śmiertelne
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/alko...iertelne/47sjp
To dobrze, idioci sami eliminują się ze społeczeństwa
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 11:14   #2854
mesarka
MUSEarka

Zgłoszone /usunięty post znad mnie
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków

Edytowane przez mesarka
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:47
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 11:23   #2855
venir
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Ostatnio zostałam oznaczona na zdjęciu, jednak zdjęcie to nie pojawiło się na mojej ścianie (pomimo zaznaczenia opcji "Dodaj do osi czasu"). Wcześniej nigdy nie miałam takiego problemu, zdjęcie automatycznie pojawiało się na mojej ścianie (po zaznaczeniu wyżej wspomnianej opcji). Nie zmieniałam ostatnio żadnych ustawień prywatności, itd. Zdjęcie pojawiło się na ścianach moich znajomych, którzy także zostali na nim oznaczeni. Koleżanka, która dodała zdjęcie nie posiada dodatkowych zabezpieczeń, ikonka zdjęcia mówi, że zdjęcie mogą zobaczyć jej znajomi, oraz znajomi znajomych oznaczonych na zdjęciu.
Wiecie może, co może być tego przyczyną?
venir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 23:06   #2856
Brook
Zakorzenienie

kiedys znalazlam przypadkiem linka do tego krok po kroku ze scanami z fcb, jak zrobic by twoje zdjecie prfilowe nie moglo byc wykorzystywane w reklamie na fcb, ale tego nie zrobilam wtedy i chcialabym znalexc ten link by sobie to ustawic- pomoze ktos? moze ktos juz to ustawial i moze podeslac linka.

Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 11:37   #2857
kiitty
Zakorzenienie

hej,
chciałabym uzupełnić swój profil o pracę, jednak nie chcę aby to powiadomienie wyświetliło się u każdego na stronie głównej - jak to zrobić? niestety nie ma opcji "ukryj na osi czasu" ..
jest tylko: "znajomi", "rodzina", "ja" i jakieś ustawienia niestandardowe. pomoże ktoś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 11:49   #2858
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
hej,
chciałabym uzupełnić swój profil o pracę, jednak nie chcę aby to powiadomienie wyświetliło się u każdego na stronie głównej - jak to zrobić? niestety nie ma opcji "ukryj na osi czasu" ..
jest tylko: "znajomi", "rodzina", "ja" i jakieś ustawienia niestandardowe. pomoże ktoś?
W takim przypadku wpisz tę pracę z ustawieniami "tylko ja" a po kilku dniach zmień na "znajomi" czy co tam chcesz
_zolza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 12:33   #2859
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _zolza Pokaż wiadomość
W takim przypadku wpisz tę pracę z ustawieniami "tylko ja" a po kilku dniach zmień na "znajomi" czy co tam chcesz
dziękuję
Stary 2014-02-28, 13:47   #2860
mesarka
MUSEarka

Dziewczyny wydaje mi się, że kiedyś była opcja pogrupowania znajomych np "szkoła" "uczelnia" "praca" itp. Wczoraj szukałam tej opcji i nigdzie nie mogłam jej znaleźć. Wycofali ją, czy jestem ślepa?
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2014-02-28, 15:35   #2861
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wydaje mi się, że kiedyś była opcja pogrupowania znajomych np "szkoła" "uczelnia" "praca" itp. Wczoraj szukałam tej opcji i nigdzie nie mogłam jej znaleźć. Wycofali ją, czy jestem ślepa?
Po lewej Znajomi -> Więcej. Wyświetlą się grupy Bliscy Znajomi, Rodzina, {MIasto}, {Uczelnia}, i mozna też tworzyć swoje listy

Cytat:
Zgłoszone
niby co?

Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest
Czas edycji: 2014-02-28 o 15:36

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-28, 15:46   #2862
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Po lewej Znajomi -> Więcej. Wyświetlą się grupy Bliscy Znajomi, Rodzina, {MIasto}, {Uczelnia}, i mozna też tworzyć swoje listy

niby co?
Oh dziękujęęęęę, z nieba mi spadłaś

Usunięto post ze spamerskim linkiem do aplikacji "sprawdź kto cię podglądał". Zgłosiłam do moderacji, usunęli go, dlatego został tylko mój post
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2014-02-28, 16:09   #2863
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Oh dziękujęęęęę, z nieba mi spadłaś

Usunięto post ze spamerskim linkiem do aplikacji "sprawdź kto cię podglądał". Zgłosiłam do moderacji, usunęli go, dlatego został tylko mój post
Aaa bo myślałam, że to się odnosi do mojego postu (bo mój został wtedy nad twoim) i się dziwiłam o co chodzi no to spoko
Stary 2014-02-28, 19:53   #2864
Brook
Zakorzenienie

jak sie ma kogos w znajomych i ta osoba ma fanpage to wie czy ja obserwuje czy nie?
jak zaznacze nie obserwuj- to ta osoba bedzie wiedziala ze nie obserwuje jej Panpage'a?

Stary 2014-03-03, 00:14   #2865
WhiteCherry
Zakorzenienie

jak ukryć czyjąś aktywność na fb? chodzi mi o to, by w pasku po prawej stronie nie pojawiały się polubienia tej osoby itp., natomiast nie chcę tej osoby blokować, usuwać ze znajomych, chcę też, żeby normalnie widziała moją aktywność na tablicy - da się tak? czy to działa w obie strony, tzn. jeśli ja ograniczę widoczność aktywności tej osoby, to ona również będzie miała ograniczoną widoczność mojej aktywności?

aha i czy tej osobie wyświetli się jakieś info, że ograniczyłam widoczność? :P
Stary 2014-03-03, 10:17   #2866
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jak ukryć czyjąś aktywność na fb? chodzi mi o to, by w pasku po prawej stronie nie pojawiały się polubienia tej osoby itp., natomiast nie chcę tej osoby blokować, usuwać ze znajomych, chcę też, żeby normalnie widziała moją aktywność na tablicy - da się tak? czy to działa w obie strony, tzn. jeśli ja ograniczę widoczność aktywności tej osoby, to ona również będzie miała ograniczoną widoczność mojej aktywności?

aha i czy tej osobie wyświetli się jakieś info, że ograniczyłam widoczność? :P
Wyłącz obserwowanie tej osoby. Nie otrzyma ona o tym informacji.

Cytat:
dziękuję
proszę
Stary 2014-03-03, 12:36   #2867
rebel_
Raczkowanie

o co chodzi z tym obserwowanie? czy ja mohe sprawdzic czy ktos moj profil obserwuje, albo jak ja moge obserwowac kogos? nie jestem w temacie, a zastanawia mnie to o co w tym kaman z gory dziekuje =)
rebel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 12:51   #2868
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rebel_ Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym obserwowanie? czy ja mohe sprawdzic czy ktos moj profil obserwuje, albo jak ja moge obserwowac kogos? nie jestem w temacie, a zastanawia mnie to o co w tym kaman z gory dziekuje =)
Są dwie opcje:
1. Jak dodajesz kogoś do znajomych to automatycznie "obserwujesz" tę osobę. Możesz to wyłączyć na profilu tegoż znajomego guzikiem "obserwowanie" (jest na wysokości zdjęcia w tle). Nie zostanie on o tym poinformowany.
2. Kto chce może być obserwowany przez osobę niebędącą znajomym jeżeli taką opcję ustawi sobie w profilu. Jeżeli zaobserwujesz taką osobę to na Twojej stronie głównej będzie się pokazywać jego/jej aktywność publiczna. Od jej ustawień zależy czy zostanie powiadomiona czy nie.

Jeżeli chcesz zobaczyć czy ktoś Cię obserwuje to szukaj w polu Informacje na osi czasu.

Ogólnie polecam zapoznać się z ustawieniami obserwowania na stronie https://www.facebook.com/settings?tab=followers
Mam nadzieję, że pojaśniłam trochę
Stary 2014-03-03, 16:45   #2869
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz to wyłączyć na profilu tegoż znajomego guzikiem "obserwowanie" (jest na wysokości zdjęcia w tle). Nie zostanie on o tym poinformowany.
czy to samo tyczy sie polubienia czyjegos Fanpeage?tez wlasciciel nie bedzie wiedzial o tym ze nie obserwuje go( tylko lubie)? czy ma wykaz( podgląd) osob ktore go obserwuja ,a ktore nie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 19:14   #2870
_zolza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
czy to samo tyczy sie polubienia czyjegos Fanpeage?tez wlasciciel nie bedzie wiedzial o tym ze nie obserwuje go( tylko lubie)? czy ma wykaz( podgląd) osob ktore go obserwuja ,a ktore nie?
Nie wiem jak to jest z fanpage Wydaje mi się, że tak samo jak z kontem osobistym. Jak polubisz/zaobserwujesz to może otrzymać powiadomienie, a jak odlajkujesz/przestaniesz obserwować to nie dostanie.
Stary 2014-03-05, 13:07   #2871
iinnkkaa
Zakorzenienie

Od jakiegoś czasu nie działa mi w ogóle czat, mam pusty pasek jak na zdjęciu. Obojętnie czy jestem dostępna czy wyłączę czat. Jak to moge naprawić? Na dodatek cały czas jestem dostępna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (9,9 KB, 24 załadowań)
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 13:48   #2872
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Jeśli pojawił się ten problem kilka stron temu, proszę nie krzyczeć, potem może doczytam. Chodzi mi o moją aktywność na facebooku. Jeśli polubię jakiś post/zdjęcie/filmik lub skomentuję- pokazuje się to u znajomych. Nie chcę tego. Jak to wyłączyć? Grzebałam kiedyś w ustawieniach, wydawało mi się, że jest już okej ale wciąż się dowiaduję od ludzi o rzeczach które śledze
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-05, 18:22   #2873
kiitty
Zakorzenienie

hej
chcę dodać zdjęcie w tle na facebooku (do tej pory nie miałam żadnego). czy jeżeli ustawię sobie teraz jakieś zdjęcie w tle, to taka informacja pojawi się w powiadomieniach u znajomych? jeśli tak, to czy jest opcja, aby to jednak ukryć i żeby nic się u nich nie pojawiło?
Stary 2014-03-05, 21:26   #2874
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
hej
chcę dodać zdjęcie w tle na facebooku (do tej pory nie miałam żadnego). czy jeżeli ustawię sobie teraz jakieś zdjęcie w tle, to taka informacja pojawi się w powiadomieniach u znajomych? jeśli tak, to czy jest opcja, aby to jednak ukryć i żeby nic się u nich nie pojawiło?
Będą to widzieć. Ale jak dodasz tło, to wtedy szybko wejdź na swój profil i tam będziesz też miała na tablicy że zmieniłaś tło, to kliknij przy tym "Nie pokazuj na osi czasu". Wtedy chyba znika znajomym z powiadomień. A więc musisz być wystarczająco szybka, żeby nikt nie zwrócił na to uwagi albo zmienić w czasie, kiedy nikogo ze znajomych nie będzie na fejsie

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu nie działa mi w ogóle czat, mam pusty pasek jak na zdjęciu. Obojętnie czy jestem dostępna czy wyłączę czat. Jak to moge naprawić? Na dodatek cały czas jestem dostępna
Ja mam tak jak zmieniam czat z niewidocznego na dostępny. Pomaga jak kliknę prawym w cokolwiek na fejsie i otworzę to w nowym oknie - wtedy w nowej karcie czat jest widoczny poprawnie, poprzednią kartę zamykam
Stary 2014-03-05, 21:29   #2875
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Będą to widzieć. Ale jak dodasz tło, to wtedy szybko wejdź na swój profil i tam będziesz też miała na tablicy że zmieniłaś tło, to kliknij przy tym "Nie pokazuj na osi czasu". Wtedy chyba znika znajomym z powiadomień. A więc musisz być wystarczająco szybka, żeby nikt nie zwrócił na to uwagi
takie ukrycie na osi czasu raczej nic nie daje - kiedyś zmieniłam profilowe, zaznaczyłam na swojej tablicy 'nie pokazuj na osi czasu' czy jakoś tak, a i tak potem zaczęły się pojawiać lajki i komentarze, więc zdjęcie w aktualnościach wisiało nadal :P
Stary 2014-03-05, 21:58   #2876
bambarylla
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam tak jak zmieniam czat z niewidocznego na dostępny. Pomaga jak kliknę prawym w cokolwiek na fejsie i otworzę to w nowym oknie - wtedy w nowej karcie czat jest widoczny poprawnie, poprzednią kartę zamykam
Mam tak samo, tyle że problem rozwiązuję zamykając kartę z fejsbukiem i otwierając ją z powrotem za pomocą ctrl+shift+t W każdym razie - dziwne, że tak się dzieje z tym czatem, ciekawe dlaczego.
Stary 2014-03-08, 18:51   #2877
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
takie ukrycie na osi czasu raczej nic nie daje - kiedyś zmieniłam profilowe, zaznaczyłam na swojej tablicy 'nie pokazuj na osi czasu' czy jakoś tak, a i tak potem zaczęły się pojawiać lajki i komentarze, więc zdjęcie w aktualnościach wisiało nadal :P
Bo ono znika tylko z Twojego profilu, a nie ogólnej tablicy
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-08, 19:49   #2878
mesarka
MUSEarka

Kilka dni temu mój fejs zmienił wygląd a w poniedziałek przestał działać messenger na Windowsie (który na prawdę ułatwiał mi życie) Same fejsowe porażki w tym tygodniu.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2014-03-08, 20:14   #2879
Brook
Zakorzenienie

czy wogole facebooka ktos obluguje w Pl? w sensie ze mozna do kogos napisac z pytaniami po polsku itp? czy to dziala tylko na zasadzie automatycznych zapytan poprzez klikniecie czegos tam na fcb i generuja odp po polsku automatycznie?

Stary 2014-03-08, 20:23   #2880
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Kilka dni temu mój fejs zmienił wygląd a w poniedziałek przestał działać messenger na Windowsie (który na prawdę ułatwiał mi życie) Same fejsowe porażki w tym tygodniu.
Eh, paskudnie teraz wygląda

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
czy wogole facebooka ktos obluguje w Pl? w sensie ze mozna do kogos napisac z pytaniami po polsku itp? czy to dziala tylko na zasadzie automatycznych zapytan poprzez klikniecie czegos tam na fcb i generuja odp po polsku automatycznie?
Tak, jest punkt obsługi w Warszawie, ale z tego co wiem pracuje tam bardzo mało osób, więc na odpowiedź można sobie czekać i czekać
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości