![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy jasna karynacja może być ładna?
Ewiyumi
Właśnie też nie wiem czemu komentują naturalną , zdrową jasną cere , a nie przysmażone na maxa panienki ![]() ![]() I właśnie od jakiegoś czasu zastanawiam się jak mam się ubierać i malować?? napewno nie na cało czarno , czerwono czy różowo ![]() ![]() Katalin wiesz co w ogóle nie rozumiem Twojego komentarza , ale ok ![]() " więc w czym problem? ![]() Nanomi Zgadzam się!! najpiękniejsza jest zdrowa skóra ![]() Ale właśnie nie wiem za bardzo jak mam zrobić z tego atut??? ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
nalesniczek, ja wlasnie uwazam ze czarny i czerwony najlepiej podkreslaja tą bladosc. ja wlasnie tak sie nosze (tzn teraz na lato troszke zmieniam moja garderobe na weselsza
![]() jezeli jakis bladzioch chce sie jednak opalic , to beta karoten polecam, naprawde daje efekty, bralam 2 latat temu i bylam pieknie opalona do zimy ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
agatkaz88 - nie chodzi o to ,że w ogóle nie chce nosić tych kolorów tylko ,żeby nie było ich za dużo wydaje mi się ,że nie wyglądałabym dobrze
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
hehhehe...hmm...tak szczerze mówiąc to z tymi tabletkami i samoopalaczami nie chce mi się nawet eksperymentowac i szkoda mi kasy
![]() ![]()
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprócz tego ważne jest dbanie o skórę, peeling i dobry krem czy balsam od czasu do czasu powinny wystarczyć, żeby nie była zszarzała i matowa. Jeśli masz długie, zadbane paznokcie to możesz na jakieś wyjście pomalować czerwonym lakierem, według mnie świetnie to wygląda. Jeśli nie masz problemów z cerą to można ładnie podkreślić policzki jakimś ciepłym różem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Mi się podoba i blada karnacja i taka ciemniejsza (ale nie solariowa-która od razu idzie rozpoznać! naturalna opalenizna nigdy nie jest marchewkowa, no chyba, że ktoś z wszelkiego rodzaju przyspieszaczami przesadza to wtedy tak, ale to też nie jest taka do końca naturalna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do paznokci to tu jest właśnie mój problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale fajnie by było gdyby te blade osóbki nie były dyskryminowane ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
A ja choruje na swoją bladośc;-/ Nie znoszę patrzeć na siebie rano... blada jak ściana...bleee;-/ Poza tym na jasnej cerze bardziej widoczne są wszystkie niedoskonałości...każde najdrobniejsze zaczerwienienie
![]() Słońce mnie praktycznie nie bierze, dopiero w solarium osiągam zamierzony cel ![]() Co do pytania, to oczywiste że jasna cera może być ładna. Nie mówie akurat o swojej, bo moja jest totalnie beznadziejna. Ale widzę niektóre dziewczyny o alabastrowej, czystej cerze i wygląda to naprawdę fajnie.Do tego lekki rumieniec i wygląda to niesamowicie dziewczęco. Aczkolwiek ja nadal marze o lekko opalonej skórze;( I na marzeniach chyba spoczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Jasna karmacja nie tylko moze byc ładna, ale jest piekna
![]() Wkurza mnie to, że naszla jakas moda na robienie z siebie mulatki ![]() ![]() Ja obecnie tylko stosuje balasam brazujący, ktory tylko lekko barwi i zakrywa moje popekane naczynka na nogach, na twarz nic nie uzywam i przynajmniej wygladam inaczej jak reszta zjaranych dziewczyn ![]() A co do kolorow to nalezy unikac jasnych bezy, popieli itd. Najlepsze sa intensywne kolory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o mnie-jestem bardzo blada, mam ciemne wlosy, ciemnie brwi i rzesy i jasne oczy (zielone)
chetnie wybieram zdecydowane, nasycone kolory jak chabrowy, ostra zielen czy nawet wsciekly roz, dobrze sie w nich czuje, nawet latem ![]() spotkalam sie z pozytywnym odzewem, wiec juz sie nie przejmuje moja bladoscia Ty tez nie powinnas,jesli dobrze sie tak czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja stawiam na naturalność. Mam jasną karnację i mimo, że podobają mi się np. mulatki nie chodzę na solarium, nie opalam się, a wręcz przeciwnie... filterki prawie codzennie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o zdjęcia, hmm... np. Elisha Cuthbert ma jasną karnację. Dobieraniem odpowiednich kolorów się raczej nie przejmuje, co widać po zdjęciach - całkowity mix
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze kilka...
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
To jakie kolory pasują,zależy od typu urody
![]() Np.jesień -jasna cera+ rude włosy,będzie ślicznie wyglądać w ciepłych odcieniach i najróżniejszych brązach,tymczasem ja (typ królewny śnieżki) w prawie wszystkich odcieniach brązu wyglądam okropnie ![]() Z drugiej strony zdarzają się wyjątki ![]() Według mnie najlepiej wyglądają bardzo nasycone kolory - zieleń,czerwień,turkus ,róż,fiolet itd.,bardzo ładnie ożywiają cerę. Nie lubię pastelowych kolorów,chociaż wydaje mi się,że blondynce z jasną cerę powinny pasować ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Rzeczywiście Elisha Cuthbert jest ślicznaaa !! pomimo tego ,że ma bardzo jasną karnacje ![]() ![]() Nie lubie się wyrożniać i też nie jest to w moim stylu , aby nosić takie wyraziste kolorki...a do tego mam 17 lat(nawet jeszcze nie ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Teraz troche Julianne Moore
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
I jeszcze Julianne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
A teraz arystokratyczna Julianne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
ja jednak cche miec lekko opalaone cialo na lato i dlatego stosuje balsam przyspieszajacy opalanie i juz po 2 raza widze duze efekty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
nie rozumiem fascynacji ciemnym odcieniem skóry.. jesli ktos ma ciemną karnację to ok, taka uroda ( i najczęsciej mu to pasuje, w koncu tak chciała natura), ale jeśli ktos ma jasną cere a na siłe próbuje zrobic z siebie mulata...to wygląda to źle.
Nie wiem, moze urodziłam się o 200 lat za późno, ale dla mnie jasna porcelanowa skóra wygląda szlechecko, odpowiednio podkreslona kosmetykami pasuje do każdej sytuacji. I nie uważam , że wygląda się na osóbę chorą z jasną karnacją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam bardzo jasną skórę! Ale oczywiście kiedy wszystko jest wystylizowane pod jasna karnację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Ja z natury mam średnią karnację. Lubię ją "dopasowywać" do pory roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Ja mam bardzo jasna karnacje i szczerze z calego serca tego nienawidze... juz nawet chyba mam kompleks jasnej cery i jej sklonnosci do zaczerwienien ;/, nie podoba mi sie tez mocna opalenizna(nawet naturalna ale jak za mocna to fuuu) ale do cholery chcialabym zeby ta twarz miala u licha 'jakis' kolor....kosmetykami nie mam zamiaru nic zmieniac bo z kosmetykow preferuje tylko tusz do rzes ewentualnie jakis cien. I w ogole uwazam ze glupota jest bawic sie kolorami bo z tego co zauwazylam to naprawde jasna cera w kazdym kolorze wyglada zle, a o nogach nawet nie wspomne. Samoopalacze i balsamy brazujace jesli o moje nogi chodzi to przynosza efekty prawie ze zerowe, przez co nawet w najwieksze upaly chadzam w normalnych , dlugich spodniach bo takie nogi truposza to wstyd pokazac. a to ze sa snieznobiale powoduje tez to iz 100 razy bardziej widac na nich zyly. No niestety to juz mam po mamie ze mam widoczne zyly;/. Jasna karnacja jest naprawde meczaca i brzydka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ja też mam jasną wręcz mleczną karnacje i nieuważam żeby była brzydka i męcząca . Wręcz przeciwnie !! Białe nogi kiedy są zadbane i zgrabne wyglądają niemniej atrakcyjnie niż opalone . Poza tym tak jak mówią dziewczyny powinnaś się cieszyć że w świecie mulatek -> mniej lub bardziej naturalnych możesz się wyróżniać
![]() Ja uwagi o bladości słyszałam tylko jako mała dziewczynka , teraz raczej słysze że opalenizna do mnie niepasuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Ja już się pogodziłam ze swoją urodą i nie mam zamiaru nic na siłe zmieniać i jak się komuś coś nie podoba to Siema
![]() ![]() ![]() Aaaa...fotki śliczne ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Dodaje fotke Kylie, ostatnio chodzi blada, bardzo podoba mi sie kolor jej sukieneczki. Slicznie wyglada.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jasna karnacja może być naprawdę piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Tylko śmieci płyną z prądem.
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.