Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 19:12   #2941
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Ines3037200 cudowna opowieść, gratuluję udanego ślubu i chyba zazdroszczę, że masz już to za sobą I oczywiście pięknie wyglądałaś! też bym nie powiedziała, że pod sukienką chowasz małego kawalera - po prostu pięknie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja mam takie pytanie z "innej beczki": Czy jak umowa z salą została podpisana w zeszłym roku (2013) i cennik który wtedy obowiązywał (140-170 zł) obowiązuje "mnie" w tym roku? Właściciel teraz zmienił ceny (170-200zł) i nie wiem jak Nas policzy Niestety nie mam umowy bo ma ją mój TŻ i musi ją wygrzebać (może dzisiaj jak znajdzie czas to ją zobaczę) - ale już jestem cała w stresie
My mamy tak, że obowiązują nas ceny z oferty jaka obowiązywała w momencie podpisania umowy.

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Muszę się pożalić. Jestem załamana. Moje przeczucie mnie nie myliło. Zadzwoniłam do dyrektora i potwierdził mi, że mają zamiar mnie zwolnić. W piątek dostanę wypowiedzenie. Za to że wychodzę za mąż i jestem kobietą.
bardzo mi przykro, ale jak masz już doświadczenie zawodowe i jesteś dobra w tym co robisz to jest szansa, że znajdziesz szybko pracę, więc uszy do góry - będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
przykro mi ale jak masz na to jakieś dowody to idź do sądu i odszkodowanie dostaniesz
to takie w teorii jest łatwe iść do Sądu Pracy - pójdziesz, może nawet wygrasz, ale świat jest mały i pracodawcy w branżach się znają i później, kto dziewczynę przyjmie do pracy? niestety takie są realia.

A ja spełniłam swoje postanowienie i znalazłam makijażystkę - a tak szłam po mieście, blisko naszej sali i widzę jest, więc wchodzę gadam i się zapisałam. Zaproponowała też rzęsy 1:1 w cenie 120zł przy makijażu ślubnym, ale w sumie nie wiem, czy chcę. Chciałam kępki, bo to się później ściągnie i po kłopocie a z tymi 1:1 słyszałam, że rzęsy później słabe. Mam jeszcze czas to się namyślę

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".

Edytowane przez puchaczmalinowy
Czas edycji: 2014-03-05 o 19:13
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:14   #2942
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Muszę się pożalić. Jestem załamana. Moje przeczucie mnie nie myliło. Zadzwoniłam do dyrektora i potwierdził mi, że mają zamiar mnie zwolnić. W piątek dostanę wypowiedzenie. Za to że wychodzę za mąż i jestem kobietą.
Ręcę opadają !
Nie mogą Cię zwolnić za takie powody. Choć zapewne to są powody, które powiedzieli Tobie, a na zwolnieniu napiszą wyssane z palca głupoty !
Trzynaj się kochana

Cytat:
Napisane przez Magheru Pokaż wiadomość
... za to kopareczka mi opadła jak zobaczyłam ten bukiet:
A ja padłam, jak zobaczyłam ten bukiet

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:17   #2943
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
O kurde no to faktycznie nieciekawie ale napewno masz jakis okres wypowiedzenia jak juz jakis czas pracujesz to będziesz miała czas, źeby coś znaleźć napewno się uda
2 tygodnie, więc szału nie ma.

Cytat:
przykro mi ale jak masz na to jakieś dowody to idź do sądu i odszkodowanie dostaniesz
Czytałam, że ciężko to udowodnić w sądzie.

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Głowa do góry, pomyśl że każda zmiana niesie za sobą coś dobrego
Mam nadzieję.

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Strasznie mi przykro Mam nadzieję, że szybko znajdziesz pracę, w której nie traktują pracowników w taki sposób.
Oby, niestety rynek pracy jest jaki jest, a mój wiek 28 lat, slub na karku ,lekko dyskwalifikują mnie w oczach potencjalnych pracodawców

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość

Bardzo mi przykro Twój dyrektor to naprawdę świnia, mam nadzieję że szybko znajdziesz coś lepszego
)
Raczej szefowie to hggg On chyba chciał postąpić w porządku i potwierdził moje przypuszczenia. Niestety, moich szefów od dawna znam jako wielkich kłamców. Dlatego dopiero dzisiaj zadzowniłam, ponieważ bałam się, że i tak mnie okłamie (żebym nie spróbowała czasem iść na L4 )

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
springtime,
Dziękuję Wyglądałaś przepięknie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Springtime

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a powiedział Ci ten "argument" wprost??? co za typ
Mam wrażenie, że powiedział to tak "między nami"(zawsze się lubiliśmy). Najgorsze jest to, że przez tydzień szkoliłam swojego następce, ponieważ powiedzieli mi, że to nowy pracownik do innego oddziału Potem wysłali mnie na 2 tygodnie zaległego urlopu( coby nie musieli mi nic wypłacać!). Jak wróciłam to po zachowaniu szefów, tego nowego i po prostu kobiecej intuicji domyśliłam się ocb. Przestałam szkolić, robiłam wszytsko sama, temu nowemu nic nie mówiłam i nie spałam po nocach z nerwów. W końcu zadzwoniłam do dyrektora i usłyszałam, że nie spodziewał się tego pytania ode mnie (chyba mieli mnie za tępą idiotkę, że sie nie domyślę), ale powiedział, że to dlatego, że na moje miejsce będzie facet, który będzie wykonywał pracę za 2, czyli praca w biurze +magazynier (jako kobieta nie dam rady nosić ciężarów i od 3 lat pracowalam na tym stanowisku w biurze! ). Ślub to tylko dodatek( 2 dziewczyny przyszły do pracy tylko po to, aby zajść w ciążę, więc myślą że ja też zajdę o razu). Pracowałam 3 lata.

Przepraszam za błędy, ale piszę w emocjach. Proszę nie cytujcie.

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2014-03-05 o 19:25
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:19   #2944
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
No właśnie oto jest pytanie: skąd takie ładne wziąć żeby najlepiej były sztuczne i równie pięknie się prezentowały
Ciekawe ile kosztowałyby żywe kwiaty Ale żywych nie chce. Przecież to padnie po 20 min na słonku

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Od dawna mam tą dekorację w inspiracjach!
Nie wiem czy dobrze widze ale to chyba kwiaty storczyka Można kupic same główki, do tego kryształki, przymocować drucikiem do przyssawek i voila!
http://shop.elektra-light.com.pl/sto...ne-kolory.html
http://allegro.pl/krysztalki-z-dziur...983243360.html
http://allegro.pl/przyssawki-przyssa...978831353.html
O dzięki za linki

Cytat:
Na sali rodzice przywitali nas chlebem i solą, mąż przeniósł mnie na rękach. DJ powitał nas i gości. Sala była piękna.
Później były życzenia, w tym czasie pozostali goście zdejmowali płaszcze, zmieniali buty, znajdowali swoje miejsce przy stołach, kelnerki zaczęły rozdawać szampana. Wszyscy byli zadowoleni, bo był czas na ochłonięcie i ogarnięcie się. P
Zastanawiałam się jak to rozwiązać, bo życzenia też będą składać nam na sali. I właśnie, po wejściu od razu ustawiać się do życzeń czy jak?
Kiedy rozdać lampki szampana?
U znajomej na weselu od razu przy wejściu rozdawali szampana, wszyscy ustawili się w kółeczku i stali opatuleni w płaszczach(ślub pod koniec października), z torebkami, kwiatami, kopertami. Później oglądając na zdjęciach ten toast to niezbyt mi się to podobało

Cytat:
Chamstwo
Ciekawe co Ci napiszą na świadectwie pracy
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:20   #2945
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję... Ale bedzie jeszcze dobrze, zobaczysz Mam nadzieję, że masz jakiś przyzwoity okres wypowiedzenia (?). Ale przyznam szczerze, że zaskoczyłaś mnie (o ile dobrze zrozumiałam), że zapytałaś dyrektora wprost. A on Ci podał taki argument czy to Twoje przypuszczenia?

Ines, świetna relacja, i świetnie się oboje! prezentowaliście w dniu śubu Brzuszka ani śladu- biust za niego za to nadrabiał Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!
Co do koloru sukni i koszuli- ja mam tak samo (ivory u mnie, u mojego -śnieżna biel), ale taki był plan. To ponoć najpoprawniejsze rozwiązanie

Świat_katarzyny, wiem że już wyjaśniłaś swój wpis odnośnie stylizacji dla PMek bliżej trzydziestki, ale i tak mnie rozbroiłaś Ja już jestem po i od razu sobie przypomniałam uwagę mojej młodszej kuzynki po moim ślubie cywilnym (odbył się kilka dni po celebracji moich 30stych urodzin)- "no w końcu!" Jak nic byłam postrzegana przez rodzinę jako stara panna

Magheru, śliczny bukiet wrzuciłaś!

Co do perfum ja używam Calvin Klein Beauty i w nie ubrana pójdę do ślubu (Ines, wspomniałaś o Little Black Dress- moja mama nie zamieniłaby tych perfum na nic innego w świecie; kupowałyśmy jej z siostrą inne, na zachętę, np. Dior J'Adore- ale bezskuteczne okazały się nasze próby )
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:25   #2946
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:

Co za porażka, jak tak można? To jawna dyskryminacja

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:27   #2947
springtime
Rozeznanie

Dziewczyny dziękuję za wsparcie Wyjaśnienia napisałam wyżej.

ewaden - tak zadzwoniłam. Nosiłam się z tym kilka dni, ale byłam już prawie pewna Z dyrektorem jestem na Ty, wcześniej byl normalnym pracownikiem, lubimy się i zawsze szczerze rozmawialiśmy. Dlatego do niego zadzowniłam, bo miałam nadzieję, że powie mi prawdę. Wiedziałam, że w pt ma być z nową umową dla "nowego mnie", więc byłam prawie pewna, że też z wypowiedzeniem dla mnie.

Czas edycji: 2014-03-05 o 19:37
Stary 2014-03-05, 19:35   #2948
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
2 tygodnie, więc szału nie ma.

Oby, niestety rynek pracy jest jaki jest, a mój wiek 28 lat, slub na karku ,lekko dyskwalifikują mnie w oczach potencjalnych pracodawców
Właśnie doczytałam Twoje wyjaśnienia (chyba pisałyśmy równoczesnie wczesniej )
2 tygodnie to nie za dużo, ale znam przypadki zwolnień z dnia na dzień, masakra A może masz szansę na L4? Dopóki Ci nie wręczyli wypowiedzenia, możesz jeszcze "kombinować"...
Co do sądu, niestety faktycznie ciężko udowodnić cokolwiek pracodawcy, odszkodowania nie są współmierne do stresu i czasu poświęconego procesowi, i tak jak napisała puchaczmalinowy- świat jest mały, a jeśli miasto nie za duże to takie wieści się szybko rozchodzą
Twój wiek jest jak najbardziej ok (w tym wieku sama zmieniałam pracę, po 4 latach przepracowanych w pewnym dużym biurze, I nie miałam problem na tym tle), a o ślubie nie masz obowiązku wspominać na rozmowach kwalifikawcyjnych. Nie mają prawa Cię też pytać o stan cywilny, czy o plany macierzyńskie. A jak już zapytają, to kłam. W Stanach jeśli padnie takie pytanie możesz pozwać rekrutyującego/ pracodwacę do sądu, a u nas ciągle jesteśmy w tym temacie 100 lat za murzynami (dodam że w USA w CV nie masz obowiązku nawet wpisywać swojego wieku i zamieszczać zdjęcia- żeby nie było wątpliwości o uprzedzenia na tle płci, wieku, czy rasy).
Stary 2014-03-05, 19:36   #2949
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ines twoja relacja rządzi rewelacja, super mi się czytało i jeszcze raz gratuluję
swiat katarzyny ja siedzę w perfumach, ale nie pomogę, bo mam specyficzny gust No i nie napisałaś, co lubisz - kwiatki - sratki, przyprawy, perfumy lekkie, ciężkie, słodkie, niesłodkie? Napisz coś więcej, to ci powiem, w czym szukać.
Mi tyłek urywa alien thierrego muglera, hypnotic poison dior, kenzo jungle elephant, musc ravageur frederica malle. Ale to są mocne, charakterne perfumy
chyba mamy podobny gust hypnotic poison uwielbiam! niestety już mi się kończy, ale jako pocieszenie wybiorę coś na ślub

Cytat:
Mam zdjęcia!
A mojego brzuszka nie było widać praktycznie wcale. Mama jak komuś nieuświadomionemu mówiła na weselu, że jestem w 6 miesiącu ciąży, to robił oczy jak 5 złotych, że ja W OGÓLE w ciąży jestem, nie mówiąc o tak zaawansowanej.
Foty wstawiam lekko ocenzurowane, bo wiem, że TŻ by się pogniewał, że jego liczko upubliczniam, usunę dziś wieczorem lub jutro rano.
Oczywiście szminkę już dawno zjadłam, teraz żałuję że nie poprawiłam ust do zdjęć.
PIĘKNIE WYGLĄDAŁAŚ!!

Cytat:
współczuję co za dyskryminacja!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:41   #2950
cashmere
Zakorzenienie

springtime współczuję sytuacji w pracy, bardzo nie fair z Tobą postąpili Wszystkie tu będziemy trzymać kciuki byś szybko znalazła nową!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:47   #2951
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
W Stanach jeśli padnie takie pytanie możesz pozwać rekrutyującego/ pracodwacę do sądu, a u nas ciągle jesteśmy w tym temacie 100 lat za murzynami (dodam że w USA w CV nie masz obowiązku nawet wpisywać swojego wieku i zamieszczać zdjęcia- żeby nie było wątpliwości o uprzedzenia na tle płci, wieku, czy rasy).
ja bym rzekła nawet 1000lat a nie 100 hehe no niestety u nas wszystko tylko pięknie wygląda w teorii a w praktyce każdy orze jak może a pracodawcy chcą tylko na każdym kroku, brzydko napiszę, "wydymać" pracownika...

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 19:48   #2952
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
o ślubie nie masz obowiązku wspominać na rozmowach kwalifikawcyjnych.
Ja na rozmowy kwalifikacyjne ściągałam pierścionek zaręczynowy po tym, jak na kilku widziałam, że rozmówca się mu przygląda. Tak na wszelki wypadek
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 19:59   #2953
misia880
Zakorzenienie

Dajcie spokój z tymi pracami... to jets masakra, że my kobiety musimy sie chować z tym jakie mamy plany na życie w obawie o utratę pracy. Dla mnie to jest chore, sama pracuje na umowe zlecenie i mogę się jedynie w nos pocałować bo ewentualna ciąza to zwolnienia z dnia na dzień bez jakiegokolwiek nawet słowa wyjaśnienia bo nie należy mi się nic

to prawda, bo ja sama widziałam, jkiedyś na rozmowie jak pani zerkała mi na ręke i na pierścionek
załosne to jest w tym kraju.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Dziewczyny mam pytanie.. chciałam na dniach zarezerwować florystkę.
mam taka ofertę... rzucicie okiem ???

- Bukiety na stoły gości (mogą być tulipany, róże, eustoma) - 50 zł za sztukę. Przy 90 gościach proponowałabym ok. 8 bukietów co daje kwotę 400 zł
- Dekoracja stołu Pary Młodej - 100 zł

- Świece na stoły - oczywiście możemy użyć świec pływających w wąskich wazonikach, w których dodatkowo można umieścić pojedynczy kwiat w wodzie - koszt ok. 150 zł - 200 zł w zależności od ilości

- Tło za Parą Młodą - proponowałabym nowoczesną dekorację z kryształowych girland oraz małych szklanych wazoników z kwiatem (zdjęcie w załączeniu) - koszt 50 zł - 100 zł w zależności od ilości girland

- Wejście na salę proponuję udekorować dwiema kompozycjami z żywych kwiatów, jeśli przy wejściu jest poręcz można również ją udekorować białym materiałem i pojedynczymi kwiatami - koszt 200 zł

- Na sali zauważyłam kominek. Myślę, że warto byłoby również pomyśleć nad jego udekorowaniem - proponowałabym wąskie wazoniki z pojedynczymi kwiatami i kilka dużych tealigtów - koszt takiej dekoracji 50 zł.
Salę można również udekorować szklanymi bombkami z kwiatem,które rozwiesiłabym pod lampkami umieszczonymi na ścianach między oknami - koszt jednej bombki 5 zł.

co myślicie ??? chcemy sie zmieścić w 1000 zł ( ja chce zrezygnować z tych kompozycji kwiatowych przed wejsciem)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:02   #2954
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Spring nie bój nic- ja też muszę zmienić pracę bo będę po ślubie mieszkaą 40km od rodzinnego miasta- ZESRAMY SIĘ A NIE DAMY SIĘ zobaczysz nie ma tego złego!
Cytat:
Po raz kolejny bardzo dziękuję dziewczyny, cieszę się, że podoba Wam się jak piszę
Co do perfum się nie wypowiem, w tej kwestii jestem nie do końca kobietą lubię zapachy, ale nie kupuję i nie dostaję perfum "z górnej półki". Na własnym ślubie pachniałam Little Black Dress z avonu
springtime,

Mam zdjęcia!
A mojego brzuszka nie było widać praktycznie wcale. Mama jak komuś nieuświadomionemu mówiła na weselu, że jestem w 6 miesiącu ciąży, to robił oczy jak 5 złotych, że ja W OGÓLE w ciąży jestem, nie mówiąc o tak zaawansowanej.
Foty wstawiam lekko ocenzurowane, bo wiem, że TŻ by się pogniewał, że jego liczko upubliczniam, usunę dziś wieczorem lub jutro rano.
Oczywiście szminkę już dawno zjadłam, teraz żałuję że nie poprawiłam ust do zdjęć.
ALE TY ŁADNA JESTEŚ!! Brzuszka nie widać a wyglądałaś jak 1000000$

No i pokaz moich bucików już na moich krzywych nogach ale bez czarnych rajstop
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (117,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (98,8 KB, 48 załadowań)
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:02   #2955
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość

to takie w teorii jest łatwe iść do Sądu Pracy - pójdziesz, może nawet wygrasz, ale świat jest mały i pracodawcy w branżach się znają i później, kto dziewczynę przyjmie do pracy? niestety takie są realia.
właśnie przez takie podejście realia w Polsce są jakie są - trzeba walczyć o swoje

Cytat:

do sądu to tylko jak ma się dowody bo na gębę to ciężko udowodnić, wiem. trzymam mocno kciuki, żebyś szybko pracę znalazła
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 20:02   #2956
margot244
Raczkowanie

Cytat:

ewaden - tak zadzwoniłam. Nosiłam się z tym kilka dni, ale byłam już prawie pewna Z dyrektorem jestem na Ty, wcześniej byl normalnym pracownikiem, lubimy się i zawsze szczerze rozmawialiśmy. Dlatego do niego zadzowniłam, bo miałam nadzieję, że powie mi prawdę. Wiedziałam, że w pt ma być z nową umową dla "nowego mnie", więc byłam prawie pewna, że też z wypowiedzeniem dla mnie.
a może możesz iść na zwolnienie- zawsze to tydzień, dwa więcej- jak jesteś na zwolnieniu to nie mają prawa Cie zwolnić.

co do wieku to wierz mi jest to najlepszy wiek na zmiany a także na poszukiwanie sowjego miejsca zawodowego głowa do góry i jestem pewna, że szybko znajdziesz nową pracę!!
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:08   #2957
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Spring nie bój nic- ja też muszę zmienić pracę bo będę po ślubie mieszkaą 40km od rodzinnego miasta- ZESRAMY SIĘ A NIE DAMY SIĘ zobaczysz nie ma tego złego!

Umarłam Dobre, od razu mi sie humor poprawił.

Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
a może możesz iść na zwolnienie- zawsze to tydzień, dwa więcej- jak jesteś na zwolnieniu to nie mają prawa Cie zwolnić.

co do wieku to wierz mi jest to najlepszy wiek na zmiany a także na poszukiwanie sowjego miejsca zawodowego głowa do góry i jestem pewna, że szybko znajdziesz nową pracę!!
Jutro idę do lekarza, chcieli zaoszczędzić, ale nie dam się. Szef 4 tygodnie temu chcąc zamydlic mi oczy powiedział, że dostanę podwyżkę! Na jutro wzięłam już urlop na żądanie i pojadę do lekarza. Jak będzie po mojej myśli, to zawiozę do pracy. Nie mają prawa mi dać jutro wypowiedzenia prawda?

Ostatnie dni bardzo się stresowałam i cały czas myślałam o tym. Teraz jak w końcu wiem, uspokoiłam się. Zacznę szukać nowej, lepszej mam nadzieję pracy, a może mi sie uda i w tym czasie nie będę się stresować zarobkami.

Czas edycji: 2014-03-05 o 20:11
Stary 2014-03-05, 20:11   #2958
zakrecona_kropka
Raczkowanie

springtime Ja mam nadzieję że szybko najdziesz coś lepszego chociaż wiem jak w dzisiejszych czasach jest trudno o jakąś fajną pracę. ja jestem bezrobotna od pół roku - od ukończenia studiów i w sumie zastanawiam się po co one mi były bo żadnej pracy dla mnie nie ma;( TŻ twierdzi że nie muszę pracować bo On zarabia i ja mogę być w domu i zajmować się domem, ale chciałabym chociaż spróbować najlepiej w zawodzie ale nic narazie nie ma ;(

Yasia -
rzeczywiście jest różnica :p tyle że ja nie mam zbyt dobrych zdjęć mojej na mnie i nie jestem w stanie odróżnić czy było dobrze czy właśnie tak jak w katalogu

Cytat:

Jutro idę do lekarza, chcieli zaoszczędzić, ale nie dam się. Szef 4 tygodnie temu chcąc zamydlic mi oczy powiedział, że dostanę podwyżkę! Na jutro wzięłam już urlop na żądanie i pojadę do lekarza. Jak będzie po mojej myśli, to zawiozę do pracy. Nie mają prawa mi dać jutro wypowiedzenia prawda?

Ostatnie dni bardzo się stresowałam i cały czas myślałam o tym. Teraz jak w końcu wiem, uspokoiłam się. Zacznę szukać nowej, lepszej mam nadzieję pracy, a może mi sie uda i w tym czasie nie będę się stresować zarobkami.
Popieram całym sercem jak Oni Tobie tak Ty Im

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-03-05 o 20:13
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:15   #2959
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Pewnie Was tym nie pocieszenie ale ja nie mam pracy od momentu ukonczenia studiów - prawie 2 lata... w tamtym roku mialam staż w Urzedzie Skarbowym ale od geudnia znowu siedze w domu...i szlak mnie trafia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 20:25   #2960
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Kulbensiku Ty mój pięknie gratuluję stażu ! Oby był lepszy od mojego !
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkiego!
dziekuje bardzo

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:27   #2961
annic
Wtajemniczenie

zakrecona_kropka ja też nie mam fajnych zdjęć z kiecką na sobie, w dodatku lepiej wyglądam na nich w sukience nr 2 na którą się nie zdecydowałam jednak i też miałam wątpliwości, ale potem przypomniałam sobie, że jak mierzyłam swoją (a zakładałam ją podczas jednej wizyty w salonie 3 razy) to sama uśmiechałam się od ucha do ucha i wręcz promieniałam, czego nie było w innych kieckach, a jak miałam inne na sobie to spoglądałam na tamtą tęsknym wzrokiem. Więc mimo małych wątpliwości myślę, że trzeba zaufać temu, że się podjęło dobrą decyzję - no kurcze, z jakiegoś powodu kupiłyśmy nasze kiecki Oby do przymiarki
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:34   #2962
lexie42
Zakorzenienie

Ines przepięknie wyglądałaś

Cytat:

Butki śliczne
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:36   #2963
iza1336
Raczkowanie

Dziewczyny zimnooooo mi Choroba mnie chyba dopada, a nie mogę chorować, pracuję z dzieciaczkami.

Ines <3 Cudna recenzja, cudna Ty
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:37   #2964
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

http://kwejk. pl/obrazek/2020588/pierwszy-raz.html (usuńcie spację)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:45   #2965
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

ALE TY ŁADNA JESTEŚ!! Brzuszka nie widać a wyglądałaś jak 1000000$

Piękne buciki !

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

Ale to wzruszające
A na komenatrze pod obrazkiem, brak słów

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 20:58   #2966
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję.... Nie załamuj się i szukaj innej, trzymam kciuki żeby Ci się udało

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
U mnie ze spraw ślubnych:
Mamy fotografa i kamerzystę !!! baardzo się cieszę!
Jeszcze tylko ten zespół mi nie daje spać

Od 17 marca idę na staż!
Gratki za staż i załatwione sprawy!

Ines wyglądałaś ślicznie i faktycznie trzeba się przyjrzeć żeby dostrzec minimalny zarys brzuszka

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
O dzięki za linki
Proszę mam nadzieję że się przydadza

Cytat:

Chciałabym żeby TŻ zareagował tak na mój wygląd
Ale on raczej z tych "twardzieli" więc wątpie..

Jakoś się nie moge przestawić że jestem z wami dopiero po południu Postanowiłam sobie że w pracy nie będę zaglądać. Różnie teraz z tą pracą jest więc nie chce dawać pretekstu tfu tfu
Stary 2014-03-05, 21:08   #2967
Liana
Zadomowienie

Ines, piękna relacja!! Wzruszyłam się!! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Po przeczytaniu Twojej opowieści też chciałabym, żeby to było JUŻ!!

Cytat:
Napisane przez blackberry555 Pokaż wiadomość
koniec podczytywania, wbijam do Was, mogę ?
24.05.2014
Ślubujemy tego samego dnia!!
czy też masz jeszcze tyle rzeczy niezałatwionych jak ja??
Mam nadzieję, że maj będzie naprawdę piękny

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
popieram kwestie z naszyjnikiem - wek, zostawić same dlugie kolczyki
bedziesz miała rękawiczki? to może zamiast welonu toczek?

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Dziewczyny jaka stylizacja

gdybym brała ślub bliżej 30stki na bank bym sie tak ubrała
Ja jestem akurat bliżej 30-tki tzn mam właśnie tyle lat i sukienkę też mam taką bardziej nietypową. Podobają mi się te stylizacje, które wkleiłaś.
Ciągle bije się z myślami: welon 3 metrowy czy woalka/fascynator?? Dodam, że mam odkryte plecy

Możecie polecić jakieś fajne stronki z niezbyt zwariowanymi woalkami/fascynatorami?? Albo sklepy stacjonarne w Warszawie.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Miałam dziś koszmar ślubny. Byłam na pierwszej przymiarce. Poszłam w próbnym makijażu i fryzurze, miałam mój welon i buty, i jak nałożyłam suknię stwierdziłam że nic do siebie nie pasuje, a Panie w sukni mnie ledwo zapięły. Jeszczy powiedziały że mam beznadziejny biedny welon.
Yhhh
Ja ostatnio miałam koszmar, że był dzień ślubu a my nic nie mieliśmy przygotowane. Nie miałam butów, fryzura była do bani. Wyglądałam i czułam się fatalnie, nawet nie przyjechał nasz samochód ślubny czułam się bezradna jak w koszmarach, w których przed czymś się ucieka i nie można biec W dodatku ja generalnie jestem osobą, która wiecznie się spóźnia i wszystko robi na ostatnią chwilę, więc scenariusz jest prawdopodobny
Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Świat Katarzyny , ja na ślub mam coco mademoiselle , ale mega lubie tez wszystkie zapachy Lolity Lempickiej i Hypnose Lancome
Ja polecam również coco mademoiselle , mój nr 2 to Miss Dior (może być Cherie - stara wersja) i nr 3 Carolina Herrera Sexy 212
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-05, 21:14   #2968
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
właśnie przez takie podejście realia w Polsce są jakie są - trzeba walczyć o swoje

do sądu to tylko jak ma się dowody bo na gębę to ciężko udowodnić, wiem. trzymam mocno kciuki, żebyś szybko pracę znalazła
Ja miałam dowody (maile, smsy, świadków- byłych pracowników, bo obecni by nie zeznawali oczywiście..., nawet nagranie audio), adwokatem miał być mój przyjaciel, ale nie poszłam w końcu- nie ze wzg na fame jaka by poszła w środowisku pracodawców, bo mam wolny zawód (więc mogliby mi naskoczyć), ale szkoda zdrowia mi było. Swoje przeszłam. Ja miałam mieć sprawę nie o powód zwolnienia, bo sama się zwolniłam ucierając mojemu menadżerowi nosa (nie miałam problemów ze znalezieniem nowej, choć się obawiałam ze wzg na kryzys w mojej branży), ale o mobbing. Tego proszę nie cytujcie
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dajcie spokój z tymi pracami... to jets masakra, że my kobiety musimy sie chować z tym jakie mamy plany na życie w obawie o utratę pracy. Dla mnie to jest chore
u mnie problem z pierścionkiem był nie na rozmowach, ale w pracy, nie z szefem (on mnie bardzo cenił i lubił, tknąć by mnie nie tknął) tylko z prawą ręką szefa, w którym się jakaś chora zazdrość o mnie urodziła...
Cytat:
Jutro idę do lekarza, chcieli zaoszczędzić, ale nie dam się. Szef 4 tygodnie temu chcąc zamydlic mi oczy powiedział, że dostanę podwyżkę! Na jutro wzięłam już urlop na żądanie i pojadę do lekarza. Jak będzie po mojej myśli, to zawiozę do pracy. Nie mają prawa mi dać jutro wypowiedzenia prawda
jak Cię nie ma w pracy, to Ci nie mogą dać- musisz być uczestnikiem wręczenia (ew. mogą wysłać poleconym, ale to i tak nie dojdzie wcześniej niż Ty im wręczysz L4 - nie musisz nawet tego robić osobiście, może np. Tż zanieść)
Walcz o swoje, i trzymam kciuki!

kasia1201, bardzo zgrabne te butki

Stary 2014-03-05, 21:16   #2969
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ale to wzruszające
A na komenatrze pod obrazkiem, brak słów
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Chciałabym żeby TŻ zareagował tak na mój wygląd
Ale on raczej z tych "twardzieli" więc wątpie..
Słodkie, też zwróciłam uwagę na to co Lg_ago. Brak słów.
I mam takie same obawy jak Lemon_Drop. Tak bym chciała, że mój ukochany się wzruszył, ale on to z tych co w środku się wzruszą, a na zewnątrz twardziel. Pewnie dopiero jak będziemy sami powie mi co naprawdę poczuł jak mnie zobaczył, ale nie da po sobie tego poznać.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:17   #2970
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
co to się wyrabia na tym świecie, szczerze współczuję

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Rush i code są super Niuchnij sobie addicta, poison klasyczny i pure (chociaż nie wiem, czy pure czasem już nie wycofali), lolitę lempicką - to dość bezpieczny zapach dla lubiących słodkości i bardzo tani jak na tą półkę, la vie est belle, ange ou demon le secret...
Dziękuję będę niuchać

Cytat:
Mam zdjęcia!
Prześlicznie wyglądałaś! Faktycznie nie widać, że w ciąży i do tego 6 miesiąc

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
więc katalogi kłamią, bo tej katalogowej nie kupiłabym nawet zjarana nielegalnymi substancjami z meksyku
oooo coś o tym wiem! Jak zobaczyłam zdjęcie sukni w katalogu to się przeraziłam i powiedziałam, że to nie możliwe, że to ta suknia...

Cytat:

wzruszające... Już nie raz sobie próbowałam wyobrazić tą sytuację Ale tż chyba będzie grał twardziela

Muszę się pochwalić! Zostałam dziś poproszona na świadkową 28 czerwca

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-03-05 o 21:18
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości