|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Ines3037200 cudowna opowieść, gratuluję udanego ślubu i chyba zazdroszczę, że masz już to za sobą
I oczywiście pięknie wyglądałaś! też bym nie powiedziała, że pod sukienką chowasz małego kawalera - po prostu pięknie Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja spełniłam swoje postanowienie i znalazłam makijażystkę - a tak szłam po mieście, blisko naszej sali i widzę jest, więc wchodzę gadam i się zapisałam. Zaproponowała też rzęsy 1:1 w cenie 120zł przy makijażu ślubnym, ale w sumie nie wiem, czy chcę. Chciałam kępki, bo to się później ściągnie i po kłopocie a z tymi 1:1 słyszałam, że rzęsy później słabe. Mam jeszcze czas to się namyślę
28.06.2014 żona swego męża You made me feel like a million bucks You do… I was made for you "Na zawsze" składa się z wielu "teraz". Edytowane przez puchaczmalinowy Czas edycji: 2014-03-05 o 19:13 |
|||
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogą Cię zwolnić za takie powody. Choć zapewne to są powody, które powiedzieli Tobie, a na zwolnieniu napiszą wyssane z palca głupoty ! Trzynaj się kochana ![]() A ja padłam, jak zobaczyłam ten bukiet
|
|
|
#2943 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję. Cytat:
![]() Cytat:
On chyba chciał postąpić w porządku i potwierdził moje przypuszczenia. Niestety, moich szefów od dawna znam jako wielkich kłamców. Dlatego dopiero dzisiaj zadzowniłam, ponieważ bałam się, że i tak mnie okłamie (żebym nie spróbowała czasem iść na L4 )Dziękuję ![]() Mam wrażenie, że powiedział to tak "między nami"(zawsze się lubiliśmy). Najgorsze jest to, że przez tydzień szkoliłam swojego następce, ponieważ powiedzieli mi, że to nowy pracownik do innego oddziału Potem wysłali mnie na 2 tygodnie zaległego urlopu( coby nie musieli mi nic wypłacać!). Jak wróciłam to po zachowaniu szefów, tego nowego i po prostu kobiecej intuicji domyśliłam się ocb. Przestałam szkolić, robiłam wszytsko sama, temu nowemu nic nie mówiłam i nie spałam po nocach z nerwów. W końcu zadzwoniłam do dyrektora i usłyszałam, że nie spodziewał się tego pytania ode mnie (chyba mieli mnie za tępą idiotkę, że sie nie domyślę ), ale powiedział, że to dlatego, że na moje miejsce będzie facet, który będzie wykonywał pracę za 2, czyli praca w biurze +magazynier (jako kobieta nie dam rady nosić ciężarów i od 3 lat pracowalam na tym stanowisku w biurze! ). Ślub to tylko dodatek( 2 dziewczyny przyszły do pracy tylko po to, aby zajść w ciążę, więc myślą że ja też zajdę o razu). Pracowałam 3 lata.Przepraszam za błędy, ale piszę w emocjach. Proszę nie cytujcie.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2014-03-05 o 19:25 |
||||
|
|
|
#2944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żywych nie chce. Przecież to padnie po 20 min na słonku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy rozdać lampki szampana? U znajomej na weselu od razu przy wejściu rozdawali szampana, wszyscy ustawili się w kółeczku i stali opatuleni w płaszczach(ślub pod koniec października), z torebkami, kwiatami, kopertami. Później oglądając na zdjęciach ten toast to niezbyt mi się to podobało Cytat:
![]() Ciekawe co Ci napiszą na świadectwie pracy
|
||||
|
|
|
#2945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że masz jakiś przyzwoity okres wypowiedzenia (?). Ale przyznam szczerze, że zaskoczyłaś mnie (o ile dobrze zrozumiałam), że zapytałaś dyrektora wprost. A on Ci podał taki argument czy to Twoje przypuszczenia?Ines, świetna relacja, i świetnie się oboje! prezentowaliście w dniu śubu Brzuszka ani śladu- biust za niego za to nadrabiał Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!Co do koloru sukni i koszuli- ja mam tak samo (ivory u mnie, u mojego -śnieżna biel), ale taki był plan. To ponoć najpoprawniejsze rozwiązanie ![]() Świat_katarzyny, wiem że już wyjaśniłaś swój wpis odnośnie stylizacji dla PMek bliżej trzydziestki, ale i tak mnie rozbroiłaś Ja już jestem po i od razu sobie przypomniałam uwagę mojej młodszej kuzynki po moim ślubie cywilnym (odbył się kilka dni po celebracji moich 30stych urodzin)- "no w końcu!" Jak nic byłam postrzegana przez rodzinę jako stara panna Magheru, śliczny bukiet wrzuciłaś! Co do perfum ja używam Calvin Klein Beauty i w nie ubrana pójdę do ślubu (Ines, wspomniałaś o Little Black Dress- moja mama nie zamieniłaby tych perfum na nic innego w świecie; kupowałyśmy jej z siostrą inne, na zachętę, np. Dior J'Adore- ale bezskuteczne okazały się nasze próby )
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Co za porażka, jak tak można? To jawna dyskryminacja
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za wsparcie
Wyjaśnienia napisałam wyżej.ewaden - tak zadzwoniłam. Nosiłam się z tym kilka dni, ale byłam już prawie pewna Z dyrektorem jestem na Ty, wcześniej byl normalnym pracownikiem, lubimy się i zawsze szczerze rozmawialiśmy. Dlatego do niego zadzowniłam, bo miałam nadzieję, że powie mi prawdę. Wiedziałam, że w pt ma być z nową umową dla "nowego mnie", więc byłam prawie pewna, że też z wypowiedzeniem dla mnie.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2014-03-05 o 19:37 |
|
|
|
#2948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)2 tygodnie to nie za dużo, ale znam przypadki zwolnień z dnia na dzień, masakra Co do sądu, niestety faktycznie ciężko udowodnić cokolwiek pracodawcy, odszkodowania nie są współmierne do stresu i czasu poświęconego procesowi, i tak jak napisała puchaczmalinowy- świat jest mały, a jeśli miasto nie za duże to takie wieści się szybko rozchodzą Twój wiek jest jak najbardziej ok . Nie mają prawa Cię też pytać o stan cywilny, czy o plany macierzyńskie. A jak już zapytają, to kłam. W Stanach jeśli padnie takie pytanie możesz pozwać rekrutyującego/ pracodwacę do sądu, a u nas ciągle jesteśmy w tym temacie 100 lat za murzynami (dodam że w USA w CV nie masz obowiązku nawet wpisywać swojego wieku i zamieszczać zdjęcia- żeby nie było wątpliwości o uprzedzenia na tle płci, wieku, czy rasy).
|
|
|
|
|
#2949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję co za dyskryminacja!
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
springtime współczuję sytuacji w pracy, bardzo nie fair z Tobą postąpili
Wszystkie tu będziemy trzymać kciuki byś szybko znalazła nową!
|
#2951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Dajcie spokój z tymi pracami... to jets masakra, że my kobiety musimy sie chować z tym jakie mamy plany na życie w obawie o utratę pracy. Dla mnie to jest chore, sama pracuje na umowe zlecenie i mogę się jedynie w nos pocałować bo ewentualna ciąza to zwolnienia z dnia na dzień bez jakiegokolwiek nawet słowa wyjaśnienia bo nie należy mi się nic
![]() to prawda, bo ja sama widziałam, jkiedyś na rozmowie jak pani zerkała mi na ręke i na pierścionek ![]() załosne to jest w tym kraju. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Dziewczyny mam pytanie.. chciałam na dniach zarezerwować florystkę. mam taka ofertę... rzucicie okiem ???- Bukiety na stoły gości (mogą być tulipany, róże, eustoma) - 50 zł za sztukę. Przy 90 gościach proponowałabym ok. 8 bukietów co daje kwotę 400 zł - Dekoracja stołu Pary Młodej - 100 zł - Świece na stoły - oczywiście możemy użyć świec pływających w wąskich wazonikach, w których dodatkowo można umieścić pojedynczy kwiat w wodzie - koszt ok. 150 zł - 200 zł w zależności od ilości - Tło za Parą Młodą - proponowałabym nowoczesną dekorację z kryształowych girland oraz małych szklanych wazoników z kwiatem (zdjęcie w załączeniu) - koszt 50 zł - 100 zł w zależności od ilości girland - Wejście na salę proponuję udekorować dwiema kompozycjami z żywych kwiatów, jeśli przy wejściu jest poręcz można również ją udekorować białym materiałem i pojedynczymi kwiatami - koszt 200 zł - Na sali zauważyłam kominek. Myślę, że warto byłoby również pomyśleć nad jego udekorowaniem - proponowałabym wąskie wazoniki z pojedynczymi kwiatami i kilka dużych tealigtów - koszt takiej dekoracji 50 zł. Salę można również udekorować szklanymi bombkami z kwiatem,które rozwiesiłabym pod lampkami umieszczonymi na ścianach między oknami - koszt jednej bombki 5 zł. co myślicie ??? chcemy sie zmieścić w 1000 zł ( ja chce zrezygnować z tych kompozycji kwiatowych przed wejsciem) |
|
|
|
#2954 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No i pokaz moich bucików już na moich krzywych nogach ale bez czarnych rajstop
|
||
|
|
|
#2955 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do sądu to tylko jak ma się dowody bo na gębę to ciężko udowodnić, wiem. trzymam mocno kciuki, żebyś szybko pracę znalazła
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wieku to wierz mi jest to najlepszy wiek na zmiany a także na poszukiwanie sowjego miejsca zawodowego głowa do góry i jestem pewna, że szybko znajdziesz nową pracę!!
|
|
|
|
|
#2957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo ładne ![]() Cytat:
Ostatnie dni bardzo się stresowałam i cały czas myślałam o tym. Teraz jak w końcu wiem, uspokoiłam się. Zacznę szukać nowej, lepszej mam nadzieję pracy, a może mi sie uda i w tym czasie nie będę się stresować zarobkami.
30.07.2015 - Milenka i Zuzia Edytowane przez springtime Czas edycji: 2014-03-05 o 20:11 |
||
|
|
|
#2958 | |
|
Raczkowanie
|
springtime Ja mam nadzieję że szybko najdziesz coś lepszego chociaż wiem jak w dzisiejszych czasach jest trudno o jakąś fajną pracę. ja jestem bezrobotna od pół roku - od ukończenia studiów i w sumie zastanawiam się po co one mi były
Yasia - rzeczywiście jest różnica :p tyle że ja nie mam zbyt dobrych zdjęć mojej na mnie i nie jestem w stanie odróżnić czy było dobrze czy właśnie tak jak w katalogu Cytat:
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-03-05 o 20:13 |
|
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie Was tym nie pocieszenie ale ja nie mam pracy od momentu ukonczenia studiów - prawie 2 lata... w tamtym roku mialam staż w Urzedzie Skarbowym ale od geudnia znowu siedze w domu...i szlak mnie trafia
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje bardzo
![]()
|
|
|
|
#2961 |
|
Wtajemniczenie
|
zakrecona_kropka ja też nie mam fajnych zdjęć z kiecką na sobie, w dodatku lepiej wyglądam na nich w sukience nr 2 na którą się nie zdecydowałam jednak
i też miałam wątpliwości, ale potem przypomniałam sobie, że jak mierzyłam swoją (a zakładałam ją podczas jednej wizyty w salonie 3 razy) to sama uśmiechałam się od ucha do ucha i wręcz promieniałam, czego nie było w innych kieckach, a jak miałam inne na sobie to spoglądałam na tamtą tęsknym wzrokiem. Więc mimo małych wątpliwości myślę, że trzeba zaufać temu, że się podjęło dobrą decyzję - no kurcze, z jakiegoś powodu kupiłyśmy nasze kiecki
|
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Ines przepięknie wyglądałaś
Cytat:
|
|
#2963 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zimnooooo mi
Choroba mnie chyba dopada, a nie mogę chorować, pracuję z dzieciaczkami.Ines <3 Cudna recenzja, cudna Ty
|
#2964 |
|
Polka Ogarniaczka
|
![]() http://kwejk. pl/obrazek/2020588/pierwszy-raz.html (usuńcie spację)
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na komenatrze pod obrazkiem, brak słów
|
|
|
#2966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ines wyglądałaś ślicznie i faktycznie trzeba się przyjrzeć żeby dostrzec minimalny zarys brzuszka ![]() Proszę mam nadzieję że się przydadza ![]() Cytat:
Ale on raczej z tych "twardzieli" więc wątpie.. ![]() Jakoś się nie moge przestawić że jestem z wami dopiero po południu Postanowiłam sobie że w pracy nie będę zaglądać. Różnie teraz z tą pracą jest więc nie chce dawać pretekstu tfu tfu
|
|
#2967 | |||
|
Zadomowienie
|
Ines, piękna relacja!!
Ślubujemy tego samego dnia!! czy też masz jeszcze tyle rzeczy niezałatwionych jak ja?? ![]() ![]() Mam nadzieję, że maj będzie naprawdę piękny ![]() Cytat:
Ciągle bije się z myślami: welon 3 metrowy czy woalka/fascynator?? Dodam, że mam odkryte plecy ![]() Możecie polecić jakieś fajne stronki z niezbyt zwariowanymi woalkami/fascynatorami?? Albo sklepy stacjonarne w Warszawie. Cytat:
czułam się bezradna jak w koszmarach, w których przed czymś się ucieka i nie można biec W dodatku ja generalnie jestem osobą, która wiecznie się spóźnia i wszystko robi na ostatnią chwilę, więc scenariusz jest prawdopodobny ![]() Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2968 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale szkoda zdrowia mi było. Swoje przeszłam. Ja miałam mieć sprawę nie o powód zwolnienia, bo sama się zwolniłam ucierając mojemu menadżerowi nosa (nie miałam problemów ze znalezieniem nowej, choć się obawiałam ze wzg na kryzys w mojej branży), ale o mobbing. Tego proszę nie cytujcieCytat:
Cytat:
- nie musisz nawet tego robić osobiście, może np. Tż zanieść)Walcz o swoje, i trzymam kciuki! ![]() kasia1201, bardzo zgrabne te butki ![]() |
|||
|
|
|
#2969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I mam takie same obawy jak Lemon_Drop. Tak bym chciała, że mój ukochany się wzruszył, ale on to z tych co w środku się wzruszą, a na zewnątrz twardziel. Pewnie dopiero jak będziemy sami powie mi co naprawdę poczuł jak mnie zobaczył, ale nie da po sobie tego poznać. |
|
|
|
|
#2970 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co to się wyrabia na tym świecie, szczerze współczuję ![]() Cytat:
będę niuchać ![]() Prześlicznie wyglądałaś! Faktycznie nie widać, że w ciąży i do tego 6 miesiąc ![]() Cytat:
Cytat:
Ale tż chyba będzie grał twardziela ![]() Muszę się pochwalić! Zostałam dziś poproszona na świadkową 28 czerwca Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-03-05 o 21:18 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

I oczywiście pięknie wyglądałaś! też bym nie powiedziała, że pod sukienką chowasz małego kawalera - po prostu pięknie 
Niestety nie mam umowy bo ma ją mój TŻ i musi ją wygrzebać (może dzisiaj jak znajdzie czas to ją zobaczę) - ale już jestem cała w stresie
ale jak masz na to jakieś dowody to idź do sądu i odszkodowanie dostaniesz 

Potem wysłali mnie na 2 tygodnie zaległego urlopu( coby nie musieli mi nic wypłacać!). Jak wróciłam to po zachowaniu szefów, tego nowego i po prostu kobiecej intuicji domyśliłam się ocb. Przestałam szkolić, robiłam wszytsko sama, temu nowemu nic nie mówiłam i nie spałam po nocach z nerwów. W końcu zadzwoniłam do dyrektora i usłyszałam, że nie spodziewał się tego pytania ode mnie (chyba mieli mnie za tępą idiotkę, że sie nie domyślę
żeby najlepiej były sztuczne i równie pięknie się prezentowały
Można kupic same główki, do tego kryształki, przymocować drucikiem do przyssawek i voila! 
. Nie mają prawa Cię też pytać o stan cywilny, czy o plany macierzyńskie. A jak już zapytają, to kłam. W Stanach jeśli padnie takie pytanie możesz pozwać rekrutyującego/ pracodwacę do sądu, a u nas ciągle jesteśmy w tym temacie 100 lat za murzynami (dodam że w USA w CV nie masz obowiązku nawet wpisywać swojego wieku i zamieszczać zdjęcia- żeby nie było wątpliwości o uprzedzenia na tle płci, wieku, czy rasy).
rewelacja, super mi się czytało i jeszcze raz gratuluję 

???

co to się wyrabia na tym świecie, szczerze współczuję