Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 21:19   #3931
lapida
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Wam też nie działa kinoman?
u mnie działa
Stary 2014-03-05, 21:24   #3932
Kasiek1987
Zakorzenienie

Tak mnie zastanawia kwestia praktyczna zakupu auta w komisie:

Jadę oglądać auto, podoba mi się, chcę je kupić i co? Podpisuję jakąś umowę i na drugi dzień przyjeżdżam z kasą, ew. robię przelew, czy mam "na wszelki wypadek" jechać z wypchanym portfelem?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:25   #3933
maacieek
Zakorzenienie

Są może jakieś strony [mogą być i po angielsku] gdzie dało by się wyszukać zespoły w swoim guście? Coś takiego jak na filmwebie jest.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:26   #3934
Whim
...

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Są może jakieś strony [mogą być i po angielsku] gdzie dało by się wyszukać zespoły w swoim guście? Coś takiego jak na filmwebie jest.
Last.fm?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:29   #3935
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Last.fm?

Last.fm działa na zasadzie kojarzenia. Dużo osób słucha zespołów X i Y więc last zakłada, że są podobne. Co jednak nie zawsze się sprawdza. No ale faktycznie bywa pomocny.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:37   #3936
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Dot.: Poszukuje i znaleźć nie mogę POMocy!;)

Cytat:
Napisane przez Angel28 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny szukam magazynu Viva nr 7 29.03.2012 i nie mogę znaleźć może mi podpowiecie skąd mogę to pobrać albo sobie przejżeć :conf used: będę bardzo wdzięczna za pomoc
Biblioteki
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:39   #3937
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Tak mnie zastanawia kwestia praktyczna zakupu auta w komisie:

Jadę oglądać auto, podoba mi się, chcę je kupić i co? Podpisuję jakąś umowę i na drugi dzień przyjeżdżam z kasą, ew. robię przelew, czy mam "na wszelki wypadek" jechać z wypchanym portfelem?

Zalezy jaki komis, jak rodzice kupowali to oglądaliśmy pierw przez internet zdjęcia, pojechaliśmy zobaczyć a że się nam spodobało to od razu podpisanie umowy, zapłata i odjechaliśmy. Ale nie raz też jes tak że można płacić kartą o ile masz pieniądze na koncie i możesz płacić X tysięcy bez limitu. Lub jeżeli jesteś pewna że bierzesz to podpisujesz umowę dajesz zaliczkę i następnego dnia dopłacasz.
Nie wiem czy ktoś się zgodzi na przelew bo to jednak nie chodzi o 100 czy 1000 złotych a kwoty rzędu 4 tysiące i więcej.

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Last.fm?
Zawsze coś ale to że wywaliło mi od razu po jednym kliknieciu Majli Cyrus i jakaś Ariana Grande to mnie przeraźiło, ale jakoś znajdę coś podobnego
Stary 2014-03-05, 22:01   #3938
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy jaki komis, jak rodzice kupowali to oglądaliśmy pierw przez internet zdjęcia, pojechaliśmy zobaczyć a że się nam spodobało to od razu podpisanie umowy, zapłata i odjechaliśmy. Ale nie raz też jes tak że można płacić kartą o ile masz pieniądze na koncie i możesz płacić X tysięcy bez limitu. Lub jeżeli jesteś pewna że bierzesz to podpisujesz umowę dajesz zaliczkę i następnego dnia dopłacasz.
Nie wiem czy ktoś się zgodzi na przelew bo to jednak nie chodzi o 100 czy 1000 złotych a kwoty rzędu 4 tysiące i więcej.
Zaliczka wydaje mi się najrozsądniejszym wyjściem

A jak auto w komisie jest na zagranicznych tablicach, to jest możliwa jakaś jazda próbna/wycieczka do serwisu?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:06   #3939
kasiencja
Pani Buka

czy ma któraś z Was taki opiekacz 3w1? (tzn grill, gofrownica i opiekacz do kanapek, wymienne płytki) czy to w ogóle jakoś się sprawdza, czy te płytki nie wypadają, nie psują się? boję się że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, zwłaszcza jeśli mówimy o produktach za kilkadziesiąt zł i może lepiej kupić standardowy model.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 22:15   #3940
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zaliczka wydaje mi się najrozsądniejszym wyjściem

A jak auto w komisie jest na zagranicznych tablicach, to jest możliwa jakaś jazda próbna/wycieczka do serwisu?
Nasz miało tablice z Włoach bodaj jak dobrze pamiętam to ma się 30 dni na przerejestrowanie na polskie tablice. Z tym że trzeba pamiętać o jakiejś opłacie ekologicznej przynajmniej w naszym przypadku takowa była. No i oczywiście można sobie pojeździć - my wracaliśmy ok. 60 km i policja nie zgarnęła

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
czy ma któraś z Was taki opiekacz 3w1? (tzn grill, gofrownica i opiekacz do kanapek, wymienne płytki) czy to w ogóle jakoś się sprawdza, czy te płytki nie wypadają, nie psują się? boję się że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, zwłaszcza jeśli mówimy o produktach za kilkadziesiąt zł i może lepiej kupić standardowy model.

Nie wiem czy to jest sens takie kupowanie bo opiekaczowi do kanapek wystarczy pewnie jakieś 600 W gdzie gofrownica to min. 800 W. Na plus że mało miejsca niż 3 obszerne klamoty ale mimo to wolałbym zainwestować w osobne sprzęty.
Stary 2014-03-05, 22:32   #3941
monique432
Raczkowanie

Cytat:
Polecam strone liveplasma, wyszukuje pokrewną muzyke, książki i chyba filmy, super sprawa, dużo fajnych, nowych dla mnie zespołów dzięki temu znalazlam

Edytowane przez monique432
Czas edycji: 2014-03-05 o 22:33
monique432 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:30   #3942
Angel_00
Zakorzenienie

Byłam ostatnio u dermatologa bo chciałam usunąć pieprzyk. Kiedyś dostałam skierowanie do szpitala i tam miałam usuwany, ale to było 12 lat temu. Teraz natomiast dermatolog chce mi usunąć u sobie w gabinecie. Czy to teraz normalne? Czy to kwestia wielkości i stąd różnica czy szpital czy gabinet?

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:54   #3943
Dotka90
Zakorzenienie

Normalne, wiele zabiegow wykonuje sie w gabinetach.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:54   #3944
tekila901
Zakorzenienie

zamawiał ktoś kiedyś biustonosz z tej strony: http://www.wyprzedazebielizny.pl/ ? czy obwody miseczki są zawsze takie same? boję się zamawiać w ciemno
Stary 2014-03-06, 09:23   #3945
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Normalne, wiele zabiegow wykonuje sie w gabinetach.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Kurczę, zaskoczyłaś mnie

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:24   #3946
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
(...)
Nie wiem czy to jest sens takie kupowanie bo opiekaczowi do kanapek wystarczy pewnie jakieś 600 W gdzie gofrownica to min. 800 W. Na plus że mało miejsca niż 3 obszerne klamoty ale mimo to wolałbym zainwestować w osobne sprzęty.
To samo słyszałam od osób, które kupiły. Podobno gofry są mocno średnie, za mała moc. Z własnego doświadczenia polecam wziąć gofrownicę o mocy 1200.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:30   #3947
wizazankaka
Raczkowanie

dobra komedia

Hej polećcie jaką dobrą komedię, na której można naprawdę się pośmiać. Ostatnio oglądałam wkręconych to płakałam ze śmiechu (może wiecie gdzie ich sciągnąć albo online obejrzeć? . Chciałabym obejrzeć z chłopakiem wieczorem coś lekkiego, śmiesznego
wizazankaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:09   #3948
201708160922
Konto usunięte

Pomylka.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:15   #3949
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: dobra komedia

Cytat:
Spotify. Ale to program, nie strona.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Szukam jakiejś relaksującej, odmóżdżającej gry na fejsbuku
W dawnych czasach fajne było sadzenie truskawek w Farmville Teraz kliknęłam i kierwa, o wszystko muszę prosić znajomych, a mi się nie uśmiecha spamować ludzi zaproszeniami do gier. Jest coś w tym guście (jakiś symulator), który nie wymaga zaspamowania innych ludzi?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:38   #3950
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez wizazankaka Pokaż wiadomość
Hej polećcie jaką dobrą komedię, na której można naprawdę się pośmiać. Ostatnio oglądałam wkręconych to płakałam ze śmiechu (może wiecie gdzie ich sciągnąć albo online obejrzeć? . Chciałabym obejrzeć z chłopakiem wieczorem coś lekkiego, śmiesznego

Dobre Rady

Pół na pół
Lepiej późno niż później

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:04   #3951
kuki9
Zakorzenienie

Paczkomaty.

Mam pytanie do osób korzystających z paczkomatów i ich strony paczkomaty.pl. Na poprzedniej wersji strony był manager paczek, gdzie widziałam wszystkie moje paczki - stare, te, które są w drodze, kto je nadał i tak dalej. Taka tabelka. Na nowej wersji strony tego nie ma? Czy może jest ale dobrze ukryte? Wiem, że mogę sprawdzić stan pojedynczej paczki wpisując jej nr ale mi chodzi o taką tabelkę. Jest manager ale tam nic nie ma. Albo ja go nie potrafię obslugiwać?

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:12   #3952
bordowa
Wtajemniczenie

Wynajem mieszkania

Znalazłam ofertę mieszkania na kilku portalach. Na dwóch cena jest 1100 i 1500 kaucji, kontakt prze Biuro Nieruchomości X. Na dwóch pozostałych cena 1150 i ani słowa o kaucji, podany tylko numer telefonu, żadnych danych, nic. Myślałam, że to numer od właściciela, że "za plecami" agencji wystawił sam czy coś. Dzwonię a tam facet podający się za agenta Umówiłam się na dziś na oglądanie. Ale mam wrażenie, że coś tu nie gra, w końcu nigdzie nie było informacji o tym, że jest to jakieś biuro a chyba musi być (?). I teraz moje pytanie - jak sprawdzić, czy gość faktycznie jest z biura? Umówił się z nami pod sklepem w pobliżu (nie wiem czy to normalne), jeśli nie przyjedzie żadnym oklejonym samochodem to mogę od niego żądać jakiegoś potwierdzenia zatrudnienia/legitymacji? Oni mają w ogóle coś takiego?
Stary 2014-03-06, 11:19   #3953
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wynajem mieszkania

Znalazłam ofertę mieszkania na kilku portalach. Na dwóch cena jest 1100 i 1500 kaucji, kontakt prze Biuro Nieruchomości X. Na dwóch pozostałych cena 1150 i ani słowa o kaucji, podany tylko numer telefonu, żadnych danych, nic. Myślałam, że to numer od właściciela, że "za plecami" agencji wystawił sam czy coś. Dzwonię a tam facet podający się za agenta Umówiłam się na dziś na oglądanie. Ale mam wrażenie, że coś tu nie gra, w końcu nigdzie nie było informacji o tym, że jest to jakieś biuro a chyba musi być (?). I teraz moje pytanie - jak sprawdzić, czy gość faktycznie jest z biura? Umówił się z nami pod sklepem w pobliżu (nie wiem czy to normalne), jeśli nie przyjedzie żadnym oklejonym samochodem to mogę od niego żądać jakiegoś potwierdzenia zatrudnienia/legitymacji? Oni mają w ogóle coś takiego?
agenci nie muszą jeździć oklejonym samochodem. Podał Ci nazwę agencji? Jakiś adres jej siedziby?

Samo umówienie się pod sklepem by mnie nie zdziwiło, bo ja sie umówiłam z agentką gdzieś pod blokiem i tez przyjechała prywatnym samochodem, no ale umowę podpisaliśmy już w biurze. Bardziej martwi mnie ta kaucja. O to powinnaś zapytać.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:34   #3954
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
- na koszty - czy będzie Cię stać na to mieszkanie po dodaniu wszystkich opłat, jak jest z kaucją, czy ją płacisz i czy będzie (i w jakich warunkach) Ci zwrócona
- na stan mieszkania - czy nie ma pleśni, czy jest umeblowane, czy są wszystkie sprzęty, a jak ich nie ma to czy właściciel je załatwi, czy to jest w Twoim interesie
- czy ogłoszenie jest przez prywatną osobę, czy przez agencję - jak przez agencję, będziesz musiała jeszcze wyłożyć pieniądze dla agencji (przeważnie tyle, ile wynosi wysokość miesięcznego wynajmu, choć z własnego doświadczenia wiem, że agentka może zejść z ceny).
- na czas - nie mów, że chcesz wynająć mieszkanie na 3 miesiące. Powiedz, że na czas nieokreślony i po 3 miesiącach powiesz, że z jakichś tam powodów rezygnujesz z mieszkania

rad jest pełno i wszystko zależy od tego na czym Tobie najbardziej zależy, a i tak to, czy mieszkanie jest idealne, czy nie wychodzi dopiero w praniu.
nie zawsze: ja raz trafiłam na ogłoszenie wynajmu przez agencj i to właściciel opłacał ich, ja nie poniosłam żadnych dodatkowych kosztów

Cytat:
Red i od razu Red 2
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:35   #3955
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
agenci nie muszą jeździć oklejonym samochodem. Podał Ci nazwę agencji? Jakiś adres jej siedziby?

Samo umówienie się pod sklepem by mnie nie zdziwiło, bo ja sie umówiłam z agentką gdzieś pod blokiem i tez przyjechała prywatnym samochodem, no ale umowę podpisaliśmy już w biurze. Bardziej martwi mnie ta kaucja. O to powinnaś zapytać.
Podał tylko imię i nazwisko. Dziwi mnie własnie ta kaucja i różnica w cenach najmu.
Stary 2014-03-06, 12:17   #3956
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
nie zawsze: ja raz trafiłam na ogłoszenie wynajmu przez agencj i to właściciel opłacał ich, ja nie poniosłam żadnych dodatkowych kosztów
no to fajnie Ci się trafiło, bo ja płaciłam swoją część a właścicielka swoją
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Podał tylko imię i nazwisko. Dziwi mnie własnie ta kaucja i różnica w cenach najmu.
to pójdź na spotkanie i wypytaj o wszystko, nic nie stracisz
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:28   #3957
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
to pójdź na spotkanie i wypytaj o wszystko, nic nie stracisz
Pójdę pójdę Nigdy nie wynajmowałam przez Biuro, dlatego nie wiem jak to powinno wyglądać.
Stary 2014-03-06, 13:16   #3958
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Spotify. Ale to program, nie strona.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Szukam jakiejś relaksującej, odmóżdżającej gry na fejsbuku
W dawnych czasach fajne było sadzenie truskawek w Farmville Teraz kliknęłam i kierwa, o wszystko muszę prosić znajomych, a mi się nie uśmiecha spamować ludzi zaproszeniami do gier. Jest coś w tym guście (jakiś symulator), który nie wymaga zaspamowania innych ludzi?
Coś gdzieś o nim słyszalem, zaraz sobie wypróbuję te 3 stronki które tu zsotały podane

Farmville - pamięta się jak w to większość znajomych grała, szkoda bo gierka fajna ale jak zaczęli kombinować z 5 swiatami to straciło sens bo ciągle nowe zadania, ciągle trzeba było przełączać na kolejną mapę i ciągle 24h coś zbierać, sadzić itp. Teraz ponoć jest farmville 2 ale nie włącząłem bo chyba wyrosłem z takich gierek

Cytat:
Kac Vegas? Gambit jak ograć króla, nieletni/ pełnoletni, wielkie kino to tak na szybko z filmweba co znalazłem u siebie.

Edytowane przez maacieek
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:19
Stary 2014-03-06, 13:19   #3959
khloe
Strzelaj lub emigruj!

co mogę zrobic na babski wieczór do jedzenia w zastępstwie pizzy- nie przekąska, ale jakis konkret

odpada kurczak w cieście francuskim bo to robiłam pierdyliard razy

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:26   #3960
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
co mogę zrobic na babski wieczór do jedzenia w zastępstwie pizzy- nie przekąska, ale jakis konkret

odpada kurczak w cieście francuskim bo to robiłam pierdyliard razy
Może coś bardziej płynnego? Leczo, strogonow, zupa meksykańska...
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości