|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() a jaki smak? Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.R spi u siebie od 20 do około ...1? 2? dokładnie teraz nie wiem...zaczyna mlaskać jakos i się wiercic to biore do siebie ...i od tej chwili już sama nie wiem co się dzieje ![]() 3. ![]() Cytat:
Grzechem było by narzekac. Ale ja tez nie uważam dzieci placzacych ,marudzących itd. za "wadliwe" . kocyk ![]() ![]() no jak to nie ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Prowokujecie mnie do kupienia Czereśniowej
![]() ![]() (Poszłam z Oli do kościoła na 19, chłop mówi,ze co sobie przypomniała ze mnie nie ma, to był bek, z tej rozpaczy nosiła moje kapcie i przytulała ![]()
#3123 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie nie kupuje, Pani pisze, że Torres zegarmistrz, Z wręcz przeciwnie. Ostatnio bawi się w żółwika, odwraca do gory dnem plastikowy kosz na prasowanie i wkłada na siebie. Czasem nawet raczkuje w środku....
#3124 |
Zakorzenienie
|
akrobatka
#3125 | |
Zakorzenienie
|
normalnie serce mi się kraje. Twoje grzeczne, pogodne dziecko
![]() ![]() ![]() a już w końcu powiedziałam, że wszystko mi jedno... tort mi do fot potrzebny. ja, t., moja matka zjemy każdy. ze smakiem. mój chłop, brat, ojciec nie lubią generalnie (Panik wręcz nienawidzi "mas"), T. nie zna niczego ![]() Cytat:
![]() ale tak obiektywnie - przeglądałam pod kątem urodzinowo-prezentowym Mamoko, 1001 i żadna mnie nie skusiła. jednak posiadanie córki to inny wymiar ![]() ![]() ![]() mnie też dziś nie było - ledwo okiem rzucił jak wróciłam. zaś jak słyszy domofon o 17:30, to biegnie na czterech do drzwi, muszę na ręce wziąć, musi odkluczyć drzwi, łapą mi nakazuje wyjście na klatkę i tak czekamy na chłopiurę... Torres mnie zwyczajnie nie lubi. trza z tym żyć.
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i teraz bach ciekawe co się zmieni, bo zawsze jak pisze moje dziecko robi tak a nie siak to poźniej jest zmiana o 180 stopni, mielismy np faze kaszkowo-nocną ale juz mu przeszła bo budzi się taki rozhisteryzowany jak by mu ktos cos zrobił i nie jest w stanie na niczym sie skupic tylko na piersi a buty czy miękkie czy się zginają to ja sobie nawet sprawdzam, miałam raz takie podeszwy jak wystrugane z drewna, i nie, dziękuję bardzo tak na wszelki wypadek sprawdziłam materac, ma juz 4 lata wiec załozyłam ze albo pusto albo kolonia robaków i materac od razu wyleci na smietnik i bedzie telefon do tż zeby kupił nowy po drodze z pracy, ale pusto uff Moderna mój nie jojczy, mój jest czyscioszek prawie po każdym kęsie sobie rękawami buzie wyciera, efekt wiadomy ![]() scarlet ja tez na podłodze na podkładzie takim szpitalnym przewijam bo szkoda wykłądziny, trochę jest czasem smiesznie jak spierdziela z golym tyłeczkiem z pieluszką w zebach; nie mamy psa a sie nauczył ze jak raczkuje to sobie bierze cos do paszczy i trasnportuje ![]() oooo czytam czytam i ktoś mnie jednak lubi ![]() ide spac bo mnie młoda psychicznie wykończyła, dobranoc ![]()
![]() |
#3127 | |||
Zakorzenienie
|
eeeee tez chce zobaczyć laske ! Anika dawaj fote jakas !
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i super ze Hania lepiej! ![]() ![]() yyyyyyy ? ![]() ![]() Cytat:
![]() 2.łooo jej ![]()
![]() |
#3128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnim zdaniem to pojechałas po bandzie ![]() (BTW machanie ręką wskazywanie mnie kojarzy się z papieżem lub prezydentem- więc szycha Ci rośnie- bankowo) Cytat:
![]()
![]() |
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Nestelle testowałaś już szczoteczkę? Jak wrażenia? Czy tam jest jakaś instrukcja co się z kosmetyków używać powinno, a co nie? Czy dowolność pełna?
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrobiłam ![]() kupiłam florkowi drewniane puzzle w biedronce z warzywami i dwóch nie umiem rozszyfrować haha chciałam też autko takie duże ale juz nie było ![]() a i kupiłam zestaw filiżanek, talerzyków i dzbanki ![]()
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
Dragusia 4.... !!!
![]() Panika - tos mnie pocieszyla ![]() Demeter ![]() Alliw - przeczytalam " p r z e s R a n e j nocki " ![]() ![]() Chyba serio Musze isc juz spac Aaaaaa i min jeszcze ze 10-15 dni nie bede miala neta pokim se nie zalorzem - ktora ew chetna na zastepstwo z watkiem...?? Aaaaa i gdzie Megi i Maria sie podzialy...!!!??? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() zartujesz z tym nie lubieniem..... ![]() heh ...tez nie cierpie mas .... Cytat:
![]() Cytat:
można z każdym zelem . trzeba tylko uwazac na pilingi ... Trudno po 3 razach mi oceniac ...jak na razie to bez rewelki . zmywam micelem ,poprawiam szczoteczką z zelem -zaskakujące jest -jak szybko minuta mija ...bo szczoteczka ma taki program -20 sek na czolo ,20 sek. na strefe t i po 0 na policzki . i koniec ... okazuje się ze jednak demakijaż micelem robie dokładnie bo szczoteczka wcale nie tak brudna jak było w opiniach (inne laski pisaly ze pomimo zmycia mejkapu micelem czy innym specyfikiem jak potem myly szczoteczką to była bardzo zabrudzona -to miało dowieść ze jednak nie idzie zrobić dokładnego demakijażu wacikiem...). Na pełna opinie zdecyduje się za jakiś czas ...jak na razie pozostaje mi wierzyc ze działa . ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- pokaz
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez to czytalam, zastanawiam się tylko jak w tych wszystkich opiniach piszą, ze skora potem strasznie "pije" każdy krem, to czy jak ja nie używamy, a skórę mam raczej suchą i wrażliwą to czy jeszcze bardziej jej nie przesuszę.
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
???
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...qJJEVjthoOxfGw rzodkiewka, dynia, papryczka, kukurydza, cebula i ??
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do cery suchej i wrażliwej tez jest szczoteczka -najdelikatniejsza . sa tez dziewczyn co polecają uzywac jej co 2 dzień .... mysle ze niemożliwe jest przesuszenie cery przez taka maszynke -jedynie podrażnienie .... wtedy dostosujesz do potrzeb (rzadziej) i dobry krem albo tez rezygnacja .... nie wiem .ale tez cudow nie oczekuje ...to w końcu tylko maszynka czyszczaca . czy z daleka będzie widać ze jestem jeszcze czystsza niż zazwyczaj?.... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() |
#3137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu pomoze tylko abstrakcyje widzenie jak to Pani napisala -tych dzieci co widza w 3 klockach zyrafe ![]()
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3139 |
Zakorzenienie
|
![]() oby nie .... może to nie warzywo ...?
#3140 | |
Zakorzenienie
|
że wszystko wskazuje na okres w najbliższych dniach, choć dla pewności moge zrobić betę, bo owu była opóźniona.
już mnie brzuch boli. najwyższa pora, ponad 2 tyg po terminie..... Cytat:
_______ ja też czytam co piszecie, często na telefonie, więc nie bardzo mam jak pisać. komputer włączam teraz dość rzadko, więc odnoszę się bardzo wybiórczo, ale po prostu nie mam czasu. to tyle na dziś. mam jeszcze kilka stron do nadrobienia, ale to może jutro.... ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Nie moge spac, bpje sie robakow w materacu. Z rana bede go ogladac z lupa chyba.... Pani - ja juz mam chyba zakodowane ze nie ma sie czym chwalic bo wszystkie dzieci juz dawno... (cos robia). Niby wiem ze to nie tak, ale.. I to nie odnosi sie tylko do forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Zadomowienie
|
Hey hi hello!
ale wczoraj to żeście przegięły z tym pisaniem. jak tu nadrobić tyle stron w godzinę? Byou rozbroiło mnie Twoje minimum ![]() również czuję się przy Tobie jak fleja i leń ![]() z wkładką to też właśnie mi się wydawało, że powinna być profilowana. tak czy siak elefanteny nie da dla nas. K. ma taką szeroką i wysoką w podbiciu stopę, że trzebaby było na prawdę na siłę je wciskać na nogę ![]() Pani ja studiowałam w Białymstoku, więc ludzie byli głównie z podlaskiego. nikt z wielkiego świata nie przyjechał buu a co do mojej grubości i zdjęć w sukienkach to właśnie o to chodzi, że po porodzie byłam dużo chudsza a teraz mam już 4 kg więcej ![]() ![]() Kasia fji fju coś się kroi ![]() oliwka ciężka sprawa z tą rehabilitacją. może zwróć im na to uwagę a jak nie zareagują to poszukaj kogoś innego. gdzieś musi być ktoś kto się na tym zna i Wam pomoże, bo przecież Anielce to może przeszkadzać w przyszłości. Poza tym po raz kolejny potwierdziłaś moje przekonanie, że instynkt matki jest niezawodny i jednak jak coś niepokoi to zazwyczaj coś w tym jest Moderna też czytałam, że but ma być ok 1-1,5cm dłuższy od stopy K. chodzi w skarpetach, z absem albo bez. na boso na płytki i zimne panele go nie puszczę, bo nawet w skarpetach jest zimno aco dopiero na golasa Agateczka nie smutaj, tylko dawaj fotę Bartka ![]() ja też często nie uzyskuje odp na swoje pytania albo ktoś mi na coś nie odpisuje ale to samo jest w drugą stronę. nie dam rady każdego zacytować itp więc jest ok ![]() i mistrzynią w pisaniu sama do siebie jestem ja na fb ![]() ![]() ![]() Monicca przeraziłaś mnie z tym materacem, boję się zajrzeć. ale w końcu nadszedł moment, że mogę się cieszyć, że K. nie śpi w łóżeczku ![]() Byou życzeń t.nie składałam, mi też nikt nie składał z okazji dnia synowej ![]() Moderna mój nie jojczy przy jedzeniu. on po prostu wstaje i wychodzi i w d... ma jedzenie "kij ci w oko" ![]() cathlyn niezły proroczy sen ![]() Bzinka super, że Hani lepiej despa fajnie z tym przytulaniem kapci ![]() jak przedwczoraj wyszłam po spodnie (nie było mnie godzinę) to po powrocie K. nie dał butów zdjąc tylko przykleił się do nogi i z nim na rękach zdejmowałam drugiego buta i kurtkę scarlett raczkowanie w koszu ![]() Anika laska, potwierdzam ![]() Pani K. też wyciąga całą wyprostowaną rękę jak chce żeby go gdzieś przetransportować, jak supermen zapomniałam zamówić tort a z tą moją kartą coś nie tak, bo bankomat mi wciągnął ![]() a propos spotkań z innymi dziećmi, Karol uwielbia i ma bardzo częsty kontakt z maluchami w różnym wieku. co prawda muszę uważać, bo lubi zdzielić po łbie/ dziewczynki pociągnąć za włosy / wsadzić palec w oko ale potem jest ok. z interakcjami też jest różnie, czasem coś tam razem robią a czesem nie zwraca uwagi na drugie dziecko, tylko swoje robi. jedno zdjęcie w klubie przepraszam, że tak chaotycznie i niedokładnie nadrobiłam. robię to od godz. 5 i nie da się inaczej, tyle nastukałyście ![]()
#3142 |
Zakorzenienie
|
1wsza
![]() ![]() Dragusiu - o 4 mialam na mysli ze juz te zabki wychodza, sadzac po Milusiu jak ida mu teraz te co ida - boje sie myslec co bedzie jak beda szly 4 ![]() To idem spac dalej. Do pozniej moje gadulki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Edit ---> a mialam pisac ze dzis nawet kwiatuszka udalo mi sie wyprzedzic - i coooooo DRUGA ...!! Taka niespodzianka haha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My po kiepskiej nocce przeczytałam nadrobiłam ale co miałam napisać nie pamiętam jestem nieprzytomna, mała wieczorem poszła normalnie spać ale już w kąpieli nawet się nie uśmiechała myślałam że zmęczona bo mało w dzień spała ale koło 22 zaczęła się wiercić i płakać uspokoiła się koło 23 tak samo ale już musiałam wziąść na rękę i miała gorączke 38 więc nic nie dawałam a po północy się obudziła i miała już 39,3 no to czopek i siedziałam z nią później do nas do łóżka i tak spałyśmy co chwile się budząc, to na wpółleżąco z nią na brzuchu chciała cycka to co chwile sprwadzałam gorączkę żeby mi nie zwymiotowała ale żadnych innych dolegliwości poza gorączką, rano też miała 38,7 więc dałam czopka ale na rękach była radosna chciała oglądać kwiaki, kaski itp. ale dałam co by się nie męczyła teraz zadowolona śmiga ale chyba jednak troszkę śpiąca bo nawet jak mi się przysnęło a się obudziłam zobaczyć jak mała to ona leżała z otwartymi oczkami. Despa i jak nocka? Dragusia ja też nie wiem co to za warzywa to na pewno warzywa? Kasia będzie dobrze może 4 wyjdą bezobjawowo ? ![]() kwiatuszku ja już zwracałam uwagę i wtedy jedna rehabilitantka przysyłała tego dr obejrzał ją jeszcze drui i 3 razi niby zdiagnozował i wtedy ta rehabilitacja to faktycznie była rehabilitacja później już z tą rehabiltantką nie miałyśmy tylko z innymi a tamte co innego chcoiaż sugerowałam co tamta robiła i co dr powiedział choć one i tak czytają te karty i zalecenia przed co by wiedzieć co ćwiczyć ... cathlyn ależ sen miałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Oliwka- dobra nocka, ale z kreceniem tak po trzeciej, na spiocha po mnie lazila ale spala do 6.30.
Z ta rehabilitacja to jesli widzisz ze nadal jest problem z glowka, to ja bym poprosila o konsultacje. Nie moga Ci odmowic
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z ta rehab. to tak mysle .... nieodpuscilabym . jeli czujesz ,jeśli wiesz to drąż temat ,konsultuj z innymi .... lepiej w takich tematach być nadgorliwym niż czegos niedoplnowac. Cytat:
A tak w ogole to czesc ![]() u nas nocka oki , od 20 do 3 spal u siebie ,potem wzielam i pił ponad godzne z zegarkiem(telefonem) w reku ...pije nie przerwanie tyle czasu , wyciagnelam troszkę na sile cycka i odlozylam do łóżeczka(Roszka nie cycka ![]() Za to odkleić się nie chce -wiec z nim na rekach przygotowywałam sniadanie starszakom,ciuchy i takie tam.... Kurcze w nocy myslalam o tym jak dam rade przygotować obiad dla 14 osob ....wszystko co wymyslilam to będzie z piekarnika ...aby było gotowe i cieple potrzeba mi 2 piekarników ...jak to ogarne .... nie wiem.... gdzie posadze wszystkich ..tez nie wiem... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- R wstal o 7 ...już spi znowu ![]() (może to jest tak : ja mowie -miałam dobra nocke bo R spal w swoim łóżeczku do 3 ,potem pił i pił a potem spal dalej w swoim łóżeczku do 7 . ja mogłam się wyspac ,wyprostować .... ![]() R myśli- spalem tak długo u siebie ,a mama mnie wzięła do siebie dopiero o 3 i tylko na godzinke , dala cyca a już po godzinie zabrala i odlozyla mnie do łóżeczka ..spalem sam ,bez cyca ,bez tulenia ....jestem taki niewyspany ....nocka okropna .... ![]() ![]()
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
w ramach ogarniania chaty włączyłam TV, w pytaniu na śniadanie ma zaraz być jak wybrać dobry i tani wózek, więc się lachony dokształcajcie, bo już stwierdzili że Cichopek aż 4 tysie wybuliła
![]() ![]()
#3147 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w przekroju przejrzały bakłażan.... ![]() fast się spóźnił.... ![]() Cytat:
![]() myślisz, że ja nie wiem jak brzmi "by" i "mmm" przy całych zadaniach Zoś? każda z nas ma jakieś kamienie milowe. i chwalić się trza. dla zdrowia psychicznego. jak dla mnie okalski, podskoki, nawet kij Ci w oko to jakiś kontakt. i informacja zwrotna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() już nawet nie piszę ile + mam od ciąży i od dnia wyjścia ze szpitala... w brodę sobie pluję wciąż... dostałam od losu kilogramowy prezent i zaprzepaściłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() najczęściej czytam Cię na bieżąco ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to, to, to ![]() np. teraz zrzucił poduszkę z kanapy, położył na ziemi, przywalił z supermena. no i matka w te pędy poleciała zrobić picie ![]() i co z tą kartą???? zawsze się boję takiej sytuacji.... Cytat:
![]() ![]() a jak teraz???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za dobra nocke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jak Filip z konopii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() brrr.... tez bym nie mogla spac pewnie. Cytat:
to chyba mangold ![]() ![]() ![]() a to pierwsze to wyglada na buraka Cytat:
![]() ![]() u nas wszystko jest brudne - na kolacje to daje sie mlodemu wyzyc, bo i tak go bede przebierac - jedzienie ejst wszedzie, nawet we wlosach ![]() ![]() moja wina, moja wina ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm... T. ma chyba racje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- despa bede robic dzis ta zapeikanke na ciescie francuskim z cukinia - i nie mam takiej prostokatnej formy - ceramiczna pewnie sie nie nadaje, boje sie o zakalca - ale moze taka forme do ciasta, do tarty wyloze? (dajesz najpierw na dol papier? a ten spod sie ladnie upiecze czy bedzie taki mokry? (moze trzeba kilka minut podpiec?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-06 o 08:10 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Zadomowienie
|
Hej!
Cytat:
Aaa i ten koszyk na dole ma szary taki jak w starszych modelach, a nie taki biały. Masz na myśli taki, którym tez dezynfekujemy ręce, czy jakiś specjalny? Cytat:
Ja identycznie chlip.... A u nas to się nazywa fuczydło ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-06 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.