Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 06:56   #2581
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
To może chociaż kakao sobie zrobię

Malwiska rozumiem Ciebie i Twojego tż. Mimo to że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy to byłabym w jakimś stopniu zawiedziona jakby mi teraz lekarz powiedział że nie wiadomo co będzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kakao hm no nie wiem a nie wytrzymasz ? Może wody się napij
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 06:57   #2582
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Nie śpisz ze zdenerwowania ale to minie ja ostatnio nie mogę wstać rano

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Jeżeli powiedzieli ci na prenatalnych że chłopak to tak będzie oni mają tam najlepszy sprzęt u mnie dopiero tam było widać tę dziurkę w serduszku u małej a na normalnym nic nie ma
na prenatalnych nic nie powiedzieli. w 16t5d byłam u tej mojej ginekolog, włozyła głowicę i pokazała się dupa z jajkami :P a teraz badała przez brzuch i nie było widać jajek. W następny piątek jadę do tego goscia co mi robił prenatalne na usg genetyczne/połówkowe zobaczymy co on powie, później pójdę do niej w srode i zobaczymy jak ona przeprowadzi to połówkowe - wtedy będę wiedziała czy iśc w 30 tyg do niej czy do tego gościa a ona niech mi dalej sprawdza szyjkę i wypisze zwolnienie. Nie wiem gdybym teraz ją zmieniła to bym mi wypisała to zaświadczenie do becikowego, dlatego zostawie ją sobie bo ogólnie zawsze wychodzę z wizyty zadowolona - oprócz wczorajszego dnia
Stary 2014-03-06, 06:58   #2583
agnes208
Zakorzenienie

Z tym byciem na czczo przed badanem krwi to cos naciagane jest bo naprawde niewiele badan musi byc bez jedzenia. W irlandii przed kazdym badaniem mozna jesc tylko trzeba powiedziec jak sie jest czy po sniadaniu czy nie. Tylko krzywa cukrowa tu na czczo jest ale to mowia wczesniej a tak to wszystko normalnie po posilku.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:00   #2584
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

Malwiska rozumiem Ciebie i Twojego tż. Mimo to że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy to byłabym w jakimś stopniu zawiedziona jakby mi teraz lekarz powiedział że nie wiadomo co będzie.

już nie wymyslaj z tym kakaem nic nie jedz, a jak chcesz pic to napij się wody i jedz juz na badania to szybciej się najesz
Stary 2014-03-06, 07:04   #2585
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja przeważnie coś drobnego zjadłam bez przesady oczywiscie ale kakao może być...
Napisałaś i teraz bede musiała iść i sobie zrobić

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Z tym byciem na czczo przed badanem krwi to cos naciagane jest bo naprawde niewiele badan musi byc bez jedzenia. W irlandii przed kazdym badaniem mozna jesc tylko trzeba powiedziec jak sie jest czy po sniadaniu czy nie. Tylko krzywa cukrowa tu na czczo jest ale to mowia wczesniej a tak to wszystko normalnie po posilku.
Zgadzam się z tobą ...
Mi też tak mówią pielęgniarki, chociaż staram się nie przesadzac ale pół szkl wody napewno nie zaszkodzi,
Jak sie nie bada cukru to nie ma znaczenia przy morfologi,
Chyba że biochemie robisz
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:06   #2586
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
na prenatalnych nic nie powiedzieli. w 16t5d byłam u tej mojej ginekolog, włozyła głowicę i pokazała się dupa z jajkami :P a teraz badała przez brzuch i nie było widać jajek. W następny piątek jadę do tego goscia co mi robił prenatalne na usg genetyczne/połówkowe zobaczymy co on powie, później pójdę do niej w srode i zobaczymy jak ona przeprowadzi to połówkowe - wtedy będę wiedziała czy iśc w 30 tyg do niej czy do tego gościa a ona niech mi dalej sprawdza szyjkę i wypisze zwolnienie. Nie wiem gdybym teraz ją zmieniła to bym mi wypisała to zaświadczenie do becikowego, dlatego zostawie ją sobie bo ogólnie zawsze wychodzę z wizyty zadowolona - oprócz wczorajszego dnia
Może miała gorszy dzień moja raz też mnie przyjęła olewająco ale to było miedzy wizytami . Zaświadczenie musi ci wypisać bo byłaś u niej do 10 tc Ale zastanów się może jeszcze, zobaczysz na następnej wizycie Nie denerwuj się już będzie Radzio

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Idę jeszcze pospać do później
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 07:08   #2587
Fame
Zakorzenienie

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:23   #2588
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki a buderhin jest na receptę i jest ze sterydami więc nie wolno w ciąży córa miała na alergię
No to mnie załamałaś jak rodzinna mi zapisywała to sprawdzała czy mogę i powiedziała, że to kobiety w ciąży mogą
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:24   #2589
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Z glodu oszalalas czy juz po badaniu hahaha
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:04   #2590
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Z glodu oszalalas czy juz po badaniu hahaha
jeszcze nie pojechałam, bo na tż czekam, bo zdecydował się jechać ze mną
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:19   #2591
Eydrith
Zadomowienie

hej Laseczki nadrobiłam Was w drodze do pracy, jeszcze 1.5 strony mi zostało może uda się nadrobić w pracy. Debeściara nic nie pisała, nie? czy coś przegapiłam, ale chyba nie? martwię się że się nie odzywa, czy to nie znaczy nic złego ale mam nadzieję że po prostu w szpitalu nie ma czasu ...

z tego co zapamiętałam, to:
Caramel świetne ciuszki
wisienka świetny brzusio i ... biust

malwiska doskonale wiem co czujesz, tyle że Ty miałaś połówkowe to tym bardziej ... współczuję rozczarowania z płcią mam dokładnie tak jak Ty a z tymi 9 kg to uważam że lekarka przesadza, to wcale nie jest tak dużo moim zdaniem, a już z tą dietą cukrzycową wyskoczyła jak filip z konopii ogólnie słabo ... też bym się poryczała.

no i muszę lecieć szef się rozchorował i do końca tygodnia nie będę wiedziała w co ręce włożyć obawiam się że w przyszłym tyg też.
ale przynajmniej mam dziś lepszy nastrój

miłego Mamuśki
Stary 2014-03-06, 08:34   #2592
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

witam się z kawką i po śniadanku. Nocka kiepska, bo synek od północy budził się co chwilę, w końcu wylądował w naszym łóżku, ale wtulony we mnie, więc średnio się wyspałam.

Chwila bajek i zmykamy do miasta, bo muszę odebrać jedem ważny papier chciałam jeszcze o jumpk podejść bo wyprzedaż, ale chyba nie mam nastroju.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Fajny

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! dziewczynki doganiają chłopców

Melduję się po wizycie która trwała .... 1,5h synek to cały tatuś... ułożył się w identycznej pozycji jak ptż i sobie spał.. i spał i spał po 20 minutach lekko przekręcił się na bok, tak, że udało się wszystko sprawdzić i co najważniejsze wszystko jest w 100% dobrze, serduszko pracuje jak trzeba, wszystko jest na swoim miejscu i pięknie rośnie na koniec pomachał nam ładnie rączką z zza głowy (w identycznej pozycji ptż ją trzyma jak śpi), ale buźki nie chciał pokazać. Rośnie mały klon mojego ptż'ta będę miała dwóch boskich mężczyzn w domu do kochania

Malwinka pisałam i czytałam co naskrobałyście czekam na Twoją relację
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
A my teraz wyglądamy tak

Cytat:
a więc, poszłam z tż do gabinetu. Szmatka gatka, moja gin jak zwykle miła. Siedze i pierwsze pytanie:
-od kiedy pani czuje ruchy
moja odpowiedz
- nie czuję
aa ona wielkie oczy jakby coś się miało stać poważnego, mówi:
- ale żadnego bulgotania
ja mówię:
- wie pani coś tam się przelewa zwłaszcza jak zjem ale nie wiem czy to nie jelita czy coś w brzuchu, to moje pierwsze dziecko

mówi:
-proszę wejśc na wagę (przypomne że zawsze waży mnie w ciuchach więc różnie jestem ubrana a teraz zjadłam zupę bo umierałam z głodu)
wyszło że przez 4tygodnie przytyłam 4kg ale wg moich zapisów 2kg i to niecałe.
ona wielkie oczy jak podałam jej wagę i mówi że to zdecydowanie za dużo, że z taką wagą 9kg to ja powinnam ważyć w końcówce ciąży. Zdołowała mnie bo trochę tak wrednie to powiedziała - może nie miała takiego zamiaru ale ja to tak odczytałam...

zrobiła badanie na fotelu i mówi czy robimy połówkowę czy robie w szczecinie tam gdzie prenatalne - mówie że umawiałyśmy się na dzisiaj.
Zaprosiła mnie na usg i zaczyna badać. Mówi serduszko jest, słyszałam bicie, tętno 140. Kieruję na głowę - wymiary ok, wg wieku. Patrzy na kręgosłup ok, stwierdziła że nie może dostrzec czy są 4 komory bo to trochę za wcześnie 20t5d i mówi że to sprawdzimy na następnej wizycie.
Pyta kierując na dupe: i co będzie?? ja nic nie widze i mówie że ostatnio miał był chłopak i to taki okazały, a ona że teraz to już nie jest pewna - w sumie ja też nic nie widziałam między nogami :/

chciała zbadać główkę i twarz ale dziecko się zasłaniało i stwierdziła że lepiej będzie jak przyjdę za dwa tygodnie bo możemy godzine czekać i nic nie będzie widać a to jest ważne ... przestała robić inne pomiary bo stwierdziła że bez sensu jak się zasłania rękoma.
Samo usg trwało 10minut i ona po tych 10 minutach stwierdziła że to bez sensu bo się zasłania.....
Fajnie że moje dziecko będzie się układać tak jak jej pasuję....

tak mi się przykro zrobiło jak tak szybko zrezygnowała boo czytałam ile wasze trwały .... nie policzyła za to usg tylko za wizyte i niby mam się zapisać za dwa tygodnie

jak wyszłam to się popłakałam bo:
- zachowała się tak jakby nieczucie ruchu w 20t5d było czymś dziwnym
-skrytykowała moją wagę bo wg powinnam przytyć tyle w koncówce ciązy
- może nie będzie chłopak ;/ - wiem że to głupie bo chciałam dziewczynke ale tak mi się przykro zrobiło jak teraz nie była pewna (ale gdyby było tylko to to bym pewnie się nie popłakała)
-zrezygnowała z badania po 10 minutach (nawet nie wiem czy było 10 minut)
Ehh... mnie też niezle nastraszyłaś
Babka miała może gorszy dzień i nie chciało jej się drążyć tematu. Oczywiście jej to wcale nie tłumaczy.
Co do wagi to bez przesady, może akurat ten zapas co masz starczy na jakiś czas
Mnie z kolei opieprzali, że za mało tyję i bądz tu człowieku mądry

Swoją drogą mam 1,5 kg na plusie w 21 tc, dokładnie tak samo jak poprzednio, a jem spoooro.

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
A ja się tak wściekłam przed chwilą, ze uhhh!!! Chciałam kupić nowy materac na łóżko no i znalazłam w Krakowie używkę tego, który chcę za 1/3 ceny sklepowej (sporej ceny) i od kilku dni się z facetem umawiam, że chcę ten materac, i że wezmę albo kurierem albo pojadę po niego... Zarezerwowałam hotel w Krakowie na weekend a ten ch&% mi przed chwilą napisał, że dzisiaj go sprzedał!!! Nosz w mordę jeża, tak się nie robi Do Krakowa i tak pojadę, hotel zapłacony, spędzimy sobie miły weekend no ale i tak jestem wściekła jak osa!
Nie no, co za dziad obyście przynajmniej miło spędzili czas w tym Krakowie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
w poniedziałek miałam usg połówkowe i wszystkie wymiary ok potwierdził się Franek -więc to dobra wiadomość we wtorek po wizycie już troszkę gorzej strasznie mi ten brzuch twardnieje i mam tabletki na to i jeszcze jakaś infekcja -łącznie 9 dziennie najgorsze są te dopochwowe bo objawy jakby jeszcze się nasilały rano prze ok godzinę
do tego wszystkiego mamy mega kłopot z bankiem który narobił nam strasznych problemów bo wysłał złe dane i aż mi się płakać chce ze złości bo nikt nie może udzielić informacji i takie tam a czas leci
więc jutro znowu cały dzień w drodze dobrze, że chociaż z tż
:
Dobrze, że z synkiem ok. I za sprawę z bankiem.
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-03-06 o 08:40
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:38   #2593
Enary
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie
Jaś mnie obudził nie wiem dlaczego Może jest głodny
Dziś czeka mnie, niezmiennie, kolejny dzień lenistwa w domku :p
Przymierzam się do kupienia pierwszych ubranek na allegro. Bo do lumpków raczej rzadko będę zaglądać:banghead:

JAŚ 25.06.2014
Enary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:38   #2594
simka234
Wtajemniczenie

Chciałam brzuch załadować, ale chyba się nie udało

Oo udało się
Chyba mi sie cos zawiesiło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0035_1.jpg (88,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-03-06, 08:56   #2595
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Wisienka idźcie na Dajwór tam jest mega bajglarnia

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:56   #2596
dusia_tcv
Zadomowienie

no jak ładnie wyglądasz rewelacja
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:59   #2597
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
No to mnie załamałaś jak rodzinna mi zapisywała to sprawdzała czy mogę i powiedziała, że to kobiety w ciąży mogą
Pod nadzorem lekarza ok możesz ale sama bez konsultacji nie, tylko, że one są na sterydach moja córa brała je na alergię na roztocza bo miała cały czas katar więc może możesz , nie wiem co ci jest

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Oo udało się
Śliczny brzusio
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 09:00   #2598
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Pod nadzorem lekarza ok możesz ale sama bez konsultacji nie, tylko, że one są na sterydach moja córa brała je na alergię na roztocza bo miała cały czas katar więc może możesz , nie wiem co ci jest

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Śliczny brzusio
zgadzam się z tobą w 100pr
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:01   #2599
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
hej Laseczki nadrobiłam Was w drodze do pracy, jeszcze 1.5 strony mi zostało może uda się nadrobić w pracy. Debeściara nic nie pisała, nie? czy coś przegapiłam, ale chyba nie? martwię się że się nie odzywa, czy to nie znaczy nic złego ale mam nadzieję że po prostu w szpitalu nie ma czasu ...

z tego co zapamiętałam, to:
Caramel świetne ciuszki
wisienka świetny brzusio i ... biust

malwiska doskonale wiem co czujesz, tyle że Ty miałaś połówkowe to tym bardziej ... współczuję rozczarowania z płcią mam dokładnie tak jak Ty a z tymi 9 kg to uważam że lekarka przesadza, to wcale nie jest tak dużo moim zdaniem, a już z tą dietą cukrzycową wyskoczyła jak filip z konopii ogólnie słabo ... też bym się poryczała.

no i muszę lecieć szef się rozchorował i do końca tygodnia nie będę wiedziała w co ręce włożyć obawiam się że w przyszłym tyg też.
ale przynajmniej mam dziś lepszy nastrój

miłego Mamuśki
Nie Eydrith Debeściara jeszcze nic nie pisała co u Matyldki też czekam bo aż się boję biedne dziecko mam nadzieję, że jej się poprawi
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 09:04   #2600
roksanka88
Raczkowanie

Dzień dobry

U mnie też dzisiaj nocka taka sobie od 1 co godzinę do wc latałam i się nie wyspałam przez to Idę na śniadanko, a później muszę jechać do skarbówki i zajrzę do pepco

Miłego dnia

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:04   #2601
joanna2228
Wtajemniczenie

Muszę jechać dzisiaj do pracy zawieźć zwolnienie ale mi się nie chce tam jechać bo zaraz będzie ale przytyłaś albo ale się zaokrągliłaś A co oni myśleli, że w ciąży się chudnie Takie tam mega życzliwe koleżanki takie trolle Ech ale muszę
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 09:15   #2602
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę jechać dzisiaj do pracy zawieźć zwolnienie ale mi się nie chce tam jechać bo zaraz będzie ale przytyłaś albo ale się zaokrągliłaś A co oni myśleli, że w ciąży się chudnie Takie tam mega życzliwe koleżanki takie trolle Ech ale muszę
No znam to z autopsij ..
Jakby w ciązy na wybory miss się startowało

U was zawsze można sobie humorek podnieść..
Bo ciągle słyszę, albo grubasku, albo że ja to bede miała duży brzuch
Jakby wiedzieli że tyle czy tyle przytyje
A najlepszy tekst jaki słyszałam w żartach podobno to ,,ty gruba dupo,,
Ludzie to mają wyczucia

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez roksanka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie też dzisiaj nocka taka sobie od 1 co godzinę do wc latałam i się nie wyspałam przez to Idę na śniadanko, a później muszę jechać do skarbówki i zajrzę do pepco

Miłego dnia
Daj znać czy jest cos ciekawego w Pepco, ja kupiłam tam już sporo fajnych rzeczy
Stary 2014-03-06, 09:26   #2603
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość

Oo udało się
sliczny brzuszek,

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
i tak lepiej usłyszec to od złośliwej koleżanki niż od swojej lekarki
ale mi się zrymowało :P
Stary 2014-03-06, 09:28   #2604
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny brzuszek,
Dzięki

Małż złożył zamówienie na zupe ogórkową, wiec mam już patent na obiad
Stary 2014-03-06, 09:34   #2605
sunfire
Rozeznanie

Dzień dobry

pierwszy raz się dzisiaj w nocy obudziłam, bo mały tak szalał w brzuchu szczęśliwie udało mi się usnąć, bo widzę, że Wy już od 6 buszujecie
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:37   #2606
simka234
Wtajemniczenie

Roksanka88_____ widziałam nową gazetkę pepco są fajne promocje
Stary 2014-03-06, 09:38   #2607
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczny brzuszek,

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

i tak lepiej usłyszec to od złośliwej koleżanki niż od swojej lekarki
ale mi się zrymowało :P
Spoko ja usłyszałam od lekarki , że mam się pilnować bo do połowy ciąży zakłada się prawidłowo przytyć 5 kilo a ja troszkę ponad normę i mam to w dupie bo i tak schudnę
Z kolei w pierwszej ciąży lekarz prowadzący spytał się mnie czy to męża dziecko myślę o co kur... komon okazało się że mam Rh - i mąż też ale dla pewności musi spytać bo jak nie to mógłby być konflikt, ale co zamurowało mnie
Malwiska nie łam się tak kochana
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 09:39   #2608
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Dzień dobry

pierwszy raz się dzisiaj w nocy obudziłam, bo mały tak szalał w brzuchu szczęśliwie udało mi się usnąć, bo widzę, że Wy już od 6 buszujecie
ja o 7 poszłam na drzemkę 2h
Stary 2014-03-06, 09:41   #2609
joanna2228
Wtajemniczenie

No nic lecę do pracy Melduję, że będę po 12
Miłością tą największą
Stary 2014-03-06, 09:46   #2610
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Nie Eydrith Debeściara jeszcze nic nie pisała co u Matyldki też czekam bo aż się boję biedne dziecko mam nadzieję, że jej się poprawi
to czekamy dalej na wieści, myślałam że może coś przegapiłam, ale jednak nie

zajrzę do Was na przerwie na lancz

miłego dnia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości