|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Siemaneczko! Ja już po badaniach!
Ale miałam farta ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
czy jak? bo ja przez ostatni tydzien nic nie przytyłam, zaczynam schizować przez moja babkę---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to tżcik podwiózł mnie do rodziców bo będę z nimi jechac po południu na lotnisko po siostrę i siostrzenicę!
|
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Malwiska nie schizuj z wagą
gdyby było 0,5 kg co tydzień to łącznie by dało 10kg - różnie się chyba tyje, każdy w zależności od predyspozycji, diety i ruchu, ja mam obecnie +5kg i myślę, że jeszcze tak z 7kg przytyję, chociaż lekarz powiedział, że jeśli przybędzie mi 15kg łącznie to będzie wszystko w normie, bo startowałam z niedowagą.
|
|
|
|
#2615 |
|
Wtajemniczenie
|
Z ta waga to nie ma co się przejmować czasem też tak mam ze
Nie tyje przez 2 tyg. A potem bum i 2 kg Ja mam 24 tydz. I 8 kg więcej, to do końca jeszcze pewnie drugie tyle no i lekarka powiedziała że 15 -18 kg przy mojej wyjsciowej wadze to norma Właśnie śledzika wszamałam...mniam |
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 23 tydz. I 6 kg do przodu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jjeeeejku jak mi się nie chce wracać do pracy po tym l4
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- dobra już nie pisze o tej swojej babce bo dalej mnie drażni jak o niej pomyśle i o jej tekstach... uciekam do później
|
|
|
|
|
#2619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Ja sobie dzisiaj tez pospałam. O 6:00 wyprawiłam męza do pracy a potem jeszcze na chwilke do łóżeczka i pospałam sobie do 9 Za chwilke musz ogarnac dom, wstawić pranie i za obiadek sie zabierać, ale jkoś pogoda nie nastraja mnie do działania, tak ponuro u mnie jest ze to poteguje mojego lenia...
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na spacerku, teraz Timol poszedł spać, ja chyba też się zaraz położę, bo przez tą nockę nic nie wypoczęłam ![]() O tyle dobrze, że mam obiad z wtorku, tylko kaszę dogotuję i gotowe.
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma co sie przejmować głupią lekarka. Waga wagą, bo każdy tyje inaczej a potem trzeba zrzucić i tyle. Ja jestem w 21tyg 2d a do tej pory przytylam 2kg. Moja mama że mną przytyla 3kg a do anorektyczek nie należała
Tak już jest po prostu. A co do polowkowego to sie nie popisala ale jedź do innego lekarza i zobaczysz że wszystko będzie dobrze :-*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wisienka, dusia, simka sliczne brzuszki ![]() agnes to wy macie badanie na krzywa cukrowa? U nas tylko z krwi, a wizyty mamy tylko po poludniu, wiec zawsze pobranie krwi jest pojedzeniu. Tak samo mocz, nigdy nie mowila mi ze ma byc "z nocy", kiefys taki zanosilam, ale musialam go potem trzymac kilka godzin do badania i dalam sobie spokoj. malwiska no coz dziewczyny wszystko juz napisaly. Najwazniejsze, ze widzialas ze z dzieckiem ok, ale nie dziwne ze czujesz sie zawiedziona ![]() Co do wagi napisze ci moj przyrost z pierwszej ciazy: 10tc +5.5kg 15tc +7kg 18tc +10kg 31tc +13kg 35tc +14kg 38tc +15kg Pozniej juz sie nie wazylam, ale nie wiem czy dobilam nawet do 16, startowalam z mala niedowaga, ale generalnie chodzi mi o przyrost, nie kazda tyje najwiecej na koniec. A twoja gin nie jest wrozka poza tym 9kg to nie 15 zeby cie tak pilnowac ![]() W tej ciazy zostalam zwazona w ostatnim dniu 16tc i mialam +6kg, ja mowie do poloznej sporo, a ona "i tak jestes szczupla". W tej ciazy wolniej tyje jak wynika ze statystyk ale nie pilnuje tego. Martwilabym sie gdybym dobijala do 20 a nie do 10., takze nie martw sie A ile masz wzrostu? Raczej wysoka jestes, bo przeciez tak naprawde liczy sie BMI. |
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
rybka robia krzywa ale tylko jak podasz w wywiadzie ze masz w bliskiej rodzinie obciazenia cukrzycowe duzo przytyjesz albo cos zle wychodzi ta z krwi normalna glukoza. W standardzie tego nie robia. Ja nastepne badania mam o 9.30 ale mam byc tez po sniadaniu.
|
|
|
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no więc może być tak że mało przytyjesz teraz![]() Sent from my C6603 using Wizaz Forum mobile app
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie przejmuje wagą
|
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
ja tez waga sie nie przejmuje, bo wiem że kazdy organizm inaczej reaguje.
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
jak tak zaczęłyście pisać o tej wadze, to też się zaczęłam przejmować... wczoraj wieczorem stanęłam na wadze a tam już 76,6 ... zaczynałam z wagą 72 kg czyli z lekką nadwagą...
ciekawe na ilu skończę, mam nadzieję że setki nie przekroczę :PDziś rozpoczęłam 19 tydzień
|
#2628 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzywa cukrowa powinna być wykonana w każdej ciaży jest to w standardach badań
Ja mam 19 glukoze ble już mnie trzącha.. Bambusiek.... ja też z checią bym pospała ale jakoś mi się nie chce Też spacerek odrobiłam chwilowy... Zajrzałam do tż kołyska w toku, Chatka ogarnieta to teraz trzeba sobie odpocząć |
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
ja zaczynałam z waga 67kg (tez lekka nadwaga) teraz mam juz prawie 74kg. w 22 tyg. ale nie martwi mnie to.
Bradzije martwiłabym sie gdybym tak tyła nie bedąc w ciązy.
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie co prawda 24 tydz... Wiec nie masz się czym przejmować |
|
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem w 23 tygodniu i mam prawie 8kg na plusie. W sumie to poza brzuchem, piersiami i nieco powiększonym tyłkiem i udami (zawsze mi idzie w te miejsca), wyglądam po staremu. Zresztą olewam to, wiem, ze schudnę po ciąży. A jem normalnie, czasem coś może więcej sobie pozwolę, ale nie obżeram się, więc trzeba sobie powiedzieć trudno - ciąża to nie jest czas na odchudzanie i doglądanie linii.
A tu proszę fajny post na blogu, o tym czym ciąża może być dla mężczyzny http://haloziemia.pl/list-do-corki/ Simka pokażesz kołyskę jak już będzie gotowa? Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-03-06 o 11:44 |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
eee pewnie miałabym mniej ale folguję sobie ze słodyczami
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
simka ja i agnes mieszkamy w uk, tu troche inaczej prowadza ciaze.
|
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
ale na uk są cudowne ubranka.....
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ojaaa cudownie napisane
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Nautiz;45463860
Simka pokażesz kołyskę jak już będzie gotowa?[/QUOTE] Pewnie że pokażę |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
Svelta dzięki za sprawdzenie wziewu, ale skoro jest na sterydach to na razie podziękuję. Za punkt honoru wzięłam sobie że się tego przeklętego kataru pozbędę i dziś już jest trochę lepiej. Wczoraj zrobiłam kurs do apteki, prenalen, rutinoscorbin, w domu czosnek mleko z miodem i wygrzewanie. Dziś jest lepiej bo mam lejący a nie taki brzydki zapychający.
Co do wagi to przytyłam 3kg (22tydz) start z 72 w pierwszej ciąży miałam 6 start z 76. Ale w pierwszej ciąży się obżerałam, a teraz staram się ograniczać od tego co nie jest mi do życia potrzebne. Ale skoro ktoś się nie obżera a tyje to musi zaakceptować ten urok ciąży. |
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba że tak, nie wiem jak to się tam ma
Ale z ubrankami macie pewnie fajnie W sumie dodatkowe kg w ciazy są słodkie, a co tam niech sobie mówią co chcą A my i tak sexi mamuśki jestesmy Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-03-06 o 11:56 |
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Nautiz czy to ty wstawialas kiedys te ochraniacze na lozeczko, takie na sama gore? Moglabym jeszcze raz prosic linka, jesli to nie problem? Bo chcialabym poszukac takie cos na kolyske.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

Ale miałam farta 

Takie tam mega życzliwe koleżanki 

myślę o co kur... komon
czy jak? bo ja przez ostatni tydzien nic nie przytyłam, zaczynam schizować przez moja babkę

Do Krakowa i tak pojadę, hotel zapłacony, spędzimy sobie miły weekend no ale i tak jestem wściekła jak osa!