|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
I pierwszy najgorszy trymestr za nami albo prawie😊
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3182 |
Zakorzenienie
|
Aneta,o tak.. Jak ja przeczytałam,że cmentarz to utrata ukochanej osoby i że modlitwa w kościele to szczęście to jakoś za duża różnica między tymi snami
![]() Do tego śniło mi się,że robak wyskoczył mi z ciała i to znaczy,że albo problemy albo nic takiego ![]() Bujdy i tyle.... Koniec ze schizami.
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jakby ta pogoda była inna a nie takie zimno, szaro, buro... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ale kieca... taka bym chciała na majowe imprezy (wesela) : http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...gn=Stylefruits
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszę że wraz z drugim trymestrem nadejdzie wiosna a nie tak jak miałam przy pierwszej ciąży jesień szara bura i deszczowa.
#3185 |
Zadomowienie
|
Ja z bon prix nic nie zamawiam bo ich rzeczy wygladaja ladnie tylko w katalogu a w rzeczywistości to zwykle szmaty i ciężko trafic z rozmiarem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Raczkowanie
|
Ha! Witam się i ja. Dzisiaj oficjalnie rozpoczynamy II trymestr ![]() ![]() czyli 13t1d. Pogoda brzydka jak skurczybyk, całe hałdy prasowania i dużo do sprzątania. Jakoś na razie mam to w nosie ![]() Wczoraj trochę się pozaczynałam w tż (napsikałam mu do rowa wodą morską ![]() ![]() Ekaterina - spoko, mi korbolek też urósł ![]() małaPaulina - a ja z kolei odwrotnie - jak będą mi cycki w takim tempie rosły to będą całe w rozstępach mimo smarowania. Pierwszy raz w życiu mam piersi!!!! ![]() ![]() Wwiki, Ekaterina - może głupie pytanie, ale co jest potrzebne do szydełkowania? Chodzi mi o taki zestaw startowy ![]() ![]() Perełka - 500ml sama?! O matko ![]() ![]() ![]() Aneta - super ![]() ![]() Monika - ![]() ![]() Wpaula - jeżeli bierzesz jeszcze jakieś suplementy to nie. Bo w tych nawet od II trymestru jest kwas foliowy. Niektórzy lekarze zalecają nawet do końca II trymestru brać kwas foliowy. Ja biorę nadal tylko Folik. Mój lekarz nie jest zwolennikiem suplementów dla ciężarnych. Na następnej wizycie ma mi tylko wskazać co mogę ewentualnie suplementować (pojedyncze składniki). Allckarola - ![]() ![]() BTW ostatnio na wykładzie dotyczącym GDM (cukrzycy ciężarnych) pani prowadząca bardzo swoją wiedzą zachwycona, mówi, że często do takich badań laboratoria zalecają żeby przynieść cytrynę, ale że niewolno bo to bardzo zaburza i bla bla. Na pytanie mojej koleżanki w jaki sposób to zaburza pani odpowiedziała tylko "no zaburza i koniec" hahahahaha ![]() ![]() Metamfetaminax - dobrze będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki ja w pracy, zrobilam sobie dzisiaj dwie buly do pracy i juz je zjadlam a do 17 daleko...
God Of War 20 fajna sukienka...
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
A takie pytanie do doświadczonych mam - bo w pierwszej ciąży ruchy czułam ok 19-20 tc, i to były już takie pukania. A wczoraj położyłam się na lewym boku i czułam przez jakiś czas takie śmieszne łaskotanie w dole brzucha, nigdy czegoś takiego nie czułam. To może być to?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam na probę rozmiar 2, ale widzę na YT że lepsze są np. 4 lub 4,5. Do tego teraz na probę mam mulinę, do dwojki pasuje spokojnie, ale na czapeczkę czy lepsze buciki to raczej włoczka potrzebna ![]()
![]() |
#3191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Aneta - nie bój nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Włóczka, wełna, mulina- zależy co chcesz zrobić ![]() ![]() Do tego filmiki instruktarzowe na YT, ja zaczęłam odrazu od serwetki ![]() ![]()
![]() |
#3194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3195 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny.
Nadal nie ma mnie w klubie? ![]() ![]() Dużo dziewczyn jest już w drugim trymestrze! Już tak milej ![]() Też miałam wrarzenie wczoraj, że czuję ruchy dziecka. Ale dla mnie to zawsze było dość trudne do ustalenia, czy na pewno to dzidzi... (w I ciaży i teraz...) No pod koniec ciąży już nie było problemu ![]() Muszę wyłączyć komputer, bo mi mały informatyk urośnie z córy ![]()
![]() |
#3196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A powiedzcie mi jakie odczucia są przy ruchach dziecka? Bo mnie tam ciągle coś łaskocze, choćby bąbelki, "zgrzytanie" albo coś. Nigdy nie czułam czegoś podobnego ![]()
31.07.2014 Gabryś jest już z nami ![]() Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-03-06 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Raczkowanie
|
Dobra. To zamawiam szydełko i będę jechać z tym koksem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Denaris - ja tak jak pisałam - w pierwszej ciąży czułam to ok 20tc. Lekkie pukanie. Jak przyłożyłam dłoń do podbrzusza (leżąc na wznak) to było to czuć wyraźnie. Jelita napewno tak nie pukają ![]() A teraz mnie coś łaskocze wieczorami ale nie wiem czy to to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle dzisiaj poczułam takie szybkie hmm... coś. Nie wiem jak to wyjaśnić. Ale to pewnie skurcze jelit
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba dopiero będę pewna, że to dziecko gdy kopnie mnie naprawdę mocno. ![]()
![]() |
#3200 |
Raczkowanie
|
ja w pierwszej ciazy czulam ruchy ok 18-20tydz ale slyszalam ze w drugiej ciazy czuc wczesniej nawet ok 16tyg, ale czy wczesniej to chyba zalezy od kobiety...
#3201 |
Rozeznanie
|
Jestem ciekawa czy u mnie to było już to... Kurcze, co prawda druga ciąża, ale 14 tydzień to chyba i tak ciut wcześnie. Może bardziej to "czucie wyszło", bo bardzo go pragnęłam
![]() PS. Córka nie zostanie małym informatykiem - poszła spać. ![]()
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-06 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj przy podnoszeniu się też coś dziwnego poczułam, ale to dopiero 13 tygodni minęło więc sama nie wiem.Jak leżę na wznak to nic nie czuję.
#3203 |
Raczkowanie
|
Miminek ja poszłam do pasmanterii kupiłam szydełko 4, bo ponoć na początku lepiej zaczynać od większego i kobietka dobrała mi włóczkę odpowiednią do rozmiaru szydełka. zaczęłam od kwiatka a potem czapeczka dla maleństwa i majteczki. Czapka to prościzna, choć pierwsza nie wyszła idealna, ale druga już całkiem całkiem i zrobiłam taką z uszkami. Teraz planuję jeszcze coś wydziergać tylko jak już poznam płeć.
Moja lekarka też nie jest zwolenniczką suplementów, twierdzi, że firmy farmaceutyczne zasypują ich witaminami i że panuje już przekonanie, iz w ciąży są niezbędne, a to zwykła propaganda producentów. No a że ja akurat nigdy nie byłam zwolenniczką łykania lekarstw, to mi akurat jej podejście odpowiada ![]() Denaris wczoraj wieczorem jak sobie leżałam poczułam właśnie takie łaskotanie i zebrało mnie na przemyślenia, że to może już czuć pierwsze ruchy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
W ciąży wszystko jest możliwe,już mam takie wrażenie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
Miła niespodzianka mnie spotkała😊. W skrzynce pocztowej znalazłam list z mini skarpetkami dla bobasa , jakież to maleńkie😊.Oczywiście się przydadzą 😊
#3206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() Tym bardziej, że ze mnie to chyba dziwoląg. Zero mdłości i wymiotów, 6kg na minusie. Zero apetytu - wczoraj zjadłam tylko jedną bułkę. Spodnie przed ciąży są na mnie za szerokie, a bluzki i koszule wiszą ![]() I bądz tu mądry i pisz wiersze ![]()
![]() |
#3207 |
Zadomowienie
|
No to nie dobrze ze masz brak apetytu, ale każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Jeśli teraz schudlas to potem waga nie dużo skoczy co przed ciążą. Ja już jestem przerażona ze przytyje. Przed ciążą schudlam 5 kg i dużo mnie to kosztowało zmiana diety ćwiczenia a teraz no nic dzidzi najważniejsze potem będę ćwiczyć ;-) i trzymać dietę. I" będę mieć obok siebie "mała" motywacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Mnie 12 tc przywitał mdłościami i odruchem wymiotnym nad ktorym probuje zapanować co by mi sie nie ulało
![]() ![]() Ja czasami czuję laskotanie takie w brzuchu- może mały zaczyna mnie tez już smyrać ? ![]()
#3209 |
Zadomowienie
|
Miminek jestem w 13 tyg. Z tego co wiem to takie badanie robi sie w drugim trymestrze. Pójdę do gin dopiero za 4 tyg takze bedzie już 17 tydz. Takie mi dał skierowanie więc zrobię on wie lepiej
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- O tym smyraniu słyszałam już od paru osób i każdy sie pyta czy ja to czuje.ale niestety nie ;-) aż Wam zazdroszczę ze czujecie już ruchy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Zadomowienie
|
Mi nieustajaco cos w brzuchu sie dzieje, ale to sa na 100% gazy:/ u mnie 14 tydzien i wiem, ze to na pewno za wczesnie, tym bardziej na pierwsza ciaze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.