|
|
#961 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LII
Jeszcze a propos filmów, ma ktoś teorie n/t sensu Opętania Żuławskiego i Persony Bergmana?
|
|
|
|
#962 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
A tak fokleto... Pamiętacie Jelonka, na którym to koncercie poszalejemy (ta... ja na siedząco ) 24 kwietnia?? Ktoś może w przeddzień na koncercik Rojka się wybiera?? Bo ja się nakręciłam, jak szczerbaty na suchary
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znad kawy
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Fitam!
Macham z nad cherbaty śliwkowej Melduję ze żyję, SB czytam ale
|
#965 | |
|
|
Cytat:
Czekam na dostawę z Tesco oraz na panów od klimy. Mieli być wszyscy koło 9, jak przyjdą o 10, to im nawtykam. Bo się nie wyspałam
|
|
#966 |
|
Nindżopesz
|
Macham znad dojścia do jakże błyskotliwego wniosku, że być może mam zaburzenia odżywiania i źle mi z tym
Toteż w dzisiejszym Barze chciałabym zarzucić ten temat, a konkretnie czy u Was proces jedzenia też przebiega mniej więcej tak:- coś bym zjadła - co by tu, co by tu... - głodna jestem - zjem ten serek 200 kcal - uh, jeszcze mi się chce, zjem drugi - i zagryzę batonem - oesu, to 500 kcal, po co ja to jadłam! jestem do d...! poćwiczę! - kufa, ale nadal jestem głodna - a to już zjem kawałek chleba, i tak utyję - bosz co ja robię, obżeram się jak świnia - dobra, to nie zjem kolacji i poćwiczę - (następnego dnia) uff, nie utyłam ![]() Nie umiem już normalnie jeść. A może każdy tak ma?
|
|
|
|
#967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Cytat:
To wszystko, co dzieje się w głowie Anny, co mogłoby tam pozostać zamknięte, Adjani umieszcza w jej ciele. Ciało staje się rezonatorem duszy, umysłu, świadomości... Trwa w nieustannym, niemal konwulsyjnym ruchu. Jeżeli choć na chwilę przystaje, popada w autyzm. Żuławski: „To jest w bardzo wielkiej mierze film o kimś, kto sam siebie nie rozumie, bo nie dano mu do tego środków. (...) to opowieść o kimś, kto z miłości do kogoś, kto nie rozumie, chce zrozumieć i chce zrozumieć tego kogoś, kto nie rozumie, w związku z czym musi zrozumieć to, czego ten ktoś nie rozumie. W efekcie ten człowiek zstępuje do piekieł, ześlizguje się w cudze szaleństwo, żeby uratować i wyciągnąć kobietę, którą kocha, a która jest najwyraźniej obłąkana. (...) To wszystko się dzieje w świecie opanowanym przez zło, wybitnie wrogim, generalnie rzecz ujmując, a jeżeli nie opanowanym przez zło, to szalenie zimnym”. Tu moim zdaniem jest esencja tego filmu, reszta czyli obraz i całe tło to tylko zwykłe acz wstrząsające i surrealistyczne nośniki tegoż przekazu Cytat:
Z warsztatów w Kat chyba nici.., ![]()
[*] IWNFY Edytowane przez bogusia32 Czas edycji: 2014-03-06 o 09:33 |
||
|
|
|
#968 |
|
|
Ale jakoś Ci to służy, bo lachon jesteś
![]() Też tak miałam i przestałam być lachon w ekspresowym tempie. Poczytaj sobie o Bardadynie, przestaniesz liczyć kalorie, zmienisz zawartość szafek na taką, która Ci nie zaszkodzi, sumienie nie będzie Ci truło ![]() Właśnie zjadłam pół Cambozoli, która wszak miała skończyć na pieczonym łososiu... No ale głodna byłam, w biegu, łososia i tak nie kupię dziś, bo dziś Bistro Budapeszt mnie żywi -o ile po wizycie u dentysty się okaże, że mogę nadal jeść ![]() Także tak...
|
#969 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę o SB bo mnie te koktajle przerażają. |
||
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chcę w lipcu na Arch Enemy iść! A nie pojadę, bo grają w jakimś zadupiastym Węgorzewie, gdzie mam za daleko buuu... ![]() Angela to moja wokalna idolka Cytat:
Pryz 5 posiłkach o stałych porach nie czuję głodu pomiędzy, a jak już mnie dopadnie, to jem jabłko/marchewkę itp. A w napadzie chęci na słodkie wcinam 1-2 kostki czekolady (nie wiecej
|
|
#971 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cudo nie kobieta ale peanów nie piszę bo nie wiem jak robi, wiem tylko że jest miła, fachowa i dokładna a przy tym prawie nie boliJa idę na wizytę 1,5h tylko Cytat:
![]() Przynajmniej masz wesoło, tak lepiej Cytat:
![]() Cytat:
wygotowałam ją z octem-nic, z sodą-nic, umyłam tam gdzie mogłam się dostać. Przeczytałam że z domestosem ją mam wyprać ale małż się drze że nam wyżre uszczelki.Co mam robić drogi baru? ![]() Cytat:
Serio liczysz kalorie? nigdy nie liczyłam i wydawało mi się totalnie męczące ![]() Macham spod pracuni
|
|
#972 |
|
|
No, to Tesco dało radę przyjechać w wyznaczonym przedziale, a ludzie od klimy... No cóż, umówieni byliśmy na 9, o 9:45 zadzwoniłam i co słyszę? "A tak, teraz mi pani przypomina, że miałem gdzieś jechać, no trudno,zdarza się, nie ma sprawy, to na kiedy się umawiamy?". Na nigdy, kurna, co to jest? Ani przepraszam, ani pocałuj mnie w d... tylko, że się zdarza i nie ma sprawy...
A narzekał wcześniej, że roboty nie ma, ciekawe dlaczego...
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#974 |
|
|
Prawda? I zakładając, że by nie zapomniał zamówić urządzenia i przyjechał na montaż,potem by było "gwarancja? No tak, widziałem, że o czymś zapomniałem" i już widzę, jak w razie awarii by przyjeżdżał ją usunąć... Ech...
Miałam coś jeszcze napisać, ale telefon jakoś głupio cytuje, a pamięć już nie ta
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
), i okresy kiedy mialam gdzieś jakiekolwiek dietowanie, bo i tak przecież nie schudnę. Na zmianę z okresami dietowymi . Czyli chyba gorzej bylo ze mną niż z Tobą ![]() Cytat:
Właśnie koktajle sa w tym wszystkim najlepsze i robi się je blyskawicznie Moglabym tylko nimi się odżywiać. Fakt,że obiadu nie odpuszczam, a na śniadanie i kolację obowiązkowo koktajl, się przyzwyczailam już. Często na drugie śniadanie też koktajl, a czasem owsianka. 5 posilkow niestety nie jestem w stanie wcisnąć, chodzę cały czas nażarta. No i grzeszę czasem jakimś ciastkiem, czekolada ( nie gorzką, faworkiem, czasem kanapka zamiast jakiegoś posiłku...), chociaż staram się pilnować. A waga powolutku leci w dół...pewnie gdybym nie grzeszyła, lecialaby szybciej./ Ale, już mi na schudnięciu nie zalezy jakoś bardzo , bardziej na utrzymaniu ![]() Matka stwierdzila,że ; na tej diecie jjesz więcej niż normalnie, a a chudniesz, zadziwiające ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#977 |
|
Nindżopesz
|
Hmm, chyba te moje pięć posiłków jest za małe bo ciągle czuję się niedojedzona.
Stazja, czyli pijesz dwa koktajle dziennie i do tego ile normalnych posiłków? Może się skuszę, niektóre z mlekiem i suszonymi owocami wyglądają fajnie. Mi nie zależy na chudnięciu tylko na utrzymaniu wagi i opanowaniu wyrzutów sumienia oraz głodu ![]() Chateaux, tak na oko liczę, weszło mi to w nawyk. |
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to i tak uciązliwe
![]() Nie wiem czemu się boisz koktajli jak wg mnie robi się je najszybciej ![]() No i nie musisz gryźć tylko łykasz
|
#980 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Swoją drogą pewnie nie chciałoby mi się tego miksować i jadłabym jak mleko z płatkami.W ogóle zastanawiające, że to odchudza - cukier, suszone owoce, orzechy... Czy to ma pędzić do łazienki czy chodzi o indeks glikemiczny? W mleku sojowym w ogóle jest białko czy coś, że tak koniecznie ma być sojowe? |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie: co na zmarchy będzie lepsze Krem Korana czy serum 3 rose z BU?
|
#982 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Albo serek waniliowy ![]() A tu trzeba zważyć, zmieszać, zmiksować... Bez gryzienia też nie ma zabawy - trzy łyki i po ptokach, ja lubię celebrować dobre żarcie, wyjadać najpierw środek bułki albo lepić z niego kulkę i dopiero zjadać, skórkę jeść "na deser", ogryzać powoli ser w różne wzorki, powolutku konsumować serek waniliowy, popatrując na łyżkę. Jestem stuknięta |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na śniadanie albo koktajl ananasowy, albo grejfrutow, czasem jakiś z bananem, jakoś mi podeszły najbardziej, a na kolację zawsze z awokado, ulubieniec ![]() Mleko sojowe i koktajl tuńczykowy to tylko weekendowo, normalnie to robię na jogurtach albo ryżowym ostatnio, bo takie mam. Jeden moze być slabo, ale dwa pewnie na pewno dadzą radę ![]() Chyba chodzi o to,że jaknajwięcej witamin przy jak najmniejszej ilości kalori, no a cukier niestety też potzrebny organizmowi chyba
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początki są zawsze najgorsze, potem już leci.
|
|
#985 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Możesz wkleić które to konkretnie ten ananasowy i grejfrutowy? Używasz melasy? Czyli robisz na jogurcie naturalnym? A propos zabawy jedzeniem dobrze, że ludzie nie są drapieżnikami jak kothy bo pewnie bawiłabym się szczurem przed obiadem. |
|
|
|
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja jem podobnie, ale nie mam rozkmin temu towarzyszących
. I jem źle. pogrubione tłumaczy. Ale, to dobrze, że zdałaś sobie sprawę. Teraz wystarczy znaleźć dla siebie odpowiednie rozwiązanie - czyli taki system żywienia, nie nazywam tego dietą celowo, opracowany od A - Z, jak Mursz pisała, tylko to nie musi być żaden Bardadyn, dobierz sobie co chcesz, byle to miało ręce i nogi. Co mam na myśli - To, że jesz chaotycznie i jesz to na co masz ochotę. Tak też robię, więc Cię rozumię. Chyba potrzeba mieć taki zestaw, różnorodny, posiłków, potraw, przekąsek, które sprawiają, że nie jest się głodnym a jednoczesnie zaspokoją sensowną wartość odżywczą i kalorie. Chodzi mi o coś takiego, żeby skończyło się chaotyczne sięganie po coś, i narzekanie na głód, tylko posiadanie pewniaków, które wiesz, że dadzą Ci pełną satysfakcję, lekkie, sycące i zdrowe. Potrzebny jest zestaw przykładowy. Setki zestawów. Tak to widzę ja, ale ja jestem niereformowalna chyba Jednak jeśli kiedykolwiek wdrożę coś podobebnegi w życie, to podzielę sie info. Póki co posłuchaj praktyków, Mursz, Stazji, Flo ( gdzie ejsteś ? ) bo ja tu teoretyzuję, a sama potrzebuję takiego czegoś. Niestety Bardadyn odpada bo dla mnie płynne jedzenie jest nie do przyjęcia po prostu Więc szukam dalej. Niby już jest lepiej niż kiedyś, Mniej u mnie chaosu, coś tam opanowałam, planowanie, kupowanie pewnych produktów nie kupowanie innych, czyt nie posiadanie ichw kuchni, ale cały czas brak mi wiedzy na temat konkretnych walorów danych potraw. Czy np taka ilość tego i tmatego mnie nasyci, będzie zdrowa i lekka. Wciąż to robię an chybił trafił. Chyba tylko specjalista mógłby pomóc w tej kwestii. Nie mam na myśli kalorii, a ilość substancji odżywczych. IG takie istotne dla zdrowego żywienia sprawy. Cytat:
Słyszałam to nie raz. Debile. Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Dlatego koktajle, jak pisałam to dla mnie profanacja jedzenia. ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Red - mleko ryżowe doskonale syci. Kiedyś kupiłam sobie małe na Auchanie, bo chiało mi się pić (zawsze od klimy w marketach tak mam) i jak nigdy nie miałam ochoty na żarcie przez bite 6 h Dla mnie to sukces bo ja po 3 h jestem głodna. Do 4 dociągnę czasami, ale robię się niespokojna. Nie dla mnie pustynny survival oj nie ![]()
|
|||
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Joł snad wody ze sokiem jabłkowym zaraz zakładam cyber oko i nadrabia
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Wyzucie z emocji w tej książce było dla mnie dojmujące. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#989 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ten film jest wielowarstwowy Oboje mogą mieć wyrzuty sumienia ...on jest psychologiem i tu już nie wiem czy jest na tyle zarozumiały ,on wie lepiej niż psychiatra jak przebiega żałoba , o wie lepiej czy ona powinna odstawić leki , on sam chce przeprowadzić ją przez proces żałoby. Być może to nie zarozumiałość a bardzo silna miłość jest motorem jego działań , tak bardzo ją kocha że uważa że tylko on może jej pomóc. Nie wiem. Faktem jest jednak to że on zapomina że sam jest w żałobie i sam musi przeżyć stratę dziecka, niestety za bardzo skupia się na niej swoje uczucia spycha na plan dalszy a raczej ignoruje je. Wybierając się do Edenu obydwoje odcinają się od bodźców zewnętrznych są sam na sam z dziką przyrodą, wypierane uczucia zaczynają manifestować się . Bardzo podobała mi się scena z hasałem "Rządzi chaos" dla mnie w tym momencie wszystko staje się jasne zarówno przyrodą jak i życiem ludzkim rządzi chaos to że dziecko zginęło jest tak naprawdę nieszczęśliwym wypadkiem , jednak dla niego i niej jest już za późno... ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się dzisiaj śniło, że nieżyjąca babcia mnie po domu ganiała jako zombie
Jak się obudziłam koło 6, to już do rana nie zasnęłam
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

) 24 kwietnia?? Ktoś może w przeddzień na 

Byłam nawet na szkoleniu z metody angielskiej, potrzebowałam takiej technicznej wiedzy trochę. Potrzebuję nadal w sumie... I praktyki też, ale ciągle czasu brak... W maju chyba kilka sztuk będę "wypuszczać" 

Więc szukam dalej. Niby już jest lepiej niż kiedyś, Mniej u mnie chaosu, coś tam opanowałam, planowanie, kupowanie pewnych produktów nie kupowanie innych, czyt nie posiadanie ichw kuchni, ale cały czas brak mi wiedzy na temat konkretnych walorów danych potraw. Czy np taka ilość tego i tmatego mnie nasyci, będzie zdrowa i lekka. Wciąż to robię an chybił trafił. Chyba tylko specjalista mógłby pomóc w tej kwestii. Nie mam na myśli kalorii, a ilość substancji odżywczych. IG takie istotne dla zdrowego żywienia sprawy.
Dla mnie to sukces bo ja po 3 h jestem głodna. Do 4 dociągnę czasami, ale robię się niespokojna. Nie dla mnie pustynny survival oj nie
Jak się obudziłam koło 6, to już do rana nie zasnęłam