|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Według mnie
Czytam właśnie o tej wyprawce i na pewno nie kupujcie żadnych kosmetyków, wystarczy -coś do kąpieli np oilatum, emolium czy balneum, -warto mieć krem do pupy (ja miałam chyba bepanthen), - do przemywania oczu sól fizjologiczna ( nie wiem co to jest kwas borny). -do przemywania pępka to spirytus rozcieńczony z wodą poza tym - koszulki chyba też nie bardzo potrzebne, ja nigdy nie zakładałam nic pod pajaca, - myjki frote wg mnie nie potrzebne, nie użyłam ich ani razu ![]() - ręczniki z kapturkiem dwa wystarczą - pościel jeden komplet ( poduszki nie używałam w ogóle, a kołdrę dopiero później. - fajny i ważny jest ochraniacz na szczebelki, dziecko nie uderzy się główka o łóżeczko - kocyk jeden lub dwa - nie wiem jak z pościelą do wózka, córka urodziła się latem i nie była potrzebna ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Jeszcze coś dopiszę - pieluszek tetrowych miałam 20 i w zupełności wystarczyło, flanelowych chyba 5( ale jakoś nie lubię ich za bardzo) Ja tez na razie nie kupuję nic dla dzidziusia, na razie nie wiemy jeszcze co będzie. Zacznę pewnie ok 30 tygodnia ![]() ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-03-06 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Teraz czas na sniadanko i nadrobienie pierwszej milosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak byłam w szpitalu, to pytałam o to lekarza i powiedział, że to normalne, że wszystko się tam zmienia, naciąga itp i że dopóki to nie ostry ból, lub taki, który utrudnia funkcjonowanie, to spoko ![]() Ja ogólnie jestem przewrażliwiona i każde dźgnięcie mnie przyprawia prawie o zawał... no ale jakoś to trzeba przetrwać. Cześć. Co do chust, to nie wiem, z czego wynika różnica w cenach, ale pewnie nie kupowałabym tych najtańszych, bałabym się, że to złej jakości materiał i zgubię dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | ||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlatego ciąża mi się strasznie dłuży i marzę o tym ,żeby był już lipiec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
Witam z rana. Ja już w pracy ale dziś tylko do 12 bo później jadę po córę do szkoły i jej 2 koleżanki więc będzie w domu wesoło. Juz mam zamówienie na zupę pomidorowa i naleśniki.
Jutro mam w planach zrobienie badania krwi i zobacze co z tą moją anemią i czy 2 tabletki żelaza dziennie coś pomogły. Byłam wczoraj na zakupach bo chciałam kupić sobie spodnie ciążowe ale niestety nic z tego nie wyszło. Byłam w h&m ale zadne mi nie przypasowały. I w ogóle te ubrania ciązowe to jakaś porazka w tym sklepie. za oknem wiosna, normalna kolekcja w wiosennych kolorach a ubrania ciążowe same szaro- bure. Kupiłam sobie za to bluzeczkę w Mohito rozmiar L i pewnie bez problemu zmiesci mi sie w niej brzuszek jeszcze przez najbliższe 3-4 miesiące. Udanego dnia wam życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na początku było ok, potem w 12 tc trafiłam do szpitala z bólem brzucha, na szczęście wszystko skończyło się dobrze, chociaż jak zobaczyłam w karcie rozpoznanie 'poronienie zagrażające', to aż mnie zmroziło. Popełniłam błąd i pojechałam do szpitala miejskiego, zamiast do szpitala, gdzie pracuje mój gin i przez to mocno sie tam stresowałam. Potem niestety przypadkowo wyszło, że mam jakąś dziwną szyjkę i teraz jestem w trakcie oczekiwania na wyniki badań, czy ona może się skracać czy nie...czekam i czekam i wyników nie ma ![]() ![]() Więc wiem co czujesz zazdroszcząc dziewczynom, których ciąże są bezproblemowe i mogą się nimi cieszyć beztrosko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze to za dużo nie myśleć i się nie nakręcać. Np mnie każde badanie stresuje takie np z krwi, bo wydaje mi się, że wyniki wyjdą złe i okaże się, że jestem chora..taka panikara ze mnie. Jak odbieram te świstki z wynikami to trzęsącymi się rękami przekładam kartki i czytam wszystko na raz żeby tylko wypatrzeć czy wszystko dobrze. To też jest niezdrowe, bo niepotrzebnie się nakręcam za każdym razem, na razie wszystko badania mam ok ale jeszcze dużo przede mną i się bardzo boję. Także nawet jak teoretycznie wszystko jest ok to i tak każda się martwi i myśli o różnych ewentualnościach. Wiem, że jak ktoś miał już ciężkie przeżycia to myśli inaczej i każda wizyta jest stresująca, tylko trzeba pomyśleć, że stres to już teraz nic nie da a może zaszkodzić...wiem, że łatwo się mówi/pisze, wiem. Sama też nie umiem tego opanować i tak na prawdę zazdroszczę tym dziewczynom, które potrafią sobie takie rzeczy wytłumaczyć i nie panikować. Trzymajcie się. W kupie raźniej! Będzie na pewno dobrze, bo musi być. Dbajcie o siebie, nie udawajcie nigdy, że możecie zrobić wszystko! jak dom będzie przez tydzień nieposprzątany to trudno, nikt przez to nie umrze. Buziaki ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() jeszcze nawet nie myślałam o ciuchach ciążowych ale pewnie przyjdzie na to czas. ostatnio obłowiłam się przez internet ale większość rzeczy jest na mnie za duża, bo kupowałam "na zapas" tak z 2rozmiary większe, ciekawe kiedy zacznę je nosić ![]() idę pracować...bo się tu zasiedzę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ciążę straciłam w lipcu zeszłego roku ,co prawda dość szybko udało mi się zajść znowu ale tydzień po tym jak zrobiłam test (w5 tygodniu) zaczęłam krwawić i w sumie byłam przekonana ,że to kolejne poronienie. Zanim pojechaliśmy na izbę przyjęć to obydwoje z mężem siedzieliśmy i ryczeliśmy jak głupki ( nawet teraz na samą myśl o tym mi się chce mi się płakać ![]() ![]() Zresztą nie może być inaczej musi być dobrze ![]() Cytat:
Ja też się jeszcze mieszczę w spodnie z przed ciąży ale to pewnie już ostatni moment , mam co prawda 2 pary które są na mnie trochę przyduże więc może jeszcze trochę posłużą ![]() Za to właśnie szukam na allegro jakichś fajnych leginsów bo w ostatnim czasie mi się dwie pary potargały więc muszę uzupełnić braki a po domu to najwygodniej mi chodzić właśnie w leginsach ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-06 o 09:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||||
Zakorzenienie
|
Pentuarka, tak w skrócie- na forach o każdym szpitalu bez problemu znajdziesz negatywne opinie
![]() U mnie po porodzie (urodziłam o 23, na oddziale położniczym byłam ok. 1) położna zapytała czy mam siłę zająć się dzieckiem czy ma je wziąć do siebie. Z karmieniem też otrzymałam dużą pomoc ![]() Cytat:
![]() Często mam ten sam problem ![]() Cytat:
![]() Ja też mam takie niskie ciśnienie. Czytałam, że na moim etapie ciąży to normalne, że jest niższe niż zwykle. Niedługo powinno to minąć. Cytat:
![]() Cytat:
Pościel do wózka kupiłam i nie użyłam ani razu. Synek był ubrany w kombinezon i jak zaczęło być zimno to przykrywałam kocykiem. Jestem okropnie niewyspana. Kupiliśmy sobie łóżko do sypialni. Myśleliśmy, wybieraliśmy materac przez parę tygodni ![]() ![]() Musimy załatwić transport na materac i jechać wymienić na cieńszy. Strasznie się wczoraj wkurzyliśmy na siebie, trochę na sprzedawców, że nam nic nie zasygnalizowali, aby do tego stelaża wziąć inny materac. Potem z tego wszystkiego dostaliśmy głupawki i zasnęliśmy koło 1 a o 5:30 pobudka :/ Odebrałam wczoraj badania. Morfologia, toxo i cytomegalia ok. W moczu pojawiły mi się za to ciała ketonowe. Dobrze, że jutro wizyta, to dowiem się co i jak. U mnie piękna pogoda więc idę zaraz na plac zabaw z synkiem. Porobi babki a ja się dotlenię na ławeczce ![]() Współczuję Wam Dziewczyny, które muszą się mocno oszczędzać. Podejrzewam, że musi być Wam ciężko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam Pierwszą miłość ![]() Cytat:
![]() ![]() Kupiłam nową farbę Loreal Prodigy jest bez amoniaku i będę farbować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
zVenus, masz rację, stres nie pomaga, a wręcz przeszkadza! Warto z tym walczyć i jak się staram
![]() Niki, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku, pewnie, że musi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Zadomowienie
|
Twin--maid no ja też mam odpoczywać jak lekarz dowiedział się o tym moim wyrywaniu jajników .. ewentualnie spacer :P a tak chciałam sobie poćwiczyć...
Zresztą korzonki mi czasem dokuczają więc i tak nie pozostaję mi nic innego jak odpoczywanie przy szydełkowaniu ![]()
![]() |
#3885 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tej pięknej pogody bo u mnie ostatnimi czasy pogoda typowo barowa ![]() ![]() Ale cóż to dopiero początek marca i tak jak na tę porę roku to nie jest źle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-06 o 09:17 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=niki19;45462085]Ja ciążę straciłam w lipcu zeszłego roku ,co prawda dość szybko udało mi się zajść znowu ale tydzień po tym jak zrobiłam test (w5 tygodniu) zaczęłam krwawić i w sumie byłam przekonana ,że to kolejne poronienie.
Zanim pojechaliśmy na izbę przyjęć to obydwoje z mężem siedzieliśmy i ryczeliśmy jak głupki ( nawet teraz na samą myśl o tym mi się chce mi się płakać ![]() ![]() Zresztą nie może być inaczej musi być dobrze ![]() Współczuję Wam bardzo takich przeżyć. Trzeba myśleć pozytywnie. Niby u mnie wszystko ok, ale też jakiś lęk jest i tylko te ruchy Maleństwa mnie pocieszają. [QUOTE=twin--maid;45462164]Pentuarka, tak w skrócie- na forach o każdym szpitalu bez problemu znajdziesz negatywne opinie ![]() U mnie po porodzie (urodziłam o 23, na oddziale położniczym byłam ok. 1) położna zapytała czy mam siłę zająć się dzieckiem czy ma je wziąć do siebie. Z karmieniem też otrzymałam dużą pomoc ![]() Super,, że miałaś taką dobrą opiekę. Wszystkie dziewczyny powinny taką mieć a nie tylko wybrane, no ale pewnie trafiłam na taką położna, która chciała się wyspać. Co do ketonów w moczu to znaczy, że Twój organizm głoduje, za mało jesz lub za mało dostarczasz węglowodanów. Organizm zaczął spalać tłuszcze. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli byłoby ich bardzo dużo to może oznaczać cukrzycę. Myślę jednak, że u mnie to nie cukrzyca. Ja mieszczę się w spodnie sprzed ciąży ale jak stoję ![]() ![]()
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
widzę że niektóre z was kompletują już wyprawki, podsyłam to, co znalazłam u mamuś letnich 2013
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=709 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=696
#3889 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=twin--maid;45462913]Niestety, już po słońcu :/ całe niebo w chmurach.
Dokładnie całe niebo w chmurach, a tak ładnie świeciło. Znalazłam fajną stronę: http://zdrowie.wieszjak.polki.pl/nie...Ciala_ketonowe Jadę na fitness, te zajęcia bardzo mnie uspokajają, fajna kobieta prowadzi, mam po nich dużo sił i energii. Miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie dużo rzeczy nie potrzebnych Gruszka do nosa to już przeszłości, nie używa się ich. Teraz polecane są fridy, a najlepszy katarek ![]() U mnie w szpitalu nie pozwalają używać majtek jednorazowych. Kremy dla dziecka, mleczka, balsamy-nie potrzebne, wystarczy dobry płyn do kąpieli. Olejuszka na początek też nie potrzebna, skąd wiadomo że dziecko będzie miało ciemienuchę.
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
zjadlabym sobie karkowke z grilla
![]() nudzi mi sie chcialabym byc w domu, spotkac sie z przyjaciolmi, przytulic mojego pieska i poklocic sie z siostra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Założyłam w niedzielę dżinsy, które 2 mce temu były mi za duże i mnie cisną bardzo ![]() Z tym, że ja się dalej zastanawiam, czy mam brzuch ciążowy, czy tłusty z objadania się. Szczególnie, że nigdy nie byłam chudzinką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Położną mam od siebie z przychodni - kiedyś wypisywałam deklarację. Bardzo sympatyczna kobieta. Widuję się z nią przed każdą wizytą u gina - rejestruje mnie zawsze, mierzy ciśnienie, waży. Zawsze trochę pogadamy. Jest w porządku ![]() Cytat:
![]() mnie też czasem poboluje podbrzusze, ale niemocno. Lekarz mówił mi wczoraj, że mam się nie martwić. Czytałam, że interesujecie się chustonoszeniem ![]() ![]()
![]() |
#3894 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Muszę w końcu zainwestować w wagę i kontrolować się w domu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obiecała mnie przeszkolić przy kawie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zadomowienie
|
Czuje sie ostatnio lepiej od kiedy biore magnez i mam wiecej energii. Brzuch tak nie boli
![]() Zaraz zabiore sie za nadrabianie watku Bylam wczoraj w Smyku ![]() ![]() Z tego powodu coraz bardziej sie przekonuje ze zakupy musze robic na raty ![]() Wozkow jest taki wybor, jakies dziwne parametry, ceny jak za wyscigowki z Formuly 1....ciesze sie ze to TZ bedzie wybieral wozek i fotelik jak tylko zatwierdze hehe ![]() Az mi sie w glowie kreci od samego ogladania a co dopiero porwnac i wybrac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z wizyty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda ![]() ![]() Słońce świeci, czekam na Tż-ta z obiadkiem a później jadę na zakupy bo likwidują u nas w mieście Kubusia i jest podobno totalna wyprzedaż także jadę zobaczyć czy uda mi się dorwać coś przydatnego w fajnej cenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Zakorzenienie
|
http://www.baby-walz.de/group/125163...5&emcs3=698881
strasznie mi sie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jak sobie to wszystko tak liczę, to ubranka to tyle, co nic będą kosztować przy reszcie wyprawki... ja sobie robię listę rzeczy, które muszę kupić dla dziecka i w tej chwili mam na niej: wózek, fotelik, leżaczek- bujaczek, łóżeczko, chusta do noszenia, przewijak, wanienka, kocyk z la milou koniecznie no i mój mąż jest zdecydowany na mrożenie komórek macierzystych z krwi pępowinowej... jak sobie to podliczam, to chyba z 5 tysięcy to wszystko wyjdzie... Wow, to jest przerażające. Ja dlatego kupuję powoli co miesiąc coś, w nosie mam przesądy... nie dałabym rady kupić wszystkiego na raz. Wiadomo przecież, że w szpitalu też trzeba będzie dopłacić za różne rzeczy- prywatna położna, sala jednoosobowa, znieczulenie... przerażają mnie trochę te wydatki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.