Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 08:15   #4861
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez mysle ze moj TZ wiele wezmie na siebie. A ja na pewno nie bede mu zabraniac
Jeszcze troszke i sie przekonamy jak to bedzie

Ja dzisiaj nie zrzedze, wstalam wczesnie bo wizyty sie nie moge doczekac
Prosze o wiele magicznych kciukow, bo chcialabym Wam napisac kiedy urodzi sie Kacper No i sama tez chce wiedziec
A ostatnio kciuki zadzialaly na gina to mam nadzieje ze i dzis tak bedzie
To juz ostatnia wizyta - takze jesli nie spotkam gina pozniej w szpitalu to dzisiaj ostatni raz go zobacze
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja tez dziś mam wizytę, trzymam kciuki za pozostałe i za swoją

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To za wizyty i poproszę o kciuki również za moją dzisiejszą

Od godziny zbieram się w sobie, żeby wstać z łóżka i iść głowę umyć Kto mnie kopnie w tyłek?
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:22   #4862
asialll
Raczkowanie

Masz kopa na rozpęd Lutien!!!
To dziś sporo wizyt także wszystkie macie ode mnie!

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:22   #4863
margo80
Zakorzenienie

ode mnie też kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
lecę nastawić pralkę, a potem spadam na zakupy.

miałam dziś bardzo dziwny sen, katastroficzny. wszystko działo się we Wrocławiu, jakiś budynek wielki się zawalił, mnóstwo ludzi zostało bez dachu nad głową.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:28   #4864
Ela87
Zakorzenienie

No to ja tez trzymam kciuki za wszystkie i brokuly wysylam

TeQiba mam nadzieje, ze lekarz Cie nie zawiedzie

To my tez prosimy o kciuki, bo idziemy na kontrole z Ola, a pozniej szwagierka wpada nas odwiedzic, wiec jeszcze wieksze kciuki prosimy

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:39   #4865
Smarrita
Wtajemniczenie

Trzymam za dzisiejsze wizyty i kontrole.

Ja dziś postanowiłam poprać rozmiar 62 gdyby mała się urodziła nie taka mała Z trzy pralki chyba tych ciuchów wyjdzie, więc pracowity dzień się zapowiada, bo chcę to jeszcze dziś poprać.
A dziś nerwowa jestem bo od kilku dni szukamy śrub do łóżeczka i znaleźć nie umiemy, a oboje myśleliśmy że zostały w domku gospodarczym razem z łóżeczkiem, ale znając życie ja je mogłam zabrać do domu-żeby ich nie zgubić. No i teraz nie wiemy gdzie są Domek gospodarczy przeszukany, warsztat przeszukany, garaż przeszukany, w domu w pomieszczeniach gospodarczych też nie ma. Gdzie te śruby??
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:47   #4866
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziękuję zdziwiłam się ze Gabryś taki malutki bo przecież tyle pokazywało usg 3 tyg temu... Nadal do mnie nie dociera ze jestem mamą! Postanawiam ze jednak spróbuje z kp, ale nie mam pokarmu chyba, mały nie umie chwycić a ja nie umiem go przystawić. Jak się jutro nie uda to chyba dam sobie spokój.

Jest tak maleńki ze boję się go trzymać. Na noc jest u położnych, zaraz po porodzie tz go kangurowal z 2 godz, potem poszedł do inkubatora na jakieś 2 godz no i był już z nami później, a właściwie to z tzem bo ja po morfinie to słabo ogarnięta byłam.

Rana ciągnie ale wstałam po 9 godz i przeszłam się po pokoju. Jutro rano kąpiel bo już nie dałam rady dzisiaj. Próbuje spać ale coś mi nie idzie...
z kazdym dniem bedzie lepiej to trzymam za kp

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Dolaczam do klubu Galaretkożerców czesto daje jablko-banan- pomarancza do srodka jako wklad owocowy
od samego rana mi smaka robisz Zaraz pojde i zrobie to na deser bedzie w sam raz

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No wiesz, taka tragedia, rana otwarta, a Ty, że nic nie widzisz, moze faktycznie trzeba wyczyścić okulary ??
byly czyste

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Mój mąż jest tak przejęty swoją rolą że nawet jak urodzę sn to zamierza kangurkować bo uważa że sprawiedliwie będzie po godzinie ja i on Rozczula mnie tym Śpi z pieluchą, żeby nasiąknęła jego zapachem bo dziecko od początku chce nią okrywać i generalnie jest znacznie lepszym specjalistą w tym wszytskim niż ja. Jestem w szoku. Położna mówiła na sr że najlepiej mówić "kochanie ty to robisz najlepiej" i zluzować, dać ojcu pewne działki jak np kąpiel które robi tylko on, a my w tym czasie mamy chwilę dla siebie. Ja już jestem pewna, że mąż przejmie na siebie wiele obowiązków.

czyli grasz już w lidze starszych pań ?
1. uroczy ten Twoj maz
2. na to wyglada

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu :P zaczęłam brać antybiotyk na infekcje i każdy jeden ząb którego nie zdążyłam zrobić albo po żelazie zaczął się kruszyć zaczął niemiłosiernie boleć :'( już mam dość
bidulko Ty to sie nacierpisz z tymi zebami

Cytat:

Prosze o wiele magicznych kciukow, bo chcialabym Wam napisac kiedy urodzi sie Kacper No i sama tez chce wiedziec
To juz ostatnia wizyta - takze jesli nie spotkam gina pozniej w szpitalu to dzisiaj ostatni raz go zobacze

ooo ostatnia wizyta, to dzisiaj pijemy

Cytat:

To my tez prosimy o kciuki, bo idziemy na kontrole z Ola, a pozniej szwagierka wpada nas odwiedzic, wiec jeszcze wieksze kciuki prosimy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 08:50   #4867
virginia
Zakorzenienie

Witajcie

Najpierw napiszę, co u mnie, potem Was ponadrabiam.
Nie wiem czy Wam pisałam, że spodobało mi się na położniczym - zdziwiłam się, że jest tam tak cicho , myślałam, że dzieci będą drzeć się wniebogłosy a poza tym wzruszałam się za każdym razem jak położne/mamusie niosły małe zawiniątka . I już się nie mogę doczekać jutrzejszego KTG bo po pierwsze posłucham ukochanego serduszka a po drugie popatrzę znów na maluszki . Już się upraszam o kciuki za wyniki . Mam też pytanie - czy można sugerować się wynikami ktg jeśli chodzi o tc?
Do szpitala położę się chyba we wtorek, tylko nie wiem o jakiej porze najlepiej iść - rano, na czczo? są szanse, że zrobią mi jeszcze tego samego dnia badania? szczerze to wolałabym później, żeby jak najkrócej leżeć w szpitalu choć ostatnio myślę, że może nie będzie tam aż tak źle. Załatwiam też jeszcze ostatnie sprawy przed, w pracy, chcę też koniecznie spotkać się z księgową w zw. z macierzyńskim, która jak na złość wyjechała do sanatorium bo wiadomo, że potem czeka mnie załatwianie mnóstwa spraw (co mnie najbardziej przeraża), na wszystko są terminy a przecież w tym nikt mnie nie wyręczy. Pisałam już Wam chyba, że jeszcze w pon. przed szpitalem jadę na kursy i w dodatku ma być nalot/kontrola bo to projekt unijny ale stwierdziłam, że tym się nie będę stresować, pracuję tam na dzieło, za śmieszne pieniądze - co mi zrobią zwolnią mnie? Teraz mam ważniejsze sprawy na głowie, nie?
Najgorsze jest to, że w szpitalu nie będę miała Internetu (nie mam go w tel.) . Co ja tam będę robić? Już planuję zabrać ze sobą książki, gazety (dziś w nocy czytałam 3 na zmianę - 'W oczekiwaniu na...', 'Dziecko. Pielęgnowanie i wychowanie' i tzw. babską K.Michalak 'Sklepik z niespodzianką'), tylko jak ja z Wami pozostanę w kontakcie? A jesteście dla mnie dużą podporą i wsparciem, wiele też dowiaduję się od Was i zwyczajnie Was polubiłam .

No lecę Was nadrabiać,

I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 09:12   #4868
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
ręce mnie już bolą od zaciskania

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Ela Tż wspaniały! i przez to Ty też jestes szczęśliwa i nie dosięgnie Cię baby blues napewno! Side będziesz miała tak samo!
Teqiba
jakie to było miłe Życzę Ci dokładnie tego samego

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
mocno trzymam kciukasy!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

miałam dziś bardzo dziwny sen, katastroficzny. wszystko działo się we Wrocławiu, jakiś budynek wielki się zawalił, mnóstwo ludzi zostało bez dachu nad głową.

Cytat:
rąk mi nie starczy żey trzymać za wszystkich dzisiaj te kciuki ale za Oleńkę trzymampodwójnie
Stary 2014-03-06, 09:13   #4869
Edzia400
Zakorzenienie

Hello. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty za badania
Żeby się znalazły śrubki z łóżeczka
Za pokarm
Za mamusie po terminie i te które juz chcą urodzić
Trzymam kciuki za badanie olki
Ogólnie żeby ten dzień obfitował tylko w dobre wiadomości

Margo matko ale sen miałaś :maleje:
Dla wszystkich

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:36   #4870
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Ag9 - tzrymam kciuki za karmienie - chyba warto spróbować, a nóż Ci się spodoba

teQiba, magduś2, lutien, Ela87 Mocne wszystkie 4 za wszystkie wizyty ciężarówek i Oleńki

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A dziś nerwowa jestem bo od kilku dni szukamy śrub do łóżeczka i znaleźć nie umiemy, a oboje myśleliśmy że zostały w domku gospodarczym razem z łóżeczkiem, ale znając życie ja je mogłam zabrać do domu-żeby ich nie zgubić. No i teraz nie wiemy gdzie są Domek gospodarczy przeszukany, warsztat przeszukany, garaż przeszukany, w domu w pomieszczeniach gospodarczych też nie ma. Gdzie te śruby??
W lodówce? U mnie wszytsko się tam znajduje
za ambitne plany dot. prania

Ja dzisiaj znowu po KTG już - skurczy dalej nawet najmniejszych, więc tragedia... Ale tym lekarzom to nie dogodzisz... Dzisiaj Ulka nie chciała nikogo stresować, więc po snikersie z rana rozszalała się tak, że pan doktor powiedział, że w sobotę muszę zrobić jeszcze raz KTG, bo trochę za dużo tych ruchów Oczywiście w przychodni w sob. nie można, więc muszę szukać po szpitalach, a w moim ponoć niechętnie prywatnie robią.
Kiedy ta ciążą i to zamieszanie się skończą?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A tak mi się nasunęło, że myślałam, że jak zaczniemy rodzić, to pisać będziemy jak szalone, a tu porody się rozkręcają a my męczymy i męczymy tę szóstą część

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:36   #4871
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

moja cori dzis do mnie przybiega po plaster z miniaturowym skaleczeniem na palcu, serio pod lupa by bylo ciezko cos tam dojrzec Mowie jej, ze przeciez tam nic nie ma na co ona - mami, Ty nawet w Twoich brylach zle widzisz, mam Ci je wyczyscic
Zmień że wreszcie okulary

Cytat:
Dziękuję zdziwiłam się ze Gabryś taki malutki bo przecież tyle pokazywało usg 3 tyg temu... Nadal do mnie nie dociera ze jestem mamą! Postanawiam ze jednak spróbuje z kp, ale nie mam pokarmu chyba, mały nie umie chwycić a ja nie umiem go przystawić. Jak się jutro nie uda to chyba dam sobie spokój.
Nie daj sobie spokoju ja płakałam pierwsze dni, dokarmiałam z butli jak pamiętacie, a teraz jest coraz lepiej. Męczymy się jeszcze z przystawieniem, ale jak już złapie to ssie
No i gratuluję! Gabryś był na mojej liście imion
Cytat:
J

Cytat:
Od godziny zbieram się w sobie, żeby wstać z łóżka i iść głowę umyć Kto mnie kopnie w tyłek?
JA!!!!!!!
Cytat:
Kontrola na pewno wypadnie pomyślnie, ale za szwagierkę trzymam kciuki
i proszę o to samo, bo dzisiaj do nas przyjeżdża siostra TŻ z mężem i dwójką dzieci
Mam zamiar umyć włosy i się pomalować i ubrać w obcisłą bluzkę

Mikołaj jak wstał o 8, tak nie śpi. Na razie leży i się wierci

Co mogę wziąć na ból głowy?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:58   #4872
virginia
Zakorzenienie

To teraz Wam odpiszę
Tylko, że jak zwykle chyba za dużo nacytowałam i nie odpiszę na wszystko, co chciałam .

za pokoik. Zazdroszczę Wam ich - też bym chciała więcej miejsca dla swojej Niuni.
Prosiłyście o zdjęcia wózka ale ja chcę go najpierw doczyścić ale wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach z ogłoszenia, które Wam wcześniej wklejałam.

Jak już tak narzekacie Stetryczałe Mamuśki to napiszę Wam na pocieszenie, że ja ostatnio po KTG i moim upadku przy windzie czułam się jak inwalidka a kolano mam zbite jak ofiara przemocy.

Cytat:
Gabryś wyszedł z brzucha o 8.38 waga 2960 g i długość 54 cm i 10 pkt. Narazie jest bardzo grzeczny, tylko śpi, tatuś wpatrzony w synka. Napisze jutro więcej jak choć trochę dojdę do siebie.
kl aski: Gratulacje dla szczęśliwych rodziców, buziaki dla Gabrysia!!

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
mały ma niecały miesiąc a jutro składam wniosek o przyjęcie do żłobka chciałabym go posłac od września, bo wtedy muszę wrócić do pracy, ale nie wiadomo czy się dostanie bo u mnie jest tylko jeden żłobek państwowy, a prywatne przyjmują dopiero od 1 rż
Szkoda, że musisz tak szybko wracać do pracy. Ja wprawdzie nie wrócę w pełni, tj. na etat ale pierwsze zajęcia mam mieć już 07.04 , będą to wprawdzie 'tylko' 4 godziny ale i tak nie wiem jak zostawię na tyle Niusię. No i chcę bardzo karmić piersią. A jak ja to zrobię jak będę czasem poza domem kilka godzin?

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
a mały w brzuszku wazy już niecałe 3 kilo wg pomiarow i jest bardzo nisko , a tak to wszystko ok od poczatku ciazy przytylam 14 kilo
za wizytę!

Cytat:
Rana ciągnie ale wstałam po 9 godz i przeszłam się po pokoju. Jutro rano kąpiel bo już nie dałam rady dzisiaj. Próbuje spać ale coś mi nie idzie...
Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Gabrysia!

nadzwyczajna za wizytę oby poszła po Twojej myśli.

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Dołączam do klubu :P zaczęłam brać antybiotyk na infekcje i każdy jeden ząb którego nie zdążyłam zrobić albo po żelazie zaczął się kruszyć zaczął niemiłosiernie boleć :'( już mam dość
Ty się namęczysz Bidulko .

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja tez dziś mam wizytę, trzymam kciuki za pozostałe i za swoją

Cytat:
Ja! Kooooooooooop!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Mi się wczoraj chyba śniło, że jechałam jakimś autobusem a tam strzelali to ja buch na ziemię a potem uciekałam jakimś pociągiem itd. ... Myślę, że to przez syt. na Ukrainie, swoją drogą (uwaga OFF) - Wy się trochę nie obawiacie?

Dziś zamierzam dużo do Was zaglądać
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:59   #4873
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Paracetamol na pewno, ale skoro Mariola pozwoliła ibuprofen?

Drugie serce
Stary 2014-03-06, 10:02   #4874
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Masz kopa na rozpęd Lutien!!
Ale masz skuteczność - nie dość, że głowa umyta, to jeszcze ocheblowałam podwozie, podcięłam grzywkę i pomalowałam paznokcie

Cytat:

Dziś już przyszły 2 z sześciu paczek z rzeczami dla dziecka Choć dopiero wieczorem je pooglądam, bo przyszły do tż do pracy.
(Katharine Hadley )

Stary 2014-03-06, 10:17   #4875
nivka
Raczkowanie

Cytat:
To dzisiaj wracamy tylko z cudownymi wiadomosciami
No to trzymam za to kciuki i :brokuł: dla donoszonych, które marzą o przejściu w stan jednopaku

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Szkoda, że musisz tak szybko wracać do pracy. Ja wprawdzie nie wrócę w pełni, tj. na etat ale pierwsze zajęcia mam mieć już 07.04 , będą to wprawdzie 'tylko' 4 godziny ale i tak nie wiem jak zostawię na tyle Niusię. No i chcę bardzo karmić piersią. A jak ja to zrobię jak będę czasem poza domem kilka godzin?
Wcześniej odciągniesz mleko, żeby tż miał z zapasem, a ze sobą na kilka godzin pewnie wzięłabym laktator, gdyby cycki miały eksplodować można sobie ulżyć w łazience

Ja dziś może w końcu poprasuję - mam 4 pralki suchych rzeczy dziecia.... w sumie zostało mi do wyprania już tylko pościel, kocyk, ochraniacz i powłoczki.... Reszta rzeczy czeka na wyprasowanie, posegregowanie i ułożenie w komodzie. Mnie też by się przydał kopniak na zachętę
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:21   #4876
teQiba
Moderator

Cytat:

Cytat:
No to ja tez trzymam kciuki za wszystkie i brokuly wysylam

TeQiba mam nadzieje, ze lekarz Cie nie zawiedzie

Oby ten ostatni raz zostawil po sobie dobre wrazenie
Za Olenke mocne
A za szwagierke tez znam ten bol

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

ooo ostatnia wizyta, to dzisiaj pijemy

Wieczorem stawiam

Cytat:
Mam też pytanie - czy można sugerować się wynikami ktg jeśli chodzi o tc?
Szczerze mowiac juz poprzednio mnie zaskoczylas tym ze ktg pokazuje Ci wiek ciazy

Nie masz czasem polaczonego z usg czy cos?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ręce mnie już bolą od zaciskania
Trzymaj mocno - Twoje szamanskie kciuki licza sie podwojnie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Juz niedlugo
Za malo ruchow - zle, za duzo - tez zle. Masakra

Cytat:
i proszę o to samo, bo dzisiaj do nas przyjeżdża siostra TŻ z mężem i dwójką dzieci

A na bol glowy na pewno Apap mozna.
Stary 2014-03-06, 10:24   #4877
(t)asia
Zadomowienie

Napisalam wam wczoraj wiadomosc, dzisiaj rano tez i teraz widze ze chyba zadna do was nie doszla.

Zostaje niestety w szpitalu. Szyjka sie jeszcze bardziej skrocila, jest rozwarcie i przynajmniej do wtorku mam lezec. Gin powiedziala ze we wtorek pomysli co robimy dalej o ile do tego czasu nie urodze. U mnie dzisiaj 34t2d wiec zdecydowanie za wczesnie. Malutki wazy dopiero 2,1kg. W domu nic nie przygotowane, to mnie troche stresuje.

(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:33   #4878
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Zmień że wreszcie okulary

Nie daj sobie spokoju ja płakałam pierwsze dni, dokarmiałam z butli jak pamiętacie, a teraz jest coraz lepiej. Męczymy się jeszcze z przystawieniem, ale jak już złapie to ssie
No i gratuluję! Gabryś był na mojej liście imion

JA!!!!!!!

Kontrola na pewno wypadnie pomyślnie, ale za szwagierkę trzymam kciuki
Mam zamiar umyć włosy i się pomalować i ubrać w obcisłą bluzkę

Mikołaj jak wstał o 8, tak nie śpi. Na razie leży i się wierci

Ibum albo paracetamol.
Kciuki za wizyte.

U mnie właśnie piecze się mega szybkie ciasto czekoladowe z nowego przepisu- jak Wyjdzie, to się pochwalę, bo zrobiłam je z przerwą na karmienie bez problemu.
Mała nasza ma ranki aktywne- dopiero zasnęła...
Stary 2014-03-06, 10:33   #4879
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Napisalam wam wczoraj wiadomosc, dzisiaj rano tez i teraz widze ze chyba zadna do was nie doszla.

Zostaje niestety w szpitalu. Szyjka sie jeszcze bardziej skrocila, jest rozwarcie i przynajmniej do wtorku mam lezec. Gin powiedziala ze we wtorek pomysli co robimy dalej o ile do tego czasu nie urodze. U mnie dzisiaj 34t2d wiec zdecydowanie za wczesnie. Malutki wazy dopiero 2,1kg. W domu nic nie przygotowane, to mnie troche stresuje.

Trzymaj sie mocno. Dobrze że jestes pod opieka a młody ma juz powyżej 2kg Bedzie dobrze.
A w domu TZ moze ogarnie wszystko?
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 10:38   #4880
Trisdom
Zadomowienie

I dzielę się radosną nowiną- w 10. Dobie po porodzie zbędnego balastu zostało już tylko 1,5 kg. Nie mieszczę się jeszcze w biodrach we wszystkie spodnie, ale i tak jestem w szoku.
Takze Mamuski- nie przejmujcie się kilogramami. Dzieciaki wyciągnà

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Tasia- trzymaj się
Stary 2014-03-06, 10:38   #4881
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

najważniejsze, że jesteś teraz pod stałą kontrolą lekarzy. Nie martw się oni wiedzą co robią, a nie jedno dziecko urodziło się z taką wagą i jest zdrowiutkie. Trzymaj się i myśl pozytywnie. W końcu musi być dobrze
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:10   #4882
teQiba
Moderator

Cytat:

Mam nadzieje ze jeszcze te 3 tygodnie dzidzia w brzuszku zostanie

Cytat:
I dzielę się radosną nowiną- w 10. Dobie po porodzie zbędnego balastu zostało już tylko 1,5 kg. Nie mieszczę się jeszcze w biodrach we wszystkie spodnie, ale i tak jestem w szoku.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Tasia- trzymaj się
Wow
Ja bede szczesliwa jak mi do czerwca spadnie waga do podobnej co przed ciaza, 10 dni to super ekspresowo
Stary 2014-03-06, 11:12   #4883
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Cholera, to nie dobrze, że leki nie podziałały... Bierzesz tylko magnez czy jakiś fenoterol też? Trzymam kciuki, żeby jednak udało się zatrzymac skurcze, ale na szczęście jesteś pod opieką i Mały sterydy już dostał Musisz być dobrej myśli

Cytat:
Zielenieję z zazdrości Ale pozytywnej i motywującej

Drugie serce
Stary 2014-03-06, 11:32   #4884
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu po KTG już - skurczy dalej nawet najmniejszych, więc tragedia... Ale tym lekarzom to nie dogodzisz... Dzisiaj Ulka nie chciała nikogo stresować, więc po snikersie z rana rozszalała się tak, że pan doktor powiedział, że w sobotę muszę zrobić jeszcze raz KTG, bo trochę za dużo tych ruchów Oczywiście w przychodni w sob. nie można, więc muszę szukać po szpitalach, a w moim ponoć niechętnie prywatnie robią.
jeszcze skurcze przyjda i bedziesz k...y sypac
ciekawe czemu mu bylo za duzo ruchow

Cytat:
odciagniesz i tyle Innego wyjscia nie ma

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość

Ja dziś może w końcu poprasuję - mam 4 pralki suchych rzeczy dziecia.... w sumie zostało mi do wyprania już tylko pościel, kocyk, ochraniacz i powłoczki.... Reszta rzeczy czeka na wyprasowanie, posegregowanie i ułożenie w komodzie. Mnie też by się przydał kopniak na zachętę

Cytat:

Zostaje niestety w szpitalu. Szyjka sie jeszcze bardziej skrocila, jest rozwarcie i przynajmniej do wtorku mam lezec. Gin powiedziala ze we wtorek pomysli co robimy dalej o ile do tego czasu nie urodze. U mnie dzisiaj 34t2d wiec zdecydowanie za wczesnie. Malutki wazy dopiero 2,1kg. W domu nic nie przygotowane, to mnie troche stresuje
trzymaj sie tam, oby jak najdluzej w dwupaku

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

trisdom wow niezle ale Ty to malutko przytylas
ja dzis mam +12 kg w zyciu sie nie zmieszcze do konca w 13,5 tak jak z Natalia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:40   #4885
nivka
Raczkowanie

Trisdom wow mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie
Chociaż i tak jestem zadowolona 36 tc dzisiaj zaczynam na wadze 10 kg bałam się że do 20 dobiję co najmniej - całe życie mam lekką nadwagę i taka chyba moja uroda, bo waga stała od lat. Mojej mamie zostało ze 20 kg po ciąży i nic też z tym zrobić nie mogła
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 11:45   #4886
teQiba
Moderator

No ja duzo przytylam - nawet nie bede mowic ile
Takze daje sobie czas na zrzucenie tego
Stary 2014-03-06, 12:00   #4887
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

No to teraz każdy dzień się liczy. Leż, odpoczywaj i nie stresuj się za bardzo! I zagoń tż do szykowania wszystkiego Bo nawet, jak Cię wypuszczą to i tak nic nie zrobisz.
Dlatego ja wolę już za wczasu ogarnąć ważniejsze sprawy, przynajmniej te z którymi tż miałby problemy (np. zakupy wyprawkowe).
(Katharine Hadley )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 12:04   #4888
111kicia111
Raczkowanie

Hej

Obiecany opis porodu.

22.01.2014 o godzinie około 22.00 gdy leżałam w łózku usłyszałam takie pykniecie i zrobiło mi się mokro. Wstałam z łóżka i byłam w szoku. Trzesłam się jak galareta. Zadzwoniłam do męza ale wiedziałam ze on mnie do szpitala nie zawiezie bo był w Niemczech. Powiedział tylko „dzwon po karetke a ja już do ciebie jadę”. Zadzwoniłam po pogotowie i po mame żeby przyszła do starszej córki. Pogotowie przyjechało po około pół godzinie. Torbe miałam spakowana jakbym przeczuwała ze cos jest na rzeczy ale zadnych objawów porodu nie miałam. Zawieziono mnie do szpitala w którym chciałam rodzic bo jako ze był to 34 tydzien musieli mnie zawieżc do szpitala gdzie jest oddział noworodkowy. Wody lały się ze mnie jeszcze w domu, potem w karetce jak wsiadłam nic nie leciało ale jak tylko wstałam to poczułam potop, siadłam na wózek inwalidzki i tak mnie wiezli cała mokra. W szpitalu lekarz mnie zbadał (rozwarcie na 3 cm) podłączyli mi ktg i podano mi sterydy na płuca dziecka. Bałam się strasznie o dziecko. Potem przeniesiono mnie na oddział i połozna kazała mi połozyc się i odpoczywać tym bardziej ze nie miałam jeszcze skurczy. Skurcze takie regularne zaczęły się około 01.00 w nocy ale nie były bardzo bolesne. Spacerowałam po korytarzy, skakałam na piłce w międzyczasie dzwoniłam kilka razy do meza który był w drodze do mnie do szpitala. Około 5 zaczeły się bardzo bolesne skurcze ale jeszcze nie parte. Około 6 były już parte. Ból był straszny. Połozna nacieła mnie gdy nie było skurczu. Poczułam dodatkowy ogromny ból ale od razu ulge bo malutki w końcu wyszedł. O 6.50 urodził się Dawidek . Połozono mi go na brzuchu, był taki malutki. Poryczałam się ze szczęścia. Maz przyjechał na koncówke porodu, wariat jechał tak szybko żeby zdazyc. Małego zabrali, zbadali przy mezu i włożyli do inkubatora. Lezałam na sali porodowej jeszcze 2 godziny w tym czasie obdzwoniliśmy z mezem cała rodzinę. Małego dostałam dopiero o 14. Gdy go wzięłam na rece, dotknęłam jego policzka a on tak pięknie się do mnie usmiechnał. Zakochałam się w nim!!!
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:12   #4889
olakola
Zadomowienie

Cytat:
nie nie pol przed polnoca i pol po polnocy :-D podzielilam liczbe zuzytch pieluch przez liczbe dni
no wiem, wiem

Cytat:
I dzielę się radosną nowiną- w 10. Dobie po porodzie zbędnego balastu zostało już tylko 1,5 kg.

mi tak szybko nie zejdzie, nie liczę na to ...

mojego TŻta wczoraj wzięło na przytulanki i mu mówię, żeby nie do środka, bo może wywołać poród, to się chłopak zestresował, a potem mówi wskakuj, a ja do nie niego, że co najwyżej mogę się przeturlać
masakra z taką wagą i takim brzuchem
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 12:18   #4890
estera85
Raczkowanie

Hej dziewczeta, gratuluje nowym mamusiom. Gartuluje skonczonych i rozpoczetych tygodni. Trzymam kciuki za wizyty, oby byłu udane.

Laski mam do Was pytanie, jestem w 35tc, mam cukrzyce w zwiazku z czym wg przychodni w której jestem pod opieka diabetologa KTG od 35tc powinnam miec 2 razy w tygodniu. I otóż dziś byłam pojawiły mi sie skurcze na poziomie od 20 do 30. Czy mozecie mi powiedziec czy to duzo, mało? Mam sie przejmować, nie przejmowac? Co sadzicie? Z góry jak zwykle dziękuję i pozdrawiam.
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości