![]() |
#4861 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Od godziny zbieram się w sobie, żeby wstać z łóżka i iść głowę umyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Raczkowanie
|
Masz kopa na rozpęd Lutien!!!
To dziś sporo wizyt także wszystkie macie ![]()
#4863 |
Zakorzenienie
|
ode mnie też kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() ![]() ![]() lecę nastawić pralkę, a potem spadam na zakupy. miałam dziś bardzo dziwny sen, katastroficzny. wszystko działo się we Wrocławiu, jakiś budynek wielki się zawalił, mnóstwo ludzi zostało bez dachu nad głową. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
No to ja tez trzymam kciuki za wszystkie
![]() ![]() TeQiba mam nadzieje, ze lekarz Cie nie zawiedzie ![]() To my tez prosimy o kciuki, bo idziemy na kontrole z Ola, a pozniej szwagierka wpada nas odwiedzic, wiec jeszcze wieksze kciuki prosimy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4865 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam
![]() Ja dziś postanowiłam poprać rozmiar 62 gdyby mała się urodziła nie taka mała ![]() A dziś nerwowa jestem bo od kilku dni szukamy śrub do łóżeczka i znaleźć nie umiemy, a oboje myśleliśmy że zostały w domku gospodarczym razem z łóżeczkiem, ale znając życie ja je mogłam zabrać do domu-żeby ich nie zgubić. No i teraz nie wiemy gdzie są ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. na to wyglada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo ostatnia wizyta, to dzisiaj pijemy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Najpierw napiszę, co u mnie, potem Was ponadrabiam. Nie wiem czy Wam pisałam, że spodobało mi się na położniczym - zdziwiłam się, że jest tam tak cicho
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do szpitala położę się chyba we wtorek, tylko nie wiem o jakiej porze najlepiej iść - rano, na czczo? są szanse, że zrobią mi jeszcze tego samego dnia badania? szczerze to wolałabym później, żeby jak najkrócej leżeć w szpitalu choć ostatnio myślę, że może nie będzie tam aż tak źle. Załatwiam też jeszcze ostatnie sprawy przed, w pracy, chcę też koniecznie spotkać się z księgową w zw. z macierzyńskim, która jak na złość wyjechała do sanatorium bo wiadomo, że potem czeka mnie załatwianie mnóstwa spraw (co mnie najbardziej przeraża), na wszystko są terminy a przecież w tym nikt mnie nie wyręczy. Pisałam już Wam chyba, że jeszcze w pon. przed szpitalem jadę na kursy i w dodatku ma być nalot/kontrola bo to projekt unijny ale stwierdziłam, że tym się nie będę stresować, pracuję tam na dzieło, za śmieszne pieniądze - co mi zrobią zwolnią mnie? ![]() Najgorsze jest to, że w szpitalu nie będę miała Internetu (nie mam go w tel.) ![]() ![]() ![]() No lecę Was nadrabiać, ![]()
#4868 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mocno trzymam kciukasy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
Hello. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty za badania
Żeby się znalazły śrubki z łóżeczka Za pokarm Za mamusie po terminie i te które juz chcą urodzić Trzymam kciuki za badanie olki Ogólnie żeby ten dzień obfitował tylko w dobre wiadomości Margo matko ale sen miałaś :maleje: Dla wszystkich ![]()
#4870 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ag9 - tzrymam kciuki za karmienie - chyba warto spróbować, a nóż Ci się spodoba ![]() teQiba, magduś2, lutien, Ela87 Mocne wszystkie 4 ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj znowu po KTG już - skurczy dalej nawet najmniejszych, więc tragedia... Ale tym lekarzom to nie dogodzisz... Dzisiaj Ulka nie chciała nikogo stresować, więc po snikersie z rana rozszalała się tak, że pan doktor powiedział, że w sobotę muszę zrobić jeszcze raz KTG, bo trochę za dużo tych ruchów ![]() Kiedy ta ciążą i to zamieszanie się skończą? ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- A tak mi się nasunęło, że myślałam, że jak zaczniemy rodzić, to pisać będziemy jak szalone, a tu porody się rozkręcają a my męczymy i męczymy tę szóstą część ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i gratuluję! Gabryś był na mojej liście imion ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i proszę o to samo, bo dzisiaj do nas przyjeżdża siostra TŻ z mężem i dwójką dzieci ![]() Mam zamiar umyć włosy i się pomalować i ubrać w obcisłą bluzkę ![]() Mikołaj jak wstał o 8, tak nie śpi. Na razie leży i się wierci ![]() Co mogę wziąć na ból głowy?
![]() |
#4872 | |||||||
Zakorzenienie
|
To teraz Wam odpiszę
![]() Tylko, że jak zwykle chyba za dużo nacytowałam i nie odpiszę na wszystko, co chciałam ![]() ![]() Prosiłyście o zdjęcia wózka ale ja chcę go najpierw doczyścić ale wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach z ogłoszenia, które Wam wcześniej wklejałam. Jak już tak narzekacie Stetryczałe Mamuśki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nadzwyczajna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś zamierzam dużo do Was zaglądać ![]()
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
Paracetamol na pewno, ale skoro Mariola pozwoliła ibuprofen?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Wtajemniczenie
|
Ale masz skuteczność - nie dość, że głowa umyta, to jeszcze ocheblowałam podwozie, podcięłam grzywkę i pomalowałam paznokcie
![]() Cytat:
![]() Dziś już przyszły 2 z sześciu paczek z rzeczami dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Raczkowanie
|
No to trzymam za to kciuki
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś może w końcu poprasuję - mam 4 pralki suchych rzeczy dziecia.... w sumie zostało mi do wyprania już tylko pościel, kocyk, ochraniacz i powłoczki.... Reszta rzeczy czeka na wyprasowanie, posegregowanie i ułożenie w komodzie. Mnie też by się przydał kopniak na zachętę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za Olenke mocne ![]() ![]() ![]() A za szwagierke tez ![]() ![]() ![]() Wieczorem stawiam ![]() Cytat:
![]() Nie masz czasem polaczonego z usg czy cos? Trzymaj mocno - Twoje szamanskie kciuki licza sie podwojnie ![]() Juz niedlugo ![]() Za malo ruchow - zle, za duzo - tez zle. Masakra ![]() Cytat:
![]() A na bol glowy na pewno Apap mozna. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zadomowienie
|
Napisalam wam wczoraj wiadomosc, dzisiaj rano tez i teraz widze ze chyba zadna do was nie doszla.
Zostaje niestety w szpitalu. Szyjka sie jeszcze bardziej skrocila, jest rozwarcie i przynajmniej do wtorku mam lezec. Gin powiedziala ze we wtorek pomysli co robimy dalej o ile do tego czasu nie urodze. U mnie dzisiaj 34t2d wiec zdecydowanie za wczesnie. Malutki wazy dopiero 2,1kg. W domu nic nie przygotowane, to mnie troche stresuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ibum albo paracetamol. Kciuki za wizyte. U mnie właśnie piecze się mega szybkie ciasto czekoladowe z nowego przepisu- jak Wyjdzie, to się pochwalę, bo zrobiłam je z przerwą na karmienie bez problemu. Mała nasza ma ranki aktywne- dopiero zasnęła...
![]() |
#4879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w domu TZ moze ogarnie wszystko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zadomowienie
|
I dzielę się radosną nowiną- w 10. Dobie po porodzie zbędnego balastu zostało już tylko 1,5 kg. Nie mieszczę się jeszcze w biodrach we wszystkie spodnie, ale i tak jestem w szoku.
Takze Mamuski- nie przejmujcie się kilogramami. Dzieciaki wyciągnà ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Tasia- trzymaj się ![]()
#4881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bede szczesliwa jak mi do czerwca spadnie waga do podobnej co przed ciaza, 10 dni to super ekspresowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe czemu mu bylo za duzo ruchow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- trisdom wow niezle ![]() ja dzis mam +12 kg ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Raczkowanie
|
Trisdom wow mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie
![]() Chociaż i tak jestem zadowolona 36 tc dzisiaj zaczynam na wadze 10 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Moderator
|
No ja duzo przytylam - nawet nie bede mowic ile
![]() Takze daje sobie czas na zrzucenie tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja wolę już za wczasu ogarnąć ważniejsze sprawy, przynajmniej te z którymi tż miałby problemy (np. zakupy wyprawkowe). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 |
Raczkowanie
|
Hej
Obiecany opis porodu. 22.01.2014 o godzinie około 22.00 gdy leżałam w łózku usłyszałam takie pykniecie i zrobiło mi się mokro. Wstałam z łóżka i byłam w szoku. Trzesłam się jak galareta. Zadzwoniłam do męza ale wiedziałam ze on mnie do szpitala nie zawiezie bo był w Niemczech. Powiedział tylko „dzwon po karetke a ja już do ciebie jadę”. Zadzwoniłam po pogotowie i po mame żeby przyszła do starszej córki. Pogotowie przyjechało po około pół godzinie. Torbe miałam spakowana jakbym przeczuwała ze cos jest na rzeczy ale zadnych objawów porodu nie miałam. Zawieziono mnie do szpitala w którym chciałam rodzic bo jako ze był to 34 tydzien musieli mnie zawieżc do szpitala gdzie jest oddział noworodkowy. Wody lały się ze mnie jeszcze w domu, potem w karetce jak wsiadłam nic nie leciało ale jak tylko wstałam to poczułam potop, siadłam na wózek inwalidzki i tak mnie wiezli cała mokra. W szpitalu lekarz mnie zbadał (rozwarcie na 3 cm) podłączyli mi ktg i podano mi sterydy na płuca dziecka. Bałam się strasznie o dziecko. Potem przeniesiono mnie na oddział i połozna kazała mi połozyc się i odpoczywać tym bardziej ze nie miałam jeszcze skurczy. Skurcze takie regularne zaczęły się około 01.00 w nocy ale nie były bardzo bolesne. Spacerowałam po korytarzy, skakałam na piłce w międzyczasie dzwoniłam kilka razy do meza który był w drodze do mnie do szpitala. Około 5 zaczeły się bardzo bolesne skurcze ale jeszcze nie parte. Około 6 były już parte. Ból był straszny. Połozna nacieła mnie gdy nie było skurczu. Poczułam dodatkowy ogromny ból ale od razu ulge bo malutki w końcu wyszedł. O 6.50 urodził się Dawidek . Połozono mi go na brzuchu, był taki malutki. Poryczałam się ze szczęścia. Maz przyjechał na koncówke porodu, wariat jechał tak szybko żeby zdazyc. Małego zabrali, zbadali przy mezu i włożyli do inkubatora. Lezałam na sali porodowej jeszcze 2 godziny w tym czasie obdzwoniliśmy z mezem cała rodzinę. Małego dostałam dopiero o 14. Gdy go wzięłam na rece, dotknęłam jego policzka a on tak pięknie się do mnie usmiechnał. Zakochałam się w nim!!!
#4889 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi tak szybko nie zejdzie, nie liczę na to ... mojego TŻta wczoraj wzięło na przytulanki i mu mówię, żeby nie do środka, bo może wywołać poród, to się chłopak zestresował, a potem mówi wskakuj, a ja do nie niego, że co najwyżej mogę się przeturlać ![]() masakra z taką wagą i takim brzuchem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczeta, gratuluje nowym mamusiom. Gartuluje skonczonych i rozpoczetych tygodni. Trzymam kciuki za wizyty, oby byłu udane.
Laski mam do Was pytanie, jestem w 35tc, mam cukrzyce w zwiazku z czym wg przychodni w której jestem pod opieka diabetologa KTG od 35tc powinnam miec 2 razy w tygodniu. I otóż dziś byłam pojawiły mi sie skurcze na poziomie od 20 do 30. Czy mozecie mi powiedziec czy to duzo, mało? Mam sie przejmować, nie przejmowac? Co sadzicie? Z góry jak zwykle dziękuję i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.