|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
nie miała kiedy popisu dać mam nadzieję,ze złozyłaś jej życzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nela w stylizacji słonecznej ![]() Cytat:
co za konkurs?Cytat:
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
8 - 180mm 11 - 180mm 14 - duzy sloiczek obiadu 16/17 - 180mm 20/21 210mm (gdzies miedzy czasie owocek) ale od teraz musze wprowadzac nowa diete bo ile moze na mm byc: wczoraj miala tak: 8 -180mm 11- 180mm 14 - obiadek 17 - kaszka z butelki 20,30 - 210 mm dzisiaj rano dostala mleko nan 2 z kartonika bo musze wprowadzac normalne mm bo juz nie dostaniemy recepty na nutramigen i dzischyba bedzie bez kaszki bo za duzo bedzie miala nowych rzeczy dzisiaj
Edytowane przez esskapada Czas edycji: 2014-03-06 o 11:07 |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)u nas kaszka jest rano i wczesnym wieczorem. wyglada to tak: - 20-7 cyc jakis pierdyliard razy - 9:30-10 kaszka, jakies 100g daje rade - 13:30 obiad, ostatnio mas 150g - 16 60g owocow - 18 max 150g kaszki
|
|
#2074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flo miażdży, sprytny i inteligentny zna się na ludziach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na zajaczka pisalam wyzej hii Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano cyc, jak zrobię sobie na śniadanie kaszke manna albo owsianke to sie z nim dziele, jak jem cos innego to dostaje chrupki do treningu żucia 10.30-11 kaszka holle na moim mleku. Zwykle schodzi mi jakieś 120ml mleka 14 obiad max mały sloiczek 17 owoc max mały sloiczek 19.30-20 kaszka holle na moim mleku i tez zazwyczaj jakieś 120ml , ale czasem zje tylko 60 a czasami 160. Wczoraj mu dorabialam i poszło w sumie 180 ![]() W nocy pociumka cyca tak ze 2-3razy, ale juz nie tak dużo jak wcZesniej. Martwię sie ze trochę mało tego cyca mamy. Ale w dzien mu chyba nie powinnam dawać, bo naprawde strasznie ulewa wszystko w ilości hurtowej ![]() Dobrze ze te kaszki mam bezmleczne, to odciaganie ratuje moja laktacje Cytat:
Cytat:
dziekuje Na czacie rzucalam dziewczynom suknie, szkoda tylko ze teraz brakuje mi jakieś 7 cm zeby sie dopiąć muszę ja przerobić , ew. Sprzedać, ale obawiam sie ze za dużo będę musiała dołożyć do nowej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u Was takie prezenty od wszytskich dzieci dostają? od babć itd?
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely wlasnie poszlam na czata odkopac Twa kiecke i jest
tez mysle,ze relacje z Waszego slubu znajdziemy w gazetach ![]() Co do posilkow mojego dziecka: Noc - piers na kazde wiercenie czyli duuuuzo razy Ok 9-10 owsianka lub pl jaglane z owocem, popite piersia Ok11-12 piers do spania Ok14 obiad: warzywa na parze, pasztet domowy z eko kury lub pulpety. Popija cycem.Ok16.30 - 17 cyc do drzemki (choc ostatnio kilka razy tej drzemki nie bylo). 20cyc do spania. Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy od pediatry, być może 3 dniówka lub zapalenie gardła, jak jeszcze jutro będzie temp to rano do laboratorium na badania i znowu na wizyte.
w nocy miał prawie 39 st, teraz jest już w miare ok, ale marudzi, ciągle popłakuje, nie chce nic jeść więc co chwile jest cycuś i zasypia przy nim. |
|
|
|
#2081 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A okulary zarąbiste! ![]() Operacja raczej nie wchodziłaby w grę z tego co nam jedna okulistka mówiła, bo to dopiero dorosłym się robi? Jakoś tak. Ale miały być okulary z pryzmatami i gumką dookoła głowy ![]() Cytat:
A na nfz mamy termin do konsultacji na 18 listopada!!!Brawo dla Florka za mama i papa Nasza chyba w końcu też coś na kształt papa robi, choć nie macha jeszcze rączką ale już ją przed siebie wyciąga, więc jest postęp ![]() Cytat:
No i we wtorek babka jak tylko ją zobaczyła to mówi, że ona tu zeza nie widzi, że po prostu Lenka ma szeroką nasadę nosa i ta kość w nim nie jest jeszcze taka jak będzie za kilka lat i może oko przez to bardziej do środka dawać, ale to nie jest zez tylko takie złudzenie. I później badała ją jakimiś przyrządami i tylko to potwierdziła (ta poprzednia okulistka nie badała jej tymi przyrządami!). No ale i ta okulistka stwierdziła po badaniu, że Lenka może być krótkowidzem, ale to nie znaczy, że będzie musiała nosić okulary a nawet jeśli to na pewno nie teraz a jak będzie mieć kilka lat dopiero. Dlatego zostawiliśmy ten termin na 18 listopada u tej babki już na nfz i wtedy pójdziemy sprawdzić dokładnie co z tą krótkowzrocznością, ale kazała nam spać spokojnie. Jestem w szoku tak sprzecznych diagnoz, no ale najważniejsze, że ta okulistka rozwiała nasze wątpliwości - a myślę, że zna się na rzeczy Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno dacie radę - to aż 3 miesiące
|
|||||||
|
|
|
#2082 |
|
siedzę i myślę
|
Wow Emilia gratulacje, pokaz suknię
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2083 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczęłaś już szukanie niani? Co do karmienia mamy podobnie, zwłaszcza od 20-stej. Chciałabym właśnie wyeliminować tą poranną kaszkę. Nie wiem, czym ją zastąpić. Cytat:
W salonie przerobili mi ją na wiązaną jak gorset z tyłu, wyglądała jeszcze lepiej niż na początku, także polecam przeróbki![]() Cytat:
U nas 2 dzień krótki spacer. Powód - drze się jak opętana. Początek nie jest zły, ale zamiast w końcu zasnąć jak zawsze to zaczyna się drzeć jak nigdy (a raczej jak dawno) się nie darła. No i muszę zmykać do domu. Wiem, że pomógłby cyc na szybko podany gdzieś na odludziu, ale szczerze mówić mam już dosyć obnażania się po krzakach. Pogoda piękna, a my kiblujemy w domu. Jak to nie zęby, a trwalszy foch to strzelę sobie na wiosnę w łeb |
||||
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
uwierz nie bylo latwo z butelka, i nie wierze w to ze jak dziecko zacznie pic z butelki to piersi nie chce.. moja jak wystawilam piers to rzucala sie na nia jak pirania mala
niestety musialam zaczac podawac butelke bo mi dziecko w ogole nie spalo a jak zjadla butle to przynajmniej spala w nocy to co chwile byla na cycu, a juz pod koniec to co 3 min zmienialam piers bo juz sie denerwowala bo nic jej nie chcialo leciec, to bylo straszne
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ oczywiście że NIE ![]() Przecież mogłam nie wiedzieć, mam dziecko, dużo zajęć, piorę, sprzątam gotuję ![]() Cytat:
Zdrówka ![]() To dobrze że cyca chce, na chorobę jest najlepsze mleczko mamci ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja czat opuściłam, żeby ciut bardziej się oddać pracy :P
|
|
#2087 |
|
siedzę i myślę
|
Wasze dzieci też nie dają Wam jeść? Gdy tylko Antek zobaczy,że coś jem od razu wspina się po mnie i płacze żeby mu dac... zazwyczaj daje mu biszkopta lub kawałek chleba bo inaczej nie mogłabym zjeść w spokoju... ale nie wiem czy dobrze, że go tak uczę... takiego zebrania
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
no dla mnie pod tym względem laktacja jest niesamowita, wcześniej karmiłam 3 razy na dobę a cyce się przestawiły że starczy mleczka jak co godzinę chce popić, biedak mój, co wstanie, troche popije i idzie dalej spać, temp znowu wzrosła, więc pewnie to 3 dniówka
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inaczej bym nie zjadła
|
|
#2090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas to samo, Bart aż się trzęsie jak widzi jak coś jemy i mówi 'niam niam' no to jak mu nie dać chyba każde dziecko jest tak 'dokarmiane' ![]() Cytat:
To fakt, natura to pięknie wymyśliła. Zdrowiejcie szybko i oby ta wredna 3dniowka nią była ![]() ------------------- Mam wrażenie że Bart cały dzień by jadł. Cały czas spina się po mnie i mamla mi bluzkę. Jak wyciągnę cyca to je. Nie wiem, może pić mu się chce?? Popił cyca, za 30min zjadł cały słoik, za 30min dziadek dokarmił ziemniakami, za 30min znów cyc i sen. Toż to chyba obżarstwo!! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 razy ![]() Jakby Bart w nocy jadł 2x to wreszcie może bym się wyspała ![]() To chyba taki etap ma teraz... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosztowaly kilka złotych.lokalne portale, gazety, radia z okazji dnia kobiet rozdają kwiaty, bilety do kina/teatru, zaproszenia do restauracji itd. wystarczy poszperać
|
|
|
|
|
#2094 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
![]() O Diabli widzę, że zrobiłaś suwaczek
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-03-06 o 15:49 |
||
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze nazwane ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2096 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07:00 - mleko 10:00 - sniadanie z mamusia (furore robi jajecznica poza tym chleb z maslem, biały ser, pasta z awokado albo jajeczna, rogal maślany). przed 12:00 - kaszka SPACER przed 15:00 - obiad (duzy sloik!) DRZEMKA kolo 17:30 - deser (znow duzy sloik, babcia peka pewnie z dumy )19:00 - mleko 24:00 - mleko tak to u nas obecnie wygląda ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
nie zauwazylam ![]() Lonely - za podjecie decyzji o weselichu! Tz zrobil Ci niespodzianke i "wszystko" ustalil? fajnie, ze nie musicie czekac latami na ten wymarzony dzien. mam znajomych, którzy najpierw zarezerwowali lokal, po roku były zareczny, a rok później to wyczekiwane wesele - trochę dziwna kolejność, ale takie terminy ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
wolalam zadzwonić do niego niż do siostry, bo on zawsze odbieral ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
supeerrCytat:
ojj zdrowka oby nic nie wyszlo z wymazu ![]() Cytat:
![]() Taknu nas wszyscy ciocie babcie ale takie drobniejsze - tansze ![]() Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nianie juz mamy znaleziona a co do pogrubionego - oj tam, przyznaj, ze bedzie ci tego brakowalo! ja sie wczoraj w pracy schowalam w kat i obnazylam ale w sumie procz gabinetu lekarskiego, kliniki i dwa razy sklepu meblowego to publicznie nie karmilam...
|
|
#2100 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co fajnego tam wrzucasz?---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
kuriera niby rozumiem, sam nie dalby rady, ale z mojego punktu widzenia, co mnie to obchodzi, zaplacilam i powinno ich być dwóch. no i jednak mogl okazac trochę czlowieczenstwa i chociaż tzowi pomoc to wnieść. pocieszające jest to, ze wyspałam się jak nigdy materac jest rewelacyjny, wiec o przygodzie zapominamy hehe.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
rozbawilas mnie!---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
teraz jemy o wspólnych porach i problem sam się rozwiazal ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- wczoraj wieczorem probowalam cos stworzyć, ale nie chciały mi wskoczyć dwa ludziki obok siebie i się poddalam no i suwak średnio ma się chyba do mojego terminu. pewnie po wizycie u gina trochę go zmodyfikuje.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Ty pewnie też 

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

także od wczoraj wiszę na telefonie.. Czas ucieka. Połowa gości będzi przyjezdnych więc potrzebujemy jeszcze noclegów na jakieś 40-50 osób 
k

po 3 miesiacach przerwy, czekamy na ostatniego kreka juz jest
przecież o godz. 10 rzadko kiedy mezczyzni siedza w domach...a ja z dzieckiem pod pacha naprawdę wiele nie zrobiłabym. i dlaczego nie mogl przed przyjazdem powiedzieć, ze powinnam sobie zorganizować pomoc?
mam ochote zadzwonić i do firmy kurierskiej i do sprzedawcy, który z nimi zawiera umowy