Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 16:03   #2731
Lillian_
Rozeznanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja szukałam konkretnej marki polskiego producenta i znalazłam tylko w st w bobasiku naprzeciw szpitala.
na początku chcielismy hartana, ale cena przeraża - w końcu niemiecki producent - no i podobał mi sie ten vip arktis ale on zaprojektowany bardziej na zimę no i biały jest ale boję się że mi zżółknie w lato - mimo że nie powinien. Później chcieliśmy x-landera move. Podobały mi się też w bobolandzie wózki tako ale albo gondola mała, albo biała buda albo czarna inne mi sie już tak nie podobały kolorystycznie i postawiliśmy na wózek camarelo - tylko musimy wybrać kolorystyke (szara)

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

ha jak wyjdzie dziewczynka to jeszcze kupię jakieś ciuszki a tak to jeszcze łóżeczko, rożek, wanienka wiec trochę jeszcze tego zostało, zwłaszcza że mam tylko komodę i ciuszki
i Co zdecydowana jesteś na ten wózek camarello? to chyba polski producent? widziałam ja w necie i mi też się podobały jak będziesz wiedziała coś to napisz ok? z polskich wózków podobają mi się jeszcze jeden model z bebeto chyba model luca ale nic o nich nie wiem - jestem zdecydowana na koła piankowe nie na pompowane ale cyba nie wiele wózków takie ma. Moje marzenie to teutonia cosmo ale cenowo nierealne.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:04   #2732
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Ja już też się martwię o debesciare oby u niej było wszystko ok i z małą najważniejsze aby było już dobrze
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:12   #2733
mamaya
Zakorzenienie

Lillian, czemu chcesz piankowe koła? rozmawiałam z wieloma użytkowniczkami wózków, zarówno z piankowymi, jak i pompowanymi kołami i wszystkie opinie jakie słyszałam to takie, że piankowe koła, jak trochę się zetrą to strasznie "szurają" podczas prowadzenia
bebetto ma moja znajoma i jest średnio zadowolona, bo niby wszystko fajnie, duże koła, ale mają strasznie mocną amortyzację i generalnie wózek jest taki "rozbujany".

jeśli podoba Ci się teutonia cosmo to może zerkniesz na mutsy evo? podobny design (przynajmniej tak jak patrzę na zdjęcia tego cosmo) i mają piankowe koła, czyli takie, jak chcesz. dużym plusem jest też to, że można kupić wszystko osobno w przypadku evo, nie trzeba decydować się od razu na 2w1, jeśli stelaż z gondolą nie zdadzą egzaminu to spacerówkę można kupić inną, a cenowo wychodzi podobnie.

ja zrezygnowałam z mutsy evo właśnie ze względu na piankowe koła.
teraz mam 2 typy, mutsy 4rider albo joolz day cenowo joolz jest droższy o 300 zł od mutsy, więc różnica żadna praktycznie
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:30   #2734
roksanka88
Raczkowanie

simka234- u mnie przebrane już wszystko było kupiłam tylko 3 bodziaki z długim rękawkiem i rajstopki w kubusia puchatka

Elfka86- gratuluję córeczki
Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam coś śmiesznego dla dzieciaków http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...024778473.html
Fajne

___
Nachodziłam się po sklepach, że teraz mnie kręgosłup boli i jeszcze nie zadowolona wróciłam mam nadzieję, że jutro pójdzie lepiej,bo tż jedzie ze mną na zakupki to zaszalejemy razem

A teraz śmigam robić serniczek bo mnie ochota naszła jak przeczytałam i murzynku

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 16:34   #2735
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Lillian, czemu chcesz piankowe koła? rozmawiałam z wieloma użytkowniczkami wózków, zarówno z piankowymi, jak i pompowanymi kołami i wszystkie opinie jakie słyszałam to takie, że piankowe koła, jak trochę się zetrą to strasznie "szurają" podczas prowadzenia
bebetto ma moja znajoma i jest średnio zadowolona, bo niby wszystko fajnie, duże koła, ale mają strasznie mocną amortyzację i generalnie wózek jest taki "rozbujany".

jeśli podoba Ci się teutonia cosmo to może zerkniesz na mutsy evo? podobny design (przynajmniej tak jak patrzę na zdjęcia tego cosmo) i mają piankowe koła, czyli takie, jak chcesz. dużym plusem jest też to, że można kupić wszystko osobno w przypadku evo, nie trzeba decydować się od razu na 2w1, jeśli stelaż z gondolą nie zdadzą egzaminu to spacerówkę można kupić inną, a cenowo wychodzi podobnie.

ja zrezygnowałam z mutsy evo właśnie ze względu na piankowe koła.
teraz mam 2 typy, mutsy 4rider albo joolz day cenowo joolz jest droższy o 300 zł od mutsy, więc różnica żadna praktycznie
Masz racje piankowe u mnie też odpadają po dwóch miesiącach zastanawiasz czy wyjść z domu hehe ale ja jeszcze nie jestem pewna wózka a mam spore wymagania koła pompowane torba do wózka kosz materiałowy regulacja rączki folia przeciw deszczowa a waga wózka max 13kg
Stary 2014-03-06, 16:36   #2736
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość
i Co zdecydowana jesteś na ten wózek camarello? to chyba polski producent? widziałam ja w necie i mi też się podobały jak będziesz wiedziała coś to napisz ok? z polskich wózków podobają mi się jeszcze jeden model z bebeto chyba model luca ale nic o nich nie wiem - jestem zdecydowana na koła piankowe nie na pompowane ale cyba nie wiele wózków takie ma. Moje marzenie to teutonia cosmo ale cenowo nierealne.
Ja widziałam na żywo. Jestem zdecydowana tylko muszę zastanowić się nad tym czy sevilla czy carera. Niczym się nie różnią tylko inna kolorystyka jedne mają dwa kolory gondolki a te drugie gondolki są trzy kolorowe...

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-06, 16:40   #2737
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Masz racje piankowe u mnie też odpadają po dwóch miesiącach zastanawiasz czy wyjść z domu hehe ale ja jeszcze nie jestem pewna wózka a mam spore wymagania koła pompowane torba do wózka kosz materiałowy regulacja rączki folia przeciw deszczowa a waga wózka max 13kg
a x - landery nie spełniają Twoich wymagań?
mnie się niestety w x - landerach kolorystyka zupełnie nie podoba
Stary 2014-03-06, 16:51   #2738
dusia_tcv
Zadomowienie

nie nie x-lander odpada na dzień dobry raz miałam przyjemność prowadzenia i odpada
Stary 2014-03-06, 16:56   #2739
mamaya
Zakorzenienie

ja się zastanawiałam jeszcze nad babyjoggerem, ale jakoś nie mogę się zdecydować czy brać go pod uwagę czy odpuścić
Stary 2014-03-06, 17:02   #2740
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
ja się zastanawiałam jeszcze nad babyjoggerem, ale jakoś nie mogę się zdecydować czy brać go pod uwagę czy odpuścić
Ja tych wózków nie znam ale 3kołówek niestety ale też już nie wezmę ani głębokich ani spacerowych mam traumę do śmierci
Stary 2014-03-06, 17:15   #2741
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ja widziałam na żywo. Jestem zdecydowana tylko muszę zastanowić się nad tym czy sevilla czy carera. Niczym się nie różnią tylko inna kolorystyka jedne mają dwa kolory gondolki a te drugie gondolki są trzy kolorowe...

A widziałaś ostatnią nowość Camarelo? Carmela dosyć ciekawe http://camarelo.pl/w3.html

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam propozycję ale nie wiem czy wam się spodoba. Może by dało się wrzucać coś fajnego- jakieś fajne linki na pierwszą stronę z zakupów allegrowych - nie chodzi mi o ciuszki ale np. właśnie podgrzewacz fajny jak któraś juz kupiła i poleca, ale sklep z butelkami na allegro jak były w dobrej cenie i fajne, albo np. jak któraś kupiła ręczniki lub przewijak z neta i poleca co wy na to nie wiem czy mnie zrozumiałyście taki mini skorowidz polecanych produktów do pielęgnacji z allegro czy innego sklepu. (oprócz ciuchów). żeby było pod ręką jak będzie już najwyższa pora na takie zakupy.
Ja jestem ZA
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:15   #2742
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tych wózków nie znam ale 3kołówek niestety ale też już nie wezmę ani głębokich ani spacerowych mam traumę do śmierci
Ja kupiłam Tako...zobaczymy jak się sprawdzi
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:30   #2743
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
a jaki model?

nie mogę się napatrzeć na bodziaki, które kupiłam siedzę trzymając je na kolanach i się gapię
Stary 2014-03-06, 17:31   #2744
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
a jaki model?

nie mogę się napatrzeć na bodziaki, które kupiłam siedzę trzymając je na kolanach i się gapię
City voyager..
Ja też lubię takie tyci ciuszki tez nieraz po 3 razy przeglądam
Stary 2014-03-06, 17:31   #2745
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
ale tako nie są 3 kołowe a nowsze modele nie są chyba tak ciężkie jak kiedyś
Stary 2014-03-06, 17:34   #2746
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
City voyager..
Ja też lubię takie tyci ciuszki tez nieraz po 3 razy przeglądam

ładny wózek
mnie małe ciuszki jako tako nie zajmują szczególnie, ale dziś kupiłam moje wymarzone bodziaki
Stary 2014-03-06, 17:36   #2747
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
ale tako nie są 3 kołowe a nowsze modele nie są chyba tak ciężkie jak kiedyś
Nie kochana...ma normalnie 4 koła, pompowane
Cały osprzęt, nie jest taki lekki az ale w normie jak inne.
Ale dla mnie nie ma to zbytnio znaczenia bo nie bede go nigdzie dźwigać
Wyjazd mam bezpośrednio z korytarza na dwór
Stary 2014-03-06, 17:40   #2748
dusia_tcv
Zadomowienie

pfff to powiem ci że nie powinnaś narzekać może jak wyrosną ci jakieś schody bez podjazdu hehe Ja właśnie zdałam sobie sprawę ile wózków miałam i za nie wszystkie to samochód jakiś używany bym kupiła hihi
Stary 2014-03-06, 17:41   #2749
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kochana...ma normalnie 4 koła, pompowane
Cały osprzęt, nie jest taki lekki az ale w normie jak inne.
Ale dla mnie nie ma to zbytnio znaczenia bo nie bede go nigdzie dźwigać
Wyjazd mam bezpośrednio z korytarza na dwór

zazdroszczę
ja będę puszczała wózek po schodach najprawdopodobniej, bo na pewno nie mam zamiaru nosić, za bardzo doceniam swój kręgosłup, żeby robić mu taką krzywdę synka w ręce, a wózek popchnę i zjedzie po schodach
Stary 2014-03-06, 17:45   #2750
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja miałam taki niebieski mój pierwszy wózek nie zniszczalny naprawdę ciężki ale stabilny pakowny i najważniejsze bezpieczny tylko raz koło mi wybuchło ale łatwo można dokupić z tego co wiem chyba już w nim teraz 4 albo 5dziecko jeździ tylko schody to koszmar i wejście do pociągu a tak super
Stary 2014-03-06, 17:45   #2751
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdroszczę
ja będę puszczała wózek po schodach najprawdopodobniej, bo na pewno nie mam zamiaru nosić, za bardzo doceniam swój kręgosłup, żeby robić mu taką krzywdę synka w ręce, a wózek popchnę i zjedzie po schodach
Zgadzam się gdybym musiała go dźwigać to pewnie miałoby to dla mnie znaczenie
Do bloku to wróce jak mały będzie większy
Stary 2014-03-06, 17:51   #2752
dusia_tcv
Zadomowienie

no 20kg to jest sporo do noszenia hehe
Stary 2014-03-06, 17:51   #2753
elcia_
Raczkowanie

Wróciłam z pracy i boli mnie podbrzusze, więc plan na dziś leżeć, oczywiście z lapkiem przy boku . Dobrze że jest mama to ogarnie mi Nadusię.

mamaya chciałam spytać czy kwalifikuję się do zaproszenia do klubu. Jestem z Wami prawie od początku i mam zamiar zostać przynajmniej do porodu
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:55   #2754
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam propozycję ale nie wiem czy wam się spodoba. Może by dało się wrzucać coś fajnego- jakieś fajne linki na pierwszą stronę z zakupów allegrowych - nie chodzi mi o ciuszki ale np. właśnie podgrzewacz fajny jak któraś juz kupiła i poleca, ale sklep z butelkami na allegro jak były w dobrej cenie i fajne, albo np. jak któraś kupiła ręczniki lub przewijak z neta i poleca co wy na to nie wiem czy mnie zrozumiałyście taki mini skorowidz polecanych produktów do pielęgnacji z allegro czy innego sklepu. (oprócz ciuchów). żeby było pod ręką jak będzie już najwyższa pora na takie zakupy.
o tak tak ja jestem za!już kiedyś miałam o to prosić tylko jak zwykle zapomniałam. Często was podczytuje na tablecie gdzieś w drodze itp i nie ma gdzie i jak zapisać linków czy produktów a potem zapominam.Pierwsza strona to super pomysł ni wiem tylko co na to Fame....???
Ogólnie to witam po chwilowej nie obecności, choroba nie odpuszcza ale nie jest tak źle więc i do pracy chodzę i kontynuuje prace remonto budowlane. Uśmiałam się strasznie jak jechałam wczoraj po fugi i zobaczyłam, że Malwiska właśnie dziś kupiła ...fugi dziś mam wolniejszy wieczór, gdyż akcja remont została wstrzymana do odwołania bo wraz z tż zamieniliśmy ją na akcję kłótnia ehhh szkoda gadać ale dopóki nie przeprosić to foch z przytupem
Gratuluję wszytkim mamusiom, które poznały płeć Wszystkie zaprezentowane brzuszki są takie piękne, kształtne i zgrabne
czy któraś wie co z matyldką debeściary????strasznie za nie kciuki trzymam ....
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:57   #2755
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata0606 Pokaż wiadomość
A widziałaś ostatnią nowość Camarelo? Carmela dosyć ciekawe http://camarelo.pl/w3.html

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja jestem ZA
Wow ale śliczne zrobili.... ale będę miała dylemat... źle hehe

Stary 2014-03-06, 17:57   #2756
mamaya
Zakorzenienie

elcia, zaproszenie wysłane

lecę na spacer, muszę się dotlenić, bo dziś cały dzień spędziłam za kółkiem

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-06 o 18:00
Stary 2014-03-06, 18:10   #2757
i like it
Rozeznanie

a i dziś przyszły mi ciuszki z allegro, są cudne jedynie bluza troszkę nadwyrężona a reszta jak nowa na ostatnim zdjęciu są nówki ze sklepu i szczerze to poza ceną nie widzę specjalnej różnicy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (106,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1a..jpg (80,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2..jpg (87,3 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-03-06 o 18:11
Stary 2014-03-06, 18:20   #2758
i like it
Rozeznanie

a wczoraj przyszły mi 3 cudowne podusie!są identyczne jak na zdjeciu a allegrowiczka natie1988 jest skłonna do negocjacji cen i modyfikacji zamówienia pod katem specjalnych życzeń - więc polecam jak się którejś podobają , ja na pewno zamówię coś jeszcze... ale chyba w następnym miesiącu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg og23.jpg (112,8 KB, 38 załadowań)
Stary 2014-03-06, 18:29   #2759
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Ogólnie to witam po chwilowej nie obecności, choroba nie odpuszcza ale nie jest tak źle więc i do pracy chodzę i kontynuuje prace remonto budowlane. Uśmiałam się strasznie jak jechałam wczoraj po fugi i zobaczyłam, że Malwiska właśnie dziś kupiła ...fugi dziś mam wolniejszy wieczór, gdyż akcja remont została wstrzymana do odwołania bo wraz z tż zamieniliśmy ją na akcję kłótnia ehhh szkoda gadać ale dopóki nie przeprosić to foch z przytupem
zdrówka i nie kłócić mi się tam, albo lanie na dupsko będzie (oczywiście dla TŻ)
Cytat:
czy któraś wie co z matyldką debeściary????strasznie za nie kciuki trzymam ....
no właśnie nie ... szkoda że telefonu do niej nie mamy ... by się zadzwoniło bo czlowiek się martwi
Cytat:
a i dziś przyszły mi ciuszki z allegro, są cudne jedynie bluza troszkę nadwyrężona a reszta jak nowa na ostatnim zdjęciu są nówki ze sklepu i szczerze to poza ceną nie widzę specjalnej różnicy
cuuuudne wszystkie, a zwłaszcza te zwierzakowe
podusie też fajowe, strach zapytać ile kosztowały skoro czekasz do następnego miesiąca

też dziś wyhaczyłam parę ciuszków w lumpku, w tym śliczny szlafroczek strasznie maciupki więc totalnie niepraktyczny, ale trudno wszystko się pierze, ale jak wyschnie to obfocę i pokażę najfajniejsze

chyba muszę na razie skończyć z kupowaniem ciuszków
Stary 2014-03-06, 18:33   #2760
sunfire
Rozeznanie

uff kolejne dwie szafki w kuchni za mną może do pierwszego dnia wiosny z całym mieszkaniem się wyrobię

i like it świetne te poduszki

uuu to teraz malwiska będziesz miała dylemat jaki wybrać
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości