|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
W dzien śpi niezawiniety, zazwyczaj jedną rękę ma w gorze, a drugą na sobie. Ja się w nocy odkopie to ma obydwie na sobie. Edit: wlasnie karmie go i otwiera piątki macajac mnie po piersi, tak tez robi
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2014-03-06 o 19:25 |
|
|
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
generalnie po wizycie u pediatry ok mała przybiera - już waży 3900 usg bioderek na szczęście też ok i ogóleni jest wszystko dobrze
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę ciężka sprawa, zauważyłam że uspokaja się na moment jak go odwinę, ale wtedy nie śpi i za moment zrzędzi już nie płacze, ale zrzędzi.
|
#3694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle ze wszystko jest ok. Obserwuj go. Możesz tez podczas zabawy liczyć mu paluszki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Wiesz z Twoich opisów sytuacja wyglada nieciekawie ale moze to wskazywać na wiele rzeczy. Czy to na układ pokarmowy czy na nerwowy. Mały urodził sie co prawda siłami natury ale ja w Twoim przypadku pokusilabym sie o zajęcia z integracji sensorycznej. Zreszta juz o tym pusal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
Jakie macie sposoby na to, zeby maluch chcial lezec na brzuchu?
A może po prostu lubi? Bo mój mały dłużej niz 2 minuty w ciaglym placzu nie wytrzymuje (wlasciwie ja...). Do tego w ogole nie podnosi glowki
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę wyczuć od czego to zależy, ale zmroziło mnie jak to napisałaś... ;(
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on ma 1,5 m-ca---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Z tego co piszesz to męczy się Borys i męczysz się Ty przez taką sytuację
|
|
|
#3699 | ||
|
Zadomowienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Ale spokojnie. Matka! Ja nic strasznego nie napisałam. Jesli to układ pokarmowy to wiadomo najpewniej trzeba przeczekać. Jesli nerwowy - to tez trzeba poczekać ale mozna mu pomoc. Dzieci czesto maja problem z przetwarzaniem bodzcow ( moj np dzisiaj miał - chciałam pogotowie wzywać ) i wtedy taka integracja sensoryczna bardzo pomaga. Nie rozumiem czemu ludzie tak boja sie słów terapia rehabilitacja. Przecież to nic złego - to czesto procesy wspomagające nie lecznicze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
Poczekaj w końcu przestanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie dziewczyny, jak śpicie z dziećmi na klacie to jak z nimi śpicie? Tzn główka dziecka jest pod Waszą głową - w zagłębieniu szyji czy na piersiach? Bo próbowałam Zuźkę tak ułożyć i albo robię coś źle, albo ona tego nie lubi - odbija się nogami od mojego brzucha, podnosi łepek i ogólnie nie chce współpracować.
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
Mała wykapana zasnęła a ja buszuje na allegro, widzę że nie tylko ja za zakupy się zabrałam
![]() Jak wróci mąż jutro, to w sobotę też się wybieramy do galerii, może kupię sobie jakiś wiosenny płaszczyk bo moja ramzeska jest na mnie opięta jeszcze, no i koniecznie sukienkę....a i jeszcze z dwie tuniki ![]() A mąż musi mieć nowe buty na wiosnę i może jakąś koszulę hmmm ![]() I jeszcze nasza księżniczka musi dostać jeansy(w h&m są fajne na gumce) trampki i kurteczkę ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Lenusia też lubi głaskać mleko-pój
|
#3702 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moje wszystkie dzieci na poczatku nie lubiły leżenia na brzuszku. Kładę tylko na troszkę,jak się bardzo denerwuje to nie trzymam na siłę. A jak lezy na brzuszku to staram się pokazywać ciekawe zabawki,lusterko,książecz ki itp. Z czasem moim dzieciakom coraz bardziej podobała sie ta pozycja.
|
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A bez spania też przyzwyczajam - na krótko, po 2-3 minuty, bo potem się wkurza.
|
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobra rada, dzięki spróbuję jutro bo dzisiaj już za późno na męczenie go P.S. Może mogę się do Was dołączyć? Chętnie tutaj czasem zaglądam ale mało się udzielam, postaram się więcej. Ostatnio (tj. 2 dni temu) byłam z Karolem na szczepionce 3w1. Jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia to polecam. Płaciłam 190zł. Mały bardzo dobrze zniósł. Żadnej gorączki ani zaczerwienienia mimo że Pani Doktor mówiła że tak może się dziać
|
|
#3705 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko ma dziś dzień susła, tylko je i śpi. Ma tak w deszczowe, ponure dni, takie jak dziś. Chyba meteopata mi się szykuje.
|
||
|
|
|
#3706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie przekręciłam Małą na brzuszek bo zbliża się czas karmienia i pasowałoby się trochę budzić, ale dalej śpi jak zabita ![]() A co to za szczepionka 3w1? Myślałam że są tylko 5w1 albo 6w1?
|
|
#3709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Albo myle znudzenie ze zmeczeniem. Zawijanie juz kojarzy ze snem. Zalozmy,.ze borys jest znudzony ja mysle ze spiacy zawijam on mysli ze nie hce spac a ja zaciecie probuje uspac. Ja zaczynam sie denerowowac i same wiecie. To bardzo praedopodobne dzis 2 razy mi sie zdarzylo odwinac pokazac misie na karuzeli pogadac glupoty i zobaczylam wielki usmiech i majtajace raczki. 2. Ja juz sie zaczynam denerwowac bo wiem ze nie dojde do kuchni a bedzie krzyk. 3. Faktycznie ma problem z bodzcami. Cytat:
Cytat:
rozumiem co masz na mysli. Przyjrze sie mu jutro, moze po prostu zle go "odczytuje". A takie zajecia szuka sie samemu czy.najpierw do pediatry? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale 3w1 w sensie zamiast 3 zastrzyków
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-03-06 o 20:35 |
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- migotka jak Emil nie chce zasypiac, to nie usypiam go na sile tylko wyjmuje z łóżeczka, biorę do salonu, bawię się z nim aż do momentu kiedy zaczyna ziewać. Wtedy znowu do piersi (zazwyczaj nie chce) i do łóżeczka. Wiecej czasu spędzam przy łóżeczku tylko jak Emil zasypia, ale budzi sie, bo mu smoczek wypada. Drugie podejście do Woombie zakończone sukcesem Wczoraj chyba Emil był zbyt zmęczony na nowości.---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
U nas głowa zawsze miedzy piersiami. I nie leżę zupełnie na płasko, przynajmniej aż nie zasnie mocno.
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na brzuszku mimo wszystko go kładę, jak ma dobry humor to przynajmniej na 2-3 min zanim się zezłości ![]() Migotko - bardzo fajny blog Powinnaś do niego wrócić.W kwestii "odczytywania" dziecka polecam książkę "Język niemowląt" Tracy Hogg. Mi bardzo wiele pomogła. Nie trzeba się ze wszystkim zgadzać, ale warto przeczytać. Dzięki niej zdecydowanie lepiej rozumiem swoje dziecko.
Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-03-06 o 20:49 |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Ja Mloda klade na brzuszku jak tylko wyczuje jej dobry nastroj. nigdy przed i zaraz po jedzeniu, a najlepiej to jej sie lezy brzuchem na moim brzuchu. wtedy glowe klade jej miedzy moimi piersiami. chyba tylko dzieki temu chodze wyspana, bo gdyby nie spanie na mnie to Marysia zaczynalaby dzien o 5 rano.
|
#3715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3716 |
|
Gang Iren
|
|
#3717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne. Wiec tak Dominik jako wczesniak miał wszystko odraczane bez żadnego ale. Załatwiliśmy z neonatologiem ( w sumie maz, ze nie dostał w pierwszej dobie wzw bo i tak dla wczesniaka to jest szczepionka zerowa - nie liczy sie) Następnie w 42 dobie przed wyjściem ze szpitala dostał najpierw wzw po trzech dniach pierwsza dawkę infanrixu i gruźlicę. I po kolejnych trzech prevenar na pneumokoki. Po 7 tygodniach dostał drugie wzw i infanrix drugi. Po kolejnych 6 ( czyli za jakies 10 dni) dostanie infanrix i druga dawkę prevenaru. W 7 miesiącu zycia zamiast wzw dostanie trzeci prevenar i pierwszy mening. W 12 miesiącu ostatnia dawkę wzw. A co z MMR i dalszymi szczepieniami bede ustalać z nasza neonatolog. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Kochana poznałam w poniedziałek cudną czterolatke pytam ja co robi na zajęciach rehabilitacyjnych a ona do mnie ze sie rozciąga bo jest baletnicą.. Także nietylko dzieci z problemami ale tez takie które sie rozwijają w konkretnym kierunku i potrzebują do tego specjalistów. A integracja sensoryczna to takie zajęcia rozwojowe dla dziecka - pomagają mu zrozumieć trudny świat. Nie potrzebujesz do tego pediatry. Znajdź dobry ośrodek z certyfikatem i zadzwoń. Przedstaw sytuacje napewno cos podpowiedzą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Tak tak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Nie soryy infanrix ipv HIb Wzw podawaliśmy oddzielnie Na wzw engerix b Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Chwale sie co z rozpaczy kupiłam dziecku: http://pewex.pl/produkt/205036-fishe...iemowlaka.html http://www.smyk.com/fisher-price-lew...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/lamaze-krolik-pi...y-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/fisher-price-prz...y-dla-dzieci-p http://www.sassybaby.com/80023-flutterby-teether http://www.sassybaby.com/80016-spin-shine-rattle http://www.sassybaby.com/80167-jitter-bug Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez iwantyou99 Czas edycji: 2014-03-06 o 22:08 |
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
U mnie schowku jest zamek i i można poduszkę wyłączyć ![]() Dziewczyny 7 tydzień pologu to możliwe?? Bo ja tak mam. Iwanty ja wiem, że masz wczesniaczka , ale ja chyba nie byłabym az taką dociekliwa i masz czas na wizaz , chyba masz duża pomoc męża? Lekarz jak bylalam z małym na sczepieniu mówi jeść wszystko, polozna jeść wszystko no i po skażonej rybce , ogorku kiszonym albo mleku do kawy moje dziecko meczylo się całą noc i dzień...koszmar... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

sent from iphone

16.06.2012