Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 18:39   #2761
ecencia
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Co do wózków teutonia to w nich koła piankowe są świetnej jakości i są przy nich amortyzatory. Moja siostra kupila pół roczna teutonie be you gondola ze spacerowka na gwarancji za 1500,- wiec mega okazyjnie mozna trafić na allegro czy tablicy. Ja kupilam teutonie cosmo w super stanie sama spacerówkę za 500,- musialam tylko wyprac tapicerkę a gondolę albo wezmę od siostry albo dokupię. Szczerze mogę polecić teutonię, moja siostra jest wymagajaca i w tym wózku nie ma sie do czego przyczepic. Wczesniej kupila nowy bebetto nico plus i po 3msc sprzedala bo jej nie pasował pod wieloma względami które wyszły dopiero w trakcie urzytkowania. Np. Patrzcie ogladając wozki czy jak się z nimi idzie szybkim krokiem nie będziecie kopac czubkami butow o poprzeczkę miedzy kołami.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:40   #2762
i like it
Rozeznanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Podusie nie najtańsze ale ja jestem urodzona handlara więc dałam radę a tak serio to w tym miesiącu chce jeszcze kupić wózek i parę pielęgnacyjnych rzeczy z listy wyprawkowej więc muszę na razie wystopować z gadżetami
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:42   #2763
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
Podusie nie najtańsze ale ja jestem urodzona handlara więc dałam radę
Ale powiedz ile, bo mnie ciekawość zżera, toż to prosta forma, mało roboty, a i materiał jakoś specjalnie nie kosztowny...

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:46   #2764
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
a i dziś przyszły mi ciuszki z allegro, są cudne jedynie bluza troszkę nadwyrężona a reszta jak nowa na ostatnim zdjęciu są nówki ze sklepu i szczerze to poza ceną nie widzę specjalnej różnicy
cudne ciuszki

ja właśnie strasznie się zdenerwowałam dzisiaj rano byłam na badaniach lab.-morfo, mocz, toxo i dostałam informację od Pań w laboratorium, że wyniki będę mogła odebrać po południu logując się na ich stronie w internecie. Zalogowałam się a tam info, że wyniki są do odebrania w placówce, więc zadzwoniłam, żeby dowiedzieć się o co chodzi i Pani informuje mnie, że najprawdopodobniej wyniki są nieprawidłowe, dlatego trzeba je odebrać osobiście i że więcej nie może mi powiedzieć. Wsiadłam więc w auto i pojechałam je odebrać, bo oczywiście już się zdążyłam zestresować i co się okazało? że owszem mam nieprawidłowości, ale tylko w parametrach, które nie dotyczą ciężarnych masakra jakaś, zwłaszcza, że zgłaszałam, że jestem w ciąży i na wynikach jest ta informacja...ehhh tylko napędziłam sobie strachu i niepotrzebnie stresowałam dzidziusia
Stary 2014-03-06, 18:51   #2765
dusia_tcv
Zadomowienie

ha ha dobrze ze ja tylko tradycyjnie moge odbierac wyniki
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:53   #2766
i like it
Rozeznanie

Yuza bidulko współczuję stresów ale najważniejsze, że wyniki dobre !
Integra za podusie łącznie zapłaciłam 140 zł już z dostawą
Stary 2014-03-06, 18:57   #2767
dusia_tcv
Zadomowienie

140 to ja wole zrobić sama
Stary 2014-03-06, 18:59   #2768
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra za podusie łącznie zapłaciłam 140 zł już z dostawą
O matko toż to jakieś 40 zł za takie proste szycie... To ja chyba nie umiem handlować, bo za takiego smoka po 90 zł brałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Yoki+fat+dragon+1.jpg (208,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (211,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg draco+2.jpg (164,6 KB, 23 załadowań)

Stary 2014-03-06, 19:00   #2769
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
ha ha dobrze ze ja tylko tradycyjnie moge odbierac wyniki
no właśnie oto chodzi... po co wprowadzają niby ułatwienia skoro i tak musiałam się tam pofatygować, a zdążyłam się dodatkowo zestresować. Wolę odbierać tradycyjnie bez dodatkowych przygód

Integra Ty takie cudności szyjesz?

Edytowane przez Yuza
Czas edycji: 2014-03-06 o 19:01
Yuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:04   #2770
Integra
Zakorzenienie

Zdażyło się...

Stary 2014-03-06, 19:05   #2771
i like it
Rozeznanie

Integra co kto lubi, mi osobiście smoki się nie podobają a sówki z ośmiorniczką mnie zauroczyły. Ja ma tak, że jak coś mi wpadnie w oko to cena nie gra roli, po coś w końcu chodzę do pracy aby raz na czas pozwolić sobie na takie fanaberie
Stary 2014-03-06, 19:14   #2772
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Integra co kto lubi, mi osobiście smoki się nie podobają
Mi nie chodzi o lubienie, tylko o to jakie babka ma ceny, normalnie szok Szczególnie, że to są bardzo proste i niewymagające wzory. Najbardziej to mnie rozwaliła cena malutkiego kocyka (1x1m) - 130 zł

Stary 2014-03-06, 19:36   #2773
sunfire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Mi nie chodzi o lubienie, tylko o to jakie babka ma ceny, normalnie szok Szczególnie, że to są bardzo proste i niewymagające wzory. Najbardziej to mnie rozwaliła cena malutkiego kocyka (1x1m) - 130 zł
Integra cena pewnie wynika z tego, że są szyte na podobieństwo la millou jeśli chodzi o materiały edit: i wzory też, a tam masz ceny jeszcze wyższe sówki też u nich się pojawiają ja uwielbiam ich wąsy i psiaki

Edytowane przez sunfire
Czas edycji: 2014-03-06 o 19:38
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:36   #2774
i like it
Rozeznanie

Integra bardziej mi chodziło o to,że jak coś mi się podoba to jestem w stanie dać za to każde pieniądze a jak nie jest w moim guście to nawet za darmo nie wezmę. Liczy się pomysł oryginalność i czyjś wysiłek by osiągnąć sukces i ja to doceniam. Wiem, że mogłabym kupić sama materiał i o ile bym potrafiła - a nie potrafię- i uszyć coś takiego lub poszukac tanszego zamiennika.... tylko ja wolę dać komuś zarobić sensowne pieniądze i kontynuować współpracę bo wiem , że taki sprzedawca zaskoczy mnie potem kolejnymi jeszcze lepszymi pomysłami a nie będzie się "spalał" przy taśmowej produkcji.
Stary 2014-03-06, 19:43   #2775
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
uff kolejne dwie szafki w kuchni za mną może do pierwszego dnia wiosny z całym mieszkaniem się wyrobię

i like it świetne te poduszki

uuu to teraz malwiska będziesz miała dylemat jaki wybrać
Żebyś wiedziała, już siedzę w pracy i się zastanawiam

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-06, 19:51   #2776
mamaya
Zakorzenienie

i like it, podusie mnie zainspirowały i postanowiłam sama wziąć się za uszycie podobnych
fakt, bardzo podobne do La Millou, ale również uważam, że cena wygórowana. mimo, że sama będę kupować kocyki La Millou w najbliższych dniach no ale kocyk to co innego a taka podusia dla mnie jest ozdobą, bo nie wyobrażam sobie, żeby dziecko na takiej spało

Integra masz talent! wchodziłam z resztą na Twojego bloga i jestem pod dużym wrażeniem
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:52   #2777
Integra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Integra cena pewnie wynika z tego, że są szyte na podobieństwo la millou jeśli chodzi o materiały edit: i wzory też, a tam masz ceny jeszcze wyższe sówki też u nich się pojawiają ja uwielbiam ich wąsy i psiaki
Tylko, że to jest zwykły polar Minky, a nie żadne cudo...

i like it ja Ci w portfel nie zaglądam, zdziwiłam się tylko, że taka cena, bo materiał popularny (lubię go, taki mięciusi ), a wzornictwo też niespecjalne oryginalne. Poduszki fajne, ale dla nie dla mnie, pewnie za dużo się cudeniek naoglądałam na zagranicznych blogach i forach. Ja dużo na craftowych stronach i tematach siedzę i po prostu inaczej te rzeczy odbieram. Się nie stresuj już....

mamaya, a wiesz, że taki kocyk to najprostsza rzecz do uszycia nie? Jak zabawki będziesz szyła to i kocyk machniesz. Ja już się na taki napaliłam

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-03-06 o 19:57
Stary 2014-03-06, 19:55   #2778
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
polar Minky
dzięki Ci dobra kobieto za napisanie dokładnej nazwy materiału jutro wyruszam do sklepu
Stary 2014-03-06, 20:01   #2779
dusia_tcv
Zadomowienie

Integra zgadzam się w pełni z tobą ja też zajmowałam się szyciem i teraz sama robię poszycie do kosza Mojżesza i jak mam dać 140 to wole sama to uszyć oczy i nos to jak dobrze widzę są z filcu

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:00
Stary 2014-03-06, 20:01   #2780
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Tylko, że to jest zwykły polar Minky, a nie żadne cudo...

i like it ja Ci w portfel nie zaglądam, zdziwiłam się tylko, że taka cena, bo materiał popularny (lubię go, taki mięciusi ), a wzornictwo też niespecjalne oryginalne. Poduszki fajne, ale dla nie dla mnie, pewnie za dużo się cudeniek naoglądałam na zagranicznych blogach i forach. Ja dużo na craftowych stronach siedzę i po prostu inaczej te rzeczy odbieram. Się nie stresuj już....
integra ja się nie stresuję po prostu każdy ma inny gust i inne fanaberie i raczej na ten temat się nie dyskutuje, nie zmuszam nikogo do zakupy po prostu się cieszę z niego albo raczej cieszyłam bo teraz to jakaś taka przytłoczona jestem i mam poczucie winy takie samo jak wtedy gdy wracam z nową bluzką a tz jak zobaczy cenę to się za głowę łapie...

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:03
Stary 2014-03-06, 20:04   #2781
Integra
Zakorzenienie

dusia ja się akurat nigdy szyciem jako takim nie zajmowałam, nie uczyłam się tego jakoś specjalnie, ale proste rzeczy mi się udaje jakoś ogarnąć Fakt faktem, że często wolę coś zrobić sama niż kupować, szczególnie jak jest możliwość. Uwielbiam rękodzieło i umiem je docenić, bo sama zajmuję się wieloma rzeczami. No i sknerstwo ze mnie wychodzi, bo jak mam dać np. 150 zł za sutaszowe kolczyki, to wolę zrobić sama , ale ja to lubię, a nie każdy tak ma...

i like it no coś Ty... Pisałam Ci, że ja craftowa jestem, a te typy tak mają. Pomyśl, że to moje zboczenie i się nie przejmuj. Ja po prostu chora bym była, jakbym czegoś sama nie spróbowała zrobić. Możesz się cieszyć, bo gdy Ty sobie będziesz wygodnie oglądała poduchy, ja będę walczyła z maszyną do szycia... :P P.S. jak mi się zdarzy kupić coś droższego, to nigdy ceny nie pokazuję mężowi... w końcu facet nie zrozumie

Edytowane przez Integra
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:09
Stary 2014-03-06, 20:11   #2782
dusia_tcv
Zadomowienie

no ja z zawodu jestem ekonomistą ale zamiłowanie do szycia po chrzestnej a jak uda mi się znaleźć fajny wykrój to już samo idzie hehe
Stary 2014-03-06, 20:16   #2783
i like it
Rozeznanie

i like it no coś Ty... Pisałam Ci, że ja craftowa jestem, a te typy tak mają. Pomyśl, że to moje zboczenie i się nie przejmuj. Ja po prostu chora bym była, jakbym czegoś sama nie spróbowała zrobić. Możesz się cieszyć, bo gdy Ty sobie będziesz wygodnie oglądała poduchy, ja będę walczyła z maszyną do szycia... :P P.S. jak mi się zdarzy kupić coś droższego, to nigdy ceny nie pokazuję mężowi... w końcu facet nie zrozumie [/QUOTE]

spoko, pewnie jakbym kupował coś ze swojej "branży" to też bym krytyczniej spojrzała ja czasem po zakupach w euforii wpadnę do domu i się pochwalę przed tż.... i

dobra dziewczyny zmykam bo się film na ale kino zaczyna.paaaa
Stary 2014-03-06, 20:20   #2784
Integra
Zakorzenienie

dusia zajrzyj sobie np. tu http://translate.googleusercontent.c...5VhWrVgrPBAa_w
albo tu: http://translate.googleusercontent.c...yyy1nXH7bTgYlQ nie wspomnę już o innych dziecięcych tematach na osince...

Stary 2014-03-06, 20:21   #2785
kularek
Zadomowienie

bambusiek - dziękuję kochana z tym bankiem to nie taka łatwa sprawa ale dziś miałm już lepszy humor bo udało się kupić meble do sypialni i pokoju Jasiula została garderoba i szafa we wnęce i brzuch mniej dziś mi twardniał
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:28   #2786
dusia_tcv
Zadomowienie

Kochana bardzo Ci dziękuje mam parę stron a w domu sekrety szycia na pewno jeszcze jutro coś z tego zrobię
Stary 2014-03-06, 20:41   #2787
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
a wczoraj przyszły mi 3 cudowne podusie!są identyczne jak na zdjeciu a allegrowiczka natie1988 jest skłonna do negocjacji cen i modyfikacji zamówienia pod katem specjalnych życzeń - więc polecam jak się którejś podobają , ja na pewno zamówię coś jeszcze... ale chyba w następnym miesiącu
fajowe
Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
też dziś wyhaczyłam parę ciuszków w lumpku, w tym śliczny szlafroczek strasznie maciupki więc totalnie niepraktyczny, ale trudno wszystko się pierze, ale jak wyschnie to obfocę i pokażę najfajniejsze
no popatrz... nie mam szlafroczka mam dyspensę na ciuszkowy zakup (i tak przytargałam dziś 3 koszulki z f&f )
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
ja właśnie strasznie się zdenerwowałam dzisiaj rano byłam na badaniach lab.-morfo, mocz, toxo i dostałam informację od Pań w laboratorium, że wyniki będę mogła odebrać po południu logując się na ich stronie w internecie. Zalogowałam się a tam info, że wyniki są do odebrania w placówce, więc zadzwoniłam, żeby dowiedzieć się o co chodzi i Pani informuje mnie, że najprawdopodobniej wyniki są nieprawidłowe, dlatego trzeba je odebrać osobiście i że więcej nie może mi powiedzieć. Wsiadłam więc w auto i pojechałam je odebrać, bo oczywiście już się zdążyłam zestresować i co się okazało? że owszem mam nieprawidłowości, ale tylko w parametrach, które nie dotyczą ciężarnych masakra jakaś, zwłaszcza, że zgłaszałam, że jestem w ciąży i na wynikach jest ta informacja...ehhh tylko napędziłam sobie strachu i niepotrzebnie stresowałam dzidziusia
też dziś byłam na badaniach i naczekałam się jak głupia, u mnie wyniki są na necie i jest też komentarz lekarza i niby wszystko w normie ale jak cholera w normie jak mam bakterii w moczu ponad 16000 przy normie ok. 350? WTF? Przy pierwszym badaniu też miałam sporo za dużo no ale nie aż tak!! Chyba mi coś zgniło w środku! Na wizycie nie omieszkam zapytać.
Cytat:
a będziesz coś fajnego szyła ? to może hurtem?

Co do wózka, ja wybrałam ten póki co, powiedzcie co myślicie, może zwrócicie mi uwagę na jakieś istotne mankamenty. Dla mnie mega plusem jest przekładana rączka (szczególnie przy tak niskiej cenie wózka), poza tym jeździ się fajnie bo próbowałam ale i tak próbuję się czegoś doczepić żeby potem nie żałować.

http://www.coletto.pl/pl/produkty/wo...lofunkcyjne/60

Edytowane przez wisienka1000
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:42
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:46   #2788
mamaya
Zakorzenienie

wisienka, jak masz tyle bakterii to powinnaś zrobić posiew. jak on wyjdzie jałowy to znaczy, że po prostu został źle pobrany mocz, a jeśli coś w posiewie będzie nie tak to wtedy leczenie no i czy masz tylko tak dużo bakterii czy inne parametry są zaburzone w moczu? bo jeśli tylko te bakterie to tak jak mówię, źle pobrany mocz miałam tak poprzednim i ostatnim razem, konsultowałam z lekarzami i jest ok, skoro posiew wyszedł jałowy

mnie się niestety na tej stronie nie wyświetlają żadne parametry wózka, tylko zdjęcia, więc nie wypowiem się
jedyne co rzuca mi się w oczy to według mnie trochę za krótka buda

aaa właśnie, dzisiaj kupiłam bodziak dla synka w ciucholandzie a tak się zarzekałam, że to nie nastąpi, ale był moim wymarzonym zakupem, poza tym był z metką, nieużywany, nówka sztuka

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:49
Stary 2014-03-06, 21:00   #2789
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
wisienka, jak masz tyle bakterii to powinnaś zrobić posiew. jak on wyjdzie jałowy to znaczy, że po prostu został źle pobrany mocz, a jeśli coś w posiewie będzie nie tak to wtedy leczenie no i czy masz tylko tak dużo bakterii czy inne parametry są zaburzone w moczu? bo jeśli tylko te bakterie to tak jak mówię, źle pobrany mocz miałam tak poprzednim i ostatnim razem, konsultowałam z lekarzami i jest ok, skoro posiew wyszedł jałowy

mnie się niestety na tej stronie nie wyświetlają żadne parametry wózka, tylko zdjęcia, więc nie wypowiem się
jedyne co rzuca mi się w oczy to według mnie trochę za krótka buda

aaa właśnie, dzisiaj kupiłam bodziak dla synka w ciucholandzie a tak się zarzekałam, że to nie nastąpi, ale był moim wymarzonym zakupem, poza tym był z metką, nieużywany, nówka sztuka
No właśnie tylko te bakterie mam i wcześniej też miałam ale dużo mniej. Reszta w normie. Spadł mi ciężar właściwy ale mieści się w dolnej granicy. I jak mocz może być "źle pobrany"? Bo nie kumam...

A parametry wózka są na stronie pod zdjęciami są informacje i obok dane techniczne:
wymiary złożonej konstrukcji (dł/wys/szer): 58 cm73 cm/40 cm
wymiary oparcia (szer/wys): 23 cm/45 cm
wymiary siedziska (szer/wys): 32 cm/23 cm
wymiary podnóżka (wys/szer): 22 cm/32 cm
wymiary wewnętrzne gondoli (dł/szer/wys): 80 cm/34 cm/21cm
średnica kół przednich: 17 cm
średnica kół tylnych: 27 cm
rozstaw tylnych kół (wym. zewn.): 58 cm
waga wózka z gondolą: 12,4 kg
waga wózka w wersji spacerowej: 11,5 kg
waga wózka z fotelikiem: 12 kg

gondola, spacerówka i fotelikobracają się o 360 stopni, co umożliwia ich ustawienie przodem bądź tyłem do kierunku jazdy
aluminiowa konstrukcja
  • koła pompowane

• wózek w wersji głębokiej odpowiedni od pierwszych dni życia
  • wózek spacerowy dla dzieci od 6 miesiąca do 3 lat
  • koła łożyskowane
  • wózek jest amortyzowany
  • blokada przednich kół
  • regulacja wysokości rączki
  • pokrowiec na nóżki, torba
  • folia przeciwdeszczowa
  • wyjatkowo małe wymiary po złożeniu
  • fotelik do montażu na konstrukcji /OPCJA/
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:05   #2790
dusia_tcv
Zadomowienie

chyba dzięki tobie znalazłam idealny wózek dla siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości