Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 17:41   #901
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a jak pobrac jesli ma konsystencje wody?

popłakalam sie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...zuje_.html#Cuk
w sensie aż tak, że w pieluchę wsiąka?
ogólnie to sie po prostu zbiera z pieluchy, a jak nie da rady to nie wiem.. może podstawić próbke pod pupe żeby bezpośrednio?

ale jeśli aż tak jest, to, to nie jest normalne...

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ja używam ich głównie do spania. Moja córka śpi tylko i wyłącznie na brzuchu, ogromnie się ślini, czasem uleje i nie wyobrażam sobie co chwilę (czyt. co 2 dni) wymieniać pościeli

Ja też głównie klub.

Smutno mi, że nie mam czasu na pisanie z wami. Ale lipiec-sierpień wolne w pracy

Endżi napiszę Ci coś o ślubie jak nie zapomnę ale teraz muszę lecieć
Miłosz też na brzuchu i kładziemy pieluchy flanelowe pod buzię na całą szerokość łóżka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ladan a to nie jest tak, że ekspozycja od 5mż 2 miesiące po 2łyżeczki, a później miesiąc podwójna porcja ja tak na osesku chyba widziałam a nie przepraszam tutaj to było:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-glutenu.aspx

Motyl mój też się przewraca na brzuszek przy ubieraniu- bo on chce i już! ale mi to nie przeszkadza- pośmieję się chociaż z niego
ja słyszałam, że dziecko nie musi przybierać nie wiadomo ile, ale ważne by nie spadło z centyli..jak była np. na 50 to tak powinna być, a jak spada to coś nie tak
racja http://parenting.pl/portal/ekspozycja-na-gluten
przy kp po dwóch miesiącach można od razu przejść do pełnej porcji, a przy mm trwa to miesiąc dłużej
Stary 2014-03-06, 17:42   #902
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie wiem, mowia ze 3-4 miechy raczej, a dekoloryzacje lepiej wczesniej bo keratyna moze wybyc jak jest kilkakrotnie rozjasniane.Niw wim ile u mnie kosztuje takie cos, ale zwykle sciecie na prosto bez stopniowania i niczego to jest 15-20 eu.
mi powiedziano że pół roku
dlatego keratynę będę robić 2 tygodnie po dekoloryzacji.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:44   #903
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Obiad gotowy, tort gotowy, a mąż dzwoni, że będzie godzinę później

To może o wizycie słów kilka
Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie moczu i krew utajoną, bo lekarz stwierdził, że ten płacz i marudzenie raczej nie bierze się z niczego. Przez całe 40minut wizyty Miłek wył, żadna zabawka go nie uspokoiła, nic co robiłam zresztą po przyjściu do domu było to samo, dałam czopek glicerynowy i poszła kupa, dałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła i po paru minutach w końcu zjadł i padł.
Mamy też syrop jakiś przeciwalergiczny, mamy dawać przez ok. 2 miesiące, jak te badania które zlecił nic nie wykażą, a po syropie nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka, bo waga słabo rośnie, kupy kiepskie, marudzenie itd.
Gluten mam podawać dalej, lekarz twierdzi, że jakby po nim było coś nie tak to raczej biegunka, a nie tak jak u nas - mniej kup niż wcześniej.
Co do rozszerzania diety i tego jego dziwnego zalecenia, to twierdzi że tak mówią najnowsze badania i że w ostatnich 3 latach to się zmieniło. Że w 5 i 6 miesiącu życia jest najlepszy moment na wprowadzania wszelkich nowości, że wtedy organizm dziecka najlepiej zareaguje i powinien sie zapoznac z jak największą ilością smaków w małych ilosciach, a potem są znacznie większe szanse, że cos spowoduje uczulenie Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców
oj Biedy , oby szybko znalazła się przyczyna płaczu

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:45   #904
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

No właśnie ja Tobie trochę zazdroszczę, że mieliście ekspres
Bo ja jestem niecierpliwa i na myśl o tym, że temat się będzie wlókł tyle czasu, to trochę mi się odechciewa
Fakt faktem, że koncentrując się na pozytywach jest dokładnie tak jak piszesz - można wszystko przemyśleć. Poza tym z wyprzedzeniem polować na jakieś atrakcyjne oferty.

A mąż zdecydowany - jak widzi, że dobry materiał na żonę, to co ma się jakoś długo wahać
Haha oświadczył mi się po ponad 6 latach wspólnego życia, więc miał dużo czasu wcześniej, żeby się upewnić Co do okrągłych stołów, to nie chcę Cię zniechęcać, ale raz w życiu byłąm na weselu, które miało okrągłe stoły. Ogólnie kupę kasy na to wesele poszło, nad jeziorem, knajpa wychodziła na wodę, stoły tematyczne, itp, nie było jedzenia na stołąch, tylko właśnie stoliki okrągłe i stół szwedzki. Na wielku byłam w życiu weselach, niektórych bardzo skromnych, a nigdzie nie było takiej klapy jak tam. Ludzie się wkurzali na te stoliki, pół ludzi nie siedziało z tymi, z którymi chciało, a przez te stoliki ciężko się było przesiąść. Na stół szwedzki wszyscy narzekali, a do tego było dużo małych dzieci i ich rodzice nie bawili się, tylko pilnowali, żeby dzieciaki nie wpadły do wody Także jak okrągłe stoliki, to trzeba bardzo przemyśleć sprawę, rozważyć, jakich się ma gości itp
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Aha tesciowa wczoraj sie pytala jak tam Janek, ja mowie, ze nie chce cos jesc.To ona na to, ze to dlatego, ze mu daje niedobre, powinnam mu sama ugotowac,ziemniaka i ze smietanka slodka, no i solic i wegety dodac.
Co za baba
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś kończy dziś 5 miesięcy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

uciekam na spacer,muszę do pracy zajrzeć bo maja list do mnie,a pit już mam,także się dygam co to?

będępo 15 i poczytam co u Was

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:49   #905
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Asiek Ziomie piona

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-06, 17:51   #906
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaska super te ciuszki

Ja znielubiłam strojenia i przebierania Natalki. Ona się tak strasznie wierci,że to dla mnie katorga:/

Teraz u lekarza to samo,ja ją chcę ubierać a ona tylko na brzuszek i jeszcze mi tam pełzać zaczęła. Lekarka wniebowzięta i mówi,że to super, a mnie już cholera brała. W końcu ją cyk na kolana wzięłam i tak ubierałam, inaczej się nie da...

No i co...Tusia mierzy 73 cm, waży 6500...Co oznacza,że przez ponad 5 tygodni przybrała tylko 400 g, a je dużo! Więcej niż zawsze. Pani doktor ją pooglądała, mówi,że kolorki ma dobre więc morfologii jeszcze nie zaleca (nie wiem czy jej ufać,że opiera się tylko na tym?),że widac,zę Tuśka jest baardzo ruchliwa (no a jak) i żebym dawała jej tę kaszę na noc i już zaczęła z warzywkami, zobaczymy na następnym szczepieniu jak przybierze...
Wiem wiem,że mogło być gorzej, no ale normalne,że się martwię...Spadła mi do10 centyla z wagą, a była między 10 a 25...
Moj caly czas waha sie 10-25 centyl. Wazy 7200, wzrost 67 cm. Przez niecałe 2 miechy przybral kg i pediatra mowi, ze bardzo ladnie tez sie okropnie wierci. Właśnie w bujaczku znow przekrecil się na brzuszek i jest caly happy. Zaczal sie w koncu przemieszczać ---stylem pelzajaca gasienica a tupie nozkami przy tym jak konik w blokach startowych hehe ale jest w tym bardzo zaciekly. Natomiast w dooopie ma siadanie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-06, 17:59   #907
LaLoca
Zakorzenienie

Kasiunia najwazniejsze, że smaczny wyszedł Ten '' mój" polecam wypróbować. Dzieci go bardzo lubią bo jest lekki i rozpływa się w ustach a i dekoracja banalna
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:11   #908
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

u nas np. Julek wiosną będzie chodził w bluzie z Reserved z reniferami
Co do poliestrowych dresików z Pepco już kiedyś się wypowiadałam. Nie oddałabym ich nawet do koszy PCK

no to czasowa garderoba
ja wsumie mam jedne spodenki dresowe z pepco z napisem Princess i fajne są ale nie patrzyłam na materiał ale też pewnie trochę bawełny i trochę poliestru sprawdzę później bo teraz Ola ma je na sobie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
to prawda moja kolezanka znalazla w szmateksie swoja kurtke ktora wrzucila do pck

mam szczescie bo ona uwielbia prasowac i juz kilka razy przychodzila prasowac
coooo :/ :conf used:

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
moja koleżanka tydzień przed studniówką postanowiła zrobić sobie fioletową płukankę na swoje blond włosy... zamiast kilku kropel dała pół butli... hehe codziennie myła włosy po kilka razy dziennie, na studniówce wyglądała już ok...

no ale dobrze że zeszło...

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Aha, jeszcze dzisiejsza fotka pod hasłem "gdzie jest bobas"

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziecko papugi
Stary 2014-03-06, 18:25   #909
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
w sensie aż tak, że w pieluchę wsiąka?
ogólnie to sie po prostu zbiera z pieluchy, a jak nie da rady to nie wiem.. może podstawić próbke pod pupe żeby bezpośrednio?

ale jeśli aż tak jest, to, to nie jest normalne...
no wlasnie az tak

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:29   #910
teacherka
Zakorzenienie

Inwersja, czy Ty jeszcze rozsyłasz tę galerię Miłoszkowych kup? Mogę Cię o nią prosić?
Przesłałabym maila na priv...

7 kup dzisiaj... 3 zielone... Nie wiem już co to może być...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:41   #911
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiek Ziomie piona
Stary 2014-03-06, 18:42   #912
kaska87
Zakorzenienie

http://nocoty.pl/gid,16452075,kat,10...y,galeria.html
x1000
nie chciałabym mieć takiej matki pamiętam jak była w ddtvn i Prokop ją zmiażdżył

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:58   #913
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
no wlasnie az tak
przed nutramigenem też takie mieliśmy, część w pieluche, a część po nogach mu leciało :/
jak robiliśmy pierwsze badanie to już pił go 2tyg, więc i konsystencja była lepsza

jeśli ma jakieś stałe pory robienia kupki (np. podczas jedzenia), to podstawiłabym kubeczek pod pupę

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Inwersja, czy Ty jeszcze rozsyłasz tę galerię Miłoszkowych kup? Mogę Cię o nią prosić?

ok. wyślij adres mailowy
Stary 2014-03-06, 19:05   #914
Aaamelkaa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/body-z-krotkim-rek...013306019.html

a te fajne
http://allegro.pl/body-z-krotkim-rek...960862899.html

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-06 o 19:06
Stary 2014-03-06, 19:20   #915
Asiek84
Wtajemniczenie

to pierwsze body jest świetne
Stary 2014-03-06, 19:44   #916
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziecko papugi
sliczny niuniuś i papuzka
i slawne puzzle w 2 tle
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

coooo :/ :conf used:

Cytat:
A ja się zaczynam poważnie martwić wagą Zuzki a raczej jej przybieraniem. Co z tego że 50 centyl, jak spadła z 75. i przybiera po 50g na tydzień, a nie 250 jak wcześniej. Jutro idę do pediatry, zważyć, zastanowić się, co dalej. Dziś poszło 5 duużych kup. To przecież nie jest normalne. A mleka nie piłam/nie jadłam.
biedna Zuzinka
moze cos wymyslicie jutro z pediatra

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:55   #917
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłyśmy od lekarza...

Ale o tym potem.

Help me! Dostałam tę kaszkę jaglaną z Holle, jak mam ją zrobić na swoim mleczku? Pszczoua jesteś?Ty chyba tak robisz?
Ktokolwiek wie?
na swoim mleku może być ciężko... no chyba że z butli, bo inaczej to Ci woda wyjdzie (chodzi o konsystencję). takie kaszki to najlepiej na wodzie albo na mm....
spadek na siatce o jeden zakres jest jeszcze ok
ale powiem Ci że jeśli okaże się że Hania faktycznie nie przybiera lub przybiera bardzo słabo, to będę rozważać wprowadzenie kaszek na mm

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Ja używam ich głównie do spania. Moja córka śpi tylko i wyłącznie na brzuchu, ogromnie się ślini, czasem uleje i nie wyobrażam sobie co chwilę (czyt. co 2 dni) wymieniać pościeli
a do spania używam pieluchę tetrową/flanelową pod główką

Cytat:
Bosz, Jasiek mi przepełzł właśnie cały narożnik i próbował sięgnąć po moją książkę leżącą na oparciu... odebrałam w ostatnim momencie zanim tom Folleta zleciał Larwie na głowę
Nauka dla mamy - przy dziecku tylko lekka literatura
a nie lepiej by mu było na podłodze

Snow, no ale jak miałby usiąść jeśli nie czworakuje? a podnosi się wysoko na rękach ?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:05   #918
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

mi to wygląda na alergie..

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Może i tak... chociaż wczoraj, bezpośrednio po szczepieniu było znacznie lepiej. Jeszcze mam teorię, że może ta goraczka dala mu w kość i jeszcze nie doszedł do siebie - w końcu to jednak osłabia - ale mogę się mylić

Kasiu, po pierwsze w hali część sprzedawców to przedstawiciele lokalnych producentów. Nie są to mali eko wytwórcy, ale i tak mniejsze uprawy niż do celów marketowych, a co za tym idzie, mniej "przemysłowe".
Po drugie, zazwyczaj warzywa są szybciej kupowane i krócej przechowywane i przewożone, a co za tym idzie kupuje się dojrzałe, a nie dojrzewające w magazynie i mniej zakonserwowane - mówię oczywiście o warzywach i owocach "stąd" a nie np. cytrusach

A nie, poliester mnie nie interesuje, ale po bluzeczkę chyba się przejdę Ciekawe co mąż dzisiaj z Tesco przywiezie, bo dostał "misję ciuszki" w rozmiarze 74

Nie panikuj, czasu masz dosyć

A znajomy masażysta zawsze powtarza, że jak mu klient zasypia podczas masowania, to największy z możliwych komplementów

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
a jak pobrac jesli ma konsystencje wody?

popłakalam sie http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...zuje_.html#Cuk
przykre..

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
papużko brawa dl anatośka
dodinha kryzys minie zapragniesz drugiego bobaska ...jestem pewna
endżi co do weselnej organizacji to zalezy od regionu i daty bo są daty oblegane a są luźniejsze kiedy mało ludzi decyduje sie na slub....moja data była zależna od jakiejkolwiek wolnej daty sali przedewszystkim no i później czy orkierstra ma wolne wtedy....nerwówka była a i tak ponad rok wczesniej szukaliśmy i ledwo zanleźliśmy cos wolnego a sąsiadka po poprawinac zaciążyła i w 3 miesiące zorganizowała wszystko tak wiec da sie wszystko

ps zanim zaczne nadrabiać przez magiczne 10-15 min to wam jeszcze napisze skoro was tak adi rozrabiaka rozbawił jak to go ostatnio wykąpałam
a mianowicie zawsze on biegnie pierwszy do łazienki zatyka wanne ,odkreca wode, idzie siku ,rizbiera sie i ewentualnie wlewa płyn do kąpieli ale to przeważnie ze mną pod kontrola no i tym razem zagadałam sie z mama i jak weszłam do łazienki to adi już był w wannie pełnej piany...nie zdziwił mnie ten fakty ale nie pomyślałam ż eprzeciez płyn sie skończył no tak gadam sobei z mama myjac adriana i tak mi coś nie pasuje ż ew wodzie jakby piasek był...patrze a woda biała jak mleko pieni sie strasznie ....wącham i szybka ewakuacja i płukanie adriana prysznicem bo wlał całe mleczko do czyszczenia do wanny:mdl eje: dobrze ze sebka nie wsadziąłm do niego

no to teraz nadrabiam
on jest po prostu mega

Stary 2014-03-06, 20:13   #919
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej

Logoasia sto lat

No oby Niestety już widać, że stan męża jest niby niezły, ale nie ma mowy o tym, żeby dużo robił ani przy Oli, ani w ogóle przynajmniej na razie. Trzeba będzie we Wro załatwiać dalszą rehabilitację, bo ma straszne bóle pleców mimo obklejenia taśmami, nagrzewania, itp

No ja uiżywam teraz u teściów i u rodziców też używałam, bo nie mam przewijaka tu, a w domu miałam frotowe pokrowce na przewijak, bo u nas się ciągle coś przytrafia Wczoraj zużyłam 3 podkłady w 1 dzień. A na pieluchach tetrowych nie cierpię przewijać, bo to się ściąga, Ola jest bardzo ruchliwa i dla mnie to strasznie niewygodne

Gratulacje dla Antka i pochwalę się od razu, że moja Ola też dzisiaj pierwszy raz

Piękny kącik słodkości Jak się bierzesz do tematu z wyprzedzeniem, to będziesz miała czas, żeby sobie na spokojnie wszystko przemyśleć

Ja jestem dziwna jak na babę, bo kompletnie mnie nie kręcą ozdoby, kwiaty, itp Co of kors nie znaczy, że nie chciałam łądnie wyglądać, mieć fajnej kapeli itp. Ale kupiłąm pierwszą suknię ślubną, którą przymierzyłam (doskonały wybór to był), pierwsze buty, pierwszą sukienkę na poprawiny, itp Zaręczyliśmy się w sierpniu, a ślub był w maju w 7 rocznicę naszego bycia razem i najbardziej nam zależało na dacie, także mieliśmy 8 miechów na przygotowania, ale w sumie salę, orkiestrę i foto załatwiliśmy w 1 weekend Ale i tak mój mąż lepszy. Oświadczył mi się w sierpniu na wakacjach i parę dni później rozmawiamy to kiedy slub, a on mówi - to może w październiku
Wielkie gratulacje dla Oli !

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Endżi gdzieś mi zginął Twój post ze zdjęciem tego weselnego stołu z pysznościami , w każdym razie chciałam powiedzieć, że jest rewelacyjny, mi również podobają się "nieprzeciętne" rozwiązania

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

W miejscu cesarki zrobił mi się bliznowiec W przyszłym tygodniu idę do ginekologa. Na dodatek boli mnie tam w środku i boje się, że coś jest nie tak..
Podobno bliznowca usuwa się operacyjnie.. boje się, że już nigdy nie będę mogła urodzić sn albo że w ogóle nie będę mogła mieć więcej dzieci jak coś tam się popsuło dziś mnie tak napiernicza, że muszę odpuścić ćwiczenia..
wyżaliłam się.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
podziwiam Cię, że się starasz i chcesz walczyć, to powinien być dla niego znak jak bardzo Ci zależy i tym bardziej powinien się wziąć za siebie... ale ja w sumie wiem tylko tyle co tu z forum
on nie odbiera żadnych znaków kochana bardzo ciężki przypadek

Stary 2014-03-06, 20:16   #920
policzanka
Wtajemniczenie

Hejo!

normalnie ogłupieje zaraz.Szukam butów dla Lilki i się kompletnie nie moge zdecydowac..Szukam jej butów tak na kwiecien,maj.Do tego czasu bedziemy smigac w kombinezonie co ma zakryte stopki.
Powiedzcie jakie wy bedziecie nakładac buciki?Wiem ze niektore z Was z soxo.tez miałam taki plan .poki co szukam dalej.narazie znalałam cos takiego-miałyscie stycznosc?

policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:24   #921
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!

normalnie ogłupieje zaraz.Szukam butów dla Lilki i się kompletnie nie moge zdecydowac..Szukam jej butów tak na kwiecien,maj.Do tego czasu bedziemy smigac w kombinezonie co ma zakryte stopki.
Powiedzcie jakie wy bedziecie nakładac buciki?Wiem ze niektore z Was z soxo.tez miałam taki plan .poki co szukam dalej.narazie znalałam cos takiego-miałyscie stycznosc?
ja w ogóle nie planuje zakładać butków... jeśli będzie za zimno na same grube skarpetki, to będę zakładać coś takiego:
http://allegro.pl/kapcie-niemowlece-...952894134.html
mam cos takiego tylko misie z early days
chodzi o to żeby te "butki" nie miały podeszwy...
a już nie mogę się doczekać lata i bosych stópek

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:32
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:36   #922
policzanka
Wtajemniczenie

Dziękuje Natalo za odpowiedz.swietne są te kapciuchy.ja szukam czegos co by z nogi nie spadało gdy bedziemy nosic w nosidełku.
myslicie ze takie cos wystarczy?

http://www.skarpeto.pl/galerie/k/kap...rzana_7280.jpg
a gołe stopkitez się nie moge doczekać

kurcze one mają podeszwe..

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:42
Stary 2014-03-06, 20:39   #923
matallewar
Zakorzenienie

Encia dostała takie kapcie z Zakopanego, bo moja mama była z firmy w zeszły weekend. Także sprawa rozwiązana

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:39   #924
kaska87
Zakorzenienie

ja drugie dziecko chcę wiosenne i to dopiero będą małe bose stópki w wózku

ale czad!

Stary 2014-03-06, 20:40   #925
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja drugie dziecko chcę wiosenne i to dopiero będą małe bose stópki w wózku

ale czad!
Ano to fakt, Edi miał bose stópki często To było gorące lato

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:43   #926
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ano to fakt, Edi miał bose stópki często To było gorące lato
a Ty ja oceniasz? lepiej rodzić wiosną czy jesienią? chyba wiosną bo ciepło dłużej, mniej ubierania takiego malucha, no i najważniejsze- jak śpi to tylko siup do wózka bez budzenia

Stary 2014-03-06, 20:51   #927
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Michaś kończy dziś 5 miesięcy

wszystkiego naj dla Michasia!
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
s
I świętujemy z Wami rowniez i my bo dzis Juleczka tez konczy 5 miesiecy

chcialam jeszcze tylko powiedziec ze Julka wczoraj pierwszy raz przekrecala sie z brzucha na plecy(wiem ze to takie bardziej spadanie niz przekrecanie) ale jak raz zczaila o co chodzi to sie rzucala na bok pare razy,chyba jej sie spodobalo
teraz czekam na prawdziwe przekrety
i dlaJuleczki również najlepszego
i brawo za przewroty

Cytat:
Nie wiem jak z sukniami - BTW swojej się nie mogę pozbyć, a we Wro chyba komisu sukien ślubnych nie ma... - ale w dzieciowym niedaleko jest tak, że wyceniasz ciuszki, a babeczka sobie jakąś marże dodaje, metkuje i sprzedaje. Jak Twoje sprzeda, to - przynajmniej my tak jesteśmy umówione - dzwoni, że kaska do odbioru.
ja też swojej ślubnej sprzedac nie moge ;/ a na tablicy już prawie 2 lata wisi.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
wczoraj byliśmy na szczepieniu pomimo moich obaw pani doktor powiedziała żeby zaszczepić wiec zaszczepiłam, jest wszystko ok jak za każdym szczepieniem zero gorączki jedynie troszkę marudna i wczoraj nam trochę dala w kosc ale jest ok wlasnie kima sobie, od ostatniego szczepienia urosła 5 cm i ma już 63 cm i wazy 6800 wiec cudooo ostatnio przytyła nam 1300 teraz 800 ale pani doktor mowi ze ok to się nei martwię bo nie ma czym lenusia była dzielna mega troszkę zapłakała jedynie pod koniec szczepionki musiało ją cos zaszczypać a tak nawet na samo wkłucie nic nie zareagowała moja dzielna dziewucha
brawo za wagę dla Lenki

Cytat:
To może o wizycie słów kilka
Mamy skierowanie na usg brzucha, badanie moczu i krew utajoną, bo lekarz stwierdził, że ten płacz i marudzenie raczej nie bierze się z niczego. Przez całe 40minut wizyty Miłek wył, żadna zabawka go nie uspokoiła, nic co robiłam zresztą po przyjściu do domu było to samo, dałam czopek glicerynowy i poszła kupa, dałam przeciwbólowy, wysmarowałam dziąsła i po paru minutach w końcu zjadł i padł.
Mamy też syrop jakiś przeciwalergiczny, mamy dawać przez ok. 2 miesiące, jak te badania które zlecił nic nie wykażą, a po syropie nie będzie lepiej to dalsza diagnostyka, bo waga słabo rośnie, kupy kiepskie, marudzenie itd.
Gluten mam podawać dalej, lekarz twierdzi, że jakby po nim było coś nie tak to raczej biegunka, a nie tak jak u nas - mniej kup niż wcześniej.
Co do rozszerzania diety i tego jego dziwnego zalecenia, to twierdzi że tak mówią najnowsze badania i że w ostatnich 3 latach to się zmieniło. Że w 5 i 6 miesiącu życia jest najlepszy moment na wprowadzania wszelkich nowości, że wtedy organizm dziecka najlepiej zareaguje i powinien sie zapoznac z jak największą ilością smaków w małych ilosciach, a potem są znacznie większe szanse, że cos spowoduje uczulenie Przypomnę, że kazał nam podawać co dzień po 1 łyżeczce kilku różnych gotowanych warzyw i po jednej łyżeczce tartych surowych owoców
w takim raziw kciuki dla Miłka zeby wszytsko było dobrze

Cytat:
No i co...Tusia mierzy 73 cm, waży 6500...Co oznacza,że przez ponad 5 tygodni przybrała tylko 400 g, a je dużo! Więcej niż zawsze. Pani doktor ją pooglądała, mówi,że kolorki ma dobre więc morfologii jeszcze nie zaleca (nie wiem czy jej ufać,że opiera się tylko na tym?),że widac,zę Tuśka jest baardzo ruchliwa (no a jak) i żebym dawała jej tę kaszę na noc i już zaczęła z warzywkami, zobaczymy na następnym szczepieniu jak przybierze...
Wiem wiem,że mogło być gorzej, no ale normalne,że się martwię...Spadła mi do10 centyla z wagą, a była między 10 a 25...
przecież piszesz jakie z Tusi zywe srebro, więc dziewczyna spala wszystko co zjada

Cytat:

znalazłam!
jest nagroda?

te pierwsze super

po dzisiejszym dniu powiem tyle - dość!
i żyję z nadzieją na łatwiejsze jutro

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:54   #928
policzanka
Wtajemniczenie

Dobra,czyli nie bede wydziwiac i zostane przy soxo.wybór mają spory więc cos na pewno wybiore

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Kaska ,świetny ten zestaw.to z hmu?
Stary 2014-03-06, 20:55   #929
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
na swoim mleku może być ciężko... no chyba że z butli, bo inaczej to Ci woda wyjdzie (chodzi o konsystencję). takie kaszki to najlepiej na wodzie albo na mm....
spadek na siatce o jeden zakres jest jeszcze ok
ale powiem Ci że jeśli okaże się że Hania faktycznie nie przybiera lub przybiera bardzo słabo, to będę rozważać wprowadzenie kaszek na mm

a do spania używam pieluchę tetrową/flanelową pod główką

a nie lepiej by mu było na podłodze

Snow, no ale jak miałby usiąść jeśli nie czworakuje? a podnosi się wysoko na rękach ?
Zaczął się podnosic. Chodzilo mi o to, ze się nie ciagnie do siadu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-06, 20:55   #930
policzanka
Wtajemniczenie

rusałko bidulko tak dał Jas w kośc?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości