Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 19:37   #4621
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XIII

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Jutro sprawdzę czy oferta ze szminką obowiązuje w Trójmieście, bo chciałabym czerwoną szminkę GR dla mamy Ciekawe czy mogę ten zakup połączyć z kuponami z Zielonej Księgi Urody...
Ja wykorzystalam rabaty z ulotki marcowej i szminke dostalam, wiec z kuponami tez moze zadziala
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:54   #4622
nettta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
Ja wykorzystalam rabaty z ulotki marcowej i szminke dostalam, wiec z kuponami tez moze zadziala
Dziś pytałam o promocję ze szminkami w Lublinie i uzyskałam odpowiedź, że to dotyczy tylko Warszawy i panie nic nie wiedzą o tym, że u nich też miałaby obowiązywać więc ....
nettta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:03   #4623
kevschaa
Zakorzenienie

Oczywiście moje paczki też bez gratisów... masakra....

I mam wiadomość z pierwszej ręki odnośnie YR, niedawno odbyło się spotkanie z właścicielami sklepów, którzy się burzą że w internecie są takie dobre zniżki na produkty YR i ludzie do nich przychodzą tylko skorzystać z testerów a zamawiają przez internet.
Ma to być jakoś rozwiązane, ale nie wiadomo jeszcze jak.
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:05   #4624
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

A to dziwne w Opolu zrealizowaly bez problemu, chociaz musialy sie zastanowic i jeszcze raz przeczytac maila, ktorego dostaly. Moze promocja sa objete tylko wybrane sklepy? Bo przeciez nie rozsylali by mail do stacjonarek wylaczonych z promocji...
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:08   #4625
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość

I mam wiadomość z pierwszej ręki odnośnie YR, niedawno odbyło się spotkanie z właścicielami sklepów, którzy się burzą że w internecie są takie dobre zniżki na produkty YR i ludzie do nich przychodzą tylko skorzystać z testerów a zamawiają przez internet.
Lepszymi promocjami w sklepach stacjonarnych
Stary 2014-03-06, 20:11   #4626
profik
Rozeznanie

Cytat:
Oby nie gorszymi w sklepie internetowym
profik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:15   #4627
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
oby tak , a nie gorszymi w e-sklepie..

Myślę , że te kanały powinny działać tak samo.
bo z e-sklepu i tak dużo ludzi by zamawiało , którzy nie maja czasu na zakupy albo stacjo w pobliżu , a jak ktoś chce na już to kupi w stacjonarce. Przecież dla YR to taki sam koszt tak naprawdę. No np. Niech będzie w stacjonarce tak że pow. jakiejś kwoty prezent taki i taki ( nie do kazdego zakupu jak w e-sklepie bo wiadomo jakby to wygladało , a w e-sklepie robi się wieksze zakupy ze względu na koszty wysyłki )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 20:21   #4628
profik
Rozeznanie

Nie dziwię się, że YR woli wpierać jako główny kanał sklep internetowy - to czysty zysk: dużo niższe koszty (a mogły by być jeszcze niższe, gdyby nie ogromna ilość reklamacji ) a cały zysk ląduje bezpośrednio w kieszeni YR. W przypadku sklepów dochodzą koszty pracownicze no i marżą trzeba się podzielić z franczyzobiorcami Rozumiem ból ludzi którzy zainwestowali w sklep pod szyldem YR gdyż ceny katalogowe zabijają na wejściu, a promocji jak kot napłakał
profik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:28   #4629
kevschaa
Zakorzenienie

Tylko o to chodzi że jakoś poważnie wątpie w to żeby mieli zacząć robić stacjonarnie takie fajne promocje, więc właśnie żeby nie pogorszyli promocji internetowych....

W każdym razie jak właścicielka sklepu zobaczyła fakture mojego zamówienia to powiedziała że nie byłaby w stanie mi w życiu takiej oferty zaproponować nawet jakby miała na tym nie zarobić.
Nie dziwię się że ich to wkurza, sama przyznam że poszłam do sklepu powąchać, a zamówiłam przez internet...
Stary 2014-03-06, 20:40   #4630
Pollinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez profik Pokaż wiadomość
Nie dziwię się, że YR woli wpierać jako główny kanał sklep internetowy - to czysty zysk: dużo niższe koszty (a mogły by być jeszcze niższe, gdyby nie ogromna ilość reklamacji ) a cały zysk ląduje bezpośrednio w kieszeni YR. W przypadku sklepów dochodzą koszty pracownicze no i marżą trzeba się podzielić z franczyzobiorcami Rozumiem ból ludzi którzy zainwestowali w sklep pod szyldem YR gdyż ceny katalogowe zabijają na wejściu, a promocji jak kot napłakał
Zazdroszczę tej możliwości omijania uczelni A co do stacjonarnych to prędzej przestaną robić promocje i błędy w systemie niż obniżą ceny w stacjonarkach Ale jeśli tak by się stało to przerzucam się na inną firmę
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:18   #4631
201604131205
Konto usunięte

To zjawisko o którym piszecie ma nawet swoją nazwę: showrooming
http://en.wikipedia.org/wiki/Showrooming
I dotyczy oczywiście nie tylko kosmetyków. Ludzi przychodzą do stacjonarek "pomacać" ubrania, sprzet rtv itp itd, a kupują online, bo taniej. Póki co nikt na to nic nie wymyślił. To chyba podobna kategoria problemu co "jak uratować papierowe gazety". Po prostu sprzedawcy i dystrybutorzy muszą przestawić się na kanały cyfrowe i wycofywać się stopniowo z przestarzałych sposobów sprzedaży.
Ja w stacjonarnych sklepach kupuję właściwie tylko żywność "pierwszej potrzeby" , ubrania i buty, resztę zakupów robię online.
201604131205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 21:21   #4632
jadoreparis
Raczkowanie

Cytat:

Jest jeden dyrektor od jakiegoś czasu na trzy opcje zakupy: sklep stacjonarny, internetowy i wysyłka. Kiedyś byli osobni, więc wątpię, żeby coś zrobili w tej sprawie. Co do tego "spotkania" to pierwsze słyszę, pracuję w YR i zarówno moja kierowniczka jak i inne sklepy nic na ten temat nie słyszały. Same robimy zamówienia w sklepie internetowym, bo opłaca nam się to bardziej niż na zniżkę pracowniczą
jadoreparis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:28   #4633
smerffie
Zakorzenienie

w drogerii nocanka.pl do 8 marca wysylka 5zl i zestaw 3 prezentow do kazdego zamowienia, niestety nie wiem co to za rpezenty....

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:28   #4634
kevschaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jadoreparis Pokaż wiadomość
Jest jeden dyrektor od jakiegoś czasu na trzy opcje zakupy: sklep stacjonarny, internetowy i wysyłka. Kiedyś byli osobni, więc wątpię, żeby coś zrobili w tej sprawie. Co do tego "spotkania" to pierwsze słyszę, pracuję w YR i zarówno moja kierowniczka jak i inne sklepy nic na ten temat nie słyszały. Same robimy zamówienia w sklepie internetowym, bo opłaca nam się to bardziej niż na zniżkę pracowniczą
mówiłam o spotkaniu właścicieli, nie kierowników. I nie mówię że byli to wszyscy właściciele w całej polsce, bo trochę tych sklepów jest. Ja jestem z Poznania, może tu się sprzedawcy skrzyknęli, nie wiem bo się w to nie zagłębiałam
Stary 2014-03-06, 21:38   #4635
annawanna5
Raczkowanie

Cytat:
mówiłam o spotkaniu właścicieli, nie kierowników. I nie mówię że byli to wszyscy właściciele w całej polsce, bo trochę tych sklepów jest. Ja jestem z Poznania, może tu się sprzedawcy skrzyknęli, nie wiem bo się w to nie zagłębiałam

Nasza kierowniczka ciągle mówi, że wszyscy narzekają, że internetowa oferta jest lepsza niż stacjonarna, no ale nikt nic z tym nie zrobi bo i co by mieli zrobić. Póki sklepy wychodzą na swoje to będzie tak jak jest.. Sama też wolę kupować przez internet niż ze zniżką pracowniczą
Stary 2014-03-06, 21:59   #4636
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
oby tak , a nie gorszymi w e-sklepie..

Myślę , że te kanały powinny działać tak samo.
bo z e-sklepu i tak dużo ludzi by zamawiało , którzy nie maja czasu na zakupy albo stacjo w pobliżu , a jak ktoś chce na już to kupi w stacjonarce. Przecież dla YR to taki sam koszt tak naprawdę. No np. Niech będzie w stacjonarce tak że pow. jakiejś kwoty prezent taki i taki ( nie do kazdego zakupu jak w e-sklepie bo wiadomo jakby to wygladało , a w e-sklepie robi się wieksze zakupy ze względu na koszty wysyłki )
Bez szans, żeby działały tak samo! Pomyślcie choćby o czynszach za wynajem lokalu w galerii handlowej To są zupełnie inne koszty, niż sklep internetowy!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:

Ech no, ale pewnie i tak wiele osób kupuje w sklepie stacjonarnym... Ilekroć przechodzę koło YR w złotych Tarasach, w środku jest sporo ludzi. Sama też czasem zaglądam do stacjonarki, bo w sklepie internetowym nie wszystko jest dostępne, ale już teraz coraz rzadziej, musi być jakaś super oferta, żeby mnie skusiła. Trudno, żeby stacjonarny YR miał wielu stałych klientów, bo ceny ma bardzo wysokie, mnie nie byłoby stać pewnie na 1/3 tych rzeczy, które mam ze sklepu internetowego!

Mam nadzieję, że to się nie odbije negatywnie na ofercie sklepu internetowego Dzięki za wieści!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez astray Pokaż wiadomość
To zjawisko o którym piszecie ma nawet swoją nazwę: showrooming
http://en.wikipedia.org/wiki/Showrooming
I dotyczy oczywiście nie tylko kosmetyków. Ludzi przychodzą do stacjonarek "pomacać" ubrania, sprzet rtv itp itd, a kupują online, bo taniej. Póki co nikt na to nic nie wymyślił. To chyba podobna kategoria problemu co "jak uratować papierowe gazety". Po prostu sprzedawcy i dystrybutorzy muszą przestawić się na kanały cyfrowe i wycofywać się stopniowo z przestarzałych sposobów sprzedaży.
Ja w stacjonarnych sklepach kupuję właściwie tylko żywność "pierwszej potrzeby" , ubrania i buty, resztę zakupów robię online.
Ha, dzięki! Nie znałam tego terminu
Stary 2014-03-06, 22:05   #4637
mollina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
w drogerii nocanka.pl do 8 marca wysylka 5zl i zestaw 3 prezentow do kazdego zamowienia, niestety nie wiem co to za rpezenty....
Potrzebny jest kod? Nie widze tam żadnej informacji...
mollina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:27   #4638
dori7
Zadomowienie

A w ogóle to po uczciwym przeliczeniu zapasów zrobiłam kombinowane zamówienie z moją mater, która chciała swój ulubiony Riche Creme i lawendowe drobiazgi, więc wyszła nam w sumie spora paczka

Skusiły mnie kosmetyki do włosów, TŻ nęka o zapuszczanie, a ja mam z natury cienkie i delikatne włosy, które muszę codziennie myć, bo się przetłuszczają, od tego mycia się przesuszają i gdy są dłuższe, trudno je utrzymać w dobrym stanie, mimo że nie farbuję ich ani nie modeluję Z YR uwielbiałam starą maskę nagietkową, teraz zaryzykowałam tę nową odbudowującą - odżywka do kompletu ma na KWC świetne recenzje, ale jest niedostępna. Wzięłam olejek do włosów, płukankę, maskę, dwa szampony i wodę lipową skuszona recenzją u Anwen na blogu

Olejek z YR już chyba ze dwa razy miałam, był ok, ale żeby zobaczyć długotrwałe efekty powinnam chyba poużywać go systematycznie przez co najmniej miesiąc - do tej pory buteleczka starczała mi na (nie przesadzam!) max półtora tygodnia codziennego stosowania, bo moje włosy piją oleje hektolitrami, więc nie było mowy o kupieniu 3-4 buteleczek na 1 miesiąc To nie jest wina YR, u mnie wszystkie olejki tak szybko idą, że można zbankrutować ale zaczęłam niedawno stosować inną metodę olejowania (olejek mieszam z jakąś niedrogą odżywką i odrobiną wody) i wychodzi trochę bardziej wydajnie.

Płukankę też kupuję kolejny raz, super gadżet - wiem, że bardziej ekonomicznie byłoby zrobić samodzielnie taką z octu, ale ta pachnie tak ślicznie wychodzi mi całkiem wydajnie, przelałam ją do pustego psikacza po czymś i rozrobiłam z wodą. Efekt i tak jest fajny, a płukanka nie kończy się ekspresowo.

Szamponów (malwa i nagietek) jestem ciekawa, bo miałam obydwa w starej wersji: nagietek kochałam, malwa była bez rewelacji. Wodę lipową też będę miała pierwszy raz
Stary 2014-03-07, 05:52   #4639
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dori7 Pokaż wiadomość
A w ogóle to po uczciwym przeliczeniu zapasów zrobiłam kombinowane zamówienie z moją mater, która chciała swój ulubiony Riche Creme i lawendowe drobiazgi, więc wyszła nam w sumie spora paczka

Skusiły mnie kosmetyki do włosów, TŻ nęka o zapuszczanie, a ja mam z natury cienkie i delikatne włosy, które muszę codziennie myć, bo się przetłuszczają, od tego mycia się przesuszają i gdy są dłuższe, trudno je utrzymać w dobrym stanie, mimo że nie farbuję ich ani nie modeluję Z YR uwielbiałam starą maskę nagietkową, teraz zaryzykowałam tę nową odbudowującą - odżywka do kompletu ma na KWC świetne recenzje, ale jest niedostępna. Wzięłam olejek do włosów, płukankę, maskę, dwa szampony i wodę lipową skuszona recenzją u Anwen na blogu

Olejek z YR już chyba ze dwa razy miałam, był ok, ale żeby zobaczyć długotrwałe efekty powinnam chyba poużywać go systematycznie przez co najmniej miesiąc - do tej pory buteleczka starczała mi na (nie przesadzam!) max półtora tygodnia codziennego stosowania, bo moje włosy piją oleje hektolitrami, więc nie było mowy o kupieniu 3-4 buteleczek na 1 miesiąc To nie jest wina YR, u mnie wszystkie olejki tak szybko idą, że można zbankrutować ale zaczęłam niedawno stosować inną metodę olejowania (olejek mieszam z jakąś niedrogą odżywką i odrobiną wody) i wychodzi trochę bardziej wydajnie.

Płukankę też kupuję kolejny raz, super gadżet - wiem, że bardziej ekonomicznie byłoby zrobić samodzielnie taką z octu, ale ta pachnie tak ślicznie wychodzi mi całkiem wydajnie, przelałam ją do pustego psikacza po czymś i rozrobiłam z wodą. Efekt i tak jest fajny, a płukanka nie kończy się ekspresowo.

Szamponów (malwa i nagietek) jestem ciekawa, bo miałam obydwa w starej wersji: nagietek kochałam, malwa była bez rewelacji. Wodę lipową też będę miała pierwszy raz
Zastanawiałam sie nad tym olejkiem. Bo moje włosy kiedyś za tylek- po dredach mi rosnąc nie chcą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 06:27   #4640
demonica_
Raczkowanie

Nie wiem czy mogę to tu napisać...

Jestem w posiadaniu zestawu Moment de Bonheur. Mleczko do Ciała 200ml (nowe, nieuzywane) + woda perfumowana 50ml (używana, z niewielkim ubytkiem ok. 2 ml). Jest to nieudany prezent urodzinowy. Ktoś chętny na wymiankę? Poluję na flowerparty.
demonica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 07:45   #4641
Blackigirl
Raczkowanie

zamowilam
napisalam i oto odpowiedz:

W imieniu Yves Rocher dziękuję za kontakt oraz zainteresowanie naszymi produktami.

Uprzejmie informuję, że na podstawie otrzymanej wiadomości, Pani zamówienie zostało zweryfikowane i skorygowane, w związku z tym w przesyłce prezenty będą dołączone prawidłowo.

wato wiec od razu do nich pisac
Stary 2014-03-07, 08:02   #4642
pysiak103
Zakorzenienie

Nowy newsletter

https://app2.salesmanago.pl/email/me...mpaign=default

Edytowane przez pysiak103
Czas edycji: 2014-03-07 o 08:08
pysiak103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:11   #4643
Blackigirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana761 Pokaż wiadomość
Sprawdź i daj znać --pomadka free kusi
a na ile trzeba kupic na ta pomadke??? w Tarnowie dziala? bo jak bym miala wybrac dowolny klor to leceeeeee

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Zastanawiałam sie nad tym olejkiem. Bo moje włosy kiedyś za tylek- po dredach mi rosnąc nie chcą.

na wlosy to najlepiej od srodka kup sobie REVALID kapsulki, trpchy drogi ale w aptekach internetowych o 1/2 tanszy !!! + olej i wtedy efekty beda
Stary 2014-03-07, 08:23   #4644
rybkaa90
Zakorzenienie

Też się zastanawiam nad wycieczka do stacjonarki. Za ile trzeba zrobić zakupy, żeby dostać pomadkę? Czy we Wrocławiu działa ta promocja? Mogę kupić coś w promocji/ z ulotką?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:26   #4645
Blackigirl
Raczkowanie

to trzeba miec jakas ulotke do tej pomadki :/
ja nic nie mam
Stary 2014-03-07, 08:37   #4646
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość

Wejdź na któryś z popularnych blogów o włosach Tam jest mnóstwo porad, jak mieć piękne włosy. Uwielbiam oglądać zdjęcia typu przed i po, nabieram nadziei, że i u mnie na głowie da się coś takiego zrobić

Wodę lipową kupiłam właśnie pod wpływem dobrych opinii na moim ulubionym włosowym blogu i mam nadzieję, że będzie dobrym zamiennikiem odżywki, bo moje cienkie włosy przy codziennym odżywianiu dają efekt niedomytej topielicy, a po samym szamponie tworzą spektakularny kołtun
Stary 2014-03-07, 08:45   #4647
mandragona
Marudziara

Dziś dotarły dwie paczki z zamówieniami są wszystkie gratisy

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:54   #4648
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blackigirl Pokaż wiadomość
zamowilam
napisalam i oto odpowiedz:

W imieniu Yves Rocher dziękuję za kontakt oraz zainteresowanie naszymi produktami.

Uprzejmie informuję, że na podstawie otrzymanej wiadomości, Pani zamówienie zostało zweryfikowane i skorygowane, w związku z tym w przesyłce prezenty będą dołączone prawidłowo.

wato wiec od razu do nich pisac
Czyli z cri50 bd wchodzic Naturelle albo bez?

navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:56   #4649
mandragona
Marudziara

Mi z kodem Cri weszło normalnie wszystko i dodało gratisy ... mimo,że kwota zamówienia po -50% z kodem wskazała 70zł

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:57   #4650
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mollina Pokaż wiadomość
Potrzebny jest kod? Nie widze tam żadnej informacji...
nie trzeba. jest na glownej stronie informacja o promocji z fanpage wiem ze ma byc cos do pielegnacji twarzy, cos od paznokci i gadzet niespodzianka

Cytat:
Napisane przez pysiak103 Pokaż wiadomość
i co tu ma zachwycic?

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości