Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 18:25   #3991
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
No dobra czyli są pozytywne oceny, a frekwencja jest poniżej tych 50% to nie ma zagrożenia. A orientuje sie ktoś może, czy wtedy kiedy wystawiane są zagrożenia to może wystawiają też jakieś kartki do rodziców o zbyt małej frekwencji czy nie ma czegoś takiego? Czy po prostu sam się masz o to martwić i chodzić regularnie na lekcje aż do konferencji i wtedy bez problemu wszystko
Nie moze byc zagrozenia, raczej zagrozenie nieklasyfikacja. Nie mam pojecia o kartkach, u nas ludzie sie ogarniali po informacji o zbyt niskiej frekwencji. Kolega klase wyzej prowadzil nawet rejestr

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:29   #3992
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
co mogę zrobic na babski wieczór do jedzenia w zastępstwie pizzy- nie przekąska, ale jakis konkret

odpada kurczak w cieście francuskim bo to robiłam pierdyliard razy
spaghetti z tuńczykiem
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:29   #3993
baby montana
Zakorzenienie

Mam problem ze stanikami - bardzo odstające żebra, przez co pod biustem mam prawie 80cm, a małe piersi sprawiają, że ciężko mi dobrać dobry rozmiar. Najlepiej czuję się w D75 (bo nic mnie nie uwiera, piersi się mocno trzymają "od dołu" i miseczka kryje mi cała pierś z boku, czyli nie robią mi się wałeczki), ale niestety - jak się pochylę, to miseczka jest praktycznie pusta, bo mam za małe piersi na jej wypełnienie. Mniejsze miseczki z kolei powodują powstawanie buł pod pachami. Pozostaje mi tylko gorseciarka i stanik na zamówienie?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 18:31   #3994
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Nie moze byc zagrozenia, raczej zagrozenie nieklasyfikacja. Nie mam pojecia o kartkach, u nas ludzie sie ogarniali po informacji o zbyt niskiej frekwencji. Kolega klase wyzej prowadzil nawet rejestr

Generalnie chodzi mi o to, że jestem teraz w klasie maturalnej. Długo chorowałam, nie chodziłam na wf le na lekcje owszem żeby nie miec zaległości. No i teraz mam 30% (niecałe) a to półrocze no jest krótkie . Chciałam od tego tygodnia chodzić to znowu nie ma w szkole nauczyciela i się zmartwiłam co z mną będzie
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:01   #3995
koszyk
Wtajemniczenie

potrzebuję kupić pokrowce na ubrania, np na kurtki płaszcze zimowe, żeby móc powiesić je nastrychu na wieszaku,

Gdzie i za ile je dostane najtaniej?
Stary 2014-03-06, 19:04   #3996
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalibelle Pokaż wiadomość
Tak.|I lepiej zrobić wcześniej,bo czeka się jakieś 2/3 tyg.Kosztuje mniej więcej tyle co mówisz.Jakby co lepiej obstawiać 150
Trochę drogo tym bardziej że nie wiem czy mimo to mnie przyjmą dorywczo bez doświadczenia. A fajnie byłoby sobie dorobić gdzieś na bieżące wydatki.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Generalnie chodzi mi o to, że jestem teraz w klasie maturalnej. Długo chorowałam, nie chodziłam na wf le na lekcje owszem żeby nie miec zaległości. No i teraz mam 30% (niecałe) a to półrocze no jest krótkie . Chciałam od tego tygodnia chodzić to znowu nie ma w szkole nauczyciela i się zmartwiłam co z mną będzie

Nie czytałem wszystkiego co pisałaś ale z reguły nauczyciele na koniec szkoły mimo że mówią inaczej są pobłażliwy dla maturzystów, zwłaszcza pod koniec marca czy kwietnia. Porozmawiaj z nią i spytaj się co mogłabyś zrobić aby nie mieć zagrożenia czy nkla.

Cytat:
Napisane przez koszyk Pokaż wiadomość
potrzebuję kupić pokrowce na ubrania, np na kurtki płaszcze zimowe, żeby móc powiesić je nastrychu na wieszaku,

Gdzie i za ile je dostane najtaniej?
Poszukaj w pepco, ewentualnie na allegro też. Są też takie worki próżniowe co się chowa ciuchy i później wysysa z nich powietrze, mało miejsca zajmują i nie są mega drogie.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:14   #3997
Whim
...

Korzystał ktoś ze świnki skarbonki w Alior Sync?

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:23   #3998
koszyk
Wtajemniczenie

nie chcę worków próżniowych, wg mnie nie zdają rezulatatu i ciuchy sa wygniecione, a ja chce powiesić zimowe ciuchy itp. o, do pepco zajrzę
Stary 2014-03-06, 19:24   #3999
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Korzystał ktoś ze świnki skarbonki w Alior Sync?
Ja mam aktualnie 2 założone więc jak będę wiedział to pomogę
Stary 2014-03-06, 19:45   #4000
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czy ktoś zna nazwę strony, na której ludzie za darmo wymieniają się umiejętnościami (typu: ja nauczę Cię hiszpańskiego, a Ty mnie robić na drutach)? Szukałam w google, ale coś mi nie idzie.
cos takiego, dobrze dziala, widzialam tylko na GUMTREE.PL w dziale wymiana umiejętności

jezyki - to na FB grupach typu Tandem Evening, Erasmus itp. Lub po prostu na interpals.net - tam jest mnostwo osob ktore chca sie uczyc danego jezyka, mozna z nimi pisac, potem przejsc na skype
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:47   #4001
saane
Zakorzenienie

Ile mniej więcej kosztuje przebicie ucha? Lepiej to zrobić w studiu percingu czy wystarczy u kosmetyczki?

Nie odkładaj niczego na później!...

...bo później też Ci się nie będzie chciało

130/1000
saane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:57   #4002
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Ile mniej więcej kosztuje przebicie ucha? Lepiej to zrobić w studiu percingu czy wystarczy u kosmetyczki?

Zdecydowanie u piercera, oni przekłuwają iglą, a nie pistoletem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:00   #4003
koszyk
Wtajemniczenie

Igłą lepiej niż pistoletem?
Stary 2014-03-06, 20:06   #4004
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Przekłuwałam i tak i tak. Boli w zasadzie tak samo. Może pistoletem minimalnie mniej.
Chyba, że chodzi o precyzję. Ale pistoletem robiłam tylko jedną dziurkę, obok już istniejącej, więc problemu symetrii nie było.

Edytowane przez lucciola
Czas edycji: 2014-03-06 o 20:07
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:11   #4005
Whim
...

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Ja mam aktualnie 2 założone więc jak będę wiedział to pomogę
Oprocentowanie tam podane jest miesięczne od kwoty, która aktualnie w niej jest? Premia od całości jest liczona?
Można wybrać część pieniędzy czy trzeba ją skasować i tylko całość w niej zgromadzoną wziąć?

Dużo pewnie tam nie zyskam przy kwocie lekko ponad minimum tam wymagane i na minimalny okres czasu, ale muszę gdzieś odłożyć część pieniędzy i mam dylemat czy zakładać taką świnkę czy lepiej konto oszczędnościowe .

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Tak.
Pistolet rozrywa Ci tkankę, niekoniecznie jest sterylny, jest zły kolczyk w nim.
Piercer dopiera kolczyk pod względem grubości Twojego ucha, a nie używa ciągle takiego samego jak to jest w pistoletach .

Stary 2014-03-06, 20:12   #4006
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Nie czytałem wszystkiego co pisałaś ale z reguły nauczyciele na koniec szkoły mimo że mówią inaczej są pobłażliwy dla maturzystów, zwłaszcza pod koniec marca czy kwietnia. Porozmawiaj z nią i spytaj się co mogłabyś zrobić aby nie mieć zagrożenia czy nkla.
No ale czy można cokolwiek zrobić żeby nie mieć nkl oprócz jakoś wychodzenia tych 50%? Czy to zależy tylko od nauczyciela czy od dyrekcji też np?
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:15   #4007
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Pistolet miażdży tkankę.
A już robienie pistoletem kolczyka w chrząstce, stanowczo odradzam, przezyłam ten koszmar
Zakonczony zakażeniem, spuchniętym uchem, ropą, łzami i ostatecznie wyjęciem kolczyka.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 20:28   #4008
baconbroccoli
Raczkowanie

gdzie dostanę dziś/jutro przed ósmą rano jednorazowe kubeczki najlepiej do gorących napojów albo przezroczyste?
Stary 2014-03-06, 20:40   #4009
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja przebijałam sobie ucho nawzajem z koleżanką, kolczykiem zaostrzonym pilniczkiem do paznokci
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:02   #4010
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Mam problem ze stanikami - bardzo odstające żebra, przez co pod biustem mam prawie 80cm, a małe piersi sprawiają, że ciężko mi dobrać dobry rozmiar. Najlepiej czuję się w D75 (bo nic mnie nie uwiera, piersi się mocno trzymają "od dołu" i miseczka kryje mi cała pierś z boku, czyli nie robią mi się wałeczki), ale niestety - jak się pochylę, to miseczka jest praktycznie pusta, bo mam za małe piersi na jej wypełnienie. Mniejsze miseczki z kolei powodują powstawanie buł pod pachami. Pozostaje mi tylko gorseciarka i stanik na zamówienie?
A byłaś u brafitterki? Myślę, że doświadczona brafitterka bez problemu dobierze Ci biustonosz i nie będziesz musiała mieć robionego na miarę poszukaj kogoś sprawdzonego w swoim mieście.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czy ktoś zna nazwę strony, na której ludzie za darmo wymieniają się umiejętnościami (typu: ja nauczę Cię hiszpańskiego, a Ty mnie robić na drutach)? Szukałam w google, ale coś mi nie idzie.
wymiennik.org?

Edytowane przez Cattivo
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:05
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:12   #4011
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Oprocentowanie tam podane jest miesięczne od kwoty, która aktualnie w niej jest? Premia od całości jest liczona?
Można wybrać część pieniędzy czy trzeba ją skasować i tylko całość w niej zgromadzoną wziąć?

Dużo pewnie tam nie zyskam przy kwocie lekko ponad minimum tam wymagane i na minimalny okres czasu, ale muszę gdzieś odłożyć część pieniędzy i mam dylemat czy zakładać taką świnkę czy lepiej konto oszczędnościowe .
Akurat teraz ci nie podam bo mi się strona aliora nie chce włączyć, ale tam nie było jakiś mega kwot z tego raczej grosze. Ja tam sobie wpłacam kasę ze stypendium coby mnie nie kusiło ich przechulać więc comiesiąc dopłacam a profity swoją drogą coś tam dostałem niby. Jeżeli bedziesz chciała w połowie zrezygnować z wpłat to normalnie rezygnujesz i oddają ci całość tj. wpłacone i to co wyrobiły pieniądze.
Świnka polega na tym że ustalasz że w ciągu roku uzbierasz 1500 zł i wpłacasz od razu 100 i później co miesiąc odpowiednią kwotę a oni dają ci coś tam za to że trzymasz i co 3 miesiące. Lokata że dajesz od razu całość i one pracują. Nie wiem ile lokaty mają coś koło 3-4% w skali roku więc jakieś 0,29% na miesiąc. IMO bardziej lokata ale to zależy jaka kwota i na ile byś chciała dać.
Cytat:
No ale czy można cokolwiek zrobić żeby nie mieć nkl oprócz jakoś wychodzenia tych 50%? Czy to zależy tylko od nauczyciela czy od dyrekcji też np?
Dobra wola nauczyciela czy ci wpisze czy nie, ja bym porozmawiał z wychowawcą jak normalny może on jakoś ci pomoże przy rozmowie.
Stary 2014-03-06, 21:19   #4012
Whim
...

Oprocentowane świnki i lokaty jest porównywalne .
Wiem, że to grosze z tego wyjdą, ale akurat nie chodzi mi o to, tylko właśnie żeby nie kusiły pieniądze .

Dzięki bardzo .

Stary 2014-03-06, 21:27   #4013
saane
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi! A przekłuwanie igłą ile może kosztować?

130/1000
Stary 2014-03-06, 21:33   #4014
Whim
...

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi! A przekłuwanie igłą ile może kosztować?

Zależy od miasta, od piercera, od tego czy osoba prywatna czy studio i oczywiście jakie miejsce chcesz przekłuć...
Tak orientacyjnie - ja za przekłucie pionowo skrawka ucha, tą część co odstaje przy twarzy, płaciłam 50 złotych u osoby prywatnej.

Stary 2014-03-06, 21:34   #4015
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Bardzo proszę o pomoc:
1. pracodawca nie dał mi pitu-11, pani w US nie chciała pomóc. Poinformowała mnie tylko, że sama mam sobie wpisać kwoty. Nie mam pojęcia jak się rozliczyć (jako potwierdzenie pracy mam tylko historię przelewów. Nie mam nic innego. Taka stara, a tak się dałam załatwić )
2. Właśnie, co zrobić z tym pracodawcą (chodzi o to by potwierdził moją pracę. Na dzień dzisiejszy nie mam nic, nawet umowy)? PIP nie chce pomóc, skoro była to praca na zlecenie. Próbowałam normalnie załatwić sprawę, ale były pracodawca mnie ignoruje, nie mam pojęcia co robić...
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:50   #4016
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc:
1. pracodawca nie dał mi pitu-11, pani w US nie chciała pomóc. Poinformowała mnie tylko, że sama mam sobie wpisać kwoty. Nie mam pojęcia jak się rozliczyć (jako potwierdzenie pracy mam tylko historię przelewów. Nie mam nic innego. Taka stara, a tak się dałam załatwić )
2. Właśnie, co zrobić z tym pracodawcą (chodzi o to by potwierdził moją pracę. Na dzień dzisiejszy nie mam nic, nawet umowy)? PIP nie chce pomóc, skoro była to praca na zlecenie. Próbowałam normalnie załatwić sprawę, ale były pracodawca mnie ignoruje, nie mam pojęcia co robić...
moze idź osobiście do kadr czy księgowości i upomnij się o PIT-11?
Jeżeli nie uda się w ten sposób nic uzyskać zawsze można poprosić urząd skarbowy lub urząd kontroli skarbowej o interwencję. Za niewydajnie PIT-11 w ustawowym terminie pracodawcy grozi grzywna do 180 tzw. stawek dziennych (art. 80 ust. 2 kodeksu karnego skarbowego).
http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/p...#ixzz2vDYkGjgd

tutaj piszą o pismie do kadr: http://forumprawne.org/rozliczenia-p...-pit-11-a.html

To, że nie dostaliśmy informacji rocznej od pracodawcy, nie zwalnia nas z obowiązku złożenia zeznania rocznego. Należy zatem wypełnić formularz zgodnie z osiągniętymi dochodami i złożyć go w ostatnich dniach kwietnia. Warto przy tym załączyć pismo zawierające informację dla urzędnika, że zeznanie może zawierać błędy. Nie powinno się jednak wpisywać kwot, których nie jesteśmy pewni i do tego nie informować urzędu o prawdopodobnie zaistniałych błędach. Może to jedynie przysporzyć dodatkowych problemów.
Nieprawidłowości dotyczące zaliczek na podatek dochodowy obciążają płatnika (pracodawcę). Natomiast samo złożenie deklaracji oraz zapłata podatku spoczywa już na podatniku, np. pracowniku lub zleceniobiorcy.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z...1-2801022.html

Jeśli do końca lutego pracodawca nie przesłał nam druku PIT 11, mamy jeszcze dwa miesiące na zmuszenie go do spełnienia tej formalności. Tak więc, piszmy oficjalne ponaglenia, wysyłajmy maile - w razie problemów ze skarbówką będziemy mieli namacalny dowód, iż staraliśmy się postępować zgodnie z przepisami. Możemy też o naszych problemach poinformować organ podatkowy i poprosić fiskusa o interwencję.
http://dentonet.pl/artykul/5687669-c...e-wyda-pit-11/

czyli isc do kadr, jak nic z tego, to masz pisma ile zarabialas, wypelnij sama i dalacz ze moga byc bledy bo twoj pracodawca nie przeslal ci pit 11 - i tutaj wszelkie info o tym pracodawcy.

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:52
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:52   #4017
saane
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy od miasta, od piercera, od tego czy osoba prywatna czy studio i oczywiście jakie miejsce chcesz przekłuć...
Tak orientacyjnie - ja za przekłucie pionowo skrawka ucha, tą część co odstaje przy twarzy, płaciłam 50 złotych u osoby prywatnej.
Chcę przekłuć płatek ucha, właściwie zrobić drugą dziurkę, myślę, że wyjdę podobnie cenowo. Jeszcze raz dzięki

130/1000
Stary 2014-03-06, 22:00   #4018
baby montana
Zakorzenienie

co ile czasu wymieniacie wycieraczki w aucie? czy ważny jest producent czy wszystkie są takie same?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:22   #4019
kokosowoczekoladowa
Raczkowanie

wiecie może pod jaką nazwą można kupić w Rossmanie odżywkę do rzęs - odpowiednik Revitalash ?

kokosowoczekoladowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:24   #4020
maacieek
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45473330]Ja przebijałam sobie ucho nawzajem z koleżanką, kolczykiem zaostrzonym pilniczkiem do paznokci [/QUOTE]

O ile ucho jeszcze jestem w stanie zrozumieć tak [z opowiadań osoby pewenej] przebijanie 2 pępków jedną igłą i to na klatce schodowej w pośpiechu jest glupotą, robieniem problemów na siłę i czystym idiotyzmem. Ale ważne żeby dziewczyny mogłby na basenie pokazać kul kolczyka w pępku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości