Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-06, 21:27   #4981
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
aha moja ginekoloszka zwolni chyba sprzątaczkę bo moja wspaniała córcia znowu ją upomniała że ma kurz na zegarku

Widac ze corka czystosci nauczona
I brawa za wizyte

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki też potrafią i to całkiem daleko
Równouprawnienie
Stary 2014-03-06, 21:31   #4982
czbasia
Zakorzenienie

Wchodzę i co widze.. wątek sie kończy.. Czyli jednak w tej czesci nie da rady urodzić
No nic .. siódemka też super, nawet bardziej mi się podoba
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:33   #4983
Ela87
Zakorzenienie

jeszcze sie wątek nie skonczyl :-P mozna zdązyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:36   #4984
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wizycie, melduję ze wszystko ok. Mała waży 2400 w 36 tygodniu (wg ginekoloszki) szyjka skrócona 2 cm ale jeszcze te 2 tygodnie powinno wytrzymać - słowa ginekoloszki. Mam zrobić GBS, dała mi maździdełko i mam się smyrnąć brzuszek, główka wszystko wporządku. Malutka jest bardzooo nisko i podobno mam mieć szybki poród dzięki temu, ciekawe ciekawe .... ostatnio 10h było
jak by mnie nadal kuło coś to mam brać nospę i się oszczędzać, tak ciekawe jak przy mojej córi

aha moja ginekoloszka zwolni chyba sprzątaczkę bo moja wspaniała córcia znowu ją upomniała że ma kurz na zegarku

a i jeszcze jedno, poszłam na badania z dziurawą skarpetką, ale wstyd

a tak wogule to się narobiłam dzisiaj: posprzątałam w domku, w pokoju córi co mnie bardzo cieszy bo sajgon niemiłosierny miała, przesadziłam kilka kwiatków, wygoliłam nogi i podwozie i wymalowałam paznokcie u nóg i u rąk - na jasny zielony... wiosna idzie wkońcu.

No i bądź tu mądry i odpoczywaj.

Mariola gratulacje dla was że już w domku jesteście
za wizyte.. no przez te 2 tyg postaraj sie trochę zwolnic.. To naprawde już niedlugoA córka perfekcyjna pani domu.. NAst razem etst białej rękawiczki zrobi
Co co skarpetki

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
jeszcze sie wątek nie skonczyl :-P mozna zdązyc

15 postów?? Nie zdarze dojechac do szpitala Chyba ze ekspresowy poród w domu
Stary 2014-03-06, 21:37   #4985
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
leże na boku i nie mogę się ruszyć, brzuch mnie boli. już 2 nospy wziełam.
kurde jutro pakuje ta cholerna torbe. ja mam jeszcze 40 dni do porodu, ale jak mnie tak boli, to przerażenie mnie ogarnia

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

mnie dzisiaj jedna babka ze szkoły syna pytała, czy jestem w ciaży i to z takim zawstydzeniem

ale ja to odbieram, nie że łatwiej ukryć, ale, że wygladam na taka gruba i wszyscy myśla, że tak się roztyłam

biedna
Mam nadzieję że zaraz przejdzie.

Cytat:
ja po wizycie, melduję ze wszystko ok. Mała waży 2400 w 36 tygodniu (wg ginekoloszki) szyjka skrócona 2 cm ale jeszcze te 2 tygodnie powinno wytrzymać - słowa ginekoloszki. Mam zrobić GBS, dała mi maździdełko i mam się smyrnąć brzuszek, główka wszystko wporządku. Malutka jest bardzooo nisko i podobno mam mieć szybki poród dzięki temu, ciekawe ciekawe .... ostatnio 10h było
jak by mnie nadal kuło coś to mam brać nospę i się oszczędzać, tak ciekawe jak przy mojej córi

a tak wogule to się narobiłam dzisiaj: posprzątałam w domku, w pokoju córi co mnie bardzo cieszy bo sajgon niemiłosierny miała, przesadziłam kilka kwiatków, wygoliłam nogi i podwozie i wymalowałam paznokcie u nóg i u rąk - na jasny zielony... wiosna idzie wkońcu.

Brawa za super wieści!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No cos Ty - na pewno tak nie jest
Co do pierwszego zdania to lacze sie w bolu - ja tez leze i ruszyc sie nie moge bo mnie cos ciagnie jak chce sie poruszyc

Przypominam że masz czekać do wtorku

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
  1. Wód za mało nie jest, tylko raczej mniej niż więcej - łożysko III stopnia, ale przepływy były bardzo dobre. Nie mówiła nic, że to bardzo poważne, ale ona liczyła, że u mnie się szybko rozkręci. Nie wiem, jak nic nie wyskoczy, to mam się zgłosić do niej we wtorek.
  2. U mnie podobnie i też nie dostaję głupich smsów, chyba że od osób, od który,ś takie pytania mnie nie drażnią

za szyjkę i wagę Kamilki Już nie wpiszę, bo Agunia pozbawiła mnie fuchy
przykro mi z powodu konfliktu z mężem.

To na pewno tylko chwilowy kryzys - szybko wrócicie na prostą drogę Mam nadzieję, że będzie tylko lepiej, nawet kiedy mąż wybyje z domu - poradzicie sobie we dwie na 100%

Spakować nie zaszkodzi, ale mam nadzieję, że brzuch się uspokoi
Kobietka na pewno nie miała tego na myśli, ale wiem, że teraz różnie odbiera się takie komentarze - ja na okrągło słyszę od szwagierek i teściowej, że już "jestem na wylocie, bo taka spuchnięta na twarzy jestem"

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

za wizytę
Córka
I za prace w ogródku...
To źle zrozumiałam. 3stopień to ok, i faktycznie nie ma sie czym przejmować. Wybacz sianie zamętu.

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:40   #4986
kolba
Raczkowanie

Witajcie Mamusie

Z czytaniem jestem na bieżąco, gorzej z udzielaniem sie, ale mam nadzieje ze mi to wybaczycie (w sumie ciagle to robicie)!

GRATULACJE DLA WSZYTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ!!!!
Uwielbiam czytać, że kolejne Dzieciatka pojawiają sie na świecie!!!

Trisdom zazdroszczę spadku wagi i gratuluję pięknego kp.

Ela Twój tz zasługuje na słowa uznania! Moj przez pierwszy miesiąc bal sie podnieść Olusię a kąpać zaczął po ... roku! Gratulacje dla Was ze tak pięknie ogarniacie macierzyństwo!!

Kate sciskam Cie mocno i przytulam i zapewniam, że ze wszystkim sobie swietnie poradzisz!!! Jesteś MAMĄ, a to najpiękniejsza rola na świecie, a Maleńka wszystkie trudy wynagrodzi Ci z nawiązką!!! Kciuki za kp - karm często to mleczka bedzie wiecej! Z kp przeszłam niezły egzamin! Ola w szpitalu była przez dwa tygodnie na butelce. Nie macie pojęcia ile wysiłku kosztowało mnie utrzymanie laktacji i nauczanie jej cycka, ale sie udało i karmiłam 12m-cy - pózniej było prosto i ekonomicznie

Kicia piękny opis porodu i gratulacje za trzeźwy umysł i piękne poradzenie sobie w stresującej sytuacji!!!

Castia aleś ekspresowa!! Zazdroszczę i gratuluję! Tym razem autobus był niepotrzebny))

Wszystkim Mamusiom z Dzieciatkami poza brzuchem gratuluję!!!

Mariola ogromnie sie cieszę, że Marco juz w domu!!!!! Ależ dzisiaj u Was bedą emocje!!! Duzo zdrowka dla Niego!!!

Trzymam kciuki za wszystkie zbliżające sie porody, rozwarcia, skurcze itp!!

U mnie jedna wielka niewiadoma! Jestem jak chodzaca bomba zegarowa. 4 tygodnie temu ordynator i zastępca i jeszcze paru innych lekarzy prorokowalo mi, że góra za 3, 5 dni no najwyżej tydzien urodzę, a tu cisza) Dziś mam 35t5d! Od miesiąca chodzę z brakiem szyjki i rozwarciem na 3cm!!! Dziewczyny, które ze mną leżały na patologii i które były w lepszym stanie "szyjkowym" porodzily dzieci! Jeden lekarz juz chce opisywać moj przypadek))
Generalnie po paru tygodniach lezenia w końcu wzięłam sie do życia - wychodzę z domu (z duszą na ramieniu), coś tam posprzatam, ugotuję i upiekę, bo nawet jeśli coś by sie zaczęło dziać, to jest juz duzo bezpieczniej dla Małej!
Jutro kolejne badanie rozwarcia i zobaczymy czy te moje aktywności coś poszerzyly

Sciskam Was mocno i czytam namiętnie!!!

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:43   #4987
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ojej - a czemu tak szybko? Wydawalo mi sie ze dluzej mowilas ze zostanie
Nie, chciał jechać 17.03 ale szef mu nie pozwolił. I wydębił jeszcze 3 dni żeby nie jechać 10.03
Widać, że mu przykro i chce sie płakać, a ja staram się nie rozklejać przy nim.
Cytat:

Za udaną wizytę

Ja bym chyba zdjęła obie skarpety i udawała, że mi wygodniej bez

Cytat:
Czemu to zawsze szwagierki i tesciowe takie rzeczy mowia?
Do mnie dzisiaj siostra męża powiedziała, że wyglądam jakbym miała drugie rodzić
A sama całe życie z nadwagą, teraz jej się udało trochę zrzucić

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:45   #4988
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

za wizytę
co do podkreślonego

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:45   #4989
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Przypominam że masz czekać do wtorku
Czekam, czekam
To chyba skutki 3 godzinnej posiadowy w poczekalni
Juz sie ogarnelam
Stary 2014-03-06, 21:46   #4990
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
za wizyte.. no przez te 2 tyg postaraj sie trochę zwolnic.. To naprawde już niedlugoA córka perfekcyjna pani domu.. NAst razem etst białej rękawiczki zrobi
Co co skarpetki

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

15 postów?? Nie zdarze dojechac do szpitala Chyba ze ekspresowy poród w domu
no wlasnie o ekspressowy porod mi chodzi

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Z czytaniem jestem na bieżąco, gorzej z udzielaniem sie, ale mam nadzieje ze mi to wybaczycie (w sumie ciagle to robicie)!

GRATULACJE DLA WSZYTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ!!!!
Uwielbiam czytać, że kolejne Dzieciatka pojawiają sie na świecie!!!

Trisdom zazdroszczę spadku wagi i gratuluję pięknego kp.

Ela Twój tz zasługuje na słowa uznania! Moj przez pierwszy miesiąc bal sie podnieść Olusię a kąpać zaczął po ... roku! Gratulacje dla Was ze tak pięknie ogarniacie macierzyństwo!!

Kate sciskam Cie mocno i przytulam i zapewniam, że ze wszystkim sobie swietnie poradzisz!!! Jesteś MAMĄ, a to najpiękniejsza rola na świecie, a Maleńka wszystkie trudy wynagrodzi Ci z nawiązką!!! Kciuki za kp - karm często to mleczka bedzie wiecej! Z kp przeszłam niezły egzamin! Ola w szpitalu była przez dwa tygodnie na butelce. Nie macie pojęcia ile wysiłku kosztowało mnie utrzymanie laktacji i nauczanie jej cycka, ale sie udało i karmiłam 12m-cy - pózniej było prosto i ekonomicznie

Kicia piękny opis porodu i gratulacje za trzeźwy umysł i piękne poradzenie sobie w stresującej sytuacji!!!

Castia aleś ekspresowa!! Zazdroszczę i gratuluję! Tym razem autobus był niepotrzebny))

Wszystkim Mamusiom z Dzieciatkami poza brzuchem gratuluję!!!

Mariola ogromnie sie cieszę, że Marco juz w domu!!!!! Ależ dzisiaj u Was bedą emocje!!! Duzo zdrowka dla Niego!!!

Trzymam kciuki za wszystkie zbliżające sie porody, rozwarcia, skurcze itp!!

U mnie jedna wielka niewiadoma! Jestem jak chodzaca bomba zegarowa. 4 tygodnie temu ordynator i zastępca i jeszcze paru innych lekarzy prorokowalo mi, że góra za 3, 5 dni no najwyżej tydzien urodzę, a tu cisza) Dziś mam 35t5d! Od miesiąca chodzę z brakiem szyjki i rozwarciem na 3cm!!! Dziewczyny, które ze mną leżały na patologii i które były w lepszym stanie "szyjkowym" porodzily dzieci! Jeden lekarz juz chce opisywać moj przypadek))
Generalnie po paru tygodniach lezenia w końcu wzięłam sie do życia - wychodzę z domu (z duszą na ramieniu), coś tam posprzatam, ugotuję i upiekę, bo nawet jeśli coś by sie zaczęło dziać, to jest juz duzo bezpieczniej dla Małej!
Jutro kolejne badanie rozwarcia i zobaczymy czy te moje aktywności coś poszerzyly

Sciskam Was mocno i czytam namiętnie!!!

witaj.
jeszzcze sie okaze,ze przenosisz

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:47   #4991
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mikołaj przegina.... śpi na naszym łóżku od 18.30a my czekamy aż laskawie wstanie, żeby sobie rozłożyć łóżko i iść spać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 21:49   #4992
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Do mnie dzisiaj siostra męża powiedziała, że wyglądam jakbym miała drugie rodzić
Nie ma jak rodzina
Ja wczoraj usłyszałam: jaki Ty masz ogromny brzuch a tu jeszcze tyle czasu

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-03-06, 21:49   #4993
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie, chciał jechać 17.03 ale szef mu nie pozwolił. I wydębił jeszcze 3 dni żeby nie jechać 10.03
Za udaną wizytę

Ja bym chyba zdjęła obie skarpety i udawała, że mi wygodniej bez

trzymajcie sie

Mi tez sie kiedys dziurka na duzym palcu zrobila to zamienilam skarpetki lewa, na prawa i prawa na lewa stope i nie bylo widac

Co do szwagierki
Stary 2014-03-06, 21:49   #4994
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
1.no wlasnie o ekspressowy porod mi chodzi

witaj.
2. jeszzcze sie okaze,ze przenosisz

1. Jestem za!!! Czekajcie chwilke, nie konczcie.. juz sie przygotowywuje
2. Ale byłyby jaja...
Stary 2014-03-06, 21:50   #4995
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

4! :d

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-06, 21:50   #4996
teQiba
Moderator

Cytat:
Mikołaj przegina.... śpi na naszym łóżku od 18.30a my czekamy aż laskawie wstanie, żeby sobie rozłożyć łóżko i iść spać
To pewnie jak na zlosc sobie poczekacie
Stary 2014-03-06, 21:50   #4997
ag9
Zadomowienie

Co do sikania to potwierdzam - chłopcy leją z fontanny Tzsię o tym wczoraj przekonał jak został osikany. Dzisiaj pierwszy raz kąpal i przewijał małego i jestem w szoku jak sobie dobrze radził. Ja jeszcze nie stoję na tyle pewnie... chociaż czuje się o niebo lepiej, nie potrzebuje nawet p/bólowych.

Któraś z was pytala o wrażenia z cesarki - trzeslam się jak galareta, znieczulenie nie bolało, gorzej psychicznie było to znieść. Połowy nie pamiętam, nie wiem czy to ze stresu czy dlatego ze dostałam jakiś oglupiacz. Brzuch mam nadal jak w 6mcu.
Nie wiem jak będzie z tym kp bo co położna to inna opinia. Była też spec. od laktacji, młody niby trochę zakumal o co chodzi ale druga potem stwierdziła ze jest głodny bo pcha rączki do buzi... Więc sama już nie wiem jak to z nim robić. Generalnie to jestem przerażona trochę powrotem do domu, boję się ze coś będę robić nie tak.
Oddalam go na noc bo boję się ze bym sobie sama nie dała rady w nocy
W dzień jest z nami cały czas tz i to on większość przy nim robi. Mały jest uroczy i słodki, ma owłosioną czuprynę jak kurczaczek

Przepraszam ze tak chaotycznie piszę i nie odpisuje ale nie cierpię z telefonu pisać, nic tu nie widzę.

Stary 2014-03-06, 21:50   #4998
teQiba
Moderator

Cytat:
4! :d
1 :d
Stary 2014-03-06, 21:51   #4999
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Za udaną wizytę
Biedna!! Ale tż też musi byc mega przykro.. Ty bedziesz meic dzidzie przy sobie a on?? Masakra, jakie zycie jest brutalne...

edit..
0!!!!!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 21:52   #5000
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

KONIEC!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747951

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-03-06, 21:53   #5001
agunia4ever
Zadomowienie

No to sio:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=747951

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-03-06, 21:54   #5002
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

mnie dzisiaj jedna babka ze szkoły syna pytała, czy jestem w ciaży i to z takim zawstydzeniem

ale ja to odbieram, nie że łatwiej ukryć, ale, że wygladam na taka gruba i wszyscy myśla, że tak się roztyłam
napewno nie jest tak zle

Cytat:
Spakować nie zaszkodzi, ale mam nadzieję, że brzuch się uspokoi
Kobietka na pewno nie miała tego na myśli, ale wiem, że teraz różnie odbiera się takie komentarze - ja na okrągło słyszę od szwagierek i teściowej, że już "jestem na wylocie, bo taka spuchnięta na twarzy jestem"
co za takt

Cytat:

moglas powiedziec, ze jej jakos cale zycie nie przeszkadzalo, jak wygladala podobnie

uparta
za wizyte

kolba no widzisz, tyle strachu napedzili, a teraz sie okaze, ze donosisz

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:57   #5003
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Gratuluje nowych porodow:thumbup::thumbup:
To taka ulga mieć juz to z glowy.

Ja czekam na porod jak na zbawienie. Jestem spuchnieta na buzi i stopy znowu jak poduszkowce. Az bola jak nimi ruszam i jest wrazenie ze za chwile peknie mi skóra.
Na usg wyszedl mi termin 12.03 choc z OM mam 23.03 Ale licze ze kolo 12tego cos sie ruszy.
Mowia ze brzuch mam nadal wysoko.
W ogole wszyscy sie dziwia ze sama w domu sie nie boje ze sie zacznie i co ja zrobie.
No co zrobie. Ubiore sie, zadzwonie po TZta albo po karetke i pojade.
A jak ci wody odejda?-pytaja
No to odejdą przeciez nie urodze od razu.
Nie bede wpadac w panike. Nawet jak na poczatku ciazy mialam krwawienie i bylam sama to nie spanikowalam. Spakowalam pare rzeczy, dokumenty. Zalozylam podpaske wezwalam pogotowie i czekałam.
Teraz tez postaram sie byc spokojna. A do szpitala blisko.
Jutro mam wizyte u gina. Mam nadzieje ze powie ze jest rozwarcie wieksze i ze mam sie zglosic we wtorek na jego duzur. Boje sie ze przez opuchniecia znowu mnie polozy ale na pare dni i jeszcze przed rozwiązaniem wyjde do domu. Juz bym nie chciala. Jak mam juz isc to wyjsc z dzieckiem.koncze 38 tydzien to juz w sumie czas rodzic.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
rozsadne podejscie

czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:03   #5004
(t)asia
Zadomowienie

Kolba dajesz mi nadziej, ze moj synek jeszcze troche poczeka. mialas jakies skurcze?

mariola gratulacje!!!!!!!

mi po kolejnej konsultacji powiedzieli ze najpewniej zostaje tu juz do porodu. Beda sie starali powstrzymac go jak najdluzej ale skurcze i bole brzucha sugeruja jednak szybszy porod. Oby dotrwac do 36tyg.

Dalej dostaje magnez i dopochwowo luteine. Nie dostaje juz tych silnych kroplowek powstrzymujacych skurcze. Wcale mi one nie pomogly z tego co zrozumialam. Najwazniejsze ze sterydy na plucka podane. Usg mam miec chyba dopiero we wtorek.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 22:35   #5005
mariolasl
Zakorzenienie

Juz sie przenosze do nowego watku
Stary 2014-03-06, 22:44   #5006
olakola
Zadomowienie

Cytat:
- ja na okrągło słyszę od szwagierek i teściowej, że już "jestem na wylocie, bo taka spuchnięta na twarzy jestem"
o jakie milutkie ...

Cytat:
no kurcze, po ciaży masz być w 5sekund chuda, czy jak? bez jaj, ludzie zapominaja o tym,że jest jeszcze połóg;
a ona pewnie nie ma dzieci.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości