|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Kawaii strona mocy
|
Dot.: Biegle wladanie angielskim-samodzielna nauka ?
Czyli zostajemy przy gramatyce ... a znasz książki Macieja Mataska? Konkretnie chodzi mi o tę. Osobiście nie miałam z nią do czynienia, ale jeśli jest tak samo świetnie opracowana pod względem ćwiczeń jak te, które znam, to mogę polecić w ciemno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Nie znam, przyda się, a coś niepolskich autorów ?
![]()
![]() |
#303 |
Kawaii strona mocy
|
Wiem, że się też wypowiadałaś w tym wątku, patrzyłaś może na którąś z polecanych książek? Wiem, że szukasz do gramy, a tam jest trochę o słówkach, ale może coś przegapiłam
![]() Wiesz, akurat w przypadku Matyska nie ma co dyskryminować, że nie jest naitivem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
Większość to podręczniki z liceum, które przerabiałam, a których zwyczajnie nienawidziłam... więc zapewne już to mnie to do nich zniechęca i wolałabym coś innego.
![]() |
#305 |
Kawaii strona mocy
|
W takim razie może Vince? Ja mam wersję advanced i jestem zadowolona, chociaż nie wyjaśnia tak dokładnie gramatyki jak wspominany już Murphy, inny układ i więcej ćwiczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuję, dzięki
![]()
![]() |
#307 |
Rozeznanie
|
Biblią anglisty jest Vince właśnie, ewetualnie Quirk
![]() ![]() Pierwsze dwie pozycje podsumowują całość istotnych zagadnień gramatycznych, ostatnia książka pomoże w uzupełnieniu tej wiedzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a możecie zaproponować jakiś serial do oglądania po angielsku? Taki, żeby był z 20 minutowy, i żeby w miarę wyraźnie mówili. Trafiłam na "How i Met your mother", ale jest okropny, nie podoba mi się. Podobnie jak większość tych 20 minutowych "komedii(?)". Wszystko odbywa się w jednym pomieszczeniu i nie jest to ani trochę śmieszne.
Znacie coś fajnego, ok. 20 minutowego, wyraźnie mówionego? Najbardziej lubie seriale kryminalne, ale takich 20 minutowych raczej nie ma. Z tych fajniejszych seriali (chociażby Dexter, breaking bad), to aż tak wiele nie jestem w stanie zrozumieć.
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i nieśmiertelni Przyjaciele oczywiście ![]() Kryminalnych 20-minutowych nie ma, też cierpię z tego powodu (a w sumie nie ja, tylko wszystkie moje obowiązki :P) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Można dołączyć? Też się uczę, program Profesor Henry słownictwo - świetny program, łatwo słówka wchodzą, od razu z wymową... do tego strona isel.edu.pl i tam słucham i czytam krótkie śmieszne historyjki, książka do gramatyki, słucham piosenek, no i zaczęłam tłumaczyć książkę: opowieści z narni
![]() ![]()
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio przejęłam patent jednej wizazanki. Do Henrego wprowadzam sama slowka. Oglądam programy, filmy, czy przerabiam słuchane cwiczenia, potem slowka spisuje i one trafia do henrego. zaczęły mnie drażnić niektóre słowka, które narzuca nam program. Są zbyt łatwe albo kompletnie niepotrzebne dla mnie jako początkującej.
Mam też Henrego rozumienie ze słuchu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Macie jakiś szybki sposób na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45323187]Kiedyś też tak robiłam, tylko okropnie mi przeszkadzało że wtedy głos nie czyta. Znaczy można samemu wgrać, ale to już mi było za dużo klikania.
Macie jakiś szybki sposób na to?[/QUOTE] ale jak glos nie czyta? Ja wchodzę w bazę danych, wybieram słowka po przez wyszukiwrke i zapisuje cwiczenia. Zapisuej sie w cwiczeniach dodatkowych. Jak sobie to przerobie normalnie potem te słownictwo wyskakuje mi w powókach. I jest głos. Tylko musisz wybrac slownictwo z bazy profesora Henrego.
![]() |
#314 |
Konto usunięte
|
A ok tak też robiłam to był głos, ale czasem wpisywałam całkowicie ręcznie( bo np w bazie nie było) i głos też trzeba było ręcznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;45324844]A ok tak też robiłam to był głos, ale czasem wpisywałam całkowicie ręcznie( bo np w bazie nie było) i głos też trzeba było ręcznie.[/QUOTE]
a no nie wiem, mi sie nie zdarzyło, żeby czegoś nie było w bazie. Masz wgrane wszystkie poziomy?
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras z Was korzysta z tej strony do nauki? http://www.etutor.pl/
Kolezanka dala mi dostep swoj, zebym poklikala i zobaczyla jak to wyglada. Za 99 zl jest dostep na 6 mcy. Kurcze... atrakcyjnie to wyglada, ten etutor. Ale sie waham... hmm ma slowka i zdania z diki. - a ja kocham diki jest super, moim zdaniem najlepszy ![]() komus z Was pomogla ta strona w nauce? ja juz nie wiem co robic, stoje w miejscu a na rozmowach o pracee nie jestem w stanie powiedziec ani slowa, a na skype jak czasem rozmawiam z obcokrajowcami jest w miare ok, taki b1 / b2 dogaduje sie... kurde nie wiem co robic. teraz czytam ksiazke i wypisuje slowka od razu po ang - ale marnie to widze ogladanie filmow z angielskimi napisami - od pol roku to stosuje i nic z tego... Prosze o nie wypowiadanie sie marketerek od reklamy szeptanej bo ja od razu to wyczuwam i brzydze sie tego - to MOJE pieniadze i MOJ czas temu zalezy mi na ,,prawdziwych'' osobach ![]()
![]() |
#317 |
Konto usunięte
|
Ja korzystałam. Miałam abonament na pół roku(w promocji za 50 zł). Jak dla mnie te lekcje są średnie, zrobiłam kilka i tyle. Bardziej jako program do nauki słówek, ale w końcu mi się znudziło i przestałam klikać. Bym wykupiła abonament dalej do tych słówek, ale równie dobrze mogę korzystać z prof. Henrego albo sama spróbować napisać taki program( będzie wtedy i z pożytkiem na studia
![]() Ze słownika Diki też ciągle korzystam, więc najbardziej podobało mi się to że czytam książkę, oglądam film i jak nie rozumiem słówka mogę dodać ze słownika prosto do bazy. Za tą cenę nikt Ci wypracowań nie sprawdza, trzeba coś dodatkowo dokupić. Dla kogoś systematycznego może się sprawdzi, ale ja zwykle mam porywy że się miesiąc uczę, potem nic nic nic i znowu miesiąc. Ale wielu osobom to się sprawdza. Jak chcesz wykupić abonament to szukaj promocji. Np na stronie Diki czasem się pojawia. Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2014-03-01 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
kqq dziekuje za opinie. Moja kolezanka kupila na promocji i potem normalnie juz zaplacila i mowi ze MOOOCNO sie rozni ten z promocji od oryginalnego i oryginalny jest o wiele lepszy, bogatszy... Hmm mysle mysle jeszcze
![]()
![]() |
#319 |
Kawaii strona mocy
|
Friese, czasem warto skorzystać po prostu z wyszukiwarki, temat eTutora pojawiał się już wiele razy
![]() a pewnie pod innym zapisem też by się coś znalazło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Maguda_ dziekuje Ci za tą wskazówkę, juz to zrobilam wczesniej, ale wpisow z 2014 i 2013 jest okolo 30 z czego jak widze 90% to pytania o opinie, a reszta ,,wejdz i zobacz"
![]() ![]()
![]() |
#321 |
Kawaii strona mocy
|
Odkąd udzielam się na wizażu pytania o eTutora widzę tak często, że już mi się mnożą w oczach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
hej, przeczytałam Wasz wątek i znalazłam strone ororo.tv i mam z nia problem bo nie wyświetla mi sie po polsku. Nawet link aktywacyjny dostałam po rosyjsku. Mam zaznaczony w prawym rogu PL i nie wiem dlaczego tłumaczenia tekstów też są po rosyjsku. Ktoś miał taki problem ?
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
no tak, ale podczas filmu jak najedziesz na jakiś wyraz to tłumaczy Ci na polski ?
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#326 |
Konto usunięte
|
Ja mam nową motywację do nauki. Na uczelni niektóre slajdy w języku angielskim, polecane książki w języku angielskim, na wykładzie filmiki z yt po angielsku.
I mam nowego prowadzącego. Pół zajęć czytaliśmy znaki do transkrypcji fonetycznej ![]() Muszę w końcu w swoim planie wydzielić czas na angielski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
|
Największą motywacją do nauki angielskiego powinno być to, że ze znajomością języka o wieeeeeeele łatwiej znaleźć pracę - i to nie byle jaką
![]() Wiele młodych sobie odpuszcza języki z myślą jakoś to będzie, a rzeczywistość wygląda tak, że będzie, owszem, jakoś, ale lepiej jeśli będzie się znało język obcy na dobrym poziomie...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajny avatar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.