Planowanie ciąży cz. 2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-05, 21:02   #961
karolinasmichowska
Raczkowanie

Dot.: Planowanie ciąży cz. 2

Przyszlam do was z problemem ale widze ze nie potraficie czytac ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!! wiec nic tu po mnie Boze ten swiat schodzi na psy!!! jezeli nie potraficie pomoc to nie piszcie niczego tak mam dwie coreczki !!! i co z tego nigdy nie liczylam dni plodnych i nie obserwowalam swojego organizmu!!! a teraz ma m problem czy to takie dziwne!!! hmmm... dla was chyba tak skoro twierdzicie ze wymyslam posty na poczekaniu... sorryy ale pisze prawde i nie bede sie tlumaczyc... prosilam tylko o pomoc a zostalam zmieszana z blotem nie tego sie spodziewalam!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Z ciekawości przejrzałam profil naszej koleżanki, wpisy na:
-Dot.: Problem z interpretacją testu ciążowego
"Oczewiscie ze jest kochana ja jak robilam test to na poczatku jej nie zauwazylam i wcale nie pojawila sie w ciagu 5 min tylko po 30 min bo test wyciagnelam z kosza bo cos mnie tknelo i byla..."

-Planowanie ciąży cz. 2
-JESTEM W CIĄŻY- pytania i odpowiedzi - wątek zbiorczy!
-Prawdopodobieństwo ciąży
-Czy to ciąza pomocy ?

Mamuśka w gorącej wodzie kąpana
Udzielalam sie na tychforach bo potrzebowalam pomocy a w innych odpowiadalam dziewczynom ktore potrzebuja pomocy!!! a interpretacja testu ciazowego odpowiedzialam dziewczynie mialam taka sama sytuacje jak ona tyle ze sprzed 2 lat wiec o co chodzi bo nie rozumiem???? nauczcie sie czytac ze zrozuieniem!!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Hahah ja nie mam podejrzenia ciaży bo póki co odłożyłam starania wystarczyło by sobie kilka postów poczytać, pisałam wcześnie.

Skopiowałam Twój wpis na blogu i tutaj to co piszesz nieco odbiega od tego co umieściłaś na blogu.

Jeśli masz cykle po ok 28 dni to nie ma szans rozpoznania ciąży że jest to 3 czy 4 tydz. W 3tyg powinna być owulacja ok 4 ewentualnie zapłodnienie i zagnieżdzenie bo komórka jajowa musi powędrować do macicy (implantacja ok 7-12dni), żeby zarodek wydzielał HCG wykrywalne w testach musi upłynąć ok 12dni.

No chyba że miałaś owulacje od razu po okresie

Poczytaj stronke podaną przez Caroline dużo znajdziesz na temat tego jak wygląda cykl, co sie dzieje w poszczególnych fazach.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Jesteś mistrzem ciętej riposty moja Droga
Moja Droga z tym ze miesiaczke ostatnia mialam 15 stycznia!!! a lutym mialam plamienia lekkie co moja ginekolog potwierdzila i stwierdziala ze to normalne w pierwszym tymestrze ciazy wiec nie rozumiem o co chodzi ?????/!!!!!!!!!! tak wic jak najbardziej normalne jest ze to moze byc 3/4 tydzien!!!!!! teraz juz 4/5 z reszta nigdy nie spodziewalam sie ze zostane zmieszana z blotem!!!! przykro mi bo myslalam ze ktos mi pomoze ale coz.... pozory myla...
karolinasmichowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:28   #962
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinasmichowska Pokaż wiadomość
Przyszlam do was z problemem ale widze ze nie potraficie czytac ze zrozumieniem!!!!!!!!!!!! wiec nic tu po mnie Boze ten swiat schodzi na psy!!! jezeli nie potraficie pomoc to nie piszcie niczego tak mam dwie coreczki !!! i co z tego nigdy nie liczylam dni plodnych i nie obserwowalam swojego organizmu!!! a teraz ma m problem czy to takie dziwne!!! hmmm... dla was chyba tak skoro twierdzicie ze wymyslam posty na poczekaniu... sorryy ale pisze prawde i nie bede sie tlumaczyc... prosilam tylko o pomoc a zostalam zmieszana z blotem nie tego sie spodziewalam!!!!!!!!

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Udzielalam sie na tychforach bo potrzebowalam pomocy a w innych odpowiadalam dziewczynom ktore potrzebuja pomocy!!! a interpretacja testu ciazowego odpowiedzialam dziewczynie mialam taka sama sytuacje jak ona tyle ze sprzed 2 lat wiec o co chodzi bo nie rozumiem???? nauczcie sie czytac ze zrozuieniem!!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Moja Droga z tym ze miesiaczke ostatnia mialam 15 stycznia!!! a lutym mialam plamienia lekkie co moja ginekolog potwierdzila i stwierdziala ze to normalne w pierwszym tymestrze ciazy wiec nie rozumiem o co chodzi ?????/!!!!!!!!!! tak wic jak najbardziej normalne jest ze to moze byc 3/4 tydzien!!!!!! teraz juz 4/5 z reszta nigdy nie spodziewalam sie ze zostane zmieszana z blotem!!!! przykro mi bo myslalam ze ktos mi pomoze ale coz.... pozory myla...

Niestety ale bardzo ciężko zrozumieć jest cokolwiek z tego co napisałaś do tej pory. Dziwi, że nie wiesz co to owulacja a jakoś masz już dwójkę dzieci. W końcu jak sama pisałaś staraliście się rok o dziecko, więc chyba musiałaś coś nie coś czytać o poczęciu
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 21:32   #963
karolinasmichowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Niestety ale bardzo ciężko zrozumieć jest cokolwiek z tego co napisałaś do tej pory. Dziwi, że nie wiesz co to owulacja a jakoś masz już dwójkę dzieci. W końcu jak sama pisałaś staraliście się rok o dziecko, więc chyba musiałaś coś nie coś czytać o poczęciu
Nie nie czytałam jesli o to chodzi poprostu sie staralismy kiedy tylko była okazja i kiedy mielismy ochote wiedzac ze chcemy miec dzieci i nigdy nie obserwowalam swojego organizmu poprostu czy to tak ciezko zrozumieć i po roku czasu sie udalo ale zadnych kalendarzykow nie prowadzilam nie obserwowalam kiedy mam dni plodne ani nigdy nie bylam ciekawa co to jest owulacja i tak dalej...a teraz mam prolblem i pisze tutaj oczekujac od was pomocy jednak zostalam zmieszana z blotem i wysmiana.....przykro mi poprostu....
Stary 2014-03-05, 21:37   #964
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was ktora pila ziola ojca sroki mieszanke nr 3 i na usg pojawialo jej sie wiele pęcherzyków tej samej wielkości bez dominującego i stwierdzono pco?? Zaczelam pic te ziola od tego cyklu czy to mozliwe ze juz sie przestymulowalam??

Dodam, że wczesniej na usg nie mialam wielotorbielowatych jajnikow

Tabaska ja Ci niestety nie pomogę ale odpowiadam na post. Choć mnie się wydaje, że zioła nie mogą mieć aż takiego działania...Tym bardziej, że dopiero zaczęłaś je pić...
Stary 2014-03-05, 21:55   #965
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Witam Was kochane mam pytanie czy 2 tygodnie przed okresem jest szansa ze moge zajsc w ciaze tak bardzo bym chciała prosze o odpowiedzi i trzymam kciuki za Was wszystkie kochane zeby w koncu sie nam udalo
jeśli założyć ostatnią miesiączkę 15 stycznia, a później tylko plamienie w trakcie ciąży (co potwierdził Ci ginekolog), to jesteś w 7 tygodniu ciąży (to się liczy od terminu ostatniej miesiączki). W tej sytuacji nie bardzo rozumiem pytania, które zadałaś. Ginekolog potwierdza Ci, że to wygląda na ciąże, a Ty się nas pytasz? W przyszłym tygodniu masz duże prawdopodobieństwo usłyszeć bicie serca dziecka...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 06:32   #966
nanka30
Rozeznanie

dziewczyny wczoraj doznałam szoku
byłam u lekarza i powiedziałam mu żeby wypisał mi menopur i tu pytanie " a czemu , przecież ma taki sam skład jak gonal i tak pewnie go nigdzie nie dostanę i po co mi inny lek , to że jedna osoba zaszła w ciążę po tym leku to nie znaczy ,że ja też "
po prostu szok !!!!
powiedziałam mu ,że w takim razie chce dwie recepty jak nie znajdę menopur to kupię gonal !!!
znalazłam co prawda muszę go ściągnąć z hurtowni do apteki ale jest
co lekarz się boi ,że nie dostanie nagrody za wypisywanie leku ?
ale się zdenerwowałam wczoraj , mało tego mówię ,że chcę odpis z mojej kartoteki a on ,że tylko on może mi to przygotować ,zrobić xero a teraz nie ma czasu

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

czuję się tak naciągana na kasę ,widzę że tylko to się liczy jak można tak traktować kobietę wiedząc z jakim boryka się problemem
nanka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:25   #967
Caroline203
Raczkowanie

Dzisiaj byłam na becie i stwierdziłam że zapytam z ciekawości jak to z tą betą. Mówię jej że wynik wyszedł mi 1,5 a testy pozytywne no to ona mi mówi że beta wyjdzie już tydzień przed okresem. JA jej na to że byłam właśnie tydzień przed okresem a ona no to nie jest pani w ciąży.
Mówię jej że lekarz po zbadaniu uważa że to ciąża to ona mi a to no bo pani bete za wcześnie zrobiła.
I zrozum tu ją raz wychodzi raz za wcześnie.

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:34   #968
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nanka30 Pokaż wiadomość
byłam u lekarza i powiedziałam mu żeby wypisał mi menopur i tu pytanie " a czemu , przecież ma taki sam skład jak gonal i tak pewnie go nigdzie nie dostanę i po co mi inny lek , to że jedna osoba zaszła w ciążę po tym leku to nie znaczy ,że ja też "
po prostu szok !!!!
powiedziałam mu ,że w takim razie chce dwie recepty jak nie znajdę menopur to kupię gonal !!!
ale się zdenerwowałam wczoraj , mało tego mówię ,że chcę odpis z mojej kartoteki a on ,że tylko on może mi to przygotować ,zrobić xero a teraz nie ma czasu

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

czuję się tak naciągana na kasę ,widzę że tylko to się liczy jak można tak traktować kobietę wiedząc z jakim boryka się problemem
Ale dziad ja bym takiego rozczaskała, musisz chyba przesmyslec zmiane lekarza, bo jego podejscie świadczy o lekcewarzeniu pacjenta, a jeszcze jak bulisz za wizyty to juz kompletnie tego nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Caroline203 Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam na becie i stwierdziłam że zapytam z ciekawości jak to z tą betą. Mówię jej że wynik wyszedł mi 1,5 a testy pozytywne no to ona mi mówi że beta wyjdzie już tydzień przed okresem. JA jej na to że byłam właśnie tydzień przed okresem a ona no to nie jest pani w ciąży.
Mówię jej że lekarz po zbadaniu uważa że to ciąża to ona mi a to no bo pani bete za wcześnie zrobiła.
I zrozum tu ją raz wychodzi raz za wcześnie.
No ciekawe, musisz bete poprostu za tydzień powtórzyć, i już.
Beta może wyjsc pozytywnie jak się ma jakieś markery nowotworowe gdzies tam czytałam, Nie to zebym strazyła tylko z ciekawosci pisze że gdzies tak wyczytałam...

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:53   #969
Kasik1313
Raczkowanie

O rany ale tu się dzieje... zajrzałam i doznałam szoku!

Powiem Wam że niektórzy co mają dzieci naprawdę nie mają pojęcia, kiedy to można zajść w ciążę i przy jakich sprzyjających warunkach. Nie to żebym broniła koleżanki ale może ona naprawdę tego nie wie... ja zanim zaczęłam starania miałam też marną wiedzę... ale z czasem wiedza przyszła, a teraz z dnia na dzień staję się specjalistą w temacie, dzięki Wam też

U mnie na chwilę obecną stan zawieszenia mam umówione konsultacje i zobaczymy co z tego wyniknie. Koleżanka ma mi przygotować kopię mojej dokumentacji (całe szczęście że pracuje akurat w recepcji tam gdzie chodziłam do lekarza i na monitoring) i dzięki wsparciu jednej z Was nadzieja mi powoli powraca i chęć walki, bo przyznam, że było kiepsko

Fajnie, że zebrało nam się takie miłe grono, szkoda tylko że problemy nas zbliżają a nie przyjemności...

Edytowane przez Kasik1313
Czas edycji: 2014-03-06 o 07:55
Kasik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:56   #970
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Beta może wyjsc pozytywnie jak się ma jakieś markery nowotworowe gdzies tam czytałam, Nie to zebym strazyła tylko z ciekawosci pisze że gdzies tak wyczytałam...
Mężczyźnie przy raku jądra zdaje mi się, może wyjść wysoka beta.
Stary 2014-03-06, 07:57   #971
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
po prostu szok !!!!

Może ten gin ma podpisaną umowę z producentem i ciśnie go każdemu. Mi gina zaleciła brać Cyclodynon za który płaciłam 33zł (wogóle w jej gabinecie było pełno plakatów Bionrica-producenta) poczytałam w necie sprawdziłam skład sie okazało że Castagnus jest dużo tańszy bo 18zł i ma 50mg więcej niepokalanka niż Cyc.
Ile sprzedają tyle zarobią na tym, jestem pewna że jakiś % sprzedaży im wpada do kieszeni..

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 07:58   #972
cicci
Rozeznanie

Cytat:
po prostu szok !!!!

Co za palant! Masz już teraz wystarczająco dużo powodów do tego aby zmienić lekarza.
Stary 2014-03-06, 08:13   #973
karolinasmichowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
jeśli założyć ostatnią miesiączkę 15 stycznia, a później tylko plamienie w trakcie ciąży (co potwierdził Ci ginekolog), to jesteś w 7 tygodniu ciąży (to się liczy od terminu ostatniej miesiączki). W tej sytuacji nie bardzo rozumiem pytania, które zadałaś. Ginekolog potwierdza Ci, że to wygląda na ciąże, a Ty się nas pytasz? W przyszłym tygodniu masz duże prawdopodobieństwo usłyszeć bicie serca dziecka...
Jak byłam u ginekologa to stwierdzila po terminie miesiaczki ze to ok 3/4 tydzien wiec na usg dopochwowym nie bylo nic widac...a teraz mam wizyte za tydzien w czwartek wiec zobaczymy co wyjdzie ...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość

Powiem Wam że niektórzy co mają dzieci naprawdę nie mają pojęcia, kiedy to można zajść w ciążę i przy jakich sprzyjających warunkach. Nie to żebym broniła koleżanki ale może ona naprawdę tego nie wie... ja zanim zaczęłam starania miałam też marną wiedzę... ale z czasem wiedza przyszła, a teraz z dnia na dzień staję się specjalistą w temacie, dzięki Wam też

U mnie na chwilę obecną stan zawieszenia mam umówione konsultacje i zobaczymy co z tego wyniknie. Koleżanka ma mi przygotować kopię mojej dokumentacji (całe szczęście że pracuje akurat w recepcji tam gdzie chodziłam do lekarza i na monitoring) i dzięki wsparciu jednej z Was nadzieja mi powoli powraca i chęć walki, bo przyznam, że było kiepsko

Fajnie, że zebrało nam się takie miłe grono, szkoda tylko że problemy nas zbliżają a nie przyjemności...
Dziekuje za wsparcie tak jak pisalam wczesniej nigdy nie obserwowalam swoje organizmu nie liczylam dni plodnych itd.... ale teraz z czasem tak jak napisalas zaczeło mnie to interesowac i dlatego przyszłam z tym tutaj do Was na forum... myślac ze ktos mi pomoze wesprze.... czlowiek im starszy tym bardziej ciekawi go wszystko i chce sobie to jakos poukladac zeby było dobrze
Stary 2014-03-06, 08:45   #974
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Może ten gin ma podpisaną umowę z producentem i ciśnie go każdemu. Mi gina zaleciła brać Cyclodynon za który płaciłam 33zł (wogóle w jej gabinecie było pełno plakatów Bionrica-producenta) poczytałam w necie sprawdziłam skład sie okazało że Castagnus jest dużo tańszy bo 18zł i ma 50mg więcej niepokalanka niż Cyc.
Ile sprzedają tyle zarobią na tym, jestem pewna że jakiś % sprzedaży im wpada do kieszeni..
No jest duże prawdopodobieństwo podobno to stały proceder, że lekarze tak robią ale podobno CI z NFZ ale że prywatni tez, to szczyt łapczywości

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 09:33   #975
nanka30
Rozeznanie

To jest straszne ze tak nas doją
Żerują na naszym nieszczęściu
Czuje się tak wykorzystana ,że z tym mi normalnie źle
Stary 2014-03-06, 12:06   #976
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik1313 Pokaż wiadomość

Tylko od nas nie uciekaj daj znac po wizycie

Cytat:
jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase... Lekarze mają jakieś nagrody, %, punkty itp... a pózniej wakacje pod palmami

Cytat:
Jak byłam u ginekologa to stwierdzila po terminie miesiaczki ze to ok 3/4 tydzien wiec na usg dopochwowym nie bylo nic widac...a teraz mam wizyte za tydzien w czwartek wiec zobaczymy co wyjdzie ...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Dziekuje za wsparcie tak jak pisalam wczesniej nigdy nie obserwowalam swoje organizmu nie liczylam dni plodnych itd.... ale teraz z czasem tak jak napisalas zaczeło mnie to interesowac i dlatego przyszłam z tym tutaj do Was na forum... myślac ze ktos mi pomoze wesprze.... czlowiek im starszy tym bardziej ciekawi go wszystko i chce sobie to jakos poukladac zeby było dobrze
No tu nadrobisz wiedzę

Nanka a nie mogłaś porosić w rejstracji o zrobienie ksero?

Dziewczyny nadal nie mam @ wczoraj brzydkie plamienia dziś tak tyci tyci, bola mnie plecy i nadal czekam na @ masakra :/
Stary 2014-03-06, 12:07   #977
nanka30
Rozeznanie

Pawnie w rejestracji powiedzialy ze musi być zgoda lekarza nie wiem o co chodzi
Stary 2014-03-06, 12:53   #978
simonee
Zakorzenienie

Chyba je pogieło!!
poproś o ksero.
https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dl...tacja-medyczna

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:10
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:25   #979
cicci
Rozeznanie

W takich wypadkach należy iść pewnym siebie i świadomym swoich praw. I nie odpuszczać. A jeśli coś im nie pasi to postraszyć. Łaskę robią? Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy. Ja bym jeszcze przygotowała jakieś pismo, podanie aby tam była data i podpis osoby odbierającej. Ew. wysłała polecony z prośbą. Żeby nie było, że nie usłyszeli.

Ale sobie liczą za te strony

Edytowane przez cicci
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:29
Stary 2014-03-06, 13:26   #980
malosympatyczna
Raczkowanie

Cytat:
nanka jak się pogubiłaś ?? dziewczyna ma już 2 córeczki i pyta jak zrobić kolejne dziecko )
padłam
Cytat:
Nie nie czytałam jesli o to chodzi poprostu sie staralismy kiedy tylko była okazja i kiedy mielismy ochote wiedzac ze chcemy miec dzieci i nigdy nie obserwowalam swojego organizmu poprostu czy to tak ciezko zrozumieć i po roku czasu sie udalo ale zadnych kalendarzykow nie prowadzilam nie obserwowalam kiedy mam dni plodne ani nigdy nie bylam ciekawa co to jest owulacja i tak dalej...a teraz mam prolblem i pisze tutaj oczekujac od was pomocy jednak zostalam zmieszana z blotem i wysmiana.....przykro mi poprostu....
nie trzeba czytac. o takich rzeczach w szkołach uczą

nanka, jestem w szoku po tym co napisałaś! co za buraczysko z tego lekarza. zmieniaj go jak najszybciej! bo jak widać szkoda nerwów i pieniedzy na niego.

Kasik, fajnie, ze wróciłaś. Działaj dalej! Skutecznie oczywiście!

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-03-06 o 13:36
malosympatyczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 13:53   #981
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
W takich wypadkach należy iść pewnym siebie i świadomym swoich praw. I nie odpuszczać. A jeśli coś im nie pasi to postraszyć. Łaskę robią? Szlag mnie trafia jak czytam takie rzeczy. Ja bym jeszcze przygotowała jakieś pismo, podanie aby tam była data i podpis osoby odbierającej. Ew. wysłała polecony z prośbą. Żeby nie było, że nie usłyszeli.

Ale sobie liczą za te strony
ja płacę za ksero badań 0,50 i nigdy z tym nie mam problemu...

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś z was ktora pila ziola ojca sroki mieszanke nr 3 i na usg pojawialo jej sie wiele pęcherzyków tej samej wielkości bez dominującego i stwierdzono pco?? Zaczelam pic te ziola od tego cyklu czy to mozliwe ze juz sie przestymulowalam??

Dodam, że wczesniej na usg nie mialam wielotorbielowatych
jajnikow
nie mials stwierdzonego pco??
brak dominujacego lub dominujących wiec raczej nie sa przestymulowane ale to tez zalezy w którym jesteś dc??
Stary 2014-03-06, 17:11   #982
ana985
Raczkowanie

zrobilam progesteron, 6dpo i przy normie 1-15 wyszlo 11,2;dzwonilam do lekarza a ten kazal czekac do @, cholera myslicie. Ze to za Malo żeby bylo owu ?
ana985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 17:38   #983
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że betę się robi co 24-48h (nie pamietam dokładnie) i sprawdza czy przyrost jest prawidłowy.

Nanka zmieniaj asap lekarza. A jak ten buc nie chce Ci dać kartoteki to powiedz mu, że doniesieniesz na niego do NFZ - powinno szybko podziałać.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-06, 19:49   #984
malosympatyczna
Raczkowanie

przeryczałam własnie pół godziny w toalecie. mimo braku bólu brzucha w ostatnim możliwym dniu pojawiło się plamienie
mam pytanie do dziewczyn po hsg - wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tym badaniem? dostaje się skierowanie od gina i co dalej? idzie się do szpitala? oni wyznaczają jakiś termin kiedy ma się zgłosić? czy jak to wygląda?
Cytat:
Napisane przez ana985 Pokaż wiadomość
zrobilam progesteron, 6dpo i przy normie 1-15 wyszlo 11,2;dzwonilam do lekarza a ten kazal czekac do @, cholera myslicie. Ze to za Malo żeby bylo owu ?
normaw porządku. niestety ostatnio się naczytałam, że tzw progesteron owulacyjny (czyli taki w normie) niekoniecznie oznacza, że do owulacjo doszło. niestety co raz bardziej się przekonuję, jak posrane jest ciało ludzkie (a przynajmniej kobiece)

Edytowane przez malosympatyczna
Czas edycji: 2014-03-06 o 19:53
Stary 2014-03-06, 20:49   #985
karolinasmichowska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Tylko od nas nie uciekaj daj znac po wizycie

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase... Lekarze mają jakieś nagrody, %, punkty itp... a pózniej wakacje pod palmami

No tu nadrobisz wiedzę

Nanka a nie mogłaś porosić w rejstracji o zrobienie ksero?

Dziewczyny nadal nie mam @ wczoraj brzydkie plamienia dziś tak tyci tyci, bola mnie plecy i nadal czekam na @ masakra :/
Własnie po to tu jestesm

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez malosympatyczna Pokaż wiadomość
padłam

nie trzeba czytac. o takich rzeczach w szkołach uczą

nanka, jestem w szoku po tym co napisałaś! co za buraczysko z tego lekarza. zmieniaj go jak najszybciej! bo jak widać szkoda nerwów i pieniedzy na niego.

Kasik, fajnie, ze wróciłaś. Działaj dalej! Skutecznie oczywiście!
Wiesz kiedy to było?... pare lat wczesniej pozatym nigdy mnie to az tak nie interesowało i nie czułam takiej potrzeby .... a teraz właśnie chce sie dowiedziec czy to takie dziwne?
Stary 2014-03-06, 21:33   #986
Kasik1313
Raczkowanie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn po hsg - wytłumaczcie mi proszę jak to jest z tym badaniem? dostaje się skierowanie od gina i co dalej? idzie się do szpitala? oni wyznaczają jakiś termin kiedy ma się zgłosić? czy jak to wygląda?
Badanie wykonuje się do owulacji, w tym szpitalu co ja miałam zapisują na izbie przyjęć na termin i się później zgłaszasz. Mi wszystko załatwiła lekarka, u której byłam prywatnie. Przysłała sms kiedy mam się zgłosić do szpitala. Dodam że byłam u niej na pierwszej wizycie i od razu tak mnie kompleksowo obsłużyła dała skierowanie, zrobiła potrzebne badania (cytologię i wymaz z szyjki). I lepiej może nie czytać przed badaniem historii nie z tego świata. Ja przy niedrożnych piszczałam tylko chwile że boli...

Edytowane przez Kasik1313
Czas edycji: 2014-03-06 o 21:35
Kasik1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 21:49   #987
cicci
Rozeznanie

Cytat:
przeryczałam własnie pół godziny w toalecie. mimo braku bólu brzucha w ostatnim możliwym dniu pojawiło się plamienie

normaw porządku. niestety ostatnio się naczytałam, że tzw progesteron owulacyjny (czyli taki w normie) niekoniecznie oznacza, że do owulacjo doszło. niestety co raz bardziej się przekonuję, jak posrane jest ciało ludzkie (a przynajmniej kobiece)
To bardzo skomplikowana "maszyna". Jak wiele zależy od różnego rodzaju okoliczności. Owulacja jedno, zapłodnienie drugie, zagnieżdzenie trzecie...Wszystko musi być na cacy...Jeszcze śluz, plemniczki, nasza psychika. Poźniej jeszcze utrzymanie ciąży

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

A wczoraj odebrałam wyniki na tarczycę. Wszystko książkowo
Jutro lub w poniedziałek pozostałe i tych bardziej się obawiam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 08:12   #988
malosympatyczna
Raczkowanie

dzisiaj pytanie trochę z innej beczki. nie szperałam jeszcze w internecie w tej kwestii, bo dopiero dziś z rana zrodziło się to w mojej głowie - czy koszty leków na szeroko pojętą niepłodność można sobie odliczyć od podatku?
Stary 2014-03-07, 08:35   #989
simonee
Zakorzenienie

Cytat:

co do odliczenia leków zadaj pytanie lub poszukaj odp na stronie nfz:
https://www.nfz-lodz.pl/index.php/dl.../zadaj-pytanie

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:

[/COLOR]A wczoraj odebrałam wyniki na tarczycę. Wszystko książkowo
Jutro lub w poniedziałek pozostałe i tych bardziej się obawiam.
Cicci wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Dziewczyny a ja dzis dostałam@ dwa dni temu plamiłam, bardzo bolały mnie plecy a dzis rano @ i tak bardzo bolał mnie brzuch że myślałam, że nie pójdę do pracy... Chciałam uniknąć przeciwbólowych w tym nowym cyklu ale nie udało się...
Stary 2014-03-07, 11:02   #990
Caroline203
Raczkowanie

Odebrałam bete 545,8 jaka różnica w przeciągu 9 dni . Powoli się zaczynam cieszyć. Jeszcze tylko wizyta u gin o 16:00. Mam nadzieję że pęcherzyk się pojawi i przestanę się martwić wtedy
Tsh wyszło mi 1,15 zastanawiam się czy zmniejszyć dawkę. Czy to nie za mało co myślicie?

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości