Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 08:48   #3331
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Super

Miałam się jeszcze pytać :
Czy możecie mi porównać wkładki od maclarena z lamillou? Chciałam kupić, widziałam te maclarenowskie od xlr w sklepie i ciekawa jestem jak one sie maja do tych lamillou, bo cenowo podobno.

[/COLOR]
Ale te jabłkowe:? Bo L. zjadla jedną paczke kukurydzianych ( w ciagu kilku miesięcy ) i kupiam jej teraz te ryżowe zwykłe i ryżowe jabłkowe. I zwykłe są ok, takie twardawe, ale te jabłkowe to mam wrażenie jak kamień.
Hmm z tymi wkladkami, to mi sie wydaje,że xlr sprzdają z innymi niż są osobno w ofercie. Zobacz sobie na stronie maclarena. Te co sprzedają to są takie uniwersalne do róznych wózków, a te z xlr sa wykonane z innego materiału i mozliwe, że są szersze, tzn dopasowane do xlr.

Co do tych ryżowych krazków to mi twardnieją, ale tylko jak leżą niezamknięte, jak jak Scarlett pisała. Hania i tak ich nie lubi (ani tych jagodowych - dziwne jak na mojego łasucha ).

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
L
Spojrzałłam na Twoje ostatnie wpisy na blogu - jest super, będę czesciej wpadać. Podobne spostrzezenia mamy co do postu "Zmiany"
Haha, no miło mi zapraszam!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

chyba tylko powiadomienie kiedy ktoś skomentuje Twoje zdjęcie.. ale może w ustawieniach można takie coś aktywować
Nie dostaję powiadomień, ale u góry strony po lewej stronie wyświetla sie taka ramka
Witamy, ....
Ostatnio nas odwiedziłeś ....
Prywatne wiadomości: ... nowych, Suma ....

I tam (w prywatne wiadomości), jeśli ktoś skomentuje twoje zdjęcie, to się pojawia liczba pogrubioną czcionką, więc możesz zerkać tam.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

a!!! T. dziś obudził się ino raz 4.50. aaaa! święto! (ale o 3ej tak pojękiwał, że i tak wstałam )
Super !Brawa ale postępy oby tak juz na stałe.

U nas za to cięęężka noc, Hania od 2 do prawie 5 nie spała, kopała mnie w łózku, czołgala się, rzucała, nic nie dało sie zrobic,żeby ja uśpić...jestem padnięta niesamowicie, bo poszlam spac po 12, bo jej jeszcze antybiotyk aplikowałam na śpiocha.

Za godzinę jedziemy na kontrolę do lekarza.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:51   #3332
BYou
MBZ♥

Cathlyn, nie ma takiej opcji:/
u nas nie było problemów z żuciem, jakoś szybko załapała
i wielke brawo za układanie

Moderna za sorterowanie Marssela także
Zosia też zaczęła kumać o co chodzinarazie w tami zwykłym gdzie klocki wrzuca się od góry-z garnuszka i do garnuszka wrzuca przez górny otwór.

Demeter a4 do końca, prawie pod granicę zachodnią

Achna fajna taka fuszka

Scarlett , Anika

Jola u nas też pięknie

Pani za jedną pobudkę

Zosi przebiła się górna, prawa 4-to mamy 9 zębów
Ale dziś piątek bez zostajemy same do następnego piątku

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 08:54   #3333
monicca1989
Zakorzenienie

W szoku jestem ile naprodukowałyście a nie było mnie na wizażu tylko jeden dzień
Przeleciałam Was na szybko.
Ja wczoraj byłam u chirurga i w pracy wypisać urlopy zaległe, wracam 19 maja także jeszcze troszkę posiedzę w domu.
Nie było mnie od 7 do 15 jak wróciłam to moje dziecko nie chciało się odkleić ode mnie, uśmiech od ucha do ucha. Cudowny jest!
Aaaa i mamy 6 zęba górną jedynkę.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dzień dobry
u nas ponuro za oknem już drugi dzień nie lubię takiej pogody gdzie jest słońce!!
U nas też brzydko a do tego pada deszcz

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

1. no ja nie wieeem . każdy ma swoja perspektywę no nie?
mam stół na 8 osob -z czego mój teść zajmuje 3 . jak pomiescic ....
(a moja perspektywa wygląda tak ze dom który budujemy ma 2 razy tyle metrow co obecny .garaz jest tak duzy jak moje obecne lokum .
i jeszcze nie mieszkamy a już narzekamy ze nie ma miejsca na pewne rzeczy .... )
A tak w ogóle na jakim etapie budowy jesteście?

Cytat:
Teraz proszę kijać w oko:
trzecia fota to komunikacja niewerbalna. dotąd tłuc pięścią w podstawkę aż matka ruszy doopsko z przed wizażu i ruszy ku budowie
On jest przesłodki, mogę wiecznie patrzeć na jego zdjęcia
a co to za klocki ten domek czerwony?

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
A ja chwalem się jakiego mam cudnego synka - a co się będę
Otóż od ok. tygodnia klęczy przy różnych rzeczach, wspina się na bujaczek non stop. Od wczoraj klęczy przy stole na kolankach i się go trzyma rączkami. Wlazł już 3 razy na łóżko, podpierając się nóżkami (dziś zaliczył pierwszy upadek, asekurowałam go więc trochę mniej bolało). Gaworzy sobie dużo. Dziś usiadł sobie, ale się jeszcze chwiał. No strasznie się ciesze!

Cytat:
jak czytałam to bylam pod szkolą -ale się na mnie gapili jak wybuchłam rechotem
Przypomniała mi się Pani wczoraj w przychodni, która cały czas się śmiała do telefonu

Cytat:
A i się POCHWALE a co się będę ! zebyscie nie myślały ze takie lepsze jesteście
byłam w urzędzie bo pare spraw miałam do załatwienia ... mój najmłodszy ,najsłodszy ,najkochanszy ..............tak się darł -no mowie Wam Tak się darł ... rzucał butami ,czapką ...nawet Kuba nie mogł pomoc ... Pani urzedniczka próbowała mi tlumaczyc słownie co i jak wypełnić ...spasowała .napisała mi na kartce
A jak wyszliśmy to on :"daaaa,daaa" i uśmiech ,i rzeski w ruch i minka słodka ...
Chciał pomóc mamie szybko załatwić sprawy urzędowe

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
oj tam oj tam zależy jaka ja robie do tort z masą cytrynowo malinową tort jest pycha wilgotny owocowy, niemasłowy i małosłodki
aż wszyscy proszą o dokładkę
Bardzo skomplikowany? Bo nachodzi mnie upiec samodzielnie ale nie wiem czy ryzykować...

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Dziewczynki, na 10 dorosłych i 2 dzieci ilu kg tort zamówiłybyście, macie jakieś doświadczenie w tym temacie ? Na chrzciny zamawiałam ponad 3 kg ale było 18 dorosłych i 2 dzieci i nie wystarczyło na dokładki
Ja miałam 3kg na chrzciny i na 20 osób wystarczyło i nawet zostało troszkę ponad 1/4.
Teraz jak byłam wstępnie pytać w cukierni o ceny itp. to Pani mówiła, że na 16 osób 2kg wystarczy

Cytat:
najlep
mam kolegę, który z założenia nie jada białych potraw. Coś w ten deseń?
Mój Tż nie jada ciemnych ciast nie i już.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:06   #3334
Moderna
Zakorzenienie

JolanT a ty NRW, tak?
informacja http://betreuungsgeld-beantragen.com/Info%20NRW.pdf
i formularz http://betreuungsgeld-beantragen.com/Antrag%20NRW.pdf

podobnie jakw przypadku Eltergeld, dziala tylko do 3 miesiecy wstesz, wiec trzeba pilnowac, by to zglosic

u ans tez sloneczko - ma byc 13 stopni a w niedziele wiosennie az 17
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Kupiłam małemu w biedronce naklejki, przykleiłam na ścianę i teraz ciągle pokazuje gdzie jeste słoń, żyrafa itp
super! spryciarz
Stary 2014-03-07, 09:08   #3335
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego?

mam kolegę, który z założenia nie jada białych potraw. Coś w ten deseń?

uwielbiam ten patent. dla mnie geniusz to wymyślił
nie, nie mam jakiś takich ideologicznych teorii jedzeniowych, po prostu jakoś nie było okazji, nie miałabym też pomysłu co z tym zrobić....

tak samo nigdy nie jadłam hummusu, tofu, ciecierzycy, amarantusa itp. rzeczy - czytam Was i wiem, że to się je, ale ja nie mam pomysłów na takowe żarcie, kucharz ze mnie żaden, eksperymetować nie lubię żarciowo, a jak mam coś ugotować/doprawić jak nawet nie wiem jaki to niby ma mieć smak, bo nigdy nic podobnego nie jadłam mama już mnie maltretuje ile jeszcze będę Z te słoiki dawać, a ja w życiu zupy nie ugotowałam, póki co nie będę jej katować swoją tfu-rczością

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dokładnie , mam te same dylematy co Ty. A do 7 kwietnia już nie długo (nie biorę urlopu)

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

nie lubi białego
sama nie wiem co z tym urlopem, z jednej strony bym brała, z drugiej nie..... nie wiem, czy ten za 2012 przepadnie jak go teraz nie wezmę? chciałam urlop brać zamiast ew. zwolnień, mam umowę do listopada i prawie 70 dni, nie wiem jak to wszystko rozgryźć......

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:09   #3336
Moderna
Zakorzenienie

malpka wrzuc ten przepis na torcik (a widzisz, a mialam tez Ci dac przepis i juz zapomnialam - musze sobie zapisac - ale to tort na zimowy okres, na lato sie nie nadaje )

BYou sliczna Zosia i ma takie slodkie loczki oh i ah
Stary 2014-03-07, 09:11   #3337
Villga
Zadomowienie

Scarlett- Tfu-rczość :-D dobre hehe :-D

A ja nadal nie wiem jak zrobić, żeby móc na komórce oglądać zdjęcia jakie dodajcie. ..
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:12   #3338
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Scarlett- Tfu-rczość :-D dobre hehe :-D

A ja nadal nie wiem jak zrobić, żeby móc na komórce oglądać zdjęcia jakie dodajcie. ..
jak tez nie wiem :.. choc zdarza sie, ze niektore widze, a niektorych nie - moze to zalezne jest jaki format ktos wrzucil? czy jest to bez znaczenia?
Stary 2014-03-07, 09:14   #3339
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

wow!

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
sama nie wiem co z tym urlopem, z jednej strony bym brała, z drugiej nie..... nie wiem, czy ten za 2012 przepadnie jak go teraz nie wezmę? chciałam urlop brać zamiast ew. zwolnień, mam umowę do listopada i prawie 70 dni, nie wiem jak to wszystko rozgryźć......
choć wydaje mi się że nie...
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:14   #3340
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna za sorterowanie Marssela także
Zosia też zaczęła kumać o co chodzinarazie w tami zwykłym gdzie klocki wrzuca się od góry-z garnuszka i do garnuszka wrzuca przez górny otwór.

Ale dziś piątek bez zostajemy same do następnego piątku
te od gory s alatwiejsze do wrzucania, bo M. szoruje nim po prostu, az trafi
a garnuszek tez tylko od gory

za zabki (toz to juz prawie calosc ) my mamy cale trzy

oby do nastepnego piatku
Stary 2014-03-07, 09:15   #3341
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
jak tez nie wiem :.. choc zdarza sie, ze niektore widze, a niektorych nie - moze to zalezne jest jaki format ktos wrzucil? czy jest to bez znaczenia?
Nie mam pojęcia. .. ja do czytania forum używam aplikacji taptalk i żadne zdjęcie mi sie nie wyświetla :-(
Stary 2014-03-07, 09:16   #3342
anika_s
Wtajemniczenie

O. drzemie więc gotuję zupe krem z brokuła
Stary 2014-03-07, 09:17   #3343
Villga
Zadomowienie

I brawa dla Zosi za kolejnego zabka!

Kinia ma garnuszek na klocuszek i kółko dobrze wklada a tak poza tym to garnuszek służy do wkladania do niego skarpetek i wyjmowania ich, wkladania i wyjmowania. Kilka par zawsze sobie znajdzie do zabawy ;-)
Stary 2014-03-07, 09:19   #3344
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
U nas za to cięęężka noc, Hania od 2 do prawie 5 nie spała, kopała mnie w łózku, czołgala się, rzucała, nic nie dało sie zrobic,żeby ja uśpić...jestem padnięta niesamowicie, bo poszlam spac po 12, bo jej jeszcze antybiotyk aplikowałam na śpiocha.

Za godzinę jedziemy na kontrolę do lekarza.
moze w dzien sie wyspala? - czy to od choroby nie spala?
bzinka za kilka dni bedzie duzo lepiej, dacie rade

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
O. drzemie więc gotuję zupe krem z brokuła

ja dzisiaj nalesniki, a wieczorem maz ma przywiezc rybke (wiec dzis dwa obiadki )
Stary 2014-03-07, 09:22   #3345
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dzisiaj nalesniki, a wieczorem maz ma przywiezc rybke (wiec dzis dwa obiadki )
poszalejecie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:22   #3346
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
I brawa dla Zosi za kolejnego zabka!

Kinia ma garnuszek na klocuszek i kółko dobrze wklada a tak poza tym to garnuszek służy do wkladania do niego skarpetek i wyjmowania ich, wkladania i wyjmowania. Kilka par zawsze sobie znajdzie do zabawy ;-)
pranie robi w garnuszku

Cytat:
moze w dzien sie wyspala? - czy to od choroby nie spala?
bzinka za kilka dni bedzie duzo lepiej, dacie rade

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

taaaaaaa, a ja mam niby wszystkie składniki......... ile to cudo się piecze i w jakiej temp? jakies przyprawy?

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-07, 09:26   #3347
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

alliw bratowa robiła coś na ten wzór http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...rt-z-galaretek tyle że ona zamiast śmietany zrobiła mus truskawkowy taki gęsty i obłożyła tort z góry tym musem i boki obsmarowała delitanie. A ciasto to jakieś inne chyba robiła bo bratane nie może jajek i czystego masła więc trochę zmodyfikowała pod niego ale było pycha. Jak się dodzwonię do dniej to poproszę o dokładny przepis choć wydaje mi się ze to modyfikacja tego który tutaj wklejam.

Mała ma ciągle gorączkę od 38 do 39,3 paracteamol ibuprofem nie działają na chwilę zbijają i to o max 37,8 w nocy dałam jej czopek do tej poiry dawałam 50 wczoraj w aptece kupiłam 125 niby pisze że od dwóch lat ale odcięłam kawałek bo pisze ze 10mg na 1 kg masy zbiło jej gorączkę ale była dosłownie mokra najlepiej śpi się na mamie i to tak z głową do góry pupa na dole. Już się zastanawiam czy to nie 3-dniówka koło 18 pojadę do lekarza jak będzie ciągle taka wysoka niech zobaczy bo już zaczynam wątpić czy to ząbki choć paluszki do buzi gryzie kocyk widać niby żeby idzie jej ostatnia jedynka górna i dwójki górne w natarciu. Kataru brak, kaszlu brak, wymiotów brak, rozwolnienia brak.
No i śpi od wczoraj usnęła już chwile przed 20 po północy się obudziła ale poszła dalej spać koło 2 się obudziła i męczyła się do 3 dałam jej wody czopka i w końcu usnęła na mnie ja z nią usnęłam tak w pozcyji pół siedzącen na skarju łóżka jak się przebudziłam to się wystraszyłam bo mogła mi zlecieć a mi się usnęło położyłam obok i spała do rana godzinkę pomarudziła dałam paracetamol i śpi od 2 godzin.

Ponadto wieczorem z nerwów napisałam do tosia.pl i jak do tej pory ani nie odpisali ani nie zadzwonili. W poniedziałek minie 2 tygodnie jak zamówiłam i opłaciłam zamówienie . Zamawiając był prawie cały zielony pasek czyli zamówienie nastąpi szybko no ale szybko to może ok 5 dni ale nie 2 tygodnie. A wczoraj wchodzę zobaczyć stan produktu i co? nie dość że 30 zł taniej to pisze ze wysyłają w ciągu 24godzin!!! cały pasek zielony to powinni mi już wysłać wczoraj albo przedwczoraj a ja dalem czekam w realizacji! no kpiny sobie robią zamówiłam fotelki z wyprzedzeniem z zamiarem używania od połowy maraca i ja się marwtię czy do połowy marca dojdzie od 24 lutego wysłałam in nawet dowód opłacenia bo to już kpni moim zdaniem

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

zaraz będę nadrabiać tylko jakieś śniadanie zjem bo tak to po łepkach w nocy w telefonie czytałam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:27   #3348
BYou
MBZ♥

Dzięki Dziewczyny
Zosia ma dziś taki apetyt, że szok. o 6 zjadła mm-150, ok 8 miseczkę kaszki z malinami. Teraz chodziła i ciągnęła mnie do kuchni powtarzając mniam, mniam. Zrobiłam kromeczkę i zjadła całą, jeszcze zagryzając kiszonym ogórkiem
Teraz wzięła swój telefon, przyłożyła do ucha i gada

Monicca za ząbkafajne takie tulaski

Moderna ja już sobie Jej nie wyobrażam z prostymi włosami.

Villqa na aplikacji nie da się oglądać zdjęć:/ trzeba wchodzić przez przeglądarkę:/
DObre miejsce na skłądowanie skarpecioszków

My mamy szpinak na obiad, tzn naleśniki

Stary 2014-03-07, 09:29   #3349
Villga
Zadomowienie

Oliwka, biedna Anielcia :-( dużo zdrowka dla niej :-*
Bzinka, dla Hani oczywiście też zdrowka.
Biedne są te nasze maluszki jak muszą się tak wycierpiec :-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:29   #3350
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
alliw bratowa robiła coś na ten wzór http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...rt-z-galaretek tyle że ona zamiast śmietany zrobiła mus truskawkowy taki gęsty i obłożyła tort z góry tym musem i boki obsmarowała delitanie. A ciasto to jakieś inne chyba robiła bo bratane nie może jajek i czystego masła więc trochę zmodyfikowała pod niego ale było pycha. Jak się dodzwonię do dniej to poproszę o dokładny przepis choć wydaje mi się ze to modyfikacja tego który tutaj wklejam.

Mała ma ciągle gorączkę od 38 do 39,3 paracteamol ibuprofem nie działają na chwilę zbijają i to o max 37,8 w nocy dałam jej czopek do tej poiry dawałam 50 wczoraj w aptece kupiłam 125 niby pisze że od dwóch lat ale odcięłam kawałek bo pisze ze 10mg na 1 kg masy zbiło jej gorączkę ale była dosłownie mokra najlepiej śpi się na mamie i to tak z głową do góry pupa na dole. Już się zastanawiam czy to nie 3-dniówka koło 18 pojadę do lekarza jak będzie ciągle taka wysoka niech zobaczy bo już zaczynam wątpić czy to ząbki choć paluszki do buzi gryzie kocyk widać niby żeby idzie jej ostatnia jedynka górna i dwójki górne w natarciu. Kataru brak, kaszlu brak, wymiotów brak, rozwolnienia brak.
No i śpi od wczoraj usnęła już chwile przed 20 po północy się obudziła ale poszła dalej spać koło 2 się obudziła i męczyła się do 3 dałam jej wody czopka i w końcu usnęła na mnie ja z nią usnęłam tak w pozcyji pół siedzącen na skarju łóżka jak się przebudziłam to się wystraszyłam bo mogła mi zlecieć a mi się usnęło położyłam obok i spała do rana godzinkę pomarudziła dałam paracetamol i śpi od 2 godzin.

Ponadto wieczorem z nerwów napisałam do tosia.pl i jak do tej pory ani nie odpisali ani nie zadzwonili. W poniedziałek minie 2 tygodnie jak zamówiłam i opłaciłam zamówienie . Zamawiając był prawie cały zielony pasek czyli zamówienie nastąpi szybko no ale szybko to może ok 5 dni ale nie 2 tygodnie. A wczoraj wchodzę zobaczyć stan produktu i co? nie dość że 30 zł taniej to pisze ze wysyłają w ciągu 24godzin!!! cały pasek zielony to powinni mi już wysłać wczoraj albo przedwczoraj a ja dalem czekam w realizacji! no kpiny sobie robią zamówiłam fotelki z wyprzedzeniem z zamiarem używania od połowy maraca i ja się marwtię czy do połowy marca dojdzie od 24 lutego wysłałam in nawet dowód opłacenia bo to już kpni moim zdaniem

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

zaraz będę nadrabiać tylko jakieś śniadanie zjem bo tak to po łepkach w nocy w telefonie czytałam
oliwka idz mimo wszytsko do lekarza,b o to chyba dziwne, ze ta goraczka tak trzyma. Zdrowka dla Anielki

a do sklepu dzwon! powinni Ci to jakos wynagrodzic rabatem - kpiny no!
Stary 2014-03-07, 09:32   #3351
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam!

Strasznie charakterny ten mój syn się zrobił. Jak coś chce, albo czegoś nie chce to potrafi to okazać, ale tak, że ho ho! Jak chce żeby mu włączyć muzykę to przychodzi z pilotem, podaje mi go i krzyczy 'eeeeee'. Jak chce pić to niesie niekapka i krzyczy 'eeeeee'. Za to jak zabieram go od kabli to krzyczy 'mamamamamama' Poza tym ostatnio ciągle krzyczy i to tak głośno. Mówi sobie np. 'tata tata', a za chwilę się drze 'taaaaataaa!', cudnie się tego słucha

A i mam pytanie, a w zasadzie prośbę. Czy mogę ponownie zgłosić się do JolanT o przyjęcie do klubu? Albo do Kasi na fb? Chcę wrzucić fotki małego. Pytam, bo nie chciałabym, żeby ktoś poczuł się urażony czy coś, w końcu są tam Wasze prywatne zdjęcia. Jeśli któraś ma coś przeciwko to ok, zrozumiem

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:34   #3352
BYou
MBZ♥

Oliwka dobrze, że idziesz do lekarza od kiedy dokładnie Anielka ma gorączkę?
A sklep-masakra, w w szoku jestem!

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

OTJ pisz do Joli

Stary 2014-03-07, 09:35   #3353
oliwka__
Zakorzenienie

Do lekarza pójdę tylko na tej wsi jest dwóch pediatrów z czego jak zwykle jeden w piątek ma wolne a drugi przyjmuje popłudniu więc pojadę.
BYou gorączka utrzymuje się dokładnie 34 godziny bo dostała w nocy ze środy na czwartek o północy.

Jeszcze tutaj jeden przepis do tego ciasta galaretkowego http://grysik.com/slodko/tort-teczowy/
Stary 2014-03-07, 09:36   #3354
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
taaaaaaa, a ja mam niby wszystkie składniki......... ile to cudo się piecze i w jakiej temp? jakies przyprawy?
tarte z cukinia?

ja pieklam w ok. 190 stopniach (bo nie wiedzialam czy 200 - bo tyle piecze sie ciasto francuskie, czy 180- czyli tyle ile na zapiekanki ) - wiec wzielam po srodku i pieklam okolo 40-45 minut (jak pokroisz cienko cukinie to bedzie szybciej gotowa - i mozarella powinna sie tez ladnie opiec od gory, wtedy najlepsza).
(a nastepnym razem testowo kilka minutek podpieke samo ciasto, zobacze wtedy jak sie ten dol zachowywac bedzie - choc wtedy mozliwe, ze boki sie za bardzo spieka.. hmm.. )
A co pisala despa? (bo ja z jogurtem nie pomoge).

bo ja to zrobilam mega tarte, mialam az dwie cukinie, dwie mozarelle, i dobre 300ml tego kremu.
Stary 2014-03-07, 09:36   #3355
OtTakaJa
Zakorzenienie

Oliwka - zdrówka dla małej, mam nadzieję, że to tylko ząbki

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 09:39   #3356
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia ma dziś taki apetyt, że szok. o 6 zjadła mm-150, ok 8 miseczkę kaszki z malinami. Teraz chodziła i ciągnęła mnie do kuchni powtarzając mniam, mniam. Zrobiłam kromeczkę i zjadła całą, jeszcze zagryzając kiszonym ogórkiem

Moderna ja już sobie Jej nie wyobrażam z prostymi włosami.

My mamy szpinak na obiad, tzn naleśniki
glodomor maly
(a M. najchetniej to by jadl na podlodze, wtedy to ma apetyt )

sliczne ma wloski, niech jej takie zostana

mniam mniam nalesniki ze szpinakiem?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mniam!

Strasznie charakterny ten mój syn się zrobił. Jak coś chce, albo czegoś nie chce to potrafi to okazać, ale tak, że ho ho! Jak chce żeby mu włączyć muzykę to przychodzi z pilotem, podaje mi go i krzyczy 'eeeeee'. Jak chce pić to niesie niekapka i krzyczy 'eeeeee'. Za to jak zabieram go od kabli to krzyczy 'mamamamamama' Poza tym ostatnio ciągle krzyczy i to tak głośno. Mówi sobie np. 'tata tata', a za chwilę się drze 'taaaaataaa!', cudnie się tego słucha

A i mam pytanie, a w zasadzie prośbę. Czy mogę ponownie zgłosić się do JolanT o przyjęcie do klubu? Albo do Kasi na fb? Chcę wrzucić fotki małego. Pytam, bo nie chciałabym, żeby ktoś poczuł się urażony czy coś, w końcu są tam Wasze prywatne zdjęcia. Jeśli któraś ma coś przeciwko to ok, zrozumiem
dobry jest, wie po co jest glos

pewnie, pisz do Joli
Stary 2014-03-07, 09:40   #3357
oliwka__
Zakorzenienie

Już wykręcałam numer do tosia.pl i właśnie otrzymałam maila że dziś wyślą fotelik i w poniedziałek będę go miała po 2 tygodniach od zamówienia w regulaminie piszą że do 3 dni poinformują jeśli będzie opóźnienie w dostawie i jak zamwiałam to fotelik miał dotrzeć do mnie w ciągu 5 dni dotrze po 14 ehhh
dobrze że dziś już wyślą bo tż też już się na mnie krzywo patrzył w jakim sklepie zamówiłam sam fakt że to 100 zł nie kosztowało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 09:45   #3358
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Już wykręcałam numer do tosia.pl i właśnie otrzymałam maila że dziś wyślą fotelik i w poniedziałek będę go miała po 2 tygodniach od zamówienia w regulaminie piszą że do 3 dni poinformują jeśli będzie opóźnienie w dostawie i jak zamwiałam to fotelik miał dotrzeć do mnie w ciągu 5 dni dotrze po 14 ehhh
dobrze że dziś już wyślą bo tż też już się na mnie krzywo patrzył w jakim sklepie zamówiłam sam fakt że to 100 zł nie kosztowało
Kpina. Powinni Ci to jakos wynagrodzić zwłaszcza, że jak piszesz, zamówienie troche kosztowalo...

A propos foto klubu. Czy jego członkami są tylko mamusie marzec- kwiecień? Bo jak przeglądałam to zauważyłam komentarze dodane przez nieznane mi nicki. Czy to np.są znajomi mamusi dodajacej zdjęcie?
Stary 2014-03-07, 09:45   #3359
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
biedna też bym poszła dla świętego spokoju
Stary 2014-03-07, 09:48   #3360
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
tarte z cukinia?

ja pieklam w ok. 190 stopniach (bo nie wiedzialam czy 200 - bo tyle piecze sie ciasto francuskie, czy 180- czyli tyle ile na zapiekanki ) - wiec wzielam po srodku i pieklam okolo 40-45 minut (jak pokroisz cienko cukinie to bedzie szybciej gotowa - i mozarella powinna sie tez ladnie opiec od gory, wtedy najlepsza).
(a nastepnym razem testowo kilka minutek podpieke samo ciasto, zobacze wtedy jak sie ten dol zachowywac bedzie - choc wtedy mozliwe, ze boki sie za bardzo spieka.. hmm.. )
A co pisala despa? (bo ja z jogurtem nie pomoge).

bo ja to zrobilam mega tarte, mialam az dwie cukinie, dwie mozarelle, i dobre 300ml tego kremu.
nooooo, mózg mnie boli na samą myśl..... despa pisała o dużym jogurcie, to też gdzieś tyle wyjdzie....

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Kpina. Powinni Ci to jakos wynagrodzić zwłaszcza, że jak piszesz, zamówienie troche kosztowalo...

A propos foto klubu. Czy jego członkami są tylko mamusie marzec- kwiecień? Bo jak przeglądałam to zauważyłam komentarze dodane przez nieznane mi nicki. Czy to np.są znajomi mamusi dodajacej zdjęcie?
coooo???? przecież on prywatny niby.....

- 45/2019 (9833 strony)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości