|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Co do tych ryżowych krazków to mi twardnieją, ale tylko jak leżą niezamknięte, jak jak Scarlett pisała. Hania i tak ich nie lubi (ani tych jagodowych - dziwne jak na mojego łasucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witamy, .... Ostatnio nas odwiedziłeś .... Prywatne wiadomości: ... nowych, Suma .... I tam (w prywatne wiadomości), jeśli ktoś skomentuje twoje zdjęcie, to się pojawia liczba pogrubioną czcionką, więc możesz zerkać tam. Cytat:
![]() ![]() U nas za to cięęężka noc, Hania od 2 do prawie 5 nie spała, kopała mnie w łózku, czołgala się, rzucała, nic nie dało sie zrobic,żeby ja uśpić...jestem padnięta niesamowicie, bo poszlam spac po 12, bo jej jeszcze antybiotyk aplikowałam na śpiocha. Za godzinę jedziemy na kontrolę do lekarza.
![]() |
#3332 |
MBZ♥
|
Cathlyn, nie ma takiej opcji:/
u nas nie było problemów z żuciem, jakoś szybko załapała ![]() i wielke brawo za układanie ![]() Moderna za sorterowanie Marssela także ![]() Zosia też zaczęła kumać o co chodzi ![]() Demeter a4 do końca, prawie pod granicę zachodnią ![]() Achna fajna taka fuszka ![]() Scarlett , Anika ![]() Jola u nas też pięknie ![]() Pani ![]() ![]() Zosi przebiła się górna, prawa 4 ![]() ![]() Ale dziś piątek bez ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |||||||||
Zakorzenienie
|
W szoku jestem ile naprodukowałyście a nie było mnie na wizażu tylko jeden dzień
![]() Przeleciałam Was na szybko. Ja wczoraj byłam u chirurga i w pracy wypisać urlopy zaległe, wracam 19 maja także jeszcze troszkę posiedzę w domu. Nie było mnie od 7 do 15 jak wróciłam to moje dziecko nie chciało się odkleić ode mnie, uśmiech od ucha do ucha. Cudowny jest! Aaaa i mamy 6 zęba górną jedynkę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co to za klocki ten domek czerwony? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teraz jak byłam wstępnie pytać w cukierni o ceny itp. to Pani mówiła, że na 16 osób 2kg wystarczy Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
JolanT a ty NRW, tak?
informacja http://betreuungsgeld-beantragen.com/Info%20NRW.pdf i formularz http://betreuungsgeld-beantragen.com/Antrag%20NRW.pdf podobnie jakw przypadku Eltergeld, dziala tylko do 3 miesiecy wstesz, wiec trzeba pilnowac, by to zglosic ![]() u ans tez sloneczko - ma byc 13 stopni ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo nigdy nie jadłam hummusu, tofu, ciecierzycy, amarantusa itp. rzeczy - czytam Was i wiem, że to się je, ale ja nie mam pomysłów na takowe żarcie, kucharz ze mnie żaden, eksperymetować nie lubię żarciowo, a jak mam coś ugotować/doprawić jak nawet nie wiem jaki to niby ma mieć smak, bo nigdy nic podobnego nie jadłam ![]() sama nie wiem co z tym urlopem, z jednej strony bym brała, z drugiej nie..... nie wiem, czy ten za 2012 przepadnie jak go teraz nie wezmę? chciałam urlop brać zamiast ew. zwolnień, mam umowę do listopada i prawie 70 dni, nie wiem jak to wszystko rozgryźć......
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
malpka wrzuc ten przepis na torcik
![]() ![]() BYou sliczna Zosia ![]() ![]()
#3337 |
Zadomowienie
|
Scarlett- Tfu-rczość :-D dobre hehe :-D
A ja nadal nie wiem jak zrobić, żeby móc na komórce oglądać zdjęcia jakie dodajcie. .. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
jak tez nie wiem :.. choc zdarza sie, ze niektore widze, a niektorych nie - moze to zalezne jest jaki format ktos wrzucil? czy jest to bez znaczenia?
#3339 | |
Wtajemniczenie
|
wow!
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a garnuszek tez tylko od gory ![]() za zabki ![]() ![]() ![]() oby do nastepnego piatku ![]()
![]() |
#3341 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
O. drzemie więc gotuję zupe krem z brokuła
![]() ![]()
#3343 |
Zadomowienie
|
I brawa dla Zosi za kolejnego zabka!
![]() Kinia ma garnuszek na klocuszek i kółko dobrze wklada a tak poza tym to garnuszek służy do wkladania do niego skarpetek i wyjmowania ich, wkladania i wyjmowania. Kilka par zawsze sobie znajdzie do zabawy ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzinka za kilka dni bedzie duzo lepiej, dacie rade ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- ![]() ja dzisiaj nalesniki, a wieczorem maz ma przywiezc rybke ![]() ![]()
![]() |
#3345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
alliw bratowa robiła coś na ten wzór http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...rt-z-galaretek tyle że ona zamiast śmietany zrobiła mus truskawkowy taki gęsty i obłożyła tort z góry tym musem i boki obsmarowała delitanie. A ciasto to jakieś inne chyba robiła bo bratane nie może jajek i czystego masła więc trochę zmodyfikowała pod niego ale było pycha. Jak się dodzwonię do dniej to poproszę o dokładny przepis choć wydaje mi się ze to modyfikacja tego który tutaj wklejam.
Mała ma ciągle gorączkę od 38 do 39,3 paracteamol ibuprofem nie działają na chwilę zbijają i to o max 37,8 w nocy dałam jej czopek do tej poiry dawałam 50 wczoraj w aptece kupiłam 125 niby pisze że od dwóch lat ale odcięłam kawałek bo pisze ze 10mg na 1 kg masy zbiło jej gorączkę ale była dosłownie mokra najlepiej śpi się na mamie i to tak z głową do góry pupa na dole. Już się zastanawiam czy to nie 3-dniówka koło 18 pojadę do lekarza jak będzie ciągle taka wysoka niech zobaczy bo już zaczynam wątpić czy to ząbki choć paluszki do buzi gryzie kocyk widać niby żeby idzie jej ostatnia jedynka górna i dwójki górne w natarciu. Kataru brak, kaszlu brak, wymiotów brak, rozwolnienia brak. No i śpi od wczoraj usnęła już chwile przed 20 po północy się obudziła ale poszła dalej spać koło 2 się obudziła i męczyła się do 3 dałam jej wody czopka i w końcu usnęła na mnie ja z nią usnęłam tak w pozcyji pół siedzącen na skarju łóżka jak się przebudziłam to się wystraszyłam bo mogła mi zlecieć a mi się usnęło ![]() Ponadto wieczorem z nerwów napisałam do tosia.pl i jak do tej pory ani nie odpisali ani nie zadzwonili. W poniedziałek minie 2 tygodnie jak zamówiłam i opłaciłam zamówienie . Zamawiając był prawie cały zielony pasek czyli zamówienie nastąpi szybko no ale szybko to może ok 5 dni ale nie 2 tygodnie. A wczoraj wchodzę zobaczyć stan produktu i co? nie dość że 30 zł taniej to pisze ze wysyłają w ciągu 24godzin!!! cały pasek zielony to powinni mi już wysłać wczoraj albo przedwczoraj a ja dalem czekam w realizacji! no kpiny sobie robią zamówiłam fotelki z wyprzedzeniem z zamiarem używania od połowy maraca i ja się marwtię czy do połowy marca dojdzie od 24 lutego wysłałam in nawet dowód opłacenia bo to już kpni moim zdaniem ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- zaraz będę nadrabiać tylko jakieś śniadanie zjem bo tak to po łepkach w nocy w telefonie czytałam |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
MBZ♥
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Zosia ma dziś taki apetyt, że szok. o 6 zjadła mm-150, ok 8 miseczkę kaszki z malinami. Teraz chodziła i ciągnęła mnie do kuchni powtarzając mniam, mniam. Zrobiłam kromeczkę i zjadła całą, jeszcze zagryzając kiszonym ogórkiem ![]() Teraz wzięła swój telefon, przyłożyła do ucha i gada ![]() Monicca ![]() ![]() ![]() Moderna ![]() Villqa na aplikacji nie da się oglądać zdjęć:/ trzeba wchodzić przez przeglądarkę:/ DObre miejsce na skłądowanie skarpecioszków ![]() My mamy szpinak na obiad, tzn naleśniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Oliwka, biedna Anielcia :-( dużo zdrowka dla niej :-*
Bzinka, dla Hani oczywiście też zdrowka. Biedne są te nasze maluszki jak muszą się tak wycierpiec :-( |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do sklepu dzwon! powinni Ci to jakos wynagrodzic rabatem - kpiny no! ![]()
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie charakterny ten mój syn się zrobił. Jak coś chce, albo czegoś nie chce to potrafi to okazać, ale tak, że ho ho! Jak chce żeby mu włączyć muzykę to przychodzi z pilotem, podaje mi go i krzyczy 'eeeeee'. Jak chce pić to niesie niekapka i krzyczy 'eeeeee'. Za to jak zabieram go od kabli to krzyczy 'mamamamamama' ![]() ![]() A i mam pytanie, a w zasadzie prośbę. Czy mogę ponownie zgłosić się do JolanT o przyjęcie do klubu? Albo do Kasi na fb? Chcę wrzucić fotki małego. Pytam, bo nie chciałabym, żeby ktoś poczuł się urażony czy coś, w końcu są tam Wasze prywatne zdjęcia. Jeśli któraś ma coś przeciwko to ok, zrozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
MBZ♥
|
Oliwka dobrze, że idziesz do lekarza
![]() ![]() A sklep-masakra, w w szoku jestem! ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- OTJ pisz do Joli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Do lekarza pójdę tylko na tej wsi jest dwóch pediatrów z czego jak zwykle jeden w piątek ma wolne a drugi przyjmuje popłudniu więc pojadę.
BYou gorączka utrzymuje się dokładnie 34 godziny bo dostała w nocy ze środy na czwartek o północy. Jeszcze tutaj jeden przepis do tego ciasta galaretkowego http://grysik.com/slodko/tort-teczowy/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pieklam w ok. 190 stopniach (bo nie wiedzialam czy 200 - bo tyle piecze sie ciasto francuskie, czy 180- czyli tyle ile na zapiekanki ![]() ![]() (a nastepnym razem testowo kilka minutek podpieke samo ciasto, zobacze wtedy jak sie ten dol zachowywac bedzie - choc wtedy mozliwe, ze boki sie za bardzo spieka.. hmm.. ) A co pisala despa? (bo ja z jogurtem nie pomoge). bo ja to zrobilam mega tarte, mialam az dwie cukinie, dwie mozarelle, i dobre 300ml tego kremu.
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Oliwka - zdrówka dla małej, mam nadzieję, że to tylko ząbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (a M. najchetniej to by jadl na podlodze, wtedy to ma apetyt ![]() sliczne ma wloski, niech jej takie zostana ![]() mniam mniam ![]() ![]() Cytat:
![]() pewnie, pisz do Joli ![]()
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Już wykręcałam numer do tosia.pl i właśnie otrzymałam maila że dziś wyślą fotelik i w poniedziałek będę go miała po 2 tygodniach od zamówienia
![]() dobrze że dziś już wyślą bo tż też już się na mnie krzywo patrzył w jakim sklepie zamówiłam sam fakt że to 100 zł nie kosztowało |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A propos foto klubu. Czy jego członkami są tylko mamusie marzec- kwiecień? Bo jak przeglądałam to zauważyłam komentarze dodane przez nieznane mi nicki. Czy to np.są znajomi mamusi dodajacej zdjęcie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.