|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Cytat:
zastanawia mnie jak sie gubi cm ( jak czytam na innych wątkach) podczas ćwiczeń a mi te cm przybywają wraz z kilogramami uda wysoko nigdy mi sie nie łączyły a teraz po przywodzicielach/odwodzicielach jest cacunia a maszyny nie ogarniam chyba zbyt dobrze, tam musi być wyluzowany kręgosłup, a ja tego nie potrafię zrobić albo sie spinam albo nie pociągnę |
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Może wyrabiasz mięśnie, a tłuszczyk się nie spala za dobrze dlatego rośnie? Po drugie mięśnie ważą więcej niż tłuszcz więc jak kg przybędzie to się nie przejmuję. Mi z nóg np z ud spadło w sumie tylko 2-2,5 cm a różnica jest duża wizualna
|
#4443 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
miałam chude nie stykające sie ze sobą uda a teraz mam u góry grubsze bo się łącza na samej górze co mnie oczywiśie cieszy, bo ile lepiej w spodniach wyglądam tylko ta oponka grr no ale jak dziś zobaczyłam co ugotowałam/ zrobiłam gołąbki, faszerowane papryczki, naleśniki ze szpinakiem, pieczone żeberka w miodzie, jeszcze mam w planach zrobić avocado po parysku BTW mam już przepis na pierożki z kaszą jaglaną, jak się zmobilizuję i przepiszę, to wrzucę Tobie i Azi na PW |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Miśka, jak znajdziesz chwilkę to napisz mi Twój przykładowy trening z siłowni
moje z dziś Ci wklejam, takie troszkę nieogarnięcie i miotanie się Jakieś 20 min rowerka interwały cisnęłam, potem jeszcze 5 min bieżni ale nie spodobało mi się. No to zaczęłam ćwiczonka na nogi wypiszę mniej więcej co się udało zrobić (mimo turystycznej troszkę wizyty z koleżanką i stwierdzam że nie ma jak to samemu ogarniać sobie wszytko): - ćwiczenia na uda te maszyny co się rozwiera i zwiera nogi, na wew i zew stronę ud zrobione 3x15 powtórzeń na obu maszynkach (25 kg) - potem mnie skusiła koleżanka orbitrekiem ale wytrzymałam na tej nudzie z 10 min góra i poleciałam machać siłowe - 2x20 powtórzeń na takiej maszynie co się na nogi zakłada obciążenie taką belkę i w dół i do góry się rusza (tu założyłam 20 kg) - 2x10 powtórzeń na maszynie na ręce (tzw mistrz przytulania)- tu chyba miałam 5 kg założone nie pamiętam - koleżanka na siłówce wiele rady nie dawała i na ploty ją wzięło to zrobiłam sobie z 10 przysiadów z ciężarkami, a potem poćwiczyłam gadając z nią ręce na 3 kg ciężarkach na 2 sposoby podpatrzone u Tony'ego ale to taka rekreacja była niestety ![]() - potem stwierdziłam że popracuję brzuchem, a ona poszła na cardio, ja zrobiłam 2x15 powtórzeń na takiej maszynie dziwnej huśtawce że brzuchem się podciągałam i się jeździ mało mi brzuch nie pękł, a potem jeszcze 3x15 na takiej drugiej maszynce do brzuszków - porozciągałam się czym zaskoczyłam koleżankę bo ona pinokio, poszła się myć ja się z 3-4 min rozciągałam i to by było na tyle. Następnym razem postaram się bardziej zaplanować trening, no i nie dam rady już tego co w planie zrobić z programu p90x-3 który robię, zresztą w sumie nie ma takiej potrzeby, nie obijałam się na siłowni jakby nie patrzeć :P Generalnie wnioski są takie, że na siłownię łazi się samemu, albo z kimś na podobnym poziomie, żeby nie trzeba było ogarniać siebie i drugiej osoby co to dopiero wstała z kanapy i jęczy
|
#4447 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
calość mi wychodzi godzina, godzina 15, zależy od obłożenia siłowni i mojego powera też Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2014-02-25 o 11:45 |
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, rozpiszę sobie na następny raz może męża wyciągnę on dupy nie truje
No dokładnie, całe chęci mi zepsuła i ból dupy tworzyła tylko i jęki takie, że szok. Ona z tych, że pomachać cardio i schudnę, a potem najem się ciastek dla uzupełnienia kalorii ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- No jakoś bieżnia nigdy mnie nie kręciła, wlazłam dziś i potwierdziłam to przekonanie, wolę o 100 razy rower W ogóle to nagotowałam gar zupy z brokułami i kaszą jęczmienną i dopiero wtedy się skapnęłam, że to ma gluten a ja się zastanawiałam skąd mam syfki, a tu po poprzednim razie tej zupy w ogóle w moim mieście wszędzie pszenność i już mnie to wkurza, bo w moim sklepie likwidują stoisko bezglutenowe i już całkiem nie wiem gdzie się zaopatrywać, muszę zacząć znów do tesco łazić a nie lubię tam
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się oczyściłam
![]() jeee.. i wiecie co, w opisach to wygladalo zancznie gorzej niż w realu
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze jestem na urlopie. Jutro się wybieramy do innej stacji na 1 dzień, bardzo jestem ciekawa. Jak wrócę, to zacznę na poważnie ćwiczyć te pompki i rower z synkiem. Narty to dla mnie jednak coś jak chodzenie (?). Bez żadnej zaprawy, z kiepską kondycją ogólną, jak tylko stanęłam na górce, to pooooszło! Mam statystyki z biletu (teraz są takie możliwości) - przeciętnie robiliśmy po 42km, najwięcej 50km dziennie - z dzieckiem 5-letnim. Gdyby nie to, to pewnie byłoby z 20km więcej. Od godziny 9 do 16-17. Fajnie, bo po 2 dniach już czułam jak mi mięśnie nabierają wagi i sprężystości. Potwierdzam, że różnica między nie robieniem nic (siedzeniem na kanapie), a robieniem czegokolwiek, co porusza mięśnie, jest ogromna! Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-02-24 o 10:01 |
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie jesteś zadowolona z efektów? ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
||
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ty na razie ani się waż, zdrowka życzę Przecież to tylko stajesz na nartach i one same jadą
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bylam w tamtym tygodniu na nartach i tez bez zadnego przygotowania wyskoczylismy na stok bo nie moglismy sie doczekac |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Narty same jadą ale z dzieckiem, nie każde jest takie wytrzymałe żeby cały dzień pomykać, fajna rodzinka
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny polecicie jakąś fajną ksiązkę do czytania? znajoma poleciła wyznania uległej
ale po przeczytaniu recenzji zrobiłam po prostu taka minę
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam to:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/15581...a-bali-czesc-1 Jestem na 2 części wyszła chyba niedawno
|
#4457 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
książka pewnie mi się spodoba. dzięki
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-06 o 11:10 |
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bezglutenowe, znalazlam fajny przepis na chlebek jakby ktoras nadal nie znalazla najlepszego dla siebie, mi bardzo zasmakowal wiec chetnie sie podziele przepisem jakby ktoras byla zainteresowana
no i w ogole teraz kiedy juz mieszkam z tz i to ja gotuje obiady i decyduje o tym co jemy to w koncu moge calkowicie wyeliminowac ten gluten no i w tlusty czwartek zjadlam 4 paczki ale koniec z tym![]() Powiedzcie mi tylko jedna rzecz.. jak smacznie przyprawic rosolek bez kostek?aha i czy nutella jest dozwolona czy ma jakis ukryty gluten? Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam książkę "kuchnia bez pszenicy" jest tam 150 przepisów bezgl. jakby co to służę skanami jak na coś potrzebujesz i jak któryś sprawdzę to dam znać
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skręt na zakręcie - czyli offtopowo o życiu (z falą i lokiem) cz. III
Cytat:
ja wczesniej nie wiedzialam jak smakuje czarnuszka, ale bylam,ostrozna i dalam tylko pol lyzeczki-i tak za duzo jak dla mnie, nastepnym razem dam kilka ziarenek tylko bo mi przeszkadza ten smak jak trafie na nasionko. Ale chlebek jest smaczny, pachnacy, miekutki i wilgotny ja troche za krotko pieklam, bo boki ma za,lekko przypieczone, ale wiadomo przy kolejnej probie bedzie lepiej, a poki co ja polecam A co to za ksiazka, czyja? Fajne przepisy? Ja poki co szukam wlasnie po stronach i kilka fajnych udalo mi sie znalezc a przepis poki co to chcialabym na pyszne kotlety schabowe w panierce
Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-03-06 o 16:18 |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bulionetki robi się samemu! My robimy i trzymamy w słoikach w zamrażarce, nabiera się łyżką tyle ile trzeba.
Trzeba tylko poszatkować (potrzeć mikserem albo na tarce) warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę, czosnek i co tam wedle uznania (papryka). Miesza się to z ziołami (koperek, pietruszka - suszone, lubczyk ogrodowy, kurkuma, papryka, chilli, pieprz - też wedle uznania), i najważniejsze - używa się duuuużo soli - 1/4 soli na 1 porcję warzyw. Na 1kg warzyw aż szklankę (25dkg) soli kuchennej. Żeby się w ogóle dało mieszać, dajemy jeszcze oliwę z oliwek (przed dodaniem soli). Taką pastę przekłada się do słoików i trzyma w zamrażarce. Jedno babranie starcza na kilka miesięcy, wiadomo, zależy ile kto używa, ale jest dobre do wielu potraw, nawet sałatek. Na przykład jaglankę z tym można zrobić. |
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
William Davis, fajna jest gruba bo wcześniej jest wszystko wyjaśnione o diecie bezgl. co jak i dlaczego
![]() A przepisy to nie wiem, dostałam ją wczoraj i do każdego przepisu mi czegoś brakuje w domu. Oczywiście czegoś trudno dostępnego w moim malutkim mieście ![]() Ja nie lubię schabowych w panierce to nie mam problemu, tylko z pierogami jest czad z eksperymentami ![]() A co do rosołów, to nie używam tych kostek, tylko na warzywach gotuję, na tyle rzadko, że nie robię bulionetek. Na kościach drobiowych plus warzywka i potem marchewkę do tego ścieram i jest a Wizażance chodziło o przyprawę typu kucharek do podkreślenia smaku co nie? delikat z knorr spróbuj chyba nie ma glutenu, tylko jest glutaminiam sodu ale to chyba niegroźne ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Wizażanka zerknęłam na przepis od Ciebie, fajnie że nie ma składników typu ksylitol którego jeszcze nie znalazłam nigdzie (ale odpuszczę bo to jakiś fiński cukier brzozowy, zastąpię czymś innym np brązowym cukrem?) i mączka kokosowa wszystko mam na stanie prócz bezgl. miksu mąk ale to kupię jutro bo mam w kilku sklepach u mnie myślałam że bez miksu się obejdę, mam gryczaną, kukurydzianą i ryżową mąkę póki co na stanie
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa-nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość!!" Edytowane przez wicherek1989 Czas edycji: 2014-03-06 o 18:48 |
|
|
|
#4463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypisuje mu się działanie rakotwórcze i uzależniające, stąd są wielbiciele czipsów i chińskich zupek. Ten przepis orientacyjny, który ja podałam, to jest taki do wszystkiego. Na sypko nie ma problemu, żeby zmieszać sobie kilka podstawowych sproszkowanych ziół z solą. Tylko patrzeć, żeby w torebkach nie było właśnie glutaminianu sodu jako konserwanta. Oczywiście zdania uczonych oficjalnych i nieoficjalnych są skrajnie podzielone: http://www.izz.waw.pl/pl/eufic?id=118 http://dziecisawazne.pl/glutaminian-sodu/ Ja jakoś bardziej wierzę w spiski i masowe celowe podtruwanie populacji, niż troskę producentów o interesy zwykłych ludzi...niestety.
Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-06 o 19:31 |
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po przeczytaniu wyjaśnień Davisa co do pszenicy i kombinacji z nią związanych jestem skłonna wierzyć w każdy spisek. Założę się, że ci co wiedzą co produkują to tego nie jedzą i są bezglutenowcami bo ich stać na to ![]() Ale lepiej za dużo nie wnikać, bo okaże się że najlepiej samemu sobie produkować wszystko do jedzenia, nie dajmy się też zwariować
|
|
#4465 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Taki artykuł jest zupełnie niewiarygodny, niestety.
|
|
#4466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4467 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ja sama do glutaminianu sodu bardzo przekonana nie jestem i raczej wybieram produkty bez niego, ale na szczęście nie mam problemów po zjedzeniu czego z glutaminianem
|
|
#4468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalam uniwersalna bezg bo nie mam miksu i jest ok ![]() na stanie mam to samo co ty +maka amarantusowa no ale ta uniwersalna bezg jest w wielu przepisach, wlasnie mi sie skonczyla, a u mnie w jedynym sklepie w miescie jest i dopiero w pon beda mieli dostawe wiec kupie na zapas chyba. ksiazke davisa czytalam, to on mnie przekonal do przejscia na ta diete, nawet jesli okazaloby sie ze nie mam uczulenia na gluten to nie zamierzam do tego wracac, zwlaszcza, ze praktycznie wszystko mozna zastapic bezglutenowymi produktami. Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
a to w zamrazalce jest takie na kamien zamrozone czy przez zawartosc oliwy jakas ma inna kondystencje?Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Wizazanka5000 Czas edycji: 2014-03-07 o 10:32 |
||
|
|
|
#4469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezglutenowego chleba radzę nie kupować Davis pisał że podwyższa poziom cukru podobnie jak pszenny mimo że nie ma glutenu, i szybko jest się po nim głodnym (i faktycznie to obserwuję na sobie, że szybko głodna po nim jestem). Ja często smażę sobie 2 naleśniki kukurydziane np i wsadzam do środka wędlinę ser biały pomidora i jem ![]() A mieszankę mąk kupię sobie dziś, bo faktycznie w wielu przepisach jest, dorzucę mieszankę tego co w domu jest i coś tam się upiecze po niedzieli, chyba że jutro jak będzie padać, to do lasu nie pojadę robić i będzie czas ![]() Tylko mam problem z owsianką, uwielbiam no a w PL jest owies zanieczyszczony innymi zbożami glutenowymi, póki co zjadłam raz w ciągu ostatnich tygodni nie umarłam w sumie, ale postaram się kupować płatki jakiejś lepszej jakości i popatrzeć w skład
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak robisz nalesniki? A z gryczanej probowalas? Bo podobno tez niezle sa, ja nalesnikow jeszcze nie robilam. Chcialam zrobic racuchy ale maki uniwersalnej mi zabraklo wiec zrobie w przyszlym tyg. ja tz nawet nie bede probowala przekonywac do tego bo nie ma szans, ale obiady gotuje bezglutenowe i nie bede robila dla siebie i dla niego oddzielnie Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

tym bardziej, że zwykle z opornych części leci na końcu 

miałam chude nie stykające sie ze sobą uda a teraz mam u góry grubsze bo się łącza na samej górze
nie wiem, gdzie tu przesada 

w ogóle w moim mieście wszędzie pszenność i już mnie to wkurza, bo w moim sklepie likwidują stoisko bezglutenowe i już całkiem nie wiem gdzie się zaopatrywać, muszę zacząć znów do tesco łazić a nie lubię tam

no i w tlusty czwartek zjadlam 4 paczki