|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
Pokaż wyniki sondy: Który telefon wybrać? | |||
HTC Wildfire S |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 30,36% |
Samsung Wave Y |
1 | 1,79% |
Sony Ericsson Xperia Neo V |
7 | 12,50% |
Nokia 500 |
7 | 12,50% |
Samsung Galaxy Mini |
4 | 7,14% |
Inny(ale jaki:P) |
20 | 35,71% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z wyborem telefonu komórkowego - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() To co dla Ciebie i Twoich znajomych jest do niczego - innej osobie może posłużyć kilka lat. Jeżeli chodzi o samsungi - z tego co pamiętam w jednym z programów była informacją, iż ich produkty w tym wypadku telewizory bardzo często trafiają do serwisów ze względu jak to było określone celowe postarzanie produktu - ale czy tak jest ze wszystkim - mam znajomych którzy mają samsungi od dłuższego czasu i też sobie je chwalą. Chyba wszystko zależy na jaki egzemplarz trafimy i jak go użytkujemy. Uważam, że ze wszystkim trzeba mieć umiar i przeglądać opinie i artykuły w internecie. Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2014-02-26 o 05:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, mi też nigdy Samsung się nie zepsuł, nawet nie wiem czy się zawiesił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
Raczkowanie
|
Może warto odrobinę poczekać na LG L trzecią serię lub LG G2 mini. Opłacalne choćby dlatego, że spadnie cena drugiej serii.
http://mobtech.interia.pl/raport-mwc...14,nId,1111454 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Przyczajenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45330399]No i co to wszystko co napisałaś wnosi do mojego postu? Ty twierdzisz, że Samsungi się psują - ja twierdzę, że to nieprawda, bo patrzę i widzę, a Ty mi tu o cukierkach?
Poza tym pierniczysz jak potłuczona o tym słodziku, ale to temat na inny wątek ![]() Popieram, pewnie nabiła sobie posta ![]() Agnieszko, niestety usilnie próbujesz się wymądrzać w temacie, w którym pokazujesz swoją niewiedze w zakresie tematyki. Możliwe że na żywo nikt pani nie toleruje, i miejsca internetowe są dla pani miejscem podbudowywania własnego mniemania o sobie. Zacząć trzeba od tego, że informatyk, to osoba zajmująca się KOMPUTERAMI, osoba ta o telefonach nie musi mieć absolutnie pojęcia, i pani mąż jest na to świetnym przykładem, same bzdury pani wypisuje. Samsung nie wymyślił żadnego 4K w smartfonach, bo domyślam się że chodzi pani o rozdzielczość ekranu. Rozdzielczość FullHD jest najbardziej optymalna, i taka też prawdopodobnie przez dłuższy czas zostanie. Może chodzi o kamerowanie w 4K smartfonami, ale w tym przypadku nie ma mowy o absurdzie, to wręcz piękna sprawa. Dzieci NEO to osoby, które wymądrzają się w internecie jak pani, swoje poglądy proszę przedstawiać w bardziej subtelny i miły sposób. Słodzik, rak...to też perełki przez panią spłodzone na klawiaturze. Może od razu lepiej napisać że słodziki to śmierć i koniec świata, a później Bóg. Naprawdę warto się zastanowić kto tu tak naprawdę podatny jest na pranie mózgu ze strony mediów, myślę że pani, bo wystarczy logicznie pomyśleć że rak jest wywoływany przez kompletnie inne substancje niż słodziki (prawie każdy umiera na nowotwór a przecież nie każdy tykał słodziki), trzeba pomyśleć co wszystkich ludzi łączy w stosunkowo dużych ilościach, cukier prawda? No właśnie. A wystarczy tylko czytać co kupujemy w sklepie. Taka cola z cukrem w dwóch litrach ma 40 łyżeczek cukru - to nie może skończyć się dobrze. Mnóstwo cukru mają artykuły takie jak jogurty, wody w butelkach smakowe etc. Nie każde, ale zawsze powinniśmy sprawdzać ile to ma cukru, bo często nieświadomie z samego rana pakujemy w siebie 15 łyżeczek cukru. Oczywiście wszystko z umiarem nie jest groźne, mówię tylko by pani się nie wymądrzała swoją pseudo-wiedzą tylko spokojniej się wypowiadała. A wracając do tematu, to jeżeli chodzi o Samsungi, to generalnie z własnego skromnego doświadczenia mogę powiedzieć że są bardzo długo żywotne. Nie będę się tutaj odwoływał do osób które znam, bo nie muszę polegać na innych, nie będę opowiadał i wzorował się na informatykach i znawcach w mojej rodzinie, po prostu sam mogę wiedzieć i bez problemu opowiedzieć coś o Samsungu, oczywiście obiektywnie. I tak, Samsung to genialna firma, moim zdaniem najlepsza na rynku mobilnym. Sam mam telefon kupiony za grosze od Samsunga który na baterii trzyma mi 2 tygodnie - smartfon to nie jest bo absolutnie nie potrzebuje internetu w telefonie, dotykowe wyświetlacze są dla mnie udręką, zamiast rewolucją, a aparatu czy innych pierdoł w telefonie nie potrzebuje. Telefon ma mi służyć do pisania i dzwonienia, i zwłaszcza długiego trzymania na baterii. Miałem sporo telefonów Samsunga, żaden się nie zepsuł. Swój obecny mam już pięć lat, działa jak nowy. Edytowane przez Obito Uchiha Czas edycji: 2014-02-26 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1655 | |
Raczkowanie
|
Wracamy więc do punktu wyjścia. Stare egzemplarze były produkowane z założenia jako telefony "wieczne". Jednak rozwój i postęp technologiczny spowodował że produkuje się sprzęt o krótkiej żywotności, by szybko wprowadzić kolejny nowszej Generacji!
Po co naprawiać telefon po pół roku, skoro nowy w lepszych parametrach jest tej samej cenie jeżeli nie tańszy. Mówimy rzecz jasna o produkcie w wolnej sprzedaży. Zauważ że gdy podpisujemy umowę z operatorem na świadczenie usług to wartość aparatu jest wyższa o 100 procent od ceny wolno rynkowej. Potem się dziwimy że są tak duże kary za zrywanie umowy przed terminem. Podpisując umowę proszę sobie wtedy sprawdzić jaka jest wycena telefonu przez operatora a ile kosztuje w sklepie internetowym ten sam aparat - model. ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Tak więc Pani kłamstwo to podłość. Wyraźnie jest jak bym co Samsung opracował i wprowadził. Dlaczego więc kłamiesz i mi zarzucasz kłamstwo!!!! ![]() Jasne, dla Ciebie białe jest szare... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Raczkowanie
|
Wszystko zależy od tego ilu operatorów wprowadzi, w jakich taryfach. Im więcej telefonów i w tanich taryfach tym będzie tańszy. Prawo rynku. Warto wtedy jednak poczekać z 2 - 4 miesiące, by staniały. Nowości zawsze na początku są drogie. Warto również skorzystać z wyszukiwarek telefonów i wpisać obok starszych ale mających te same funkcje i parametry. Wtedy zobaczysz jaka jest cena
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Uważam, że najlepiej kupować telefon poza operatorem, bo w ostatecznie zapłacimy mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście ja zawsze kupuję poza abonamentem. Jestem już zdecydowana na LG i zastanawiam się czy warto czekać do kwietna na niższą cenę czy już dokonać zakupu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak Sony S w grudniu 2012 roku kosztował 1100 zł a obecnie 700 - 800 zł, więc spadek w granicach 20 - 25 procent |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Odpowiedź na temat Samsunga z linku http://pclab.pl/news55411.html Tak więc Pani kłamstwo to podłość. Wyraźnie jest jak bym co Samsung opracował i wprowadził. Dlaczego więc kłamiesz i mi zarzucasz kłamstwo!!!! ![]() Jasne, dla Ciebie białe jest szare...[/QUOTE] Widzę że brak argumentów po 13 postach Twoich wypowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę śmiało polecać LG. Sama ryzykowałam biorąc L9 w 1 generacji i nie żałuję. LG się przyłożyło ostatnimi czasy i robi przyzwoite telefony. Swój używam intensywnie juz półtora roku prawie i wciąż uważam go za najlepszy telefon z jakim do tej pory miałam do czynienia. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staję w obronie, jako długotrwała posiadaczka. Telefony zmieniałam często, mam duże doświadczenie w ich użytkowaniu. Miałam Galaxy S I, miałam S II, Galaxy Note, obecnie mam S III - i jest to telefon idealny. Nigdy mnie nie zawiódł. Może Samsungi z niskiej półki są beznadziejne, ale flagowce są rewelacyjne i w wykonaniu i w działaniu. Miałam również w międzyczasie HTC, Nokię, Sony - i zawsze do Samsunga wracałam. I pierwsze słyszę, że się psują. Jak ktoś rzuca takimi argumentami, to może niech chociaż uzasadni to konkretnymi modelami - bo ogólnie nazywając Samsunga kiepską firmą produkującą telefony to się trochę chyba z prawdą rozmija... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednak wydaje mi się, że to kwestia osobistych preferencji - bo i Samsung i Nokia sprawdzają się świetnie, jednak Lumia z windows phone jest dla mnie ciekawsza i bardziej intuicyjna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Przyczajenie
|
Ze smartfonów polecam Samsung Galaxy s3
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 |
Przyczajenie
|
Zdecydowanie polecam HTC desicre 500, ogólnie htc to dobra marka moim zdaniem lesza od samsunga no chyba że ktoś chce iphone...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1670 |
Raczkowanie
|
Żadna kłótnia. Miałam Samsunga Galaxi 3, spadł na ziemię i 2 tałzeny poszły w pi.... Od męża miałam pożyczonego BB który wypadł mi z balkonu z III piętra i chodzi. Do wymiany był tylko głośnik i obudowa. Tak więc, to jest konkretny przykład jakości i solidności. No sorry, że Chińczycy jakością nie dorównali Kanadyjczykowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to tak (w stronę przeszłości)): aktualnie mam SGS3, wcześniej miałam Samsung Galaxy Note, Sony Xperię J, Nokię Lumię 800, SGS2 (dosłownie chwile, bo wykonanie było tragiczne - jak pudełko od zapałek), SGS1 Plus, HTC Wildfire S, HTC Wildfire (bez S), wcześniej nie pamiętam ![]() Ciekawią mnie tylko nowe HTC z Windowsem 8, ale cóż, zakochana jestem we flagowcach Samsunga. Cytat:
![]() Ot taki przykład z życia codziennego: Z kieszeni wyleciała mi Lumia 800 - efektem było tylko odgniecenie się plastiku (czy też jak rzecze producent poliwęglanu) na rogu obudowy. Szwagierki wypadła również, w podobnych okolicznościach. Skończyło się zbitym ekranem i wyłamaną klapką od zamykania usb. Obie spadły na beton. Zatem wytrzymałość na upadki jest mało obiektywnym kryterium, bo wpływa na niego wiele czynników. Masz pecha to Ci spadnie telefon z metra na panele i się pobije, a jak masz szczęście to i po lądowaniu z piątego piętra nic mu się nie stanie. Wszystkim życzę tego drugiego ![]()
![]() Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2014-03-06 o 20:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co myślicie o s4 mini |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym Samsung to firma koreańska, a nie chińska. No chyba, że faktycznie miałaś Samsunga Galaxi jak piszesz (zamiast Galaxy), to faktycznie - mógł być chiński ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Użytkuję tani HTC 8S. I jestem bardziej zadowolona z Windowsa niż Adnroida ( Xperia Ray). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
Ewentualnie S4
(ma ktoś i może opisać swoje wrażenia z użytkowania tego telefonu? ) podejrzewam ze cenowo bedzie ho ho .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1677 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam prośbę o poradę w wyborze telefonu. Od ponad 3 lat korzystam z iphone 3gs i teraz chciałabym go zmienić. Telefonu używam głównie do rozmów, smsów i internetu, przydałby się też przyzwoity aparat. Kwota, jaką chciałabym przeznaczyć, to maksymalnie około 1500 zł. Myślałam nad Samsungiem Galaxy SIII lub HTC One mini. A może polecacie coś innego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomoc w wyborze telefonu :)
Mam nokie lumie z windows phon i jestem zadowolona
![]() |
#1680 |
Zadomowienie
|
Cześć,
w końcu zamówiłam sobie telefon, tak jak jedna z Was mi proponowała - samsung galaxy core,mam nadzieję, że będę zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.