|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
dusia gratki- wszystkie ciuchy bym sama brała gdyby nie rozmiar za duże dla mnie ale wszystkie b. ładne.
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- no ja też tak 2 no 3 z tego tak nie bardzo najbardziej ta pudrowa kuje w oko ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ja myślę o tym że będę je jeszcze latem nosić a nie wiem jakie gabaryty do tego czasu osiągnę a po za tym troszkę luźniejsze mogą być:P |
|
|
|
|
#2854 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jest lżejszy, przemyśl Cytat:
mógł wcześniej ją uprzedzić, że połówkowe gdzieś indziej zamiast brać 100 zł za 10 min wizyty... co do wózka, w moim guście jest ten na białym stelażu - reszta za bura, ewentualnie ostatni ale każdemu co innego podchodzi więc jeśli model wybrany, bierz ten kolor, który do Ciebie przemawia najbardziej Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
malwiska mój faworyt CA-14 debesciara super że już w domku i z malutką lepiej vegetka dobra decyzja U mnie ból podbrzusza minął chyba mi się coś wczoraj na maksa rozciągało a dziś jak ręką odjął. dzięki joanna za słoneczko bo u mnie szaro i buro. W niedzielę ma być słonecznie |
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale spróbuję choć trochę przeraża mnie myśl wtykania sobie czosnku do nosa |
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
czesc babeczki
![]() ja wlasnie buszuje za jakims łóżeczkiem uzywanym tylko kazdy wystawia drozej z materacykiem a ja wolalabym sama rame i kupic nowy materac i nie bardzo mam co wybrac a jak mam placic za materacyk i go wywalic do smieci to juz mi sie tak nie oplaca ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- uwazaj z tym czosnkiem w nosie bo on moze wywolac spazmatyczne kichanie ktore nie jest wskazane w ciazy, kolezance lekarka powiedziala ze takie kichanie raz za razem moze spowodowac odklejenie sie lozyska wiec lepiej uwazać, mi ostatnio na katar pomogla parowka z rumianku. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:00 |
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
Kup w Ikei, chyba nie są drogie, a fajne
ja właśnie ikeowskie dostanę od koleżanki
|
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnes208;45482337]czesc babeczki
![]() ja wlasnie buszuje za jakims łóżeczkiem uzywanym tylko kazdy wystawia drozej z materacykiem a ja wolalabym sama rame i kupic nowy materac i nie bardzo mam co wybrac a jak mam placic za materacyk i go wywalic do smieci to juz mi sie tak nie oplaca[COLOR=silver] ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- http://allegro.pl/lozeczko-bobas-ola...036823859.html http://allegro.pl/lozko-lozeczko-dzi...033771172.html http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...030145227.html Proszę zobacz sobie Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-03-07 o 13:11 |
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dusia dzieki za linka ale ja jestem w Irlandii wiec takiego sprzetu jak lozeczko nie oplaci mi sie zamawiac w pl bo sporo mi dochodzi za przesylke, zdazyc sie tez moze ze towar bedzie z wada a wtedy odsylanie go spowrotem mija sie z celem. malwiska ja mam tak samo, chciałam miec fajny slub i wesele i tak było. Ten jeden dzien mogłam poczuc sie ksiezniczka hahahah Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-03-07 o 13:13 |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że aktualnie odpuściłam poszukiwania wózka, bo im więcej opinii czytam, tym większy znak zapytania mam w głowie.Cytat:
Ogólnie to jestem tym lekarzem trochę rozczarowana. Bo kiedy zaczęliśmy się starać o dziecko zrobiłam sobie rozeznanie który lekarz w mojej miejscowości jest najlepszy. Usłyszałam w zasadzie same dobre opinie, sprawdziłam go w necie. Dlatego nie było mi szkoda płacić za wizyty, chociaż do bogaczek nie należę. Po prostu cieszyłam się, że moje maleństwo jest pod dobrą opieką. I teraz nie wiem czy to ja jestem przewrażliwiona i mam wygórowane wymagania czy po prostu reszta ginekologów w mojej miejscowości jest tak do d*** , że ten wypada na ich tle tak rewelacyjnie. Tym bardziej, że to nie jest pierwszy raz kiedy mnie czymś zdenerwował. Wiem, że w sumie to dobrze, że mnie skierował do innego lekarza, bo sobie skonsultuję wszystko z innym specjalistą, ale mimo to jakoś tak dziwnie się z tym czuję. Bo on to tak określił, że "w tym okresie zaleca się szczegółowe badanie USG". NIe padło słowo "połówkowe", które w końcu jest obowiązkowe. To zabrzmiało jakbym mogła sobie to zrobić, ale jak nie chcę to nie muszę. Ale się rozpisałam... -------------------------- i zapomniałam powiedzieć, że znów przytyłam prawie 3 kg przez 3 tygodnie :/ czyli łącznie już 9,8 kg!!!!! Jak będę tyła w takim tempie to przytyję jeszcze prawie 20 kg!!! Edytowane przez svelta Czas edycji: 2014-03-07 o 13:20 |
||
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Kichanie towarzyszy mi przez caaałą ciążę i to całymi seriami (w różnym natężeniu) i żadnych problemów jak dotąd nie miałam, także tak jak mówię wszystko można, byle z rozwagą i like it - wiem że to taki trochę ekstremalny sposób, ale rezultaty wszystko wynagradzają.. może jak ten katar jeszcze nie jest taki bardzo nasilony to wystarczy właśnie jakiś naprar, ale ja miałam już tak zawalone zatoki że głowa mi pękała, patrzenie sprawiało mi ból... i po czosnku po 1-2 godzinach wykichiwania i wysmarkiwania wydzieliny przeszło mi jak ręką odjął... aż sama nie mogłam w to uwierzyć... a brałam wcześniej apapy na ból i nic nie dawały... malwiska miałam dokładnie tak samo w kwestii ślubu, wszystko musiało być idealnie dla mnie ślub jest na całe życie, więc nie ma miejsca na pomyłki
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
witam się popołudniowo
byłam dziś w Świecie Dziecka, przymierzyłam się do wózków, którymi jestem zainteresowana i na ten moment minimalnie wygrywa Joolz, bo prowadząc Mutsy 4rider wyglądam jak 10 - latka bo on jest wysoki i masywny, a ja mimo 170 cm jestem raczej drobna, więc pasujemy z Mutsy 4rider jak pięść do oka muszę jeszcze to przemyśleć na spokojnie i zdecydować moja mama jest zakochana w wózkach Emmaljunga, ale do mnie nie przemawiają
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-07 o 13:47 |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie biore na zakupy od poniedziałku juz tak na full. W pon mam wizyte jak mi gin plec potwierdzi jeszcze raz to zaczynam kompletowac wszystko bo zauwazylam ze odplywaja mi siły robie sie coraz wieksza wiec pozniej to bedzie wysilek latac po sklepach.
|
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się w tych typu Joolz i Stokke kompletnie nie podobają te nowoczesne spacerówki... głównie dlatego, ze wydają mi się mega niewygodne dla dziecka... trochę jak kosz na bagażnik od roweru (tak mi się kojarzą
) ale może się mylę...
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
wisienka, spacerówki kubełkowe (czyli właśnie te Joolz, bugaboo etc.) są najbardziej polecane przez ortopedów
|
|
#2870 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
One dla mnie wyglądają jak te wózki dla chorych dzieci
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to faktycznie głupio. Myślałam, że to była standardowa comiesięczna wizyta z badaniem. Moi gin na wizytach też nie robią usg (chodzę do dwóch, jeden taki super zaufany, drugi też niezły, będzie przeprowadzał cc). A za wizytę biorą 100 i 140zł. Myślałam że to standardowa cena? Co do usg to obaj są przeciwni robieniu większej ilości niż te 3 zalecane, bo takie usg dla dziecka nie jest dobre. |
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
co kto lubi
mnie akurat bardzo podobają się kubełkowe spacerówki (pod warunkiem, że mają regulowaną długość), od większości użytkowników słyszę bardzo pozytywne opinie, a ja i tak nie mam zamiaru wozić dziecka długo w spacerówce z resztą 3 - letnie dziecko w takiej zwykłej spacerówce wygląda dla mnie po prostu komicznie, w wieku jakichś 2 lat przeniosę dziecko do "parasolki", aczkolwiek na pewno będę próbowała jak najwcześniej odzwyczajać dziecko jeżdżenia w wózku. ja w wieku 2 lat już w ogóle nie korzystałam z wózka, więc da się
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-07 o 14:14 |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Asia tylko nie przesyłaj całego słońca, bo jutro będzie u nas szaro i buro, jak wyślesz tak jak ostatnio Ja sobie wózek póki co odpuściłam, muszę jeszcze raz je przejrzeć i udać się z konkretną listą do sklepu, teraz zastanawiam się nad hartanem, bo mutsy, które mi się podobało, po wizycie w sklepie i wczorajszej obserwacji na parkingu odpadło facet i w sklepie i ten na parkingu mocował się żeby wózek złożyć, bo nie chciał zaskoczyć modele iGo i evo.
|
|
|
|
#2876 |
|
Zadomowienie
|
moje 2córki w wieku 2lat już nie miały wózków
|
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
agnes, ja sugeruję się informacjami, które mam od użytkowniczek Joolz (nie, nie znalezionych na forach internetowych, ale realnych kobiet, które znam osobiście)
![]() dusia, no właśnie, więc dokładnie tak jak ja, w wieku 2 lat już wózka na oczy nie widziałam, ale różnie bywa, dzieci są różne, niektóre zaczynają chodzić wcześniej, inne później. ja zaczęłam chodzić mając 9 miesięcy, ale znam dzieci, które zaczynają chodzić dopiero mając 1,5 roku, w związku z czym nastawiam się, że może być różnie i wózek może być mi potrzebny tylko przez 1,5 roku życia dziecka, a może być mi potrzebny przez 3 lata ![]() sunfire, ja dzisiaj testowałam Hartana, ale dla mnie jest za ciężki
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-03-07 o 14:25 |
|
|
|
#2878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurcze, piszesz, że ciężki a na stronie niby gondola waży 12kg, więc niewiele więcej niż iGo, a mniej niż np xlander xmove.
Edytowane przez sunfire Czas edycji: 2014-03-07 o 14:31 |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spacerówka i parasolka wg mnie niewiele się różnią poza oczywiście wygodą użytkowania, składania wózka... Zgadzam się że po 2 roku życia wózek mało się używa.. ale jednak się przydaje.. Moja córa na spacery wybiera wózek dla lali.. który oczywiście prowadzi, taki spacer trwa dwa razy dłużej co prawda, ale frajda bezcenna Natomiast jeśli zależy Ci na czasie, albo masz dłuższy dystans do pokonania.. - wózek jest potrzebny |
|
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, ja się "przymierzałam" do Joolz i fakt faktem, ten wózek należy do tych niższych, ale z kolei Mutsy 4rider jest dla mnie za wysoki właśnie, gondolę mam na wysokości żołądka i naprawdę wyglądam z tym wózkiem komicznie
a jak już wspominałam, mam 170 cm wzrostu i dość długie nogi, więc to nie tak, że sięga mi do żołądka, bo jestem nisko "skanalizowana"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

jak dla mnie super trafiłaś
i jest lżejszy, przemyśl
mógł wcześniej ją uprzedzić, że połówkowe gdzieś indziej zamiast brać 100 zł za 10 min wizyty... 

). Kichanie towarzyszy mi przez caaałą ciążę i to całymi seriami (w różnym natężeniu) i żadnych problemów jak dotąd nie miałam, także tak jak mówię wszystko można, byle z rozwagą