Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 14:53   #3301
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

patricia_pati bardzo ładna suknie ale ta wersja najkrótsza jak dla mnie za krótka.

niulka dziękuję kochana, wszystkie zdjęcia zapisałam
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:58   #3302
nasturcja1308
Rozeznanie

patricia_pati suknia super, ale krótka wersja nawet jak dla mnie jest zbyt krótka
Ysia no co Ty? nie strasz mnie. ja jak na razie (odpukać) w drugą stronę, ale nie wiem co to będzie za m-c

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:04   #3303
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Ja to nie wiem jak ty cashmere, ale ja zamiast siedzieć na swoim weselu będę odświeżała pudla żeby być na bieżąco
Możemy ewentualnie pomyśleć nad telebimem na którym będzie relacja na żywo

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
wyrażajcie szczere opinie o sukni.. bo długa historia z nią i była kupiona gdy nie przymierzyłam w życiu ani jednej sukienki
myślicie, że ten welon katedralny z koronką wkoło to nie za dużo koronki??
na wesele chcę kupic krótki welon, żeby było wygodniej, a chce miec welon do północy. też tak robicie?
śliczna suknia, a w szczególności piękne plecy! Ale 3 wersja uważam ze zdecydowanie za krótka, to chyba wersja tylko dla męża Uważam że zbyt odważna jak dla PMki, może zabrzmię jak stara dewota ale jakoś tak nie przystoi

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Kurde , jestem chora jak nieszczęście , wiedziałam ze schudłam, ale ubrałam suknie, związalam na max i przeleciała przeze mnie teraz jeszcze idzie do zwezenia ta suknia mnie nienawidzi ;(
Ysia jak chcesz mogę oddać parę kilo! Ja też chora, ale z kolei jak ja bym chciała to jakoś nie chudnę

Byłam dziś znowu u lekarza i mam znowu L4 na 5 dni. W pracy się nie ucieszyli...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:04   #3304
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Kurde , jestem chora jak nieszczęście , wiedziałam ze schudłam, ale ubrałam suknie, związalam na max i przeleciała przeze mnie teraz jeszcze idzie do zwezenia ta suknia mnie nienawidzi ;(
Głowa do góry
Zdarza się
Ja bym się cieszyła gdyby moja ze mnie zleciała :P
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:17   #3305
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Głowa do góry
Zdarza się
Ja bym się cieszyła gdyby moja ze mnie zleciała :P
Nie no , ja nie narzekam tyle ze na ostatniej przymiarce (2tyg) temu miałam XS , a teraz to już nie wiem . Ja sie jeszcze bede denerwować przed ślubem to jeszcze schudne i bede wyglądać na ślubie jak zdjęcie rendgenowskie ....

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:26   #3306
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Nie no , ja nie narzekam tyle ze na ostatniej przymiarce (2tyg) temu miałam XS , a teraz to już nie wiem . Ja sie jeszcze bede denerwować przed ślubem to jeszcze schudne i bede wyglądać na ślubie jak zdjęcie rendgenowskie ....
a ja mam odwrotnie, czuję że przytyłam od ostatniej przymiarki Jutro jadę przymierzyć i zobaczę jak wymiary, mam 5 m-cy to może dostanę kopa w d... i wezmę się do roboty, akurat najwyższy czas żeby jeszcze coś zmienić
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:56   #3307
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
a ja mam odwrotnie, czuję że przytyłam od ostatniej przymiarki Jutro jadę przymierzyć i zobaczę jak wymiary, mam 5 m-cy to może dostanę kopa w d... i wezmę się do roboty, akurat najwyższy czas żeby jeszcze coś zmienić
Mam też jeszcze nadzieję że te 5 miesięcy wykorzystam i będę mega fit:P póki co jestem u Tż i te słodycze tutaj same mi wskakują do ust :P więc do poniedziałku jeszcze będe fat :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:27   #3308
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Co do drukowania to ja wiem ze da się drukować w domu na zwykłych drukarkach tylko trzeba czasem ten papier tak po odginać żeby drukarka nie miała problemu U mnie jak narazie z ślubnych spraw oczekiwanie na zaproszenia(14 dni roboczych na wykonanie) a już wiem że mamy błąd i chyba będę musiała jedno zaproszenie sama zrobić w ogóle sama już nie wiem czy mam dużo czasu czy mało:P raz mi się wydaje że ponad 6 msc to dużo innym razem jak czytam forum to myślę że już jestem spóźniona, planuje dziś przejrzeć mój miesięczny plan o go trochę przerobić
Diete 3 dniową oczyszczającą jakoś przeżyłam czuje się na pewno lepiej- kilka kg mniej ale jak dla mnie jest to wstęp do zdrowego odżywiania by schudnąć przed ślubem

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-03-07 o 16:29
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:30   #3309
cornflower_girl
Zakorzenienie

iliy Nie stresuj się sukienką. Oczywiście, że wypada zalożyć księżniczkę na cywilny A na zdjęcia czekam

Grace Witaj z powrotem

Anesthesia Da radę, tylko papier nie może być zbyt gruby (powyżej 240g, chyba że masz mocną drukarkę )

Madziara Podoba mi się wybór fryzury do sukienki Bezpieczny kolor dopełniający - bordo /pastelowy róż/ granat / srebro/ złoto, bardzo dużo ciekawych połączeń widziałam z turkusem/ miętowym. Załączam jedno z nich, które wg mnie jest idealne do ecru

patricia_pati Bardzo oryginalna sukienka, zwłaszcza koronka na plecach. Welon katedralny jak najbardziej, ale chyba bardziej bym Cię widziała w jednolitym tiulu (bardziej pasuje do dołu sukienki), całość będzie bardzo lekka.

Ja byłam wczoraj na pierwszej przymiarce (tylko długość, dekolt). Na szerokość bardziej dopasujemy bliżej ślubu. Na plus to, że przymierzałam welony i już na 100% wiem, jakie zamówię (do kościoła katedralny, na salę 100cm).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg board-1.jpg (38,0 KB, 16 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:33   #3310
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Któraś ma kolor przewodni czerwony, bo już nie pamiętam?
Jaki macie wtedy wystrój sali i jakie dodatki w tym kolorze?
Ja też mam czerwony. Buty, kilka kwiatów w bukiecie, kwait w butonierce Tż. Na sali: materiał przy obrusie i kokardy wiązane na krzesłach i jeszcze materiał wiszący za nami będzie biały a po bokach będzie "zwisał" czerwony. A i jeszcze mamy zaproszenia i zawieszki na alko z czerwonym

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-03-07 o 16:35
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:39   #3311
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W temacie drobiu:

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Trochę zła jestem na imiona, które dali swoim dzieciom, synek jest Michał - to jedno z moich ulubionych imion męskich (drugim jest Krzysztof, ale nie jestem do końca przekonana, że ojciec z synem powinni mieć tak samo na imię - z drugiej strony, jak krzyknę: "Krzysiek, obiad!" to przylecą obaj ), córeczka Zosia - to imię mojej ukochanej babci, która zmarła w 2008, i bardzo chciałam tak nazwać swoją córkę. A teraz będzie, że odgapiam :/
Skoro to kuzyn Twojego tż to jak "zgapisz" jedno imię to nie będzie źle wyglądać U moich kuzynów brat z siostrą dali oboje swoim dziewczynkom imię Emilia To już trochę dziwnie wyglądało

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Diete 3 dniową oczyszczającą jakoś przeżyłam czuje się na pewno lepiej- kilka kg mniej ale jak dla mnie jest to wstęp do zdrowego odżywiania by schudnąć przed ślubem
A co to za dieta oczyszczająca?

Dzisiaj u mnie 3 miesiące do ślubu
Naciągnęłam sobie coś w szyi i boli, chciałam poćwiczyć ale nic z tego chyba dzisiaj nie wyjdzie
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:42   #3312
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dziewczyny a kiedy powinnam zacząć szukać fryzjera- robić próbne fryzury?
Stary 2014-03-07, 16:47   #3313
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
No bo przy ciemniejszych odcieniach zęby wydają się bielsze
czyli pamięć w tym wieku jeszcze nie zupełnie mnie zawodzi dzięki
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W temacie drobiu:

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Właśnie komu nie powiem, że mam satynową to od razu zazwyczaj pada pytanie - taką błyszczącą...? Pocieszyłaś mnie, bo ostatnio miałam mieszane uczucia...
bo pewnie im przychodzą na myśl satynowe błyszczące koszulki nocne a to przecież nie ta jakość satyny co w sukniach ślubnych
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden Co do koloru szminki - dla mnie jedynym kryterium wyboru jest trwałość - dużo całowania, picia, jedzenia. Mnie tam się bardzo podobają stylizacje z czerwonymi ustami, ale jeszcze nie trafiłam na idealnie trwałą szminkę.
Ja osobiście polecam szminkę Rouge Dior nr 999. Co prawda ostra czerwień, ale jest trwała (ta seria Diora sprawdza się póki co u mnie najlepiej- nie zbiera się na ustach, i nie zjadam jej w ciągu 5 min jak szminek z innych serii Dior'a, czy Mac'a). Idę dziś polować na jakiś ładny róż z tej serii i może skuszę się na nude ekolor- do wypróbowania na mnie/ mym bladym licu- jestem tu jeszcze 10 dni (w Polsce z nabytkiem niewypałem bym została )
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
A czy można jeszcze jakiś kolor dorzucić do czerwonego i ecri tak, żeby nie było za pstro?
Moja siostra miała ecri, pomarańcz i czerwień ale nie chcę kolejnej rzeczy takiej jak ona
Mam nadzieję, że w końcu na coś się zdecydujemy, bo już mam dosyć tego braku koloru.
Wg mnie połączenie czerwonego z pomarańczem lub pomarańczem i różem + biel świetnie się sprawdza
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dotka, dzięki za "papierowe" wskazówki, chyba kupię gdzieś pojedynczy arkusz takiego papieru żeby sprawdzić co i jak i chyba winietki sami będziemy robić, najwyżej dokleję po pojedynczej kokardce czy coś
[...]
Super! A liczyłaś, jak to kosztami wyjdzie? Ja się boję, że z moim antytalentem plasycznym i niecierpliwością nie dam rady zrobić tak ładnych
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Wiesz co, szczerze mówiąc nie liczyłam, bo wszystko do nich kupiłam już z rok temu, jak nie półtorej Bo byłam w Warszawie, a tam jest taki mega sklep z art. papierniczymi i... po prostu kupiłam i nie zastanawiałam się nawet nad tym ile to będzie kosztowało
W Krakowie (bo chyba stamtąd jesteś) jest super sklep dla plastyków, z art papierniczymi (fantastyczny wybór!). Wszyscy studenci architektury i akademi plastycznej się tam zaopatrują więc ceny nie zabijają Sklep jest na Pijarksiej 2- na plantach, w pobliżu Sławkowskiej
http://www.szal-art.pl/
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja też pracuję w branży projektowej ale można dać inne zajęcie kobiecie w ciąży, choćby kompletowanie dokumentacji czy robotę którą przeważnie robią praktykanci, uzupełnianie dokumentów, wypisywanie papierów. W każdym biurze jest taka robota któej nikt nie robi bo nie ma czasu i nagle latem przychodzą studenci i porządkują to wszystko.
Poza tym nie oszukujmy się, te 4 godz to nie jest wymóg, i tak większość kobiet w ciąży siedzi codziennie więcej przed komputerem bo jak się jest na zwolnieniu to pół dnia przed monitorem.
Ja jakoś kojarzę, że to jednak wymóg, ale nie praktykowany
My na bieżąco musieliśmy takie rzeczy robić, a już na pewno nie zlecaliśmy ich studentom. Oni się sprawdzali przy kreśleniu, wizualkach, plotowaniu czy kserowaniu, ale o papierologii nie mieli pojęcia- szczególnie przy dużych projektach. I to nie ich wina, bo nasze uczelnie mają takie właśnie "super" podejście w przygotowaniu do zawodu. Może od moich czasów się coś zmieniło Poza tym mieliśmy Panią do pomocy biurowej (która w wolnych chwilach robiła za gońca- wash&go, 2w1), więc nam się robota na letnie miesiące nie zbierała Ale wierzę, że w innych biurach jest inaczej.

Dziewczyny za 3 godz. mam drugą przymiarkę sukni, i jak będzie ok to zabieram ją do domu A jak nie, to dopiero w przyszłym tygodniu
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:48   #3314
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Madziara, a może coś takiego:

Rewelacyjna dekoracja!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 16:52   #3315
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ysia nie martw się, zwęzi się, a suknię masz boską! ale uważaj na siebie, żebyś nam nie znikła

Cytat:
Ja ślubuję 2 dni przed Tobą i zaklepaną fryzjerkę już mam Ale wiele fryzjerów, do których dzwoniłam, na wrzesień zapisuje dopiero od czerwca albo i sierpnia, najlepiej się teraz zorientować i zobaczyć po prostu.
Do fryzjerki mam zaufanie, bo ma mega portfolio, więc na próbną umówię się z miesiąc przed ślubem

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
W Krakowie (bo chyba stamtąd jesteś) jest super sklep dla plastyków, z art papierniczymi (fantastyczny wybór!). Wszyscy studenci architektury i akademi plastycznej się tam zaopatrują więc ceny nie zabijają Sklep jest na Pijarksiej 2- na plantach, w pobliżu Sławkowskiej
http://www.szal-art.pl/
Super, dzięki wielkie za wskazówki! Na razie zapał opadł, bo wyszło mi, że przy domowej produkcji winietek z kokardką muszę wydać ok. 60zł, a tyle samo niemal przy zamówieniu np. z Amelia Wedding Muszę to przeanalizować i się jeszcze zastanowić.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:01   #3316
Waniliova
Zakorzenienie

Hej

Ale marudzicie! wszystkie wyglądacie PIĘKNIE!

Dzisiaj zmiana kodu -99 ddś wczoraj świętowaliśmy studniówkę

Dzisiaj odebraliśmy z USC akt urodzenia TŻ, w przyszłym tyg. jedziemy po mój

Dzisiaj kolejne lekcje tańca a wczoraj było super!

madziara889 to pierwsz suknia jest obłędna!!!

króliczek świetny obrazek

Cytat:
O kurcze jedna chce schudnąć, druga przytyć... eh, tak źle, tak niedobrze

Cytat:
Ja na próbną fryzurę pójdę chyba w kwietniu (ślub w czerwcu). Nie zapisywałam się jeszcze, bo nie robią tak wcześnie zapisów

Edytowane przez Waniliova
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:01 Powód: Dopisanie treści
Waniliova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:14   #3317
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a akt urodzenia jest w ogóle potrzebny? tu chodzi o ten punkt 9?
Patrzę na spis papierów, które musimy mieć i mam:

1. świadectwo chrztu świętego obydwu stron wydane w celu zawarcia małżeństwa (ważne 6 miesięcy od daty wydania)

2. świadectwo bierzmowania
3. ostatnie świadectwo katechizacji szkolnej

4. zaświadczenie ukończenia kursu przedmałżeńskiego
5. zaświadczenie o odbyciu 3 spotkań w poradni rodzinnej
6. zaświadczenie uczestnictwa w dniu skupienia narzeczonych

7. zaświadczenie o odbyciu 2 spowiedzi przedślubnej (I - po rozpoczęciu przygotowań do ślubu, II - bezpośrednio przed zawarciem małżeństwa)

8. dowody osobiste
9. zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego, w trzech egzemplarzach (sporządzone najwyżej na trzy miesiące przed dniem ślubu)
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:17   #3318
ewaden
Raczkowanie

do madziary889 jeszcze
Cytat:
Wg mnie połączenie czerwonego z pomarańczem lub pomarańczem i różem + biel świetnie się sprawdza
przykłady kombinacji
+ link do czerwono- różowych dekoracji
http://www.pinterest.com/exclusively...d-inspiration/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slubne (1).jpg (24,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne (2).jpg (57,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne (3).jpg (65,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne (4).jpg (78,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne (5).jpg (24,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubne (6).jpg (56,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-03-07, 17:18   #3319
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny, wczoraj troche nadrobiłam ale zasnęłam z laptopem na kolanach w łóżku i nie udało mi się odpowiedzieć.... Dziś nie dam rady zacytować...

Nie udzielam się bo bardzo dużo mam zapieprzu w pracy i jeszcze studia dochodzą... Płakać mi się chce. Z TŻ sie kłocimy o jakieś gowna, szkoda słów.

Przyszedł woal, ktory zamowiłiam wśrode na ławki do kościoła (bardzo szybko moim zdaniem). Bardzo ładny i pięknie się układa. Jestem zadowolona. Zostanie tylko je pociąć i obszyć ale to dla mnie żaden problem - lubie szyć. Zrobie to czerwiec/lipiec.

Gratuluje wszystkich spraw załatwionych dziewczyny

Lady Million piękna z Was para! wsyzstkiego dobrego na nowej drodze

Powyższa dekoracja Niulki- piękna i bardzo w moim stylu. Będziemy mieć coś w ten deseń

A drób za każdym razem mnie powala

Zapomniałam! Byłam dziś u drugiej kwiaciarki. Pokazałam bukeit , ktory sobie wymarzyłam biało łososiowy. Będzie on składał się z białych róż, eustomy i łososiowych gerberów. Koszt - 120 zł, dla świadkowej 50, butonierki gratis. Uważam, że to dobra oferta

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:22
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:21   #3320
Waniliova
Zakorzenienie

moooniaaaa akt urodzenia potrzebny jest do USC, bez tego nie wydadzą Wam aktu małżeństwa. Chyba, że urodziliście się tam, gdzie bierzecie ślub to już akty urodzenia Wasze mają
Stary 2014-03-07, 17:21   #3321
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a akt urodzenia jest w ogóle potrzebny?
u mnie w parafii nie jest wymagany (ani w Polsce, ani w Stanach)
znalazłam go na jakiejś rozpisce i zapytałam księdza na wszelki wypadek - a on mi powiedział, że skoro tu jestem to znaczy że się urodziłam i do poświadczenia tego faktu aktu żadnego mu nie potrzeba

Waniliova ma rację- do cywilnego trzeba mieć jak się jest spoza miasta, gdzie bierze się ślub. Zupełnie o tym zapomniałam, bo ja teraz przygotowuję się już tylko do kościelnego. Nie chciałam wprowadzić Cię w błąd celowo

Edytowane przez ewaden
Czas edycji: 2014-03-07 o 17:25
Stary 2014-03-07, 17:25   #3322
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
moooniaaaa akt urodzenia potrzebny jest do USC, bez tego nie wydadzą Wam aktu małżeństwa. Chyba, że urodziliście się tam, gdzie bierzecie ślub to już akty urodzenia Wasze mają
A to ja mam problem z głowy. Tylko tż będzie musiał załatwić. Dzięki za wytłumaczenie
Stary 2014-03-07, 17:28   #3323
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w parafii nie jest wymagany (ani w Polsce, ani w Stanach)
znalazłam go na jakiejś rozpisce i zapytałam księdza na wszelki wypadek - a on mi powiedział, że skoro tu jestem to znaczy że się urodziłam i do poświadczenia tego faktu aktu żadnego mu nie potrzeba
Wiadomo, jak bierzesz ślub w tej parafii co miałaś chrzest, bierzmowanie, itp. to nic nie pobierasz, oni wszystko mają. Też bierzemy ślub w mojej parafii

A akt urodzenia jest potrzebny do USC
Stary 2014-03-07, 17:28   #3324
rabbitka
Rozeznanie

Dziewczyny zastanawiam sie nad piosenka na wejscie PM (czyli moje ) przympoinam bierzemy slub cywilny, moje typy narazie to: Christina Perri - Arms
Paramore - The only exception
Steve Wonder - Isn't she lovely

Macie jakies pomysly?

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:30   #3325
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Waniliova ma rację- do cywilnego trzeba mieć jak się jest spoza miasta, gdzie bierze się ślub. Zupełnie o tym zapomniałam, bo ja teraz przygotowuję się już tylko do kościelnego. Nie chciałam wprowadzić Cię w błąd celowo
Nie tam gdzie się mieszka, tylko tam gdzie się urodziłaś. Jeśli urodziłaś się w mieście X, TŻ w mieście Y, a bierzecie ślub w całkiem innym mieście to oboje musicie wziąć z USC odpisy skróconego aktu urodzenia. My tak właśnie mamy

moooniaaaa nmzc
Stary 2014-03-07, 17:44   #3326
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, a macie koncepcję na muzykę na wjechanie tortu? Nie chcę fragmentu z piratów z karaibów bo na każdym weselu to słyszę.
Stary 2014-03-07, 17:45   #3327
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny za 3 godz. mam drugą przymiarkę sukni, i jak będzie ok to zabieram ją do domu A jak nie, to dopiero w przyszłym tygodniu
To czekamy na info jak poszło! Masz foty?

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Patrzę na spis papierów, które musimy mieć i mam:

6. zaświadczenie uczestnictwa w dniu skupienia narzeczonych

Monia robiliście te dni skupienia? Gdzie u nas można je odbyć?

U nas ksiądz nic o tym nie wspominał, może się uda bez?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-07, 17:49   #3328
Waniliova
Zakorzenienie

My na razie nie myśleliśmy o piosenkach
Stary 2014-03-07, 17:53   #3329
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Mam też jeszcze nadzieję że te 5 miesięcy wykorzystam i będę mega fit:P póki co jestem u Tż i te słodycze tutaj same mi wskakują do ust :P więc do poniedziałku jeszcze będe fat :P
ja mam odwrotnie - jak jestem u Tż to nie jem nic słodkiego, bo nigdy nie ma tu nic , a w domu to masakra babcia co chwile woła na ciasteczko ale juz sie zaczynam pilnować

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was Pędziwiatry!

Przyszedł mi dziś zamówiony stanik, skrzynia na pamiątki (do zrobienia) i pudełko na podusię na obrączki Z wszystkiego jestem mega zadowolona

Padam na twarz PMki Kochane! Dobrej Nocy

chwal się no !

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja robię, ale kupiłam ozdobny tłoczony papier, który jest tak cienki jak te do xero i będę naklejać je na bazę z grubego, żeby powstało mniej więcej coś takiego tylko w fiolecie i kryształową rozetką:
Ty wiesz jak w kompleksy wprawic człowieka ! tez takie chce !

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Temu wybrałam tą datę

Niech no tylko najpierw o jej ślubie napiszą na pudelku

Cytat:
może to się unormuje jeszcze

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-07, 17:56   #3330
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Monia robiliście te dni skupienia? Gdzie u nas można je odbyć?

U nas ksiądz nic o tym nie wspominał, może się uda bez?
Nie robiliśmy
W listopadzie nasz proboszcz mówił, że on żadnego oficjalnego pisma odnośnie dnia skupienia z kurii nie dostał, więc tego nie wymaga. Pod koniec m-ca pewnie pójdziemy do kancelarii z papierami, dać na zapowiedzi, spisać protokół i obczaić czy jest jeszcze jakaś para ślubująca w tym samym dniu to zapytam czy nic się nie zmieniło.
Mam nadzieję, że nie bo wołami tż na to nie zaciągnę
Powiedz mi, Ty będziesz robiła u A.Dryl rzęsy? Tzn.kępki? bo wiem, że to jest w cenie makijażu. Czy będziesz robiła 1:1 gdzieś? i tak samo paznokcie? będziesz robiła u niej hybrydy? czy masz inną koncepcję?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości