|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
patricia_pati bardzo ładna suknie ale ta wersja najkrótsza jak dla mnie za krótka.
niulka dziękuję kochana, wszystkie zdjęcia zapisałam |
|
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
patricia_pati suknia super, ale krótka wersja
nawet jak dla mnie jest zbyt krótkaYsia no co Ty? nie strasz mnie. ja jak na razie (odpukać) w drugą stronę, ale nie wiem co to będzie za m-c
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale 3 wersja uważam ze zdecydowanie za krótka, to chyba wersja tylko dla męża Uważam że zbyt odważna jak dla PMki, może zabrzmię jak stara dewota ale jakoś tak nie przystoi Cytat:
Byłam dziś znowu u lekarza i mam znowu L4 na 5 dni. W pracy się nie ucieszyli...
|
|
#3304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdarza się ![]() Ja bym się cieszyła gdyby moja ze mnie zleciała :P
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Nie no , ja nie narzekam tyle ze na ostatniej przymiarce (2tyg) temu miałam XS , a teraz to już nie wiem . Ja sie jeszcze bede denerwować przed ślubem to jeszcze schudne i bede wyglądać na ślubie jak zdjęcie rendgenowskie ....
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
Mam też jeszcze nadzieję że te 5 miesięcy wykorzystam i będę mega fit:P póki co jestem u Tż i te słodycze tutaj same mi wskakują do ust :P więc do poniedziałku jeszcze będe fat :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3308 |
|
Raczkowanie
|
Co do drukowania to ja wiem ze da się drukować w domu na zwykłych drukarkach tylko trzeba czasem ten papier tak po odginać żeby drukarka nie miała problemu
U mnie jak narazie z ślubnych spraw oczekiwanie na zaproszenia(14 dni roboczych na wykonanie) a już wiem że mamy błąd i chyba będę musiała jedno zaproszenie sama zrobić w ogóle sama już nie wiem czy mam dużo czasu czy mało:P raz mi się wydaje że ponad 6 msc to dużo innym razem jak czytam forum to myślę że już jestem spóźniona, planuje dziś przejrzeć mój miesięczny plan o go trochę przerobić![]() Diete 3 dniową oczyszczającą jakoś przeżyłam czuje się na pewno lepiej- kilka kg mniej ale jak dla mnie jest to wstęp do zdrowego odżywiania by schudnąć przed ślubem
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-03-07 o 16:29 |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Nie stresuj się sukienką. Oczywiście, że wypada zalożyć księżniczkę na cywilny
A na zdjęcia czekam ![]() Grace Witaj z powrotem ![]() Anesthesia Da radę, tylko papier nie może być zbyt gruby (powyżej 240g, chyba że masz mocną drukarkę )Madziara Podoba mi się wybór fryzury do sukienki ![]() patricia_pati Bardzo oryginalna sukienka, zwłaszcza koronka na plecach. Welon katedralny jak najbardziej, ale chyba bardziej bym Cię widziała w jednolitym tiulu (bardziej pasuje do dołu sukienki), całość będzie bardzo lekka. Ja byłam wczoraj na pierwszej przymiarce (tylko długość, dekolt). Na szerokość bardziej dopasujemy bliżej ślubu. Na plus to, że przymierzałam welony i już na 100% wiem, jakie zamówię (do kościoła katedralny, na salę 100cm).
|
#3310 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i jeszcze materiał wiszący za nami będzie biały a po bokach będzie "zwisał" czerwony. A i jeszcze mamy zaproszenia i zawieszki na alko z czerwonym
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-03-07 o 16:35 |
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U moich kuzynów brat z siostrą dali oboje swoim dziewczynkom imię Emilia To już trochę dziwnie wyglądało ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj u mnie 3 miesiące do ślubu ![]() Naciągnęłam sobie coś w szyi i boli, chciałam poćwiczyć ale nic z tego chyba dzisiaj nie wyjdzie
|
||
|
|
|
#3312 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a kiedy powinnam zacząć szukać fryzjera- robić próbne fryzury?
|
|
#3313 | ||||||
|
Raczkowanie
|
czyli pamięć w tym wieku jeszcze nie zupełnie mnie zawodzi
dziękiCytat:
a to przecież nie ta jakość satyny co w sukniach ślubnychCytat:
jak szminek z innych serii Dior'a, czy Mac'a). Idę dziś polować na jakiś ładny róż z tej serii i może skuszę się na nude ekolor- do wypróbowania na mnie/ mym bladym licu - jestem tu jeszcze 10 dni (w Polsce z nabytkiem niewypałem bym została )Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sklep jest na Pijarksiej 2- na plantach, w pobliżu Sławkowskiejhttp://www.szal-art.pl/ Cytat:
![]() My na bieżąco musieliśmy takie rzeczy robić, a już na pewno nie zlecaliśmy ich studentom. Oni się sprawdzali przy kreśleniu, wizualkach, plotowaniu czy kserowaniu, ale o papierologii nie mieli pojęcia- szczególnie przy dużych projektach. I to nie ich wina, bo nasze uczelnie mają takie właśnie "super" podejście w przygotowaniu do zawodu. Może od moich czasów się coś zmieniło Poza tym mieliśmy Panią do pomocy biurowej (która w wolnych chwilach robiła za gońca- wash&go, 2w1 ), więc nam się robota na letnie miesiące nie zbierała Ale wierzę, że w innych biurach jest inaczej.Dziewczyny za 3 godz. mam drugą przymiarkę sukni, i jak będzie ok to zabieram ją do domu
|
||||||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3315 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wiele fryzjerów, do których dzwoniłam, na wrzesień zapisuje dopiero od czerwca albo i sierpnia, najlepiej się teraz zorientować i zobaczyć po prostu. Do fryzjerki mam zaufanie, bo ma mega portfolio, więc na próbną umówię się z miesiąc przed ślubem ![]() Cytat:
Muszę to przeanalizować i się jeszcze zastanowić.
|
|||
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale marudzicie! wszystkie wyglądacie PIĘKNIE! ![]() Dzisiaj zmiana kodu -99 ddś ![]() Dzisiaj odebraliśmy z USC akt urodzenia TŻ, w przyszłym tyg. jedziemy po mój ![]() Dzisiaj kolejne lekcje tańca ![]() madziara889 to pierwsz suknia jest obłędna!!! króliczek świetny obrazek Cytat:
jedna chce schudnąć, druga przytyć... eh, tak źle, tak niedobrzeJa na próbną fryzurę pójdę chyba w kwietniu (ślub w czerwcu). Nie zapisywałam się jeszcze, bo nie robią tak wcześnie zapisów
Szczęśliwa mężatka od 14.06.2014 Edytowane przez Waniliova Czas edycji: 2014-03-07 o 17:01 Powód: Dopisanie treści |
|
|
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a akt urodzenia jest w ogóle potrzebny? tu chodzi o ten punkt 9?
Patrzę na spis papierów, które musimy mieć i mam: 1. świadectwo chrztu świętego obydwu stron wydane w celu zawarcia małżeństwa (ważne 6 miesięcy od daty wydania) 2. świadectwo bierzmowania 3. ostatnie świadectwo katechizacji szkolnej 4. zaświadczenie ukończenia kursu przedmałżeńskiego 5. zaświadczenie o odbyciu 3 spotkań w poradni rodzinnej 6. zaświadczenie uczestnictwa w dniu skupienia narzeczonych 7. zaświadczenie o odbyciu 2 spowiedzi przedślubnej (I - po rozpoczęciu przygotowań do ślubu, II - bezpośrednio przed zawarciem małżeństwa) 8. dowody osobiste 9. zaświadczenie z Urzędu Stanu Cywilnego o braku okoliczności wykluczających zawarcie związku małżeńskiego, w trzech egzemplarzach (sporządzone najwyżej na trzy miesiące przed dniem ślubu) |
|
|
|
#3318 | |
|
Raczkowanie
|
do madziary889 jeszcze
![]() Cytat:
![]() + link do czerwono- różowych dekoracji http://www.pinterest.com/exclusively...d-inspiration/ |
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj troche nadrobiłam ale zasnęłam z laptopem na kolanach w łóżku i nie udało mi się odpowiedzieć.... Dziś nie dam rady zacytować...
Nie udzielam się bo bardzo dużo mam zapieprzu w pracy i jeszcze studia dochodzą... Płakać mi się chce. Z TŻ sie kłocimy o jakieś gowna, szkoda słów. Przyszedł woal, ktory zamowiłiam wśrode na ławki do kościoła (bardzo szybko moim zdaniem). Bardzo ładny i pięknie się układa. Jestem zadowolona. Zostanie tylko je pociąć i obszyć ale to dla mnie żaden problem - lubie szyć. Zrobie to czerwiec/lipiec. Gratuluje wszystkich spraw załatwionych dziewczyny Lady Million piękna z Was para! wsyzstkiego dobrego na nowej drodze ![]() ![]() Powyższa dekoracja Niulki- piękna i bardzo w moim stylu. Będziemy mieć coś w ten deseń A drób za każdym razem mnie powala Zapomniałam! Byłam dziś u drugiej kwiaciarki. Pokazałam bukeit , ktory sobie wymarzyłam biało łososiowy. Będzie on składał się z białych róż, eustomy i łososiowych gerberów. Koszt - 120 zł, dla świadkowej 50, butonierki gratis. Uważam, że to dobra oferta
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-07 o 17:22 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
moooniaaaa akt urodzenia potrzebny jest do USC, bez tego nie wydadzą Wam aktu małżeństwa. Chyba, że urodziliście się tam, gdzie bierzecie ślub to już akty urodzenia Wasze mają
|
#3321 |
|
Raczkowanie
|
u mnie w parafii nie jest wymagany (ani w Polsce, ani w Stanach)
znalazłam go na jakiejś rozpisce i zapytałam księdza na wszelki wypadek - a on mi powiedział, że skoro tu jestem to znaczy że się urodziłam ![]() Waniliova ma rację- do cywilnego trzeba mieć jak się jest spoza miasta, gdzie bierze się ślub. Zupełnie o tym zapomniałam , bo ja teraz przygotowuję się już tylko do kościelnego. Nie chciałam wprowadzić Cię w błąd celowo
Edytowane przez ewaden Czas edycji: 2014-03-07 o 17:25 |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A akt urodzenia jest potrzebny do USC
|
|
#3324 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny
) przympoinam bierzemy slub cywilny, moje typy narazie to: Christina Perri - ArmsParamore - The only exception Steve Wonder - Isn't she lovely Macie jakies pomysly? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moooniaaaa nmzc
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a macie koncepcję na muzykę na wjechanie tortu? Nie chcę fragmentu z piratów z karaibów bo na każdym weselu to słyszę.
|
|
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz foty? ![]() Cytat:
U nas ksiądz nic o tym nie wspominał, może się uda bez?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
My na razie nie myśleliśmy o piosenkach
|
#3329 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia co chwile woła na ciasteczko ale juz sie zaczynam pilnować ![]() Cytat:
chwal się no ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W listopadzie nasz proboszcz mówił, że on żadnego oficjalnego pisma odnośnie dnia skupienia z kurii nie dostał, więc tego nie wymaga. Pod koniec m-ca pewnie pójdziemy do kancelarii z papierami, dać na zapowiedzi, spisać protokół i obczaić czy jest jeszcze jakaś para ślubująca w tym samym dniu to zapytam czy nic się nie zmieniło. Mam nadzieję, że nie bo wołami tż na to nie zaciągnę Powiedz mi, Ty będziesz robiła u A.Dryl rzęsy? Tzn.kępki? bo wiem, że to jest w cenie makijażu. Czy będziesz robiła 1:1 gdzieś? i tak samo paznokcie? będziesz robiła u niej hybrydy? czy masz inną koncepcję?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

nawet jak dla mnie jest zbyt krótka
Ale 3 wersja uważam ze zdecydowanie za krótka, to chyba wersja tylko dla męża
Uważam że zbyt odważna jak dla PMki, może zabrzmię jak stara dewota ale jakoś tak nie przystoi
teraz jeszcze idzie do zwezenia 

dzięki

Muszę to przeanalizować i się jeszcze zastanowić.
wszystkie wyglądacie PIĘKNIE!

babcia co chwile woła na ciasteczko