|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bulimia pułapką
Witam wszystkie użytkowniczki. Od dawana czytam wszelakie wypowiedzi na tym portalu i szczerze nie myślałam, że będę musiała się zwracać o pomoc właśnie na portalu społecznościowym, ale stałam się bezradna... Mianowicie - mam bulimię, tę przeklętą chorobę która zawładnęła całym moim światem, wszystkimi myślami. To mój najgorszy wróg, a w pewnych chwilach zarazem najlepsza przyjaciółka. Mam 17 lat, na bulimię choruję ok. od 3 lat, na początku było to bardzo niewinne, jednak obecnie jest to nie do zniesienia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bulimia pułapką
Po prostu nie dostarczasz organizmowi pokarmu, tylko drażnisz nim śluzówkę żołądka. Tyjesz, bo nieregularnie jesz. To normalne u bulimiczek. Poznałam parę, i wcale nie są szczupłe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bulimia pułapką
Wymiotując pozbywasz się kwasów żołądkowych, które są odpowiedzialne za trawienie pokarmów, przez to Twoja przemiana materii znacznie zwolniła. Ponadto nie ważne jak bardzo będziesz się starać, człowiek nie da rady zwrócić 100% zjedzonych pokarmów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.