Mamusie sierpień 2014 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-07, 14:34   #3961
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A idziesz do lekarza? Jak z gorączką?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
ide albo do lekarza a jak maz wroci pozniej spracy to na pogotowie do szpitala

hmm co do goraczki to nie wiem mamy termometr ktory mierzy od 1 stopnia raz pokazuje 35 a przed chwila 36,4
cos nie chce mi sie wierzyc jakos nigdy nie ufalam elektrycznym termometrom

mozliwe ze mam podwyzszona temperature
najgorzej jest wieczorem mam tak zapchany nos ze ciagle mi leci i zasnac nie moge do tego bol glowy a rano bol gardla

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:34   #3962
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Oooo, widzę rozpoczynasz już wiosenne porządki ?
nie wiem, czy porządki wiosenne, ale denerwowało mnie jak z przeszklonej szafki wyciągałam np. szklankę i zostawało odbite kółeczko w kurzu. A jak już miałam myć szafki ze szkłem, to już wolałam umyć wszystko. Przynajmniej mam satysfakcję, że coś zrobiłam, efekt jest: czyściutkie meble
Dwa: z domu się nie ruszam jeszcze przez to przeziębienie, czuję się ok, to przynajmniej miałam zajęcie
Stary 2014-03-07, 14:34   #3963
jagusia15
Rozeznanie

Hej

byłam dzisiaj na chwilę w pracy bo mnie potrzebowali, teraz wcinam placki ziemniaczane

Wydaje mi się ,że w ciągu kilku dni wyskoczył mi brzuch

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za pomysły :cmok

umyśliłam, że upiekę placki ziemniaczane - dawno nie jedliśmy
po przeczytaniu Twojego posta od razu poszłam robić placki :P

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na sniadanko zielone buleczki z salata szczypiorkiem rzodkiewka pomidorkiem i zielona herbatka

ja od rana wymiotowalam zielona mazia
zle sie czuje spedzilam dwa dni w lozku myslac ze przejdzie i wzielam dwa razy paracetamol
ale dzisiaj ide do lekarza
ale Ci współczuje Kochana 3maj się !

Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki Mogę się do Was dołączyć? Jestem w 16. tygodniu ciąży, jutro bierzemy ślub cywilny, kościelny będzie w przyszłym roku. Mieliśmy brać ślub konkordatowy w sierpniu, ale plany zmieniły się, gdyż miesiąc po oświadczynach zaszłam w ciążę, a poród mam właśnie w sierpniu (a dokładnie to 19. sierpnia). Jestem trochę poddenerwowana i podekscytowana jutrzejszym dniem, ale staram się relaksować, bo wiadomo, że dzidziuś czuje stres mamy. Płci dziecka jeszcze nie znamy. Moja siostra uparcie twierdzi, że będzie to chłopczyk. Mi się śnił chłopiec, ale ze względu na to, że sny się ponoć odwrotnie odczytuje hehe to myślę, że będzie to dziewczynka. Ogólnie czuję, że to dziewczynka będzie Która z Was czuła jaka będzie płeć dziecka i jej się to sprawdziło?
Witamy
ja na początku czułam dziewczynkę , ale jak mi każdy zaczął mówić ,że na pewno chłopak bo promienieje to zaczęłam w to wierzyć i jest

Powodzenia jutro , oby ten dzień był najpiękniejszym dla Ciebie )

Angelika - zdrówka Kochana

Ja na razie również noszę swoje spodnie , normalnie w wszystko wchodzę
Gdy jednak zrobią się za małe planuje kupić jakieś wygodne spodnie ciążowe na allegro

Co do pokoiku dziecięcego to my bedziemy mieć jeden pokój wolny ale na razie planujemy wprowadzić Maluszka do nas będzie nam wygodniej. Gdy skończy 2-3 lata może zaczniemy go przenosić.

coś mnie znowu głowa zaczyna boleć..

Kocyki La Millou <love>
my jesteśmy zakochani w tym - http://www.mamissima.pl/pomysl_na_pr...rack_opal.html
W buldożki ,bo uwielbiamy te pieski i planujemy zakupić gdy Mały będzie miał około 6 msc ibędzie grzecznym dzieckiem;p

Edytowane przez jagusia15
Czas edycji: 2014-03-07 o 14:42
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 14:40   #3964
UmiZumi
Rozeznanie

zaczarowanadlaniego idź do lekarza skontrolować co się dzieje, będziesz spokojniejsza. Zdrowie najważniejsze!

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Witam Was kobietki Mogę się do Was dołączyć? Jestem w 16. tygodniu ciąży, jutro bierzemy ślub cywilny, kościelny będzie w przyszłym roku. Mieliśmy brać ślub konkordatowy w sierpniu, ale plany zmieniły się, gdyż miesiąc po oświadczynach zaszłam w ciążę, a poród mam właśnie w sierpniu (a dokładnie to 19. sierpnia). Jestem trochę poddenerwowana i podekscytowana jutrzejszym dniem, ale staram się relaksować, bo wiadomo, że dzidziuś czuje stres mamy. Płci dziecka jeszcze nie znamy. Moja siostra uparcie twierdzi, że będzie to chłopczyk. Mi się śnił chłopiec, ale ze względu na to, że sny się ponoć odwrotnie odczytuje hehe to myślę, że będzie to dziewczynka. Ogólnie czuję, że to dziewczynka będzie Która z Was czuła jaka będzie płeć dziecka i jej się to sprawdziło?
cześć
powodzenia jutro
Stary 2014-03-07, 15:28   #3965
zVenus
Zakorzenienie

WitajHajja Hawwa

ja czułam dziewczynkę i na usg wyszło, że dziewczynka.
to jakieś takie dziwne uczucie, że nagle wydaje Ci się, że wiesz kto tam jest Ja na początku miałam dwie wersje dopiero około 12-13tc wyklarowało mi się i w 16 się potwierdziło. Tzn jeszcze będę potwierdzać na połówkowym w 21tc bo z dziewczynami nigdy nie wie oj nie wie się...
Chłopak to zawsze pewny chłopak a panienka niekoniecznie...

Chyba poczułam dziś ruchy a w zasadzie ruch mojej Niuni...ale nie jestem pewna. Muszę się jutro skupić jak poczuję tak samo to znaczy, że to to
takie bulgotanie z prawej strony, już wcześniej miałam takie jeżdżenie ale jestem pewna, że to były jelita a teraz wydaje mi się, że dziś to nie jelita

zjadłam jabłko, gruszkę, banana i pączka Wtf??
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 15:43   #3966
gosia3103
Zakorzenienie

Hajja Hawwa ja od początku czułam że będzie dziewczynka i póki co tak ma być witaj w wątku i powodzenia jutro
Stary 2014-03-07, 16:35   #3967
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witajcie. Nie wysłałam wam jeszcze tych zdjęć w spodniach ciążowych ponieważ miałam okropny tydzień. Wylądowałam w szpitalu ponownie z powodu kolki nerkowej. Ból nieziemski! Już lepiej po kroplówkach i jutro wychodzę (mam nadzieję). We wtorek mam OBOWIĄZKOWĄ wizytę u mojego ginekologa bo w szpitalu go w tym tyg nie ma-wyjechał na jakieś sympozjum i powiedział, żebym się koniecznie zapisała bo musi osobiście zobaczyć co się dzieje nawet jeżeli recepcjonistka nie będzie chciała mnie zapisać to on mnie wpisze. Jestem umówiona do niego dopiero 28 marca z wynikami z 21 marca z prenatalnych a wizyta w szpitalu nie była przewidziana dlatego zobaczę maluszka wcześniej niż sądziłam!! Teraz USG trwało 1 minutkę żeby zobaczyć czy ok i nawet monitora do mnie nie przekręcili. Infekcja jak cholera....bakterie w moczu i powtórka z początku lutego!

JA SIĘ KIEDYŚ WYKOŃCZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Przejrzałam na szybko forum i widzę, że nowe mamusie się pojawiły, zatem witajcie

Brzuszek mi spory już wyskoczył. Tylko nie wiem czy to czasem nie z obżarstwa . Widziałam, ze pisałyście o tym, że ruchów nie czujecie... Ja w sumie też mało co czuję. Ale pewnie to wina mojego BEBZOLA dużego!!

Apetyt rośnie. Chociaż nic nie przybyło na wadze. DZIWNE bo pochłaniam sporo.

Wyprawka?! Czekam na to czy uda się podejrzeć płeć we wtorek jeśli nie to zacznę przeglądać uni-sex. Za łóżeczkiem już też się rozglądam... a co myślicie o zakupie używanego wózka?

Przy bardzo obcisłych bluzeczkach i na dodatek jasnych to nie będę ukrywać, że jednak troszkę się odznacza, ale mnie to zupełnie nie przeszkadza, Ze spodni jestem bardzo zadowolona i będę sobie zamawiać drugą parę.

Ja też zazdroszczę tym co nie mają problemów. A jeszcze jak słyszę za plecami, że ciąża to nie choroba to mam ochotę przywalić z pół obrotu w kostkę.! Leżenie dobija. Czas wlecze się okropnie. Do głowy przychodzą durne myśli.
współczuję i życzę zdrówka
a co do używanego wózka to też myślę nad takim zakupem, ostatnio nawet przeglądałam ogłoszenia. Z drugiej strony nie wiem czy moi rodzice nie zaproponują zakupu wózka, bo to będzie dla nich pierwszy wnuk i już coś wspominali Wtedy pewnie kupimy nowy

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
dla męża.

Ja póki co noszę normalne rajstopy. A te ciążowe to maja jakiś specjalny pas czy jak?
ja też jeszcze noszę normalne rajstopy.

Cytat:
witaj wśród nas
powodzenia jutro, na pewno to będzie dla Was piękny dzień! A u mnie z płcią był psikus, wydawało mi się, że będzie dziewczynka (może dlatego, że tak marzyłam dziewczynce) a tu zapowiadają chłopca

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:58   #3968
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie. Czy którąś z was męczą bóle żołądka? Jak sobie z nimi radzicie?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 17:59   #3969
mamuska11
Rozeznanie

Ja za tydzien mam usg polowkowe i liczę na potwierdzenie płci wtedy bede pewna ze to dziewczynka u nas dzisiaj piękna pogoda słońce grzało moja Zuza cały dzien z psami po ogrodzie biegała a popołudniu zabrałam ja na plac zabaw to szalała z radości bo dawno nie była bo taka tu pogoda w uk ze ciagle pada......

A ja dzis na obiad zrobiłam zupę kalafiorowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 18:42   #3970
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja za tydzien mam usg polowkowe i liczę na potwierdzenie płci wtedy bede pewna ze to dziewczynka u nas dzisiaj piękna pogoda słońce grzało moja Zuza cały dzien z psami po ogrodzie biegała a popołudniu zabrałam ja na plac zabaw to szalała z radości bo dawno nie była bo taka tu pogoda w uk ze ciagle pada......

A ja dzis na obiad zrobiłam zupę kalafiorowa

a u mnie był barszczyk, mmniammm, oczywiście naturalny z buraczków i innych dodatków.

mamuśka11 Ty masz już dwie córy tak? I teraz spodziewasz się trzeciej?? W którym tygodniu miałaś rozpoznaną płeć dziecka? Ja też mam mieć dziewuszkę i też czekam na połówkowe żeby potwierdzić, bo miałam w 16 (15t4d) rozpoznaną płeć a to dość wcześnie...

biorę się za odpoczywanie
Stary 2014-03-07, 19:08   #3971
ButterBear
Zakorzenienie

Zaczarowana, zdrówka. Te wymioty i mdłości to coś okropnego. Przykro mi, że tyle się z tym męczysz.

Hajja Hawwa, witaj i powodzenia jutro. Oby to był dla Was piękny dzień.
Mamy ten sam termin porodu

Co do płci, to ja od początku byłam święcie przekonana, że chłopak. Z resztą mąż też i cała reszta otoczenia
A na prenatalnym lekarka powiedziała, że jej się wydaje, że dziewczynka, ale oczywiście nie daje pewności. Zobaczymy, co wyjdzie dalej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:06   #3972
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki wzielas ten materac? My mamy bardzo twardy, maz tak lubi, tesciowa z kolei preferuje miekkie az sie kregoslup zapada i jak u niej spimy to maz narzeka potem, ze go plecy bola
najpierw wzięliśmy piankowy twardy z jakimiś bajerami. Po pierwszej nocy byliśmy już pewni, ze to nie to. Był twardy jak kamień.
Teraz wzięliśmy lateksowy- też twardy i póki co jest bardzo wygodny. Ja też preferuję twarde materace i budzę się połamana po nocy na miękkim

Cytat:
Ja strasznie bym chciała Jerzy dla synka, ale mąż stawia veto, bo tak ma na imię jego dziadek (z tym samym nazwiskiem). Więc negocujemy inne imiona.
Ja przy pierwszym dziecku chciałam Jerzego, ale mój TŻ też się nie zgodził

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Czuję się ostatnio kiepsko, ciągle zmęczona, senna, kręci mi się w głowie... Dziś miałam wizytę u mojej gin i niestety stwierdziła, że jeśli mi się do następnej wizyty (3.04) nie poprawią wyniki to położy mnie do szpitala. I powiedziała, że mam poinformować pracodawcę, że to mój ostatni miesiąc pracy, bo dłużej mi nie pozwoli pracować, że mam o siebie zadbać, a się się narażać na stres w pracy. Nie cieszy mnie to za mocno, bo nie umiem sobie wyobrazić co będę robić w domu całymi dniami? Boję się, że w deprechę wpadnę.
Mam nadzieję, ze wyniki CI się poprawią

Cytat:
Witajcie. Nie wysłałam wam jeszcze tych zdjęć w spodniach ciążowych ponieważ miałam okropny tydzień. Wylądowałam w szpitalu ponownie z powodu kolki nerkowej. Ból nieziemski! Już lepiej po kroplówkach i jutro wychodzę (mam nadzieję). We wtorek mam OBOWIĄZKOWĄ wizytę u mojego ginekologa bo w szpitalu go w tym tyg nie ma-wyjechał na jakieś sympozjum i powiedział, żebym się koniecznie zapisała bo musi osobiście zobaczyć co się dzieje nawet jeżeli recepcjonistka nie będzie chciała mnie zapisać to on mnie wpisze. Jestem umówiona do niego dopiero 28 marca z wynikami z 21 marca z prenatalnych a wizyta w szpitalu nie była przewidziana dlatego zobaczę maluszka wcześniej niż sądziłam!! Teraz USG trwało 1 minutkę żeby zobaczyć czy ok i nawet monitora do mnie nie przekręcili. Infekcja jak cholera....bakterie w moczu i powtórka z początku lutego!

JA SIĘ KIEDYŚ WYKOŃCZĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!
Angelika, trzymaj się! Dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
ja na szybko bo młoda się coś pochorowała, wczoraj mi raz zwymiotowała(od rana, potem pospała i było już ok) a dzisiaj obudziła się z podwyższoną temperaturą

Zgadzam się, mi się strasznie podobają rzeczy z next albo zary ale nie dam prawie 200 zł za kurtke którą będzie nosić jeden sezon, jak dobrze pójdzie. Tak myślałam, że jak będzie druga córka to mogę poszaleć, ale że jest chłopak to poczekam i na przyszły rok kupię jej nową, jak już 2 lata w niej pochodzi
Zdrówka dla Córeczki!

Ja kupuję Synkowi kurtki Next, ale używane. Każda wyglądała jak nówka a płaciłam mx. 50zł.

Cytat:
Witaj! Zapraszamy

Zaczarowana, zdrówka!

Po wizycie jestem zadowolona. Wyniki bardzo dobre, szyjka długa. Mąż podglądał Maleństwo (ja nie bo ekranu nie da się obrócić). Dzidziuś waży 249g i wszystko wg pani dr jest w porządku. Potwierdziła nam płeć - czyli jest duża szansa na Hanię
Stary 2014-03-07, 20:08   #3973
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj
rodzisz w moje urodziny
mi sie raz sni chlopak a raz dziewczynka ale jeszcze nie znam plci

wszystkiego dobrego w jutrzejszym dniu slubu
Mój Tata ma wtedy imieniny (Jacek) Jednak na USG wychodzą różne terminy porodu.

Dziękuję
Cytat:
Na obiad mamy resztkę zurku z jajkiem z wczoraj i rano zgotowałam już na zaś nowy gar zupy, tym razem brokułowej z quinoa i śmietanką.
Ja też miałam dziś żurek z jajkiem

Zaczarowana, współczuję wymiotów. Ja jestem pod tym względem szczęściarą, bo wymiotowałam tylko przez 3 dni (w 8. tygodniu ciąży). Teraz nie mam nawet mdłości.
nasącz lawą żaru
,
przeniknij płomieniem wyzwalającym
energię z rozgrzanego ciała,
przygrzej mocniej jeszcze,
pustkę wypalaj,
wypełniaj wszystko istotą siebie..."
Hajja Hawwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:15   #3974
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
a u mnie był barszczyk, mmniammm, oczywiście naturalny z buraczków i innych dodatków.

mamuśka11 Ty masz już dwie córy tak? I teraz spodziewasz się trzeciej?? W którym tygodniu miałaś rozpoznaną płeć dziecka? Ja też mam mieć dziewuszkę i też czekam na połówkowe żeby potwierdzić, bo miałam w 16 (15t4d) rozpoznaną płeć a to dość wcześnie...

biorę się za odpoczywanie
Mam dwie córki i na 99% bedzie trzecia dziewczynka Ja byłam na takim prywatnym badaniu na rozpoznanie płci w 16t2d i mówią ze w tym czasie mozna juz miec pewność 99.9% pani widziała dokładnie trzy białe linie w kroczu zreszta ja tez to widziałam z Zuzia pamietam tak samo wyglądało takze nie liczę ze sie cos zmieni :p

Stary 2014-03-07, 20:15   #3975
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
najpierw wzięliśmy piankowy twardy z jakimiś bajerami. Po pierwszej nocy byliśmy już pewni, ze to nie to. Był twardy jak kamień.
Teraz wzięliśmy lateksowy- też twardy i póki co jest bardzo wygodny. Ja też preferuję twarde materace i budzę się połamana po nocy na miękkim

Mam nadzieję, ze wyniki CI się poprawią

Angelika, trzymaj się! Dużo zdrówka

Zdrówka dla Córeczki!

Ja kupuję Synkowi kurtki Next, ale używane. Każda wyglądała jak nówka a płaciłam mx. 50zł.

Witaj! Zapraszamy

Zaczarowana, zdrówka!

Po wizycie jestem zadowolona. Wyniki bardzo dobre, szyjka długa. Mąż podglądał Maleństwo (ja nie bo ekranu nie da się obrócić). Dzidziuś waży 249g i wszystko wg pani dr jest w porządku. Potwierdziła nam płeć - czyli jest duża szansa na Hanię
Ja mam straszny problem z imieniem. Jestem nauczycielką i 90% imion kojarzy mi się (nie zawsze miło ) z moimi uczniami. A chciałabym, żeby nasze dziecko miało imię wyjątkowe, przeznaczone tylko dla niego... więc pewnie wybierzemy coś, co sporo osób uzna za "dziwne".

Stary 2014-03-07, 20:29   #3976
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm co do goraczki to nie wiem mamy termometr ktory mierzy od 1 stopnia raz pokazuje 35 a przed chwila 36,4
cos nie chce mi sie wierzyc jakos nigdy nie ufalam elektrycznym termometrom
Te elekroniczne termometry są beznadziejne, szkoda, że wycofali rtęciowe. Na szczęście trzymam jeden jak relikwię

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość

Witamy
ja na początku czułam dziewczynkę , ale jak mi każdy zaczął mówić ,że na pewno chłopak bo promienieje to zaczęłam w to wierzyć i jest

Powodzenia jutro , oby ten dzień był najpiękniejszym dla Ciebie )

Ja na razie również noszę swoje spodnie , normalnie w wszystko wchodzę
Gdy jednak zrobią się za małe planuje kupić jakieś wygodne spodnie ciążowe na allegro
Dziękuję

U mnie w ogóle brzucha nie widać, ale spodnie mnie cisną, więc chodzę z rozpiętym guzikiem Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu dla ciężarówek, żeby w końcu poczuć luz i wygodę
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

cześć
powodzenia jutro
Dzięki

Cytat:
WitajHajja Hawwa

ja czułam dziewczynkę i na usg wyszło, że dziewczynka.
to jakieś takie dziwne uczucie, że nagle wydaje Ci się, że wiesz kto tam jest Ja na początku miałam dwie wersje dopiero około 12-13tc wyklarowało mi się i w 16 się potwierdziło. Tzn jeszcze będę potwierdzać na połówkowym w 21tc bo z dziewczynami nigdy nie wie oj nie wie się...
Chłopak to zawsze pewny chłopak a panienka niekoniecznie...

Chyba poczułam dziś ruchy a w zasadzie ruch mojej Niuni...ale nie jestem pewna. Muszę się jutro skupić jak poczuję tak samo to znaczy, że to to
takie bulgotanie z prawej strony, już wcześniej miałam takie jeżdżenie ale jestem pewna, że to były jelita a teraz wydaje mi się, że dziś to nie jelita
A w którym jesteś tygodniu? Ja jestem w 16. i jeszcze nie czuję ruchów.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Hajja Hawwa ja od początku czułam że będzie dziewczynka i póki co tak ma być witaj w wątku i powodzenia jutro
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
współczuję i życzę zdrówka
a co do używanego wózka to też myślę nad takim zakupem, ostatnio nawet przeglądałam ogłoszenia. Z drugiej strony nie wiem czy moi rodzice nie zaproponują zakupu wózka, bo to będzie dla nich pierwszy wnuk i już coś wspominali Wtedy pewnie kupimy nowy

ja też jeszcze noszę normalne rajstopy.

witaj wśród nas
powodzenia jutro, na pewno to będzie dla Was piękny dzień! A u mnie z płcią był psikus, wydawało mi się, że będzie dziewczynka (może dlatego, że tak marzyłam dziewczynce) a tu zapowiadają chłopca
Dla moich rodziców to będzie już piąty wnuk

Ja też noszę normalne rajstopy, chociaż mnie cisną heh. Myślę, że obejdzie się bez zakupu ciążowych, bo przecież wiosna tuż tuż, a na wiosnę można nosić pończochy.

Dzięki

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Czy którąś z was męczą bóle żołądka? Jak sobie z nimi radzicie?
Mnie czasami boli żołądek, ale nie na tyle mocno, żeby nie dało się wytrzymać, więc nic z tym nie robię.
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2014-03-07, 20:29   #3977
angelika__2014
Raczkowanie

Dziękuję Wam każdej z osobna za miłe słowa otuchy

Jestem w domku. Uf! Ból najgorszy minął.
Całe zamieszanie z kolką nerkową u mnie spowodowane jest nawracającą stale grzybicą. Antybiotyk/globulki/ tydzień dwa spokoju i później znowu. Swędzenie, pieczenie i upławy i tym razem chyba jakaś mocniejsza fala uderzeniowa była i infekcja doszła do nerki. Kamieni nie mam...ale cholernie się boję żeby się nie zrobiły. Sikam jak szalona. Woda Jana działa podobno cuda. Cudem jest to, że w przeciągu 15 minut byłam 5 razy w toalecie i pęcherz pełny za każdym razem.

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie wózka używanego. Ale chyba problem będziemy mieć z głowy bo TŻ coś usłyszał od swoich rodziców, że mają zamiar nam kupić nowy....oby tylko zapytali się nas czy mamy jakiś model upatrzony bo jeżeli sami będą chcieli coś wybrać to ! Nie powinnam wybrzydzać ale chciała bym mieć wózeczek taki jak mnie się podoba i jest dla mnie funkcjonalny. Okropna jestem?

Jutro dzień Kobiet ... my go nie obchodzimy. Data ta nie jest dla mojego TŻ zbyt miłym wspomnieniem pewnych złych zdarzeń z przeszłości i najchętniej zostałaby przez niego wymazana z pamięci. Nie ubolewam nad tym bo jestem zdania, że kobiety powinny być wyjątkowo traktowane każdego dnia.

Bobas podskakuje w brzuszku We wtorek połówkowe i wizyta kontrolna. Ja mam tak ogromną nadzieję, że poznamy płeć... chcę zrobić mały remont w sypialni i fajnie by było wiedzieć na jakich kolorkach mogę się bardziej skupić.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:37   #3978
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwie córki i na 99% bedzie trzecia dziewczynka Ja byłam na takim prywatnym badaniu na rozpoznanie płci w 16t2d i mówią ze w tym czasie mozna juz miec pewność 99.9% pani widziała dokładnie trzy białe linie w kroczu zreszta ja tez to widziałam z Zuzia pamietam tak samo wyglądało takze nie liczę ze sie cos zmieni :p

u mnie widziała dwie kreski oglądałam kiedyś zdjęcia/rysunki jak wyglądają narządy do 17tyg i jak dla mnie są identyczne! Ale to co widzi lekarz to co innego niż ja Kurcze ale masz urodzaj na dziewczyneczki Liczyłaś, że będzie syn czy na prawdę było Ci to obojętne?? Zresztą młoda jesteś to i trójkę dzieci jeszcze możesz urodzić Zawsze się zastanawiam czy mamy które maja już np syna tak bardzo cieszą się z drugiego syna czy jest jakiś żal że nie córka...wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie i to ponad wszystko ale jak jest zdrowie to czasem też jeszcze się o czymś marzy...hmmm
ja mam wizytę dopiero za 3tyg a już nie mogę się doczekać chcę wiedzieć czy wszystko ok.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Te elekroniczne termometry są beznadziejne, szkoda, że wycofali rtęciowe. Na szczęście trzymam jeden jak relikwię

Dziękuję

U mnie w ogóle brzucha nie widać, ale spodnie mnie cisną, więc chodzę z rozpiętym guzikiem Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu dla ciężarówek, żeby w końcu poczuć luz i wygodę

Dzięki

A w którym jesteś tygodniu? Ja jestem w 16. i jeszcze nie czuję ruchów.

Dziękuję

Dla moich rodziców to będzie już piąty wnuk

Ja też noszę normalne rajstopy, chociaż mnie cisną heh. Myślę, że obejdzie się bez zakupu ciążowych, bo przecież wiosna tuż tuż, a na wiosnę można nosić pończochy.

Dzięki

Mnie czasami boli żołądek, ale nie na tyle mocno, żeby nie dało się wytrzymać, więc nic z tym nie robię.

w 18tc i do tej pory nic a nic nie czułam oprócz jelit ale dziś wydawało mi się, że to pierwsze ruchy...potwierdzę jeszcze jak się powtórzą
Stary 2014-03-07, 20:43   #3979
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witaj mamuśka Jak sie czujesz podczas ciaży i w ogóle napisz cos o sobie Ja już jestem w 18 tyg i 2 dzień i wczoraj byłam na wizycie i też nie znam plci ja też czuje ze córcia, ale wszyscy mówia że synek będzie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 20:48   #3980
Hajja Hawwa
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie w Rzeszowie było dziś pochmurno i padał deszcz. Na jutro zapowiadają 9 stopni, duże zachmurzenie i na szczęście bez deszczu. Mam nadzieję, że jutro na nasz ślub wychyli się słoneczko chociaż na chwilę

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Hajja Hawwa, witaj i powodzenia jutro. Oby to był dla Was piękny dzień.
Mamy ten sam termin porodu

Co do płci, to ja od początku byłam święcie przekonana, że chłopak. Z resztą mąż też i cała reszta otoczenia
A na prenatalnym lekarka powiedziała, że jej się wydaje, że dziewczynka, ale oczywiście nie daje pewności. Zobaczymy, co wyjdzie dalej
Dziękuję

Ten sam dzień? Ciekawe która pierwsza urodzi

Cytat:

Witaj! Zapraszamy

Hania, bardzo ładne imię Jak będzie dziewczynka to chcemy ją nazwać Gabriela, a jak chłopczyk to Rafał
nasącz lawą żaru
,
pustkę wypalaj,
Stary 2014-03-07, 20:55   #3981
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Tak, ten sam dzień, 19.08. Zobaczymy, która pierwsza

Życzę, żebyście mieli jutro piękną pogodę

Twin, super, że na wizycie wszystko w porządku. No i że Hania praktycznie potwierdzona
Ciekawe czy ja się czegoś dowiem na następnej wizycie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:06   #3982
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

no to wstepnie gratuluje Hani
zazdroszcze

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:

Zaczarowana, współczuję wymiotów. Ja jestem pod tym względem szczęściarą, bo wymiotowałam tylko przez 3 dni (w 8. tygodniu ciąży). Teraz nie mam nawet mdłości.
a ja od listopada wymiotuje, nie mialam tygodnia zeby bylo okej
jestem strasznie wyczulona na zapachy i praktycznie nic nie jem
mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:

Całe zamieszanie z kolką nerkową u mnie spowodowane jest nawracającą stale grzybicą. Antybiotyk/globulki/ tydzień dwa spokoju i później znowu. Swędzenie, pieczenie i upławy i tym razem chyba jakaś mocniejsza fala uderzeniowa była i infekcja doszła do nerki. Kamieni nie mam...ale cholernie się boję żeby się nie zrobiły. Sikam jak szalona. Woda Jana działa podobno cuda. Cudem jest to, że w przeciągu 15 minut byłam 5 razy w toalecie i pęcherz pełny za każdym razem.

Dziękuję za wypowiedzi odnośnie wózka używanego. Ale chyba problem będziemy mieć z głowy bo TŻ coś usłyszał od swoich rodziców, że mają zamiar nam kupić nowy....oby tylko zapytali się nas czy mamy jakiś model upatrzony bo jeżeli sami będą chcieli coś wybrać to ! Nie powinnam wybrzydzać ale chciała bym mieć wózeczek taki jak mnie się podoba i jest dla mnie funkcjonalny. Okropna jestem?

Jutro dzień Kobiet ... my go nie obchodzimy. Data ta nie jest dla mojego TŻ zbyt miłym wspomnieniem pewnych złych zdarzeń z przeszłości i najchętniej zostałaby przez niego wymazana z pamięci. Nie ubolewam nad tym bo jestem zdania, że kobiety powinny być wyjątkowo traktowane każdego dnia.

Bobas podskakuje w brzuszku We wtorek połówkowe i wizyta kontrolna. Ja mam tak ogromną nadzieję, że poznamy płeć... chcę zrobić mały remont w sypialni i fajnie by było wiedzieć na jakich kolorkach mogę się bardziej skupić.
wspolczuje Ci kochana, ale ciesze sie ze jestes w domku juz
ty to sie nameczysz

a co do wozka to tesciowa chciala kupic ale jakos mi to nie odpowiada mam swoja wizje wozka i to mi musi podpasowac pod kazdym wzgledem i nam np. nie bedzie szkoda wydac 400 -500 euro na wozek szuka jakiegos uzywanego po kolezankach a nie chce zeby wciskala cos na chama

Nasze szczescie
Stary 2014-03-07, 21:21   #3983
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
dla męża.

Ja póki co noszę normalne rajstopy. A te ciążowe to maja jakiś specjalny pas czy jak?
moze kupie rozmiar wieksze zwykle to nie beda cisneły
Tak, ciazowe maja bezuciskowy pas i dodatkowy panel na brzuszek

Cytat:
U mnie dziś moja autorska pomidorówka. Przecieram pomodory bez skóry, dodaję soku pomarańczowego, ziół... mniam... wychodzi pyszna, pikantna, sycąca i gęsta zupa krem. I samo zdrowie

poprosze dokladny przepis i proporcje, chetnie wyprobuje

Cytat:
witaj, wszystkiego najjjjj z okazji slubu

W piatek mam wizyte, usg nie bedzie ale serduszka poslucham Juz czekam...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 21:28   #3984
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

wrocilam od lekarza
nie dostalam zadnych lekow
najprawdopodobniej jakas wirusowka
mam robic inhalacje z sola i to na tyle

zjadlam pol arbuza wiec ide spac
dobranoc mamuski

Nasze szczescie
Stary 2014-03-07, 21:35   #3985
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
moze kupie rozmiar wieksze zwykle to nie beda cisneły
Tak, ciazowe maja bezuciskowy pas i dodatkowy panel na brzuszek

poprosze dokladny przepis i proporcje, chetnie wyprobuje

witaj, wszystkiego najjjjj z okazji slubu

W piatek mam wizyte, usg nie bedzie ale serduszka poslucham Juz czekam...
Biorę tak 10- 15 pomidorów (zależy od wielkości, im mniejsze tym więcej), sparzam je i obieram ze skóry. Do garnka wlewam tak 1,5 szklanki soku pomarańczowego, z pomidorów wykrajam gniazdka nasienne i wkrajam do garnka z sokiem, gotuję ok 20 min., blenduję, dodaję sól, pieprz (im bardziej pieprzna tym lepiej), trochę oregano, lubczyku, bazylii. Jeśli jest kiepski okres na pomidory (jak teraz- są wodniste i mało "smakowe") to dodaję odrobinę przetartych pomidorów z butelki lub kartonu- do smaku. Do tego gotuję makaron, ale nie jest konieczny, zupa wychodzi dość gęsta. Mam nadzieję, że Ci posmakuje

Stary 2014-03-07, 22:43   #3986
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Witamy

Ja cały czas myślałam, że będę miała synka, miałam już nawet wybrane imię a tu lekarz na ostatniej wizycie mi powiedział, że to na 90% dziewczynka i że pewnie nic się nie zmieni

Imię wybraliśmy nowe i cieszymy się przeogromnie z córeczki
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-07, 23:47   #3987
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
u mnie widziała dwie kreski oglądałam kiedyś zdjęcia/rysunki jak wyglądają narządy do 17tyg i jak dla mnie są identyczne! Ale to co widzi lekarz to co innego niż ja Kurcze ale masz urodzaj na dziewczyneczki Liczyłaś, że będzie syn czy na prawdę było Ci to obojętne?? Zresztą młoda jesteś to i trójkę dzieci jeszcze możesz urodzić Zawsze się zastanawiam czy mamy które maja już np syna tak bardzo cieszą się z drugiego syna czy jest jakiś żal że nie córka...wiadomo, że najważniejsze jest zdrowie i to ponad wszystko ale jak jest zdrowie to czasem też jeszcze się o czymś marzy...hmmm
ja mam wizytę dopiero za 3tyg a już nie mogę się doczekać chcę wiedzieć czy wszystko ok.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

w 18tc i do tej pory nic a nic nie czułam oprócz jelit ale dziś wydawało mi się, że to pierwsze ruchy...potwierdzę jeszcze jak się powtórzą
Szczerze to liczyłam na synka w końcu ale cieszę sie z dziewczynki tak samo mocno bo starsza córa ma juz 10lat a młodsza dopiero 2 latka wiec bedzie miała siostrę w podobnym wieku a na chłopca moze jeszcze kiedyś przyjdzie czas narazie nie planuje ale nigdy nic nie wiadomo nawet za 10 lat moge jeszcze sie zdecydować a zreszta aż tak bardzo mi bie zalerzy bo dziewczynki są naprawdę kochane i mozna je rozpieszczać

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
A u mnie w Rzeszowie było dziś pochmurno i padał deszcz. Na jutro zapowiadają 9 stopni, duże zachmurzenie i na szczęście bez deszczu. Mam nadzieję, że jutro na nasz ślub wychyli się słoneczko chociaż na chwilę

Dziękuję

Hania, bardzo ładne imię Jak będzie dziewczynka to chcemy ją nazwać Gabriela, a jak chłopczyk to Rafał
Życzę ci jak najlepszej pogody ja mam ślub 3 maja ale znając pogodę w Uk to pewnie deszcz bedzie ale sie tym nie przejmuje i tak to bedzie najpiękniejszy dzien w moim życiu oczywiscie nie biorąc pod uwage narodzin moich skarbów bo tego szczęścia nie da sie opisać słowami juz bie moge sie doczekać aż znowu to poczuje jak zobaczę swoje malenstwo

Stary 2014-03-08, 07:00   #3988
gosia3103
Zakorzenienie

kurczę oprócz narodzin to jeszcze wątek ślubny tu mamy, ile ślubów w tym roku
wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dziewczyny
Stary 2014-03-08, 07:27   #3989
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Biorę tak 10- 15 pomidorów (zależy od wielkości, im mniejsze tym więcej), sparzam je i obieram ze skóry. Do garnka wlewam tak 1,5 szklanki soku pomarańczowego, z pomidorów wykrajam gniazdka nasienne i wkrajam do garnka z sokiem, gotuję ok 20 min., blenduję, dodaję sól, pieprz (im bardziej pieprzna tym lepiej), trochę oregano, lubczyku, bazylii. Jeśli jest kiepski okres na pomidory (jak teraz- są wodniste i mało "smakowe") to dodaję odrobinę przetartych pomidorów z butelki lub kartonu- do smaku. Do tego gotuję makaron, ale nie jest konieczny, zupa wychodzi dość gęsta. Mam nadzieję, że Ci posmakuje

brzmi pysznie poczekam na sezon pomidorowy

Cytat:

powinni zapytać jaki chcecie wózek, wkurzyłabym się gdyby sami wybrali. Najlepiej niech dadzą kasę, a wy kupicie

Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta

ja chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:05   #3990
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry

Wszystkiego z Okazji Dnia Kobiet, życzę dużo zdrowia dla Mam i dzidziusiów:r oza: i miłego dnia.

Zapowiada się miły dzień.

Na FB jak wpiszecie Bezpieczny Maluch, pojawią się zdjęcia z warsztatów (z Siedlec, ale u mnie wyglądało tak samo i te same osoby), sa tak zdjęcia z prezentacji np. korzyści dla mamy i dziecka z karmienia piersią (warto wiedzieć, niezależnie od decyzji).

Wciągnęły mnie wasze rozmowy o wyprawkach i już oglądam wózki, foteliki itd. Moja córa ma 5 at, wieć większość takich rzeczy już dawno sprzedaliśmy z braku miejsca do przechowywania, mam tylko spacerówkę cybex.
Jeszcze tylo 2 tygodnie i może będę już wiedziała kto mieszka w brzuszku.

Waga z dnia na dzień skoczyła mi + 1,3 kg i od 2 dni tak pokazuje. Było +2,5 kg teraz +3,8 kg. Pewnie efekt mojego napadu głodu i trochę pofolgowałam ze słodyczami, które mam zakaz jeść.

Chyba jakoś niedługo badanie na obciążenie glukozy.

Czy Wam też tak z dnia na dzień skacze waga?

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
kurczę oprócz narodzin to jeszcze wątek ślubny tu mamy, ile ślubów w tym roku
wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dziewczyny
Oj tak, sporo na naszym wątku i przeważnie cywilne, ale to dla mnie zrozumiałe, ze względu na brzuszek. Slub cywilny nie jest mniej ważny w świetle prawa, ale dla mnie i mojego męża wielkim przeżyciem był ślub kościelny, nie ze względu na uroczystość ale naszą wiarę.

a chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku [/QUOTE]

Trzymam kciuki, za połówkowe.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości