|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
hmm co do goraczki to nie wiem mamy termometr ktory mierzy od 1 stopnia raz pokazuje 35 a przed chwila 36,4 cos nie chce mi sie wierzyc jakos nigdy nie ufalam elektrycznym termometrom mozliwe ze mam podwyzszona temperature najgorzej jest wieczorem mam tak zapchany nos ze ciagle mi leci i zasnac nie moge do tego bol glowy a rano bol gardla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Rozeznanie
|
nie wiem, czy porządki wiosenne, ale denerwowało mnie jak z przeszklonej szafki wyciągałam np. szklankę i zostawało odbite kółeczko w kurzu. A jak już miałam myć szafki ze szkłem, to już wolałam umyć wszystko. Przynajmniej mam satysfakcję, że coś zrobiłam, efekt jest: czyściutkie meble
![]() Dwa: z domu się nie ruszam jeszcze przez to przeziębienie, czuję się ok, to przynajmniej miałam zajęcie ![]()
#3963 | |||
Rozeznanie
|
Hej
![]() byłam dzisiaj na chwilę w pracy bo mnie potrzebowali, teraz wcinam placki ziemniaczane ![]() Wydaje mi się ,że w ciągu kilku dni wyskoczył mi brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na początku czułam dziewczynkę , ale jak mi każdy zaczął mówić ,że na pewno chłopak bo promienieje to zaczęłam w to wierzyć i jest ![]() Powodzenia jutro , oby ten dzień był najpiękniejszym dla Ciebie ![]() Angelika - zdrówka Kochana ![]() Ja na razie również noszę swoje spodnie , normalnie w wszystko wchodzę ![]() Gdy jednak zrobią się za małe planuje kupić jakieś wygodne spodnie ciążowe na allegro ![]() Co do pokoiku dziecięcego to my bedziemy mieć jeden pokój wolny ale na razie planujemy wprowadzić Maluszka do nas ![]() coś mnie znowu głowa zaczyna boleć ![]() Kocyki La Millou <love> my jesteśmy zakochani w tym - http://www.mamissima.pl/pomysl_na_pr...rack_opal.html W buldożki ,bo uwielbiamy te pieski i planujemy zakupić gdy Mały będzie miał około 6 msc ibędzie grzecznym dzieckiem;p Edytowane przez jagusia15 Czas edycji: 2014-03-07 o 14:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego idź do lekarza skontrolować co się dzieje, będziesz spokojniejsza. Zdrowie najważniejsze!
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() powodzenia jutro ![]()
![]() |
#3965 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ![]() ja czułam dziewczynkę i na usg wyszło, że dziewczynka. to jakieś takie dziwne uczucie, że nagle wydaje Ci się, że wiesz kto tam jest ![]() ![]() ![]() Chłopak to zawsze pewny chłopak a panienka niekoniecznie... ![]() Chyba poczułam dziś ruchy a w zasadzie ruch mojej Niuni...ale nie jestem pewna. Muszę się jutro skupić jak poczuję tak samo to znaczy, że to to ![]() takie bulgotanie z prawej strony, już wcześniej miałam takie jeżdżenie ale jestem pewna, że to były jelita a teraz wydaje mi się, że dziś to nie jelita ![]() ![]() ![]() ![]() zjadłam jabłko, gruszkę, banana i pączka Wtf?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Hajja Hawwa ja od początku czułam że będzie dziewczynka i póki co tak ma być
![]() ![]()
#3967 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do używanego wózka to też myślę nad takim zakupem, ostatnio nawet przeglądałam ogłoszenia. Z drugiej strony nie wiem czy moi rodzice nie zaproponują zakupu wózka, bo to będzie dla nich pierwszy wnuk i już coś wspominali ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia jutro, na pewno to będzie dla Was piękny dzień! A u mnie z płcią był psikus, wydawało mi się, że będzie dziewczynka (może dlatego, że tak marzyłam dziewczynce) a tu zapowiadają chłopca ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Czy którąś z was męczą bóle żołądka? Jak sobie z nimi radzicie?
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3969 |
Rozeznanie
|
Ja za tydzien mam usg polowkowe i liczę na potwierdzenie płci wtedy bede pewna ze to dziewczynka
![]() A ja dzis na obiad zrobiłam zupę kalafiorowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamuśka11 Ty masz już dwie córy tak? I teraz spodziewasz się trzeciej?? W którym tygodniu miałaś rozpoznaną płeć dziecka? Ja też mam mieć dziewuszkę i też czekam na połówkowe żeby potwierdzić, bo miałam w 16 (15t4d) rozpoznaną płeć a to dość wcześnie... biorę się za odpoczywanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Zaczarowana, zdrówka. Te wymioty i mdłości to coś okropnego. Przykro mi, że tyle się z tym męczysz.
Hajja Hawwa, witaj i powodzenia jutro. Oby to był dla Was piękny dzień. Mamy ten sam termin porodu ![]() Co do płci, to ja od początku byłam święcie przekonana, że chłopak. Z resztą mąż też i cała reszta otoczenia ![]() A na prenatalnym lekarka powiedziała, że jej się wydaje, że dziewczynka, ale oczywiście nie daje pewności. Zobaczymy, co wyjdzie dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wzięliśmy lateksowy- też twardy i póki co jest bardzo wygodny. Ja też preferuję twarde materace i budzę się połamana po nocy na miękkim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja kupuję Synkowi kurtki Next, ale używane. Każda wyglądała jak nówka a płaciłam mx. 50zł. Cytat:
![]() Zaczarowana, zdrówka! Po wizycie jestem zadowolona. Wyniki bardzo dobre, szyjka długa. Mąż podglądał Maleństwo (ja nie bo ekranu nie da się obrócić). Dzidziuś waży 249g i wszystko wg pani dr jest w porządku. Potwierdziła nam płeć - czyli jest duża szansa na Hanię ![]()
![]() |
#3973 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Zaczarowana, współczuję wymiotów. Ja jestem pod tym względem szczęściarą, bo wymiotowałam tylko przez 3 dni (w 8. tygodniu ciąży). Teraz nie mam nawet mdłości.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w ogóle brzucha nie widać, ale spodnie mnie cisną, więc chodzę z rozpiętym guzikiem ![]() ![]() Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też noszę normalne rajstopy, chociaż mnie cisną heh. Myślę, że obejdzie się bez zakupu ciążowych, bo przecież wiosna tuż tuż, a na wiosnę można nosić pończochy. Dzięki ![]() Mnie czasami boli żołądek, ale nie na tyle mocno, żeby nie dało się wytrzymać, więc nic z tym nie robię.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam każdej z osobna za miłe słowa otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem w domku. Uf! Ból najgorszy minął. Całe zamieszanie z kolką nerkową u mnie spowodowane jest nawracającą stale grzybicą. Antybiotyk/globulki/ tydzień dwa spokoju i później znowu. Swędzenie, pieczenie i upławy i tym razem chyba jakaś mocniejsza fala uderzeniowa była i infekcja doszła do nerki. Kamieni nie mam...ale cholernie się boję żeby się nie zrobiły. Sikam jak szalona. Woda Jana działa podobno cuda. Cudem jest to, że w przeciągu 15 minut byłam 5 razy w toalecie i pęcherz pełny za każdym razem. Dziękuję za wypowiedzi odnośnie wózka używanego. Ale chyba problem będziemy mieć z głowy bo TŻ coś usłyszał od swoich rodziców, że mają zamiar nam kupić nowy....oby tylko zapytali się nas czy mamy jakiś model upatrzony bo jeżeli sami będą chcieli coś wybrać to ![]() ![]() ![]() Jutro dzień Kobiet ... my go nie obchodzimy. Data ta nie jest dla mojego TŻ zbyt miłym wspomnieniem pewnych złych zdarzeń z przeszłości i najchętniej zostałaby przez niego wymazana z pamięci. Nie ubolewam nad tym bo jestem zdania, że kobiety powinny być wyjątkowo traktowane każdego dnia. ![]() Bobas podskakuje w brzuszku ![]()
#3978 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja mam wizytę dopiero za 3tyg a już nie mogę się doczekać chcę wiedzieć czy wszystko ok. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
w 18tc i do tej pory nic a nic nie czułam oprócz jelit ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten sam dzień? Ciekawe która pierwsza urodzi ![]() Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Tak, ten sam dzień, 19.08. Zobaczymy, która pierwsza
![]() Życzę, żebyście mieli jutro piękną pogodę ![]() Twin, super, że na wizycie wszystko w porządku. No i że Hania praktycznie potwierdzona ![]() Ciekawe czy ja się czegoś dowiem na następnej wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
jestem strasznie wyczulona na zapachy i praktycznie nic nie jem mam nadzieje ze niedlugo sie to zmieni ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ty to sie nameczysz a co do wozka to tesciowa chciala kupic ale jakos mi to nie odpowiada mam swoja wizje wozka i to mi musi podpasowac pod kazdym wzgledem i nam np. nie bedzie szkoda wydac 400 -500 euro na wozek szuka jakiegos uzywanego po kolezankach a nie chce zeby wciskala cos na chama |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak, ciazowe maja bezuciskowy pas i dodatkowy panel na brzuszek Cytat:
![]() Cytat:
![]() W piatek mam wizyte, usg nie bedzie ale serduszka poslucham ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zakorzenienie
|
wrocilam od lekarza
nie dostalam zadnych lekow najprawdopodobniej jakas wirusowka mam robic inhalacje z sola i to na tyle zjadlam pol arbuza wiec ide spac dobranoc mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja cały czas myślałam, że będę miała synka, miałam już nawet wybrane imię a tu lekarz na ostatniej wizycie mi powiedział, że to na 90% dziewczynka i że pewnie nic się nie zmieni ![]() Imię wybraliśmy nowe i cieszymy się przeogromnie z córeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
kurczę oprócz narodzin to jeszcze wątek ślubny tu mamy, ile ślubów w tym roku
![]() wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dziewczyny ![]()
#3989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego Najlepszego z okazji Naszego Święta ![]() ![]() ja chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku ![]()
![]() |
#3990 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() Wszystkiego z Okazji Dnia Kobiet, życzę dużo zdrowia dla Mam i dzidziusiów ![]() ![]() Zapowiada się miły dzień. Na FB jak wpiszecie Bezpieczny Maluch, pojawią się zdjęcia z warsztatów (z Siedlec, ale u mnie wyglądało tak samo i te same osoby), sa tak zdjęcia z prezentacji np. korzyści dla mamy i dziecka z karmienia piersią (warto wiedzieć, niezależnie od decyzji). Wciągnęły mnie wasze rozmowy o wyprawkach i już oglądam wózki, foteliki itd. Moja córa ma 5 at, wieć większość takich rzeczy już dawno sprzedaliśmy z braku miejsca do przechowywania, mam tylko spacerówkę cybex. Jeszcze tylo 2 tygodnie i może będę już wiedziała kto mieszka w brzuszku. Waga z dnia na dzień skoczyła mi + 1,3 kg i od 2 dni tak pokazuje. Było +2,5 kg teraz +3,8 kg. Pewnie efekt mojego napadu głodu i trochę pofolgowałam ze słodyczami, które mam zakaz jeść. Chyba jakoś niedługo badanie na obciążenie glukozy. Czy Wam też tak z dnia na dzień skacze waga? Cytat:
a chyba w piątek pójdę na połówkowe, mam nadzieję, że dowiemy się kto mieszka w brzuszku ![]() Trzymam kciuki, za połówkowe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.