|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Weź: •2 szklanki suszonych warzyw lub półtora kilo świeżych (ususzonych domowym sposobem) •suszony czosnek (najlepiej świeży zmiażdżyć i ususzyć na papierze z dala od siedzib ludzkich) •pęczek ususzonej natki pietruszki •3 łyżeczki kurkumy •4 łyżki lubczyku •3 łyżki soli •pół łyżeczki chili w proszku •2 łyżki słodkiej papryki Wszystko razem wrzuć do blendera i gotowe. Tylko zamknij szczelnie i trzymaj w ciemnicy. |
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnych tc choc0late i Sylviniaa84 macie piękne brzuszki ![]() Gratuluję kolejnych wyprawkowych zakupów Trzymam za wyniki Wczoraj na tvp w pytanie na śniadanie pokazywali 3 wózki w tym camarelo sevilla oraz jedo. http://pytanienasniadanie.tvp.pl/142...ek-dla-dziecka Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-03-07 o 15:43 |
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Zubi a ten "klasyczny" to jaki? bo ja raczej takimi jestem zainteresowana...
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż odebrał wyniki i po 2 godzinach mam 114
trochę się stresuje teraz... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także mam trochę porównanie. Chodziłam kiedyś do takiej fajnej dentystki na nfz, ale niestety te plomby były dużo gorszej jakości, częściej wypadały, ale kolor miały normalny . Także ja robię prywatnie, bo niestety zęby już nie odrosną.Cytat:
![]() Ja z kolei od dawna nie używam kostek, weget, daję dużo warzyw i zupy z kostkami mi już nie smakują. Ale na początku musiałam się przestawić. |
||
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam jakoś dziwnie napisane, bo normę mam 60 - 105
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Interpretacja wyników po badaniu krzywej cukrowej jest następująca: wynik: poniżej 140 mg/dl (7.8 mmol/l) – oznacza prawidłową glikemię, wynik: między 140 – 199 mg/dl (7.8 – 11.0 mmol/l) – może występować nietolerancja glukozy, badanie należy powtórzyć, wynik: powyżej 200 mg/dl (11.1mmol/l) – stwierdzenie cukrzycy." Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-07 o 15:48 |
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też wygląda fajnie.Cytat:
pójdziesz do gina i zobaczysz czy to zły wynik czy nie.
|
||
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jest po godzinie z tym samym obciążeniem, wiesz może? |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy obciążeniu 75 g glukozy: po 1 h - do 180 mg/dl po 2 h - do 140 mg/dl ale nie jestem pewna Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-03-07 o 16:00 |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też czytałam na internecie o tej normie
trochę się uspokoilam, jeszcze musze czekać do poniedziałku bo mam wizyte ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1875 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam minimalnie bardziej wrażliwe, nie mam co narzekać. Cytat:
A co do leczenia na NFZ to ja chodzę od lat - wizyta refundowana a dopłacam sobie zawsze za wypełnienie światłoutwardzalne. I nie narzekam, nie płacę w setkach zł, a zrobione mam na lata (rzeczywiście białe wypełnienia funduszowe są słabej jakości i mają kiepską przyczepność, nie dotyczy to oczywiście amalgamatu, choć i tak nie jest on już tak trwały jak ten stosowany 10 lat temu). Bo w wynikach podają wartości dla nie-cieżarnych, a nas obowiązują inne normy, tak jak Ci dziewczyny pisały ![]() Dziewczyny, potrzebuję pomocy, jak to na wizażu zrobić sondę?
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie panikujcie z tymi glukozami i ogólnie wynikami badań, po co na zapas się dodatkowo stresować? Różne są laboratoria, mogą mieć rożne normy, a tak w ogóle to najważniejsze co powie lekarz
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wózki to mój bzik od paru lat i potrafię siedzieć po nocach i czytać o nich, oglądać mój mąż się kiedyś z tego śmiał i nie rozumiał tego, a teraz mówi, że powinnam z wózkami pracować to wtedy czułabym się spełniona zawodowo ![]() Piszecie o krwawiących dziąsłach - mi krwawiły na początku ciąży, wyczytałam gdzieś w gazecie, żeby w ciąży wymienić szczoteczkę na miękką i tak też zrobiłam. Od tej pory nie krwawiły mi i nie bolą Za to w pierwszej ciąży miałam mega problemy z dziąsłami - nie dość, że krwawiły to jeszcze między dwoma górnymi "jedynkami" robiła mi się narośl i jak pękała to krwawiła, a potrafiła rosnąć do takich rozmiarów, że nie dość, że rozszerzała mi jedynki że się przerwa robiła, to jeszcze sepleniłam przez tą narośl lekarz mi powiedział, że czasem tak w ciąży się dzieje i przejdzie po porodzie. Przeszło może 2mce po porodzie. Ale meega bałam się, że znów mi się takie coś będzie robić!Wegeta - ehhh nie umiem z niej zrezygnować... używam jej zamiast soli do wszystkiego! jeszcze teraz w ciąży - kiedy ciągnie mnie do słonego... Odebrałam Dominikę z przedszkola i opowiada mi co jedli dzisiaj... i słyszę, że jadła na drugie danie ogórka z mlekiem i że smakowało Jej Idę robić racuchy pierwszy raz na jogurcie greckim
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-07 o 16:30 |
|
|
|
|
#1879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już w domu
w końcu własne łóżko. Mała wyczynia dzisiaj jakąś dziką gimnastykę i chyba jakąś częścią ciała mnie po pęcherzu smyra bo cały czas czuje ![]() ehhhh to u mnie dopiero 19tego kupa czasu jeszczeCytat:
![]() Cytat:
coś tam niby patrzyłam ale już nawet nie pamiętam obudzę się w maju pewnie.
|
||
|
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ sobie spacer zrobiłam po te wyniki uh, ale dotleniona jestem
![]() glukoza po 2h 115 do tego nie mam HIVa i TSH wporząsiu. otwieram piccolo
|
#1881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
padłam ![]() Cytat:
super, że wyniki w porządku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1883 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie się zważyłam, wieczorem z pełnym brzuchem i po 2tyg opychania w szpitalu tylko pół kilo więcej
Wyczuwam opiernicz jutro
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i super!! Cytat:
![]() Kupiłam szczoteczkę z miękkim włosiem, płuczę szczenę Meridolem i chcę, żeby już mi przeszło, bo nie mogę się skupić na jedzeniu |
||
|
|
|
#1885 |
|
Raczkowanie
|
Bazile, to Ty zdaje się robiłaś sondę w poprzedniej części celem wyłonienia kandydatki na admina? Powiedz jak to się robi
|
#1886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrej nocy kobitki
![]() Milego weekendu, ja pewnie mniej bede na wizazu bo maz w domu wiec nie szalejcie ![]() Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Ja może jutro zrobię sobie dzień bez komputera
(plan ambity tylko czy wypali? ) dlatego już dzisiaj wszystkim Mamom z okazji dnia kobiet zdrówka tym malutkim w brzuszkach też |
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
znalazłam się na liście zaginionych mamuś więc informuję, że się odnalazłam Wiecie jak to jest w biurze na początku roku - te wszystkie rozliczenia, pity itd ... do tego moje dziecie ciagle mi choruje i zamiast w przedszkolu, to siedzi w domu ![]() Jutro kończę 26 tc brzuchol urósł i w końcu nikt mi nie dogaduje "gdzie Ty masz ten brzuch?" ... ważę już tyle co przy porodzie w pierwszej ciąży ale ogólnie czuje się bardzo dobrze
|
|
|
|
#1890 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dlaczego jak sie cytuje to ucina niektore wypowiedzi
:conf used:np.mialam Maye o 100 dniowce i nima. Chcialam napisac gratki i dzieki za uswiadomienie,bo podobnie jak Ty wlasnie sobie o tym przypomnialam,a jeszcze wczoraj pamietalam ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45480744] Właśnie, jeśli w domu mam Magnez forte i nospe forte, to ile tego dziennie można wziąć??[/QUOTE] ja tez mam ten manzez forte(150 mg) w tej chwili biore 2 razy dziennie.A w pierwszej ciazy doszlam do 4 razy dziennie. Cytat:
Cytat:
I dzis slyszalam,ze od poniedz zaczynaja sie promocje na pampersy w Lidlu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiec jesli masz taka mozliwosc,to u gory danego watku masz: NARZEDZIA, PRZESZUKAJ TEN WATEK I OCENA rozwijasz narzedzia i tam jest opcja sonda. Tylko jak bedziesz zakladac,to daj ze sonda konczy sie np za 3 dni,bo jak tego nie dasz to bedzie wisiec juz na wielki i nic z tym juz nie zrobisz.Pisalam do admina i odpisali mi,ze oni moga tylko edytowac i tylko dodac jakies punkty,ale nawet oni nie sa w stanie jej usunac. Troche jest to dziwne,bo zakladasz z nadzieje,ze da sie ja edytowac za jakas min w razi ejakis poprawek,a tu d... blada.I troche niezrozumiale jest to tam opisane,wiec nie dziwie sie,ze potem duzo osoba ma z tym problem. Oki,to i ja oficjalnie moge jeszcze poswietowac swoja 100 dniowke przez godzine ![]() Monica80 gdzie sie zapodzialas? Pewnie ogrodek Cie wciagnal,wiosna pelna para i cos widze,ze Ciebie odciagnac od "domowych" prac bedzie ciezko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

za wyniki 
trochę się stresuje teraz...

mój mąż się kiedyś z tego śmiał i nie rozumiał tego, a teraz mówi, że powinnam z wózkami pracować to wtedy czułabym się spełniona zawodowo
lekarz mi powiedział, że czasem tak w ciąży się dzieje i przejdzie po porodzie. Przeszło może 2mce po porodzie. Ale meega bałam się, że znów mi się takie coś będzie robić!
pierwszy raz na jogurcie greckim
Wrrr!!!!!

tym malutkim w brzuszkach też 
częstuję truskawkowym pikolo