|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Tu jest wszystko napisane krok po kroku. 3 aukcje w miesiącu są za darmo, potem trzeba cos zapłacić.
|
|
#3842 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, odciągam zawsze ok. 23 - Mała zasypia ok. 20 i budzi się ok.5-6, więc odciąganie przed położeniem się spać obowiązkowe. Wtedy udajam ok. 150 ml (ściągam póki sika pod ciśnieniem, potem kończę bo nie chcę powodować nadprodukcji). No i przeważnie ściągam też rano, jak Nela jeszcze śpi a mi cycki eksplodują. Wtedy ściągam najwięcej. Poważnie zastanawiam się, czy nie oddawać mleka ze dwa razy w tygodniu do banku mleka. Ono jest dla wcześniaczków, fajnie by było pomóc maluszkom.
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w między czasie rządzą chrupki kukurydziane i ciastka pieczone przez męża dla alergików. ![]() w necie jest mnóstwo przepisów wege i dla alergików także idzie nie umrzeć z głodu.
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cichutko dzisiaj
![]() Pewnie dzieciaczki się nudzą i wszystkie mamusie zajęte ![]() Moja właśnie zasnęła wykąpana i najedzona
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
Macie szczescie z kp... Ja na poczatku mialam ogolny problem z karmieniem a jak juz udalo sie przystawic malego i sie przyzwyczail to mleka bylo tak malo ze 'jadl' i plakal. Przez to zalamalam sie i calkiem odpuscilam kp. Bardzo mi przykro z tego powodu i prawie codziennie mysle o tym ze moze cos robilam zle i mozna by bylo rozkrecic jeszcze laktacje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
lolita: mój też już śpi
Ty chyba masz wyjątkowo grzeczną tą córeczkę? Bo jak patrzę na Twoje posty, to nie narzekasz, że płacze, że nie chce zasypiać w łóżeczku, że absorbuje dużo Twojej uwagi itp.
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-07 o 20:36 |
|
|
|
#3849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Imponujące. Możesz na wakacje lecieć. Też miałam zamiar trochę ściągać na zapas, ale jakoś nic z tego nie wychodzi. W dzień Młody je mniej więcej co 2 godziny, więc nie ma kiedy, a w nocy po prostu mi się nie chce. Jak już piersi są bardzo pełne, to odciągam się trochę na chusteczkę. Cytat:
Moja teściowa bardzo się zdziwiła, że jem karkówkę i ogólnie wszystko. Poza tym nikt się nie czepia. A nawet jakby, to po prostu wyłączę Skype'a. ![]() Perfuzja, super zakupy, zajączki i owieczki rządzą.
Edytowane przez Sheperdess Czas edycji: 2014-03-07 o 20:39 |
||
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem sama z małą, męża tygodniami nie ma, muszę sobie radzić, nie mam wyjścia ![]() Wszyscy mówią że jest grzeczna, ja nie mam porównania, choć czasami jak czytam posty dziewczyn to chyba moje dziecko naprawdę jest grzeczne ![]() A poza tym zapamiętałam jak pisałyście "szczęśliwa mama....szczęśliwe dziecko"
|
|
#3851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-07 o 21:02 |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Emil padł i śpi, oby jak najdłużej.
Podziwiam Was, ze nosicie wózki do mieszkań. U babci trzymam stelaż w samochodzie, a na 1 piętro noszę tylko gondolę. I po dwóch dniach już mnie boli kręgosłup gdybym miała tak nosić na codzień to chyba przeszlabym na chuste w 100%.
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W huśtawce jest zazwyczaj przy mnie, siedzi i rozgląda się dookoła, resztę dnia spędzamy na leżeniu na kanapie i na spacerkach...ja bardzo mało ją noszè, wogóle jej nie bujam na rèkach, jest bardzo spokojna
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jem wszystko ale po trochę a mój maluszek ma dopiero 7 dni w niedzielę zaraz po wyjściu ze szpitala skusiłam się na kostkę czekolady z orzechami przez ten tydz.jadłam już wiele "zakazanych" produktów typu banan,sok z mandarynki świeżo wyciskany rozcieńczony z wodą,gotowany groszek z marchewką,delicje,mleko pije codziennie(to jest mój napój bogów ) a dziś skusiłam się na kawę pół na pół z mlekiem.Obawiam się jednak kapusty kiszonej a mam zachciewaje na kapuśniak na żeberkach Dziś była u nas połozna i ona jest równiez zdania że nie powinno sie wykluczać całkiem z diety produktów uczulających itp. tylko próbować po trochę.
|
|
|
|
|
#3856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3857 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Doris śpi
jakoś po przednich szczepieniach nie była taka marudna, a teraz chyba ją bolą nogi po tych domięśniowych bo nie daje się tam dotknąć. Obrzęku żadnego nie widzę, więc mam nadzieję, że to tylko po ukuciu te bóle.Śliczne te wasze dzieciaczki! Po prostu piękne zdjęcia dziś wstawiłyście Cytat:
ja tęsknie za lumpkami, ale zupełnie nie mam jak się wybrać z tym moim stworkiem.Cytat:
![]() Cytat:
szkoda że nie możesz się ze mną podzielićCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
serio...kiedyś dzień bez batonika to był dzień straconyGratuluję zgubionych kg
|
|
#3858 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle, jako doświadczona matka mogłabym doradzać innym przyszłym mamom, że waga to żadne kryterium przy wyborze wózka - żadna to różnica czy wózek waży 10 kg, czy 15 skoro w środku leży kilku kilowe dziecko, i tak jest ciężko i tak.Cytat:
Ale ja też mam ugodowe dziecko. Najgorszy był dla mnie pierwszy miesiąc. Totalny CHAOS. Dużo płakałam, nie potrafiłam się ogarnąć. Później były bąki, ale ratowało nas windi. A ostatnio czuję, że "odzyskuję" swoje życie. Wracam do starych przyzwyczajeń, chociażby głupia kawa przed komputerem sprawia, że czuję się "u siebie". A Nela mi na to pozwala. Mam czas, żeby wziąć prysznic, zjeść śniadanie, zrobić pranie (co uwielbiam
|
||
|
|
|
#3859 |
|
Zadomowienie
|
a w ogóle sprzątałam dziś łazienkę i wszędzie były moje włosy
nie wiem co zrobić, ale te wszędzie walające się długie kłaki mnie dobijają
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mała niespodzianka ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3861 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super! Moje łobuzy jednak bardziej absorbujące. Ale w sumie narzekać nie mam co,bo jakoś się wyrabiam i czas dla siebie też mam.
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że to hormony, ale obawiam sie że przy takich długich jak ich więcej wypadnie to w ogóle będzie dramat. Muszę to przemyśleć.
|
|
#3863 |
|
Gang Iren
|
Robię kilka rzeczy na raz z reguły. No a poza tym nie mam obsesji by być perfekcjonistką i u mnie w domu nigdy nie ma super porządku,a dwudaniowy obiad jest raz w miesiącu
|
#3864 | |||
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
po całkiem udany dniu wieczór męczący.. ale może za chwile się skończy bo mała już przysypia, wstaję tylko co chwilę gdy kwęka, pogłaskać, poprawić koc (zasypia sama w łóżeczku od kilku dni jakoś tak ma ochotę więc czemu nie ![]() Cytat:
wyszłam tylko do osiedlowego sklepu, był przerażony i kazał mi wziąć ze sobą telefon zażartowałam że nie zdążyłby zadzwonić a już będę spowrotem i wyszłam. Po powrocie zastałam go w bezruchu, gapiącego się na spokojnie śpiącego młodego, trochę to było śmieszne ale mąz był naprawdę przejęty wprawiał się jednak szybko i następny wypad był na 3h do galerii i gdy wróciłam mąz zapytał co tak szybko? ![]() ![]() 17?? zazdroszczę body krótki rękaw i welurowy pajac, skarpetki i czapeczka, jeśli będzie przyciśnięta do Ciebie to będziesz przecież kaloryferem ![]() kootek_mamrotek Zosia śliczna ![]() konsternacja Jaś prawdziwy przystojniak Caillouu Zdjęcia super a Kaja czaruje Gosia Eryk wygląda na starszego w porównaniu do mojego młodego dałabym mu więcej, a Kacper już duży magnusia on poprostu sobie zaklepał miejsce w pierwszej klasie super przystojniak i jak Ty zrobiłas to zdjęcie ?Cytat:
Poka.Cytat:
Moja Misia olewa co jem, bączy sobie radośnie i tylko pomarańcze jej nie podchodzą (albo raczej jak zwróciła mi uwage Emma to czym sa spryskane żeby przetrwały w całości długa drogę do polandii)i w szoku jestem szkodliwość ciemnego pieczywa? na wszystkich ulotkach które miałam w ręku, gazetach, artykułach, ciemne pieczywo uważane za zdrowe i dużo lepsze od białego, ogarnia mnie zdziwienie.... : brzydal:Królowa Rispect ja się nad tym zastanawiałam przy synu bo byłam jak chodząca mleczarnia, teraz też nigdy nie brakowało mi pokarmu i często mnie zalewa ale zwyczajnie przy dwójce maluchów nie mam czasu..Migotko jak tam nocka? Borys zasnął już? może przechodzi skok rozwojowy? Ciekawe jak tam Selena ? kurcze, dużo dziewczyn pisze ze ogarnia fb a tu nie ma czasu, szkoda że trochę się wykruszyłyśmy..w czasie pisania tego posta moja Miśka zasnęła ze 4 razy i obudziła się wiec głaskanie obowiązkowe i znów śpi, szkoda że tak płytko i ciekawe dlaczego?
|
|
|
#3865 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kacper rośnie też mega szybko. W 2 jeszcze wchodzi.
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
tak pytam bo Miście dopiero od niedawna zakładam 62 a pampki robią się już maławe
mam do zużycia całe opakowanie i napewno już po nim będą 3, choć nie wiem czy i to skończymy a Eryk fajowo, taki starszy brat u nas narazie nie było obrazy, ciągle tylko głaskanie i całowanie albo olewka do tej pory i oby tak dalej scen zazdrości brak a u Was? bałam sie tego bardzo i widzę że chyba niepotrzebnie ![]() do dziewczyn posiadających woombie czy ja dobrze pacze?? na all używane są w okolicy 100zł a w stanach nowe kosztuje ok 30$ więc o co kamon? Myślicie że jest sens zamówić za 26$ z tym że dostane je dopiero za ok miesiąc gdy kuzynka będzie w PL? Miśkę zawijam narazie w kocyk, nie wiem czy za miesiąc będzie jeszcze chciała się ściskać..
|
|
#3867 |
|
Gang Iren
|
U nas też jest w sumie OK i zazdrości nie widzę.
|
#3868 |
|
Raczkowanie
|
Tridentina - czekam na zdjęcia! Jestem mega ciekawa ;-)
Dziękuję za miłe słowa ;-) Pamiętam jak odzywalam sie po samym powstaniu watku.. a tu za kilka dni Kajenka skonczy 2,5 miesiaca... ;-) Dziewczyny macie cos takiego, co sobie obiecalyscie bedac w ciazy? Udalo sie Wam to "osiagnac"? Chodzi mi np o to., ze obiecałam sobie, ze nie bede przyzwyczajac corki do noszenia, co póki co sie udaje. Tak samo obiecałam sobie, ze bede mieć czas dla Przyjaciół - na szczęście spotkania co piatek, pomimo Kai, sie odbywają. Ale to glownie jej zasługa, poniewaz po kąpieli ladnie zasypia (ok.19). A jak tam i Was? Macierzynstwo zweryfikowało czesc postanowień? Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie muszę gdzieś sama wyjsc na minium 1,5-2 godziny
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-03-08 o 00:20 |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Kiedy Ty to sciagasz, ze masz takie ilosci

przez ten tydz.jadłam już wiele "zakazanych" produktów typu banan,sok z mandarynki świeżo wyciskany rozcieńczony z wodą,gotowany groszek z marchewką,delicje,mleko pije codziennie(to jest mój napój bogów
jakoś po przednich szczepieniach nie była taka marudna, a teraz chyba ją bolą nogi po tych domięśniowych bo nie daje się tam dotknąć. Obrzęku żadnego nie widzę, więc mam nadzieję, że to tylko po ukuciu te bóle.
(w tym kombinezon misiowy H&M) a ile rzeczy odłożyłam 

w porównaniu do mojego młodego dałabym mu więcej, a Kacper już duży
szkodliwość ciemnego pieczywa? na wszystkich ulotkach które miałam w ręku, gazetach, artykułach, ciemne pieczywo uważane za zdrowe i dużo lepsze od białego, ogarnia mnie zdziwienie....