Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 00:02   #3361
patricia_pati
Raczkowanie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

PMki Wasze rady są bardzo przydatne. Cieszę się, że trafiłam na to forum.

Przesyłam projekt zaproszeń (ręcznie robione, ale nie przeze mnie, bo mam 2 lewe ręce i zazdroszczę i podziwiam te z Was, które robią same, otwierane do góry, kwiatki 3D więc na żywo wyglądają lepiej... i biżuterię (do ślubu zakładam tylko kolczyki, ze względu na koronkę przy sukni bez wisiorka i bez pierścionka).

Macie jakieś pomysły na moje niebieskie wesele.. w zasadzie chabrowe bez chabrów. myślimy nad niebieskim garniturem + chabrowa satynowa mucha i poszetka i ja butami + dodatki np. winietki etc. no i chabrowe wiązania na krzesłach. jedyny pomysł na bukiet to niebieskie róże, a w koło kremowe... taka typowa kulka w mikrofonie... ciężki ten kolor, ale go uwielbiamy więc ... gorzej z tanią dekoracją na autko... bo róże drogie... a niebieski rzadko spotykany w tym odcieniu w naturze...

a właśnie czym jedziecie do ślubu?? a może idziecie?? my mamy niestety do sali ok. 30 min. samochodem więc bez szans na spacer
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4001596096.jpg (41,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0122.jpg (81,6 KB, 102 załadowań)

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 00:04   #3362
patricia_pati
Raczkowanie

iza1336 grasz na czymś czy śpiewasz??

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-08, 00:25   #3363
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy suknia zwężona , po 2cm z każdej strony, wyprana, skrócona na długość. Wypożyczyłam też halkę z kołem, bo zdecydowanie lepiej się układa i wygodniej się chodzi. Mierzyłam z długim welonem i jest fajnie, więc tak zostanie. Teraz na 49dni do szafy;D
śliczna! tylko nie zaglądaj do niej za często żeby się nie opatrzyła!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 01:49   #3364
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość

Przesyłam projekt zaproszeń (ręcznie robione, ale nie przeze mnie, bo mam 2 lewe ręce i zazdroszczę i podziwiam te z Was, które robią same, otwierane do góry, kwiatki 3D więc na żywo wyglądają lepiej... i biżuterię (do ślubu zakładam tylko kolczyki, ze względu na koronkę przy sukni bez wisiorka i bez pierścionka).

Macie jakieś pomysły na moje niebieskie wesele.. w zasadzie chabrowe bez chabrów.
[...]
a właśnie czym jedziecie do ślubu?? a może idziecie?? my mamy niestety do sali ok. 30 min. samochodem więc bez szans na spacer
Kolczyki (ogólnie zestaw) bardzo ładne
Co do zaproszenia, to mam nadzieję że się nie obrazisz, dla mnie są niestety przekombinowane: kokardka, serduszka, kwiatki, koronka i zdjęcie obrączek Jeśli jest napisane zaproszenie na ślub, to obrączki można spokojnie darować Jeśli są kwiatki, i to 3D!, to po co tam serduszka ładować? Nie wiem co Cię najbardziej w tym zaproszeniu ujęło? Kwiatki 3D? Tak bym zgadywała Jeśli tak, to ja bym wywaliła koronkę, serduszka i obrączki. Jeśli to co innego, to okroiłabym to zaproszenie o inne elementy. Ilość dekoracji u mnie wywołuje zawrót głowy- nie wiem na czym się skupic
A jeśli już zamówiłaś, i Tobie się podoba- co jest najważniejsze!, to ja się już nie wtykam

Odnośnie kwiatów na samochód- przecież nie musisz mieć na nim koniecznie niebieskich róż Nie wiem jaką dekorację planujesz i czym jedziesz, ale możesz wpleść niebieskie dodatki: wstążki, tasiemki, kokardki, albo pójść w inny gatunek kwiatów.
Co do samego koloru i motywów na weselu- uważaj żeby nie przegiąć z ilością niebieskiego na Was, a szczególnie na Tż W dekoracji sali zaś niebieskie mogą być tak jak napisałaś winietki, przepaski na krzesła, obrusy lub pasy z tkaniny narzucone na białe obrusy, bukiety na stołach, lampiony, świeczniki, świece, Wasze inicjały, pompony, dekoracje na torcie, serwetki, kieliszki, menu, wazony, płatki kwiatów- możliwości bez liku, tylko trzeba działać z umiarem

Niebieskie kwiaty to nie tylko róże, których kosztu się obawiasz, i które mogą być nudne w dużej ilości- możesz zastosować : frezje, anemony, hortensje, szafirki, niezapominajki, ostróżki, hiacynty, cebulice, przyłaszczki, czosnek błękitny, niebieska lawenda, orliki, hibiksusy, przytaczniki, zawilce, jaskry, itd. itd. i łączyć to z zielenią, limonkowym i bielą na przykład

Ja jade samochodem, ale jeszcze nie wiem jakim. Chciałam Fiata 124 Spider Bordo z 1974r., ale nie znalazłam go nigdzie indziej poza http://www.jarcar.net/ , a tam już on jest zarezerwowany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (1).jpg (62,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (2).jpg (30,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (3).jpg (82,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (4).jpg (30,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (5).jpg (67,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (6).jpg (151,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (7).jpg (32,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (8).jpg (106,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (9).jpg (85,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niebieskie (10).jpg (130,3 KB, 4 załadowań)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 02:32   #3365
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Kolczyki (ogólnie zestaw) bardzo ładne
Co do zaproszenia, to mam nadzieję że się nie obrazisz, dla mnie są niestety przekombinowane: kokardka, serduszka, kwiatki, koronka i zdjęcie obrączek Jeśli jest napisane zaproszenie na ślub, to obrączki można spokojnie darować Jeśli są kwiatki, i to 3D!, to po co tam serduszka ładować? Nie wiem co Cię najbardziej w tym zaproszeniu ujęło? Kwiatki 3D? Tak bym zgadywała Jeśli tak, to ja bym wywaliła koronkę, serduszka i obrączki. Jeśli to co innego, to okroiłabym to zaproszenie o inne elementy. Ilość dekoracji u mnie wywołuje zawrót głowy- nie wiem na czym się skupic
A jeśli już zamówiłaś, i Tobie się podoba- co jest najważniejsze!, to ja się już nie wtykam

Odnośnie kwiatów na samochód- przecież nie musisz mieć na nim koniecznie niebieskich róż Nie wiem jaką dekorację planujesz i czym jedziesz, ale możesz wpleść niebieskie dodatki: wstążki, tasiemki, kokardki, albo pójść w inny gatunek kwiatów.
Co do samego koloru i motywów na weselu- uważaj żeby nie przegiąć z ilością niebieskiego na Was, a szczególnie na Tż W dekoracji sali zaś niebieskie mogą być tak jak napisałaś winietki, przepaski na krzesła, obrusy lub pasy z tkaniny narzucone na białe obrusy, bukiety na stołach, lampiony, świeczniki, świece, Wasze inicjały, pompony, dekoracje na torcie, serwetki, kieliszki, menu, wazony, płatki kwiatów- możliwości bez liku, tylko trzeba działać z umiarem

Niebieskie kwiaty to nie tylko róże, których kosztu się obawiasz, i które mogą być nudne w dużej ilości- możesz zastosować : frezje, anemony, hortensje, szafirki, niezapominajki, ostróżki, hiacynty, cebulice, przyłaszczki, czosnek błękitny, niebieska lawenda, orliki, hibiksusy, przytaczniki, zawilce, jaskry, itd. itd. i łączyć to z zielenią, limonkowym i bielą na przykład

Ja jade samochodem, ale jeszcze nie wiem jakim. Chciałam Fiata 124 Spider Bordo z 1974r., ale nie znalazłam go nigdzie indziej poza http://www.jarcar.net/ , a tam już on jest zarezerwowany
dziękuję bardzo bardzo za te nazwy kwiatów! właśnie zaczynam szukac ich na zdjęciach ) bo ja na samochód właśnie chciałam jakieś inne niż róże ale nie bardzo wiedziałam które z nich są niebieskie!

wszystko chce łączyc z takim kremem i ecru, salę dekoruje ktoś tam kto ma umowę z salą więc nie przekombinuje pewnie, ale dziękuję bardzo za radę... Muszę się ostro zastanowic nad TŻ jak mówic żeby nie było za niebiesko, chociaż koszula ecru i buty czarne... zastanawiam się czy nie dac butonierki - róży ecru żeby nie było za niebiesko ale dziękuję

zaproszenia miały byc na bogato, bo w nich się zakochaliśmy i z różnych projektów zrobionych dla nas z tymi kwiatkami te najbardziej nam przypadły tym bardziej, że u mnie w rodzinie jakaś taka moda na bogato zaproszenia (ostatnio dostaliśmy nawet z pawim piórem, ale dla mnie były okropne...) ale dziękuję za radę baaaardzo, przy winietkach itd. będzie tylko wstążeczka i max 3 kwiatki, bez żadnych koronek i serduszek więc może lepiej (chociaż to ogólnie ze względu na koszty m.in. i niektóre rzeczy z samą wstążeczką).

ewaden, a uważasz, że jedynie przekombinowane czy powiedziałabyś, że są kiczowate , bo tego chcę uniknąc, bardzo ważne - pisz szczerze (ja myślę, że dobrze, że mają chociaż spokojne kolory )

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

Cytat:

a może na forum miłośników ktoś by był tak dobry albo miałby ochotę zarobic i Was zawieźc??? tam znajdziesz na pewno wielu właścicieli tego autka http://www.fiatspider.pl/ ja bym nie chciała kabrioletem pod żadnym pozorem :O

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-08, 05:06   #3366
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję bardzo bardzo za te nazwy kwiatów! właśnie zaczynam szukac ich na zdjęciach ) bo ja na samochód właśnie chciałam jakieś inne niż róże ale nie bardzo wiedziałam które z nich są niebieskie!

wszystko chce łączyc z takim kremem i ecru, salę dekoruje ktoś tam kto ma umowę z salą więc nie przekombinuje pewnie, ale dziękuję bardzo za radę... Muszę się ostro zastanowic nad TŻ jak mówic żeby nie było za niebiesko, chociaż koszula ecru i buty czarne... zastanawiam się czy nie dac butonierki - róży ecru żeby nie było za niebiesko ale dziękuję

zaproszenia miały byc na bogato, bo w nich się zakochaliśmy i z różnych projektów zrobionych dla nas z tymi kwiatkami te najbardziej nam przypadły tym bardziej, że u mnie w rodzinie jakaś taka moda na bogato zaproszenia (ostatnio dostaliśmy nawet z pawim piórem, ale dla mnie były okropne...) ale dziękuję za radę baaaardzo, przy winietkach itd. będzie tylko wstążeczka i max 3 kwiatki, bez żadnych koronek i serduszek więc może lepiej (chociaż to ogólnie ze względu na koszty m.in. i niektóre rzeczy z samą wstążeczką).

ewaden, a uważasz, że jedynie przekombinowane czy powiedziałabyś, że są kiczowate , bo tego chcę uniknąc, bardzo ważne - pisz szczerze (ja myślę, że dobrze, że mają chociaż spokojne kolory )

---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:27 ----------

a może na forum miłośników ktoś by był tak dobry albo miałby ochotę zarobic i Was zawieźc??? tam znajdziesz na pewno wielu właścicieli tego autka http://www.fiatspider.pl/ ja bym nie chciała kabrioletem pod żadnym pozorem :O
nie ma za co chciałam Ci wrzucić link do całej listy kwiatów ze zdjęciami, ale mi go blokowało
I ja Ci bardzo dziękuję - za podesłanie tego linka ze Spiderkami! Ja bym chciała dach zamknąć na przejazd, co by sobie fryzury nie sknocić a ten typ auta na ślub to prezent dla mojego męża- on kocha małe stare klasyki

Co do Tż- butonierka w postaci ecru róży będzie super; możesz ew. też rozważyć ecru poszetkę, lub jakiś inny kolor, żeby niebieska poszetka nie zlała się z garniakiem
Masz jakieś zdjęcie, którym się inspirujesz kompletując całość?

Fajnie, że planujecie mniej zdobne winietki- mały format troche wymusza większą prostotę

Co do zaproszeń- kolory są bardzo fajne- bardzo ładny odcień niebieskiego wybraliście Odnośnie formy- nie lubię słowa kicz (na nie zresztą trzeba sobie zasłużyć ), bo to obraźliwe- dla mnie u Was nie ma kiczu, jest po prostu za duży przepych, ale to dla mnie i ja jestem bardziej minimalistką , więc może niech dziewczyny się wypowiedzą Dodam, ze każdy element z osobna jest ciekawy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

PS Zapytałam męża o opinię i on powiedział że ładne (obrączek nawet nie zauważył), ale coś by wyeliminował bo coś mu za dużo. Stwierdził, że likwidacja wstążeczki załatwiłaby sprawę (a ja dorzuciłabym do tego obrączki)
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 07:11   #3367
enzunio
BAN stały

Wybrałam dekorację na samochód

http://allegro.pl/2-szt-wstazka-koka...951557500.html

I takie tablice (już pokazywałam)

http://s6.ifotos.pl/img/P1150034J_epewsex.JPG

I to wszystko
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:14   #3368
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet

Jade do pracy na 12h

I w ogóle to powinnam mieć juz @ i nie mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:17   #3369
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się wydaje, że jest za dużo. Pozbyłabym się obrączek i serduszek i wybrała pomiędzy kwiatami a koronkę. Moim zdaniem trochę się gryzie i większości przypadków mniej znaczy lepiej. Zestawienie kolorów jest bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

I to wszystko
Tak podglądam co wybrałaś i... będziemy miały taką samą dekorację
Może w samochodzie spędzę z 2 minuty, więc stwierdziłam, że same białe kokardy + tablice wystarczą

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-03-08 o 09:03
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:36   #3370
Linaewen
Zakorzenienie

Zestaw moich inspiracji
http://chomikuj. pl/linaewen/*c5*9alubne+inspiracje/*c5*9alubne
Wreszcie to uporządkowałam...Tradycyj nie trzeba usunąć spację.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2014-03-08 o 08:38
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 08:47   #3371
mojakaren
Zakorzenienie

iza oczywiście świeczki wysokie i grube do słoików
ale prawdopodobnie słoiki nie będą lampionami na weselu tylko wazonami na kwiaty

ysia
suknię to masz piękną, ale to już wiadomo
TŻ musi Cię podtuczyć
ale co do chudnięcia ze stresu to ja Cię doskonale rozumiem! wtedy zawsze mam problemy żołądkowe i chudnę w moment ;/
W łikend, w którym kupiłam sukienkę z emocji miałam ściśnięty tak żołądek, że praktycznie nic nie jadłam

Cytat:
W Krakowie (bo chyba stamtąd jesteś) jest super sklep dla plastyków, z art papierniczymi (fantastyczny wybór!). Wszyscy studenci architektury i akademi plastycznej się tam zaopatrują więc ceny nie zabijają Sklep jest na Pijarksiej 2- na plantach, w pobliżu Sławkowskiej
http://www.szal-art.pl/
zgadza się. mój TŻ też baaaardzo poleca ten sklep

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Zapomniałam! Byłam dziś u drugiej kwiaciarki. Pokazałam bukeit , ktory sobie wymarzyłam biało łososiowy. Będzie on składał się z białych róż, eustomy i łososiowych gerberów. Koszt - 120 zł, dla świadkowej 50, butonierki gratis. Uważam, że to dobra oferta
super cenowo

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie koncepcję na muzykę na wjechanie tortu? Nie chcę fragmentu z piratów z karaibów bo na każdym weselu to słyszę.
ja chcę muzykę z JANOSIKA wpasowuje mi się w koncepcję
a akurat widziałam jak grała to nasza orkiestra na płycie z wesela, którą mi przysłali

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Hybrydy będę robiła na swoich Żeli itp. nigdy nie miałam
a jak jest z tymi hybrydami bo też chciałam, ale jak babeczka zobaczyła moje krótkie paznokcie to powiedział, że się nie da i muszą być tipsiory

Anesthesia Twój zespół wymiata, ale fajna muza

Cytat:

i jeszcze chabry
w moim bukiecie muszą być obowiązkowo

Cytat:

I to wszystko
super wybór

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Zestaw moich inspiracji
ooo bardzo chętnie pooglądam Twoje inspiracje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 09:20   #3372
Linaewen
Zakorzenienie

mojakaren, zapraszam Muszę uporządkować folder i wywalić to co się u nas nie sprawdzi-jedziemy w przyszłym tygodniu tak dokładniej ustalać szczegóły wesela i chcę przedyskutować dekoracje.
===
Czas na publiczne ujawnienie kilku szczegółów.
Zaręczyliśmy się 5 marca 2011.
Pobierzemy się 20 września 2014
.

Ślub cywilny w plenerze

Przyjęcie weselne

W sali do której należy ogród, czyli Chata Cyborga w Bielicach.

Poprawiny

Impreza w chacie grillowej

DJ
Sonicsquad
Nawiasem mówiąc znajomy TŻ z pracy.

Fotograf

Katarzyna Mikołajczak
Zdjęcia ślubne mamy na poczcie, może na wiosnę jakieś nowe się pojawią na necie

Motyw przewodni

Hafty i koronki.

Dekoracje

Rustykalne. Polne kwiaty(lub udające takowe). Najchętniej lniane obrusy

Maksymalnie dużo osobistych akcentów

Tort i figurki

Suknia

Papilio, model Adelina, kolekcja 2014.

Fryzura

Obrączki

Tytan plus srebro. Bez kamyczków.

I absolutnie śliczne pudełko na nie

Ależ Was zasypałam zdjęciami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki 1.jpg (46,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1383605_228110087357568_593539841_n.jpg (58,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1380810_228523037316273_1271397787_n.jpg (37,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1394182_228109887357588_215852382_n.jpg (64,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1660779_607488662679472_2039878536_n.jpg (72,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg konsultanci-c59blubni.jpg (29,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-details-121.jpg (33,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg summer-wedding-ideas-sunflower-ceremony-decor-casey-durgin-photography.jpg (44,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sloneczniki_999.jpg (30,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg summer-wedding-ideas-prep-station-kathleen-hertel-photography.jpg (57,6 KB, 4 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2014-03-08, 09:27   #3373
mojakaren
Zakorzenienie

Linaewen Twoja sala i miejsce na poprawiny przyprawiają mnie o zawroty głowy z zazdrości
tam będzie absolutnie i doskonale! ale to już chyba mówilam
cała reszta tylko idealnie uzupełni i wpasuje się w klimat

a dla Ciebie i Lg_ago i reszty rustykalnych PM-ek wrzucam linka do bloga, który mnie pochłonął bez reszty potok - morze inspiracji - w naszym stylu!!! boskooooo http://mojewielkiewiejskiewesele.blogspot.com/

aha i musze jeszcze wyznać jedną rzecz
jak zaczęliśmy rozmawiać i planować wesele to cały czas widziałam taki styl wiecie, naturalny, prosty itd. i zanim się dowiedziałam, że moja wizja ma inteligentną i modną nazwę RUSTYKALNY cały czas utrzymywałam, że nasz ślub będzie w stylu WIEJSKIM

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-08, 09:34   #3374
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Linaewen Twoja sala i miejsce na poprawiny przyprawiają mnie o zawroty głowy z zazdrości
tam będzie absolutnie i doskonale! ale to już chyba mówilam
cała reszta tylko idealnie uzupełni i wpasuje się w klimat

a dla Ciebie i Lg_ago i reszty rustykalnych PM-ek wrzucam linka do bloga, który mnie pochłonął bez reszty potok - morze inspiracji - w naszym stylu!!! boskooooo http://mojewielkiewiejskiewesele.blogspot.com/

jak zaczęliśmy rozmawiać i planować wesele to cały czas widziałam taki styl wiecie, naturalny, prosty itd. i zanim się dowiedziałam, że moja wizja ma inteligentną i modną nazwę RUSTYKALNY cały czas utrzymywałam, że nasz ślub będzie w stylu WIEJSKIM
Ja się chyba bardziej nie mogę doczekać tego grilla niż wesela

Rustykalny brzmi modnie. Ale styl wiejski też jest dobry Ja czasem jeszcze tak na własny użytek określam jako taki w stylu drobnej poslkiej szlachty Nie wiejskie, ale i nie dworskie. Blisko natury , bez przepychu, ale elganckie.Takie jak wesele Zosi i Tadeusza z wiadomego filmu
Stary 2014-03-08, 09:36   #3375
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

I to wszystko
gratki!!
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Z wzajemnością!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:04   #3376
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się chyba bardziej nie mogę doczekać tego grilla niż wesela

Rustykalny brzmi modnie. Ale styl wiejski też jest dobry Ja czasem jeszcze tak na własny użytek określam jako taki w stylu drobnej poslkiej szlachty Nie wiejskie, ale i nie dworskie. Blisko natury , bez przepychu, ale elganckie.Takie jak wesele Zosi i Tadeusza z wiadomego
dokładnie tak!
dworek już mamy i butelki Pana Tadeusza

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-08, 10:40   #3377
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zerknęłam sobie na stronę mojego zespołu, a oni wrzucili świeży materiał na YT. Siedzę i słucham i przebieram nóżkami - chcę już tę imprę!
I ja zaczęłam tupać nóżką
Mam taki sam skład w zespole

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Tu chodzi tylko o 4 pary, taką dalszą rodzinę. Mieszkają daleko od nas, gdyby to było blisko nie robilibyśmy takiej akcji Nie wiem jeszcze do końca jak to zrobimy, może podjedziemy do nich w poniedziałek po weselu
Ja bym tak zrobiła Sami dostaliśmykiedyś tak zaproszenie (i kilka innych par z paczki) i chyba nikt nawet tego nie zauważył, bo to było na dworze, na osobności

Cytat:
Kochana! Ja jadę fiatem 124 spider czerwonym! Nie znalazłam na stronie - z jakiego rejonu Polski są te auta?

Patricia_Pati ja bym usunęła obrączki i serduszka z zaproszeń Dla mnie trochę za dużo się dzieje

Enzunio te kokardy na przód samochodu czy gdzie?

Cytat:
Zestaw moich inspiracji
Zaraz zasiadam do przeglądania
Stary 2014-03-08, 10:45   #3378
cude
Zadomowienie

misia880, piękny welon, obrączki cudne!

patricia_pati, pm 2104 mają też klub ploteczkowy

Anesthesia, tak. Drukowałam na próbę coś tam, było ok, tylko jakość tuszu nie powalała (odchodził)

niulka_1985, właśnie takie kolory sobie wybraliśmy I słoneczniki. Ale teraz w oko wpadł mi turkus i nie wiem już sama

ysia, czy dopasowywanie sukni z praniem itp. robiłaś w salonie, czy najpierw u krawcowej, a potem pralnia.
Ja do swojej chcę schudnąć chociaż 1 cm, bo ciasnawa nieco.

Po wielu trudach i poszukiwaniach kupiłam suknię!!! Leży teraz w łóżku, bo nie znalazłam dla niej innego miejsca Nie ma kto zrobić mi zdjęć i czym (telefon w naprawie), więc na zdjęcia troszkę poczekam.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:50   #3379
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Po wielu trudach i poszukiwaniach kupiłam suknię!!! Leży teraz w łóżku, bo nie znalazłam dla niej innego miejsca Nie ma kto zrobić mi zdjęć i czym (telefon w naprawie), więc na zdjęcia troszkę poczekam.
oo noto gratulacje !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-08, 10:52   #3380
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

No to jestem
Kiecka zaklepana, wymiary pobrane, kolor wybrany (ivory) wszystko trwało ok 13-15 min bo niestety byłam tuż przed zamknięciem salonu (korki- masakra) i niestety byłam sama więc foty nie miał mi za bardzo kto strzelić a w ogóle z tego pośpiechu to wyleciało mi to z głowy
W przyszłym tygodniu postaram się tam wtrynić i walne se sweet focie- a co

w załączniku model mojej kiecki będzie ona bez trenu (wieczorem fote wykasuje żeby TŻ czasem nie wypatrzył)

Wstążka będzie koloru wrzosu (tak samo jak krawat Pana Młodego) czyli kolor przewodni
Welonu, bolerka, rękawiczek, toczka- brak, myślę nad srebrnym grzebyczkiem we włosach i srebrnych delikatnych czółenkach-

Mam nadzieje że "ujdzie"???

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-08 o 16:12
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:55   #3381
Dotka90
Zakorzenienie

iliy, piękna! Czemu bez trenu? ten tren jej mega pasuje!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 10:55   #3382
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Gratki! Może zdradzisz jaki to model?

Illy śliczna suknia! Gratuluję!
Stary 2014-03-08, 10:55   #3383
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
U mojego dziadka trójka rodzeństwa dała swoim córkom na imię Dorota
To jeszcze nic - znam osobiście rodzinę, w której ojciec i dwóch synów-bliźniaków nosi to samo imię: Władysław. Facet podobno upił się z radości w trupa i poszedł tak do urzędu.
Najbardziej w tym wszystkim dziwi mnie, że urzędnik się na to zgodził! Gdybym nie widziała dokumentów tych chłopaków, w życiu bym w to nie uwierzyła.

Cytat:
Macie jakieś pomysły na moje niebieskie wesele.. w zasadzie chabrowe bez chabrów. myślimy nad niebieskim garniturem + chabrowa satynowa mucha i poszetka i ja butami + dodatki np. winietki etc. no i chabrowe wiązania na krzesłach. jedyny pomysł na bukiet to niebieskie róże, a w koło kremowe... taka typowa kulka w mikrofonie... ciężki ten kolor, ale go uwielbiamy więc ... gorzej z tanią dekoracją na autko... bo róże drogie... a niebieski rzadko spotykany w tym odcieniu w naturze...
U nas też będzie niebiesko, ale tylko w akcentach ja będę mieć niebieskie buty i bukiet (marzy mi się z chabrami, ale kwiaciarka mi je odradza ze względu na małą trwałość - obiecała wymyśleć jakąś alternatywę, ale żadne inne niebieskie kwiaty mi się nie podobają, więc prawdopodobnie skończy się na niebieskiej wstążce albo takich suszkach, jeśli będzie mogła je zdobyć), pan młody dostanie biało-niebieską butonierkę (w załączniku jest ze sztucznych kwiatów, ale chodzi mi o pomysł ). Z biżuterii niebieski grzebyk we włosach, reszta będzie srebrna.

Garnitur mojego PM jest czarny (a właściwie ciemnografitowy, w leciutki prążek), marzył mi się do tego jasnoszary krawat w delikatny deseń, ale postawił stanowcze veto i chce niebieski. Nie będziemy dopasowywać odcienia krawatu do reszty. Poszetki nie będzie, ale jeśli już - to biała.

Zaproszenia mamy niebieskie, ale tylko trochę u nas w rodzinie też są modne bardzo "bogate" zaproszenia, ale postanowiliśmy pokierować się własnym gustem i zrobić dość minimalistyczne. Ostatecznie praktycznie nikomu z gości się nie podobają, tylko nam, kompletowi teściów i znajomym pracującym w tej samej branży

Stary 2014-03-08, 11:11   #3384
Kate Noir
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Jeju jak ja Wam zazdroszczę!!! U mnie niestety do sali nie pasuje taki klimat
Myślę, że tutaj musimy odróżnić wiejskie od wieśniackiego

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja bym tak zrobiła Sami dostaliśmykiedyś tak zaproszenie (i kilka innych par z paczki) i chyba nikt nawet tego nie zauważył, bo to było na dworze, na osobności
Ja też bym się nie obraziła bo nie widzę powodu. Niby co w tym złego?
Swoją drogą to kiedyś dostałam zaproszenie na ślub na pogrzebie bliskiej mi osoby

Cytat:
pokazuj!!!

Znalazłam fryzurę ze ślicznymi kwiatkami Szkoda, że ja w wianku bym wyglądała jak dziewczynka na procesji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_fullxfull.172035453.jpg (199,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2014-03-08, 11:14   #3385
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Dziękuję kochane że Wam się podoba

Dotka90 zdecydowałam że jednak bez trenu może przez to że to cywilny i może sugerowanie TŻ że on żadnych ogonów nie chce widzieć- więc niech się cieszy

Z tyłu będzie wiązana delikatna kokarda więc mam nadzieję że ładnie to będzie wyglądało

Lemon_Drop model to ...... a tak w ogóle to cudne masz buciki

ysia piękna ta Twoja sukienka i mam ten sam problem zamiast przytyć to chudnę ludziom nie dogodzi

Linaewen super!!! Wszystko wygląda extra Mój ślub też jest w plenerze (folwark) i też się śmiejemy z TŻ że wesele typowo wiejskie tylko gumiaków Nam brakuje prawie do stodoły która stoi obok

Anesthesia zespół w deche- dają czadu - jest moc

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-08 o 16:13
Stary 2014-03-08, 11:15   #3386
Dotka90
Zakorzenienie

iliy, a Wy gdzie bierzecie ślub?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:22   #3387
Kate Noir
Zakorzenienie

iliy piękna kiecka! Taka dostojna Szkoda, że mogę mieć tylko jeden ślub

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
To jeszcze nic - znam osobiście rodzinę, w której ojciec i dwóch synów-bliźniaków nosi to samo imię: Władysław. Facet podobno upił się z radości w trupa i poszedł tak do urzędu.
Najbardziej w tym wszystkim dziwi mnie, że urzędnik się na to zgodził! Gdybym nie widziała dokumentów tych chłopaków, w życiu bym w to nie uwierzyła.
dziwne, że matka nie poszła zmienić im imion Po urodzeniu dziecka jest chyba na to 6 miesięcy.
Stary 2014-03-08, 11:25   #3388
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
iliy, a Wy gdzie bierzecie ślub?
Z racji tego że nie chcieliśmy ślubu w urzędzie wybór padł na "Folwark Wiązy" w Marszowicach http://www.folwark.krakow.pl/
Właściciel organizował już tam kilka ślubów więc to Nas bardzo przekonało

Kate Noir dziękuję bardzo

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-03-08 o 11:26
Stary 2014-03-08, 11:38   #3389
cornflower_girl
Zakorzenienie

mimi Super, żetkaniny przyszły Pochwalisz się rezultatem? A oferta od florystki bardzo korzystna - podoba mi się wybór kwiatów i kolorów

Lemon_drop Gratuluję bucików - wyglądają ekstra

patricia_pati Ja bym tą średnią ubrała po oczepinach. Długa wersja jest niesamowita, ale rozumiem że może być za długa na całe przyjęcie, czy może nie być wygodnie tańczyć. Ale z drugiej strony - warto, żeby coś Cię wyróżniło poza białym kolorem sukienki (niestety wiele sukienek gości jest bardzo strojnych).

Mam ślub tydzień przed Tobą i mam buty z odkrytymi palcami; moja mama też mówi, że nieeleganckie, siostra - że pech. Ale sie tym nie przejmuję ( raz - że takie mi się podobają, a dwa że zakryte buty mnie straszliwie obcierają). Same buty mało widać, więc argument mamy niekoniecznie się sprawdzi.

gornek Korfu to piękne miejsce, idealne na miesiąc miodowy

Anesthesia Świetnie grają - jestem pewna, że porwą gości do tańca

LinaewenRazem to wszystko pięknie wygląda, bardzo fajnie dobrane. Jestem bardzo ciekawa motywów z haftem I też zdjęć - Twoja foto ma bardzo wyrazisty styl - wg mnie klimaty ślubne będą bardzo ciekawie ujęte.

cude Gratuluję kiecki Mam nadzieję, że jest zachwycająca

mojakaren Dzięki za linka na bloga, przepadłam na dobre

iliy Prześliczna suknia, to bardzo dobry wybór

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 11:40   #3390
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy suknia zwężona , po 2cm z każdej strony, wyprana, skrócona na długość. Wypożyczyłam też halkę z kołem, bo zdecydowanie lepiej się układa i wygodniej się chodzi. Mierzyłam z długim welonem i jest fajnie, więc tak zostanie. Teraz na 49dni do szafy;D
Spojrzałam na nią i od razu Ty mi się pojawiłaś. Potem patrze na nick - ysia bedzie do Ciebie pasować jak ulał piękna

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że odebrałam dziś moje buty z LaBody! Są sliczne i meeega wygodne! A kryształki świecą się Wrzucam fotki na szybko, jutro wrzucę na nodze
No i odebraliśmy zaproszenia!

Póki co uciekam bo niedługo wychodzimy z TŻ, będę jutro! Papatki!
Przymierzałam się do nich bo są boskie! ale nie moge mieć z platormą. gratulacje bo świetny wybór!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Zerknęłam sobie na stronę mojego zespołu, a oni wrzucili świeży materiał na YT. Siedzę i słucham i przebieram nóżkami - chcę już tę imprę!

Ale laska ma głos!! Musze mojemu TŻ pokazać - niech spróbuje tak zaśpiewać

Cytat:

Szczerze?Ja bym wywaliła serduszka, obrączki i kwiatki a zostawiła tylko koronkę. Ewentualnie jeśli podobają Ci się kwiatki to tylko je pozostawiła a reszta out. Za dużo...

Cytat:

I to wszystko
My chyba będziemy mieć tablice personalizowane

Cytat:
mojakaren, zapraszam Muszę uporządkować folder i wywalić to co się u nas nie sprawdzi-jedziemy w przyszłym tygodniu tak dokładniej ustalać szczegóły wesela i chcę przedyskutować dekoracje.
===
Czas na publiczne ujawnienie kilku szczegółów.
Ślub w plenerze - zazdroszcze!! Ale reszta świetna, widać, że wszystko idealnie zaplanowane i przemyślane.

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
No to jestem
Kiecka zaklepana, wymiary pobrane, kolor wybrany (ivory) wszystko trwało ok 13-15 min bo niestety byłam tuż przed zamknięciem salonu (korki- masakra) i niestety byłam sama więc foty nie miał mi za bardzo kto strzelić a w ogóle z tego pośpiechu to wyleciało mi to z głowy
W przyszłym tygodniu postaram się tam wtrynić i walne se sweet focie- a co

w załączniku model mojej kiecki będzie ona bez trenu (wieczorem fote wykasuje żeby TŻ czasem nie wypatrzył)

Wstążka będzie koloru wrzosu (tak samo jak krawat Pana Młodego) czyli kolor przewodni
Welonu, bolerka, rękawiczek, toczka- brak, myślę nad srebrnym grzebyczkiem we włosach i srebrnych delikatnych czółenkach-

Mam nadzieje że "ujdzie"???
Ujdzie...? No co Ty... Piękna jest!

Dziewczyny, wlaśnie rozkręciłam łóżko i będziemy dziś z TŻ wynosić meble i zdejmować drewnianą podłogę w przyszłej kuchni

A jutro jedizemy odebrać zaproszenia! Jak bede miała w domku to obfocie i wrzuce Wam

Patrze na ten woal na ławki do kościoła (który wczoraj przyszedł) i mysle "ale będzie pięknie"

Dziekuje za miłę słowa dot. kwiaciarki i materiałów Jutro obfoce i wstawie. Woal jest śnieżnobiały i idealny - nie świecący jak satyna ale też nie sztywny jak płotno. Pięknie się układa

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-08 o 11:42
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości