![]() |
#3871 |
Konto usunięte
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
mnie i tak się łamia, ale mniej wydłuża mi się płytka , w dół, tzn, skórki się cofają i pojawia się półksiężyc w górę słabo przyrastają. Więc jakiś efekt jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Raczkowanie
|
Ah ta odżywka Eveline... z jednej strony zachwalana a z drugiej obrzucana błotem..;p wiadomo każdy to robi na swoją odpowiedzialność
![]() wiecie co dziewczyny? w końcu nie wstydzę się swoich dłoni... jakiś miesiąc temu stan był tragiczny tak jak pisałam a teraz choć są krótkie to zadbane ;D i porzuciłam nawyk obgryzania!
#3873 |
Zakorzenienie
|
Ja używam odżywki z formaldehydem bo o to głównie Wam chodzi pisząc o odżywce z eveline. Używam od roku i nie mam żadnej choroby, paznokcie są twarde. Ale teraz używam jej znacznie mniej niż wcześniej, teraz tylko co 3 dni - paznokcie się nie łamią aolejki na szczęście (to chyba ich zasługa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
nie wiem, mi Eveline bardzo zaszkodziła i to już za pierwszym razem. widocznie jestem uczulona.
generalnie olejuje już regularnie drugi miesiąc i w końcu udało mi się ogarnąć rozdwajanie, mogę nawet czasem pochodzić w golasach ![]() ostatnio miałam mało czasu na siedzenie w olejkach na pazurach i zauważyłam, że u obu rąk nad "obłączkiem" pojawiły się jakieś białawe kreski, a w najmniejszych obłączek całkiem się schował. ciężko mi to było uchwycić na zdjęciach, bo jakoś bardzo nie rzuca się to w oczy, ale... jest. i za bardzo nie wiem skąd się to wzięło? czy to z braku witamin?
zdjęcia ![]() Edytowane przez karolaine Czas edycji: 2014-03-07 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie widzę na Twoich paznokciach kresek o których piszesz (może faktycznie brak witamin, ja kiedyś z braku witamin miewałam takie białe plamki pod płytką). W ogóle ładne masz paznokcie! ![]() Ostatnio chyba sezon na skracanie paznokci. Ja przywaliłam kciukiem o stolik czy coś, no i poszedł dość spory kawałek. Na szczęście wystarczyło mi ponowne spiłowanie na migdałki i teraz zapuszczam już tylko takie okrągłe, nie dla mnie kwadraty jednak. ![]()
![]() |
#3876 |
Raczkowanie
|
Hehe moje też są krótkie ale to pierwsze 'odrosty' po drastycznym obgryzaniu...
![]() P.S kupiłam ALTERKE migdał papaja tak przez was wychwalany, pachnie cuudnie ;D może dzięki niej efekty będą jeszcze lepsze ![]()
#3877 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Przyczajenie
|
Majowa Rosa, ja odkąd zaczęłam olejować, nie stosowałam nic innego, Eveline (która z mniejszymi lub większymi przerwami służyła mi ok. 2 lat i przede wszystkim doprowadziła paznokcie do stanu używalności po zerwanych tipsach) powędrowała do szuflady. Może to trochę zabrzmiało tak, jakbym 'zwalała' na olejki, ale bynajmniej nie miałam tego na myśli.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio byłam na kilkudniowym wyjeździe służbowym, wyjazd ciężki cały czas w pracy, albo w podróży. Do tego rozpakowywanie paczek z materiałami konferencyjnymi, ciągłe grzebanie w papierach, co paznokciom nie służy. Na olejowanie też czasu nie było ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problem ze skubaniem kciuków
![]() ![]() Są okropne i nie wiem co zrobić żeby... tego nie robić ![]()
![]() |
#3881 |
Raczkowanie
|
Ja niestety też mam nawyk skubania skórek i grzebania pod paznokciami, ale od jakiegoś czasu tego nie robię bo chcę mieć zdrowe i mocne paznokcie
![]() Lavi92 potrzeba czasu aby paznokcie i skórki się zregenerowały.. jak intensywnie się olejuje i nawilża kremami to po jakimś czasie skórki i płytka się wygładzają i nie ma czego skubać - mam rację dziewczyny? ![]() poison.iv masz rację..chciałam używać po prostu tego, co posiadam aktualnie w domku (fundusze..), ale od wczoraj olejuję już alterrką migdał i papaja ( wczoraj 2godz!) i oliwką baby dream ![]() jutro zmywam odżywkę i caaaały dzień moczenia w olejkach;p haha xD
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
AliceOne
Ja już od 10 miesięcy olejuje i reszta pazurków jest okej, tylko kciuki nie chcą się zregenerować a ja nie mogę się powstrzymać od skubania. Myślałam żeby je zaklejać ale nie chcę ich znowu "kisić"... A natłuszczam po każdym myciu, co jakiś czas smaruje balsamem 2x5 czy mieszanką a one nic ![]()
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się!
![]() Olejowaniem paznokci zainteresowałam się już wcześniej, jednak smarowałam je nieregularnie, więc efektów nie było. Ostatnio jednak zaczęłam olejować je kilka razy dziennie i zostawiałam do wyschnięcia przez dłuższy czas. Efekty są obiecujące a paznokcie rosną jak szalone ![]() ![]() Cieszę się,że w końcu rosną bo po odstawieniu sławnej odżywki miałam duże problemy z paznokciami - wyginały się i rozdwajały .. ![]()
#3884 |
Raczkowanie
|
Kurcze Lavi92 nie wiem w takim razie co na to poradzić..trywialna rada ale może spróbuj pomalować (żeby nie kusiło skubanie) i przede wszystkim nie skubać! chyba tylko tyle ze swojej strony mogę Ci poradzić
![]() ![]() Honey super że masz takie efekty! jednak systematyczność to podstawa ![]()
#3885 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Jeszcze jak są widoczne efekty to pojawia się dodatkowa motywacja.
![]()
![]() |
#3886 |
Raczkowanie
|
Honey oo tak motywacja daje kopa
![]() ![]() Wczoraj podczas olejowania czułam delikatne ciągnięcie..myśle sobie czy to przyrost?... nie chyba jeszcze za wcześnie, dziś zaglądam pod paznokietki a tam naprawdę przyrasta mięsko ;D
#3887 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mam pomalowane więc tu peewnie tylko silna wola...
![]() |
#3888 |
Raczkowanie
|
Lavi92 oczywiście że silna wolna w takim razie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Dziewczyny chciałabym mieć olejki zawsze pod ręką, w czym polecacie przechowywanie? w domu wykorzystałam do tego po prostu buteleczke po lakierze, a np. do torebki itp.? mam opakowanie po oliwce joanna łagodząca podrażnienia nie można jej odkręcić, a dziurka jest mała..
#3889 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez poison.iv Czas edycji: 2014-03-08 o 16:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko skórki. Zawsze po umyciu rąk czy po prostu z nawyku kremuję ręce. Czy to kremem, Retimaxem czy Dermosanem.
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem właśnie czy to przez skubanie nie chcą się zregenerować? Sama nie wiem...
![]() |
#3893 |
Wtajemniczenie
|
Skubanie na pewno im nie pomaga. Staraj się kontrolować i nie skubać i nawilżaj tak często jak możesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3894 | |
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
Edytowane przez Regista Czas edycji: 2014-03-09 o 02:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny u mnie dziś wybija 47 dzień olejowania i widzę coraz lepsze rezultaty! Około tydzień temu prawie wszystkie paznokcie były jednej długości, niestety wzięłam się za kilkudniowe wiosenne porządki i na efekty nie trzeba było długo czekać. Kilka paznokci złamało się lub rozdwoiło, więc musiałam je skrócić.
Teraz najpiękniej rosną i są najbardziej mocne paznokcie z kciuka i palca wskazującego....dziwne, bo mam wrażenie, że właśnie te palce są najbardziej "aktywne" w ciągu dnia ![]() Poniżej zamieszczam zdjęcia, żebyście mogły zobaczyć ten śmieszny look ![]() ![]() W dalszym ciągu używam olejku z Alterry "Migdał i papaja" zamiennie z serum Regenerum. Myślę, że starczą jeszcze na ok. 2 tygodnie, po tym czasie poszukam nowych specyfików ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3896 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady dotyczące przechowywania
![]() ![]() ja również skubałam skórki, wtedy efekty były marne, wręcz niezauważalne - dlatego że w ten sposób uszkadzamy macierz i paznokcie nie będą rosły zdrowe. takie jest moje zdanie, ale może się mylę..?
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możliwe,że przyrost. Gdzieś czytałam, że właśnie czuje się taki efekt ciągnięcia.
![]() |
#3898 |
Meravigliosa creatura
|
Auuuć! Przed chwilą moja śliczna, acz wredna futrzana istota (patrzcie: avatar) dziabła mnie w zabawie tak nieszczęśliwie, że wbiła mi pazur jakieś 2 mm pod paznokieć i pociągnęła w poprzek, prostopadle do wzrostu paznokcia. Myślałam, że zejdę
![]() ![]() I tak kocham tę francę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Przyczajenie
|
Dobra, przeczytałam zaległości, to teraz będę ciocia dobra rada od przyrostów, bo posiadam takowe, względem paznokci które miałam x czasu temu naprawdę spore, i to powstałe bez olejowania
![]() Tylko, żeby nie było, że ja tu komuś olejowanie odradzam ![]() Po pierwsze, nie można ścinać paznokci na zero zupełne, nawet, jeśli jeden połamie się przy mięsku, skrócić resztę, ale zostawić chociaż milimetr, bo raz, że opuszka będzie naturalnie, hmmm... "odciągana" od paznokcia przy nawet głupim drapaniu się ![]() ![]() Co do czyszczenia, polecam takie patyczki z rosmana, Lilibe- które z jednej strony są płaskie, a z drugiej spiczaste- tę spiczasta część nasączyć trochę kremem/ olejem (najlepiej rzadkim) i tak czyścić ![]() Więc, wszystkie walczące o przyrost, którym na razie nie wychodzi- jeżeli u mnie bez żadnej specjalnej pielęgnacji się pojawił, to u każdej może, kwestia czasu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.