Jako¶æ czy ilo¶æ? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-06-22, 17:52   #1
Basiula
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 330
Wy¶lij wiadomo¶æ przez ICQ do Basiula
Talking

Jako¶æ czy ilo¶æ?

Stawiacie na jako¶æ produktów czy cene??? Pope³ni³y¶cie jakie¶ zakupowe szaleñstwo Takim moim jest sukienka na 100 dniowke za 389 z³ ktorej juz pewnie nie za³oze... Ale coz zyje sie raz
Basiula jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 17:55   #2
Lovisa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 742
Dot.: Jako¶æ czy ilo¶æ?

Zdecydowanie jako¶æ ...za przystêpn± cenê W sumie nie przypominam sobie jakiego¶ szlaeñstwa zakupowego, które bym pope³ni³a. Mam taki jeden sweter z Solaru, który kosztowa³ 300z³, ale ja go kupi³am z przeceny za 55z³
Lovisa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:02   #3
inka1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 225

to zalezy, od okazji, od stroju. Uwielbiam spodnie z Benettona, które kupi³am w zesz³ym roku na promocji za 150 z³, ale przyznajê siê bez bicia, ¿e 300 z³ bym za nie nie da³a. Zakupowym szaleñstwem bez sensu by³ przed laty rozpinany sweter z Orsay'a za 120 z³, który rozlecia³ siê po pó³ roku.
inka1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:06   #4
GosikK
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 827
GG do GosikK
Smile Dot.: Jako¶æ czy ilo¶æ?

Ja raczej stawiam na ilo¶æ, bo kasy brak. Raz bardziej zaszala³am i uszy³am sobie sukienkê na studniówkê, która mnie kosztowa³a sporo materia³u i kasy. Pó¼niej ¿a³owa³am, ¿e uszy³am sobie tak±, jak± sobie uszy³am, bo ju¿ nigdy jej nie na³o¿ê.
GosikK jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:07   #5
natii4
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 341

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Zdecydowanie jako¶æ ...za przystêpn± cenê W sumie nie przypominam sobie jakiego¶ szlaeñstwa zakupowego, które bym pope³ni³a. Mam taki jeden sweter z Solaru, który kosztowa³ 300z³, ale ja go kupi³am z przeceny za 55z³
Witam w klubie -jako¶æ za rozs±dn± cenê Drogi nie zawsze znaczy dobry,tani nie zawsze znaczy z³y Trzeba umieæ odnale¼æ z³oty ¶rodek.
Ja mam sweterek przeceniony z 250 na 45 z³ Za pierwsz± cenê,bym bo nie zakupi³a

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

natii4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:09   #6
Beauty1984
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 014
GG do Beauty1984

Jako¶æ . Nie znaczy to, ¿e szalejê i kupujê ubrania albo kosmetyki za nie wiadomo jakie ceny, ale czasem wolê zap³aciæ troszke wiêcej i mieæ co¶ porz±dniejszego. Wed³ug mnie to w pewnym sesnie oszczêdno¶æ. Bo zamiast kupowaæ tanie buty, które rozlec± mi siê za dwa miesi±ce i kupiê kolejn± parê wolê kupiæ odrazu dro¿sze, a rachunkowo wyjdê na to samo.

Nie pamiêtam dok³adnie zakupu, którego cena by³aby przera¿aj±co wysoka, ale zdarzy³o mi siê pare razy kupiæ jaki¶ dro¿szy top, który i tak potem przelicza³am na ilo¶æ sweterków i trochê ¿a³owa³am. Wole tañsze rzeczy, ale dobre jako¶ciowo.
Stary 2005-06-22, 18:11   #7
ANKA20
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 712
GG do ANKA20

Ja stawiam na lumpeks jako biedna studencinka nie mam na razie inne wyboru , ale kiedy¶ to sobie odbije z nawi±zk± Wiêc raczej szaleñstwa zakupowe nie zdarzaja mi siê, bo po prostu wiem, ¿e muszê rozdzieliæ pulê pieniêdzy na wiele innych rzeczy i to mnie trzyma w ryzach. Jestem ju¿ zakonnic± kosmetyczn± i ubraniow±, nie wiem jeszcze jak± mogê siê staæ

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2005-06-22, 18:12   #8
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beauty1984
Jako¶æ . Nie znaczy to, ¿e szalejê i kupujê ubrania albo kosmetyki za nie wiadomo jakie ceny, ale czasem wolê zap³aciæ troszke wiêcej i mieæ co¶ porz±dniejszego. Wed³ug mnie to w pewnym sesnie oszczêdno¶æ. Bo zamiast kupowaæ tanie buty, które rozlec± mi siê za dwa miesi±ce i kupiê kolejn± parê wolê kupiæ odrazu dro¿sze, a rachunkowo wyjdê na to samo.

Nie pamiêtam dok³adnie zakupu, którego cena by³aby przera¿aj±co wysoka, ale zdarzy³o mi siê pare razy kupiæ jaki¶ dro¿szy top, który i tak potem przelicza³am na ilo¶æ sweterków i trochê ¿a³owa³am. Wole tañsze rzeczy, ale dobre jako¶ciowo.
To ja tak mam z jeansami i butami.P³acê np.ponad 250 z³ za spodnie Lee,ale wiem,¿e mogê je nosiæ ho ho ho i jeszcze d³u¿ej

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-06-22, 18:13   #9
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jako¶æ czy ilo¶æ?

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Ja stawiam na lumpeks jako biedna studencinka nie mam na razie inne wyboru , ale kiedy¶ to sobie odbije z nawi±zk± Wiêc raczej szaleñstwa zakupowe nie zdarzaja mi siê, bo po prostu wiem, ¿e muszê rozdzieliæ pulê pieniêdzy na wiele innych rzeczy i to mnie trzyma w ryzach. Jestem ju¿ zakonnic± kosmetyczn± i ubraniow±, nie wiem jeszcze jak± mogê siê staæ
A propos tego lumpeksu, to sie do³aczam, bo zapomnia³am o tym wczesniej napisaæ Czêsto ³±czê firmowe ciuchy i takie, które sobie wyszpera³am w ciucholandzie, a potem przerobi³am
Stary 2005-06-22, 18:16   #10
ANKA20
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 712
GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez Lovisa
A propos tego lumpeksu, to sie do³aczam, bo zapomnia³am o tym wczesniej napisaæ Czêsto ³±czê firmowe ciuchy i takie, które sobie wyszpera³am w ciucholandzie, a potem przerobi³am
Ja na szczê¶cie w ciucholandzie szukam takich idealnie dopasowanych, bo z moimi zdolno¶ciami krawieckimi to kiepsko, z pomoc± mamy uszy³am torebkê i mi siê odechcia³o szycia :P W lumpeksie mo¿na niejednokrotnie znale¼æ firmowe rzeczy bardzo dobrej jako¶ci, ja ostatnio mam ju¿ taki odchy³, ¿e jak wchodzê do sklepu to przeliczam cenê nowego towaru na ilo¶æ rzeczy z ciucholandu , ba, nawet czasami marzê, aby wkra¶æ siê na zaplecze i rozpakowaæ nowy towar, to by³aby gratka

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:23   #11
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Jako¶æ czy ilo¶æ?

Cytat:
Napisane przez ANKA20
Ja na szczê¶cie w ciucholandzie szukam takich idealnie dopasowanych, bo z moimi zdolno¶ciami krawieckimi to kiepsko, z pomoc± mamy uszy³am torebkê i mi siê odechcia³o szycia :P W lumpeksie mo¿na niejednokrotnie znale¼æ firmowe rzeczy bardzo dobrej jako¶ci, ja ostatnio mam ju¿ taki odchy³, ¿e jak wchodzê do sklepu to przeliczam cenê nowego towaru na ilo¶æ rzeczy z ciucholandu , ba, nawet czasami marzê, aby wkra¶æ siê na zaplecze i rozpakowaæ nowy towar, to by³aby gratka
Ja wiele razy znalaz³am w lumpeksie ciuchy Benettona, w bardzo dobrym stanie Ale zawsze mam problem z rozmiarem, na szczê¶cie lubiê szyæ Rzeczywi¶cie, mozna niejednokrotnie znale¼æ co¶ oryginalnego i niepowtarzalnego

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-22, 18:28   #12
MagJa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 146

I ja stawiam na jako¶æ, ale w rozs±dnej cenie. Topu za 100z³ sobie nie kupiê. Ciuchy kupujê raczej w sklepach firmowych, ale staram siê polowaæ na przeceny i promocje. Wiêcej ni¿ 100z³ za spódnicê raczej nie dam, za spodnie góra 150z³. Inaczej jest z butami - rodzice maj± sklep z nimi i raczej nic na nie wydawaæ nie muszê. Wyj±tkami s± buty, których u nich nie ma i tylko te zakupy mo¿na u mnie podpi±c pod zakupowe szaleñstwa. Jak do tej pory by³y 3 takie zakupy: d³ugie Martensy - takie d³u¿sze ni¿ najd³u¿sze standardowe, by³y grubo za ³ydkê - za jakie¶ 400z³ chyba (pos³u¿y³y mi 4 lata), Salomony za 320z³ (maj± ju¿ 4 lata i wygl±daj±, jakbym je miesi±c temu kupi³a) i butki trekkingowe za prawie 600z³ Butki wygl±daj± jak nowe, ale to dlatego, ¿e prawie zaraz po tym jak je kupi³am moje wypady w góry sta³y siê coraz rzadsze I teraz sobie w kaszê plujê, ¿e tyle na te buty wyda³am ¯eby siê chocia¿ na bieganie po mie¶cie nadawa³y, ale niestety one s± z takich hardcorowych trekkingów i nici z tego
MagJa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 18:31   #13
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovisa
Ja wiele razy znalaz³am w lumpeksie ciuchy Benettona, w bardzo dobrym stanie Ale zawsze mam problem z rozmiarem, na szczê¶cie lubiê szyæ Rzeczywi¶cie, mozna niejednokrotnie znale¼æ co¶ oryginalnego i niepowtarzalnego
Wszystko chyba jeszcze zale¿y do jakiego typu lumpeksu traficie-czy jest on z takimi troszkê lepszymi rzeczami czy takie typowe szmaty U mnie niestety ciê¿ko o szmateksowe pere³ki

Bieganie i czytanie
to
klucz do ¿ycia

Stary 2005-06-22, 18:33   #14
Lovisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Wszystko chyba jeszcze zale¿y do jakiego typu lumpeksu traficie-czy jest on z takimi troszkê lepszymi rzeczami czy takie typowe szmaty U mnie niestety ciê¿ko o szmateksowe pere³ki
Ja mam taki swój, sprawdzony. Wszystko wycenione, posegregowane, wisi na wieszakach - jak w sklepie Faktycznie, trzeba dobrze trafiæ
Stary 2005-06-22, 19:00   #15
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 812

ja przywiazuje uwage do ceny... tzn by niska byla,ale i jakos jest wazna... staram sie pogodzic obydwie te rzeczy i wychodzi mi calkiem dobrze, nawet rzekalbym ze rewelacyjnie
bassienkaw jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 19:24   #16
soulsweeper
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 305

Moim ostatnim zakupowym szaleñstwem by³y spodnie Lee za 239 z³, to moje najdro¿sze spodnie. Ale niestety czêsto stosunkowo kupujê drogie ciuchy, bo na tañsze ich wersje nie natrafiam- np takie d³ugie falbaniaste spódnice, bluzki te¿ raczej nie zwyk³e topy czy bawe³niane t-shirty. Nie przeszkadza mi to jednak zrobiæ ¶wietne zakupy w lumpeksie od czasu do czasu
I w przeciwieñstwie do wiêkszo¶ci z was kupujê do¶æ tanie buty. Jako¶ nie s± to moje ulubione zakupy po prostu, kupujê jak ju¿ absolutnie muszê.
soulsweeper jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 19:31   #17
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 812

Cytat:
Napisane przez soulsweeper
Moim ostatnim zakupowym szaleñstwem by³y spodnie Lee za 239 z³, to moje najdro¿sze spodnie. Ale niestety czêsto stosunkowo kupujê drogie ciuchy, bo na tañsze ich wersje nie natrafiam- np takie d³ugie falbaniaste spódnice, bluzki te¿ raczej nie zwyk³e topy czy bawe³niane t-shirty. Nie przeszkadza mi to jednak zrobiæ ¶wietne zakupy w lumpeksie od czasu do czasu
I w przeciwieñstwie do wiêkszo¶ci z was kupujê do¶æ tanie buty. Jako¶ nie s± to moje ulubione zakupy po prostu, kupujê jak ju¿ absolutnie muszê.
ja tez buciki zawsze tanie kupuje
bassienkaw jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-22, 19:56   #18
sitc
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 902

Jako¶æ zdecydowanie. Ja lubie miec mniej ale lepszej jako¶ci. Tak jest z ubraniami i z kosmetykami. Te¿ nie pope³niam jaki¶ starsznych szaleñstw, s± rzeczy które kupuje dro¿sze np. dwie kurteczki po ok. 600 z³, p³aszcz zmaszowy- nie przyznam siê za ile , ale to wyj±tki, kupuje dro¿sze jeansy, swetry lubie z Solara, bluzki z Simpla, buty lubie mieæ z ³adnej z ³adnej skórki. Tak samo jest z kosmetykami, cienie Diora s³u¿± mi wiernie ju¿ od dawna, dzi¶ Inglota rzuci³am w szale w¶ciek³o¶ci w k±t.
Jest takie m±dre powiedzenie ¿e cz³owiek jest za biedny ¿eby kupowaæ tanie rzeczy i ja siê do tego stosuje. A tym wiêksz± satysfakcje mi sprawia kupno czego¶ bardzo oczekiwanego i czego¶ na co d³ugo oszczêdza³am
sitc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-23, 10:40   #19
czarna.noc
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 908

U mnie zdecydowanie przewaza jakosc, ale jak dziewczyny pisaly, ze znaczy to, ze kupuje horrendalnie drogie ubrania. Sa pewne ubrania, ktore powinny (dla mnie) byc swietnej jakosci: marynarka, dobrze skrojony plaszczyk. (tak do pasuje do mojego znaku zodiaku, Panny ;P ) ale kupuje tez ubrania te tansze jak i zupelnie tanie, tylko zawsze zwracam uwage na material. Sztuczny odpada
a najgorsza zbrodnia ubraniowa jaka popelnilam, bylo kupienie sukienki na 100dniowke za 1300 zl fakt, ze jest nieziemsko piekna, a mi przydaje sie czesto, ale juz drugi raz nie kupie nic tak drogiego (usprawiedliwia mnie jedynie fakt, ze na moja figure nie da sie kupic pierwszej lepszej sukienki, wiec musialam wybierac, przebierac i gdy w koncu cos lezalo idealnie, wzielam )
czarna.noc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-23, 12:39   #20
Mojra87
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 398

Jako¶æ a nie ilo¶æ!!
Moja szafa jest straasznie uboga w ubrania a szczególnie ostatnio, bo bardzo ciê¿ko jest mi co¶ fajnego znale¿æ (ale jako¶ciowo dobrego i równocze¶nie taniego). Dlatego te¿ uwielbiam wyprzeda¿e Mój ostatni nabytek, to bardzo fajna bluzeczka z Housa za niespe³na 15 z³ Nie staæ mnie na jakie¶ super firmowe ubrakna, ale lubie raczej sklepy takie jak terranova, top secret, reserved i podobne Co do obuwia- nie przypominam sobie, ¿ebym da³a za buty wiêcej ni¿ 100z³, ale i tak butki raczej s³u¿± mi d³ugo.

Lovisa - widzê, ¿e jeste¶ z Sosnowca to pewnie ten Twój ulubiony lumpex jest gdzie¶ w pobli¿u Mo¿esz zdradziæ gdzie?? Nie bywam w takich sklepach, ale moja siostra czasem lubi siê wybraæ do "szmaciaka"

Pozdrawiam
Stary 2005-06-23, 12:54   #21
Shandusia
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 583
GG do Shandusia

jako¶æ to te¿ zale¿y od czê¶ci garderoby czy kosmetyków np.podk³ad,tusz drozszy ale np.cienie czy balsam ju¿ tañsze Ciuchy-tutaj zdecydowanie stawiam na jako¶æ,ale jak to dziewczyny ¶wietnie okre¶li³y"za rozs±dn± cenê"
Shandusia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-06-23, 12:56   #22
naked21
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 029
GG do naked21

ja lubie kupowac nie dosyc, ze czesto, to jeszcze hurtowo... kiedy uzbiera mi sie jakas znaszna sumka, pedze na buszowanko po sklepach i wydaje wszystko co mam w kieszeni. rzadko co pasuje mi rozmiarowo, rzadko co mi sie podoba wiec kupujac, nie zwracam zbytniej uwagi na cene, oczywiscie bez przesady

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.