|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jako¶æ czy ilo¶æ?
Stawiacie na jako¶æ produktów czy cene??? Pope³ni³y¶cie jakie¶ zakupowe szaleñstwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 742
|
Dot.: Jako¶æ czy ilo¶æ?
Zdecydowanie jako¶æ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 225
|
to zalezy, od okazji, od stroju. Uwielbiam spodnie z Benettona, które kupi³am w zesz³ym roku na promocji za 150 z³, ale przyznajê siê bez bicia, ¿e 300 z³ bym za nie nie da³a. Zakupowym szaleñstwem bez sensu by³ przed laty rozpinany sweter z Orsay'a za 120 z³, który rozlecia³ siê po pó³ roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja raczej stawiam na ilo¶æ, bo kasy brak. Raz bardziej zaszala³am i uszy³am sobie sukienkê na studniówkê, która mnie kosztowa³a sporo materia³u i kasy. Pó¼niej ¿a³owa³am, ¿e uszy³am sobie tak±, jak± sobie uszy³am, bo ju¿ nigdy jej nie na³o¿ê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 341
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam sweterek przeceniony z 250 na 45 z³ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jako¶æ
![]() Nie pamiêtam dok³adnie zakupu, którego cena by³aby przera¿aj±co wysoka, ale zdarzy³o mi siê pare razy kupiæ jaki¶ dro¿szy top, który i tak potem przelicza³am na ilo¶æ sweterków i trochê ¿a³owa³am. Wole tañsze rzeczy, ale dobre jako¶ciowo. ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja stawiam na lumpeks
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 146
|
I ja stawiam na jako¶æ, ale w rozs±dnej cenie. Topu za 100z³ sobie nie kupiê. Ciuchy kupujê raczej w sklepach firmowych, ale staram siê polowaæ na przeceny i promocje. Wiêcej ni¿ 100z³ za spódnicê raczej nie dam, za spodnie góra 150z³. Inaczej jest z butami - rodzice maj± sklep z nimi i raczej nic na nie wydawaæ nie muszê. Wyj±tkami s± buty, których u nich nie ma i tylko te zakupy mo¿na u mnie podpi±c pod zakupowe szaleñstwa. Jak do tej pory by³y 3 takie zakupy: d³ugie Martensy - takie d³u¿sze ni¿ najd³u¿sze standardowe, by³y grubo za ³ydkê - za jakie¶ 400z³ chyba (pos³u¿y³y mi 4 lata), Salomony za 320z³ (maj± ju¿ 4 lata i wygl±daj±, jakbym je miesi±c temu kupi³a) i butki trekkingowe za prawie 600z³
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 812
|
ja przywiazuje uwage do ceny... tzn by niska byla,ale i jakos jest wazna... staram sie pogodzic obydwie te rzeczy i wychodzi mi calkiem dobrze, nawet rzekalbym ze rewelacyjnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
Moim ostatnim zakupowym szaleñstwem by³y spodnie Lee za 239 z³, to moje najdro¿sze spodnie. Ale niestety czêsto stosunkowo kupujê drogie ciuchy, bo na tañsze ich wersje nie natrafiam- np takie d³ugie falbaniaste spódnice, bluzki te¿ raczej nie zwyk³e topy czy bawe³niane t-shirty. Nie przeszkadza mi to jednak zrobiæ ¶wietne zakupy w lumpeksie od czasu do czasu
![]() I w przeciwieñstwie do wiêkszo¶ci z was kupujê do¶æ tanie buty. Jako¶ nie s± to moje ulubione zakupy po prostu, kupujê jak ju¿ absolutnie muszê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 812
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 902
|
Jako¶æ zdecydowanie. Ja lubie miec mniej ale lepszej jako¶ci. Tak jest z ubraniami i z kosmetykami. Te¿ nie pope³niam jaki¶ starsznych szaleñstw, s± rzeczy które kupuje dro¿sze np. dwie kurteczki po ok. 600 z³, p³aszcz zmaszowy- nie przyznam siê za ile
![]() Jest takie m±dre powiedzenie ¿e cz³owiek jest za biedny ¿eby kupowaæ tanie rzeczy i ja siê do tego stosuje. A tym wiêksz± satysfakcje mi sprawia kupno czego¶ bardzo oczekiwanego i czego¶ na co d³ugo oszczêdza³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 908
|
U mnie zdecydowanie przewaza jakosc, ale jak dziewczyny pisaly, ze znaczy to, ze kupuje horrendalnie drogie ubrania. Sa pewne ubrania, ktore powinny (dla mnie) byc swietnej jakosci: marynarka, dobrze skrojony plaszczyk. (tak do pasuje do mojego znaku zodiaku, Panny ;P ) ale kupuje tez ubrania te tansze jak i zupelnie tanie, tylko zawsze zwracam uwage na material. Sztuczny odpada
![]() a najgorsza zbrodnia ubraniowa jaka popelnilam, bylo kupienie sukienki na 100dniowke za 1300 zl ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 398
|
Jako¶æ a nie ilo¶æ!!
![]() Moja szafa jest straasznie uboga w ubrania a szczególnie ostatnio, bo bardzo ciê¿ko jest mi co¶ fajnego znale¿æ (ale jako¶ciowo dobrego i równocze¶nie taniego). Dlatego te¿ uwielbiam wyprzeda¿e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lovisa - widzê, ¿e jeste¶ z Sosnowca to pewnie ten Twój ulubiony lumpex jest gdzie¶ w pobli¿u ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
jako¶æ
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja lubie kupowac nie dosyc, ze czesto, to jeszcze hurtowo...
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.