|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Porównania do Justyny Kowalczyk są zdecydowanie abstrakcyjne- to jest osoba która uprawia sport zawodowo/ wyczynowo, a nie kobieta która ćwiczy rekreacyjnie max kilka razy tygodniowo po kilkadziesiąt minut. Tak samo zdodze się z Hadassah, że nie na miejscu są określenia typu- ręce jak u komara itp. Moim zdaniem jest to wręcz obraźliwe i zdecydowanie negatywnie wartościowane. Moja sylwetka gdy nic z nią nie robiłam wyglądała bardzo podobnie jak u niej na tym zdjęciu, z tym, że ja jestem zdecydowanie wyższa, więc potęgowało to efekt szczupłości. A zawsze jadłam normalnie- wręcz niczego sobie nie odmawiałam, na pewno nigdy się nie głodziłam. Jak byłam nastolatką to byłam jeszcze szczuplejsza, także przy normalnym odżywianiu ( a może jadłam więcej niż przeciętnie bo spożywałam wtedy dwa, dwudaniowe obiady- w szkole i w domu, do tego śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek i kolacja). I wtedy zdarzyło mi się słyszeć ze wyglądam jak komar, jak anorektyczka, kościotrup- zawsze było mi z tego powodu bardzo przykro. Wpędzało mnie to wówczas w kompleksy... Specjalnie nosiłam za luźne ubrania żeby nie rzucać się w oczy z swoja szczupłą, ale nie anorektyczną sylwetką. Smutne jest to, że obrażanie szczupłych osób jest powszechnie akceptowane w naszym społeczeństwie. Można się wręcz spotkać z agresją słowną ze strony miłośników, albo raczej miłośniczek "bardziej kobiecych kształtów". Wiem co mówię, bo przerabiałam to na sobie. szczupła=żałosna, zagłodzona anorektyczka Szczupła sylwetka nie oznacza braku kobiecości, można mieć kobiece biodra i pupę która jest mięśniem a nie tłuszczem, a także pełny biust bez zbędnego tłuszczu na brzuchu, udach i innych częściach ciała. Prawda jest taka, że jak ktoś się głodzi to jego ciało jest jak taka dętka z której uchodzi powietrze- brak mu jędrności, mięśnie nie są zarysowane pod skórą, tylko widać wystające kości, twarz jest zapadnięta. Osoby takie są bez energii, często ospałe, ciężko im się skupić oraz ciągle im zimno a już na pewno nie mają siły ćwiczyć ! Ja osobiście też wole sylwetki wysportowane, z pięknie wyrzeźbionymi mięśniami i sama do takiej dążę, dlatego sporo ćwiczę, ale głównie siłowo, a nie areobowo. Może w tym tkwi jej błąd? Może dziewczyna ćwiczy po prostu za dużo areobów, dlatego nie widać przyrostu masy mięśniowej. Ale nie oszukujmy się, u kobiet nie jest łatwo rozbudować mięśnie. |
|||
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to byłam ja ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
pamiętam jakiś filmik, w którym pokazywała obiad Alana: indyk, kasza, surówka i swój: talerzyk, spodeczek startej marchewki z jabłkiem ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- negatywnie wartościujące, negatywne wartościowanie |
||
|
|
|
#2824 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
nowy filmik u RLM - dwa makijaże nową paletką UD. kiedyś bardzo lubiłam RLM ale teraz stała się jakby... przesadzona... jakby próbowała być na siłę zabawna.
http://www.youtube.com/watch?v=1Vb5cV26Nyw Edytowane przez anjia Czas edycji: 2014-03-08 o 21:16 |
|
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
Munko, ja nie jestem polonistką, ale nie wydaje mi się żebym popełniła błąd w tym kontekście w jakim użyłam tego wyrażenia. Przeczytaj sobie jeszcze raz ten fragment.
Ponownie dziwi mnie też fakt, iż z całej mojej wypowiedzi został wyciągnięty tylko jeden fragment w którym jedna lub druga wizażanka wytyka albo też doszukuje się błędu np. gramatycznego, ortograficznego. Ja wszystko rozumiem, mnie też czasem kłują w oczy niektóre błędy, ale bez przesady- czy ja na prawdę posługuję się językiem polskim aż tak źle, żeby prawie za każdym razem jak się tutaj wypowiem wytykać mi to czy tamto? Też racja, szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją... |
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówię poważnie z Twojej wypowiedzi wyniosłam więcej, ale to przykuło moją uwagę, bo jestem polonistką - wiedz, że nie chciałam źle
Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-03-08 o 21:37 |
|
|
|
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny widzialam u ktorejs yutuberki taki delikatny lancuszek-naszyjnik z serduszkiem i nie moge sobie przypomniec u ktorej,moze wy kojarzycie?
|
|
|
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Cocodrillo;45502790
Też racja, szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją...[/QUOTE] napisze ponownie, że MI się nie podoba taka figura i dla mnie nie jest sexy. Rozumiem, że ty masz inne zdanie na ten temat . rozumiesz ?
|
#2830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
sorry muszę!
słowo: naprawdę piszemy razem, nigdy osobno na prawdę uffff dzięki
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2014-03-08 o 22:19 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2832 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2834 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej jakoś specjalnie nie zwracałam uwagi gdy ktoś mi zwracał uwagę na to czy tamto, ale no za którymś razem człowiek już robi się drażliwy, szczególnie jeśli ma to miejsce w tak luźnym wątku No i też z takim użyciem tego wyrażenia spotykałam się w literaturze stąd moje przekonanie że jest ono poprawne(być może zależy to od kontekstu?).Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator. To już serio nie jest śmieszne... Edytowane przez Cocodrillo Czas edycji: 2014-03-08 o 22:46 |
|||||
|
|
|
#2835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
jak to się dzieje, że ludzie reagują takim 'bulwersem' na poprawianie ich błędów? to chyba całkiem fajne uczyć się czegoś nowego i zdobywać wiedzę?
Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2014-03-08 o 23:06 |
|
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
Munkaa, robisz złą reklamę polonistom :-P
Nie raz spotkałam się z pewnym ostracyzmem towarzyskim i kąśliwymi uwagami po tym jak powiedziałam, że studiuję/studiowałam polonistykę (w zamierzchłej przeszłości). Reakcja ludzi: o polonistka, to strach się odezwać. I inne teksty podobne w swej wymowie. Nikogo nie poprawiałam, bo sama mam dość liberalne podejście do języka, więc nie mogłam zrozumieć, o co tym ludziom chodzi. I tak sobie teraz myślę, że może nie warto ludzi na każdym kroku poprawiać, nawet jeśli wiemy, że popełniają błąd. Nie każdy się z tym dobrze czuje. Edytowane przez orzech_w_karmelu Czas edycji: 2014-03-08 o 23:07 |
|
|
|
#2841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez madziaraaa Czas edycji: 2014-03-08 o 23:09 |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyny, napisać w pierwszym poście o zasadzie pisania offtopów na szaro? Tylko ostatnio skończyło się to tak, że jak ktoś zapomniał pół zdania zaznaczyć i zostawił na czarno to ktoś "uprzejmy" zgłaszał i leciały punkty. W temacie mamy "+offtop", więc bezkarnie pisać o głupotach niby można, ale może umówimy się tak między sobą i każdy będzie się pilnował, żeby jednak mimo wszystko wszelkie wątki poboczne pisać innym kolorem?
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nikogo nie poprawiałaś - to nie znaczy, że z mojej strony będzie tak samo ![]() także mam liberalne podejście do języka, to podstawa chyba - język żyje i trzeba to zaakceptować, ale w niektórych sytuacjach z językiem się nie dyskutuje i koniec - tak mnie uczono i tego się trzymam nie chciałam nikomu sprawić przykrości - to pewne
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, ile ja to się nasłuchałam, że 'ty to się w każdy ciuch wbijesz. bo nie masz biustu', czy generalnie mam zakaz narzekania na swoje uda/cokolwiek (tak, uda, ja też ), 'bo chuda jesteś'.
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem, czy było, więc wstawiam:
stylizacja-kobiecość górą u Karoliny http://www.youtube.com/watch?v=jKfhG...mRdDb0juk3ViAA cud na porost włosów u Boogie http://www.youtube.com/watch?v=LlCNK...ature=youtu.be niespodzianka u Aggie plus czerwone zęby https://www.youtube.com/watch?v=OMUHIyrNL7E |
|
|
|
#2846 | |
|
summer vibes;)
|
Cytat:
Tylko ja jeszcze zaproponuję możliwość pisania na różne kolory - byle nie jaskrawe, tak żeby nie przeszkadzały. ![]() Edytowane przez Atenya Czas edycji: 2014-03-08 o 23:38 |
|
|
|
|
#2847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2014-03-08 o 23:39 |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

). Młoda dziewczyna... Smutne. 

Myślałam, że ktoś tutaj wspominając o tym żartuje ze starego filmiku o ćwiczeniach, motywacji czy czymśtam.

lajfstajlowy