Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 17:44   #2821
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXII

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Wczoraj włączyłam filmik o bieganiu tylko na chwilkę, a teraz sobie nadrobiłam. Matko bosko, ona nawet 30 SEKUND nie dała rady przetruchtać. A bo jej pies pod nogi podchodzi, a to bluza się rozpięła, trzepie się, rzuca, dyszy, a bo dawno nie biegała (i ogólnie nie może biegać ). Młoda dziewczyna... Smutne.
Nie rozumiem zupełnie, po co nagrała ten film?
Rzeczywiście dziwne. Ja mam marną kondycję, ale przebiegłam bez problemu co najmniej 10 minut, jeśli nie dłużej, oczywiście lekkim truchtem. Powinna koniecznie zadbać o kondycję. Rozumiałabym, jakby ważyła ze 150 kg, ale ona przecież nie jest bardzo otyła.
orzech_w_karmelu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 18:29   #2822
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
zdrowa? niezły żart
nie zgodzę się z Tobą, uważam że MS Doncellita jest anorektycznie chuda, ma niedowagę . To nie jest wysportowana wyrzeźbiona sylwetka tylko chuda jak kościotrup.
nie znam wysportowanej osoby, która tak wygląda. Widziałaś figurę Kowalczyk?
chudność nie oznacza brak sadła trochę się wzięłam za siłownie ostatnio i większość instruktoów z pewnością nie nosi rozmiaru 34
Cytat:
spoko, skoro wam się podobają ciałka typu 40 kg a rączki jak u komara :P
Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Ja jestem fanką szczupłych sylwetek, Doncia mi się podoba. Śmieszne jest to, że jak ktoś jest ładnie (nie: przesadnie) szczupły/chudy to od razu lecą komentarze że niekobieca, niezdrowa, anorektyczka, nogi jak patyki, ręce jak u komara... Przy otyłych nikt nie powie nogi jak balerony, ręce jak orki, a jak powie to najprędzej bana dostanie...

Porównania do Justyny Kowalczyk są zdecydowanie abstrakcyjne- to jest osoba która uprawia sport zawodowo/ wyczynowo, a nie kobieta która ćwiczy rekreacyjnie max kilka razy tygodniowo po kilkadziesiąt minut.

Tak samo zdodze się z Hadassah, że nie na miejscu są określenia typu- ręce jak u komara itp. Moim zdaniem jest to wręcz obraźliwe i zdecydowanie negatywnie wartościowane.

Moja sylwetka gdy nic z nią nie robiłam wyglądała bardzo podobnie jak u niej na tym zdjęciu, z tym, że ja jestem zdecydowanie wyższa, więc potęgowało to efekt szczupłości. A zawsze jadłam normalnie- wręcz niczego sobie nie odmawiałam, na pewno nigdy się nie głodziłam. Jak byłam nastolatką to byłam jeszcze szczuplejsza, także przy normalnym odżywianiu ( a może jadłam więcej niż przeciętnie bo spożywałam wtedy dwa, dwudaniowe obiady- w szkole i w domu, do tego śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek i kolacja). I wtedy zdarzyło mi się słyszeć ze wyglądam jak komar, jak anorektyczka, kościotrup- zawsze było mi z tego powodu bardzo przykro. Wpędzało mnie to wówczas w kompleksy... Specjalnie nosiłam za luźne ubrania żeby nie rzucać się w oczy z swoja szczupłą, ale nie anorektyczną sylwetką.

Smutne jest to, że obrażanie szczupłych osób jest powszechnie akceptowane w naszym społeczeństwie. Można się wręcz spotkać z agresją słowną ze strony miłośników, albo raczej miłośniczek "bardziej kobiecych kształtów". Wiem co mówię, bo przerabiałam to na sobie.

szczupła=żałosna, zagłodzona anorektyczka

Szczupła sylwetka nie oznacza braku kobiecości, można mieć kobiece biodra i pupę która jest mięśniem a nie tłuszczem, a także pełny biust bez zbędnego tłuszczu na brzuchu, udach i innych częściach ciała.

Prawda jest taka, że jak ktoś się głodzi to jego ciało jest jak taka dętka z której uchodzi powietrze- brak mu jędrności, mięśnie nie są zarysowane pod skórą, tylko widać wystające kości, twarz jest zapadnięta. Osoby takie są bez energii, często ospałe, ciężko im się skupić oraz ciągle im zimno a już na pewno nie mają siły ćwiczyć !

Ja osobiście też wole sylwetki wysportowane, z pięknie wyrzeźbionymi mięśniami i sama do takiej dążę, dlatego sporo ćwiczę, ale głównie siłowo, a nie areobowo. Może w tym tkwi jej błąd? Może dziewczyna ćwiczy po prostu za dużo areobów, dlatego nie widać przyrostu masy mięśniowej. Ale nie oszukujmy się, u kobiet nie jest łatwo rozbudować mięśnie.
Cocodrillo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:14   #2823
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

I faktycznie nadal mówi EDMONDO. Myślałam, że ktoś tutaj wspominając o tym żartuje ze starego filmiku o ćwiczeniach, motywacji czy czymśtam.

to byłam ja

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość

zreszta przypomnijcie sobie jej pierwsze filmiki co jadła na redukcji...rano nesquik , potem kanapka i to tyle...wiec jakos nie wierze w tą cudowną przemiane i jedzenie 2500 kcal

pamiętam jakiś filmik, w którym pokazywała obiad Alana: indyk, kasza, surówka i swój: talerzyk, spodeczek startej marchewki z jabłkiem

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocodrillo Pokaż wiadomość
wręcz obraźliwe i zdecydowanie negatywnie wartościowane.

negatywnie wartościujące, negatywne wartościowanie
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:36   #2824
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Szczupła sylwetka nie oznacza braku kobiecości, można mieć kobiece biodra i pupę która jest mięśniem a nie tłuszczem, a także pełny biust bez zbędnego tłuszczu na brzuchu, udach i innych częściach ciała.
Albo nie mieć ani tego ani tego, kobiecość =/= dupa i cycki
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:12   #2825
anjia
Zadomowienie

nowy filmik u RLM - dwa makijaże nową paletką UD. kiedyś bardzo lubiłam RLM ale teraz stała się jakby... przesadzona... jakby próbowała być na siłę zabawna.

http://www.youtube.com/watch?v=1Vb5cV26Nyw

Edytowane przez anjia
Czas edycji: 2014-03-08 o 21:16
anjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:21   #2826
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość

negatywnie wartościujące, negatywne wartościowanie
Munko, ja nie jestem polonistką, ale nie wydaje mi się żebym popełniła błąd w tym kontekście w jakim użyłam tego wyrażenia. Przeczytaj sobie jeszcze raz ten fragment.

Ponownie dziwi mnie też fakt, iż z całej mojej wypowiedzi został wyciągnięty tylko jeden fragment w którym jedna lub druga wizażanka wytyka albo też doszukuje się błędu np. gramatycznego, ortograficznego.

Ja wszystko rozumiem, mnie też czasem kłują w oczy niektóre błędy, ale bez przesady- czy ja na prawdę posługuję się językiem polskim aż tak źle, żeby prawie za każdym razem jak się tutaj wypowiem wytykać mi to czy tamto?

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Albo nie mieć ani tego ani tego, kobiecość =/= dupa i cycki
Też racja, szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją...
Stary 2014-03-08, 21:33   #2827
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Munko, ja nie jestem polonistką, ale nie wydaje mi się żebym popełniła błąd w tym kontekście w jakim użyłam tego wyrażenia. Przeczytaj sobie jeszcze raz ten fragment.

Ponownie dziwi mnie też fakt, iż z całej mojej wypowiedzi został wyciągnięty tylko jeden fragment w którym jedna lub druga wizażanka wytyka albo też doszukuje się błędu np. gramatycznego, ortograficznego.

Ja wszystko rozumiem, mnie też czasem kłują w oczy niektóre błędy, ale bez przesady- czy ja na prawdę posługuję się językiem polskim aż tak źle, żeby prawie za każdym razem jak się tutaj wypowiem wytykać mi to czy tamto?
próbowałam zwrócić uwagę w kulturalny i miły sposób, po prostu uznałam, że możesz chcieć wiedzieć, jakie są poprawne formy - przepraszam, naprawdę nie chciałam sprawić Ci przykrości!
mówię poważnie
z Twojej wypowiedzi wyniosłam więcej, ale to przykuło moją uwagę, bo jestem polonistką - wiedz, że nie chciałam źle

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-03-08 o 21:37
Stary 2014-03-08, 21:38   #2828
Beata28Mys
Rozeznanie

Dziewczyny widzialam u ktorejs yutuberki taki delikatny lancuszek-naszyjnik z serduszkiem i nie moge sobie przypomniec u ktorej,moze wy kojarzycie?
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:43   #2829
isabelka00
Wtajemniczenie

[QUOTE=Cocodrillo;45502790

Też racja, szkoda, że niektórzy tego nie rozumieją...[/QUOTE]

napisze ponownie, że MI się nie podoba taka figura i dla mnie nie jest sexy.
Rozumiem, że ty masz inne zdanie na ten temat . rozumiesz ?
Stary 2014-03-08, 21:56   #2830
pemimi
Rozeznanie

Cytat:
O to to, święte słowa Uważam, że szczupłe, ale wysportowane kobiety mają najpiękniejsze ciała
pemimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:18   #2831
Labirynth
Zakorzenienie

sorry muszę!
słowo: naprawdę piszemy razem, nigdy osobno na prawdę

uffff dzięki

Edytowane przez Labirynth
Czas edycji: 2014-03-08 o 22:19
Labirynth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:27   #2832
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
sorry muszę!

uffff dzięki
Ale NAPEWNO?

201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:28   #2833
Labirynth
Zakorzenienie

Cytat:
Ale NAPEWNO?

Ale zaraz Ci dam klapsa w czoło :P
Stary 2014-03-08, 22:30   #2834
Cocodrillo
Raczkowanie

GG do Cocodrillo

Cytat:
próbowałam zwrócić uwagę w kulturalny i miły sposób, po prostu uznałam, że możesz chcieć wiedzieć, jakie są poprawne formy - przepraszam, naprawdę nie chciałam sprawić Ci przykrości!
mówię poważnie
z Twojej wypowiedzi wyniosłam więcej, ale to przykuło moją uwagę, bo jestem polonistką - wiedz, że nie chciałam źle
Nie no bez przesady Munko- aż taka wrażliwa nie jestem- nie musisz przepraszać Wcześniej jakoś specjalnie nie zwracałam uwagi gdy ktoś mi zwracał uwagę na to czy tamto, ale no za którymś razem człowiek już robi się drażliwy, szczególnie jeśli ma to miejsce w tak luźnym wątku No i też z takim użyciem tego wyrażenia spotykałam się w literaturze stąd moje przekonanie że jest ono poprawne(być może zależy to od kontekstu?).

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Dziewczyny widzialam u ktorejs yutuberki taki delikatny lancuszek-naszyjnik z serduszkiem i nie moge sobie przypomniec u ktorej,moze wy kojarzycie?
Z serduszkiem i kluczykiem? Chyba Oleska wrzucała coś takiego na instagrama plus jej dekolt

Cytat:
napisze ponownie, że MI się nie podoba taka figura i dla mnie nie jest sexy.
Rozumiem, że ty masz inne zdanie na ten temat . rozumiesz ?
Mimo, że Cię cytowałam, to w całej wypowiedzi nie odnosiłam się do bezpośrednio do Ciebie- pisałam ogólnie. Doskonale rozumiem że nie wszystkim musi się podobać to samo. Ważne żeby przy wyrażaniu swoich opinii na temat czyjegoś wyglądu robić to z wyczuciem.

Cytat:
Napisane przez pemimi Pokaż wiadomość
O to to, święte słowa Uważam, że szczupłe, ale wysportowane kobiety mają najpiękniejsze ciała
właśnie, ważne żeby nie przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę.

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
sorry muszę!

uffff dzięki
A może sobie powiększysz czcionkę w przeglądarce do takich rozmiarów tam gdzie można przeczytać regulamin forum, a w nim punkt 9 ???

9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.

To już serio nie jest śmieszne...

Edytowane przez Cocodrillo
Czas edycji: 2014-03-08 o 22:46
Stary 2014-03-08, 22:52   #2835
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:

A może sobie powiększysz czcionkę w przeglądarce do takich rozmiarów tam gdzie można przeczytać regulamin forum, a w nim punkt 9 ???

9. W bardzo złym tonie jest zwracanie dyskutantom uwagi na literówki, błędy ortograficzne i gramatyczne, i robienie tego na forum publicznym. Jeśli zrobisz to w sposób prześmiewczy, licz się na punktem karnym. O stopniu kary - „upomnienie lub punkt karny”, decyduje moderator.

Ale czy zwróciła uwagę konkretnemu użytkownikowi?
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:52   #2836
madziaraaa
Raczkowanie

Cytat:

Ja też już nie mogę czytać wytykania błędów w tym wątku.
madziaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:55   #2837
szaga9001
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ?
szaga9001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:00   #2838
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziaraaa Pokaż wiadomość

Ale jak ja zrobię błąd to proszę o zwrócenie uwagi. Może być na PW.
Serio mówię.
Stary 2014-03-08, 23:05   #2839
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

jak to się dzieje, że ludzie reagują takim 'bulwersem' na poprawianie ich błędów?
to chyba całkiem fajne uczyć się czegoś nowego i zdobywać wiedzę?

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:06
Stary 2014-03-08, 23:05   #2840
orzech_w_karmelu
Rozeznanie

Munkaa, robisz złą reklamę polonistom :-P
Nie raz spotkałam się z pewnym ostracyzmem towarzyskim i kąśliwymi uwagami po tym jak powiedziałam, że studiuję/studiowałam polonistykę (w zamierzchłej przeszłości). Reakcja ludzi: o polonistka, to strach się odezwać. I inne teksty podobne w swej wymowie. Nikogo nie poprawiałam, bo sama mam dość liberalne podejście do języka, więc nie mogłam zrozumieć, o co tym ludziom chodzi. I tak sobie teraz myślę, że może nie warto ludzi na każdym kroku poprawiać, nawet jeśli wiemy, że popełniają błąd. Nie każdy się z tym dobrze czuje.

Edytowane przez orzech_w_karmelu
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:07
orzech_w_karmelu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:08   #2841
madziaraaa
Raczkowanie

Cytat:
jak to się dzieję, że ludzie reagują takim 'bulwersem' na poprawianie ich błędów?
to chyba całkiem fajne uczyć się czegoś nowego i zdobywać wiedzę?
Oczywiście, zgadzam się z Tobą, ale zazwyczaj w tym wątku kończy się to tak, że jest kłótnia i rozmowa o tym na dwie strony, a chyba nie o tym jest wątek? Wyłącznie o to mi chodzi. Po prostu uważam, że coraz więcej w tym wątku jest postów pobocznych niż dotyczących filmików urodowych

Edytowane przez madziaraaa
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:09
madziaraaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:12   #2842
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, zgadzam się z Tobą, ale zazwyczaj w tym wątku kończy się to tak, że jest kłótnia i rozmowa o tym na dwie strony, a chyba nie o tym jest wątek? Wyłącznie o to mi chodzi. Po prostu uważam, że coraz więcej w tym wątku postów pobocznych niż dotyczących filmików urodowych

Dziewczyny, napisać w pierwszym poście o zasadzie pisania offtopów na szaro?
Tylko ostatnio skończyło się to tak, że jak ktoś zapomniał pół zdania zaznaczyć i zostawił na czarno to ktoś "uprzejmy" zgłaszał i leciały punkty. W temacie mamy "+offtop", więc bezkarnie pisać o głupotach niby można, ale może umówimy się tak między sobą i każdy będzie się pilnował, żeby jednak mimo wszystko wszelkie wątki poboczne pisać innym kolorem?
Stary 2014-03-08, 23:13   #2843
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzech_w_karmelu Pokaż wiadomość
Munkaa, robisz złą reklamę polonistom :-P
Nie raz spotkałam się z pewnym ostracyzmem towarzyskim i kąśliwymi uwagami po tym jak powiedziałam, że studiuję/studiowałam polonistykę (w zamierzchłej przeszłości). Reakcja ludzi: o polonistka, to strach się odezwać. I inne teksty podobne w swej wymowie. Nikogo nie poprawiałam, bo sama mam dość liberalne podejście do języka, więc nie mogłam zrozumieć, o co tym ludziom chodzi. I tak sobie teraz myślę, że może nie warto ludzi na każdym kroku poprawiać, nawet jeśli wiemy, że popełniają błąd. Nie każdy się z tym dobrze czuje.

Ty nikogo nie poprawiałaś - to nie znaczy, że z mojej strony będzie tak samo
także mam liberalne podejście do języka, to podstawa chyba - język żyje i trzeba to zaakceptować, ale w niektórych sytuacjach z językiem się nie dyskutuje i koniec - tak mnie uczono i tego się trzymam

nie chciałam nikomu sprawić przykrości - to pewne
Stary 2014-03-08, 23:18   #2844
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Smutne jest to, że obrażanie szczupłych osób jest powszechnie akceptowane w naszym społeczeństwie. Można się wręcz spotkać z agresją słowną ze strony miłośników, albo raczej miłośniczek "bardziej kobiecych kształtów"..
No właśnie mnie to bardzo zastanawia... Bo tak, z jednej strony gro dziewczyn się odchudza, biega, redukuje, motywuje zdjęciami z internetu. Celebrytki - wszystkie szczupłe/chude, nikt do nich nic nic nie ma. No ale jak już któraś się pokaże - jak taka Doncia - w chudej odsłonie (nie używam tego słowa w negatywnym znaczeniu i nie uważam, żeby było negatywnie nacechowane, aczkolwiek niektórzy tak twierdzą(?)) to natychmiast zostaje zjechana.

No, ile ja to się nasłuchałam, że 'ty to się w każdy ciuch wbijesz. bo nie masz biustu', czy generalnie mam zakaz narzekania na swoje uda/cokolwiek (tak, uda, ja też ), 'bo chuda jesteś'.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:33   #2845
marcela_90
Przyczajenie

Nie wiem, czy było, więc wstawiam:
stylizacja-kobiecość górą u Karoliny
http://www.youtube.com/watch?v=jKfhG...mRdDb0juk3ViAA
cud na porost włosów u Boogie
http://www.youtube.com/watch?v=LlCNK...ature=youtu.be
niespodzianka u Aggie plus czerwone zęby
https://www.youtube.com/watch?v=OMUHIyrNL7E
marcela_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:36   #2846
Atenya
summer vibes;)

Cytat:
Dziewczyny, napisać w pierwszym poście o zasadzie pisania offtopów na szaro?
Tylko ostatnio skończyło się to tak, że jak ktoś zapomniał pół zdania zaznaczyć i zostawił na czarno to ktoś "uprzejmy" zgłaszał i leciały punkty. W temacie mamy "+offtop", więc bezkarnie pisać o głupotach niby można, ale może umówimy się tak między sobą i każdy będzie się pilnował, żeby jednak mimo wszystko wszelkie wątki poboczne pisać innym kolorem?
Też sądzę, że taka umowa to najlepsze rozwiązanie. Nawet nie ma sensu myśleć o jakichś zasadach w pierwszym poście, bo potem będzie tak jak kiedyś. Strach było cokolwiek napisać, bo zaraz karne leciały za pół słowa nie na szaro
Tylko ja jeszcze zaproponuję możliwość pisania na różne kolory - byle nie jaskrawe, tak żeby nie przeszkadzały.

Edytowane przez Atenya
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:38
Atenya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:37   #2847
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marcela_90 Pokaż wiadomość
niespodzianka u Aggie plus czerwone zęby
https://www.youtube.com/watch?v=OMUHIyrNL7E
Niektórzy chyba zapominają, że prowadzą kanał URODOWY.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:39
Stary 2014-03-08, 23:44   #2848
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy chyba zapominają, że prowadzą kanał URODOWY.
lajfstajlowy
Stary 2014-03-08, 23:47   #2849
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
lajfstajlowy

A to luz. Można straszyć.
Stary 2014-03-08, 23:55   #2850
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
A to luz. Można straszyć.
Pewnie, że można. Ważne, że szminką z MACa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości