Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-03, 15:42   #3661
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: ciąza -bez seksu?Panika po pieszczotach..

Cytat:
Napisane przez kaska3010 Pokaż wiadomość
Moje pytanie brzmi czy naprawde mozliwe jest zajscie w ciaze bez stosunku? wiadomo ,ze seks przerywany nie jest dobry..ale chodzi mi glownie o petting, kontakt narządów rodnych , dotyk, pocieranie itd. Czy naawet w najgorszym przypadku przy wytrysku w dni płodne istnieje taka mozliwosc? mowia ze dziewica, moze zajsc w ciaze jesli czlonek zostanie wprowadzony, a błona nie przerwana...ale bez wprowadzenia??Wiem , to głupie pytanie.Ale ja tego nei rozumiem , na Intternecie jest mnostwo sprzecznych komentarzy...i opinii, wypowiedzi.prosze o powazna odp , bo juz zartów sie na czytałam...a do okresu jeszcze ze 3 tygodnie.
jak najbardziej jest możliwe
oczywiście pod warunkiem że jesteś Dziewicą Maryją
Stary 2014-03-03, 16:04   #3662
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Albo wstrzykiwanie spermy strzykawką.
Wiwat kreatywność
Stary 2014-03-03, 16:13   #3663
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiwat kreatywność
Taki wątek chyba w jakiejś komedyji był albo i nie.
Że pani chciała pana złapać na dziecko, ale pan bez prezerwatywy kochać się nie chciał, więc pani strzykawką się zapłodniła, gdy niby prezerwatywę poszła wyrzucić. Być może zmyślam, ale kojarzy mi się coś takiego.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:14   #3664
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska3010 Pokaż wiadomość
w ksiazkach od biologii-to oczywiste ze przez stosunek plciowy zachodzi do zaplodnienia a stosunek do wprowadzenie czlonka do pochwy...czyli to jedyny sposob....ale podobno nie tylko do spermy mozna zajsc w ciaze tylko od plynu ktory am tez sladowe ilosci plemnikow...

ok nie bylo tematu, chyba mam fobie przed ciąza.
To i seks nie jest tez dla Ciebie.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 16:50   #3665
MHKH
Raczkowanie

jesli by sie okazalo, ze jednak jakims cudem bys w ciazy byla to daj znac - ostatnim razem jak dziecko wyszlo z dziewicy okreslono to nowa era
MHKH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:45   #3666
201607040946
Konto usunięte

Straszne
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-03, 17:46   #3667
magi18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Taki wątek chyba w jakiejś komedyji był albo i nie.
Że pani chciała pana złapać na dziecko, ale pan bez prezerwatywy kochać się nie chciał, więc pani strzykawką się zapłodniła, gdy niby prezerwatywę poszła wyrzucić. Być może zmyślam, ale kojarzy mi się coś takiego.

Coś w tym stylu było też w Rozmowach w toku. Był odcinek o parach, które nie mogą zajść w ciążę i jedna babka mówiła, że ma jakieś tam metody i jedną z nich był zastrzyk z spermą. Nazwała to "domowym in vitro".
magi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:17   #3668
misiaczek007
Przyczajenie

Możliwość ciąży!!! POMOCY!!!

jakiś czas temu pod wpływem alkoholu mi i mojej partnerce zebrało się na czułości. robiliśmy to bez zabezpieczenia, ale nie na tyle długo żebym mógł dojść. możliwe jest, że wydzielił się preejakulat, ale na 100% nie jestem pewien(%% zrobiły swoje i nie pamiętam). tydzień po tym zajściu partnerka dostała okres. Pytania brzmi: jaka jest możliwość ciąży? z góry dziękuję za odpowiedzi
misiaczek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:37   #3669
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Możliwość ciąży!!! POMOCY!!!

Cytat:
Napisane przez misiaczek007 Pokaż wiadomość
jakiś czas temu pod wpływem alkoholu mi i mojej partnerce zebrało się na czułości. robiliśmy to bez zabezpieczenia, ale nie na tyle długo żebym mógł dojść. możliwe jest, że wydzielił się preejakulat, ale na 100% nie jestem pewien(%% zrobiły swoje i nie pamiętam). tydzień po tym zajściu partnerka dostała okres. Pytania brzmi: jaka jest możliwość ciąży? z góry dziękuję za odpowiedzi
0.3589%
Stary 2014-03-04, 11:43   #3670
misiaczek007
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

okey, dzięki. ale wolałbym jeszcze od kogoś to przeczytać

Edytowane przez misiaczek007
Czas edycji: 2014-03-04 o 11:46
misiaczek007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 11:50   #3671
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Jeśli uprawialiście seks, nawet bez wytrysku, najprawdopodobniej peejakulat się pojawił. W zasadzie jest to prawie pewne. Ryzyko ciąży zawsze w takich przypadkach istnieje, pamiętaj o tym że plemniki w drogach rodnych mogą przeżyć w bardzo korzystnych warunkach do 7 dni, a dni płodne i niepołodne są kwestią indywidualną zależną od wielu czynników.
Stary 2014-03-04, 11:54   #3672
misiaczek007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
Jeśli uprawialiście seks, nawet bez wytrysku, najprawdopodobniej peejakulat się pojawił.
bardzo możliwe, ale przecież jeśli jest się pod wpływem alkoholu produkcja plemników ulega wydłużeniu. jak to się ma w stosunku do preejakulatu?
Stary 2014-03-04, 11:58   #3673
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
okey, dzięki. ale wolałbym jeszcze od kogoś to przeczytać
Naprawdę? To był sarkazm skoro dostała okres tydzień po, to jak myślisz, czy jest w ciąży? Seks tydzień przed okresem jest raczej bezpieczny. Dostała okres, nie jest w ciąży.
Preejakulat wydzielił się i co? Ryzyko istnieje zawsze, ale powiedz, skoro tyle par stara się o dzieci i im nie wychodzi, to czemu na forum jest nagonka na preejakulat? Poza tym, był tu temat o realnych przypadkach zajścia w ciążę w ten sposób, nie znalazło się żadnego
Powiem jeszcze raz: nie, nie jest w ciąży.
Stary 2014-03-04, 12:03   #3674
misiaczek007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Naprawdę? To był sarkazm skoro dostała okres tydzień po, to jak myślisz, czy jest w ciąży? Seks tydzień przed okresem jest raczej bezpieczny. Dostała okres, nie jest w ciąży.
Preejakulat wydzielił się i co? Ryzyko istnieje zawsze, ale powiedz, skoro tyle par stara się o dzieci i im nie wychodzi, to czemu na forum jest nagonka na preejakulat? Poza tym, był tu temat o realnych przypadkach zajścia w ciążę w ten sposób, nie znalazło się żadnego
Powiem jeszcze raz: nie, nie jest w ciąży.
z moim szczęściem niewiele potrzeba abym wpadł. na przyszłość mam już nauczkę. za wszystkie grzechy serdecznie żałuję i obiecuję poprawę
Stary 2014-03-04, 12:16   #3675
Aaniol_apokalipsy
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo możliwe, ale przecież jeśli jest się pod wpływem alkoholu produkcja plemników ulega wydłużeniu. jak to się ma w stosunku do preejakulatu?
Nigdy o czymś podobnym nie słyszałam.... W zasadzie peejakulat pojawia się zawsze, to naturalna reakcja organizmu. Wiele par po alkoholu zachodzi w ciążę. Alkohol nie jest żadnym środkiem choćby częściowo antykoncepcyjnym.

Sorry, przeczytałam, że dzień po dostała okresu. A więc faktycznie nie jest w ciąży, skoro to był tydzień. A na przyszłość proponuję mieć przy sobie zawsze prezerwatywę.

Edytowane przez Aaniol_apokalipsy
Czas edycji: 2014-03-04 o 12:18
Aaniol_apokalipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 12:22   #3676
misiaczek007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aaniol_apokalipsy Pokaż wiadomość
Nigdy o czymś podobnym nie słyszałam.... W zasadzie peejakulat pojawia się zawsze, to naturalna reakcja organizmu. Wiele par po alkoholu zachodzi w ciążę. Alkohol nie jest żadnym środkiem choćby częściowo antykoncepcyjnym.
wiem, że nie jest środkiem antykoncepcyjnym, ale czytałem o tym artykuł w jednej z gazet kilka lat temu. zauważyłem to również w praktyce. a jakie jest wasze zdanie na temat preejakulatu? ludzie są podzieleni na grupy które uważają, że można zajść przez to w ciążę, ale są również tacy którzy temu zaprzeczają.
Stary 2014-03-04, 12:28   #3677
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
wiem, że nie jest środkiem antykoncepcyjnym, ale czytałem o tym artykuł w jednej z gazet kilka lat temu. zauważyłem to również w praktyce. a jakie jest wasze zdanie na temat preejakulatu? ludzie są podzieleni na grupy które uważają, że można zajść przez to w ciążę, ale są również tacy którzy temu zaprzeczają.
Nie można. Ale pewnie chodzi ci o kropelkowanie, gdy mężczyzna wyjmuje penisa tuż przed wytryskiem, wtedy można
Stary 2014-03-04, 14:09   #3678
problem92
Przyczajenie

az sie wkurzylem czytajac wiekszosc wypowiedzi, ktore mozna podsumowac "o ja pier... i tacy ludzie sa dookola mnie? chyba lepiej wyjechac i osiedlic sie w dzungli, no coz efekt przemian spolecznych i posrednio fb"
a w temacie

tak - istnieje ryzyko zajscia w ciaze bez stosunku, wystarczy ze piescisz faceta reka, a ten facet akurat ma w plynie przedejakulacyjnym plemniki (mozna to stwierdzic badaniami pod mikroskopem ale sie tego raczej nie robi bo czasem dany facet ma a czasem nie ma nie wiadomo kiedy miec bedzie), poza tym istnieje cos takiego jak niekontrolowane wytryski nasienia (mikro, bardzo bardzo male - informacji o nich prozno szukac w internecie polecam ksiazki studentow uniwersytetow medycznych bo to wiedza fachowa a nie....)
kolejna opcja to Ty robisz mu loda, on dochodzi w ustach, calujecie sie i BEZPOSREDNIO PO pocalunku on zaczyna robic Ci dobrze ustami - o tym mowi nawet czesc ginekologow naciskajac na slowa "bezposrednio po". Warto przy tym dodac ze ryzyko zajscia w ciaze jest teoretyczne bo znane jest na swiecie niewiele przypadkow jednak nie prowadzi sie badan tego typu bo bylyby smieszne i zupelnie nie przydatne.
Ryzyko jest duze gdy obspermiony palec wlozy ktores z Was bezposrednio do cipki
Ogolnie nie ma co sie stresowac zbytnio, warto pamietac o dokladnym myciu dloni mydlem po zabawach i myslec
przy okazji stosunkow przerywanych znam kilka par ktore tak wpadlo mimo, ze potrafilo w pore wyjac przed wytryskiem ;]
wypowiedzi w internecie na pewnych forach sa... nie bede bluzgal... a skutecznosc tej metody wynika z faktu ze ktorys z partnerow jest czasowo/trwale bezplodny lub ma jakies problemy i zaburzenia na tym tle ew szczescie do nie trafiania w dni plodne

PS i takiej wypowiedzi powinniscie udzielic, mimo ze pytanie jest dosc smieszne i na tym skupiacie sie w postach a nie na tresciwej odpowiedzi bo rozni ludzie przegladaja internet i warto zeby w mozliwie najwiekszej liczbie miejsc byly tresciwe odpowiedzi a nie laczenie takich pytan z wysmiewaniem, a wysmiewanie oznacza ze autorka postu jest w bledzie, a czesc takie wlasnie wrazenie moze odniesc

Cytat:
Napisane przez magi18 Pokaż wiadomość
ma jakieś tam metody i jedną z nich był zastrzyk z spermą. Nazwała to "domowym in vitro".
coz wysmiewanie mnie nie dziwi no bo przeciez czego mialbym sie po autorce spodziewac niemniej to zabieg nazywany inseminacją

Edytowane przez problem92
Czas edycji: 2014-03-04 o 14:14
problem92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 14:43   #3679
201607040946
Konto usunięte

Powiedz mi, proszę, czemu się bulwersujesz? Takich odpowiedzi? Codziennie pojawia się co najmniej 5 takich wątków, problemy są takie same, dziewczyny potem normalnie dostają okres i w ciąży nie są. Nie dziw się, że wizażanki tak reagują, bo nie istnieje ciąża z palca. To, co opisujesz, to teoria.
Stary 2014-03-04, 15:35   #3680
problem92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
nie istnieje ciąża z palca. To, co opisujesz, to teoria.
mam nadzieje ze jestes swiadoma mocy Twoich slow nie mowiac o odpowiedzialnosci jaka w tej bzdurze zawarlas. Przez takie podejscie opierajace sie na zaslyszanych opiniach mozesz zepsuc komus zycie. Co do ciazy z palca to coz w kregach w ktorych pracuje moja znajoma sa udokumentowane 3 przypadki takich ciaz. Dziewica w ciazy nie jest czyms niezwyklym - zjawisko jak 5tka w totka
Polecam Ci zbadac plodnosc swojego partnera a pozniej nie przebierajac w slowach niech spuszcza sie na reke a pozniej robi Ci palcowke - jestes pewna ze nie zajdziesz wiec nie krepuj sie i sama sprawdz. Chyba ze na swoim podworku nie masz odwagi takich metod wcielac w zycie bo lepiej radzic innym
W ogole nie ma sensu byc w takim towarzystwie bo po co. W dalsza polemike z kims prezentujacym takie sanowisko bez swiadomosci ich mocy wchodzic nie bede.

dziwcie sie pozniej czemu nastolatki zachodza w ciaze - bo miedzy innymi czytaja bzdurne wypowiedzi jak Twoja, jak wypowiedzi o skutecznosci seksu przerywanego itp. Odniosl bym sie do tych 3ch znanych mi przypadkow ale mimo wszystko nawet bez osobowo nie chce ich opisywac choc ktos kto czyta miedzy wierszami zrozumie jakiej grupy wiekowej dotyczyly, a byly skutkiem czerpania wiedzy z internetowych forow

Edytowane przez problem92
Czas edycji: 2014-03-04 o 15:41
problem92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 15:44   #3681
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez problem92 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze jestes swiadoma mocy Twoich slow nie mowiac o odpowiedzialnosci jaka w tej bzdurze zawarlas. Przez takie podejscie opierajace sie na zaslyszanych opiniach mozesz zepsuc komus zycie. Co do ciazy z palca to coz w kregach w ktorych pracuje moja znajoma sa udokumentowane 3 przypadki takich ciaz. Dziewica w ciazy nie jest czyms niezwyklym - zjawisko jak 5tka w totka
Polecam Ci zbadac plodnosc swojego partnera a pozniej nie przebierajac w slowach niech spuszcza sie na reke a pozniej robi Ci palcowke - jestes pewna ze nie zajdziesz wiec nie krepuj sie i sama sprawdz. Chyba ze na swoim podworku nie masz odwagi takich metod wcielac w zycie bo lepiej radzic innym
W ogole nie ma sensu byc w takim towarzystwie bo po co. W dalsza polemike z kims prezentujacym takie sanowisko bez swiadomosci ich mocy wchodzic nie bede.

dziwcie sie pozniej czemu nastolatki zachodza w ciaze - bo miedzy innymi czytaja bzdurne wypowiedzi jak Twoja, jak wypowiedzi o skutecznosci seksu przerywanego itp. Odniosl bym sie do tych 3ch znanych mi przypadkow ale mimo wszystko nawet bez osobowo nie chce ich opisywac choc ktos kto czyta miedzy wierszami zrozumie jakiej grupy wiekowej dotyczyly, a byly skutkiem czerpania wiedzy z internetowych forow
udokumentowane, że dziewczyna będąc w ciąży miala błonę dziewiczą czy że nie współżyła a mimo to jakimś cudem zaszła w ciaze?
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-04, 16:35   #3682
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez problem92 Pokaż wiadomość

Ciekawe dlaczego podczas wytrysku musi być odpowiednie ciśnienie, które umożliwia zajście w ciążę.
Te znane przypadki to głównie są takie, że dziewczę się boi przyznać mamusi i wymyśla ciążę z palca.
Nie wspomnę, że żadna tutaj dziewczyna nie pisała, że zaszła w ciąże z palca. Jest najpierw panika, potem przychodzi spóźniony okres i wątek w następnym miesiącu.
Stary 2014-03-04, 21:22   #3683
201607040946
Konto usunięte

Po pierwsze: ile masz lat?
Po drugie: 3 przypadki z tysiaca? Dwoch?
Nie wiem, gdzie ty przeczytales, ze namawiam do przerywanego czy wsuwania palcow w spermie do pochwy 0_o no ale juz nie dyskutuje, bo watkow o preejakulacie i przerywanym jest sporo na forum, i ciazy zadnej.
Stary 2014-03-05, 09:45   #3684
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
udokumentowane, że dziewczyna będąc w ciąży miala błonę dziewiczą czy że nie współżyła a mimo to jakimś cudem zaszła w ciaze?
No wiesz, moja ginekolog miała takie kazusy. Szanse pewnie jak w totka, ale mimo wszystko po "włożeniu obspermionego palca do pochwy" w stosownej fazie cyklu nie czułabym się całkowicie komfortowo, mimo że swoje lata mam
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-05, 09:52   #3685
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
No wiesz, moja ginekolog miała takie kazusy. Szanse pewnie jak w totka, ale mimo wszystko po "włożeniu obspermionego palca do pochwy" w stosownej fazie cyklu nie czułabym się całkowicie komfortowo, mimo że swoje lata mam
Teoretycznie jakiś procent szans jest. Ale od teorii do praktyki to daleka droga.
Stary 2014-03-05, 10:37   #3686
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Wiadomo, nie wlewalabym w siebie spermy w ramach testow ale te posty powyzej zakrawają o wiatropylnosc

ślę z szajsunga
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-06, 19:34   #3687
Shar14
Zadomowienie

Ja z tytułowym problemem, choć zaznaczę, że nie jestem typem panikary.
Zabezpieczamy się z tżem prezerwatywami Durex. Jestem w końcu cyklu, powinnam dostać okres lada dzień. Ale też leczyłam się antybiotykiem w tym cyklu, wiec może się opóźnić. Z tym, że od poniedziałku słabo mi, miałam 2 razy krwotoki z nosa i jestem śpiąca bardzo. Ogólnie mogłabym spać caly czas, ale i tak nie wypoczywam. Miałam we wtorek badania krwi, jutro idę do lekarza z nimi.
Stad moje pytanie: Czy zwykłe badania krwi wykryją ewentualną ciążę? Jak nie dostanę okresu do 10 III to zrobię test, wiadomo, ale co o tym sądzicie?
Stary 2014-03-06, 19:39   #3688
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Ja z tytułowym problemem, choć zaznaczę, że nie jestem typem panikary.
Zabezpieczamy się z tżem prezerwatywami Durex. Jestem w końcu cyklu, powinnam dostać okres lada dzień. Ale też leczyłam się antybiotykiem w tym cyklu, wiec może się opóźnić. Z tym, że od poniedziałku słabo mi, miałam 2 razy krwotoki z nosa i jestem śpiąca bardzo. Ogólnie mogłabym spać caly czas, ale i tak nie wypoczywam. Miałam we wtorek badania krwi, jutro idę do lekarza z nimi.
Stad moje pytanie: Czy zwykłe badania krwi wykryją ewentualną ciążę? Jak nie dostanę okresu do 10 III to zrobię test, wiadomo, ale co o tym sądzicie?
Morfologia nie wykrywa ciąży.
Moim zdaniem nie jesteś w ciąży.
Stary 2014-03-07, 15:02   #3689
szizii
Raczkowanie

Moim zdaniem też nie jest to raczej możliwe, może to wina antybiotyku albo przemęczenia.
szizii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:24   #3690
Kejti_M
Raczkowanie

Co mam robić?

Dziś kochaliśmy się z chłopakiem. W trakcie stosunku zsunęła nam się gumka i została cała zwinięta we mnie. Po kilku ruchach (może z 4, to było dosłownie po chwili) chłopak zorientował się że spadła i wyciągnął ją ze mnie palcami. Była cała. W niej było trochę preejakulatu. Do wytrysku NIE DOSZŁO ani wcześniej ani później. Wcześniej używaliśmy żelu durexa (ale nie plemnikobójczego). To było jakieś 2-3 dni po moim okresie(7 dzień cyklu), więc teoretycznie dni niepłodne. Płodne wg moich obilczeń i patrzenia na poprzednie cykle powinnam dostać za jakieś 7-8 dni. Czy jest wysoka szansa na ciążę?
Kejti_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości