|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
czaszko dziękuje.wstrzymam się do jutra bo na dzis mam juz dosc włazenia mu w dupe.mysle ze to ma związek z papierosami ktore ja po ciuchu popalam..
dzieki dziewczyny
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2014-03-08 o 20:12 |
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
|
|
#1353 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Położyłam młodego spać, stary jeszcze bryka, bo mu się zebrało na drzemkę o 16.30
Ciekawe co noc przyniesie, dzisiejsza była znów niczego sobie, pobudka o 1, a potem o 5 Dawid coś zaczął stękać i Miłka obudził i już potem tylko takie drzemanie było.Cytat:
ehhh niektórzy to w życiu nie wpadną na taki pomysł ![]() ![]() Cytat:
a dla Miłka wielkie brawa, szybko się uczy ![]() ![]() Cytat:
a muszę kupić sukienkę na chrzciny i już mnie to dobija ![]() jaką spacerówkę kupiliście? Cytat:
nie poprzestałaś na tamtej jednej paczce?
|
||||
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
tak,tak Kahunia wiem
miała byc ostatnia paczka ..tyle ze to tak szybko uzaleznia..---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- kasiuni_a no nie udało się ![]() dobrze mówiłam-chodzi o faje.wyczuł.ide z nim pogadac. |
|
|
|
#1355 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski:A jak do tego doszedł?Moja już coraz częściej ładnie klęka na kolankach i wyciąga się wysoko na rączkach, ale nie umie się przemieścić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko nie wiem jak to zrobić, bo jakby Czaszka u siebie widziała to jakoś Ci muszę dać znać Cytat:
Cytat:
![]() jestem ciekawa czy na jutro ma jakieś pomysły
|
|
#1356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Także nawet kotletem potrafi wyrazić uczucia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U Julka to jeszcze potrwa. Nadal wkurza się na brzuszku, wytrzyma może 5 minut (podczas których próbuje pełzać z tyłkiem w górze i nosem w podłodze) ale w końcu się zniechęca i muszę go obracać na plecy... Ale staram się go jak najczęściej kłaść na brzuszku i prowokować do pełzania ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zostawie nr tel w k. i spisze sobie Twoj to jak cos bedziemy w kontakcie
|
|
#1358 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie
Dopiero znalazlam chwilke, zeby usiasc do kompa, bo caly dzien byl tak zalatany, ze ledwo zyje ![]() zaraz bede was nadrabiac (na szczescie nie ma tego duzo ) tylko wczesniej mam pytanie:zaraz przed kapiela zauwazylam na calym ciele u Kubusia malenkie (1mm) plameczki. nie sa wypukle jak krosteczki. sporo ich jest. i teraz sie zastanawiam, czy moze to byc reakcja na podanego dzis po raz pierwszy brokula? nieswiadomie zjadlam tez dzisiaj kostke czekolady o smaku pomaranczowym, zawierajaca skorke pomaranczy macie moze jakies pomysly? oprocz tego nic sie nie dzieje. nie ma zadnej temperatury. nie wiem czy powinnam sie martwic czekam do rana i mam nadzieje, ze przejdzie
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za raczkowanie wielkie brawo Miłoszkowi dzielny maluszekCytat:
|
||
|
|
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tyle sobie od wczoraj pocytowalam ![]() podwojne mamuski, jak robicie inhalacje z mucosolvanu to rozcienczacie dawke z NaCl? bo musze Blance inhalacje robic i juz nie wiem, nie zrozumialam chyba pediatry ![]() jutro bede nadrabiac jak malzon pojedzie ![]() ale doczytalam ze Miłoszek gorgulka raczkuje! super, gratulacje, maly zdolniacha
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja czułam jakiś dziwny niesmak po tym filmie, on był dla mnie chory i źle mi się go oglądało
Cytat:
Muszę iść do dziadka na grób, nie byłam odkąd wyjechałam do Anglii, śnił mi się i mówił że bardzo tęskni, wczoraj jak usypiałam byłam wręcz pewna że ktoś pocałował mnie w czoło mimo że w pokoju ze mną był tylko synek. A i zbliża się dziadka rocznica śmierci, jutro pójdę z Bartusiem na cmentarz
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, dziękuję
|
|
#1363 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jaki z niego szybki chłopak! miłego wieczoru [QUOTE=kahunia;45501731] Cytat:
głowa mi pęka ![]() ostatnie dni dały mi w kość. dziś na szczęscie mąż we wszystkim mnie wyręczył
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
![]() Zuzik i jej mama bardzo dziękują za wczorajsze życzenia i gratulacje z okazji ukończonych 5 m/ cy . Zuza zmienia sie właściwie na moich oczach . Jest baaaaardzo ruchliwa . Przewijanie i ubieranie to wyzwanie Przestała plakac w samochodzie i na spacerach także tfu tfu zmiany na lepsze No i śmieje sie non stop jestem w niej totalnie zakochana A teraz lecę poczytać co tam dzisiaj naskrobalyscie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,u nas znowu walka z zasypianiem.A i z nowości,położyłam dziś Helenke na brzuchu na puzlach i próbuje się przewrócić na plecki.
Więc już jakiś postępWysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1366 | ||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego dla wszystkich maluchow, ktore rozpoczely nowe miesiace
![]() Czaszka i Brydzia Kochane te wasze Słodziaki ![]() Cytat:
walcz Kochana, bo naprawde warto. trzymam ![]() Cytat:
|
|
|
#1367 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Matko, kiedy to minelo ![]() Udanego wieczorku ![]() Cytat:
rzuc te fajki w chol*ere ! i mowie to ja, ktora sama bardzo dlugo palila. przestalam, jak okazalo sie, ze jestem w ciazy. niedawno po piwku sprobowalam i wcale mi nie smakowalo ![]() A ja wlasnie spedzam przemily wieczor w doborowym towarzystwie - sama ze soba Chlop niedawno wyszedl do kumpli, bo stwierdzil, ze nie ma kiedy sie z nimi spotkac ![]() i tyle z mojego romantycznego wieczoru w dodatku juz was nadrobilam i co ja biedna bede teraz robic ![]() dobrze, ze chociaz malenstwo sobie smacznie spi.
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś zjadłam 5 kosteczek mlecznej milki tylko
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To widocznie te Julki tak mają. Endżi, Twój tez taki leniuszek? Jeszcze w temacie puzzli piankowych znalazłam wypowiedź zawitkowskiego na forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...mamid.html?v=2 Czaszka, Twoje nie śmierdziały po wyjęciu z opakowania (wiem, że pisałaś ale już mi się wszystko miesza)? |
|
|
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko,co za ... i tu łąńcuszek niecenzuralnych słów!
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, moja coraz dłużej leży na brzuszku i tak fajnie się giba na boki, jakby miała za ciężką głowę ![]() Ja po imprezie jestem wypompowana Usiadłam przy stole na 5 min, a tak to, albo karmiłam, albo usypiałam, albo usługiwałam gościom 1350 zł ![]() Tort podobno smakował, ja jadłam na stojąco w kuchni, więc jakoś nie poczułam smaku
|
|
#1373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)))) Ja juz nie moge sie doczekać kiedy moja zacznie sama wędrować ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki,ale nadal nie lubi na brzuchu leżeć,parę minut i krzyk,ale tymi próbami dzisiaj mnie zszokowała,muszę ją teraz codziennie chociaż na chwilkę kłaść
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Motyl byłam dziś w h&m, jakbym weszła na forum
kupiłam Michałkwoi kurteczke z 5-10-15 http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...c_pos=3&c=3039 i apaszki z h&m z ściąganiem lipa po tym jak o 15 ściągnęłam 60 ,to później już tylko gorzej, o 18 30 ml o 22 30ml mąż już każe się poddać ...
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem
![]() Z okazji Dnia Kobiet byłam z Mamą na zakupach i ja mam nową bluzę http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...fl-printed-top a Zuzka spodenki http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...fl-printed-top Gdybym miała dużo kasy to bym Zuzkę tylko w HM ubierała, śliczne ciuchy tam mają Tassia potasu nie można brać za dużo, to prawda. Mi lekarka kazała brać Asparaginian tam jest i magnez i potas w dawkach takich mniejszych. Muszę zacząć brać żeby nie było sytuacji jak wczoraj. Gorgulek gratulacje dla Miłosza za raczkowanie ![]() Miałam pocytowane ale mi się strona wyłączyła i niewiem teraz co miałam odpisać jeszcze
|
#1377 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, za późno przeczytałam, właśnie wróciłam z galerii i byłam w h&m ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Boja, ja nigdy nie patrzyłam na te 3-4 tygodnie w przypadku kaszek bezmlecznych, wg mnie to napędzanie kasy
|
||||
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Wspaniała wiadomość kolejna umiejętność!miło Was czytać, bo wiem co już niebawem mój synek będzie potrafił ![]() Chociaż szczerze mówiąc martwię się, że przez swoje gabaryty pójdzie mu wolniej niż rówieśnikom ![]() Czy może tak być, że większe dzieci np nie bawią sie stopkami? Cytat:
![]() jednocześnie mnie to cieszy, ale i przeraża... |
||
|
|
|
#1379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
al eja nparwde jestem pochlaniaczem slodkosci wiec musialam to zrobic dla swojego zdrowia---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW :tort:gorgulek brawa dla Miłoszka
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie czuję i jest mi smutno ![]() Z okazji dnia kobiet zamówiłam sobie buciory -> http://azure.sarenza.net/static/_img...g?201309171240 i baleriny -> http://azure.sarenza.net/static/_img...g?201401101958 Mąż mnie zabije ale trudno ![]() Jeszcze poluję na parkę z reserved - kuzynka tam pracuje i ma 40 % zniżki na cały asortyment
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

Ciekawe co noc przyniesie, dzisiejsza była znów niczego sobie, pobudka o 1, a potem o 5 Dawid coś zaczął stękać i Miłka obudził i już potem tylko takie drzemanie było.
tego mi trzeba
a muszę kupić sukienkę na chrzciny i już mnie to dobija

jest mi cholernie przykro i smutno..

czekam do rana i mam nadzieje, ze przejdzie 
.jpg?1377117778)

Usiadłam przy stole na 5 min, a tak to, albo karmiłam, albo usypiałam, albo usługiwałam gościom 
klask i: Wspaniała wiadomość kolejna umiejętność!