Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 22:26   #3601
Hally_berry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich w dniu naszego święta uffff zdążłam się odezwać bo przedwczoraj udało mi się coś skrobnąć i J. zrobiła pobudkę po godzinie od uśnięcia więc chcąc nie chcąc poszłam bardzo wczesnie spać i nawet nie zdążyłam podziękować za odpowiedzi na mojego posta : Nestlee i Kasia 86bgo - dziękuję za podowiedź w sprawie wagi tortu......

Nestelle uściski dla synka

Tasia34 trzymam kciuki za poprawę stosunków małżeńskich, uważaj na siebie, Was i jak najmniej stresów sobie dawkuj o ile się da oczywiście

BYou dziękuję za Twoje inspiracje kulinarne, też pomyślałam o łososiu i chyba zawinę w niego jakiś serek, trochę zieleniny, pokroję w małe kawałeczki , skropię cytrynką i w sam raz na raz do mordki, może jeszcze jakieś zawijańce z ciasta francuskiego, sałatkę ala cezar, koreczki z pomidorków i mozzarelką lub je nafaszeruję serkiem i jak narazie finito - resztę wykombinuję tuż przed zrobieniem listy zakupów !

Muszę stwierdzić, że macie niezłe tempo pisania , nie zaglądałam cały wczorajsze dzień i tyle do nadrabiania i znów ciężko mi spamiętać w jakim temacie do której z Was miałam napisać...echhhh

napewno do:

cathlyn w sprawie jedzonka gryzonka jej niuni - na jedzenie mojej J. nie mogę narzekać ale z uczeniem samodzielnego jedzenia jeszcze się powstrzymuję bo ona generalnie za dużó sama pcha do tej mordki i trzeba ją bardzo pilnować z tym gryzieniem jej 6 ząbkami hihihi
jak jej sama podaję do gryzienia to jak człowiek dorosły pomału i po kawałeczku a jak sama to w całości najchętniej - myślę, że to samo dzieciom przyhcodzi jednym szybciej drugim później więc wrzucam na luz

najważniejsze, że przestała już bawić się przy jedzeniu w plucie jedzeniem bo doprowadzało mnie to do szału choć wime, że nie powinno - jak przestałam zwracać uwagę i się złościć przy niej to się szybko od uczyła i teraz jak wypluje jedzenie to znak, że ma już dość czytaj : przestań mnie karmić już mamo bo będę pluć wypluwać

moni_ka.g wspominałaś " parę stron " wcześniej o zaprosinach samego Twojego TŻ na imprezę w rodzinie .....bez komentarza oczywiście ale nasłuchałam się o takich historiach i w swojej rodzinie też miewałam podobne przejścia

jak narazie moja pamięć się zatrzymała, poczytam Was jeszcze i napewno będę wiedziała o czym i do której z Was napisać ....jak narazie lecę pod szybki prysznic i wezmę się trochę za prasowanie bo jeszcze od powrotu z urlopu nie wyszłam z zaległości .....

acha....zapomniałam napisać, że zaczynam się zbierać z odstawieniem mojej J. o nocnego tak częstego kp. - 1 góra 2 karmienia to jeszcze moje zmaltretowane piersi wytrzymają ale po 3, 4 to już nie mają ochoty, zbliża się nieuchronnie roczek więc trzeba dotrzymać słowa i zaprzestać bo potem to będzie już coraz trudniej....tak myślę
jej coraz mądrzejsza w tej kwestii i jak się budzi w nocy to już ręką pokazuje czego chce tylko czasami to zdarza się jej za często....wczoraj w nocy jak się obudziła po godzinie od kp to z 10 minut pojęczała dość głośno bo mama odmówiła kp, dałam smoka i wzięłam na rączki i dziecko ssąc smoka usnęło - tym razem dała się oszukać moniem choć nie zawsze się to udaje

tydzień temu przed samym wyjazdem w góry sama z siebie obraziła się na kp i przez 2 dni a raczej 2 noce nie chciała wogóle , płakała jak się obudziła w nocy i jej sama dać chciałam ....wystraczyły przytulania i usypianie prawie na mnie, na moje klatce piersiowej...myślałam, że już pójdzie w odstawkę całkiem kp ale przypomniała sobie po 2 dniach i sama prawie upomniała więc dostała i znów kp tylko w nocy

właśnie się przebudziła moja J. a ja nawet nie zdążyłam się umyć ......wrrrrr do usłyszenia lecę ją utulać
Stary 2014-03-08, 22:32   #3602
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Tasia robiłaś czy kupowałaś małosolne?
Pochwal się kreacją jak nabędziesz I gdzie zdjęcie brzuszka ja się pytam ???
Na razie kupione, robic tez bede, ale jeszcze ciut za wczesnie na tanie gruntowe
Kreacja sie pochwale
A zdjecia nie mam Wlasnie, chyba trzeba zrobic do dokumentacji

Szukam tego mieszkania, natknelam sie na kilka ofert - fajna okolica, piekne mieszkanie, duze, nowe ladne meble, i co... Po ok. 2 tysie plus oplaty...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:38   #3603
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
http://www.srokao.pl/2013/03/bb-krem...y-i-matek.html

ale pustki.
upiekłyśmy z teściową ciacho z brzoskwiniami i prince polo pycha
Ano dziś wyjątkowe...
Zabieram się za prasowanie - cała kopa przede mną

Miłej nocki!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:42   #3604
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Na razie kupione, robic tez bede, ale jeszcze ciut za wczesnie na tanie gruntowe
Kreacja sie pochwale
A zdjecia nie mam Wlasnie, chyba trzeba zrobic do dokumentacji

Szukam tego mieszkania, natknelam sie na kilka ofert - fajna okolica, piekne mieszkanie, duze, nowe ladne meble, i co... Po ok. 2 tysie plus oplaty...

Tasiu jeśli można się do Ciebie tak zwrócić - może warto pomyśleć o kredycie hipotecznym niż inwestować w czyjeś mieszkanie ??? W dzisiejszych czasach wynajmowanie fajnych mieszkanek nie już takie opłacalne jak kiedyś a zawsze to czyjeś użytkujemy i tak do końca nie jest się u siebie....
Stary 2014-03-09, 00:01   #3605
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Despa nie potrzeba kredytowej zwykla płatnicza visa lub mastercard lub paypal na samym dole na stronie nexta masz wymienione jakie płatności
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 00:03   #3606
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dziewczyny, w poniedziałek w lidlu pampersy w promocji

Ja planuję zrobić napad, tylko zastanawiam się czy lidl ma koszyki do których można wsadzić dziecko ile razy byłam z J. to z wózkiem i nie brałam koszyka, a po karton pieluch nie pójdę z wózkiem
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 00:07   #3607
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Ja planuję zrobić napad, tylko zastanawiam się czy lidl ma koszyki do których można wsadzić dziecko ile razy byłam z J. to z wózkiem i nie brałam koszyka, a po karton pieluch nie pójdę z wózkiem
ja tam zawsze z wózkiem a te kartony o tyle fajnie, że łatwo się trzyma nawet jedną ręką...ja ostatnio 1 kartpn w ręku a drugi na dole wózka dla brata ...se ktoś pomyślał, że moja J. taki zasikaniec zasraniec że matka rzuciła się na tyle pieluch -
Stary 2014-03-09, 00:48   #3608
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
ja tam zawsze z wózkiem a te kartony o tyle fajnie, że łatwo się trzyma nawet jedną ręką...ja ostatnio 1 kartpn w ręku a drugi na dole wózka dla brata ...se ktoś pomyślał, że moja J. taki zasikaniec zasraniec że matka rzuciła się na tyle pieluch -
zasikaniec czy nie to dobra promocja jest. Poprzednio jak byla to moje dziecie na 4+ bylo wiec nie kupowalam ale ludzie brali po kilka kartonow...
U mnie pod wozek nie wejdzie taki karton.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 00:58   #3609
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
cathlyn a ile razy dziennie jej dajesz jedzenie? a jak jej dasz nei w krzeselku np. kawalek jablka to je? moj M. np. wieczorem ma najlepszy apetyt, w poludnie obiad jest niechetnie ejdzony, natomiast ok. 18 juz zje sporo wiecej

jak dlugo piec? kupic termometr do pieczeni ja pieke zawsze tak dlugo az temperatura wyniesie ok. 60 stopni (zaleznie od rodzaju miesa jest inna temperatura) w samym srodeczku (w przepisie w przypadku wieprzowiny mowa jest o 50, ale dla mnie jest wtedy zbyt surowa, dlatego ja zapiekam do 60). Zawsze wychodzi mi soczyste miesko mniej wiecej medium
choc ostatnio maz kupil jakis kawalek wolowiny (niby dobry, mozna robic steki, to na obiad na cieplo mi nie smakowal, natomiast na zimno do chleba juz byl super). Ja robie tak teraz mieso, to pozniej resztki wlasnie zjadamy na chleb jako wedliny
Gdzieś powinnam mieć termometr Popróbuję.

Co do jedzenia to L. je mniej więcej 4 razy dziennie
7 pobudka
8.30 kaszka z jabłkiem startym (obecnie płatki amarantusowe) - zjada ok. 1/4 szklanki, czasami 1/2
10.00 jajecznica/omlet - coś co ja jem na śniadanie - skubniie tylko
11 -13 drzemka
13.30 gotowane warzywka/makaron z sosem --> brak pomysłów co mogę dać, bo i tak jest to tylko gryz/dwa
potem spacer, ze spaceru jak wraca to od razu musi być cyc i nie ma przeproś więc następny posiłek ok. 18 - zwykle gruszka na parze (zjada ok. 1/2 małej gruszki), ok. 18.30 kąpiel, później kp i spanie.
Wcześniej dawałam jogurt, ale zrobiłam przerwę, bo miałam wrażenie, że coś ją brzuszek boli.
Pomiędzy oczywiście kp - 5-6 razy dziennie, różnie. Na pewno przed spaniem rano i wieczorem musi być kp bo inaczej nie uśnie. I od razu po spacerze, bo jest ryk.

W krzesełku daje tylko BLW, kaszka jest jedzona na stojąco Nie za bardzo wyobrażam sobie, żeby jadla BLWnie w krzesełku - nie usiedzi z jedzeniem, będzie chodzić/raczkować,boję się zakrztuszenia.
Zup i tak nie jada, więc mogę np. warzywa przenieść na wieczór.. Nie wiem sama.
Cytat:
mój nie załapał. pożera spore ilości, ale tylko papki. uczę go jeść jak człowiek ale nie łapie.
U nas jest tak, że ona niby wie do czego służy jedzenie, ale je dla zabawy. Papek nie lubi - żadne tam miksowane zupki/warzywa/mięska. Jedyne co to zje kaszkę, ale tak jak pisałam - 1/2 szklanki to mało jak na zaraz roczne dziecko.
Martwi mnie to, a dwa - nie mogę jej zostawić na dłużej. Fajnie by było wyjść i np. nie martwić się, że będzie głodna i będę musiała szybko wracać. Byłabym spokojna, jakby np., jadła jakąś zupkę czy coś w tym stylu.
Cytat:

cathlyn w sprawie jedzonka gryzonka jej niuni -

to samo dzieciom przyhcodzi jednym szybciej drugim później więc wrzucam na luz
ja widzę, że mam podwójny problem
a. L. mało je rzeczy nie-kp --> mam wrażenie, że taką ilość co ona to je 7 miesięczne dziecko
b. prędzej by zjadła BLW, ale bierze duże kawałki i nie gryzie, a ja się stresuję, może niepotrzebnie. ALe też je tyle co kot napłakał.
Cytat:

A jaki metraż Cie interesuje?

Kasia bo nie zacytowało - jak dajesz Milusiowi jabłko - jakie mini kosteczki? takiego surowego?
Ja dzisiaj zaryzykowałam i dałam L. całą gruszkę, taką średnio miękką i dała radę zjeść trochę Jak za duży kawałek to wypluwała, jak mniejsze, to połykała w całości i tym sposobem zjadła pół gruszki. Podniosłam ją z fotelika, a pod pupą było pół tej połowy co to niby zjadła

Co do artykułu
Strona ang. jest to strona firmy, która zajmuje się wrzucaniem różnych info do sieci. czyli organizacja, która chciałaby np. przekazać coś do informacji publicznej może to zrobić przez tą stronę. Jeśli dobrze rozumiem jest to płatne, ale przyznam się, że się nie wczytywałam dokładnie w forme działania tej strony.
Co do samego artykułu, to oni podają informację, że CDC (centrum kontroli i prewencji chorób) wiedziało o negatywnym wpływie tiomersalu na dzieci (autyzm). Biochemik Brian Hooker dotarł do badań prowadzonych przed CDC, które wykazały, że u dzieci mających kontakt z timerosalem częściej (7,6 x) występował autyzm.
CO do wiarygodności - to każdy musi sam się zastanowić, czy wierzyć czy nie. Hooker jest naukowcem, który wspolpracuje - jest doradca naukowym - i którego badania sa sponsorowane przez dwie organizacje nonprofit - A Shot of truth i autism one. Obydwie organizacje zajmują się m.in propagowaniem idei, że szczepionki wywołują autyzm (nie zagłębiałam się w szczegóły, pobieżnie przejrzałam strony organizacji).
Cały artykuł w sumie tylko opisuje, że CDC wiedziało o związkach timerosalu z autyzmem już w 1999 r. A czy timerosal ma związek z autyzmem - tu trzeba by się wczytać w badania, a do nich nie mamy dostępu. może scarlett coś wie na temat najnowszych badań?
W ciąży czytałam sporo o timerosalu i m.in. ze względu na niego zaleca się podanie dziecku szczepionki Energix (dobrze pamietam?) a nie Euvax.
Jakbym miała coś konkretnego wyjaśnić z artykułu ( w sensie językowym znaczy się), to pytajcie.

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
Tasiu jeśli można się do Ciebie tak zwrócić - może warto pomyśleć o kredycie hipotecznym niż inwestować w czyjeś mieszkanie ??? W dzisiejszych czasach wynajmowanie fajnych mieszkanek nie już takie opłacalne jak kiedyś a zawsze to czyjeś użytkujemy i tak do końca nie jest się u siebie....
Tylko wiesz, kredyt to jest jednak obciążenie. Poza tym tzeba być już pewnym gdzie się chce mieszkać jakie mieszkanie - ile m2, potem papierologia...na początek chyba lepszy wynajem
Cytat:

Ja planuję zrobić napad, tylko zastanawiam się czy lidl ma koszyki do których można wsadzić dziecko i
Dzisiaj byłam w lIDLu i były zwróciłam uwagę jak pani wsadzała malca do tego siedzonka, więc u nas są.
Stary 2014-03-09, 06:05   #3610
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Michałku i Kacperku!

100 lat w szczęściu, zdrowiu i miłości!
Spełnienia marzeń, góry prezentów i pociechy z rodziców!

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:31 ----------

przeleciałam na szybko, bom wykończona, nocka kiepska
dałam o 20:30 nurofen, w nocy mierzyłam temp było 36,7, teraz o 5 36,6

ale dziąsła płakać mi się chce, bo go to na prawdę okropnie boli nie jest tak jak poprzednio, że piszczy, marudzi itd. teraz bardzo boli, nawet przez sen kwili, mam wrażenie że już jest taki słaby jeszcze go takiego cierpiącego nie widziałam

byliśmy z K. wczoraj u dentystki, dzielny był, zabrał jej te małe lustereczko. Na razie mamy psikać 2 razy dziennie tamtu-verde na górne dziąsło. nie pocieszyła nas, bo wszystkie 4 też rozpulchnione, także jeszcze długa droga, ale mam nadzieję, że gorzej jak przy 3 już nie będzie (bo się chyba nie da)

a! wczoraj wyszła ta jedna cholera! prawa dolna 3, ale dookoła jest biała plama, chyba nie pleśniawka, bo dentystka powiedziała, że dobrze że nie ma aft itp a widziała to
10-tka za nami, jesteśmy na zębowym półmetku

Cytat:
kto zna angielski lepiej niz ja?
http://www.prweb.com/releases/ASOT/T...eb11598819.htm

(czy to wiarygodne zrodlo (to anglojezyczne), czy zwykly blog?)

http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/
ale to i tak chyba mowa tu o tych pierwszych szczepionkach a nie o mmr więc tak czy siak już po ptokach

ktoś w komentarzach napisał, że możliwe jest że autyzmowi są też winne planowane cesarki bo nie ma wyrzutu oksytocyny do mózgu czy coś takiego, także to też nie jest pewne na 100% bo czynników może być wiele a jak ktoś chce udowodnić akurat związek ze szczepieniami to to zrobi, nie zważając na inne okoliczności

co nie zmienia faktu, że okropnie boję się najbliższego szczepienia

a! w komentarzach ktoś napisał, że jego dziecko od szczepienia męczy się z azs. ciekawe czy to możliwe

Cytat:
Mała śpi noc spokojna w ogóle nocki były o dziwo spokojne mimo tak wysokiej gorączki dziś w nocy nawet nie podałam jej przeciwgorączkowego leku mimo iż była rozpalona ale nie chciałam jej budzić ona tak nie lubi tych syropków że mi zaraz je wymiotuje a po czopkach to histeri dostaje na mój widok jak chcę jej zmienić pieluchę wczoraj to odemnie uciekała już
oliwka Anielka miała tylko gorączkę czy jeszcze jakieś objawy? kaszel, katar?

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Trochę mnie tylko martwi, że w sumie wszystkie dzieciaczki już załapały jedzenie (nawet T. Pani już nie gardzi grudkami, prawda? ) a u nas cały czas jest zabawa jedzeniem. Dzisiaj makaron był wkładany do buzi, potem wyjmowała sobie paluszkami i wyrzucała na ziemie.
u nas jest tak dziwnie, że ja tego nie ogarniam. Bułki potrafi oderwać kawał wielkości ok 3x1,5 cm i memla, jabłko też je z całości, banana, chleb, ryba w kawałkach ok 1x1 idzie bez problemu itd ale zupę je prawie papkę. no już pomijam fakt, że jak zje 1-2 w tygodniu to skaczę z radości po ścianach, bo nie chce jeść od jakiegoś czasu w ogóle

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
upiekłyśmy z teściową ciacho z brzoskwiniami i prince polo pycha
przepis, przepis, przepis

Cytat:

można wsadzić dziecko
Stary 2014-03-09, 07:42   #3611
oliwka__
Zakorzenienie

Kwiatuszku tylko goraczka nic więcej żadnych obiawów, i nadal walczymy z goraczka 38-39 masakra, jutro mamy zrobic badanie moczu ciekawe czy uda mi sie pobrać bo ostatnim razy próby były nieudolne. Jakiś taki wirus podobno panuje tz zapalenie gardła t. mówiła że u fryzjera babki gadały że ich wnuki też tylko gorączki i żadnych innych objawów.

Jak wy odpisujecie na tel? Mi napisanie tej krótkiej odp. zajęło wieki

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

OTJ jak despa dostała schab to ty może karkówke? Albo coś do zagryzienia worek ziemniaków?

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Idę sprzątać bo my wczoraj się gościliśmy zaraz będzie kłótni że spać nie daje ale od godziny sięjuż czje by odkurzacz odpalić
Stary 2014-03-09, 08:29   #3612
BYou
MBZ♥

Oliwko kochana dziękuję za pamięć już wcześniej zamówiłam.
Powodzenia w lapaniu siuskow.i kciuka za zdrówko.

Będę potem bo teraz z telefonu nadaję i mam dość

i pięknej niedzieli

Dla naszego męskiego Trio Solenizantow najlepsze życzenia, rosniecie na pociechę Rodziców Kochani

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-03-09 o 10:11
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 08:48   #3613
oliwka__
Zakorzenienie

Wszystkiego NAJ NAJ NAJ najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów z okazji 1 urodzin
Kacperek
Michałek
Karolek
Stary 2014-03-09, 09:13   #3614
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Potrójne
Wszystkiego najlepszego chlopaki - rośnijcie zdrowo i szczęśliwie!
Stary 2014-03-09, 09:21   #3615
monicca1989
Zakorzenienie

Spóźnione życzenia dla Roszka i dzisiejszych solenizantów:
Kacperka, Michałka i Karolka

W Dniu Pierwszych Urodzin
życzę Wam dużo, dużo zdrówka,
radosnej twarzyczki, wspaniałych
zabaw i pięknych prezentów.

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 09:32   #3616
bzinka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów Torresa, Kacperka i Karolka! Duuużo zdrowia i uśmiechu na co dzień! Moc uścisków!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 10:08   #3617
Moderna
Zakorzenienie

Dla Kacperka, Michalka i Karolka wszystkiego NAJ lepszego buziaczki maluszki !

a my za chwilke zbieramy sie i jedziemy do ZOO popatrzyć na malpki i tygryski
Stary 2014-03-09, 10:18   #3618
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Wszystkiego NAJ NAJ NAJ najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów z okazji 1 urodzin

Kacperek

Michałek

Karolek

Jeeee podpinam sie ...!!!
NajLepszego kochane chlopaki

CATH - no surowego daje - jakos nie wpadlam na pomysl ugotowac - to zle ...? Kroje na takie a'la malusi paznokiec inaczej sie dlawi - co innego babanka miekki to nawet i calego potrafi wybrac z miseczki

Wlasnie probuje uspac Milusia - mleko bujanie oczy zamkniete - klade do lozeczka oczy otwarte poglasakalam po glowce i wyszlam - slysze ze mleko wypil do konca i na razie bawi sie pluje smarka smieje - ale nie wchodze pewnie za ok 10min bede musiala tam isc i UluLac
- musze sie wziasc za siebie i po malu oduczac go usypiania-bujania ( bo rece mi nie wyrabiaja ) - tylko JAK..???

Kocham Cie Emilianku

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

MODERNA / Zoo woooow - udanego wypadu - ja sie chyba z Milusiem wybiore na roczek do Akwarium ost raz jak bylam to mial niecaly miesiac hehe.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2014-03-09 o 10:17
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 10:23   #3619
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

a my za chwilke zbieramy sie i jedziemy do ZOO popatrzyć na malpki i tygryski
Ooo jak fajnie! My planujemy na wakacje, pewnie do zoo w Czechach, ale musimy małemu paszport wyrobić
Stary 2014-03-09, 10:49   #3620
kasia86bgo
Zakorzenienie

Akurat jak mialam isc do pokoju zadzwonila kolezanka gadu-gadu z pokoju dobiegalo "aaaaa myyyyyy aaaaa mryyyyy " skonczylam - slysze Cisza wchodze patrze a Milus spi w drugim koncu lozeczka z glowa na Misku to tylko kocykiem przykrylam hihi.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-03-09, 11:06   #3621
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
przepis, przepis, przepis
jak tesciowa wróci bo nie wiem gdzie jest a nie pamietam proporcji
WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO DLA
Kacperka, Michałka i Karolka

DUŻO ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA ,PREZENTÓW I SPEŁNIENIA MARZEŃ

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 11:16   #3622
alliw
Zadomowienie

Dla naszych Trzech Muszkieterów Kacperka, Torresa i Karolka: 100 lat w zdrowiu i szczęściu, moc radości i miłosci! : cmok:
Stary 2014-03-09, 11:39   #3623
nestelle
Zakorzenienie

........................

......................... ........DLA KACPERKA

..........................

......................... ......................... ......................... ......................... ............

......................... ..............DLA MICHAŁKA
......................... ..

......................... ......................... ......................... ......................... ..............

DLA KAROLKA
Stary 2014-03-09, 11:41   #3624
anika_s
Wtajemniczenie

DLA KACPERKA, MICHAŁKA I KAROLKA MOC BUZIAKÓW I ZDROWECZKA W DNIU WASZEGO ŚWIĘTA

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-03-09 o 11:46
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 12:08   #3625
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dla naszych Trzech Muszkieterów Kacperka, Torresa i Karolka: 100 lat w zdrowiu i szczęściu, moc radości i miłosci! : cmok:
Podpinam sie!!!

Dzien dobry
Najpierw sie pochwale - Krzys obudzil sie o 4 rano, wolal i stal w lozeczku - wzielam na rece, dalam smoka, pokolysalam, przysnal. Odlozylam, poszlam do lazienki, znow stoi i wola. Znow na rece, tym razem kubek z woda, potem smok, potulilam, odlozylam i zasnal! Bez cycka!

A co do mieszkania:

Hally - kredyt na razie nas nie interesuje, jak sie urodzi Malenstwo, bedziemy starac sie o mieszkanie komunalne i dopiero jak to nie wypali, to moze - ale zdolnosc i tak mamy niewielka...
I z wynajmowanym lokum jest tak, ze zawsze mozna zrezygnowac, zamienic na tansze itd, a z kredytem juz gorzej

Cathlyn - metraz? No co najmniej te 40 m2, dwa pokoje z osobna kuchnia. Najlepiej ok. 50.
I mialam Cie spytac - Ty w ogole miesanie dajesz?

I jeszcze raz spytam o te materace i robaki (?), o czym pisalyscie?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 12:28   #3626
oliwka__
Zakorzenienie

Tasia chodzi o to że w tv był jakiś reportaż czy coś o tym że w tych materaacach lęgną się jakieś robaki i żeby sprawdzać. Podobno chodziło o materace firmy fiki-miki ze swarzędza szukając tych wiadomości na szybko nic nie znalazłam to chyba w jakiejś tv śniadanowiej było, ale widzę że na róże materace z gryką nie tylko tej firmy od paru lat już pisały mamy że się robactwo lęgnie u jednych nic a u innych nawet po paru miesiącach

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Tasia no i za nockę

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

o właśnie proszę http://pytanienasniadanie.tvp.pl/139...yku-dzieciecym
Stary 2014-03-09, 12:29   #3627
cathlyn
Rozeznanie

STO LAT DLA DZISIEJSZYCH SOLENIZANTÓW

:par ty:
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

u nas jest tak dziwnie, że ja tego nie ogarniam. Bułki potrafi oderwać kawał wielkości ok 3x1,5 cm i memla, jabłko też je z całości, banana, chleb, ryba w kawałkach ok 1x1 idzie bez problemu itd ale zupę je prawie papkę. no już pomijam fakt, że jak zje 1-2 w tygodniu to skaczę z radości po ścianach, bo nie chce jeść od jakiegoś czasu w ogóle
ale tak całe jabłko do ręki dajesz czy kawałki?

Kasia a z jabłuszkiem to nie trzeba gotowanego, ja się cały czas cykam, że surowe za twarde i tak się dopytuję czy już dajecie kawalki surowego - może i ja się odważę.

Cytat:
Znow na rece, tym razem kubek z woda, potem smok, potulilam, odlozylam i zasnal! Bez cycka!

Cathlyn - metraz? No co najmniej te 40 m2, dwa pokoje z osobna kuchnia. Najlepiej ok. 50.
I mialam Cie spytac - Ty w ogole miesanie dajesz?

I jeszcze raz spytam o te materace i robaki (?), o czym pisalyscie?
1.
2. Taki metraż to niestety 2 tys. min....Chyba że pod warszawą...
3. Nie daję Za każdym razem po mięsie ból brzuszka w nocy... Jak ja jem obiad to staram się jej dać kawałek mięsa ode mnie - bardzo drobno siekam mięsko i jej daję ociupinę. Przy większej ilości brzuszek dokucza...
Dlatego martwię się, czy L. dostaje wszystkie składniki, których potrzebuje. Bo jak na swój wiek to naprawdę mało je...

A z robakami to w materacach (pianka-gryka?) odkryto robaki - był podany link do reportażu, ale nie udało mi się otworzyć, więc nie znam szczegółów - TŻ kazałam otworzyć materaz i szuka ć robakow
Stary 2014-03-09, 12:38   #3628
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
ale tak całe jabłko do ręki dajesz czy kawałki?

Kasia a z jabłuszkiem to nie trzeba gotowanego, ja się cały czas cykam, że surowe za twarde i tak się dopytuję czy już dajecie kawalki surowego - może i ja się odważę.

ja nie Kasia - ale daję surowe albo kawałek (ćwiartkę w rączkę ) albo mniejsze całe oczywiście je pod moim nadzorem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 12:41   #3629
kasia86bgo
Zakorzenienie

TASIA - za nocke ...!!
No i za mieszkanie
( sprawdz sobie Gumtrre czy jakos tak, ja kilka lat temu tam znalazlam fajne ogloszenie, nio ale w Katowicach - pamietam placilismy 850zeta plus media za 45m2 )

CATH - co do jabluszka jak w grudniu do PL polecialam, mama zaczela mu dawac walsnie obrane tylko ze skorki a mial az 2zeby hihi.

Wstalismy ....!! mlody dorwal mi kabel ladowarki do afJana i sie tym bawi a TYLE zabawek ma obok - ale spryciarz wlaczyl sobie owieczke obok i co chwila zmienia melodie
No nic ide cos na obiad umyslic - tylko co ...?

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

ANIKA / nio jak ja daje do raczki to zawsze odgryzie Taki kawalek ze sie krztusi - wiec na razie dalej kroje w mini kosteczki

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-03-09, 12:48   #3630
oliwka__
Zakorzenienie

Moje dziecko ostatnio samo się poczęstowało jabłkiem prosto z warzywniaka nie umytym i wskórce zostawiłam zakupy w siatce na podłodze i poszłam ręce wymyć i się przebrać a mała w tym czasie wyciągnęła z torby siateczkę z jabłuszkami i zadowolona siedziała i próbowła jeść i nawet udało jej się trochę zeskrobać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości