Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 21:13   #2341
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Idę się kapać, jeszcze się z tż trzeba pogzić i iść spaaać, bo padam Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:14   #2342
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
WWW.PUDELEK.PL !

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubuś napił sie z pstryczka
Pił, czujecie!? P.I.Ł.!!!
wychlał 1/4 kubka na raz

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jakiego jakiego mow szybko
bo okaże sie zaraz ze tylko Julek nie umie pic z nuekapkow
Daria też nie potrafi
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja może nie będę Wam psuła nastrojów. Dzień kobiet? Jaki dzień kobiet. Ku.wa czasem się zastanawiam za co tyle złego... nigdy bym nie pomyślała że tak będzie moje życie wyglądało.

Najlepszego kobitki

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
c
Z okazji dnia kobiet ide sobie na impreze z ludzmi z pracy :P Mialam nie isc, ale po tekscie tza, ze " jest mu obojetne bo i tak mam okres" stwierdzilam, ze zdecydowanie ide sie odchamic

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

A z milszych wiadomości... Tż pamiętał o swoich kobietkach Paulinka dostała od taty szmacianą lalę i zastaw pani doktor a mama telefon....Wahałam się między 4 a 5 calami... dostałam 4 i powiem szczerze, że jak dla mnie olbrzymi... przyzwyczaję się kiedyś, narazie kompletnie go nie ogarniam, umiem zadzwonić i wysłać sms, choć i z tym się okropnie męczę,reszta z czasem... to mój pierwszy smartfon...

Coś mnie podkusiło i zadzwoniłam do tej Rabki, bo coś długo nie dzwonią.. Mówi mi babka, że ok 2 miesięcy mamy czekać, a na pyt ile czasu przed wyjazdem zadzwonią odpowiedziała, że 2-3dni... szok...
No i w związku z tym, że już wiem na czym stoję podjełam męską decyzję.. Pisałam Wam jakiś czas temu, że czaję się na pewne stanowisko... tak się składa, że właśnie są przyjęcia, więc cv i list motywacyjny wysłany... dwa namiary na nianię są... a także dojrzewam do zapisania się na egz na prawo jazdy, borobiłam w na początku ciąży, stresowałam się strasznie i odpuściłam, później cięzko było do tego wrócić, a teraz koniecznie musze zrobić.... Już nie mogę się doczekać, kiedy zacznę pracować... o ile się wogle dostanę...praca wg mnie bardzo fajna, dobrze płatna, w budżetówce także.... proszę o kciuki
dla tż
i za pracę
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a na koniec z ciekawostek, to Wam powiem, że t. kupił sobie nowe auto i z racji tego, że mamy pod domem "wiosenne porządki" tak to nazwijmy Auta musiały stanąć na ulicy i jakiś cep i kutafon u.☠☠☠ał mu lusterko, w sensie, że ukradł!! polak potrafiiiiiiiiiii......

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość

W ogóle tz jest miszczem w usypianiu Julexa - rano ją przejął, ja poszłam spać. Budzę się po 9:00 - Młoda drzemie. No szok. Potem o 15:00 poszłam na rower - wracam - Mała śpi. Zaczęłam brać pod uwagę teorię ze skarpetkami (Szaja ), ale tz wziął też Młodą po wieczornej kąpieli, jak już zjadła kp, i wtedy widziałam, jak ona się w niego wtula i odpływa No cudne to jest. Leży mu na klacie jak za noworodka

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie Domcia śpi, a ja na chwilkę wpadłam na wątek, bo głowa mnie napier**** od tego kataru. Nienawidzę być chora

Pytanko mam do mam, których dzieci nie zasypiają same na noc odłożone do łóżeczka. Jak usypiacie swoje dzieci??? Nosicie je na rękach, bujacie, śpiewacie przy tym??? Jakie macie sposoby???
Zdrówka życzę!
A co do usypiania...wieczorem jak dostaje mleczko to zasypia mi na rękach w trakcie picia. Odkładam do łóżeczka i śpi. A w dzień gorzej. Czasem wystarczy że z nią siedzę , przytulam, zasypia i odkładam do łóżeczka, ale przeważnie nosić muszę przez jakieś 5-10 min.
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

nie mogę się jakoś ogarnąć, szkoła trochę czasu mi zabiera, w dodatku dziś znowu byłam z Ola na SORze. Martwię się, bo w czwartek skończyła antybiotyk i już dostała następny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zdrówka dla Oleńki!
Stary 2014-03-08, 21:15   #2343
hje
Zakorzenienie

Lucek się nam urwał z łańcucha i szczeka matoł pod oknem

Paaaa
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:25   #2344
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
U nas się to sprawdziło, dlatego przenieśliśmy kąpiel na inną godzine, żeby nie tugezowala do późna

A co do porządku, to chyba tak.. Muszę nad tym pomyśleć.

Ola charlizz znów zwymiotowala i ma gorączkę, co to się dzieje kciuki!

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Pytacie czym mnie t. wkurzyła.... nie chce mi się teraz pisać o tym
w poniedziałek muszę Darię z nią zostawić i bardzo się boję
Stary 2014-03-08, 21:36   #2345
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Witam, witam wszystkich witajacych. Powiem Wam, Ze coś ostatnio się z tugezami opuscilyscie...
Neti nie polewa, a ta wielka impra co to u hje miała być jakoś obeszla się bez echa
No dziwisz sie jak wodzirejki brakło? Neti daje radę ale samej jej ciezko :p

Fajnie ze tak nagle sie puściła i poszła ciekawe co siedzi w tych malych glowkach, ze nagle postanawiają ze se pójdą :p

Mój tz wrócił z pracy z dwoma prezentami dla mnie legginsy z calzedoni takie w róże pastelowe - fajne bardzo i rozmiar dobry

A drugi dla Hani spodnie i blizną z zary takie piękne ! Aż dziwne ze sam wybrał :p no i dostałam buziaka którego chciałam

Nawet jest miło

Ale strasznie spać mi sie chce chyba pojde....

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Charliz zdrowka dla Oleńki

A co do usypiania Hania baaardzo różnie. Czasem chce na rękach a często wybija sie odgina w tył odkladam do lozeczka a ona tam też sie miota... Dziś było tak ciężko. Nie wiem wtedy mi przykro ze chce jej sie spać a ja nie umiem jej uspac na rękach bo tego nie chce

Stary 2014-03-08, 21:37   #2346
BlackSanctum
Zakorzenienie

Jeju, czemu tyle dzieciaczków teraz choruje?! Co to się dzieje?!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:46   #2347
insolito
Zadomowienie

Napisałam w k.

Cytat:
Dobrze prawi, polać jej!
Wróciłaś i od razu miło się zrobiło Zdrówka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45503472]
----------------
Buty sobie kupiłam https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_44.jpg takie, ale czarne

nic, że z sezonu 2012 fajnie na nodze wyglądają, powiem wam, że patrząc na fotkę tylko w życiu bym ich nie kupiła, a na mojej nodze super!

i kupiliśmy lodówkę, wreszcie będę zamrażalnik miała duży! ale się jaram już planuję lepienie pierogów![/QUOTE]

Jednak zakupy uszczęśliwiają

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
:
[/COLOR]Pytacie czym mnie t. wkurzyła.... nie chce mi się teraz pisać o tym
w poniedziałek muszę Darię z nią zostawić i bardzo się boję

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Fajnie ze tak nagle sie puściła i poszła ciekawe co siedzi w tych malych glowkach, ze nagle postanawiają ze se pójdą :p

Mój tz wrócił z pracy z dwoma prezentami dla mnie legginsy z calzedoni takie w róże pastelowe - fajne bardzo i rozmiar dobry

A drugi dla Hani spodnie i blizną z zary takie piękne ! Aż dziwne ze sam wybrał :p no i dostałam buziaka którego chciałam

Nawet jest miło

No widzisz jaki fajny Tż

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-08, 22:01   #2348
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Nawet jest miło

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Charliz zdrowka dla Oleńki

A co do usypiania Hania baaardzo różnie. Czasem chce na rękach a często wybija sie odgina w tył odkladam do lozeczka a ona tam też sie miota... Dziś było tak ciężko. Nie wiem wtedy mi przykro ze chce jej sie spać a ja nie umiem jej uspac na rękach bo tego nie chce

E tam, wcale nie tak nagle - Twoja Hania codziennie ćwiczy koordynację ruchową jak się wspina itp. To tylko nam się wydaje, że to tak bez prób idzie
U nas też - poszła parę kroczków. Potem codziennie próbowała, chyba po tygodniu było tak, że raczkowała tylko jeśli chciała się gdzieś bardzo szybko dostać. A teraz mi się wydaje, że chodziła całe życie bardzo rzadko raczkuje, czasem chwilkę jak się przypomni, cały dzień na nogach jest.

Super, że tż się jednak spisał.

Zdrówka dla Oli Charlizz!
Biedne chorowitki nasze..

A wiecie co? jestem po sesji! nannana wreszcie! Masakra była bo ratowałam się tabletkami na gardło i piciem, bo egzamin ustny a moje gardło nie żyje, ledwo się odezwać mogę i łapie mnie mega kaszel.. ale 4 jest. Koniec koniec koniec !
Wierzcie mi, wszystkie soki ze mnie ta sesja wyssała, najpierw w cholerę projektów a potem egzaminy masakry.

Znowu zarwałam noc, bo jak się kładłam była 4:20 ale same wiecie, że przy maluchu w dzień uczyć się ciężko. Ulga niesamowita. Będę się mogła zabrać za Margo S

Ale wiecie co? biedna Amelcia znowu się popłakała jak z domu wychodziłam , a jak wróciłam to taaaaak się cieszyła, taaak się śmiała, krzyczała "mama mama"...
Jak chciałam się przebrać z galowych rzeczy i zrobić siku to się rozpłakała bida moja - jak wracam to natychmiast musi być przy mnie, na mnie, tulona, w centrum uwagi. Inaczej płacze. Czy Wasze pociechy też tak mają?

Śmiesznie też ma ostatnio bo się nauczyła chodzić do tyłu - i jak siedzę z nią na ziemi np do bierze ksiązkę swoją, idzie tak tyłem, cofa się i cofa, a potem siada mi pupą na kolanach. Sadowi się. Śmieszne. Takie "pozycja zajęta - czytaj mamo!"

Co do niekapków: czy z tego pstryczka nie cieknie? Bo ten Avent mnie denerwuje, muszę go porządnie i dokładnie zakręcić, bo cieknie..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:06   #2349
ania13.03
Zadomowienie

Hej

charlizz zdrowka dla Olenki

bokeh brawa dla Tzta Pochwal sie prezentami

silver

Little i bardzo dobrze zrobilas, ze poszlas! Baw sie dobrze. Co za glupi tekst tzta

gojka dla Twojego tztza rowniez brawa i w ogole dla wszystkich, ktorzy docenili dzisaj swoje kobiety
Kciuki za prace

Yellow witaj w klubie

Debrah GRATULACJE

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-08 o 22:08
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:21   #2350
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

A wiecie co? jestem po sesji! nannana wreszcie! Masakra była bo ratowałam się tabletkami na gardło i piciem, bo egzamin ustny a moje gardło nie żyje, ledwo się odezwać mogę i łapie mnie mega kaszel.. ale 4 jest. Koniec koniec koniec !
Wierzcie mi, wszystkie soki ze mnie ta sesja wyssała, najpierw w cholerę projektów a potem egzaminy masakry.

Znowu zarwałam noc, bo jak się kładłam była 4:20 ale same wiecie, że przy maluchu w dzień uczyć się ciężko. Ulga niesamowita. Będę się mogła zabrać za Margo S

Ale wiecie co? biedna Amelcia znowu się popłakała jak z domu wychodziłam , a jak wróciłam to taaaaak się cieszyła, taaak się śmiała, krzyczała "mama mama"...
Jak chciałam się przebrać z galowych rzeczy i zrobić siku to się rozpłakała bida moja - jak wracam to natychmiast musi być przy mnie, na mnie, tulona, w centrum uwagi. Inaczej płacze. Czy Wasze pociechy też tak mają?

Śmiesznie też ma ostatnio bo się nauczyła chodzić do tyłu - i jak siedzę z nią na ziemi np do bierze ksiązkę swoją, idzie tak tyłem, cofa się i cofa, a potem siada mi pupą na kolanach. Sadowi się. Śmieszne. Takie "pozycja zajęta - czytaj mamo!"

Co do niekapków: czy z tego pstryczka nie cieknie? Bo ten Avent mnie denerwuje, muszę go porządnie i dokładnie zakręcić, bo cieknie..

Gratulacje ukończenia sesji Odeśpij i bież się za knigę co byś mogła nam tu ciekawostki podrzucić

Jej jakie słodkie musi być takie powitanie Piotrek niema kiedy się za mną stęsknić więc nie wiem jakby zareagował Jedyne co to tydzień temu u teściów Piotrek wstał z płaczem() wziął go tż (wydawało nam się, że dla Pietrka to bez różnicy czy ja czy on ) , a on dalej zawodził, to wszyscy próbują go zabawić, uspokoić . Wzięłam go ja i w dokładnie w sekundę z histerii była cisza, wtulił się i uspokoił Ponosiłam go , jak już myślałam, że wszystko ok to daje Tż bo ręce mnie już bolał, a ten znów płacze jakby go ze skóry obcierali i ponownie momentalnie uspokoił się jak tylko go przytuliłam Chyba wtedy pierwszy raz poczułam, żę w tej danej chwili była dla niego najważniejsza

Piotrek też chodzi do tyłu i tak śmiesznie się usadawia

My też mieliśmy cieknący, poszukałam w necie opinii i kupiłam ten: https://www.google.pl/search?q=nuk+k...76%3B531%3B320 I faktycznie nic nie ciekie, nawet jak weźmie się go do góry nogami Tylko ciążko się ciągnie, ale tż coś tam pokombinował i już jest ok

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:36   #2351
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Gratulacje ukończenia sesji Odeśpij i bież się za knigę co byś mogła nam tu ciekawostki podrzucić

Jej jakie słodkie musi być takie powitanie Piotrek niema kiedy się za mną stęsknić więc nie wiem jakby zareagował Jedyne co to tydzień temu u teściów Piotrek wstał z płaczem() wziął go tż (wydawało nam się, że dla Pietrka to bez różnicy czy ja czy on ) , a on dalej zawodził, to wszyscy próbują go zabawić, uspokoić . Wzięłam go ja i w dokładnie w sekundę z histerii była cisza, wtulił się i uspokoił Ponosiłam go , jak już myślałam, że wszystko ok to daje Tż bo ręce mnie już bolał, a ten znów płacze jakby go ze skóry obcierali i ponownie momentalnie uspokoił się jak tylko go przytuliłam Chyba wtedy pierwszy raz poczułam, żę w tej danej chwili była dla niego najważniejsza

Piotrek też chodzi do tyłu i tak śmiesznie się usadawia

My też mieliśmy cieknący, poszukałam w necie opinii i kupiłam ten: https://www.google.pl/search?q=nuk+k...76%3B531%3B320 I faktycznie nic nie ciekie, nawet jak weźmie się go do góry nogami Tylko ciążko się ciągnie, ale tż coś tam pokombinował i już jest ok
No właśnie to samo - też mi się wydawało, że jak jest Tż to młoda da radę, przecież to ukochany tatuś jest - a tu już drugi raz płacz, mimo, że oddałam w ręce taty. Chyba jednak nadszedł czas kiedy mamy są na topie i tatuś nie zawsze wystarcza (Nancy)

A ja chyba kupię kubek pstryczek.
Z naszego kapie ale nie ustnikiem tylko jakby w miejscu zakręcania.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:45   #2352
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
super, ze budowa rusza, zazdroszcze Ci
To Kubus prawdziwy facet juz

witaj fajnie, ze miałas siostre Co tam u Was, jak Natalia?

u Nas Olcia baardzo lubi mycie zębów Ale najpierw tylko patrzyła jak ja sobie myję (sama jeszcze nie miała), wiec kiedy w koncu zabrałam sie za jej pierwsze ząbki ze szczoteczką to bardzo była zadowolona i teraz od razu otwiera buzke i czeka .... ale pozwala mi je myś jakies 30 sek, pozniej koniecznie musi sama
Natasza

niom bylo cudownie jak za starych dobrych czasów

Nataszka ok, pyskuje, palusiem pokazuje co chce, albo bierze moja czy meza reka jak chce cos dostac, miny teraz grozne robi, zmarszczy brwi,
i noski noski uwielbia robic jest wtedy taka kochna, osttnio z misiem tez robi kruszynka moja

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no właśnie w zezłym roku to jechaliśmy autem i mogłam spakować wszystko łącznie z krzesełkiem do karmienia
z doświadczenia wiem,że z ubranek to nosił może ze 4 koszulki a tak to resztą w pampku samym, mleczko też z cysusia a teraz?
z reguły nie korzystamy z biur podróży więc lecimy mając zapewnione śniadania
czyli proponujesz wziąć kaszkę,pampków na 2 dni i ewentualnie żarełko włąśnie na najbliższe godziny?
a miałam pytać jeszcze o wózek
nie mialaś problemu? bo ja raczej kubełkowego nie wezmę bo za dużo miejsca, chyba kupię na tę podróż parasolkę jakoś lekką rozkładaną do spania
mam tylko jeden dylemat, tylko nie śmiejscie się
od urodzenia młody jest nauczony zasypiać przy wentylatorze (my też ) zawsze targaliśmy go wszędzie za sobą a teraz będzie kino bo przecież do samolotu nie wezmę wentylatora

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

co Ty nie mam nic wspólnego, po prostu miałam wizję, gdzieś widziałam w gazecie i potem z tym stolarzem mazaliśmy, kreśliliśmy itp
ja zasypialam przy okapie, bo tak fajnie warczał, tu nie warczy i kiepsko mi sie spi

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dostałyśmy skierowanie do szpitala Mała nic nie pije, było już lepiej a dziś w nocy znów chlustanie i podobne akcje...
Martwię się o nią ale wiem, że tam ją nawodnią i wróci moje dziecko bo teraz jej nie poznaję
ojejku
zdróweczka dla Malutkiej

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej ja tak samo u t.

Witaj Cała !!!
Deli super prezent. Jest już imię dla suni?
U nas zasypianie to co dzień inna historia aczkolwiek chyba sytuacja się stabilizuje i mogę powiedzieć że wygląda to tak :
Kompanko albo szybki shower w zlewie (powaga ! !Zdarzylo sie Wam tak myć dzieci ? Bo mi często ;-))
Ubieranie w czyste rzeczy
Wszystkie leki podaję
Proponuje butle. Jak wypije mało to znak że pobuszuje jeszcze chwile. To razem czytamy bajeczki, leżymy i śpiewam kołysanki. I proponuje butle jeszcze raz do skutku aż 200 ml pęknie ;-) wtedy zazwyczaj oczy same małemu odplywaja i ja go siup do luzeczka i gotowe. O moj sposób.
Wcześniej bylo wszystko. Teściowa do dziś lula :/

No idę spać.
Miłej nocy
zdarzalo sie
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:57   #2353
nafiyqa
Zakorzenienie

Czytam czytam i znow nie moge Was dogonic. Chcialabym tylko prosic o kciuki na jutro, co by Kuba wytrzymal cala msze bez zdemolowania kosciola i bez koncertu :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 00:02   #2354
YellowSheep
Rozeznanie

Nawijko kciuki za spokojne wypędzanie diabełka

Kurcze dziewczyny przepraszam że ja tak ciągle smęcę. Głupio mi że ciągle coś, źle się z tym czuję, Wy jesteście takie mądre i zaradne a ja sobie z niczym rady nie mogę dać.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 03:11   #2355
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Czesc!
Cytat:
No właśnie to samo - też mi się wydawało, że jak jest Tż to młoda da radę, przecież to ukochany tatuś jest - a tu już drugi raz płacz, mimo, że oddałam w ręce taty. Chyba jednak nadszedł czas kiedy mamy są na topie i tatuś nie zawsze wystarcza (Nancy)

A ja chyba kupię kubek pstryczek.
Z naszego kapie ale nie ustnikiem tylko jakby w miejscu zakręcania.

U nas w dzien tatus jest ok, ale w nocy nagle przestal wystarczac. Takze chyba rzeczywiscie taki etap sie zaczal...

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czytam czytam i znow nie moge Was dogonic. Chcialabym tylko prosic o kciuki na jutro, co by Kuba wytrzymal cala msze bez zdemolowania kosciola i bez koncertu :P

Zalatwione!! Kciuki!

meduzzo jak Julianka? Zdrowka!
Dla Olenki charliz rowniez!
jaka u nas na co dzien jest prysznic normalny, od swieta, kiedy chcemy sie wygrzac wanna a w zlewie "prysznic" za noworodka, w lecie, by z potu oplukac i obecnie po kazdej kupalolo.
Nie pamietam, ktora z Was pisala, ze dziecko rozbudza sie po kapieli. Nie prosciej byloby przesunac kapiel o 2h, ubrac w pidzamke i normalnie przetrwac pozostaly czas do spania? Wiekszosc moich kolezanek tak robi i bardzo sobie chwala ten system.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 06:01   #2356
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!

U nas w dzien tatus jest ok, ale w nocy nagle przestal wystarczac. Takze chyba rzeczywiscie taki etap sie zaczal...

---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

Zalatwione!! Kciuki!

meduzzo jak Julianka? Zdrowka!
Dla Olenki charliz rowniez!
jaka u nas na co dzien jest prysznic normalny, od swieta, kiedy chcemy sie wygrzac wanna a w zlewie "prysznic" za noworodka, w lecie, by z potu oplukac i obecnie po kazdej kupalolo.
Nie pamietam, ktora z Was pisala, ze dziecko rozbudza sie po kapieli. Nie prosciej byloby przesunac kapiel o 2h, ubrac w pidzamke i normalnie przetrwac pozostaly czas do spania? Wiekszosc moich kolezanek tak robi i bardzo sobie chwala ten system.
U nas się też spsprawdził ten system

Nawijko, kciuki!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 07:44   #2357
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Yellow, przestań chrzanić

Ponawiam pytanie o puder, dziewczyny
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 07:48   #2358
ania13.03
Zadomowienie

Szaja, u mnie super sprawdza sie stay matte z rimmela albo ryzowy/bambusowy z paese.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-03-09, 07:48   #2359
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze dziewczyny przepraszam że ja tak ciągle smęcę. Głupio mi że ciągle coś, źle się z tym czuję, Wy jesteście takie mądre i zaradne a ja sobie z niczym rady nie mogę dać.
Oszalalas ? Nikomu nie smecisz to nie Twoja wina ze tak Ci sie pokomplikowalo a tz niczego Ci nie ułatwia każdej z nas w takiej sytuacji było by ciezko!

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-09, 07:52   #2360
Konto usunięte

Aniu, właśnie stay matte mam i mi się znudził, do tego nie wiem, jaki kolor dobrać, tylko transparentny...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 07:54   #2361
ania13.03
Zadomowienie

Hehe no ja tez zawsze transparentny :P Wyprobuj ten paese w takim razie, jak stay matte lubisz to i ten powinien Ci podpasowac

nawijko, kciuki zacisniete

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-03-09 o 08:03
Stary 2014-03-09, 08:14   #2362
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

A co do Colorstay'a, to musiałaś przegapić , ale setki razy pisałam, że to mój ulubiony podkład. Tylko który chcesz kupić? Do cery tłustej i mieszanej, czy do suchej i normalnej? Ja używam tego drugiego i absolutnie nie wpływa na nawilżenie skóry, ani trochę je nie obciąża ani nie przesusza. Moja siostra natomiast używa pierwszego i też bardzo, bardzo sobie chwali - to nasze ukochane podkłady. Ja nie mam mu nic do zarzucenia (no dobra, buteleczka jest do dupy).

butelka jest straszna faktycznie. A i jeszcze miałam taki problem (raz siostrze podkradłam , że wieczorem miałam wrażenie, że nie mogę go zetrzeć ze skóry, tak się trzymał.
Chyba wypróbuję ten do skóry normalnej i suchej jak będzie na niego znowu promocja - bo ostatnio w rossmanie widziałam za 40 zł.
Stary 2014-03-09, 08:29   #2363
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
butelka jest straszna faktycznie. A i jeszcze miałam taki problem (raz siostrze podkradłam , że wieczorem miałam wrażenie, że nie mogę go zetrzeć ze skóry, tak się trzymał.
Chyba wypróbuję ten do skóry normalnej i suchej jak będzie na niego znowu promocja - bo ostatnio w rossmanie widziałam za 40 zł.
No ja też nie umiem go "zetrzec"

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-03-09, 08:47   #2364
blogerka
Wtajemniczenie

szaja - chyba spróbuję odstawić marchewkę na jakiś czas. A powiedz czy ta w słoiczkach też uczula, bo o tych kupnych słyszałam. A marchewkę Borys je od małego i nic mu się nie działo, natomiast jak zaczęłam sama gotować obiadki od czasu do czasu, to może faktycznie ta marchew ma jakiś wpływ.
Dzisiaj rano znowu ma policzki bardziej suche i czerwone a żadnych nowości nie podawałam.
Zastanawiam się jeszcze na wołowiną (bo ponoć czerwone mięso przy alergi na białko nie jest wskazane), ale mam kilka takich obiadków niby z bezpiecznych składników z Rossmana i pomyślałam, ze spróbujemy.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-03-09 o 08:57
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 09:11   #2365
LadyWhisper
Zakorzenienie

Piotruś ma gorączkę.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 09:13   #2366
mala_19kw
Zakorzenienie

Hejo

Druga noc z rzędu przespana-już nie rozumiem o co chodzi i znowu wróciły nam dwie drzemki w ciągu dnia i to mi lepiej odpowiada.

Debrah-Oskar też tylko mamusiny się zrobił. Może nie tak jak u Was bo ja się właściwie nie ruszam z domu ale jeśli płacze to tylko ja go mogę uspokoić.
Tatuś jest dobry do zabawy na chwilę a tak tylko za mną biega
I często go karmie na podłodze i on wtedy siada zamiast przodem do mnie to plecami Tyłem jeszcze nie chodzi.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 09:22   #2367
Konto usunięte

Blogerko, każda może uczulić, może uczulić też to, czym psikane, ale... jeszcze tak myślę - olcha pyliła teraz i brzoza, może to to a nie pokarmówka?
Stary 2014-03-09, 09:38   #2368
s i l v e r
Zakorzenienie

U nas dziś pobuska o 6.30 ale nocka ładnie przespana. Jedzimy dziś szukać dla mnie butów do biegania ( jakoś przez neta boję się kupować bo but MUSZĘ przymierzyć).
I od jutra biegam.
Cytat:

Nawet jest miło
No widzisz postarał się

Cytat:

za egzamin

Ja Darii do tej pory nie zostawiałam tak na dłużej. Teraz zobaczę jak będzie się zachowywyać jak do pracy będę chodzić. Ostatnio się bardzo ucieszyła jak z pracy wróciłam taką radość miała na buźce i ciągle za mną chodziła
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Cytat:

No co Ty!! Oli ma cudowną mamę! To normalne że Ci cięzko..... TULĘ!!!

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hehe no ja tez zawsze transparentny :P Wyprobuj ten paese w takim razie, jak stay matte lubisz to i ten powinien Ci podpasowac

nawijko, kciuki zacisniete

Ja też
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Piotruś ma gorączkę.....
biedny Piotruś może ząbki?
Stary 2014-03-09, 09:45   #2369
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45506202]Blogerko, każda może uczulić, może uczulić też to, czym psikane, ale... jeszcze tak myślę - olcha pyliła teraz i brzoza, może to to a nie pokarmówka?[/QUOTE]

U nas coś jest na rzeczy już od grudnia jakoś, więc to chyba nie pyłki - no, mam taką nadzieję, bo jeszcze tego by brakowało.
Zmiany są już dużo, dużo mniejsze, ale ten rumień policzków nie chce zejść tak do końca.
Stary 2014-03-09, 10:07   #2370
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
szaja - chyba spróbuję odstawić marchewkę na jakiś czas. A powiedz czy ta w słoiczkach też uczula, bo o tych kupnych słyszałam. A marchewkę Borys je od małego i nic mu się nie działo, natomiast jak zaczęłam sama gotować obiadki od czasu do czasu, to może faktycznie ta marchew ma jakiś wpływ.
Dzisiaj rano znowu ma policzki bardziej suche i czerwone a żadnych nowości nie podawałam.
Zastanawiam się jeszcze na wołowiną (bo ponoć czerwone mięso przy alergi na białko nie jest wskazane), ale mam kilka takich obiadków niby z bezpiecznych składników z Rossmana i pomyślałam, ze spróbujemy.
wołowinę i cieęcine muszisz odstawić

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości