|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biega, skacze i wariuje, bunt dwulatka się szykuje. Mamusie XI-XII 2012
He he nic nie pilam wtedy choc tz proponowal kieliszek wina ale jakos jak jestem z dzieckiem w restauracji to nie odwaze sie wypic. Nadrobilam wieczorem jak juz Adas spal dwoma kieliszkami winka.
A nosek klauna Adas dostal od kelnerek w restauracji bo wszedzie go bylo pelno i kobietki zachwycone nim byly. Swoja droga w tej samej restauracji Adas miel w sierpniu imprezke z okazji chrztu. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Adas spi ja wcinam ciasteczka i pije pyszna herbatke. Tak sje zastanawiam czy nie ogarnac bo sie maly balagam zrobil no ale wiadomo ze niedzielna praca w gow.. Sie obraca, a z drugiej strony wkurza mnie ten balagan. Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Gdzie wy jestescie ? Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
hejka,
Czarus wlasnie zasnal, wiec mam chwilke dla siebie i dla Was
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
I tak pustki tutaj dzis.
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
co do samochodow, to my mamy stare punto, ktorego nie uzywalam ponad tydzien i padl mu akumlator
Tzta nie ma i teraz nie wiem co z tym zrobic
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Wsumie to i tak trzeba odkrecic wyciagnac z auta za duzo roboty Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
|
#66 | |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie w nowym watku!
Troche sie ostatnio u nas dzialo i nie bardzo mialam czas na tapatalka.. Kuba od poczatku tego tygodnia byl jakis nie swoj, marudny, nie chcial jesc, jak juz cos gryzl (a w zasadzie probowal ugryzc) to zaraz rezygnowal i widac bylo ze jedzenie go boli. Patrze w paszcze: dziasla czerwone jak chorera, cztery czworki wylaza na swiat ![]() Wieczorem byl rozgrzany, 37,3. Normalnie bym nic nie dawala, ale ze go bolalo i nie dawalo usnac, to dostal niecala dawke paracetamolu i po jakims czasie juz byl luzik bodziaki oczywiscie mokre po pepek, przebieranki kilka razy dziennie Co poza tym? Wczoraj i przedwczoraj od rana do nocy bylam sama z chlopakami w domu Ł mial zlecenie w Lublinie na dwa dni. Wrocil o 23 i rano o 7 znowu do roboty Ale jakos dalam rade bez niego jakos lepiej mi sie zorganizowac i zapanowac nad wszystkim Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- A tak w ogole to u nas w szpitalu jest chyba jakas kwarantanna (tz tak slyszal od znajomego), a babcia mi powiedziala kilka dni temu ze dzieci bylo na izbie przyjec multum i prawie wszystkie z grypa i boje sie teraz ze swoimi wychodzic na dwor...Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2014-03-09 o 13:30 |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Trochę się nie odzywałam, ale wszystko nadrobiłam Nie wiem, która wrzuciła link do torby, ale chyba zaraz ją kliknę
|
|
|
|
#68 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#69 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzinek, a Ty w PL rodzilas czy w UK. swoja droga, chyba bym chciala urodzic troche wczesniej, nawet alarm podniosl moj lekarz w zeszlzm tyg, ale falszywy. ale fajnie bylo popatrzec jak tatus panikuje bo mu sie plany organizacyjne wala Cytat:
Co do Soli, podobne odczucia mam. Sola, jak oduczylas Ize zabaw telefonami, tv na szczescie nie mam wiec 1 problem mniej. u nas taka histeria jak nie dostanie telefonu ze szok Aaa kupujesz jakis wozek podwojny czy cos. bo tez nie wiem jak to sobie zorganizowac, poki co u nas jest tak, ze ja chce w lewo, mlody w prawo, wiec jak musze cos konkretnego zalatwic to wozek okazuje sie niezbedny |
||||
|
|
|
#70 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rano wyręczyła mnie mama, teraz wpadł teściu i wyszedł z Ewą na spacer bo piękna pogoda. Mogę zalec na kanapie i chorować dalej. Gardło mam tak napuchnięte, że ledwo ślinę przełykam. I połamana jestem jakby po mnie maraton przebiegł
![]() Nasz sąsiad z dołu ma volvo, taki sedan dość elegancki ale nie jakiś mega wypas, nie wiem co to za model ale kilka lat już na pewno ma. No i on ten samochód codziennie pucuje. A weekendy to już całymi dniami Cytat:
Na głowę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z tą organizacją to ja też tak mam Tż mnie wybija z rytmu.Cytat:
Jeszcze tak mi się przypomniało, a propos podwójnych wózków. Ostatnio jak byłam na spacerze to widziałam laskę z wózkiem z bliźniakami jak popindalała na rolkach I poczułam się żałośnie z tymi moimi wszystkimi wymówkami, że mi się nie chce ruszać, bo jestem zmęczona czy coś
|
||||
|
|
|
#71 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak malego biore w fotelik, na tyl, Kuba z przodu i jade tam gdzie mi pasuje ![]() Z reszta, zaraz wstawie fotki z ostatniego spaceru ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- ![]() Kuba uciekl mi wzrokiem ![]() ![]() Emil ledwo widoczny: ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#72 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#73 |
|
Rozeznanie
|
|
#74 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że takie wychowywanie to dla mnie też takie wyzwanie i ja chyba trochę tak to traktuję, dlatego też rzadko narzekam, bo to w sumie fajna sprawa ![]() Ale też mam chwilę słabości, że mam już dość. Jednak pomoc tz i to, że wiem, że chociaż wieczorem mogę liczyć na nią liczyć bardzo dużo daje. Cytat:
![]() Szkoda, że z rodzicami tak masz jak masz, bo rozumiem, że nie garną się do tego. Cytat:
Jeszcze nie wiem jak to będzie z wózkiem. Cytat:
Zaintrygowała mnie opcja z tym fotelikiem. |
||||
|
|
|
#75 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myslalam, ze nikt nie zauwazy ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() Graco Quattro Tour Duo. Zaraz go zmierze Wozek wazy jakies 20 kg, ale moim zdaniem ciezki nie jest. Ostatnio moja 13 letnia siostra wniosla go do mnie na 1 pietro zaznaczam ze bez przymusu, miala go chwile przypilnowac pod klatka i tz mial zaraz po niego zejsc Jeszcze go sama nie znosilam, ale wlasnie ide go zniesc to po powrocie ze spaceru napisze jak bylo ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Byla moja siora na kawce Adas distal nowa pilke
teraz biega z nia jak szalony.Wysłane z mojego FUN przy użyciu Tapatalka
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Zmierzylam: w najbardziej wystajacych czesciach (od kolka przedniego do miejsca pod kierownica) okolo 125 cm. Od przedniego kolka do tylniego okolo 100 cm.
Wymiary +/- 2 cm, bo Kuba "pomagal" mi mierzyc i zabieral tasme jak chcesz to moge go potem zmierzyc jak jest zlozony.Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Zmykamy na spacer, bo pogoda taka ladna, ze az grzech siedziec w domu i sie kisic ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#79 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() a ja mam 2 tabliczki kinderków bo moje dziecko wczoraj dostałood nieświadomej cioci mojego szwagra i od teściowej z tekstem "weź, chociaż ja wiem że mu nie dasz" ![]() swoją drogą jakie to obrzydliwie słodkie ![]() super ![]() i też mam wrażenie że Adaś podobny do ciebie ![]() Cytat:
nasi rodzice właśnie powtarzają że Jasiek po tatusiu taki jest, bo ja nie dość że towarzyska nie byłam bo wyłam wszędzie gdzie mnie zabrali i ludzi się bałam, to jeszcze spokojna i problemów wiele nie sprawiałam a P potrafił auta rozwalać kolegom i generalnie robaczki miał w pupie jak Jasiek ![]() ale tak jak piszesz - ja też już nie mam kłopotów z pilotem do tv czy komórką weźmie do ręki, powie "nie" i oddajepodobnie te szafki ze śmietnikiem czy talerzami - wie że nie wolno mu ich otwierać ostatnio u mojej babci mnie zaskoczył bo ona ma pełno szkła na szafkach na wysokości Jaśka - dwa razy mu powiedzieliśmy, kazaliśmy odstawić i był spokój przez całą wizytę ![]() tyle że konsekwencja i ani razu nie można ustąpić "bo zmęczona jestem to niech się dziś pobawi" przestał tak histeryzować kiedy muszę coś zrobić, ba! posiedzi jak ma dobry nastrój 20 min w łóżeczku z zabawkami ![]() nie zmienia to faktu że często jestem sama i jestem przemęczona i dochodzą inne "problemy" ale widzę że powoli i daje się sporo opanować ja gotuję zupkę jak zwykle, Jasiek się trochę kimnął ale kiepsko z nim nadal marudny przez te ząbki i prawie nie je ![]() wczoraj do północy sobie zabalowaliśmy na tych urodzinach a dziś u rodziców byliśmy bo siora zjechała
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2014-03-09 o 17:25 |
|||
|
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak juz bede wolniejsza.Mozna po schodach zjechac zlozonym i rozlozonym, ale z dziecmi w srodku juz bedzie raczej trudno, jak 12 kilo siadzie z przodu ![]() Znioslam go zlozonego i dalam rade Nie powiem ze leciutki, bo to jednak wozek podwojny, ale bez problemu go mozna zniesc. Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Co do dnia kobiet to pozno tzta mialam w domu, lekko przed polnoca Ale dostalam perfumy, ktore mnie ostatnio jaraja i milke ![]() Dobrze, bo od jutra dieta i cwiczonka, bo juz nie moge patrzec na odbicie w lustrze ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Od 13 marca w lidlu beda fajne ciuszki dzieciece ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#81 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie nie chodzi o jakieś moje opory. Uwaga, hit sezonu: nie powiedziałam rodzicom o ciąży. Nie dlatego żebyśmy mieli jakiś zły kontakt, nawet uważam że niezły. Ale tak się jakoś zmienia wszystko jak się mieszka w takiej odległości. No i ciągle sobie mówiłam że powiem po kolejnej wizycie jak będę miała pewność że jest ok, i właśnie mnie kolega uświadomił, że lada moment a nie uwierzą że to nie adoptowane. Jutro zadzwonię z drugiej strony byli u mnie w styczniu i nie wiem, nie zauważyli czy co. Faktem jest że dość późno mi wywaliło a nosiłam luźne bluzki w sumie mało kto zauważył sam z siebie ![]() Cytat:
wiem że nie cały czas, ale jak inaczej np w sklepie nad tym zapanować? Łatwo się prowadzi? bo rozważałam jeszcze taką przystawkę co Judka ma, ale nie pasuje do mojego wózka ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
ja tam bym swojego najchętniej wywaliła, nie lubię go i już. nie wiem jak nam się te dzieci udało zrobić, pijana chyba byłam więc nawet lepiej że się zajmie tym co mu lepiej wychodzi, chociaż też mogłoby być lepiej - w sensie utrzymywaniem nas, o! porządek musi być.Rodzice się garną, jak najbardziej, tyle że... patrz wyżej a z drugiej strony jakoś nie wyobrażam sobie żeby mnie ojciec na porodówkę wiózł ![]() Kurczę wydaje mi się że ja też jestem konsekwentna, ale albo to moje dziecko jest bardziej uparte, albo nie wiem co. przykład: nauczył się włąćzać piekarnik, z 50 razy go dziś wyłączałam i mówię że nie wolno, i po łapkach i bez efektu. Z telefonami to fakt, chyba brak konsekwencji, ale wg mnie to wina tż, nie moja bo ten mu raz pozwala, raz nie i dziecko zdezorientowane jest, no i to co mówiłam - bawi się przy posiłkach, a teraz nagle zaczęło go drażnić, że się dziecko domaga. Ale oczywiście wmawia mi że to moja wina. Nie wiem czy już go zostawić, czy za 18 lat jak chłopaki dorosną no kurczę naprawdę go nie lubię, ale czemu dochodziłam do tego aż 9 lat a takiego fajnego faceta dla niego zostawiłam ![]() Lady a jak z karmieniem młodego? co robi wtedy starszy, nie wiesza się, nie krzyczy? I w ogóle zdarzało Wam się zarobić w ciążowy brzuch od starszych dzieci? bo ja co i raz łokciem dostaję czy głową i stresa mam |
|||
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to fajne móc sobie np dłużej i to samemu posiedzieć w łazience a co do wychowywania i karmienia jak ma wątpliwości to mówi do mnie "ty lepiej, wiesz, ty tam siedzisz na tych forach" ![]() nie wyobrażam sobie tego ![]() ![]() myślisz że jest sens tkwić w takim związku? z tego co piszesz to jest ci tylko potrzebny ze względu na finanse a to trochę mało... i tak źle między wami i zdecydowaliście się na kolejne dziecko?... |
|
|
|
|
#83 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie robiłam zdjęć ![]() nie była ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o fajna i fuksjowa jest też ![]() Cytat:
![]() super że sobie radzisz. Zdrówka dla Kubusia i ciumasy dla Emila. Zdjęcia są w dechę. Fajny ten wózek Chyba mi cytaty poużynało Pokrzywka - fajne fotki Byłam wczoraj na wirujących k.tasach. Było śmiesznie, choć chłopaki nie powalili. Najlepszy z nich był koleś, który tańczył brejkdens (nie rozbierał sie ) niż dwaj pozostali którzy robili niby całe szoł![]() No ale fakt, śmiałam się jak szalona tam ![]() Uwaga, uwaga!
|
|
#84 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) ale to ja wychodze z dziecmi na spacery, zakupy tez robie z nimi i nie mialam zamiaru ani jezdzic dwoma wozkami na raz, ani prosic sie kogos zeby wyszedl razem ze mna lub kombinowac jeszcze cos innego. Bez dyskusji oznajmilam ze taki zakup popelnimy i nie bylo nawet nad czym dywagowac Mysle ze Kuba jeszcze z rok pojezdzi, moze lekko ponad, bo pewnie w nastepne lato bedzie juz o wlasnych nozkach ![]() Tej dostawki nie bralam pod uwage, bo nie pasowalaby do mojej spacerowki a poza tym wydaje mi sie ze Kuba jeszcze za maly, nie byloby mu komfortowo w niej. Rozwazalam jeszcze wozek jedno obok drugiego Easy Go Duo Comfort, ale wlasnie ze wzgledu na te zakupy wybralam jedno za drugim, zeby bez problemu zmiescic sie w kasie. Co do prowadzenia wozka w sklepie: pierwsze zakupy mamy juz za soba, bylismy w biedronce i zle nie bylo Wiadomo, ze to nie pojedyncza spacerowka, ale wozek jest zwrotny, kolka z przodu skretne wiec latwo mozna nim obrocic, skrecic, problemow nie mialam z poruszaniem sie po sklepie, takze jestem zadowolona. Poza tym fajna sprawa, bo jak Emil jezdzi z tylu w foteliku, siedzenie musi byc rozlozone i nie ma dostepu do koszyka, to w tym wozku rama koszyka jest opuszczana, takze bez problemu mozna cos do koszyka wlozyc i z niego wyjac ![]() Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli byłam pijana, to niekoniecznie wiem ![]() jakbym z nim była ze względu na finanse, to raczej bym z nim nie była, że się tak filozoficznie wyrażę wkurza mnie po prostu i tyle, nie każdy ma tyle szczęścia co Ty no wiesz to się nie da tak jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Zawsze byłam przekonana że z kim jak z kim, ale z tym typem się dogadam zawsze i wszędzie, ale ludzie się zmieniają i mi też się zmieniło z tego względu że on się zmienił, albo tak mi się wydaje. Albo się skutecznie kamuflował. Z drugiej strony nie ma przecież związków idealnych. raz na wozie raz pod wozem. no więc ja akurat jestem pod, a on - nie wiem, to ja mam deprechę i nawet gadać mi się z nim nie chce. |
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Na tym filmiku jest prezentacja tego wozka:
http://youtube.com/watch?v=Sl2VTtRSPXo Wysłane z mojego GT-B5330 przy użyciu Tapatalka
|
#87 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze mną mama nie miała problemów i chyba nie wierzyła mi jaki z mojej łobuziak dopóki sama z nią dłużej nie posiedziała. Tak to w gościach to w sumie grzeczne dziecko - przynajmniej narazie . Ktoś pewnie by powiedział co ja chcę od niej ![]() Cytat:
Bo ja to odbieram jakby miał pretensje, że źle wychowujesz. Cytat:
![]() U mnie tez jest odleglość, ale długo nie dałoby się tego ukryć, zwłaszcza przed moją mamą. Ona ma jakąś taką intuicję, że maglowałaby mnie aż by się nie dowiedziała. Ma jakiś radar Cytat:
Przykre co to piszesz o tz ![]() Przypadkiem to wiele razy, choć łokciem to nie, raczej głową czy nogą. Zwłaszcza na kanapie jak np. rano jeszcze sobie leżę, gdzie lubi się tak przewalać i przełazic w jedną i w druga stronę. Także już mam odruch, że jak się kładę i ona jest w pobliżu to przysłaniam brzuch ręką. Ale to też różnie bywa. Na szczęście nigdy nie było to mocno tak żeby mnie to zaniepokoiło. |
||||
|
|
|
#88 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pare dni najwyzej przesiedze w domu. w jakim foteliku z tyłu? to nie jest taka jakby rozkladana na plask spacerowka z dokladana gondolą? mi się taki wozek podoba, w sumie cos podobnego do Twojego, porównam sobie ceny albo może jakąś używkę namierzę http://www.sklep-smile.pl/wozki/wozk...luxe-k-74.html |
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Na dzisiejszym chorowaniu popełniłam 200 stron nowej książki
W gardle nadal mega klucha a do tego nos mi się zatyka Ja Wam powiem, że ostatnio na każdym spacerze spotykam masę podwójnych wózków i chyba większość to te jeden za drugim właśnie. Nawet jeden taki potrójny widziałam No właśnie nie Na moje oko spokojnie 35+ i to takie styrane życiem ![]() Jaka pościel śliczna Tylko rozmiar taki mało dzieciowy ![]() Cytat:
![]() Yebłam! Masakra ![]() O jessu no to niezła kupa Sama wiesz najlepiej jak tam między Wami jest ale zwykle jak jest koopa to nie ma co w to brnąć, nawet ze względu na dzieci, stara już jesteś, to wiesz Kurna i na koniec świata za takim dziadem pojechałaś, gupku ty Po części rozumiem, bo ja z moim czasem też nie mam różowo, bo mnie wkoorwia jak nikt inny ale z drugiej strony ja go jednak kocham jak nikogo innego więc trochę inna bajka ![]() Karny kootas ![]() A ja mam w tym tygodniu M w domu, bo se zaplanował cały tydzień prac zdalnych
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

aleś popiła, aż nos Ci się zaczerwienił 

i dla Was
Tzta nie ma i teraz nie wiem co z tym zrobic

bodziaki oczywiscie mokre po pepek, przebieranki kilka razy dziennie 

Ale z drugiej strony jak się będziesz trzymać wizji, że drugi poród to pierdnięcie mamuta to może tak właśnie pójdzie

teraz biega z nia jak szalony.