|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moje koleżanki niektóre dopiero ruchy czuły ok 24 tygodnia, więc to chyba bardzo indywidualnie wygląda ![]() staraj się nie denerwować, zjedz coś o zdecydowanym smaku, połóż się i może akurat. na moje dzieci w brzuchu bardzo pobudzająco działa/ło pomarańczko ![]() no i najlepiej czuję leżąc na plecach. Cytat:
![]() ja mam silikonową i bardzo ją lubię. A tartę często z ciasta francuskiego robię na łatwiznę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciastka masa budyniowa krakersy krówka krakersy masa budyniowa ciastka bita śmietana starta gorzka czekolada mój mąż i cała rodzina uwielbiają to ciasto i często zamawiają na rodzinne imprezy a całość roboty, to max. 30-40 minut![]() ___________________ aaa.... wczoraj widziałam ten wózek Malwiski - fajny jest
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-03-10 o 12:36 |
||||||
|
|
|
#3122 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I
Cytat:
I jeszcze rafaello na krakersach bardzo przypadło nam do gustu. Mój tż mógłby je jeść i jeść... ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Bambusiek ja masę budyniową własnej roboty robię właśnie do rafaello. Ja do 3bita zwykły budyń, bo muszę jakoś zróżnicować te ciasta, żeby nie gadali, że ciągle robię to samo tylko raz z krakersami a raz z herbatnikami
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na moich gości chyba zbyt mdłe w porównaniu do 3 bita.Zresztą ja do 3 bita nie daję wiórek, a do rafaello używam krakresów.
|
|
#3124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to dopiero się rozwijam pomalutku kulinarnie Ostatnio mi wyszło super ciasto marchewkowe. Cały tydzień wilgotne i świeże.
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ten kokos chyba nie podszedł jako składnik![]() a marchewkowe uwielbiam w sumie dawno już nie robiłam, to na niedzielę pomysł akurat------------------------------ dobra, zmykam trochę ogarnąć domek i niedługo wychodzę po odbiór dziecka miałam jechać autobusem, ale na przystanek muszę dojść z 10 minut i od przystanku to samo, więc przejdę się pół godzinki spacerkiem
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
ja ogarnełam tylko sypialnie i zrobiłam obiad dla tz i gdybym nie jechała do pracy to pewnie bym poszła spać ....
cieszę się że jesteście takie łaskawe, w sobotę zaczełam czytać książke i jestem 500/670 str... może dzisiaj ją skończę
|
|
|
|
#3127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a, że dzieje się w okolicach w których byłam to się fajnie czyta
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- lece do pracyy, do pózniej |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie lekkie czytadło Jak przeczytałam wszystkie części to przerzuciłam się na Dotyk Crossa i też szybko mi poszło, chociaż na początku bardzo dużo podobieństw do Greya.Bezstresowego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Ale tu dzisiaj spokój Pewnie jak za jakąś godzinę zniknę i pojawię się dopiero wieczorem, będę miała 3 strony do nadrobienia |
|
|
|
|
#3130 |
|
Rozeznanie
|
widziałam dzisiaj w lumpku na wagę po angielsku i zastanawiałam się czy nie kupić dla potrenowania angielskiego
|
|
|
|
#3131 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej ja dopiero wróciłam i zjadłam..
Taka piękna pogoda chyba się dziś dotleniliśmy z małym.. Spacerek to fajna sprawa.. teraz się synuś obudził i kopniaczki sprzedaje mamusi Też czytałam greya fajne czytadło... Mogę polecić z autorów.. Coben, Piccoult, Mayers Można poczytać.. |
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
svelta - dzięki wielkie, na pewno wypróbuję - właśnie kupiłam składniki
|
#3133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
No ładnie tż się spóźnił i przegapił... Wrrrrr. Ale mam babę!
Jupiiiiii Jagoda albo Jagna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Też juz u niech kiedyś zamawiałam
Cytat:
Bleee, jadłam to kiedyś i jak dla mnie jest nie do przełknięcia, za słodki... Moje gratulacje, bardzo mi się podoba imię Jagoda. Co do Grey'a to największa szmira jaką czytałam od "Zmierzchu" Meyer. Dla mnie literacki koszmarek... |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Integra podziwiam, że przeczytałaś Zmierzch, po 10 stronach odechciało mi się, a z tego co wiem to on się chyba składa z kilku części
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam mężowi na dzień Mężczyzn
usłyszałam w dzień dobry tvn że dziś jest :P deser http://stoliczkunakryjsie.wordpress....ne-z-malinami/kupiłam w biedronce śmietanę 30% do ciast i deserów i nie chciała mi się ubić wylałam i ubiłam taką z proszku jadę zaraz na wizytę do endo a wieczorkiem będę robić 3bita z Waszego przepisu
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki ide was nadrobic bo mnie nie bylo. Mialam wizyte u gina oj zmeczona wrocilam daleko do niego bo 80km a musze autobusem jezdzic. Chociaz dobrze ze pogoda dzis wiosenna jak w maju.
|
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Vegetka polecam do ubijania śmietanę Zotta, wiele osób mi ją polecało, że zawsze się ubija i faktycznie, nigdy mnie nei zawiodła, jest w kubeczku takim jak jogurt naturalny tylko w tle jest czerwień a nie niebieski kolor
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przeczytałam za nim jeszcze pojawiło się w kinach...
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Jak mam czas w pracy toooo tutaj taka cisza... Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
Integra Tobie to dobrze
ja bym pewnie w pracy podczytywała, bo jak coś mnie wciągnie to nie mogę się oderwać i czytam gdzie się da ja się pocieszam tylko tym, że mam sporą zniżkę na książki w empiku, inczej bym zbankrutowała na książki, a jak już coś kupię to ciężko mi się rozstać brałam też udział w bookcrossingu ale niestety to się w pl nie sprawdza, ludzie przyszli i zabrali książki, nie zostawiając żadnej w zamian, ani też żadna nie wróciła, ani nie znalazła się w innym bookcrossingowym miejscu ![]() zęby mnie już tak bolą, że dzisiaj tylko jogurty i lody.. :/ malwiska, a nie masz tej dziewczyny do uczenia już? |
|
|
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
Hey podczytywałam Was w pracy ale że miałam dziś młyn to zanim nadrobiłam to trzeba było zbierać się po małą. W drodze Nadusia mi usnęła i mam chwilkę. Tż wyjechał na tydzień na rehabilitację i jestem sama
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Mam. Ale dzisiaj robi swoje i daje jej nowe rzeczy które już mniej więcej potrafi tylko musi robić analogicznie. Żeby nie było zrobiłam też czesc swojej pracy której nie mam czasu tłumaczyć dziś. Ale jak to mój szef mówi: mam jej nie wyręczać nawet jak mam siedzieć i dlubac w nosie bo ona zrobi dwie PZ a ja 10 i później nie bedzie umiała hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak Twoje choróbsko?
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem po wizycie u endokrynologa, okazało się że mam guzka na tarczycy 1 cm, lekarz powiedział, że teoretycznie powinien mi dać leki hormonalne, ale w ciąży ani mi ani jemu nie jest to potrzebne, wynik tsh mam w normie. Na wrzesień zapisał mnie na biopsję...
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, bo w bibliotece to się przecież tylko siedzi, kawkę pije i gazetki czyta. Wszystko samo się robi. Otóż wyprowadzę Cię z błędu. Pracuję w dużej szkole i oprócz mnie (ja mam pół etatu, bo na drugie pół uczę) pracuje na pełen etat jeszcze koleżanka. No i wyobraź sobie, że się jeszcze nie wyrabiamy. Nie mamy czasu na śniadanie, kawki i takie tam, więc czytanie w pracy to nie jest to co nam się zdarza...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

ale stwierdziłam, że przypominać mu nie będę... zapomniał - jego strata. chyba powinno być to dla niego ważne, a o rzeczach ważnych się pamięta 
babcia wyposażyła małego w dwa kocyki, ręcznik, czapeczki, sweterek i spodnie
stwierdziła, że nie będzie sama kupować, bo chce żeby mi się podobało 

Najlepszy jest na drugi dzień
w sumie dawno już nie robiłam, to na niedzielę pomysł akurat

klask i: