Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 11:17   #2491
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dobiję Was.. piątek wstałam po 10.
W sobotę Dawid wstał o przed 6 na mleko, ale poszedł spać i spaliśmy prawie do 9 (ja do 10)
Wczoraj Dawid zjadł o 6, pobuszował chwilę sam i wrócił do łóżka i spaliśmy do 10:20 cała trójka
Dziś wstaliśmy po 8
chciałaś dobić to dobiłaś
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
tez o tym myslalam, ale sprawdzam jej kark i jest cieply, nie jest wilgotny i goracy... kombinezon ma cienki a pod niego body z krotkim rekawem i bluzka z dl rekawem, ta oslonka na nozki tez nie jest jakas gruba.. ach nie wspomnialam ze Toska odkad siedzie w spacerowce moze ze 3 razy byla przypieta pasami - co tu duzo pisac - ceni sobie wolnosc pod kazdym wzgledem - nie wiem po kim ma taki charakterek - ja i Tz jako dzieci grzeczniutkie - kiedy chcialam miec dwoje dzieci ale przy Tosi juz wiem ze na 99% raczej sie nie zdecyduejmy (dodatkowo moj wiek)..

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

pieknie
To Hania jak jest teraz tak ciepło miała body z krótkim na to bluzeczka i kurtka( jeszcze zimowa bo nie mam na teraz) do tego rajstopy, jeansy i buciki. no i na głowie cienka czapka. osłonki z wózek i kocyka już dawno, dawno nie zakładam.
może Tosi za ciepło? spróbuj Jej nie zakładać osłonki albo kocyka? weź ze sobą na wszelki wypadek ale spacerujcie bez

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:23   #2492
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Kochana witaj!
To jeszcze 4 beda, bo w komplecie jest 20
wiem, wiem, ale mam nadzieję, że to nie już
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:29   #2493
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Kundzia, A ile masz wieków, bo albo przeoczylam albom ślepa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w czerwcu skoncze 35

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:33   #2494
ewulkaaa
Wtajemniczenie

o kurcze, nadrobiłam ze 3 ostanie strony, więcej nie dam rady

przepraszam za nagłe zniknięcie, jakąś wiosnę ludów przeżywamy w naszym związku z TŻem więc wieczory ostatnio spędzamy razem no a z Anią jak z Anią, jak nie śpi to mały tajfun przechodzi przez dom

obiecuję się poprawić w sobotę rozpoczęliśmy z TŻ nauki przedmałżeńskie
i w ogóle ostatnio chyba jakoś podświadomi to przeżywam, bo dziś już drugi raz w tym tygodniu śni mi się ten nieszczęsny ślub, i za każdym razem do niego nie dochodzi

idę nadrobić K. a potem mam zamiar czytać - dziś doszła do mnie książka "jak wychować szczęsliwe dziecko" już zaczęłam ze 2 strony i już się wkręciłam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:33   #2495
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
No u mnie klasyka, Ania do 9.54, ja do 10.46
Wiesz jak człowiekowi humor poprawić

Młody wstaje o 7 ostatnio, ale bawi się sam wiec mogę sobie dogorywać z godzinkę No czasem dwie

A dzisiaj mnie zdziwił, bo o 9 jakiś marudny się zrobił, włożyłam do łóżeczka i spał do 11 a ja razem z nim

Czuje się trochę lepiej więc idziemy na spacerek
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:40   #2496
Debrah
Zakorzenienie

Kundzia: mi też się wydaje, że strasznie dużo tych ciuchów, dużo warstw. Osłonki na no tej zimy nie użyłam ANI RAZU. Od dawna nie korzystamy z kombinezonu.

Na wczorajszym spacerze miała na sobie body z krótkim + sweterek (raczej z cienkich) + cienkie rajstopy + jeansy rurki . Na to płaszczyk wiosenny, cienka czapeczka. Na nogach trampki.

Na poprzedniego posta odpiszę ci na drzemce dziecia.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 11:53   #2497
mala_19kw
Zakorzenienie

Obiad zrobiony więc jeszcze tylko nakarmić małego,uspać i mam luzik

Przed chwilą dałam mu kiwi i byłam pewna że będzie pluł a jadł aż mu się uszy trzęsły-chyba po mnie tak lubi
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 11:57   #2498
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja klade w wozku kocyk, Tosie w kombinezonie, i zakladam oslonke na nozki, jesli usnie na sopacerze to na oslonke klade 1 albo dwa kocyki (cienkie polarkowe)
Ja właśnie tak samo
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ojej..ale ja pytam o ta pogodę która właśnie nastala...7 stopni i więcej..bo top co napisałaś to chyba jak na minusie jest...
My mamy ta wkładkę polarkowz odpinanym ocieplaczem na nogi...wczoraj już top zdjelam no za batdzo grzalo no i Antonio mial bodziaka+bl.z dl rękawem, rajstopki i spodenki, kurtke zimowa czapke i szalik..ale to już za ciepła czapka i na szyję chustka bo mi sie zgrzal
U mnie body z krótkim, golfikale taki cienki, rajtuzki, kombinezon, czapka; jak mi jest zimno w ręce to małej zakładam rękawiczki, jak zamiast golu ma zwykłą bluzkę to daję chustkę albo szalik.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dobiję Was.. piątek wstałam po 10.
W sobotę Dawid wstał o przed 6 na mleko, ale poszedł spać i spaliśmy prawie do 9 (ja do 10)
Wczoraj Dawid zjadł o 6, pobuszował chwilę sam i wrócił do łóżka i spaliśmy do 10:20 cała trójka
Dziś wstaliśmy po 8
O bosze, my w sobotę i w niedzielę o 5:45
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:00   #2499
ILLUSION
Wtajemniczenie

Smile Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

O widzę że zakupy w reserved robiłyście...ale z tą zniżką wiochę zrobili
Ja ostatnio na ciuchach superanckie ubrania dorwałam młodemu np. bluzę z łatkami fajną, spodnie jeansowe na szelkach z nexta, spodnie z obnizonym krokiem beżowe z nexta, body z krótkim z nexta z jensowym kołnierzykiem i kieszonką i jeszcze inne fajne rzeczy więc ubrany młody kompleksowo.
Już katar przechodzi Igorowi, nic poważniejszego na szczęście się nie wykluło z tego.
Bratowa moja ta co Zosię tydzień temu urodziła biedna ma problem bo źle jej się wkłuli przy znieczuleniu i ma omdlenia i zawroty głowy teraz i niby nawet 2 lata to może się utrzymywać

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze jak facet ubierze dziecko to mozna pasc po prostu. Lili sie dzisiaj soczkiem oblala, a ze gadalam z mama to kazalam Tztowi ja przebrac. Jak weszla do pokoju to miala na sobie dziny (rozmiar za duze,) i futrzana kamizelke ubrana na gole cialo Nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wczoraj tzt przyjechał i wczoraj dostałyśmy z Amelką wspólny prezent na dzień kobiet, pozwole sobie wkleić zdjęcie tego prezentu.
Słodziak, uwielbiam terierki.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Meldujemy sie ze szpitala. Julianna obrocila juz 1, 5 butli kroplowki i powoli wraca do siebie. Ja spalam na lezaku w pozycji pollezacej wiec nie musze mowic jak sie czuje Załącznik 5607853
Chorusek

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja może nie będę Wam psuła nastrojów. Dzień kobiet? Jaki dzień kobiet. Ku.wa czasem się zastanawiam za co tyle złego... nigdy bym nie pomyślała że tak będzie moje życie wyglądało.

Najlepszego kobitki

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Z okazji dnia kobiet ide sobie na impreze z ludzmi z pracy :P Mialam nie isc, ale po tekscie tza, ze " jest mu obojetne bo i tak mam okres" stwierdzilam, ze zdecydowanie ide sie odchamic

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
EA wiecie co? jestem po sesji! nannana wreszcie! Masakra była bo ratowałam się tabletkami na gardło i piciem, bo egzamin ustny a moje gardło nie żyje, ledwo się odezwać mogę i łapie mnie mega kaszel.. ale 4 jest. Koniec koniec koniec !
Wierzcie mi, wszystkie soki ze mnie ta sesja wyssała, najpierw w cholerę projektów a potem egzaminy masakry.

Znowu zarwałam noc, bo jak się kładłam była 4:20 ale same wiecie, że przy maluchu w dzień uczyć się ciężko. Ulga niesamowita. Będę się mogła zabrać za Margo S

Ale wiecie co? biedna Amelcia znowu się popłakała jak z domu wychodziłam , a jak wróciłam to taaaaak się cieszyła, taaak się śmiała, krzyczała "mama mama"...
Jak chciałam się przebrać z galowych rzeczy i zrobić siku to się rozpłakała bida moja - jak wracam to natychmiast musi być przy mnie, na mnie, tulona, w centrum uwagi. Inaczej płacze. Czy Wasze pociechy też tak mają?

Śmiesznie też ma ostatnio bo się nauczyła chodzić do tyłu - i jak siedzę z nią na ziemi np do bierze ksiązkę swoją, idzie tak tyłem, cofa się i cofa, a potem siada mi pupą na kolanach. Sadowi się. Śmieszne. Takie "pozycja zajęta - czytaj mamo!"
za zakończoną sesję

U mnie Igor identyko, jak wracam z pracy to nie da mi się rozebrać, zdjąć butów tylko od razu na ręce i sie tuli, inaczej płacze jeśli go odłożę i mówię że za chwilę, tylko mama się rozbierze

I też tak siada do mne żeby z nim ksiazeczki oglądać

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a my dziś bylismy na spacerze z drewnianym wózkiem, Hania ciagle go pchała tyyyle przeszła <3 i wszyscy przechodnie sie na nia patrzyli :P taaaaaaaaaaka byłam dumna
też bym sie gapiła

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno zdjęcie z karmienia łabędzi
no w końcu jesteś i Michałka pokazałaś
Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Wczoraj miałam wypadek na rowerze, wracałam już do domu i jakiś koleś - też rowerzysta - po prostu mnie popchnął i potrącił. Oczywiście uciekł. Zatrzymał się samochód, pomogli mi. W szpitalu okazało się, że mam złamany nos (na szczęście bez przemieszczeń, więc powinno być git) i ogólnie poobijana jestem.

Wróciłam wieczorem do domu, tz ogarnął Mychę koncertowo, nawet zasnęła na noc bez piersi, więc super - brawa dla moich kochanych

Dziś wyglądam jak Tyson po walce, mam zadrapania na twarzy, zapuchnięte oko, no ogólnie chuj**owo, ale stabilnie

A wiecie, co jest dla mnie najgorsze? To, że ktoś tak po prostu zrobił - że jedziesz sobie spokojnie, ja byłam 5 min. od domu, a tu jakiś ch*j cię popycha i ma to w dupie, co się stanie. Dobrze, że z Młodą nie jechałam. Nie mogę tego skumać, że można być takim poje**anym bezmózgiem.

Będę podczytywać, ale raczej nie nadrobię. Idę spać, Młoda jest z moją mamą.
Buziaki dla Was i dzieciaczków!
O matko! Masakra jakaś. Współczuję bardzo, co za burak!

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-03-10 o 12:51
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:09   #2500
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Wiesz jak człowiekowi humor poprawić

Młody wstaje o 7 ostatnio, ale bawi się sam wiec mogę sobie dogorywać z godzinkę No czasem dwie

A dzisiaj mnie zdziwił, bo o 9 jakiś marudny się zrobił, włożyłam do łóżeczka i spał do 11 a ja razem z nim

Czuje się trochę lepiej więc idziemy na spacerek
Ja się chyba zabiję

A takie pytanko, przebieracie pieluchę w nocy, jeżeli nie to dziecko nie ma "ciężkiej" pieluchy, czy przebieracie jak wstanie, czy jak. Bo ja już nie wiem. Próbowałam przenbierać w nocy żeby rano ta pielucha nie była taka przelana, ale i tak pobudka rano i tak.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:16   #2501
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ultra co za dziad
Szajopedio mam pytanka jedno w K. a czy mata wodna bedzie dobrym prezentem dla 3 latka ktory tylko Brumy wielbi
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 12:19   #2502
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja się chyba zabiję

A takie pytanko, przebieracie pieluchę w nocy, jeżeli nie to dziecko nie ma "ciężkiej" pieluchy, czy przebieracie jak wstanie, czy jak. Bo ja już nie wiem. Próbowałam przenbierać w nocy żeby rano ta pielucha nie była taka przelana, ale i tak pobudka rano i tak.
Jak mi się w nocy nie budzi to nie. A jak się obudzi na jedzenie, to przy okazji mu zmieniam

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:39   #2503
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

O widzę że zakupy w reserved robiłyście...ale z tą zniżką wiochę zrobili
Ja ostatnio na ciuchach superanckie ubrania dorwałam młodemu np. bluzę z łatkami fajną, spodnie jenasowe na szelkach z nexta, spodnie z obnizonym krokiem beżowe z nexta, body z krótkim z nexta z jensowym kołnierzykiem i kieszonką i jeszcze inne fajne rzeczy więc ubrany młody kompleksowo.
Już katar przechodzi Igorowi, nic poważniejszego na szczęście się nie wykluło z tego.
Bratowa moja ta co Zosię tydzień temu urodziła biedna ma problem bo źle jej się wkłuli przy znieczuleniu i ma omdlenia i zawroty głowy teraz i niby nawet 2 lata to może się utrzymywać

Słodziak, uwielbiam terierki.

za zakończoną sesję

U mnie Igor identyko, jak wracam z pracy to nie da mi się rozebrać, zdjąć butów tylko od razu na ręce i sie tuli, inaczej płacze jeśli go odłożę i mówię że za chwilę, tylko mama się rozbierze

I też tak siada do mne żeby z nim ksiazeczki oglądać

też bym sie gapiła

no w końcu jesteś i Michałka pokazałaś

O matko! Masakra jakaś. Współczuję bardzo, co za burak!

Cytat:
Ja się chyba zabiję

Nie przebieram, ale Miś jakiś strasznie dużo nie sika w nocy, nie jest przelany rano
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:45   #2504
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewuszki nie nadrabiam weekendu..

Zosia się pochorowała, od nocy z piątku na sobotę gorączkuje, skacze jej do 41, wczoraj zrobiliśmy badania i w moczu (poza bakteriami itd -zapalenie ukladu moczowego) wyszedł cukier. i już nas straszyli cukrzycą ale dziś powtórzyliśmy i zrobiliśmy cukier z krwi i jest ok. Mała dostała antybiotyk na zakażenie układu moczowego i mam nadzieje że będzie lepiej bo ta gorączka strasznie ją już wyczerpała.. bieda mała, a to wszystko moja wina bo nie dopilnowałam

buziaki dla Was i dzieciaczków
Stary 2014-03-10, 13:00   #2505
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewuszki nie nadrabiam weekendu..

Zosia się pochorowała, od nocy z piątku na sobotę gorączkuje, skacze jej do 41, wczoraj zrobiliśmy badania i w moczu (poza bakteriami itd -zapalenie ukladu moczowego) wyszedł cukier. i już nas straszyli cukrzycą ale dziś powtórzyliśmy i zrobiliśmy cukier z krwi i jest ok. Mała dostała antybiotyk na zakażenie układu moczowego i mam nadzieje że będzie lepiej bo ta gorączka strasznie ją już wyczerpała.. bieda mała, a to wszystko moja wina bo nie dopilnowałam

buziaki dla Was i dzieciaczków
Zdrówka! Nie ma w tym Twojej winy!

Miś na dzisiejszym spacerze, ach wiosnę czuć w powietrzu!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0999.jpg (99,9 KB, 32 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 13:41   #2506
Lenova
Wtajemniczenie

Witam się poweekendowo

Kurczę ale choróbska panują ;/ ZDRÓWKA WSZYSTKIM-MAŁYM I DUZYM !!!!!
U nas w rodzinie też się zaczyna-oby Blankę ominęło , aczkolwiek chrapie w nocy bo nos zatkany , wydzieliny brak . I ząb jakiś chyba idzie bo marud okropny, i jeść nie chce! Moje dziecko wszystkojedzące nie chce jeść ! szokens.

Ultra-kurde co za głąb Cię potrącił wwrrr a Tobie szybkiej rekonwalescencji życzę

Nina,Laurka, Bokeh- śliczne dzieciaki !

Kunegundo- Dziewczyny już dużo powiedziały, dodam jeszcze że u nas było podobnie ze wszystkim. Blanka nie zaśnie sama, albo na rączkach a teraz na łóżku u nas śpi i zasypia kiedy ja leże obok niej a ona szarpie za włosy. Na spacerach był dramat, wiele razy pisałam dziewczynom, że nie mam już pomysłów jak z nią spacerować. Przełom nastąpił jak zaczęła sama chodzić. No i teraz chodzimy po podwórku, tzn ona biega ja za nią,ostatnio naqet wózek powrócił do łask bo już chodzenie czasem męczy. Z jedzeniem to samo w foteliku niet, mnóstwo zabawek dookoła jest ale wszystko po minucie jest "baaaaaś" na ziemi . I krzyczy ręce wyciąga no to ją wyjmuje reszte dokańczamy spacerując. Trudno, nie ma czasu A co do jedzenia to my też na diecie z tym że bezglutenowej też czasem ciężko jak dzieć wszystko chce co mama, no ale jakoś jej odwracam uwagę od mojego jedzenia zastępuje czymś co może.Jest wiele stron z przepisami dla alergików.
Wiesz u mnie pomogło to, ze wyluzowałam z pewnymi rzeczami, i ustępuje Blance częściej .
I Ty absolutnie nie popełniasz żadnego błędu -masz wymagające dziecko i dlatego czasem jest trudniej ale to wszystko jest normalne zachowanie dziecka a Ty idziesz za Jej potrzebami i robisz wszystko jak możesz najlepiej Popatrz na to właśnie z tej strony
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:12   #2507
Debrah
Zakorzenienie

Jeśli któraś szuka KURTKI DLA CHŁOPCA (Neti, kupiłaś?), rzucam co znalazłam przez przypadek. Wiadomo, kwestia gustu i Wam się może w ogóle nie podobać, ale mi wpadła w oko, pomyślałabym, gdybym miała synka
http://allegro.pl/kurtka-jesienno-wi...043241972.html
Stary 2014-03-10, 14:19   #2508
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja się chyba zabiję

Nie przebieram. Bo zazwyczaj jestem nie przytomna jak się budzi na mleko.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:21   #2509
Debrah
Zakorzenienie

Ja też swojej w nocy nie przebieram. Rano.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 14:31   #2510
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie,
poczytałam z tel ale pewno 90% tego co chciałam zapomniałam :/

Black jak Ty aplikujesz ten podkład? Bo on nie ma aplikatora i mi się zawsze pół butli wyleje

Debrah kiedy?kiedy?

Illusion bardzo współczuję bratowej...

Ultra co za bęcwał :/ normalnie tylko

kundzia dziewczyny w zasadzie powiedziały już wszystko, ja tylko od siebie dodam, że mój Kuba zasypia TYLKO przy piersi więc nie ma opcji, żebym mogła sobie gdzieś pójść (wtedy są spazmy, zanoszenie się płaczem :/), absolutnie nie ma opcji, żeby usnął sam.
Kuba też z nikim nie zostaje, mało tego, że z nikim z rodziny, on nawet nie chce zostać z tż. Także jak skończę wychowawczy to nie wiem co to będzie...
odnośnie spacerów w wózku, u nas w zasadzie nie ma z tym problemu,ale muszą być krótkie dystanse, 2 h spacer - nie ma opcji, chyba, że akurat pora drzemki to uśnie.
Jedzenie- w foteliku zjada max 5 łyżeczek czegośtam, potem rzuca wszystkim co ma pod ręką, biorę na ręce i siadamy przy stole, zajmuje się wywalaniem mandarynek z koszyka, wtedy zjada kolejne 5-6 łyżeczek (czasem więcej).

nawijko jak tam po wczorajszej uroczystości???

teraz posmęcę...
pisałam Wam kiedyś, jak Kuba zareagował na córeczkę sąsiadki i dzisiaj poszliśmy na plac zabaw i Mała przyszła za rączkę z mamusią, żeby się przywitać, dotknęła go tylko (Kuba ma takie śmieszne skarpety z uszami) a Kuba zaczął tak strasznie płakać, łzy jak grochy leciały, nie mogłam go uspokoić . Nie wiem, co ja robię źle? Inne dzieci przecież tak się nie zachowują, zrozumiałabym jakby coś mu zrobiła, zabrała ale ona tylko go dotknęła :/
i potem za każdym razem, jak do niego podchodziła to tak płakał, mimo, że był na moich rękach...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ifwka ja nie przebieram w nocy, rano pielucha jest ciężka ale nigdy mi nie przesiąkła.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:48   #2511
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie,

Black jak Ty aplikujesz ten podkład? Bo on nie ma aplikatora i mi się zawsze pół butli wyleje

Debrah kiedy?kiedy?

kundzia dziewczyny w zasadzie powiedziały już wszystko, ja tylko od siebie dodam, że mój Kuba zasypia TYLKO przy piersi więc nie ma opcji, żebym mogła sobie gdzieś pójść (wtedy są spazmy, zanoszenie się płaczem :/), absolutnie nie ma opcji, żeby usnął sam.
Kuba też z nikim nie zostaje, mało tego, że z nikim z rodziny, on nawet nie chce zostać z tż. Także jak skończę wychowawczy to nie wiem co to będzie...
odnośnie spacerów w wózku, u nas w zasadzie nie ma z tym problemu,ale muszą być krótkie dystanse, 2 h spacer - nie ma opcji, chyba, że akurat pora drzemki to uśnie.
Jedzenie- w foteliku zjada max 5 łyżeczek czegośtam, potem rzuca wszystkim co ma pod ręką, biorę na ręce i siadamy przy stole, zajmuje się wywalaniem mandarynek z koszyka, wtedy zjada kolejne 5-6 łyżeczek (czasem więcej).

teraz posmęcę...
pisałam Wam kiedyś, jak Kuba zareagował na córeczkę sąsiadki i dzisiaj poszliśmy na plac zabaw i Mała przyszła za rączkę z mamusią, żeby się przywitać, dotknęła go tylko (Kuba ma takie śmieszne skarpety z uszami) a Kuba zaczął tak strasznie płakać, łzy jak grochy leciały, nie mogłam go uspokoić . Nie wiem, co ja robię źle? Inne dzieci przecież tak się nie zachowują, zrozumiałabym jakby coś mu zrobiła, zabrała ale ona tylko go dotknęła :/
i potem za każdym razem, jak do niego podchodziła to tak płakał, mimo, że był na moich rękach...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ifwka ja nie przebieram w nocy, rano pielucha jest ciężka ale nigdy mi nie przesiąkła.
Pisałam jakis czas temu - przeszłam identyczna sytuacje. Sasiadka, ok2lat, chciala dac czesc i dotknela jej raczki-płacz nieziemski
Obecnie nie separuje jej od ludzi, ale mowie, ze Ola sie wstydzi zeby uprzedic wszelkie proby dotyku.
Jak bylismy po dluzszej przerwie u rodziny tz, to Ola dopiero po 2h! podeszła sama do babci Im czesciej tam jestesmy tym krocej to trwa, ale z obcymi wszystkimi na dystans, i bron boze by ktos dotknal
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:55   #2512
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nancy, pytasz o aplikacje, czy o wylewanie z butelki?;>

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:00   #2513
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Pisałam jakis czas temu - przeszłam identyczna sytuacje. Sasiadka, ok2lat, chciala dac czesc i dotknela jej raczki-płacz nieziemski
Obecnie nie separuje jej od ludzi, ale mowie, ze Ola sie wstydzi zeby uprzedic wszelkie proby dotyku.
Jak bylismy po dluzszej przerwie u rodziny tz, to Ola dopiero po 2h! podeszła sama do babci Im czesciej tam jestesmy tym krocej to trwa, ale z obcymi wszystkimi na dystans, i bron boze by ktos dotknal
pamietam, że pisałaś, a ja myślałam, że u nas to będzie jednorazowa akcja, że może się wystraszył, czy co ale on chyba taki jest - niedotykalski...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nancy, pytasz o aplikacje, czy o wylewanie z butelki?;>

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka
kiedyś pisałaś, że masz z siostrą tajemny sposób aplikacji i pomyślałam, że może mi go zdradzisz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 15:00   #2514
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Wracam właśnie z pracy. Jadę po Darie do tesciowej... ciekawe jak tam moja kruszynka. Nie wiem kiedy Was nadrobie...

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-03-10, 15:05   #2515
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie,

Debrah kiedy?kiedy?

teraz posmęcę...

Wszystko jedno kiedy - ale myślę że może lepiej w weekend, aż mi całkiem gardło przejdzie bo jeszcze pokasłuję trochę i chcę być zdrowa na mur beton, żeby nie rozsiewać.

A co do placu zabaw, oraz tego co Kundzia pisze : a czemu tak ciągle w kontekście : " co JA robię źle, co ZE MNĄ nie tak?
A może to po prostu kwestia dziecka? charakteru, temperamentu, osobowości, etapu rozwoju?
Bez biczowania dziewczyny.
Dzieci takie są i już.
Chociażbyście na głowie stanęły.
Ale to pewnie minie!

A Nancy zastanów się nad jednym : w sumie.. to może być lekko straszne jakby cię dotknął ktoś obcy prawda? Mnie reakcja Kuby nie zdziwiła - może się poczuł zaskoczony, może czymś go wystraszyła. Dzieci też mają swoje preferencje - do jednych biegną od razu, innych się boją. Dorośli podobnie. Spokojnie, przecież Was znam, Kuba to świetny mały mężczyzna, Amelki się nie boi jakoś - bo już poznał.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Wracam właśnie z pracy. Jadę po Darie do tesciowej... ciekawe jak tam moja kruszynka. Nie wiem kiedy Was nadrobie...

Wysłane z mojego GT-I8160
Kciuki!
Stary 2014-03-10, 15:08   #2516
nancykenator
Zakorzenienie

Debrah ale wiesz ona go dotknęła delikatnie, w sumie musnęła go rączką tylko...
wiesz, biczowanie biczowaniem ale kurczę, trochę mi się głupio zrobiło. I tak się zastanawiam, że my z Kuba tak ciągle razem, wszystko razem robimy i może go swoją osobą ograniczam w jakiś sposób
Stary 2014-03-10, 15:19   #2517
Debrah
Zakorzenienie

Wiesz, gdybyś go celowo separowała od innych - to byś jeszcze mogła wobec siebie taki zarzuć wysunąć. Ale przecież normalnie spacerujecie, spotykacie się z rodziną/ludźmi - jak jest możliwość. Więc nie sądzę być go ograniczała. Kuba zacznie chodzić a place zabaw wypełnią się dziećmi - to nie będzie tematu, samo się rozwinie.
Pewnie u dzieci które np chodzą do żłobka taka adaptacja szybciej idzie - no bo z braku innego wyjścia dzieci tam siedzą po parę godzin.
Ale to nie znaczy, że robisz Kubie krzywdę będąc przy nim
Czasu mu trzeba
Stary 2014-03-10, 16:25   #2518
litllesweetangel
Lurker ;)

Witam Kundzie i Tosie imienniczke mojej kluski

Co do ubioru malucha na spacer- mloda wczoraj miala ubranego bodziaka z dlugim, na to sweterek z dlugim rekawem i cienki plaszczyk wiosenny, na nozkach rajtuzki cienkie i legginsy. Za to mijalismy dziecko w wozku- gruby kombinezon i na to gruby koc... Wyobrazalam sobie jak ten maluch musi byc spocony ;/ Mamusia w rozpietej zimowce.

Co do imprezy, w koncu nie poszlam Zanim zdecydowalam co ubiore( przez tza mialam dylemat, bo zamiast czarnych rajstop kupil mi grafitowe i to rozmiar mniejsze ) minelo troche czasu, pozniej stwierdzilam, ze trzeba sie od nowa umalowac.... takze poleglam i zostalam w domu.

Odnosnie rajstopek ja zakladam, bo mam wrazenie, ze jak ona siedzi w tym wozku bez ruchu, bez niczego, zadnej oslonki itp to moga jej troszke marznac nozki. Pod legginsy i spodenki zakladam takie cieniutkie ale to zawsze jakas izolacja cieplna.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:28   #2519
s i l v e r
Zakorzenienie

Jestem już w domu. Daria nawet nie płakała u t. Tylko trochę na początku jak tż ją zostawił.
Uffff....
Idę zjeść obiad i może poczytam co u Was.
Stary 2014-03-10, 16:55   #2520
Delicjanka
Zakorzenienie

Heja,

Majulmi,
wydaje mi się ze przegrzewasz małą.
Ja ubieram Amelke w bodziak na krótki, sweterek, kurteczka, czapka szalik, rajstopki i leginsy.. a i buty;] i kocyk z polarku.

esz.. zamiast isc biegać, kupiłam orzeszki w czekoladzie... nie mam motywacji jednak dzis......du.pa.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości