![]() |
#2491 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Cytat:
![]() Cytat:
może Tosi za ciepło? spróbuj Jej nie zakładać osłonki albo kocyka? weź ze sobą na wszelki wypadek ale spacerujcie bez
![]() |
#2492 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Wtajemniczenie
|
o kurcze, nadrobiłam ze 3 ostanie strony, więcej nie dam rady
![]() przepraszam za nagłe zniknięcie, jakąś wiosnę ludów przeżywamy w naszym związku z TŻem ![]() ![]() ![]() obiecuję się poprawić ![]() ![]() i w ogóle ostatnio chyba jakoś podświadomi to przeżywam, bo dziś już drugi raz w tym tygodniu śni mi się ten nieszczęsny ślub, i za każdym razem do niego nie dochodzi ![]() idę nadrobić K. a potem mam zamiar czytać - dziś doszła do mnie książka "jak wychować szczęsliwe dziecko" już zaczęłam ze 2 strony i już się wkręciłam ![]()
![]() |
#2495 |
Rozeznanie
|
Wiesz jak człowiekowi humor poprawić
![]() Młody wstaje o 7 ostatnio, ale bawi się sam wiec mogę sobie dogorywać z godzinkę ![]() ![]() A dzisiaj mnie zdziwił, bo o 9 jakiś marudny się zrobił, włożyłam do łóżeczka i spał do 11 a ja razem z nim ![]() Czuje się trochę lepiej więc idziemy na spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Zakorzenienie
|
Kundzia: mi też się wydaje, że strasznie dużo tych ciuchów, dużo warstw. Osłonki na no tej zimy nie użyłam ANI RAZU. Od dawna nie korzystamy z kombinezonu.
Na wczorajszym spacerze miała na sobie body z krótkim + sweterek (raczej z cienkich) + cienkie rajstopy + jeansy rurki . Na to płaszczyk wiosenny, cienka czapeczka. Na nogach trampki. Na poprzedniego posta odpiszę ci na drzemce dziecia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
Obiad zrobiony więc jeszcze tylko nakarmić małego,uspać i mam luzik
![]() Przed chwilą dałam mu kiwi i byłam pewna że będzie pluł a jadł aż mu się uszy trzęsły-chyba po mnie tak lubi ![]()
#2498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2499 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() O widzę że zakupy w reserved robiłyście...ale z tą zniżką wiochę zrobili ![]() Ja ostatnio na ciuchach superanckie ubrania dorwałam młodemu np. bluzę z łatkami fajną, spodnie jeansowe na szelkach z nexta, spodnie z obnizonym krokiem beżowe z nexta, body z krótkim z nexta z jensowym kołnierzykiem i kieszonką i jeszcze inne fajne rzeczy więc ubrany młody kompleksowo. ![]() Już katar przechodzi Igorowi, nic poważniejszego na szczęście się nie wykluło z tego. Bratowa moja ta co Zosię tydzień temu urodziła biedna ma problem bo źle jej się wkłuli przy znieczuleniu i ma omdlenia i zawroty głowy teraz i niby nawet 2 lata to może się utrzymywać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie Igor identyko, jak wracam z pracy to nie da mi się rozebrać, zdjąć butów tylko od razu na ręce i sie tuli, inaczej płacze jeśli go odłożę i mówię że za chwilę, tylko mama się rozbierze ![]() I też tak siada do mne żeby z nim ksiazeczki oglądać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-03-10 o 12:51 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie pytanko, przebieracie pieluchę w nocy, jeżeli nie to dziecko nie ma "ciężkiej" pieluchy, czy przebieracie jak wstanie, czy jak. Bo ja już nie wiem. Próbowałam przenbierać w nocy żeby rano ta pielucha nie była taka przelana, ale i tak pobudka rano i tak.
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Ultra co za dziad
Szajopedio mam pytanka jedno w K. a czy mata wodna bedzie dobrym prezentem dla 3 latka ktory tylko Brumy wielbi
#2502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2504 |
Zakorzenienie
|
Dziewuszki nie nadrabiam weekendu..
Zosia się pochorowała, od nocy z piątku na sobotę gorączkuje, skacze jej do 41, wczoraj zrobiliśmy badania i w moczu (poza bakteriami itd -zapalenie ukladu moczowego) wyszedł cukier. i już nas straszyli cukrzycą ale dziś powtórzyliśmy i zrobiliśmy cukier z krwi i jest ok. Mała dostała antybiotyk na zakażenie układu moczowego i mam nadzieje że będzie lepiej bo ta gorączka strasznie ją już wyczerpała.. bieda mała, a to wszystko moja wina bo nie dopilnowałam buziaki dla Was i dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miś na dzisiejszym spacerze, ach wiosnę czuć w powietrzu!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Wtajemniczenie
|
Witam się poweekendowo
![]() Kurczę ale choróbska panują ;/ ZDRÓWKA WSZYSTKIM-MAŁYM I DUZYM !!!!! ![]() U nas w rodzinie też się zaczyna-oby Blankę ominęło , aczkolwiek chrapie w nocy bo nos zatkany , wydzieliny brak . I ząb jakiś chyba idzie bo marud okropny, i jeść nie chce! Moje dziecko wszystkojedzące nie chce jeść ! szokens. Ultra-kurde co za głąb Cię potrącił wwrrr ![]() ![]() Nina,Laurka, Bokeh- śliczne dzieciaki ! ![]() Kunegundo- Dziewczyny już dużo powiedziały, dodam jeszcze że u nas było podobnie ze wszystkim. Blanka nie zaśnie sama, albo na rączkach a teraz na łóżku u nas śpi i zasypia kiedy ja leże obok niej a ona szarpie za włosy. Na spacerach był dramat, wiele razy pisałam dziewczynom, że nie mam już pomysłów jak z nią spacerować. Przełom nastąpił jak zaczęła sama chodzić. No i teraz chodzimy po podwórku, tzn ona biega ja za nią,ostatnio naqet wózek powrócił do łask bo już chodzenie czasem męczy. Z jedzeniem to samo w foteliku niet, mnóstwo zabawek dookoła jest ale wszystko po minucie jest "baaaaaś" na ziemi . I krzyczy ręce wyciąga no to ją wyjmuje reszte dokańczamy spacerując. Trudno, nie ma czasu ![]() Wiesz u mnie pomogło to, ze wyluzowałam z pewnymi rzeczami, i ustępuje Blance częściej . I Ty absolutnie nie popełniasz żadnego błędu -masz wymagające dziecko i dlatego czasem jest trudniej ale to wszystko jest normalne zachowanie dziecka a Ty idziesz za Jej potrzebami i robisz wszystko jak możesz najlepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Jeśli któraś szuka KURTKI DLA CHŁOPCA (Neti, kupiłaś?), rzucam co znalazłam przez przypadek. Wiadomo, kwestia gustu i Wam się może w ogóle nie podobać, ale mi wpadła w oko, pomyślałabym, gdybym miała synka
![]() http://allegro.pl/kurtka-jesienno-wi...043241972.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Ja też swojej w nocy nie przebieram. Rano.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Zakorzenienie
|
witajcie,
poczytałam z tel ale pewno 90% tego co chciałam zapomniałam :/ Black jak Ty aplikujesz ten podkład? Bo on nie ma aplikatora i mi się zawsze pół butli wyleje ![]() Debrah kiedy?kiedy? ![]() Illusion bardzo współczuję bratowej... Ultra co za bęcwał :/ normalnie tylko ![]() kundzia dziewczyny w zasadzie powiedziały już wszystko, ja tylko od siebie dodam, że mój Kuba zasypia TYLKO przy piersi więc nie ma opcji, żebym mogła sobie gdzieś pójść (wtedy są spazmy, zanoszenie się płaczem :/), absolutnie nie ma opcji, żeby usnął sam. Kuba też z nikim nie zostaje, mało tego, że z nikim z rodziny, on nawet nie chce zostać z tż. Także jak skończę wychowawczy to nie wiem co to będzie... odnośnie spacerów w wózku, u nas w zasadzie nie ma z tym problemu,ale muszą być krótkie dystanse, 2 h spacer - nie ma opcji, chyba, że akurat pora drzemki to uśnie. Jedzenie- w foteliku zjada max 5 łyżeczek czegośtam, potem rzuca wszystkim co ma pod ręką, biorę na ręce i siadamy przy stole, zajmuje się wywalaniem mandarynek z koszyka, wtedy zjada kolejne 5-6 łyżeczek (czasem więcej). nawijko jak tam po wczorajszej uroczystości??? teraz posmęcę... pisałam Wam kiedyś, jak Kuba zareagował na córeczkę sąsiadki i dzisiaj poszliśmy na plac zabaw i Mała przyszła za rączkę z mamusią, żeby się przywitać, dotknęła go tylko (Kuba ma takie śmieszne skarpety z uszami) a Kuba zaczął tak strasznie płakać, łzy jak grochy leciały, nie mogłam go uspokoić ![]() i potem za każdym razem, jak do niego podchodziła to tak płakał, mimo, że był na moich rękach... ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Ifwka ja nie przebieram w nocy, rano pielucha jest ciężka ale nigdy mi nie przesiąkła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Obecnie nie separuje jej od ludzi, ale mowie, ze Ola sie wstydzi zeby uprzedic wszelkie proby dotyku. Jak bylismy po dluzszej przerwie u rodziny tz, to Ola dopiero po 2h! podeszła sama do babci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Nancy, pytasz o aplikacje, czy o wylewanie z butelki?;>
Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wracam właśnie z pracy. Jadę po Darie do tesciowej... ciekawe jak tam moja kruszynka. Nie wiem kiedy Was nadrobie...
Wysłane z mojego GT-I8160
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do placu zabaw, oraz tego co Kundzia pisze : a czemu tak ciągle w kontekście : " co JA robię źle, co ZE MNĄ nie tak? A może to po prostu kwestia dziecka? charakteru, temperamentu, osobowości, etapu rozwoju? Bez biczowania dziewczyny. Dzieci takie są i już. Chociażbyście na głowie stanęły. Ale to pewnie minie! A Nancy zastanów się nad jednym : w sumie.. to może być lekko straszne jakby cię dotknął ktoś obcy prawda? Mnie reakcja Kuby nie zdziwiła - może się poczuł zaskoczony, może czymś go wystraszyła. Dzieci też mają swoje preferencje - do jednych biegną od razu, innych się boją. Dorośli podobnie. Spokojnie, przecież Was znam, Kuba to świetny mały mężczyzna, Amelki się nie boi jakoś - bo już poznał. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Debrah ale wiesz ona go dotknęła delikatnie, w sumie musnęła go rączką tylko...
wiesz, biczowanie biczowaniem ale kurczę, trochę mi się głupio zrobiło. I tak się zastanawiam, że my z Kuba tak ciągle razem, wszystko razem robimy i może go swoją osobą ograniczam w jakiś sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, gdybyś go celowo separowała od innych - to byś jeszcze mogła wobec siebie taki zarzuć wysunąć. Ale przecież normalnie spacerujecie, spotykacie się z rodziną/ludźmi - jak jest możliwość. Więc nie sądzę być go ograniczała. Kuba zacznie chodzić a place zabaw wypełnią się dziećmi - to nie będzie tematu, samo się rozwinie.
Pewnie u dzieci które np chodzą do żłobka taka adaptacja szybciej idzie - no bo z braku innego wyjścia dzieci tam siedzą po parę godzin. Ale to nie znaczy, że robisz Kubie krzywdę będąc przy nim ![]() Czasu mu trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Lurker ;)
|
Witam Kundzie i Tosie imienniczke mojej kluski
![]() ![]() Co do ubioru malucha na spacer- mloda wczoraj miala ubranego bodziaka z dlugim, na to sweterek z dlugim rekawem i cienki plaszczyk wiosenny, na nozkach rajtuzki cienkie i legginsy. Za to mijalismy dziecko w wozku- gruby kombinezon i na to gruby koc... Wyobrazalam sobie jak ten maluch musi byc spocony ;/ Mamusia w rozpietej zimowce. Co do imprezy, w koncu nie poszlam ![]() ![]() Odnosnie rajstopek ja zakladam, bo mam wrazenie, ze jak ona siedzi w tym wozku bez ruchu, bez niczego, zadnej oslonki itp to moga jej troszke marznac nozki. Pod legginsy i spodenki zakladam takie cieniutkie ale to zawsze jakas izolacja cieplna.
#2519 |
Zakorzenienie
|
Jestem już w domu. Daria nawet nie płakała u t. Tylko trochę na początku jak tż ją zostawił.
Uffff.... Idę zjeść obiad i może poczytam co u Was.
#2520 |
Zakorzenienie
|
Heja,
Majulmi, wydaje mi się ze przegrzewasz małą. Ja ubieram Amelke w bodziak na krótki, sweterek, kurteczka, czapka szalik, rajstopki i leginsy.. a i buty;] i kocyk z polarku. esz.. zamiast isc biegać, kupiłam orzeszki w czekoladzie... nie mam motywacji jednak dzis......du.pa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.